CES: Corsair toont 650D-behuizing en witte 600T-kast

Corsair heeft een kleinere variant van de 800D op de markt gebracht. De 650D is een midtower, in plaats van een fulltower, maar moet nog steeds voldoende ruimte bieden. Corsair introduceerde ook een witte variant van de 600T-kast.

De 650D is onderdeel van Corsairs high-end Obsidian-serie en lijkt wat uiterlijk betreft veel op de 800D. De kast is echter wel een maatje kleiner en kan dan ook alleen een moederbord van het formaat ATX kwijt, terwijl eATX-moederborden aan de 800D blijven voorbehouden. De behuizing is zowel aan de buiten- als binnenkant geheel zwart gespoten en beschikt over een raam in het zijpaneel. De 650D is deels opgetrokken uit staal en deels uit aluminium. De kast meet 546(l)x299(b)x521mm(h) en weegt 11,1 kilogram.

Aan de binnenkant is plek voor vier 5,25"- en zes 3,5"-drivebays, die ook als 2,5"-drivebays kunnen dienstdoen. Een gat ter hoogte van de cpu moet het installeren van backplates vereenvoudigen, terwijl de nodige met rubber gevoerde gaten het wegwerken van kabels mogelijk maken. Twee 200mm- en een 120mm-fan nemen de koeling voor hun rekening. Een 200mm-fan bevindt zich aan de voorkant en doet dienst als intake. De andere 200mm- en de 120mm-fan bevinden zich respectievelijk aan de boven- en achterkant.

Behalve de 650D heeft Corsair ook een witte uitvoering van de 600T aangekondigd. De behuizing is identiek aan de grijs uitgevoerde 600T, maar is uiteraard wit gespoten en voorzien van enkele zwart glimmende accenten. De binnenkant bleef overigens wel gewoon zwart en is nu enigszins zichtbaar door het zwarte rooster in het zijpaneel. De 650D is in april te koop, voor een prijs van 200 dollar. De witte 600T krijgt een adviesprijs van 160 dollar.

Door Marc Rademaker

Redacteur

06-01-2011 • 14:53

52 Linkedin

Reacties (52)

52
52
32
2
0
9
Wijzig sortering
Wat een geweldige kast dit die 650D. Ik was al onder de indruk van de 800D maar het formaat (en de prijs) was me echt te gortig. Dit lijkt me dan precies een mooi mid-tower maatje voor mij, maar nogsteeds super-ruim natuurlijk. Maakt het makkelijk om alles netjes weg te werken voor een mooi zicht door het raampje en een goede airflow.

Ook de ingebouwde fan-controller en sata hot-swap bay is ideaal. Al is het wel jammer dat er niet meerdere ingebouwde hot-swap drive bays in zitten zoals de 800D, en vraag ik me af of er ook een frontje bij zou zit voor een eigen 3.5" card-reader?

Het rooster aan de voorzijde geeft deze kast een beter uiterlijk dan de 800D naar mijn idee. Dat was net iets te kaal. Ook dit raam is zo een stuk netter dan dat rare randloze ding op de 800D imo. Het zwart lijkt helaas wel dezelfde fingerprint-magnet coating te hebben, al ziet het er schoon wel mooi uit natuurlijk.

Ik hoop dat hij ook goed stil is, en liefst natuurlijk met de bijgeleverde fans. Belangrijk punt.

Deze video review van de 800D zal ook relevant zijn voor de 650D geïnteresseerde.

[Reactie gewijzigd door jesper86 op 7 januari 2011 13:16]

Die 600T is mooi! :D Dat wordt mijn nieuwe case. Je krijgt er blijkbaar twee panelen bij. :) (Mesh en eentje met window), zie hier:
http://www.corsair.com/ca...-600t-mid-tower-case.html
Denk dat het 1 panel is waar je of de window of de mesh in zet. maar idd deze is mooi :)
vind de witte 600T ook erg mooi, is er al bekend wanneer die precies te koop is ?
Aan het plaatje te zien hebben ze bij de 650D de swappable HDD bay eruit gehaald. Dat maakte juist de 800D erg interessant... ik denk dat ze hier een grote fout mee hebben gemaakt.
grote fout? Dit is alleen maar beter aangezien er nu een 200mm intake fan zit, de 800D en 700D hebben alleen een 120mm intake fan aan de onderkant.. de airflow in die kasten schijnt daarom ook beroerd te zijn..

Ik denk toch wel dat ik zo'n 650D ga kopen als ze ook in Nederland verkrijgbaar zijn!
het is een 140mm intake fan bij de 800D, en er zitten aardig wat roosters onderin om koele lucht door aan te zuigen. een lichte onderdruk in je kast is helemaal niet verkeerd meestal.

[Reactie gewijzigd door Countess op 6 januari 2011 21:50]

Maar met die hot swap bay is het eigenlijk ook gewoon een 800D en zal niemand die kast meer gaan kopen, of redeneer ik dit nu helemaal verkeerd?
Dus een grote fout is niet gemaakt, maar iets minder geld voor de kast, kunnen meer mensen dit strakke design kopen.
Jullie hebben gelijk, een "grote fout" is het misschien niet, maar nu is de 650D "gewoon" een mooie kast.

Mijn redenatie was andersom: veel mensen (niet iedereen) willen de 800D vanwege de HDD bay (iets wat geen enkele kast zo mooi geïntegreerd heeft; andere kasten hebben maar één dock), maar voor hen is die kast te groot en te duur. Een goedkopere en kleinere kast, mét de bay, zou ik gelijk kopen. De Stacker die ik thuis heb staan is aan vervanging toe ;)
De swappable HDD bay zit nu schuin aan de bovenkant. Volg de link in het artikel voor meer plaatjes en specs.
daar is ruimte voor 1 HD, en niet 4 zoals in de 800D.
Beetje off topic maar kan iemand mij vertellen waarom bij computer kasten met een raam deze altijd (vanaf de voorkant gezien voor de wijsneuzen :p) aan de linkerkant zit? Waarschijnlijk omdat kasten altijd vanaf de linkerkant worden geïnstalleerd maar waarom is dat eigenlijk zo, waarom niet precies in spiegelbeeld? Een raampje is niet handig wanneer de PC in een hoek staat en het raampje richting de muur is gericht, wat bij mij dus altijd zo is. Vind die zwarte namelijk wel erg mooi, doet me denken aan de eerste Lian-Li die ik had maar dan van geborsteld aluminium.
MEt een raam aan de andere kant van de case heb je zicht op.... de achterkant van het mobotray! En dat is niet bepaald uitnodigend. Er zijn wel kasten met een andere orientatie, zoals de Silverstone FT02. Deze heeft dan ook het raam aan de andere kant van de kast.

Verder: Corsair levert ook voor andere cases separaat andere zijpanelen. Voor de mensen die het raam niet mooi vinden is er ongetwijfeld ook een gesloten paneel te koop.
Dat je anders tegen je mobo-tray aankijkt had ik me al gerealiseerd, vandaar dat ik zei "Waarschijnlijk omdat kasten altijd vanaf de linkerkant worden geïnstalleerd maar waarom is dat eigenlijk zo, waarom niet precies in spiegelbeeld?". Vreemd dat er geen kasten bestaan waarbij de gebruiker zelf kan bepalen welke kant hij wil gebruiken om de hardware in te bouwen, zou iets voor te verzinnen moeten zijn lijkt mij. Deze kast is voor mij nu geen optie helaas.
Die bestaan wel, het merk heet mountainmods. kan je kiezen uit atx, inverted atx of btx. Maar zijn extreem duur (al dan niet door importkosten)
het is ook een mogelijkheid om een soort van BTX form-factor case te kopen.
hierbij zit het MB tegen de linker wand en de I/O zitten gewoon achter.

in tegenstelling tot ATX zitten de expansion slots achter aan de bovenkant, en de I/O er onder.
Dat heet inverted atx. Mijn oude li-lian v2100b had die opstelling :)
Oh die 650D ziet er echt wel goed uit!
Een beetje Lian-Li achterna, dat wel. Ook de prijs van 200 dollar is niet mild, maar acceptabel voor zo'n mooie aluminium case.

Die witte daarentegen is niet echt mijn stijl, maar heeft ook uitstraling.
Ik zou zeggen goed werk Corsair!

[Reactie gewijzigd door Terrestraeon op 6 januari 2011 14:57]

steil? :P

OT: zeer nette behuizingen. Die zwarte spreekt mij enorm aan moet ik zeggen :) prijs is daarintegen wel wat hoog..
heb het gezien :p verbeterd.

Ook wel mooi aan die 650D is die aan/uit knop locatie.
Mooi hoog zodat deze goed bereikbaar is als deze op de grond staat, maar toch vooraan zodat deze ook goed bereikbaar blijft voor als de case op de bureau staat.
Langs de knop kan nog een cardreader of smallere fancontroller komen, mooie locatie zou ik zo zeggen.
Dat is zeker waar aan en uitknop zit mooi boven aan, speciaal voor de mensen die de kast niet op hun bureau hebben staan... zit nu zelf altijd mijn pc aan te zetten met mijn voet omdat het anders zover bukken is... CM690.

Maar had liever bij die aan knop dat hele 4kante blok waar dat kleine aanknopje inzit als 1 grote aankop gezien met een hele lichte blauwe led om die hoeken heen... dan had het design strak geweest. Nu heb je een mooie kast met een goedkoop aanknopje.
Echt goedkoop is het knopje niet te noemen... Het is precies dezelfde als die in de 800D, en daar zit een nette feedback op. Daar doet de 650 me sowieso aan denken: kleine broertje van de 800D. Beetje de 800D voor de mensen die niet zo'n grote kast willen hebben. Ik vindt hem wel mooi.

Bovendien, zo'n relatief grote knop lijkt mij ook niet geweldig. Zo'n subtiel knopje vindt ik persoonlijk veel beter dan een knop welke je niet kan missen. Als het knopje ook in brushed alum style was, was ik het misschien wel met je eens. Maar ik vind het er wel strak uitzien zo.

Wat ik als leuke casemod zou willen zien bij de 2e kast (mag ook de zwarte versie zijn, maar bij deze zie ik het gebeuren) is dat er CCFL's in de rand voorin worden gestopt, dus als je de computer aanzet de CCFL's gaan branden en de hele witte rand bij de voorkant wordt verlicht.

Wel weer erg strakke kasten, ook leuk dat wit weer terug komt, Wit vergaat sneller maar ik vindt het ook een rijker uiterlijk hebben. Wat ik dan weer jammer vindt is dat het bij zo een kast is. als je een beetje fantasie hebt, zie je een witte kast met zwarte mesh-voorkant (beetje Cooler Master Elite-achtig) en daaromheen een wit 'hoesje', alsof de werkelijke kast 'ingepakt zit'. Het is ook niet mijn keuze helemaal. Ik zie die ingepakte kast ook nog wel als 300G ofzo verschijnen eigenlijk. Ziet er voor een budgetkast erg strak uit.

EDIT: als je de 600T opzoekt in de pricewatch (zie link naast artikel) kun je op de foto 2 ATI Radeon HD58xx kaarten zien zitten... Ik dacht ik zeg het maar even. Leuk detail.


Trouwens... Op de foto hierboven is een mesh zijkant te zien, maar bij de advertentie een window... hoe zit dit?

[Reactie gewijzigd door naarden 4ever op 6 januari 2011 16:57]

op de laatste foto van die advertentie zie je ook dat er een mesh zijkant in zit. Ik denk dus dat hij (of zij?) leverbaar wordt met zowel een window in de zijkant als een mesh zijkant.
Bij "features include" staat:

Side panel with cutout for window AND mesh with room for four 120mm fans — both included!

[Reactie gewijzigd door zuurmeister op 7 januari 2011 17:15]

naast de aan/uit knop zitten de front usb,sound en reset knop dus daar ga je niks inkrijgen :p
Tjonge zie maar een hagelwit CD-RW frontje te pakken te krijgen :S
Nee, want kijk maar: het is nog steeds een zwarte mesh bezel. Maar hopelijk raakt wit weer in, en nu geëvalueerd. BD en DVD drives met witte vernis voorop?
Jammer van die window bij de 650D anders was het wel een strakke kast geweest (smaak i know). Ook wel wat aan de dure kant voor de meeste mensen (voor mij ook) denk ik.
Inderdaad: sober, strak, mat gespoten, alu. Alles mee om "stijl" uit te stralen (ook de prijs ;) ) en dan zetten ze er zo'n "foorbak"-window in.

Laat me toe de immer toepasselijke vergelijking te maken met auto's: een mooie nieuwe BMW/Audi/whatever en dan een knoert van een spoiler/blauwe lampjes/oversized banden/... enfin, you get the idea.

Inderdaad, smaken verschillen, maar dit leek me nu net een kast met een laag "pimp"-gehalte.
Zal mij niet verbazen als je hem ook met een solid side kunt kopen, indien niet direct na een paar maandjes wel.

Wat betreft de prijs, tsja, is wat aan de dure kant. Maar vergeet niet dat dit soort dingen een hoog enthusiast gehalte hebben. Boordevol met leuke features welk maar voor zo'n 0.5% of minder van de gemiddelde bevolking ook maar enigzins interessant is. Als je dan toch al tot die kleine groep behoort, tsja dan kun je net zo goed dat kleine beetje extra uitgeven aan een kast met niet alleen een goede, maar uitstekende afwerking, zowel qua interior als exterior.
Hmm beetje jammer van dat raam aan de zijkant van de 650D.. Dan ziet iedereen wat voor puinhoop ik er aan de binnenkant van maak :( De voorkant spreekt me echt wel erg aan, mooi glad en strak.
De witte is niet echt mijn smaak, wordt dat niet heel erg snel vies?
Dat witte kan snel vies worden, maar als ze het goed glad hebben afgewerkt en er voor gezorgt hebben dat het niet stof aantrekt dan is het een doekje er over en is het alweer schoon.

Voor de rest als je geen raam wilt moet je voor Lian-Li gaan die hebben zelfde soort design in de kasten.
Die 600T heeft erg veel weg van een Coolermaster Cosmos al zou ik deze gerust als vervanger willen hebben :)
Nu je het zegt ja, die heeft daar wel heel veel van weg. Die CM kast was een prima kast, maar volgens mij wordt dit ene goede kast voor airflow freaks.
Je kunt hier een hele zooi aan fans in gooien zie ik dus lekker veel airflow creëren in die kast!
Jammer van die ronde vormen van de 600T, corsair had net dat mooie strakke rechte design vind het nu weer zo mac pro 4g..... als ik eerlijk ben hadden ze maar bij de hoekige vormen gebleven voor de rest die 650D is wel kicken
Inderdaad, de 650D is zeker bruut, de front heeft wat weg van de Lian Li..
Ik vind de witte wat hebben van de Cooler Master kasten?

Topkast de 650D, misschien wordt het wat voor mij over paar maandjes ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee