Corsair introduceert C70-gamebehuizing

De nieuwste behuizing uit de stal van Corsair wordt onder de Vengeance-vlag uitgebracht. Vengeance-producten zijn vooral gericht op gamers en de Vengeance C70-behuizing is dan ook ontworpen om naar lan-party's meegenomen te worden.

De C70-behuizingen, verkrijgbaar in het wit, zwart en groen, zijn opgetrokken uit staal, wat de behuizing met inhoud voldoende stevigheid moet bieden om het transport naar en gebruik op lan-party's te overleven. De midtowers worden voorzien van drie ventilators, maar in totaal is plaats voor tien ventilators en optioneel kunnen twee 240mm-radiators voor waterkoeling worden ingebouwd. De meegeleverde ventilators bestaan uit twee inlaten, die in het zijpaneel zitten en op de videokaart(en) blazen, en een enkele uitlaat achterin.

De C70 biedt plaats aan atx- en matx-moederborden, en beschikt over acht uitbreidingsslots. In het frontpanel zijn twee usb 3.0-poorten en twee audioaansluitingen aangebracht. Extern is ruimte voor drie 5,25"-bays en intern kunnen zes 3,5"- of 2,5"-drives worden ingebouwd. De zijpanelen worden met clips op hun plaats gehouden en de meeste componenten worden zonder gereedschap ingebouwd. De drie C70-behuizingen moeten 140 dollar kosten en worden dit weekend aan het publiek getoond tijdens een gamingevenement.

Door Willem de Moor

Redacteur

06-04-2012 • 15:35

72 Linkedin

Reacties (72)

72
69
28
0
0
7
Wijzig sortering
Wat is hier een game behuizing aan? Ik zie niks anders dan een zelfde kast, met een leuk zelfde kleurtje.

Verder is dat ding opgetrokken uit staal, (gewicht wordt niet genoemd op de site) ook niet echt het lichtste materiaal te noemen, dus waarom geschikt voor een LAN party? Ook het formaat is niet echt om over naar huis te schrijven.

Puur omdat de zijpanelen los kunnen zodat je geen schroevendraaier nodig hebt?

Als ik aan LAN bak denk, denk ik aan een kastje dat je onder je arm mee kan nemen naar een evenement. Niet aan een koelkast met een ATX mobo. Echt totaal onnodig.


Dus Corsair, your argument is invalid :)

[Reactie gewijzigd door YaaD op 6 april 2012 15:43]

Het is gemoddeleerd naar een munitie "houder?" en de aan/uit knop en de reset zijn duidelijk militaire stijl.

Vind hem eigenlijk wel leuk, alleen jammer van die lelijke hengsels aan de bovenkant.
Die hengsels maken hem "handig" om mee te nemen :Y). Zeker met zo'n MSI Big Bang bordje erin met die novelty machinegeweer heatsinks enzo kan je met deze kast een grappig thema-lanbakje maken.

Niet echt mijn ding, maar denk dat de beginnende modder/lanner hier een leuk projectje mee kan starten. Maar idd, deze kasten zou ik ik niet snel in de huiskamer plaatsen :P
Ik vind het ook heel raar dat het een ATX kast is. Acht uitbreidingsslots is echt overbodig. Een micro ATX kast kan een stuk kleiner en hier heb je alsnog genoeg plek om een SLI / CrossFire opstelling te maken.
Anoniem: 412057
@Cristan7 april 2012 09:32
Dat 8e uitbreidingsslot kan je met geen enkel mobo gebruiken, je kan dit een beetje vergelijken met dat uitbreidingsslot dat coolermaster haaks boven de andere zet, met als doel om daar een fancontroller / extra usb poorten / ... (alles die geen eigen pci of pcie slot nodig heeft) te steken, zodat je geen extra poorten verliest.


Dit kan natuurlijk ook wel handig zijn als je een 4-way SLI wil opzetten en te "slim" bent om een watercooling systeempje te gebruiken, dan heb je idd ook wel veel nut bij dit 8e slot
Anoniem: 398494
6 april 2012 15:40
Waarom lijken de behuizingen van de laatste paar jaar toch allemaal op elkaar.
Je bedoelt rechthoekig en ATX?

Misschien omdat het zonder standaarden zon zootje ongeregeld wordt?
Misschien omdat dit prettig werkt?

Sommige concepten zoals de Raven en de Level 10 kast zijn leuk, maar praktisch?
Anoniem: 307286
@Jeroenneman6 april 2012 19:53
Sommige concepten zoals de Raven en de Level 10 kast zijn leuk, maar praktisch?
Laat die twee nou net op eenzame hoogte staan qua koelprestaties (op lucht, voor water kun je net zo goed een kartonnen doos nemen) en ook nog eens een stuk stiller zijn dan de enige conventionele kasten die enigszins in de buurt komen (het geraamte+gaas+100fans concept, HAF X enzo).
Anoniem: 288526
@Jeroenneman6 april 2012 15:53
Waarom komen er dan tig per jaar uit als ze toch allemaal hetzelfde zijn... nieuwe modellen hebben dus geen toegevoegde waarde.
aan de binnenkant bedenken ze telkens toch weer iets handigers.
ik ben met mijn laatste kast (een paar maanden geleden, ook corsair trouwens) erg tevreden. het is de eerste keer dat ik een schroefloos design echt fijn vind. deze blijft ook heerlijk koel en al van dat soort interne verbeteringen.
het uiterlijk hoeft niet veel te verschillen, als het maar wel het geld waard is en genoeg verbetering bied op andere punten.
Omdat er nog zat geld in de markt zit.
Anoniem: 288526
@bantoo6 april 2012 16:03
Exactly... by the way, de laatste keer dat ik een pc behuizing heb gekocht is zo'n 8 jaar geleden en in die 8 jaar is er niet veel veranderd qua design.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 288526 op 6 april 2012 16:04]

Zwart plastic *check*
Standaard Science-fiction look *check*
Kippengaas *check*

Etc..

Leuk voor de puberkamer, niet voor een volwassen huis. Weg met die meuk en geef ons consumenten eens de kans wat stijlvolle kasten te kopen. Ik zou best een euro of 400 over hebben voor een mooie kast van bv. hout en/of leer. Ze zijn er wel maar ze worden nooit in serie gemaakt en kosten daarom eerder 4000 euro ipv 400.
Koop een stille rechthoekige kast, hardware erin die niet te gek warm wordt en zelf even bekleden met hout / leer of waar je dan ook voor kiest.

Of beter, stop het ding weg zodat je er helemaal niet tegenaan hoeft te kijken.

Daarnaast zijn dingen als zwart plastic toch naar mijn mening redelijk neutraal. Iedereen weet wel hoe een moderne PC eruit ziet en zo lang het niet te wild is maakt het toch weinig uit?

Daarnaast ken ik genoeg mensen met een "volwassen huis" welke er gewoon een simpele CM elite serie kast neergooien of voor een 100% gaas Antec kiezen. Maar die zetten ze niet tussen de design spullen maar op een ladekastje in een kamer vol boekenkasten en een imposant bureau. Niemand zal de PC in zo'n setting opmerken, op de veelal imposante monitoren na.
Anoniem: 91397
@djunicron6 april 2012 19:25
Als je toch een pc in de huiskamer heb zijn er genoeg thinclient achtige oplossingen. Kasten als deze zijn gewoon voor Lan party's erg handig. Maar vraag me wel af of het gewicht goed te doen is.
of je bouwt gewoon een pl3sk d3sk :+
Mooie materialen/afwerking, maar het design wordt overschat. Selecteer in de pricewatch maar eens alle Lian Li kasten op een rijtje. Zoveel wijken die niet af van de standaard. Te rechthoekig, teveel gaas etc...

Ze hebben wel een paar gedurfde ontwerpen maar of die nou heel praktisch zijn. Hun kleur rood is wel heel mooi, dat zal ik zeker overwegen bij een nieuwe build.
Als je geen gaas wil, kijk dan bijvoorbeeld naar een Fractal Design R3 of iets dergelijks. Hout en leer ga je niet snel zien, maar ik denk ook niet dat dat goed gaat koelen. Je kan dan natuurlijk evengoed een lelijke case in een meubel met een deurtje zetten...
Anoniem: 307286
@De Fluppe6 april 2012 20:20
Ik vind de Fractals mooi maar het plastic front is me te cheap en dat geperforeerde stukje op de zijkant kan echt niet meer, heftig 2005.

Silverstone's Fortress 2 en dreumes FT03 vind ik toch wel de mooiste kasten op de markt, alleen jammer van die 5.25 bays op de FT02 (waar je absoluut niets in kunt bouwen zonder de impressie te geven van een Brabantia droogmolen op het gazon van een stukje avant garde minimalistische architectuur.)

Over hout gesproken, mijn eigen FT02 dagdromen (absoluut gebrek aan klustalent helaas) bevatten niet zelden de zilveren uitvoering met een horizontale streep palisander om de hele kast heen. Ik heb hier een oude B&O Beocenter 7700 staan, vandaar :)
Hout en leer ga je niet snel zien, maar ik denk ook niet dat dat goed gaat koelen.
Onzin. Als er geen gaten, ramen of gaas in de behuizing zit maakt het materiaal niet echt uit en zou het best van (of met) leer, hout of rotan kunnen zijn.
Dat heeft dus niet(s) met koelen te maken.
Dat je stijlvolle kasten wil snap ik, maar hout of leer lijkt me gewoon te weinig vraag naar. Dan kun je ze wel in serie maken maar dat zou dan te weinig opleveren. Behuizingen komen natuurlijk voort uit de wensen van de doelgroep, maar zijn toch ook functioneel, kippengaas voor ventilatie, metaal omdat het dun en sterk is.

Ik zou dan eerder op zoek gaan naar conventionele kasten met mooie afwerking, is dat niet iets? Kleine blik in de pricewatch:

Corsair Obsidian 550D
Luxa2 LM300 Touch Pro
Silverstone Crown SST-CW02S-MXR

Sowieso, koop jij je overige apparatuur ook in houtbehuizing? ;)
Ik ben bang dat je gelijk hebt. Ik zoek hier al jaren naar maar volgens mij is het er gewoon niet en het gaat er ook nooit komen wegens te kleine oplage om in serie te bouwen. Ik ken wel een designer die van pc's houdt, misschien kan ik hem eens overhalen samen iets te gaan verzinnen. Hij een leuk ontwerp en ik een mooi klusje.

Ik ga eens naar die kasten kijken die jij noemt.


Die Corsair is best wel strak, wel netjes, maar te zwart ;)
Overige 2 zijn ook best mooi als HTPC maar met schermpjes, iets te bling ;)

Ik moet ook wel lachen om mezelf, meubels etc, interieur interesseert me geen kont (mijn vrouw des te meer ;) ). Ik zoek ook meer een pc kast waar zij ook blij van wordt, zie het gewoon als een uitdaging.

[Reactie gewijzigd door EvaluationCopy op 6 april 2012 16:23]

als je een kast met leer of hout wil laat je die toch gewoon costum maken door een meubelmaker? vreselijk duur zal het niet zijn
Ontwerp iets moois, zoek een fabrikant, vraag wat het kost in een serie van een paar honderd stuks en gooi er een KickStarter tegenaan!
Kickstarter, goed idee! Binnenkort maar eens wat gaan drinken met die designer en of ik die zo gek krijg. Over een tijdje heb ik geen werk meer aan m'n boot dus dan is het wel tijd voor een nieuwe hobby.
Hou je ons op de hoogte?
niet erg on-topic, maar puur uit nieuwsgierigheid. post eens een foto van een kippenhok met net zo zelfde kippengaas als in deze kast.
Koop een Mac die zijn klein en stijlvol.

Of koop een kast waar je je pc in kan zetten, stuk stiller en netter en als je hem dan een x zwaar wil belasten zet je t kastje open krijgt die voldoende koeling.. Zelf heb ik ook mijn versterker, Xbox, Mac mini, externe HD enz allemaal in een kast gepropt. Hoe mooi je een design ook maakt, t blijft een pc kast
Ik wil geen Mac, ik wil een Windows machine. En ja die kun je in een Mac kast bouwen maar dat is toch ook net niet helemaal. Wegwerken is een oplossing, maar dat vind ik te makkelijk, ik wil een pc die je trots midden in een huiskamer kunt zetten.
Je kunt gewoon windows draaien op een Mac? Maar dan moet het geen gamepc moeten zijn natuurlijk.
en dan moet je het er ook voor over hebben om 3dubbel het bedrag voor te betalen


[Edit:] Tenzij je natuurlijk even op 2ehands markt ofzo een oude mac pro zoekt en daar je eigen hardware inbouwt natuurlijk :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 412057 op 6 april 2012 23:03]

Ik vrees dat een houten kast zonder "kippengaas" / mesh niet al te bevorderlijk gaat zijn voor je temperaturen. PC-kasten hebben allemaal ongeveer dezelfde vorm, afmetingen en uiterlijk puur omdat PC's gekoeld moeten worden. En aangezien een moederbord een vierkante platte vorm heeft en er plaats moet zijn voor een voeding,HDD's en CD-drives zit je al snel aan een balkvorm.
Je noemt nu net materialen die geen warmte geleiden en daardoor zeer ongeschikt zijn. Zeker ook omdat de materialen kunnen branden en helemaal slecht omgaan met vocht waardoor het element: Kast als buffer bij ongelukjes bijna wegvalt.

Bij een werkgever hadden ze op de BCP site alle machines in houten kratten geplaatst met als idee: Dan worden ze niet gejat.

Van de 500-600 machines mocht ik jaarlijks 20-30 harddrives vervangen. Wat niet zo gek was want de warmte die uit die boxen kwam was echt ondragelijk ondanks dat ruimte op 23 graden werd gehouden. Ik denk dat je veel moet toepassen om zo'n kast meer van koeling te voorzien, nog meer dan we nu al doen.
Ik zal het je eerlijk zeggen, mij lijkt het meer op een standaard Defcon 0 control paneeltje met een power button en emergency reset knopje.

Het science-fiction gedeelte zie ik niet voorkomen bij deze cases, mij lijken ze meer op robuuste ammo crates, ik denk dat ik er wel 1 ga halen, vooral die handles zie ik wel zitten. Helaas zijn ze aan de kleine kant. Maar tot nu toe heeft Corsair eigenlijk alleen maar goeie kwalitatieve kasten op de kastenmarkt geplaatst. Dus dit is wel een mooi dingetje.
Vind de kast (aan de binnenkant) erg veel lijken of mijn Corsair 500r inderdaad.. Vooral de bays (5,25" en 3,5").
Ik vraag me eerder af waarom fabrikanten de 250 MM side panel fan in de ban hebben gedaan.

Een dergelijk fan verplaatst zeer veel lucht met een minimum aan geluid
Anoniem: 384777
6 april 2012 15:40
Voor een Corsair vind hem wel gigantisch lelijk. Ook de prijs vind ik, wat je ervoor krijgt, erg hoog.
hopen dat die clips ook lang blijven leven, verder vind ik het een mooie kast.
op die vreselijke knopjes na.

[Reactie gewijzigd door Timmynator0 op 6 april 2012 15:42]

gewaagt design met die sluit clips voor de panelen en de reset en on/off switch.
De hand vaten boven zijn dan weer handig voor het meenemen naar lanparty's.
Voordeel van corsair kasten is dat het cable management altijd dik in orde is
Vind 'm wel erg vet. Die hele militaire stijl is wel leuk uitgewerkt, zoals die knoppen en die handgrepen. Begin er aan te denken om 'm te gebruiken voor m'n nieuwe PC: de groene met een Z77 Sabretooth, de beige Corsair Vengeance RAM, misschien wat fans in die kleur (olive drab).
Doet me denken aan een kast die ik ook ooit nog eens heb gehad, de Ammo 533 van CM.
http://static.trustedreviews.com/8877fd%7C13af_2435-1274.jpg
Moet zeggen dat ik deze wel een stuk beter eruit vind zien.
Vind het best een mooie kast, al kan ik me goed voorstellen dat sommige mensen het hun smaak niet vinden.
Met de huidige koersen is dat zo'n €107, ik vind vooral de Military Green een mooie kast.
Ik vind de kast met de militiare look (ammo case) het meeste potentieel hebben vooral dan voor modders. Zou wel goed passen bij de TUF series moederborden van Asus die een keramische heatsinks hebben.

De frontgrill is lelijk met veel te grote gaten met misschien de knoppen met andere styling.

De zijpanelen latches zijn niet nodig een duimschroef gaat ook.
Wow. Ik heb een Obsidian 650D, maar ik zou deze bijna inruilen voor de matgroene C70.. Mooie Sabertooth erin, veel matzwart en koper, WC met troebel kleurtje... Prachtkast, ik kijk uit naar de eerste mod! :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee