T-Mobile maakt details nieuwe abonnementen bekend

T-Mobile komt in navolging van KPN en Vodafone op 15 augustus met nieuwe abonnementen. Afrekenen per seconde vervalt voor bijna alle abonnementen. Bij alle nieuwe abonnementen is een vorm van mobiel internet inbegrepen.

T-Mobile richt zich met de nieuwe abonnementen vooral op smartphonegebruikers, blijkt uit informatie van de provider. Bij het goedkoopste abonnement, Smart Start, telt een MB aan data even zwaar als een belminuut of sms. De gebruiker krijgt een bundel met belminuten, sms en data. Daarna kost een belminuut, sms of MB aan data 30 cent. Internet heeft als snelheid 1Mbps down en 384Kbps up.

Bij het 'middelabonnement' Smart Plus heeft het mobiele internet een maximumsnelheid van 3,6Mbps down en 384Kbps up. Wanneer het tegoed dat binnen de bundel valt wordt opgemaakt, gaat de snelheid terug naar 64/64Kbps. De bundel is bij goedkopere abonnementen 250MB en loopt op tot 1GB. Omdat de klant niet hoeft bij te betalen bij overschrijding, noemt T-Mobile het internet 'onbeperkt' in zijn marketinguitingen.

Het duurste abonnement is iSmart, met een internetsnelheid van 7,2Mbps down en 768Kbps up. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van huidige i-Abonnementen. Bij Smart Plus en iSmart kan de bundel voor een tientje per maand worden verdubbeld.

De abonnementen gaan in op 15 augustus. KPN en Vodafone hebben al eerder nieuwe abonnementen aangekondigd. Die van Vodafone gaan maandag in, die van KPN komen per 5 september. Beide providers verhoogden de prijzen en verlaagden de datalimieten.

T-Mobile: Smart-addons T-Mobile: iSmart-abonnementen T-Mobile: Smart Plus-abonnementen T-Mobile: Smart Start-abonnementen

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-08-2011 • 15:14

364 Linkedin

Reacties (364)

364
355
200
15
1
38
Wijzig sortering
Ik blijf het apart vinden, dat je in Denemarken voor 60 uur (!) beltegoed, 15Gb aan data (!!) en gratis MMS en SMS 'slechts' 60,40 EUR betaald (450 Kr.) .. 36,24 euro voor 5 Gb data en 6 uur beltegoed en gratis MMS / SMS ..

Het kan bijna uit om 'gewoon' in Denemarken een abonnement af te sluiten en te gaan roamen in Nederland..
Zelfde hier in Australië.
Ik krijg hier bij Vodafone voor $49 p/maand (pakweg 37 euro):

$350 aan beltegoed + $650 Vodafone2Vodafone beltegoed en 3GB aan data (waarbij FaceBook, Twitter, LinkedIn en MySpace niet eens meetellen). Het mooiste is dat het een pre-paid abbo is. Dus ik betaal gewoon p/maand en als ik hem niet meer nodig heb kap ik ermee.

Ik denk overigens wel dat NL het land bij uitstek is waar mobiel dataverkeer gigantisch is toegenomen. Als je op straat loopt is denk ik 1 op de 2 telefoons een BB, Android of iOS toestel. Dat is hier in Australië wel anders (Smartphones zie je sowieso niet heel veel, maar van degene die je ziet zie je vrijwel niet, Android regelmatig, maar grootste deel is iPhone). Dus de providers hier hebben gewoon nog niet te kampen met dergelijke hoeveelheden dataverkeer.

Daarnaast is het natuurlijk zo dat er totaal geen concurrentie is op de NL telefoonmarkt. Je zit vaak vast aan een abonnement voor 2 jaar en daarna zijn de prijzen 'toevallig' bij alle providers zo erg gestegen dat het ook niet erg aantrekkelijk is om over te stappen. Kijk naar de prijsverhogingen nu, die vallen 'toevallig' allemaal binnen 2 maanden. Ik zal niet zeggen dat het om kartelvorming gaat, maar het lijkt er (al jaren) verdacht veel op.
Ik heb een oude T-mobile factuur uit 2005 waar ik voor:
500 belminuten en 100 smsjes maar 6,95 per maand betaalde (simonly)

Er zijn nu kartel afspraken. Het kan bijna niet anders!
Ik heb sinds vorig jaar oktober ook nog zo een goedkoop abo'tje. 9,95 voor onbeperkt internet, 120min en 25 sms. Heb nog ruim een jaar te gaan :)
Het is wel heel gek dat belminuten en sms'jes zo verschikkelijk duurder zijn geworden, je zou inderdaad bijna denken dat er onder de tafel wat dingen zijn afgesproken.
Dat is zeker een optie waar we naar zouden kunnen kijken, zeker als je ook een leuke optie hebben voor "bellen en internet in het buitenland"!
die domme nederlanders betalen toch wel :) studenten hebben blijkbaar gewoon geld teveel...
Dat laatste ben ik met je eens (ben zelf geen student, godzijdank) maar feit blijft dat dit soort bedragen (zoals T-Mobile nu gaat vragen) niet te verantwoorden zijn. Is dat nou het aantal klanten, de techniek, of..??
Inclusief toestel van 500 euro? :)
Het is denk ik wel waard om te vermelden dat je voor € 4,95 / mnd het datalimiet kan opheffen. Je hoeft dan niet extra te betalen voor data, maar je gaat dan wel terug naar max 64 kbps.
Ze hebben nu al de actie dat dit het eerste jaar gratis is:
De Onbeperkt Internet Voordeelbundel ter waarde van € 4,95 per maand wordt 12 maanden lang gratis aangeboden in combinatie met één- en tweejarige abonnementen van T-Mobile.
Bron: http://www.t-mobile.nl/smart

Daarnaast kan je voor € 10 / mnd compleet onbeperkt inclusief initiële snelheid (7,2 Mbps) kopen.

ZieIk vind persoonlijk overigens deze prijsstellingen beter dan van KPN en Vodafone. Meer keuze en eenvoudig limieten opheffen als je dat wenst.

[Reactie gewijzigd door CJ_Latitude op 1 augustus 2011 16:14]

Dan klopt het artikel hier niet. Hier wordt aangegeven dat je gratis onbeperkt internet hebt. Dit geldt alleen voor het eerste jaar en daarna moet je dus 4.95 euro bijbetalen op 64/64 kbps te hebben. Dan is T-mobile dus wel afgestapt van het onbeperkt internetten als standaard. Het is nu een optie geworden met bijbetaling.

Je statement dat je voor 10 euro/mnd compleet onbeperkt internet hebt klopt niet. Je krijgt een reset, oftwel je koopt het aantal Mb's wat in je bundel zit bij. Dit kan, zoals ik het lees, meerdere malen.
Via de klantenservice kan voor € 10,- per keer het datategoed en snelheid hersteld worden.
Het zou wel goed zijn als je vantevoren al deze "verdubbelaar" kan inzetten en niet hoeft te wachten totdat jje buiten je bundel bent. Ik ben benieuwd wat hier de mogelijkheden zijn.

Als ik dus geen onbeperkt voordeelbundel koop en geen reset doe, betaal ik buiten mijn bundel de unit prijs per Mb neem ik aan. In dat geval is het wel gunstig dat T-mobile de unit prijzen op een andere manier berekend als eerst.

Edit: Nog een saillant detail gevonden:
Belminuten, Sms'jes en Mms'jes zijn 2 maanden geldig vanaf de aankoopdatum, u maakt eerst uw nieuwe bundeltegoed op voordat u aan het oude tegoed begint.
Dus eerst je nieuwe minuten opmaken en dan pas je oude. Dit geldt voor de huidige abonnementen niet. http://www.t-mobile.nl/pe...-i-abonnement04042011.pdf

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 363458 op 1 augustus 2011 17:32]

je betaalt dan toch 4,95 p/mnd, dus dat lijkt me wel extra.

het is wel te hopen dat je dan ook live kan zien bij alle providers hoeveel data je werkelijk hebt verbruikt. en niet zoals nu dat er geroepen wordt dat het gemiddelde verbruik x MB is, terwijl alleen de provider dat aatal kan zien.
Ik lees op de plaatjes hierboven bij het artikel dat bij introductie die 'onbeperkt' optie van 4,95 gratis zou zijn (dus traag maar niet bijbetalen). Op die nu.nl-pdfjes echter weer niet. Gevalletje van minder pijnlijk omschakelen en dit over paar weken/maanden laten vervallen?
In het pdf bestand met de nieuwe prijzen:

De aansluitkosten voor T-Mobile Smart Plus zijn € 52.50 per activering.
De aansluitkosten voor T-Mobile Smart Start en T-Mobile Sim Only zijn € 52.50 per activering.

Daar gaan ze ook lekker geld op pakken tov van de 25 euro die het altijd was naar mijn weten.

edit: voor de kleinste sim only betaal je dus meer dan 5x je maandtarief aan aansluitkosten :S

[Reactie gewijzigd door Ruut88 op 1 augustus 2011 15:53]

Jammer genoeg word dit in de artikel niet beschreven. Je moet zelfs per jaar nog eens 10 euro extra administratie kosten betalen. Zo lijken de abonnementen nog even duur maar betaal je belachelijke prijzen om klanten te worden en te blijven.
SIM administratiekosten
Naast een verhoging van de tarieven, valt in de kleine lettertjes van de nieuwe abonnementen te lezen dat T-Mobile 'SIM administratiekosten' gaat berekenen bij al haar abonnementen. Deze kosten - die totaal geen verband lijken te hebben met enige werkelijke kosten - bedragen 2,50 euro per kwartaal, wat neer komt op 10 euro per jaar die T-Mobile klanten standaard extra gaan betalen. Deze 'SIM administratiekosten' komen bovenop de aansluitkosten van € 52,50 wanneer een klant een nieuw T-Mobile abonnement afsluit.
Bron
Dus ook met data limieten, want terug schakelen naar 64/64 is niet echt een optie. Overigens zie ik dat ik bij overstap vanaf mijn huidige T-Mobile abonnement iets duurder uit ben, maar wel "sneller" internet krijg. Wat wel fijn is dat ze met 500MB om 1000MB bundels voor dataverkeer werken. Want mijn gebruik zit tussen de 120 en 360 per maand (hangt af of ik Laptop gebruik of niet).

Edit: Hieronder...

Ik zie dat er een addertje onder het gras zit. Wanneer ik van Relax 330 overstap dan lever ik 330 sms'jes/belminuten in. Dus eigenlijk ga ik dubbel zo veel betalen voor het zelfde of krijg ik de de helft voor het zelfde bedrag.

Even goed kijken dus. Want wat vroeger 150/150 is nu dus combi 150 totaal, voor overige zoals 330/330 wordt het dus 330 in totaal voor beide.

Edit 2: Even wat uitzoek werk gedaan....

Situatie:
Relax 220 SIM Only: € 12,56 per maand, 220 belminuten, 220 SMS'sjes
Internet Plus: € 2,10 per maand, 1Mbps/384kbps, FUP
SMS verdubbelaar: € 12,56 per maand

Totaal: € 27,22 exclusief BTW.

Nieuwe situatie:
1) i200: Helft aan SMS/bellen: € 34,50 ex BTW. Max 500MB, 7.2Mbps/768Kbps
2) i500: Dan kom ik uit met bellen en SMS-en: € 59,95, Max 1GB, 7.2Mbps/768Kbps
3) Plus 230: Heltt aan SMS/bellen: € 34,95, Max 500MB, 3.6Mbps/384Kps
4) Plus 420: Zou net lukken, moet ik minder bellen/smsen: € 49,95, Max 1GB, 3.6Mbps/384Kps

Kortom: Om bijna het zelfde te krijgen betaal je Dubbel.

[Reactie gewijzigd door Wim-Bart op 1 augustus 2011 16:20]

64/64 is een prima snelheid om je email op te halen of even een bericht via Whatsapp te sturen. Natuurlijk is het langzamer, maar je krijgt geen hoge rekening door extra MB's.
Terug naar 64/64 vind beter dan enorm veel per mb betalen! Je kunt nog prima je mail ophalen en je whatsapp berichtjes binnen laten komen. Je bent dus nog wel "mobiel internet bereikbaar". Alleen websites en filmpjes niet, daarvoor moet je dan maar wat meer geld neerleggen.

En als je er niet genoeg aan hebt, kun je voor 10 euro een FUP laten resetten. Heb je dus nog een keer je limiet om te ver/misbruiken.
Met 64/64 kun je nog prima je mail checken etc hoor.
Klopt, maar ik doe meer met Internet, e-mail is een klein onderdeel. Daarnaast gebruik ik telefoon gewoon als WiFi access point wanneer ik onderweg ben of bij klant zit. Overigens ook alleen maar voor mijn Outlook :D

Facebook en twitter beperkt, maar worden ook gebruikt net zoals Weer online en wat andere leuke Android Applicaties. Maar over het algemeen kost dat niet zo veel dataverkeer per maand.
Opzich wel, maar 128/64 had toch net iets schappelijker geweest.
dat is 8KBps google starten verbruikt volgens mijn netlimiter 151kb dus bijna 19 seconden als je de max van 64 kbit echt haald...
probeer nu eens buienradar te laden van bijna 2 mb...
@computerjunky patience is a virtue!
idd wacht wel tot ik thuis ben :) en neem geen mobiel internet.
laten we hopen dat heel nederland dat gaat doen dan is het zo over met deze absurde prijzen.
Heb ik nu ook gedaan. Gewoon een ben sim only abo, kan ik altijd opzeggen.
Internet doe ik via wifi. Heb je bijna overal alleen niet onderweg. En onderweg, in de auto, mag ik mijn mobiel niet aanraken van de politie.
Met Opera Mini is zelfs nog aardig te internetten...
Op het forum hebben we nu een Topic lopen over deze T-Mobile stap: T-Mobile volgt Vodafone & KPN met verhogen van de prijzen.

Ook op het forum kan je dus verder discussiëren over deze prijsverhoging
Anoniem: 416761
1 augustus 2011 22:53
Wellicht handig voor enkele van jullie hieronder een aantal zaken op een rijtje.

- Ben je tevreden over je huidige contract die je hebt van T-Mobile ? Deze kan je gewoon behouden. Sterker nog, dit contract zou je bij wijze van de rest van je leven kunnen houden. Dit doe ik ook met mijn Flex abbo gedateerd van 2003:). Als je niets doet, wordt je contract PER DAG verlengd, onder de voorwaarden die golden vanaf het moment dat jij het contract ondertekende.

- Heb je onlangs je contract vernieuwd?, of doe je dit voordat de nieuwe prijzen ingaan (15 augustus), dan behoud je de voorwaarden vanaf het moment dat je tekent. Dit geldt ook wanneer je bijvoorbeeld nummerbehoud aanvraagt en je abbonement pas 2 maanden later ingaat. Het gaat om de datum wanneer je het contract tekent (of deze nou direct ingaat, of later in verband met nummerbehoud of verlenging van je abbonement maakt NIET uit).

- Voor de mensen die regelmatig internetten en een nieuwe telefoon willen, is de iSmart natuurlijk het meest interessante contract. Waarom? Ten 1e je betaald per seconde (1e minuut wordt na boven afgerond daarna per secondes). Daarnaast heb je bij het voordeligste bundel (i150, 29,50 per maand al een 'data limiet' van 500 MB. Voor 5 euro extra (i200, 34.50 per maand heb je 1GB).

Voor de meeste mensen is dit aantal data al meer dan voldoende.
*Voor de heavy internet users; Het is natuurlijk goedkoper om te kiezen voor een i200 ipv een i150 dan met een i150 je FUP te resetten (10 eu), aangezien een i200 maar 5 eu meer is, en je hebt ook een lager toestelprijs indien je die hebt, en natuurlijk meer belminuten.

Ik vind wel grappig dat iedereen loopt te huilen en te zeuren over die datalimieten, maar veel van jullie komen niet eens in de buurt van je limiet. Maar goed buiten deze 'groep' zijn er ook mensen die dat wel doen om verschillende redenen. Die zullen dus ook die 4,95 per maand extra moeten betalen om na 1 GB of 500 mb(bij een i150) te kunnen blijven internetten, welliswaar tegen een snelheid van 64 kb.
Ten eerste, zoals gezegd, zullen veel mensen niet over de 1 GB in 1 maand komen, indien dit wel zo is zullen ze vrij gauw hen nieuwe belbundel krijgen en zal dus vanzelf de data geworden gereset. (zie het zo, wellicht heb je 1 a 2 dagen sloom internet, maar daarna toch weer snel omdat je je nieuwe tegoed hebt van de maand).

Voor de mensen die toch sneller internet moeten hebben zullen hen data moeten resetten.

Kortom; voor de vele iphone users op deze forum met T-Mobile:
*Heb je al een i abbo, de nieuwe iSmart bundels zijn zeer vergelijkbaar. Sterker nog, je prijs per minuut binnen de bundel gaat toch aardig wat omlaag zelfs(!).

*Nadeel is dat na 1GB je een bundel van 4.95 moet activeren om onbeperkt te kunnen blijven internetten, welliswaar met een snelheid van 64kb. (of evt je data resetten).

*Voordeel; je betaald nog steeds per secondes, je hebt een (theoretische) snelheid van 7,2 mb

*Voor de i-150 gebruikers (weinig bellen, veel internetten), zie het zo; of je kiest voor de limiet van 500 MB, of je switcht naar de I-200, je betaald 5 euro per maand meer, maar ook voor een verdubbeling van je data limiet, en 50 extra belminuten of smsjes.

Er zijn ook mensen die hen oude iphone bundels nog houden, (die met bijv 150 belmin EN 150 sms EN onbeperkt internet). Dit kan natuurlijk wel, maar als je contractperiode van 2 jaar erop zit, is het dan natuurlijk veel interessanter om te kiezen voor een simonly dan 'de volle pond' door te betalen. Je hebt welliswaar wel het voordeel dat je internetsnelheid niet geknepen wordt.. maarja om een snelheid van 2 MB te houden ? Het kan zeker, als het in jouw geval gunstig is vooral doen, maar denk toch voor vele niet.

*Voor de rest zullen er wellicht nog wijzigingen komen op de tarieven van de voordeelbundels (zoals sms maximaal en verdubbelaar).

*2.50 activeringskosten per kwartaal mogen ze mij lekker afschrijven hoor, ten 1e is het maar 2.50, ten 2e is T-mobile gewoon stukken goedkoper dan de rest.

*Conclusie; ja ook bij T-Mobile wordt het iets duurder, toch valt het erg mee, met name als je het vergelijkt met de concurrenten. Als je het niet kan betalen, moet je ook vooral geen abbo meer nemen maar het doen met minder (het is helaas niet anders). Ook moeten we niet te verwend doen met z'n allen. In Nederland veranderen de prijzen gewoon, wil je je product niet meer gebruiken? zeg dan gewoon je contract op (lijkt me beter dan hele tijd blijven roepen dat je het een schande vindt etc). Ik denk dat de overheid en Nelie Kroes etc hier weinig aan kunnen doen. Ze kunnen zich tot zekere zin bemoeien met bedrijfsbeslissingen, maar echt niet zo ver. Ondernemers zijn geheel zelfstandig en mogen doen en laten wat ze willen, ook met de prijzen, zij zijn de baas, jij bent de afnemer. Tuurlijk kan je als afnemer wil druk zetten, dat terzijde. Maar als een provider ziet dat het moet bezuinigen maar ook moet investeren, zullen zij doen wat er gedaan moet worden om aan dat geld te komen. Ten slotte, mensen willen blijven bellen / smsen / internetten, dus de klanten blijven heus wel en blijven er ook zeker komen.

Kartelvorming; is er sprake van een kartelvorming / vriendjespolitiek? Ja/nee/ja/nee.
Doet het er toe? nee.

Stel; er is een kartelvorming, de 3 bazen van Tmobile Vodafone en KPN zitten bij elkaar en spreken e.e.a. af. Prima alles omhoog. Lekker geld verdienen. De nMa komt erachter en deelt wat boetes uit. Prima, maar de prijzen blijven alsnog hoog omdat dit gewoon 'markt concurrerende prijzen zijn'. De nMa of de overheid of wie dan ook en zal ook nooit zeggen 'doe je prijzen is 20% omlaag dit is veel te duur'. Als ik eigenaar zou zijn van Vodafone bijvoorbeeld en ik wou mijn abbonementskosten 3 x zo duur maken, dan zou ik dat lekker kunnen doen (welliswaar conform de wetgeving natuurlijk), maar ik weet zeker dat het zou lukken hoor. Of het slim is, is een andere vraag.

Stel; er is geen kartelvorming. de 3 bazen zitten thuis. Opeens begint meneer KPN de prijzen omhoog te gooien. Meneer Vodafone en T-Mobile lezen het op tweakers.net en denken what the hell? Wat nu?. Meneer Vodafone denkt, nou als hij flink omhoog gaat, kan ik net zo goed ook omhoog gaan, want anders loop ik flink wat omzet mis, plus het feit als ik in de buurt ga zitten van zijn prijzen, men dit beter zal accepteren dan wanneer ik er 10 x zo hoog ga zitten. Stel ik ga maar een klein beetje omhoog met de prijzen maar blijf alsnog ver onder de stijging van Meneer KPN, dan loop ik alsnog er veel geld mis. Geld die ik hard nodig heb voor het investeren van het netwerk.
Meneer T-Mobile ziet Vodafone en KPN stijgen. Hij denkt, ik kan wel lekker goedkoop blijven, maar dan mis ik ook erg veel geld, en dat geld hebben we erg hard nodig om continu te blijven investeren in innovatie en ontwikkeling en beheren van bestaande technologieën. Meneer T-Mobile gaat ook mee met de prijzen, maar let er goed op dat dit toch nog een stukje goedkoper is dan heren KPN en Vodafone.

Dit allemaal heeft te maken met bewegingen in de markt, en dit gebeurd en zo beetje alle commerciële sectoren, en dit is niet tegen te houden door de consument. Ben ik er blij mee? Nee. Maar het leven gaat door, internet op je telefoon is een luxe. Mensen in Afrika dromen van een water-kraan die werkt (ja, zo kan je het WEL relativeren voor de mensen die dit proberen te ontkrachten).

Succes.. en zorg dat je gewoon veel geld verdiend met je werk..en lach lekker terug na de providers omdat je toch diepe zakken hebt.. wanneer het zo ver is stuur vooral even een kaartje met 'goed bezig'!


- Zag ook even de vraag voorbij komen wat de prijs voor een iphone 5 is met een i-abbo. Tot op de dag van de dag bestaat dat ding officieel niet eens.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 416761 op 1 augustus 2011 23:36]

Mooi geschreven, het is nu een stuk duidelijker voor me. Top! :-)
Mooi geschreven, het is nu een stuk duidelijker voor me. Top! :-)
Vanwaar de smart benamingen? Waarom niet een wat logischere benaming? Vind dit wel wat raar klinken ook.

Lijkt op het eerste oog wel wat goedkoper dan Vodafone en KPN, maar moet er nog wat beter naar kijken, voordat ik volgende maand ga verlengen
Vanwaar de smart benamingen? Waarom niet een wat logischere benaming? Vind dit wel wat raar klinken ook.
Vanuit marketingtechnisch oogpunt is het niet zo vreemd: smart = slim ;)
Dus dan lijkt het net alsof de consument slim is als ie voor zo'n abbo kiest.
Vodafone heeft trouwens ook een Web Smart abonnement.
"smart" is natuurlijk een goed Nederlands synoniem voor pijn, dus wel toepasselijk :X
serieus, denkt niemand bij smart aan 'smart'phone?
klinkt mijn inziens veel realistischer.
Heel opvallend dat ze toevallig allemaal al gereed zijn op zo'n korte termijn voor het introduceren van de nieuwe abonnementen. Je zou bijna denken dat ze met zijn allen een interessante lunch hebben gehad. Ben benieuwd waar het in de praktijk kwa kosten op uit gaat komen of dat je beter je abonnement stilzwijgend kan verlengen.
Wanneer KPN een verhoging aankondigt zullen de anderen zeker hun beleid/prijzen onder de loep nemen. Hier hoeven geen afspraken voor gemaakt worden, daarbij is het natuurlijk ook zo dat alle netwerken worden geconfronteerd met de wet netneutraliteit.....
T-Mobile hoeft dus niet te spreken met Vodafone of KPN, ze rekent gewoon de prijzen van de concurrentie door en bekijkt hoeveel ze zelf willen/kunnen/moeten verhogen.
Alleen als er veel concurrenten hadden, dan zal hetvolgende gebeuren:

KPN verhoogt zijn prijzen naar 20 euro /maand
Vodafone volgt naar een prijs van 19 euro
T-Mobile naar 18 euro
Stel dat er meer bedrijven met een eigen netwerk zijn:
(ik noem even de bedrijven die al frequenties hebben)
Ziggo gaat dan stunten met een prijs van 17 euro
Tele2 gaat daar weer onder met 16,50.

Kpn & vodafone merken dat ze teveel klanten verliezen aan ziggo/tele2. Men gaat nadenken. "Hmm prijsverhoging was dus iets te hoog, weet je wat we: verlagen de prijzen naar 17,50 zodat het prijsverschil kleiner wordt"
Ook vodafone merkt dat ze marktaandeel verliezen en zal ook iets dergelijks doen.
Tele2 en Ziggo willen toch marktaandeel winnen als kleine spelers en gaan hun prijzen ook weer verder verlagen.

Kortom: met meer aanbieders kunnen prijzen nauwelijks verhoogd worden, behalve als er echt prijsafspraken gemaakt worden.

Maar ook in de huidige situatie moet het mogelijk zijn om aanbieders te dwingen prijzen te verlagen. Je moet dan kiezen voor de goedkoopste aanbieder.
Dit is alleen tegenwoordig heel moeilijk, omdat de 3 aanbieders ervoor hebben gezorgd dat hun tarieven zeer moeilijk te vergelijken zijn.
- bellen per minuut, of per seconde?
- welke gedeelte is voor de aanschaf van een nieuw toestel?
- aansluitkosten of niet
- speciale actiekortingen voor periodes
- internetsnelheid, hoeveelheid MB, of geen internet
- beltegoed incl of excl sms

Het is voor consumenten nauwelijks mogelijk om tarieven met elkaar te vergelijken.
De OPTA zou regels kunnen opstellen, waardoor vergelijken makkelijker wordt.
Dit is in de huidige markt eigenlijk een absolute noodzaak.
Jij met je regeltjes. Typisch Hollandsche gedachte. We leven toch niet in een communistische staat waar alles en iedereeen gelijk moet zijn aan elkaar?

Persoonlijk vind ik de afrekening van databonnementen per MB heel erg achterhaald. Zeker als je weet dat het bekijken van een HD video op Youtube of Vimeo al snel meer dan 100 MB is.
Mijn vraag is alleen nog, moeten bestaande klanten nu ook extra betalen?
Zolang je je abonnement niet verlengt of opzegt, nee..
Das niet correct. Reken er maar op dat de providers na afloop contract een contractwijziging doorvoeren voor je. Dan kun je kiezen, akkoord gaan, verlengen tegen beter aanbod of weggaan.
Niet zolang je contract datum loopt, net als ik nu 2 jaar en in die 2 jaar mogen ze het niet aanpassen. Hierna misschien wel maar 2 jaar staat vast.
Binnen die 2 jaar ook maar dan mag je per direct ontbinden.
Nee. Je hebt een contract afgesloten met de voorwaarden van toen. Als je een nieuw contract afsluit dan ga je akkoord met de nieuwe tarieven, voorwaarden etc.
Volgens mij alleen als je abo afloopt. Dus uiterlijk over 2 jaar na nu?
Je hebt destijds een abo afgesloten, als je deze gewoon automatisch laat verlengen zonder aanbiedingen of wat dan ook, dan kun je dit abo gewoon blijven houden. En dus voor die prijs.
mijn zelfde vraag, want ik ben nog steeds een oude FLEX gebruiker :)
(en heb nog een te goed van 150 euro, welke ik in het buitenland maar eens snel moet verbruiken)
Vanaf maart zit ik dus bij T-Mobile. Ik hoop maar dat ze hun capaciteit een beetje op orde hebben voor de volgende piek aan nieuwe datagebruikers ;)

Al snap ik het 'niet bijbetalen bij overschrijding' niet helemaal, in de omschrijving staat toch 30 cent per mb?

-----

Ik heb nog even goed gelezen. Dus je gaat eerst door je bundel SMS/Belminuten/MB's heen, en daarna word je geknepen tot 64kbit internet wat verder gratis is?

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 1 augustus 2011 15:21]

Hoezo? Zo positief is het allemaal niet... heb je deze zin gelezen?

"Afrekenen per seconde vervalt voor bijna alle abonnementen."....

Dat vind ik bijna nog kwalijker dan die data-bundels van KPN & Vodafone... Mijn telefoontjes duren vrijwel nooit langer dan 30 seconden... ik ga dus gewoon het dubbele betalen voor mijn belminuten, oftwel ik doe er nog maar de helft zo lang mee.

En dat starttarief is ook belachelijk gewoon... één MB aan data staat gelijk aan een belminuut! DAT IS PAS DUUR!

En dan het zogenaamde ongelimiteerde abonnement is ook maar een wassen neus... eerst 3,6mbit... oftewel 3600kbps... over je limiet dan hou je daar nog maar 64kb aan over... eh, zeg nou zelf, das nog maar 5%...

Kortom, het lijkt erop dat ik nu toch liever naar KPN of Vodafone ga... want T-mobile loopt nu alleen maar te goochelen met de cijfers waardoor het nog slechter te begrijpen wordt. Dan vind ik het van de anderen wel wat duidelijker... maar goed, we worden nu dus gewoon door vrijwel alle providers genaaid... jarenlang lekker goedkoop data en nu gaat het binnenharken beginnen.

Het is gewoon al ronduit belachelijk dat de providers dit zeggen nodig te hebben, ik koop toch al mijn belminuten in? Of ik ze nou verbruik of niet... maar nee zo werkt het niet in de praktijk... providers rekenen met overhead, de EVENTUELE EXTRA KOSTEN die men binnenhaalt als klanten hun limiet overschrijden was de winst... ziekelijk gewoon.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 1 augustus 2011 15:29]

Vorig jaar was er toch juist actie gevoerd, waarna bellen per seconde VERPLICHT weer ingevoerd werd?
Of vergis ik me nu?

edit:
Ik vergis me niet helemaal. Maar helaas is het geen wet geweest, maar een verzoek van OPTA/ministerie:

http://www.telecommagazin...arieven-mobiele-operators

Ik quote:
In een brief aan de Tweede Kamer geeft de mimister een voortgangsrapportage op zijn oproep aan de betreffende mobiele operators van eind november 2010 om mobiel bellen per seconde mogelijk te maken in plaats van bellen per minuut. In de brief stelt Verhagen nu dat de situatie behoorlijk is verbeterd. KPN en Vodafone hebben onder meer abonnementen geïntroduceerd die afrekenen per seconde mogelijk maken. T-Mobile Nederland heeft echter een aantal van dit soort abonnementen geschrapt, maar bij de mobiele operator kunnen eindgebruikers nog steeds kiezen voor een abonnement met afrekenen per seconde.
Zo zie je maar dat commerciele bedrijven alleen maar luisteren naar een WET. 2e kamer: kom dus maar in actie!


edit 2:
nieuws: 'Telecomproviders mogen niet per minuut afrekenen' - update
http://nos.nl/artikel/200...-afronden-belminuten.html

Men kan het dus vrij eenvoudig verbieden, maar de minister vond dat onzin.
Daar hebben de telecomproviders goed naar geluisterd.
Blijft mijn 1e edit staan: 2e kamer: kom met een wetswijziging!

[Reactie gewijzigd door Quacka op 1 augustus 2011 15:51]

Het gaat erom dat de providers het mogelijk maken om af te rekenen per seconde en dat doen ze, met behulp van 1 of 2 abo vormen. Bij de iAbo's van t-mobile bestaat het dus nog wel, maar dat zijn meteen de duurste abo's.

Hier komt de 2e kamer niet voor in actie hoor.
Je hebt het niet helemaal juist.
De OPTA en het Ministerie kwamen in opstand vanwege het feit dat ALLE abonnementen af werden gerekend per minuut.
Wat men wilde is dat er een keuze is voor de consument. Er moet dus minimaal 1 abonnementsvorm zijn waarbij per seconde wordt afgerekend.
En dat is er gewoon....zie het iSmart abbo...
Zeg dat maar tegen Hi Online, die rekent sinds ik weet al per minuut.


OnTopic:
Het wordt allemaal duurder, maar ja, zal wel nodig zijn... Ik denk dat ik maar bij T-mobile blijf. Qua dekking heb ik altijd mijn zakelijk toestel op vodafone nog. Deze combinatie heeft overal bereik :)
Dat vind ik bijna nog kwalijker dan die data-bundels van KPN & Vodafone... Mijn telefoontjes duren vrijwel nooit langer dan 30 seconden...
Naja, dat is dus een van de dingen die al minstens 10 jaar zo is, onder de minuut wordt alles op 1 minuut afgerond. Het gaat juist om de minuten na de eerste minuut, eerste werden deze wel per seconde afgerekend, nu worden ze (omhoog) afgerond.
Als 64 kbps voor jou onacceptabel is dan zul je meer moeten betalen, simple as that. Veel toepassingen blijven echter gewoon werken. Mail, whatsapp en andere messengers, waarschijnlijk je navigatie die maps van internet afhalen (eerste keer map openen op nieuwe locatie zal lang duren maar ik denk dat het tijdens het rijden wel gaat) en zelfs iets op internet opzoeken zal wel lukken al moet je iets langer wachten. Alleen recreatief browsen en video's kijken en zo, ja dat zal niet zo lekker gaan.
Het is dat het netwerk van T-mobile zo crap is anders waren dit erg mooie dealtjes (maar dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat ze zo goedkoop kunnen blijven).
Anoniem: 382732
@MicGlou1 augustus 2011 15:58
Tsja, het geld moet ergens vandaan komen. T-Mobile heeft vergelijkbare kosten als KPN en Vodafone. Dan kan je een bepaalde dienst wel wat goedkoper aanbieden, maar dan moet je andere toch duurder maken om nog wat over te houden aan het einde van het jaar.
nouja, dat met afrekenen per seconde is voor alle nieuwe abbo's en hiermee zijn ze als laatste ook weer gekomen (was wel een reclame onderdeel...).

ik snap ook niet waarom de andere providers niet gewoon de verbinding knijpen als je over je max heen gaat. ik vind het een nette oplossing omdat je dan niet achterlijk veel gaat betalen voor de extra MB's. Wel moeten alle providers een app uitgeven waarin je makkelijk kan bijhouden hoeveel je al hebt verbruikt want ik denk dat veel mensen dat niet weten (inclusief ikke). op je mob staat alleen wat je totaal verbruikt dus inclusief wifi en dat geeft dus een erg vertekend beeld.

al met al was het te verwachten dat T-mobile ook mee zou gaan maar ze doen het netter dan ik had verwacht.
Anoniem: 328788
@MicGlou1 augustus 2011 15:56
Je gaat hier echt een paar keer fout

- 3.6 mbps is 384 kilobyte/sec hier, dus zeker en vast geen 3600..

- normaal gezien is afrekenen per seconde altijd pas geweest als je langer dan een minuut belde, dus als al jouw gesprekken 30 sec duren gaat er niets veranderen voor jou.

- dat gezever over overhead en extra kosten zijn toch ook maar enkel verschijnselen in jouw hoofd hoor. Je sluit een abonnement af, waarin minuten en smsjes zitten (die per stuk vrij goedkoop zijn als je het uitrekent) ga je er meer verbruiken, moet je ze aan de volle pot betalen, is toch logisch? Als je naar de winkel gaat en een kortingsbonnetje hebt voor 5 producten, ga je voor het 6e toch ook meer betalen?

- dat starttarief is dus ook niet gericht op mensen met een smartphone, maar dat had je zelf ook kunnen snappen
kb is dan ook kilobit en niet kilobyte (kB), dus zijn 3600 klopt wel :)
Anoniem: 328788
@Rudi1 augustus 2011 18:31
maar zijn factor 5% niet meer,

en waarom wordt mijn vorige reactie nu weggemod?
Die heeft waarschijnlijk gewoon een boost moderatie van -6 aan mij gegeven, pffft, als je niet tegen kritiek kunt, kom dan hier niet zeveren
Dekking is het probleem, ik ben blij dat ik bijna bij tmobile weg ben. Doet het nooit als je het nodig hebt, ook middenin de Randstad.
locatie locatie; kpn/vodafone hebben ook blind spots, waardoor t-mobile juist weer beter door komt. dat had ik bijv. bij me vorige werkgever.
procentueel gezien zijn de verschillen te verwaarlozen, kijk daarom voordat je een abbo afsluit of het netwerk daar dekking beloofd, blijkt dat achteraf niet te zijn, en je hebt dat wel geverifieerd heeft 't netwerk een probleem.
Dat elk netwerk gaten heeft ok maar als er net zo'n gaten in de ozonlaag zitten als bij de dekking van t-mobile was het hier tropisch warm. Ik heb op veel plekken in limburg geen bereik. zelfs niet op het station in sittard. Waar ik wel bereik heb is het vrijwel altijd 2g en niet vooruit te branden. zo gauw je 3g uit zet ga je van 1 misschien 2 streepjes naar 4 a 5. Voor internet hoef je dus niet bij t-mobile zijn.

Ook de klantenservice is om te huilen: ik bel voor die dekkingsproblemen moet ik 3 voorbeelden geven met de postcode in de afgelopen 2 dagen. Ik zeg: zoek maar op google maps: station sittard. daar heb ik er last van maar dat is niet genoeg. Je moet echt postcodes voor ze opzoeken. Als je nog te dom bent om een postcode op te zoeken wat doe je dan op een helpdesk?

Hoe dan ook: het is vrij duidelijk: de klanten betalen veel voor snelle verbindingen en kleine datalimieten. Ik zie veel overeenkomsten met Belgie en haar vaste lijnen. Ook een aantal monopoly spelers die de dienst uit maken. Jammer dat we weer als klant de dube zijn van deze ellende.
Klopt. www.Slechtedekking.nl (als ie het weer doet), toont ook aan dat het ontvangst van t-mobile internet belabberd is.
Als je nog te dom bent om een postcode op te zoeken wat doe je dan op een helpdesk?
Het zijn geen helpdesks, maar callcenters die een callscript volgen. Doorgaans een extern bedrijf, die betaald wordt om zoveel mogelijk calls in zo weinig mogelijk tijd af te handelen. Een kwalitatieve helpdesk kom je soms pas op 3e lijn tegen.
Sittard tot Eindhoven is nog altijd hopeloos met T-mobile.
Sinds NS internet aan gaat bieden in de treinen had ik wat hoop, maar toen ik hoorde dat dit via T-mob ging zag ik het somber in voor mijn dagelijkse tripje !

Dus weer fijn terug naar het wat duurdere, maar wel deugdelijke Vodafone;)
Ik heb sowieso, met geen enkele provider ooit fatsoenlijk internet gehad op het station. Mss ligt dat aan de hoeveelheid gebruikers/capaciteit op die locaties? Verder vind ik die abo's er redelijk uitzien. Vooralsnog blijf ik lekker (echt) onbeperkt internetten met mijn Ben abo.
Je kunt met tmobile gratis gebruik maken van de KPN hotspots op stations
vreemd, laatst nog in Sittard geweest met iPhone 4 en een i-150 abbonnement maar ik kon gewoon mijn 3g aanzetten en vervolgens informatie uit de NS applicatie verkrijgen. verder in Gelderland, Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort en Groningen goed bereik. ik zeg wel dat er minder bereik is voor T-mobile klanten dan de vodafone en KPN klanten. dat netwerk is gewoon een stuk gedekter.
Heb nu T-mobile prepaid, en vaak genoeg als ik in mn geboortedorp bij een vriend op bezoek ga, het bereik wegvalt en dan Proximus krijg. Ook als ik in de trein zit richting Sittard krijg ik vaak het bericht: "Welkom in Duitsland" en moet ik weer switchen naar T-mobile. En dan heb ik het nog niet over het bereik in Maastricht zelf, waar je met Vodafone in de kroegen wel vol bereik hebt, maar met T-Mobile je alleen 112 kunt bellen.

Nee, voor een abonnement, ga ik net als RieIN voor het ietwat duurdere maar wel betere Vodafone.
In de trein, dat is vals spelen. Dat is met hoge snelheid bewegen, dat kan UMTS niet eens goed aan. UMTS van KPN of Vodafone ook niet. Als je stil staat werkt het zelfs in Sittard prima.
Dat deden de HSDPA internetstick van KPN en mijn mobiel van Vodafona anders altijd prima. De enige dipjes van KPN die ik mij In de randstad en Brabant kan herinneren zijn ergens tussen 's-Hertogenbosch en Tilburg en in de schipholtunnel.
procentueel gezien zijn de verschillen te verwaarlozen
Dat zou kunnen maar dan kom ik wel vaak op locaties waar T Mobile geen en KPN wel bereik heeft.
yup, midden in de stad toch een dood Vodafone punt.
Met veel moeite wel m'n abbo kunnen laten ontbinden.
Een mobieltje zonder bereik in je eigen huisje is ook weinig waard.
1 2 3 ... 13

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee