Corsair brengt nieuwe gamingmuis Katar en muismat MM300 uit

Corsair heeft zijn Gaming-serie uitgebreid met de Katar Gaming Mouse en de MM300 Mouse Pad. De Katar-muis heeft een 8000dpi- optische sensor, rubberen zijden, weegt 85 gram en is zowel geschikt voor links- als rechtshandigen.

De muis heeft verschillende vooringestelde modi, zoals de Pro-player-mode, die 'door 's werelds beste spelers is afgesteld'. Om de prestaties verder op te schroeven, heeft de muis naast een maximale dpi van 8000 een polling-rate van 1000Hz, waarbij de dpi-gevoeligheid tijdens het gebruik aangepast kan worden. Dat gaat in vier stappen: 400, 3000, 5000 en 8000dpi. Verder heeft het vier programmeerbare knoppen. De muis is per direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 39,99 euro.

Naast de muis komt Corsair ook met een nieuwe muismat in de Gaming-serie, de MM300 Mouse Pad. De muismat is voorzien van een oppervlak van geweven materiaal. De randen zouden zijn voorzien van een speciale afwerking, waardoor het geweven oppervlak van textiel daar niet gaat rafelen. De onderzijde is voorzien van een anti-slipmateriaal. De mat is verkrijgbaar in drie verschillende maten, namelijk klein, middel en groot die respectievelijk 256x210x3mm, 360x300x3mm of 930x300x3mm meten. De muismat is pas vanaf eind november verkrijgbaar. Prijzen worden 13,49, 17,99 en 26,99 euro.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

27-10-2015 • 10:03

63 Linkedin

Reacties (63)

63
63
52
0
0
0
Wijzig sortering
Wel een beetje te weinig knoppen. Tegenwoordig is het fijn dat je jouw vingers niet van ADSW moet afhalen om andere koppen in te drukken (QERF en Tab). Voor dit heb ik juist de MS-32.
Ik vind het ook enorm raar dat er geen knoppen aan de zijkant zitten. Op zijn minst de 'back/forward' knoppen is toch eigenlijk wel een minimum vereiste voor een muis.. Althans voor mij. Naar mijn mening deel ik die gedachte met vele andere, ondanks dat het misschien 'puur' een gaming muis is.
Niet alleen voor gaming is het handig. Ik gebruik het ook heel veel tijdens gewoon gebruik zoals browsen.
Yep, ik gebruik mijn back/forward knoppen standaard voor voice-communication (TS etc) en voor overige functies welke handig zouden kunnen zijn (afhankelijk van welk spel ik speel). Ook bij media afspelen heb ik de back en forward knoppen op 5sec seek staan (voor- en achteruit)
Voor een tientje meer heb je ook van Corsair de Sabre die deze knoppen wel heeft.
Neem dan een mmo muis waar er 9/10 aan de zijkant zitten😃
Heb ik ook overwogen, maar das te veel voor shooters :P
Ja das waar. De meeste shooters hebben dan niet nodig.
Daar ga ik dan weer tegenin. Ik heb lange tijd een Razer Naga gebruikt voor shooters. Dit ging zeer goed, de muis is niet zwaarder dan een Deathadder, was zeer comfortabel an de 12 extra knoppen hielpen gigantisch bij het weapon switching. De sensor, een Philips Twin-Eye was ook lang niet slecht. Sterker nog, zolang je de muis op een solide kleur muismat hebt, trackt hij beter dan de meeste optische sensors. Geweldige muis, maar ik heb hem moeten dumpen, want op een dag had hij kortsluiting. Meteen een Kone Pure Military zonder button grid gekocht, ik had die knoppen namelijk niet nodig. Deze is wat lekkerder, maar alleen omdat hij lichter en kleiner is, en dus beter voor mijn kleine handen. Het gebrek aan extra knoppen hielp of hinderde mij niet.

Punt is dus, zolang de knoppen niet zo'n lage actuatiekracht hebben dat je ze perongeluk indrukt, is een MMO-muis zeer geschikt voor FPS games, en zou ik het eigenlijk zelfs aanraden, want je hoeft niet een vinger van WASD af te halen om van wapen te wisselen.
Dat is heel persoonlijk. Ik speel ook vooral shooters maar verder dan de linker, de rechter en het scrollwieltje heb ik niet nodig. De enige eis die ik heb is dat de muis heel erg breed is. Ik denk dat de muis die hier word besproken voor mij zeker 5 centimeter breder mag worden.
het nadeel van de MS-3 (of 2) is de lazer sensor, lazer sensors zijn nog altijd niet zo goed voor shooters zoals counterstrike
Ik heb momenteel deze, een Razer Deathadder, en ik ben hier dik te spreken over. Deze van Corsair hierboven lijkt vrij klein, en daar houd ik persoonlijk niet zo van. Don´t get my wrong, bij mijn laptop gebruik ik zelf ook een kleintje. maar ik vind zelf een muis met iets meer volume wel prettiger ;)
Jammer dat er weer zoiets lelijks op die muismat is geprint. Ik gebruik zo'n grote op kantoor (Mionix Sargas 900), maar word gek van die rafelende randjes. :( Kunnen ze niet gewoon een zwarte maken?
Steelseries QcK+ :)
Thanks, die ga ik bestellen :)
Kleine gebruikerservaring: Komende van je gemiddelde muismat zal de QCK+ vrij ruw aanvoelen op de blote huid, en biedt hij meer weerstand aan je arm, en minder aan de muis. Na een paar dagen gebruik wordt hij minder ruw. De weerstand daar moet je een klein beetje aan wennen, maar helpt best wel enorm, omdat de muis dan meer als een extensie van je arm voelt dan een object dat je rondsleept. Geweldige muismat, maar vangt wel snel haar.
Ducky Flipper?

[Reactie gewijzigd door Pherox006 op 28 oktober 2015 04:25]

Vroegah toen Corsair nog gewoon een geheugen fabrikant was.
Ik begrijp de obsessie niet dat ze alles willen maken.
OCZ had er ook z'n handje van en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. :|
Vrij simpel, meerdere markten maakt je denk ik minder kwetsbaar. Als de memory markt ineens in zou storten heb je nog een aantal andere takken die nog geld in het laatje brengen.
Bovendien naar wat ik begrijp zijn het kwalitatief prima muizen en toetsenborden die ze maken, prima dus toch?
Bij OCZ ging het mis toen de SandForce controllers in hun SSD's er massaal mee ophielden, in een tijd dat er met RAM ook geen droog brood meer te verdienen viel Hun core business (RAM) en hun cash cow (SSD's) waren gewoon niet meer lucratief aan de man te brengen.

Corsair kiest gewoon voor diversificatie van hun portfolio en daar is niets mis mee. Spreiden van risico heet dat. Verder heeft Corsair er altijd een premium naam op nagehouden, waardoor ze met wat hogere marges kunnen verkopen. Zolang hun kwaliteit gegarandeerd blijft, kunnen ze hun gamma prima uitbreiden voor winstmaximalisatie en risicospreiding. Eigenlijk economie 101...
Ik vind dat deze muis erg overpriced is voor de ergonomie en de functionaliteiten. Tuurlijk, de hoge DPI is wel leuk en is het is ook leuk dat dat allemaal heel dynamisch werkt, maar het lijkt me toch dat, als je wat minder hoge eisen aan DPI stelt, je kiest voor een Sharkoon Shark Force of iets dergelijks.
Wat is er leuk aan een hoge DPI? Buiten dat je 100 rondjes kan draaien in een shooter als je alleen al tegen je muis aan blaast?
Dat weet ik dus ook niet. Ik heb dus de Shark Force, die is max 1600. Ik vind 1600 eigenlijk al te hoog dus hij staat standaard op 1000 bij mij.
hoge dpi == hogere nauwkeurigheid. Mits van goede kwaliteit en juist getuned.
Dit is nou juist het probleem. Meer DPI geeft je niets meer dan een hogere muis snelheid... Pure marketing. Sterker nog, de kans is groot dat de hoogste DPI setting eigenlijk de ~4000 DPI setting is met interpolatie, en dus minder nauwkeurigheid.

Een 400-800-1600-3200 DPI muis is echt meer dan genoeg voor elke gamer.
Foute conclusie; het is precies het tegenovergestelde!
Nee, hoe hoger je dpi (dots per inch), hoe presiezer en hoe trager hij vooruit gaat.
Hoe lager je dpi, hoe sneller maar omdat je minder "posities" per inch hebt is deze dan minder precies. Beter is je sensitivity te wijzigen en niet je dpi (oftwel dat je niet zoveel geen dpi's nodig hebt).
Je ben in de war met sensitivity.

Nog duidelijker:
Wordt wel vaag uitgelegd hier...
Met hogere DPI is je muis preciezer en sneller.
Om nauwkeuriger te werken gooi je dus je DPI omhoog, maar de snelheid in windows omlaag, anders wordt het onbestuurbaar bij te hoge snelheid.
Bij lagere DPI wordt je muis dus langzamer en veel minder nauwkeurig, makkelijk voor echte leken zoals ook mijn moeder.
Maar geen flauw idee waarom je je DPI veel lager zou willen hebben...
Ik denk dat ze dat gewoon doen omdat het kan, en voor marketing want hj staat bij mij altijd op 2000...
Hoge DPI geeft behalve snelheid dus ook een nauwkeurigsheids winst.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 27 oktober 2015 23:31]

De voordelen van hogere DPI vallen in het niet zodra je boven de ~1200 komt op hele hoge resoluties. Dit is een jaar of 6-7 geleden al uitvoerig getest. Hooguit 1600 DPI kan je nuttig noemen, en daar boven is het pure marketing. Het zal slechts je muis snelheid verhogen, niks meer niks minder.

Buiten dat om is het beter om je Windows muis snelheid op 6/11 te laten staan. Ga je hem op stappen zetten die daar buiten vallen dan krijg je interpolatie en dus minder stabiele muis input.

Dus ja, super hoge DPI geeft je alleen maar een super hoge muis snelheid, verder zijn er geen voordelen, als je de snelheid al een voordeel kan noemen.
Je wil het niet geloven maar met 3200 DPI muis op 1600 DPI ingesteld presteerd beter dan een 1600 DPI max setting muis:
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2033258
Natuurlijk, je zal de software acceleratie ver omlaag moeten zetten maar dat is alleen maar goed; vuistregel is nml.; hogere DPI is beter dan softwarematige acceleratie.
Lol hoe kom je hier allemaal op? Het hangt puur van de sensor gecombineerd met de firmware af welke DPI settings het beste werken als het om nauwkeurigheid gaat. De huidige populaire sensor is bijvoorbeeld de Avago 3310, die zeer goed werkt op de eerder genoemde DPI settings van 400-800-1600-3200. Buiten dat om zou ik nooit iemand aanraden een muis te kopen die van zichzelf al acceleratie heeft, dit kan je als je dit wel fijn vind vaak per spel aanpassen. Ook in Windows kan je het aanzetten, maar daar ben ik geen voorstander van.

tldr; Hogere DPI is slecht. Hardware+softwarematige acceleratie wil je niet. Verder hebben ze ook niet zo veel met elkaar te maken.

De Mouseguide 2.0 op Geekhack.org kan dat allemaal fijn uitleggen.
De sensor is idd het meest belangrijk. Hardware acceleratie >> software acceleratie. Hogere DPI is niet slecht, je moet alleen wel weten wanneer is het gebruikt en hoe je het gebruikt.

Kom daar niet zelf op btw, je hoort het van meerdere gebruikers.
Dus jij verklaard al die gebruikers voor gek :?

Oja, het is lastig uit te leggen maar hier heeft iemand dat perfect gedaan en visueel gemaakt in een plaatje:
http://www.overclock.net/t/1288338/low-dpi-or-high-dpi

http://www.howtogeek.com/...o-they-matter-for-gaming/
High dpi betekent niet simpelweg sneller bewegen, het betekent een hogere gevoeligheid; je hoeft de muis minder ver te bewegen om dezelfde afstand op je scherm af te leggen. Dat is beter dan telkens je muis te moeten optillen en terug naar het midden van de muismat te zetten omdat je aan de rand van de muismat bent gekomen met een te lage dpi (en versnelling).

Dankzij die hogere gevoeligheid denk je dat de muis sneller beweegt, maar technisch gezien is dat een bij-effect.

Hoge DPI alleen is niet zaligmakend, maar het geeft je wel meer opties om je muis ideaal naar jouw smaak af te stellen; voor elke situatie.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 29 oktober 2015 01:00]

Kort door de bocht? Ja, veel mensen begrijpen niet helemaal hoe muizen werken. Die Mouseguide 2.0 maakt alles heel duidelijk :)

En nee, je wil nog steeds geen hardware acceleratie op je muis. Liever de mogelijkheid om in het spel in kwestie alles tot in detail aan te passen, maar de muis zelf lekker linear 1:1 laten lopen.
daar verschillen de meningen over ;)
Nee, daar verschilt de kennis over muizen over. Als je muis sensor permanent hardware acceleratie heeft, dan krijg je niet eens de keus om te kiezen tussen wel of niet. Buiten dat om heeft Windows standaard al accel aan staan (wat je ook beter uit kan zetten) en pas in een spel ga je met je muis settings spelen. Dan loopt alles netjes controleerbaar 1 op 1 en in een spel kan je sens/accel/yaw/pitch/etcetc tweaken totdat het fijn werkt.

Ik hou liever de keuzes open ipv een muis fabrikant mij gaat vertellen wat ik nodig zou hebben (lol toren hoge DPI, lol acceleratie, lol dit en lol dat)

Het is niet zo ingewikkeld, maar die marketing tegenwoordig... De paar mensen die het wel snappen blijven het aan de meerderheid uitleggen...
Niet waar, veel muizen hebben een dpi-knop, waarmee je dpi snel omhoog of omlaag kan zetten. Zo kan je in het spel tijdens het lopen een hoge dpi gebruiken als je dat prettig vind en als je sniped, een heel lage dpi gebruiken voor de nauwkeurigheid.

En het is nog steeds géén accelaratie , dpi, het regelt de gevoeligheid.
misschien een vreemde vraag maar wie gebruikt er vandaag de dag nog een muismat ?

betreffende de muis ziet er goed uit alleen een aantal knoppen aan de zijkant (min 2) zou toch erg prettig zijn.
Ik gebruik nog steeds een muismat omdat tracking niet echt werkt op een glazen tafel zonder iets eronder ;)
Apart, ik gebruik al jaren dezelfde muismat (glazen snijplank bij de V&D vandaan van 3 euro ofzo, met een vierkant raster) met daarop een antieke q-ware muis (optisch/rode led), logitech G5 (laser, meerdere exemplaren versleten) en nu een G402 met het snoer van een G600. Zo nu en dan een drupje autowas en het gaat weer als een trein.
Tracking geen probleem, gladheid is uitstekend en geen slijtage aan de voetjes.
Mijn Logitech G5 met laser sensor werkt niet op mijn mat glazen tafel helaas. Heb de voetjes tot nu toe nog niet hoeven te vervangen en ik heb dit ding sinds 2006. Daarnaast heb ik er weinig erg in de muismat te gebruiken aangezien mijn tafel vaak een rommeltje wordt en dat toch wel een beetje een "safe zone" is.
€ 26,99 voor die grote muismat vind ik reuze meevallen. Ben al enige tijd aan het kijken naar een nieuwe, maar de MM300 lijkt me wel wat!

Door de breedte van de muismat zal verschuiving in combinatie met de anti-slip onderkant minimaal zijn.
Alternatief is eventueel de Kingston HyperX Fury Pro voor 3 tientjes.
En als je wil dat je muismat nooit meer verschuift 8-) pricewatch: XFX WarPad
Een stuk goedkoper inderdaad vergeleken met de Steelseries matten!
Dit artikel heeft mij ertoe bewogen deze te kopen.
Tof ding. Van de week eens bestellen.
Anoniem: 185331
27 oktober 2015 14:12
Als ik eens goed nadenk hé, dan zou ik eigenlijk toch kiezen voor een kunststof plaat. Zo'n stoffen matten worden te snel vies en haren komen los bij intensief gebruik. Levensduur qua gladheid zal dus niet langer zijn dan een kunststof plaat. Kunststof is overigens heel makkelijk af te wassen met bijvoorbeeld ontvetter waarmee je het fornuis poetst, dat is gelijk veel hiegenischer. Kopen van stoffen muismat is op eigen risico.

Verder is de lengte van 30 cm te kort. Het had langer gemogen. Ik snap niet waarom ze het niet langer gedaan hebben, want mm200 heeft ook de 30 cm in de lengte.

Wat ik wel aanraad dat is hun keyboards. :-) De muis is goed, maar er zijn interessantere muizen. De zijknop mist bijvoorbeeld en er is zelfs nog geen pinksteun...
Het is een beetje of het één of het ander. Met een plastic pad slijten je muis voetjes, en met een stoffen pad moet je je pad wat beter schoon houden :P
Anoniem: 185331
@kevz27 oktober 2015 14:27
Daar heb je gelijk in! :o Des te meer om een g502 aan te schaffen :+ Logitech heeft vanalles in voorraad. Ook de voetjes.
Die brede muismat is zeker iets nice, maar heb al de razer harde plaat muismat in groot formaat met gel kussen voor me pols.
https://www.google.nl/sea...Q#imgrc=4e2NsOx1eNH5-M%3A

[Reactie gewijzigd door Xtr3me4me op 27 oktober 2015 10:10]

Ik heb de razer muismat met gel kussen ook liggen thuis. Het gel kussen en de plank vind ik net iets te hard en niet comfortabel bij lang gebruik. Het gel kussen staat voor mij net iets te hoog. Mijn pols begint er net stijf van te worden.

Ik heb sinds enkel weken ook de corsair MM200 extended in gebruik. Die is van goede kwaliteit en de muis glijd er super op en de zachte foam geeft net wat meer comfort op de steun van mijn hand.
Geen duimknop voor back en forward. Tja, lijkt me een groot gemis.
Dat was ook het eerste wat mij opviel inderdaad. Ik ben zo onwijs gewend aan mijn duimknop en gebruik hem constant, zou daar nooit meer zonder willen of misschien zelfs kunnen!

Tevens vind ik het hele uiterlijk van die muis niets, maar dat is nóg persoonlijker dan die duimknop volgens mij :P

Die mm300 lijkt mij ook wel wat, jammer dat die pas eind november op de markt komt, maar wel een schappelijke prijs!
Ben niet heel erg onder de indruk van de muis, hou er toch wel van als er een klein ergonomische vorm in zit.
De muismat is wel fijn dat deze in een enorm groot formaat te krijgen is had van mij zelfs nog wel 930x500x3 mogen zijn.
Door de enorme breede kan me linkerpols ook meteen op iets zachts rusten in plaats van houten plaat of dat ik weer iets extra's moet neer leggen.
Ga deze zeker noteren en kijken waar ze hem verkopen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee