Ubisoft start studio voor films van gametitels

De Franse uitgever Ubisoft begint een studio om verschillende gamefranchises van het bedrijf te verwerken in films of televisieseries. Het is nog niet bekend wanneer Ubisoft Motion Pictures zijn eerste producties moet opleveren.

UbisoftDe nieuwe film- en televisiestudio van Ubisoft zal opgestart worden in Parijs, onder leiding van Jean-Julien Baronnet, de voormalig directeur van EuropaCorp. Producer Didier Lupfer leidt de productie en ontwikkeling en Jean de Rivieres, die overkomt van Walt Disney Studios Motion Pictures France, wordt belast met marketing en internationale sales, zo meldt Variety.

Ubisoft, dat met titels als Assassin's Creed en diverse Tom Clancy-games een aantal potentieel filmwaardige franchises heeft, is geen nieuwkomer in de filmwereld. Eerder werkte de game-uitgever al samen met Jerry Bruckheimer om de Prince of Persia-franchise naar het witte doek te brengen. Hollywood-acteur Jake Gyllenhaal had de hoofdrol in die film, die wereldwijd ongeveer 335 miljoen dollar heeft opgebracht.

Ook produceerde Ubisoft al een animatiefilm van Assassin's Creed, die het verhaal van Assassin's Creed 2 en Assassin's Creed: Brotherhood met elkaar verbond. Eerder gebruikte de uitgever een korte live-action film om Assassin's Creed 2 in te leiden. Daarnaast werkte Ubisoft nauw samen met het team van James Cameron bij de ontwikkeling van de videogame van 3d-film Avatar.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

03-05-2011 • 09:41

55 Linkedin

Reacties (55)

Wijzig sortering
Een Assassins Creed film zie ik eerlijk gezegd wel zitten maar dan wel met Ezio en zonder Abstergo (dus alleen de assassin).
Maar om nu (binnenkort) een Assassins Creed film uit te brengen buit het 'Parkour' tintje iets te veel uit zo kort na Prince of Persia die ik overigens ontzettend mooi vond (game niet gespeeld).
Tom Clancy zou, naar mijn mening, een redelijk veilige gok zijn voor een nieuwe film.
Het zou juist zonde zijn om Abstergo uit het verhaal te laten. Zij zijn juist degene die de aanleiding zijn voor alle ellende. ;)

Naar mijn mening kunnen ze het beste beginnen met Altaïr en de kruisvaarders (waaruit Abstergo groeit).
De verhaallijn in de eerste AC was wat dun maar een goede script schrijver kan daar wel raad mee.

Ik hoop er al jaren op dat Bruckhiemer zijn handen op de AC serie zou leggen!
+1Anoniem: 395895
@shoney243 mei 2011 10:54
Inderdaad ik zou graag een trilogy willen zien van AC.

AC 1
Dan
AC 2 en brotherhood
en dan AC3 natuurlijk die nog moet komen :9~

Hopelijk doen ze het dan wel goed.
En AC 1 met Altaïr dat verhaal valt op zich iets op te rekken voor de film iig ik weet niet wie net als mij de codex boek heeft.
Maar daar staat ook een deel in van Altaïr net nadat hij geleeft heeft dacht ik, dus dan kan je het ook doen zonder abstergo(zal alleen super zonde zijn om hun weg te laten) dat iemand zeg maar het hele verhaal van Altaïr verteld ofzo?

iig heel veel mogelijkheden.

Zie een beyond good en evil film trouwens ook wel zitten :9~

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 395895 op 3 mei 2011 10:56]

Voordat nummer 3 er komt moet natuurlijk wel Revelations eerst uitkomen die hebben ze laatst aangekondigd. En ik zie liever saste Desmond een wat grotere rol gaat spelen.
toen ik prince of persia zag moest ik anders al heel hard aan assassins creed denken
een heel aantal scenes gaven mij een immense flashback naar altair of ezio

op assassin wijze gehurkt zitten op een uitstekende balk, rondkijken bovenop een toren incl eagle view, rondlopen met een witte kap met adelaartuitje (you know what i mean), de freerunning scenes in het algemeen leken zo uit AC te komen
ik had dan ook zeer sterk de impressie dat het niet anders kon dan dat de filmmakers de mosterd uit AC haalden voor die visuals
Dit heeft niets te maken met AC. Meer en meer games scoren juist beter door er meer film elementen in te steken zoals bepaalde camera standpunten in te steken. Dat deze standpunten in een bepaalde film voorkomen lijkt me dan ook vrij logisch.
Naar mijn mening is de Assassin's Creed reeks ook meer een project geweest om het concept van Prince of Persia (sands of time enzo) nieuw leven in te blazen. Qua basis elementen zoals het ren spring en klim werk hebben de franchises toch zeker wel iets in het gemeen.

Lijkt me daarom ook niet gek dat de film je aan AC doet denken.

Alhoewel de film van PoP best vermakelijk was, hebben ze uiteraard weer vrij weinig van het originele verhaal overgelaten. Alleen de basis elementen komen erin terug zoals de 3 belangrijkste hoofdrolspelers (de vizier, de princes en de prins) en de dolk, maar dan heb je het ook wel gehad. De rest is erbij verzonnen en heeft niks met het originele verhaal te maken.

En dat vind ik dus altijd zo vervelend. Ik ga zo'n film kijken met de verwachting een game verfilmd te zien. Maar 9 van de 10 keer wordt ik dan toch teleurgesteld, dan heb ik liever dat ze het gewoon met rust laten.
Assasins Creed film zou ik zeker willen zien, mits goed uitgewerkt natuurlijk. Het verhaal van de franchise is in ieder geval goed.
De Tom Clancy reeks ben ik niet zo bekend mee. Hawx was wel een goede game, maar niet filmwaardig lijkt mij.
+1Anoniem: 96523
@Batiatus3 mei 2011 10:05
Misschien dat je even de boeken van Tom Clancy moet lezen, dan zul je zien dat het zeker wel film materiaal is. De games hebben overigens alleen de naam en rode draad meegekregen.

Ook Assasins Creed zou een mooie film kunnen worden. Zal dan wel een film á la Tomb Raider worden, maar zelfs dan zal ik de bioscoop bezoeken.
Er zijn al redelijke wat films gemaakt gebasserd op de boeken van tom clancy.

The hunt for red october
Patriot games
clear and present danger
OP center
Net Force
The sum of all fears

Maar in principe komen de meeste films en ook indirect games uiteindelijk toch vanuit boeken.

Maar van splinter cell kun je inderdaad wel een leuke film maken.
Al hoewel ik hem het liefst zie Van metal gear maar die valt buiten deze studio.

Enfin, ik denk dat ze zo hun budget goed vergroten voor investeringen in de toekomst.
Prima bezig!
Schoenmaker blijf bij je leest. Als je een goed verhaal in een game kunt vertellen dan kan je daar niet per se een goed filmverhaal mee vertellen.

Aan de andere kant: zelfs al is het rotslecht, met wat geluk brengt het toch nog op aan de kassa. Dat is uiteindelijk wat telt voor een bedrijf.

Zelf zit ik in ieder geval niet te wachten op films van games of vica versa. Minecraft - The Movie. Nee, laat maar.
Prince of Persia en Hitman waren anders echt geen slechte films.. dus als het maar goed word omgezet naar film is goed te doen :)
Nee, maar Hitman als spel vond ik weer vrij slecht.
Hitman heb ik niet gezien/gespeeld. Maar PoP was wellicht geen slechte film, maar wel een slechte verfilming. Klopt geen ruk van het verhaal.
Er is recentelijk al een serie uitgekomen die gebaseerd is op een familie uit Assasssin's Creed genaamd The Borgia's. De serie volgt het verhaal van de game niet echt en ook Ezio of de hele Brotherhood komen (vooralsnog) niet in de serie voor.

Ik denk dat dit er juist voor zorgt dat het een originele serie is met een goed doordacht verhaal.
Komt Abstergo er wel in voor? Want ik zie de link met assasins creed nog niet echt behalve dat de Borgia's ook in Assasins Creed voorkomt.
Dat is ook echt de enige link met Assassins Creed ... en het feit dat het gaat over de (misbruikte) macht en intrige binnen het Vaticaan. Volgens wikipedia hebben de meeste van de Borgia karakters zoals Lucrezzia en Cesare echt bestaan en het kan natuurlijk ook zo zijn dat zowel de serie als AC hierop gebasseerd zijn.
0Anoniem: 180316
@thioz3 mei 2011 11:30
De Borgia waren een daadwerkelijk bestaande familie uit het oude Rome. Vandaar ook dat het het verhaal niet echt volgt en dat Ezio en kornuiten er niet in voorkomen :).
als je ee nstudio alleen opricht om je eigen games te verfilmen dan denk ik niet dat dat lang goed gaat .
tom clancy boeken zijn redelijk goed om films te maken maar er is al veel van verfilmd en wat er nog niet verfilmd is of nog uit moet komen ik neem aan dat de echte filmstudios daar ook voor in de rij staan.
ze hebben een paar titels natuurlijk maar of dat genoeg is om een winstgevend bedrijf van te maken weet ik ook niet

[Reactie gewijzigd door style2k op 3 mei 2011 09:56]

als je ee nstudio alleen opricht om je eigen games te verfilmen dan denk ik niet dat dat lang goed gaat .
Niet? Het probleem met de meeste filmgames is dat ze mensen uit de filmwereld erop zetten, en vaak ook nog zonder enige input van de gamemakers. Wat je dan krijgt is een slap aftreksel van het verhaal van de game, waar ze slappe aftreksels van game-specifieke elementen nog wel eens proberen te integreren in de film. Gamemakers die films gaan maken, daarentegen... Ik bedoel, veelal zijn CG scenes danwel ingame cutscenes zeer goed in elkaar gezet. Als ze dat kunnen verlengen naar een anderhalf uur kun je een zeer goeie film krijgen.
Daarnaast werkte Ubisoft nauw samen met het team van James Cameron bij de ontwikkeling van de videogame van 3d-film Avatar.
Ja die game was daardoor een groot succes geworden.
De vertaling van film naar game of van game naar film zijn twee verschillende dingen, maar, toegegeven, beide zijn tot dusver verre van optimaal gebleken (ik refereer naar 90% van de filmgames (Terminator, Jurassic Park, etc.) en toch ook heel wat game-films (Prince of Persia, Doom (wahahaha)).

Toch denk ik dat, mits het geen haastklus wordt en, zoals heel veel topgames, met veel liefde wordt gemaakt, vanuit het oogpunt van de oorspronkelijke bedenker, dat er best een kans is dat er een goede film van bepaalde franchises kan worden gemaakt.

@BRAINLESS01 hieronder. Ik heb 't dan ook over 90% van de game-films / filmgames. Er zijn uitzonderingen, maar die zijn er, helaas, mondjesmaat. Alien vs. Predator is er nog zo eentje. Tenminste, als je van 't genre houdt. 't Verhaal was niet echt steekhoudend ofzo.. :)

[Reactie gewijzigd door Frituurman op 3 mei 2011 10:03]

Batman is dan weer een voorbeeld van een film-game die wel goed gegaan is. De beide films waren ook goed, de game doet daar niet voor onder.
Ik neem aan dat je batman begins en the dark knight bedoeld bij films, en arkham asylum bij de games? die staan namelijk helemaal los van elkaar
neemt niet weg dat beide franchises zeer succesvol zijn
Inderdaad.
Bij Batman gaat het om de strips. Het gaat hier dus om Strip->Game en Strip->Film vertalingen.
Welke games bedoel je dan? Arkham Asylum was niet gebaseerd op een film als je die bedoeld. De games gebaseerd op de jaren 90 varieren behoorlijk in kwaliteit . Van " redelijk goed" (Batman, NES) tot "aardig" (Batman Returns, SNES, MD) tot "bedroevend" (Batman Forever, SNES, MD)
Lego Batman natuurlijk! :o
zijn jullie allemaal MARIO vergeten daar is een heel pretpark omheen gebouwt!

:P met films series etc alles erop en er aan!
Mortal Combat... Ook z'n succes film. Meestal is het inderdaad geen succes.
Ik deel jouw mening, dat als er maar de juiste tijd en energy in wordt gestopt er wel mooie dingen mogelijk moeten zijn.
Streetfighter met Jean-Claude van Damme, Kylie Minoge(?) en Raul Julia (RIP) was dan weer bedroevend slecht!
Mja zeg wat je wil. Maar verhaallijn in Assasins Creed is beter dan die van de meeste games. Zou best film materiaal zijn.
Sommige verhalen zijn inderdaad goed voor een film, maar als de filmmaker er prut van maakt is het nog steeds geen leuke/goede film. Dus het is echt iets van meerdere werelden die op een goede manier aan elkaar geknoopt moeten worden, wil je een goede film neerzetten.
Ik denk dat Assassin's Creed voor games wel een goed verhaal heeft, maar dat je er nog geen film van zou moeten maken.
0Anoniem: 386257
@Wolfos3 mei 2011 11:35
Max Payne had ook een goed verhaal maar is ook is in de film slecht uitgewerkt.
Zolang ze uwe Boll er maar niet opzetten, die is gegarandeerd om een fuck-up ervan te maken.
Hahaha daar heb je zeker gelijk in, Uwe Boll kan geen films makken, hij is een van de slechtste Directors die ik kan, maar de film van Max Payne was ook waardeloos, wat een slechte verfilming van een fantastisch spel, de film leek ook niks op de Spel, helemaal niks.


Ontopic: IK hoop dat ze veel goede Game verfilmingen gaan makken, want er zijn maar weinig echte goede Films gemaakt van spellen.
Avatar: The Game was thans niet bepaald een goede game te noemen. Een score van 59% op metacritic spreekt voor zich.
zo eindelijk iemand die inziet dat veel games echt hele goede filmscripts zijn..bijvoorbeeld Assins Creed, Deus Ex..prince of persia(is er al)... enz enz..

:) dus laat maar komen die flms!
willen ze nou echt zelf de films gaan maken? of is dit een studio die de licenties doorsluist naar de grote bazen en zorgt dat de essentie van de game overblijft in de film.
want als ze een soort overbrugging spelen tussen de 2 partijen lijkt mij dit nog eens best nuttig. dan zorgen de grote jongens voor de kwaliteit en kan ubisoft zorgen dat het geen verneukt script word dat of niks met de game te maken heeft, of gewoon ronduit slecht is
Hoop dat de heren van Ubisoft dit genre een goede impuls kunnen geven, in tegenstelling tot wat we gewend zijn van verfilmde games.
Een assasins creed film zou me wel heel leuk lijken. Misschien iets met altaïr of juist en hele andere periode die in de game aan bod komt. En natuurlijk wel met abstergo erin.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee