Dungeon Siege III krijgt betere pc-besturing via update

Volgens lead designer Nathaniel Chapman werkt Obsidian Entertainment aan een patch waarmee de besturing van de pc-versie van Dungeon Siege III wordt verbeterd. Hij wil ook meer uitleg geven over de eigenschappen van items.

In een interview met Eurogamer verklapt Chapman dat hij meer tijd had willen besteden aan de besturing van de pc-versie van rpg Dungeon Siege III, dat een week geleden op de markt verscheen. Chapman wil daarmee tegemoetkomen aan kritiek van pc-gamers. "Ik denk dat pc-gamers van het vechten in de game zullen genieten als ze een goede manier hebben om de strijd te sturen. In één review, ik weet niet meer welke, stond dat combat prima werkt als je een gamepad aansluit. Daarom werken we nu aan een update waarin de besturing van de pc-versie verbeterd wordt", stelt de lead designer. Om er aan toe te voegen: "Ik denk dat als er pc-gamers zijn die negatief zijn, dat ze geen klachten hebben over het vechten zelf."

Chapman wil bovendien beter uitleggen wat de eigenschappen zijn van de vele voorwerpen die spelers kunnen veroveren. "Ik denk dat ons loot system sterke kanten heeft, maar een van de zwakke kanten is dat we niet goed uitgelegd hebben wat de verschillende statistieken betekenen. Ik denk dat een betere tutorial voor de statistieken en wat die cijfers doen, goed zou zijn. Het zou ook goed zijn om meer unieke harnasvarianten te hebben. Goed materiaal voor dlc." Chapman laat niet los wanneer de update uitkomt.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

23-06-2011 • 12:01

56 Linkedin

Reacties (56)

56
56
31
1
0
12
Wijzig sortering
Dit spel is echt een dikke teleurstelling, dit terwijl ze er echt wel wat leuk van hadden kunnen maken! het spel ziet er goed uit! maar heeft echter veel nadelen voor de pc gebruiker (ik neem aan dat sommige punten ook gelden voor de console spelers

1. Camera punt is echt een probleem, zoals hierboven al gezegt is, kan je soms de tegenstander niet zien die op je schiet.

2. Multiplayer camera heeft altijd alle characters in beeld!! Zwaar irritant, je bent altijd afhankelijk van de movement van een andere speler!!! Geef mij gewoon me eigen char in beeld...

3. Ingame heb je echt geen enkel idee wat item stats nou precies doen!!!

4. Ik wil mijn eigen char beter maken, daar draait het uiteindelijk om in een RPG hack& slash... als je nu multiplayer speelt moet je perse dezelfde game joinen want hij slaat jouw items niet op je eigen pc maar in de save game van een ander

5. Gameplay is echt veelste kort

6. Als ik de talents nog niet wil indelen omdat ik nog niet weet wat goed is/ ik wil sparen.. laat mij dit dan ook doen!! je bent nu verplicht om de talents in te delen.

7. hardcore mode is easy als je hack&slash/RPG gewend bent.

8. Pre-order Limited edition items zijn leuk... alleen weer dikke BS dat je ze niet kan gebruiken in een MP game.

9 Had minimaal verwacht dat je bij hardcore mode beter items kon krijgen... niet dus...

Al met al... ze hebben weer een game uitgebracht die gewoon weg zuigt... je ramt binnen een paar speeluurtjes doorheen. Erg jammer....

edit: 10. Er zijn ook TE weinig skills.... 3 stances met elke 3 skills... en je kan ze dan wel "empoweren" maar het geeft nooit echt het gevoel van "wat een vette skill!!!"

edit 2(ik bedenk me steeds meer dingen):

11. wat een drama om van enemy te switchen als ranger.... maakt ook niet uit waar je op klikt.. hij schiet altijd wel raak... en als je dan op een andere NPC aanklikt.. blijft hij eerst doorschieten op die oude target totdat die dood is... tenzij je je spatie gebruikt om te moven.. daarna kan je dan wel weer op een andere target schieten

12. De npc neemt over als je je talents indeelt en de medespeler gaat verder... zo is mij dus overkomen dat de medespeler een bossfight activeerde waardoor de A.I. mijn spel dus overnam totdat je "out-of combat" raakt.... wat dus bij die bossfight een aantal minuten duurde... :X

[Reactie gewijzigd door Taygeta op 23 juni 2011 13:55]

4. Ik wil mijn eigen char beter maken, daar draait het uiteindelijk om in een RPG...
Zeggen de makers zelf ergens dat het een RPG is?

Waarom wil iedereen games met 'middeleeuwse' wapens en toverspreuken RPG noemen?

Anyway, niets voor mij, als ik games wil spelen zonder deftig verhaal zou ik wel een console kopen. (niet dat er nog veel goeie PC games op dat vlak zijn tegenwoordig)
naja daar ga je van uit omdat je ds1/ds2 gewendt bent.. het is meer een Hack& Slash..idd.. bij RPG denk ik meer aan NWN serie...

Maar des al niet te min ... als je er heel veel tijd in hebt gestoken om de beste items te vergaren in SP.. en daarna MP wilt doen.. je char gewoon meenemen... het is toch BS dat je dan weer opnieuw moet beginnen? in ds2 kon je gewoon je char importeren....
RPG - Role playing game?
Je speelt iemand uit een andere tijd? :P
Dus Modern Warfare is ook een RPG? Of loop jij in 't echt ook op de vijand te schieten? ;)
Een rollenspel of in het Engels role-playing game (RPG) is een overkoepelende term voor een bonte verzameling onderling nogal uiteenlopende 'spellen'.

Wat zij allen gemeenschappelijk hebben, is dat de spelers zich een imaginaire wereld voorstellen, waarin zij personages besturen en tijdens het spelen een verhaal vertellen.
;)
Dat klinkt als een simpele definitie van "fictie".
modern warfare is een fps en dat weet je zelf ook wel.
RPG staat je character centraal en het verhaal.
RPG staat je character centraal en het verhaal.
In de single player MW OOK!!
(ik zeg niet dat mw een rpg is, natuurlijk is het dat niet, maar iedereen heeft zo z'n eigen vage definitie van "rpg", waar zoiets als mw evengoed onder kan vallen)

[Reactie gewijzigd door T-CM11 op 23 juni 2011 15:27]

Meh, ik sla deze maar over. Al je punten zijn dingen waar ik me kwaad om kan maken en me mateloos aan zou storen. Of er moet nog een patch komen die alles recht trekt, maar dat verwacht ik niet :(

Misschien deel 1 maar weer eens afstoffen (de enige die ik gespeeld heb). Die vond ik toch een geweldige sfeer hebben door de graphics, de muziek en het geluid en had erg verslavende gameplay.
zou mooi zijn als de camera(view) n update zou krijgen voor de xbox 360 versie, naar mijn mening zou de hoek scherper moeten zijn, waardoor je verder weg zou kunnen zien

T lijkt trouwens meer op een action game dan een echte RPG
Dungeon Siege games zijn dan ook meer hack 'n slash dan RPG, hoe mooi ze ook op de doosjes zetten dat het een rollenspel is zoals bij deel 1 & 2 :P.

Ik denk trouwens dat ze er goed aan doen als ze een flink lange DLC uitbrengen, want de spelduur van deel 3 maakt het de Call of Duty onder de hack 'n slash games zo'n beetje. In de tijd dat ik deel 3 heb uitgespeeld was ik misschien net halverwege in deel 1...
meningen hierover verschillen. Persoonlijk vind ik Dungeon Siege 1 & 2 goeie RPGs, misschien niet de grootste skill tree die je ooit gezien hebt maar het combineren van verschillende classes en het verhaal + achtergronden van de companions is het echt geen slechte RPG.
Gelukkig zijn er nog ontwikkelaars die naar de community luisteren. Je ziet vaak dat de controls slechter zijn dan een ouder deel in de serie, en dit wordt dan niet aangepast.
Leuk dat ze luisteren, jammer dat ze schaamteloos een poort hebben gemaakt zonder er ook maar enige aandacht aan te besteden.

Ik heb nu al zoveel ports gespeeld van spellen die gebrekkig zijn, of de multiplayer coop werkt niet, of de controls zijn niet goed omgezet naar pc of de grafische capaciteiten matchen niet met die van een pc.
Leuk dat ze het op 1 onderdeel doen, maar dit gaat het spel niet redden voor de PC gamers.
Gelukkig. De besturing en de camera waren de 2 ergerpunten waardoor ik al gestopt was met spelen. Verder vondt ik de game vrij goed in elkaar zitten en het zag er ook goed uit.

Hoop dat het met die patch een stuk fijner wordt om te spelen. Zal voor een hoop PC spelers een erg gewenste patch zijn :)
Ik zie nergens staan de camera angle aangepast wordt. Ik vindt het sowieso onbegrijpelijk, schandalig en belachelijk dat ik als PC gamer een gamepad moet gaan aansluiten om een, van oorsprong ontwikkelde game voor de PC, te spelen.

De vorige delen werkte prima zonder gamepad, ook de camera standen kon je redelijk zelf bepalen op je tobo. Als je bovendien de gebruiker moet gaan uitleggen hoe statistieken werken in je game dan heb je bij voorbaat dit item verkeerd ontwikkeld in een RPG. Sinds oudsher zijn er al RPG basis begrippen en stats voor 'loots' die je kan vinden en elke RPG gamer begrijpt dat.
op zich vond ik de besturing wel meevallen.
het enige waar ik last van had, is de camerapositie,
vaak kan ik de vijanden nog niet eens zien, die vallen net uit het beeld.
Hier had ik ook last van.. de camera is de grootste vijand in DS3
Ik raad persoonlijk aan dit spel alleen voor de console te kopen, het spel is gemaakt voor console en slecht geport naar de PC. Ik heb de demo op zowel pc als Xbox 360 gespeelt, en MET controller werkt het zoals het moet. De menu structuren wijzen ook gewoon op een console game.

De graphics zien er niet bijzonder veel mooier uit met Max graphics op pc dat het de moeite waard is. Daarnaast is het meer een Actie game dan werkelijk een hack & Slash. Doet me aan God of War denken.

Het feit dat ze toegeven dat ze het hebben afgeraffeld op de pc zegt voldoende.
In een interview met Eurogamer verklapt Chapman dat hij meer tijd had willen besteden aan de besturing van de pc-versie van rpg Dungeon Siege III, dat een week geleden op de markt verscheen.
Ook ik heb beide demo's gespeeld en kan alleen maar bevestigen wat jij zegt. De besturing op de pc is echt bagger. Op de ps3 heb ik er niet veel op aan te merken.

Over graphics weet ik niks, want ik heb alleen een laptop met een bagger videokaart. Heb dus gespeeld op de laagste settings, dus de ps3 versie zag er bij mij veel beter uit :+
Heb de pc demo ook alleen maar gespeeld om te kijken of ik de game leuk vond. de ps3 demo kwam nl. pas een week na de release uit en voor een of andere rede was de pre order limited edition goedkoper dan de gewone :?
rpg is niet echt een correcte benaming van het genre, dungeon siege is meer een hack 'n slash dan een rpg. uiteindelijk is het toch een diablo rip wat ook moeilijk een rpg genoemd kan worden.

klachten over de besturing zijn enigszins helaas te voorspellen, de game is op 3 platforms gereleased en blijkbaar zijn de moneymakers (consoles) dan toch altijd net belangrijker. hatelijk hoe tegenwoordig je om een spel fatsoenlijk te spelen eerst de "release patch" moet installeren.
RPG is wel de correcte benaming. Ook diablo is een RPG. Het is alleen geen klassieke rpg, maar een hack&slash rpg. Hack & Slash is een subgenre binnen rpg en ontstond bij D&D.
obsidian is beter als ze langzaam door mogen patchen, voor support moet je blijven betalen.
het is niet obsidians schuld dat hun games buggy zijn als hun uitgever geen stuiver aan patches willen betalen.
Sorry, maar het moet af zijn als ze het opleveren... en daarna dingen gaan patchen die ze over het hoofd zagen of wat gamers er graag erbij zouden willen zien....

Dus niet een half gebakken console port opleveren omdat ze de deadline willen halen... en de punten die ik hierboven al aangaf.. daar had juist Obsidian op moeten letten...ik snap gewoon niet waar ze het lef vandaan halen om dit voor te schotelen aan een gamer (die hoge standaarden heeft i.v.m. ds1/ds2) en hier nog 55 euro voor vragen...

Geef mij dan maar de "it's done when it's done" mentaliteit van Blizzard...
ja ja, en jouw pc is ook in 1x af?
1miljoen configuraties mogelijk maar een game moet af zijn hoor :+
en activision betaald blizzard non-stop om patches te maken, Blizzard is 100% geen onafhankelijke ontwikkelaar.

1 miljard budget vs 10 miljoen, jij kan knap rekenen 8)7
Tweaken kan altijd nog, maar ik heb niet in eerste instantie een computer zonder muis, die ik later nog even moet gaan halen wanneer blijkt dat het vrij onhandig computeren is als je er niet zo'n ding bij hebt. ;)
ja ja, en jouw pc is ook in 1x af?
1miljoen configuraties mogelijk maar een game moet af zijn hoor :+
en activision betaald blizzard non-stop om patches te maken, Blizzard is 100% geen onafhankelijke ontwikkelaar.

1 miljard budget vs 10 miljoen, jij kan knap rekenen 8)7
Een game moet inderdaad af zijn. En dat kan best. Het hoeft niet perfect te zijn en dat kan ook niet. Je zult altijd wel bugs tegenkomen en er zullen misschien dingen in zitten die de 1 wel leuk vind en de ander niet. Maar je kan het eigenlijk niet maken om een halfbakken spel uit te geven. Of neem jij soms ook genoegen met een televisie die het pas doet als je er een mep op geeft. En ja, een pc is inderdaad in 1 keer af. Dat je na die tijd nog spullen gaat upgraden heeft er niets mee te maken. De pc is op dat moment af. Dat Blizzard onderdeel is van Vivendi (en niet van activision) en wat meer te spenderen heeft is geen reden om als onafhankelijke ontwikkelaar de boel af te raffelen. En ja, de ene uitgever heeft wat meer geduld dan de andere. Mag je me wel eens uitleggen waarom het onafhankelijke ontwikkelaars zoals Cyan, Firaxis,Funcom en Gas Powered Games (de oorspronkelijke ontwikkelaar van dungeon siege) wel lukt om volledige spellen af te leveren.

[Reactie gewijzigd door In Search of Sunrise op 23 juni 2011 15:26]

en als je 55 euro betaald voor een PC game dan koop je ze toch echt verkeerd, ik betaal anders gemiddeld nooit meer dan 39euro voor een PC game.

[Reactie gewijzigd door stewie op 23 juni 2011 14:29]

Dat ben ik wel met je eens. 55 euro geef ik niet uit voor een spel of het moet al een collector's edition zijn (of wat voor naam ze er ook aan geven)
Meestal zo tussen de 35 en 40 euro. Niet kopen bij de grote ketens, maar bij wat kleinere zaken. Dimension Plus bijvoorbeeld is stukken goedkoper dan een free record shop, dixons, game mania en dergelijke. Nedgame trouwens ook en GCshop is ook wel vrij goedkoop.
€23.99 op g2play.net (voorbeeldje, de eerste site waar ik keek), dus het valt wel mee. Maar als ik de reacties op het spel lees hier is dat nog €23.99 teveel :P
obsidian is beter als ze langzaam door mogen patchen, voor support moet je blijven betalen.
het is niet obsidians schuld dat hun games buggy zijn als hun uitgever geen stuiver aan patches willen betalen.
Voor support betaal je niets of het moet al veranderd zijn. Voor de patches van Neverwinter Nights 2 hoef ik geen enkele cent voor te betalen. Kan gewoon op de knop update drukken en de patches worden binnen gehaald.
oja joh? betaalde atari daar niets voor dan? :+
patchen kosten een uitgever geld, als dat geld er niet komt word een spel ook niet ge-patched.

kotor 1/2 een groot voorbeeld van uitgevers die geen geld geven om een game te patchen.

[Reactie gewijzigd door stewie op 23 juni 2011 16:48]

Ik heb Dungeon Siege 3 gespeeld op mijn pc en het valt me zwaar tegen.

Met het artikel hierboven, weer een prachtig voorbeeld voor console games die slecht geport worden naar pc. Ik snap alle marketing agrumenten, maar het blijft erg jammer.

De besturing is vreselijk, geen goede manier om de camera te besturen. Geen strifing, kan geen knoppen aanpassen. Het is gewoon niet gemaakt voor muis bediening, analoge stick controls druipen er vanaf.

Het feit dat ze NA de release pas serieus naar de pc bediening lijken te kijken, zegt genoeg over de focus van de makers.

Ik geef toe dat ik gewoon geen coördinatie heb voor gamepads, krijg ik hoofdpijn van :P Zit met smacht te wachten tot ik muis en keyboard op consoles kan gebruiken.

Games als DS3 zou er wel perfect voor zijn, net als vele shooters.
Muis en keyboard gaat nooit gebeuren op consoles en dat is maar goed ook. Zou een oneerlijk voordeel opleveren.
Euhm de PS3 ondersteunt gewoon muis + keyboard en er zijn spellen die het ondersteunen zoals UT maar die lijst is enigszins beperkt. Denk zelf dat er speciale adapters ook bestaan.

Ga zelf meer zeggen de muis bvb is een periphical die Sony al ten tijde van de PSX heeft uitgeprobeerd als periphical (http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Mouse ) o.a. voor point & click adventures / fps.

Voor FPS bvb vind ik een move + sharpshooter periphical veel natuurlijker dan een keyboard + muis (http://www.youtube.com/watch?v=d9kkg9GGVOU)

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 23 juni 2011 12:39]

Het gaat er niet om wat natuurlijker is, het gaat er om wat het gemakkelijkst en nauwkeurigst is. En dat is muis en keyboard.
Voor FPS bvb vind ik een move + sharpshooter periphical veel natuurlijker dan een keyboard + muis (http://www.youtube.com/watch?v=d9kkg9GGVOU)
Zie je je zelf al uren achter je tv staan om te gamen?
(zal vast ook zittend kunnen, maar lijkt me minder handig)
het gaat er om wat het gemakkelijkst en nauwkeurigst is. En dat is muis en keyboard.
Helemaal mee eens, plus dat ik me altijd beter in een character kan inleven als ik het personage ook precies kan besturen zoals ik wil
Ha, één review? Haha, iets meer dan dat hoor, zelfs de hoogste score in Metacritic heeft in de summary de slechte controls vermeld.

Maar het is niet alleen dat. Ze hebben een aantal voorheen prima functionerende tot diepgang leidende mechanismen versimpeld en de weergave op console gamers georiënteerd en daarnaast ernstige steken laten vallen in de balans van het spel.

Daarnaast is de manier waarop het weinig interessante verhaal gebracht wordt benedenmaats, wat deze game al met al voor de PC gamer minder interessant heeft gemaakt. Het is alsof ze niet konden kiezen tussen 3rd person hack & slash en top down hack & slash, waar de vorige games veel meer ingingen op kwaliteits top-down met RPG diepgang.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee