Opnieuw foto's PlayStation Phone verschenen

Hoewel de PlayStation Phone, ofwel de Xperia Play, niet op de CES is aangekondigd, zijn er toch nieuwe beelden van het apparaat verschenen. De nieuwe foto's tonen meer details en laten zien dat het apparaat een Xperia-logo heeft.

Op de foto's van het apparaat die woensdag op het internet zijn verschenen en door Engadget zijn geplaatst is te zien dat het Sony Ericsson-toestel een Xperia-logo op het PlayStation-besturingspaneel heeft. Dat paneel is verder uitgerust met twee thumbsticks, een d-pad, de kenmerkende PlayStation-actieknoppen, en knoppen voor Home, Start en Select. Hiermee zou de PS Phone afwijken van de PSP Go, die slechts één thumbstick heeft. De foto's maken niet duidelijk of de PlayStation Phone beschikt over schouderknoppen, die de originele PSP en de PSP Go wel hebben.

De foto's wijzen verder uit dat de PlayStation Phone Android 2.3 zal draaien en typenummer R800i meekrijgt. Op de foto's zijn twee exemplaren van de telefoon te zien, wat er mogelijk op duidt dat de smartphone inmiddels in massaproductie is genomen.

Op zijn persconferentie op de Consumer Electronics Show in Las Vegas zweeg Sony over de Xperia Play. Sony Ericsson heeft echter in februari een persevenement rond Xperia op de agenda staan, dat als podium zou kunnen dienen voor de aankondiging. Het evenement vindt plaats op 13 februari in Barcelona, een dag voordat in die stad het World Mobile Congress van start gaat.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

06-01-2011 • 15:01

47 Linkedin

Reacties (47)

47
47
30
1
0
10
Wijzig sortering
Anoniem: 347066
6 januari 2011 15:04
ik ben benieuwd wat voor proccesor erin komt, Nvidia tegra 250 zou wel goed zijn
aangezien het als gaming device bedoelt is,
anders sluit ik mn eigen "toekomstige" telefoon wel op mn tv aan met een ps3 controller
:)
De MSM8655 - de soc waar het prototype mee uitgerust was - is op een paar kleine extraatjes na hetzelfde als de MSM8255, die terug te vinden is in de Desire HD. Beiden zijn voorzien van de Andreno 205 GPU. De voorlopige specs zijn zijn dus bepaald niet indrukwekkend in vergelijking met de huidige generatie smartphones.

Uiteraard gaat het hier slechts om de specs van het prototype, die Engadget had weten te bemachtigen. Het is dus nog wachten op een officieel bericht. Maar voorlopig zou ik niet rekenen op een PS3 op zakformaat.

Dit alles zou te maken kunnen hebben met het feit dat de DS ruim twee keer zo vaak over de toonbank is gegaan als de PSP desondanks inferieure hardware. Het is dus niet ondenkbaar, dat bij de nieuwe plannen van Sony rekenkracht niet langer hoog op de lijst staat.
idd, maar eerdere geruchten zeiden een qualcom core:
Van Sony Ericssons gaming-telefoon is nog niets officieel bekend, maar de verwachting is dat het toestel draait op het Android-besturingssysteem en dat er een speciale applicatie wordt gebruikt voor ondersteuning van PlayStation-spellen. In de behuizing draait mogelijk een Qualcomm Snapdragon MSM8655-processor met een kloksnelheid van 1GHz, en er zijn 512MB ram en 1GB opslaggeheugen aanwezig. Eerder doken er al afbeeldingen op van de PlayStation-telefoon; hierbij gaat het waarschijnlijk om een prototype.
nieuws: Sony Ericsson-topman hint op PlayStation-smartphone
Is dit nou bedoeld als een vervanging voor de PSP? Of een 'Vervanging' en dus een grote concurrent voor de galaxy en iphone? En zeg maar geen 'Beetje van beiden'
Volgens mij beide niet.
Gewoon een heel nieuw model.
Eigenlijk een soort telefoon, alleen dan als uiterlijk als een playstation (dus makkelijker voor games)
Anoniem: 365477
@jasper6236 januari 2011 15:10
agree

maar ik denk dat dit gewoon een nieuw type N-gage is maar dan van sony ipv nokia
Als ik de analoge 'sticks' bekijk, geef ik toch de voorkeur naar de PSP.

Naast het principe dat het imho nog steeds niets te maken heeft met Sony of de PlayStation. (zoals PSP vanuit PSN spelletjes kan halen, hem als remote-mediaplayer kan gebruiken, via bluetooth connecten, of uberhaubt oude PSP games afspelen).
Iemand anders opgevallen dat een ander logo dan het Playstation logo rechts onderin op het gamepad is aangebracht?
Ik kan me toch nog steeds niet voorstellen dat veel mensen dit echt gaan kopen... neem nou alleen al de dikte van dat toestel. Bovendien vind ik hem niet erg mooi. Net als alle andere SE toestellen.

En wat wnoise al zei, ik vraag me wel af wat voor spellen dat ding zal draaien. Angry Birds PSP?
Het komt op mij over als een heel envoudige 'port' van de aloude PSP met bv een dual-boot oid... waarbij je dus en je oude PSP-games kunt spelen via een UMD-slot...
daarnaast ook een verder gescheiden 'telefoon-boot' voor andere android-toepassingen.

Punt van de PSP is nu eenmaal ook dat het verdienmodel toch grotendeels sterk gebaseerd is op een distributiesysteem waarbij Sony enorm veel verdiend an de 'controle' over de schijfjes met software..... iets dat ze niet zomaar zullen willen 'opgeven' omdat daarin miljarden omgaan.


de software-.distributie van Andorid gaat vaak via online 'App Store' welke ook eenvoudig te wisselen is en ook de ervaring van apple blijkt dat de 'beveiliging' makkelijk te breken is en gebruikers eenvoudig via andere wegen software kunnen installeren en afspelen...
Dat is géén groot probleem zolang je verdienmodel niet ontzettend afhangt van juist het 'controleren' van de af te spelen content, maar dat is juist bij de PSP wél het geval en als ze dat zomaar laten vallen zullen ze erg bang zijn een soort van 'trojaans paard' in hun eigen productfamilie te introduceren... een gewone PSP waar je ok probleemloos 'illegale' content op kunt draaien.
Uhm, volgens mij vergeet je de PSP Go...

Zou me verbazen als hier een UMD slot in komt...
PSP Go is bepaald geen succes te noemen, juist ook doordat hij veel duurder is tov een model mét UMD en betere specs: PSP 3000...
games-distributie via UMD brengt Sony nu eenmaal meer geld .... (evenals geheugenuitbreiding via memory-sticks)

Mogelijk heb je wel gelijk dat deze PSP Phone een poging van Sony zal zijn die eigenlijk mislukte PSP Go een re-release te geven die hopelijk voor hen wat succesvoller is, maar als ze nog steeds de problemen van de hoge aanschafsprijs niet oplossen denk ik niet dat de echte PSP-spelers kiezen voor die veel duurdere variant, terwijl telefoon-aanschaffers vermoedelijk ook niet helemaal overtuigd zullen zijn van een relatief erg dure, zware telefoon enkel vanwege die game-mogelijkheden.

Hét punt erbij imho is dat Sony een beetje ook de 'gevangene' is van het succes van de PSP, omdat juist de wijze waarop ze daarmee hun geld verdienen heel lastig te combineren met andere softwaredistributie- en verdien-modellen, waarin nu wel een hoop groei lijkt te zitten.

[Reactie gewijzigd door RM-rf op 7 januari 2011 10:48]

Volgens de berichten zou de PS phone wel eens een snapdragon kunnen hebben. Het lijkt mij in ieder egval erg waarschijnlijk dat er een van de nieuwere ARM soc's inzitten, en het zou best wel iets Cortex-based kunnen zijn, want naar mijn weten zijn die nu heel populair in de smartphone-wereld. En zelfs als ze een exotische soc zouden gebruiken zou die flink verschillen van de MIPS R4000 die in de PSP zit.
Die CPU, die enkele maanden geleden zijn 20ste verjaardag heeft gevierd, zal niet meer voldoen.
Je zou misschien in theorie iets erop gebaseerd kunnen maken en er Android op laten werken, maar het zou je een belachelijk grote hoeveelheid moeilijkheden meeleveren. Dan moet je Android ervoor geschikt maken (naar mijn weten hoeven Android apps zelf niet geport te worden zolang je telefoon maar de juiste java-goederen mee krijgt, maar ik kan me vergissen), en dan nog heb je een nieuwere versie van de CPU uit de PSP, waarna je de hele PSP software moet porten. Dan nog hopen dat de oude games erop zullen draaien. Ik kan denkfouten maken, ik ben ook geen goeroe op dit gebied, maar het klinkt mij als overbodig veel werkt voor een opvolger van een handheld die zelf al teleurstellende verkopen heeft gebracht.
En als je de boel op die Snapdragon gaat emuleren haal je jezelf niet minder problemen op de hals.
Anoniem: 355026
@capsoo6 januari 2011 15:11
Vergeet niet dat heel veel mensen alsnog een telefoon willen met knoppen. Ik heb zelf een iphone maar ik speel er niet zo veel op. Als er nou een controller bij was zou het perfect zijn. Dit is toch wel een goede oplossing
De arc is een bijzonder mooie telefoon vind ik. Zeker een van de mooiste van de laatste tijd.
Ik vind hem echt foeilelijk. Daarnaast betwijfel ik dat mensen veel geld aan spellen uitgeven voor spellen op een phone. Over 1 a 2 jaar is die telefoon al prehistorisch.

Kan alleen wat worden met spellen onder de 10euro denk ik. En dan nog is de userbase waarschijnlijk te klein voor de developers.
Ziet er echt top uit. Wil hem hebben. Wel android 2,3. vraag me af wat die nog meer draait aan software van playstation.
Wat denk je van remote play. En waarschijnlijk zal hij via bluetooth ook nog kunnen fungeren als een extra controller.
Als ze hem zouden uitrusten met de feedback van een dualshock zou het helemaal te gek zijn.
Zie ze voor de PS3 al een upgrade uitbrengen die het mogelijk maakt om op het scherm van de telefoon extra informatie weer te geven van de game. Bijvoorbeeld maps, inventory enz.
Krijg dan ook sterk het idee dat Sony de komende tijd de game markt zal gaan domineren en zelfs een aandeel van de hardcore pc-gamers weet binnen te halen.
Ze hebben mij al om, de ps3 is de 1e console die weer aan de pc kan tippen.
En dat nu al weer geruime tijd doet.
Dit systeem op deze wijze koppelen aan de snel groeiende smartphone markt is wat dat betreft echt geniaal te noemen.
Daarnaast heeft Sony nog een voordeel.
Via de PS3 hebben ze reeds een online markt.
Deze aanvullen met android apps is dus een peuleschilletje.
En ook voor ontwikkelaars wordt het zo eenvoudiger om een PSP game op de markt te brengen. Het zal me ook niet verbazen als de psp's een upgrade krijgen waarmee de android apps ondersteunt gaan worden.
Kortom heel veel mogelijkheden voor heel het playstation spectrum.
Denkt dat je verwachtingen toch wel iets te hoog liggen. Extra controller, Remote play, Link met PS3 games, da's wat er van de PSP ook verwacht werd maar daar hebben ze ook nooit echt iets mee gedaan.
Los daarvan vind ik het middengedeelte van het uitklapstuk echt spuuglelijk en er cheap uitzien, kan amper geloven dat dit 'm wordt.
Ik vind m ingeklapt op zich wel mooi (afgezien van de knoppen aan de onderkant. De knoppen aan de onderkant had ik iets minder opvallend willen hebben. Meer zoals de htc desire z (en volgens mij ook de gewone htc desire)), maar zo uitgeschoven.. muah.

Dat midden met die 2 grote rondjes maakt het er helemaal niet mooier op. Had er graag een qwerty toetsenbord op willen zien (denk heel veel andere ook). Dat zou voor mij echt dé telefoon worden. :D Zou zo chill zijn om in de trein op je phone goed te gamen.

Snap niet waarom ze android 2.3 er op zetten als 3.0 er aan komt.. :?
Volgens mij word dit product totaal verkeerd benaderd door hem Playstation Phone te noemen.
Deze telefoon word in mijn ogen gewoon de game versie van de xperia. Die waarschijnlijk wel compattible is met andere sony producten zoals de Playstation 3. En ik hoop stiekem toch dat er de geruchten van de PSP 3D waar zijn
Ik denk dat je hem wel Playstation Phone mag noemen.
Er zitten immers Playstation knoppen op.
de SE Aino had de mogelijkheid om een PS3 op afstand over te nemen en leuke dingen mee te doen zoals video streamen enzo, ik denk niet dat deze telefoon veel meer zal zijn, hooguit dat je hem kan gebruiken als controller oid ;)
Maar dat zou toch wel een beetje overdreven zijn?
Een slide telefoon, met playstation knoppen, om die als controller te gebruiken :S
laat die reviews maar komen, eens ik deze doorgenomen heb maakt deze phone best veel kans om men volgende te worden.
Ik vind het hem er nogal plastic uitzien, verder denk ik dat dit alleen maar interessant is voor mensen die EN een PSP EN een smartphone hebben, en geen zin hebben om beide mee te slepen. De meeste mensen hebben denk ik genoeg aan de simpele spellen (denk Angry Birds) op hun smartphone alleen.
De foto's maken niet duidelijk of de PlayStation Phone beschikt over schouderknoppen, die de originele PSP en de PSP Go wel hebben.
Toch jammer dat de foto's dat aspect net niet mee hebben genomen. Ze zijn idd niet zo makkelijk te zien vanaf de voorkant ;)
De kleine linkerknop is trouwens geen homeknop maar een menuknop.
Apart trouwens dat deze wel een zoek knop heeft, en de Arc niet. Hmm.

Nou ja, SE heeft iig de meest recente Android versies draaien (eindelijk!). Ik hoop eigenlijk dat ze de PSPhone nog op de CES aankondigen, en dat er binnenkort een handson van verschijnt. Ik ben erg benieuwd naar dit toestel ;)
Zou je het scherm kunnen kantelen, of er alleen maar recht uit schuifen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee