Video's tonen interface Playstation-telefoon Sony Ericsson

Video's tonen de interface van de PSP-telefoon van Sony Ericsson. Het toestel heeft voor gaming een applicatie met de naam Playstation, die dezelfde interface lijkt te hebben als de Android-applicatie Mediascape van Sony Ericsson.

Mediascape wordt in Android-toestellen van Sony Ericsson gebruikt om muziek, foto's en films te ordenen en weer te geven. De kenmerkende blauwe interface is ook te zien in de video van de PSP-telefoon in de Playstation-applicatie. Die zal waarschijnlijk worden gebruikt voor games die op de telefoon staan, maar het toestel in de video bleek geen games te bevatten.

De PSP-telefoon, met typenummer Z1i en codenaam Zeus, is gemodelleerd naar de Xperia X10 van Sony Ericsson. De smartphone heeft dezelfde zwarte afwerking met zilveren knoppen en heeft een groot touchscreen, vermoedelijk van 4" of 4,3". Ook heeft he toestel een slider, waardoor een gamepad te zien is die doet denken aan de PSP Go.

De gamesmartphone draait op Android Gingerbread, is te zien in de video's. De interface is de standaardinterface van Google, maar het is mogelijk dat Sony Ericsson voor de release zijn UX-interface nog op het toestel zet.

De video's zijn op YouTube gezet door iemand die speciaal een account heeft aangemaakt om de video's te uploaden en zichzelf identificeert als Bosniër. Eerder deze week kwam een vage video naar buiten van een Griek die het toestel heeft gefilmd. Via Oost-Europese landen komen vaak details van onaangekondigde toestellen naar buiten.

Sony Ericsson zal binnen enkele maanden naar verwachting de PSP-telefoon aankondigen. De smartphone moet vermoedelijk in februari, maart of april op de markt komen. De fabrikant heeft officieel geen bevestiging gegeven van het bestaan van het toestel.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

04-12-2010 • 11:11

52 Linkedin

Submitter: Anoniem: 69767

Reacties (52)

52
48
33
1
0
1
Wijzig sortering
Linkje naar het forum: link.

Ontopic: Hij lijkt mij vrij dik, dat is wel jammer. Ook lijkt de interface nog behoorlijk op de SE interface, de 2.1 versie van de X10 heeft dezelfde bolletjes aan de zijkanten (of is dit standaard in Android?) bij de onderkant van de homescreen.

Hij lijkt erg op een mengeling van de Vivaz en de X10. Ikzelf vond het hoekige van de X10 mooier, maar goed, smaken verschillen.
De gamesmartphone draait op Android Gingerbread, is te zien in de video's. De interface is de standaardinterface van Google, maar het is mogelijk dat Sony Ericsson voor de release zijn UX-interface nog op het toestel zet.
Het is een product dat nog niet af is, waarbij de standaard android interface op staat.... er staat dus nog geen interface van SE op. Verder is dat simpelweg de interface die SE gebruikt, dus ik weet niet waarom je zegt dat het er nog op lijkt?
Omdat deze op Android Gingerbread draait, 2.3 dus. Blijkbaar lijkt die interface veel op de interface die SE gebruikt.
Anoniem: 69767
@Knul4 december 2010 11:37
Ik vind hem ook vrij dik, maar hopelijk is dat omdat er een grotere accu ingezet is.
De eerste gedachte bij het zien van deze telefoon is echt; Wat een lelijke "telefoon". Het lijkt net op een oude gameboy van vroeger...

Waarom draait een Playstation Telefoon eigenlijk op Android vraag ik me af? Je zou er toch het Playstation Portable OS op kunnen draaien, met veel aanpassingen.

Dit is dus alleen een Playstation telefoon omdat hij er zo uitziet, met de knoppen?
Een port maken voor Android is waarschijnlijk makkelijker dan een heel OS ombouwen om het geschikt te maken voor een telefoon. Overigens, zo erg is dat toch niet? Als er verder geen extra chips voor nodig zijn in de telefoon, dan zullen er ook snel custom roms voor andere toestellen verschijnen zodat je ook op die toestellen kan playstationnen.
Dat vraag ik mij serieus af. Ik denk niet dat dit namelijk dmv. een emulator zal gebeuren. PSP games hebben toch wel eigen custom hardware nodig.

Eerder 2 OSen, Android en PSP OS ernaast voor de games ofzo Hoewel ik betwijfel of dit een echte PSP gaat worden (eerder om Android games te spelen denk ik).

[Reactie gewijzigd door Cybergamer op 4 december 2010 13:25]

Nee het is gewoon android met een applicatie (emulator) die psp games dan wel aangepaste psp games kan draaien. Het wordt ook geen echte psp maar een telefoon die psp games kan spelen.

Hij is wel ontzettend dik in het midden zeg. Vergelijk dat eens met de Desire Z of milestone 2 dan schrik je je een ongeluk. Lijkt eerder op de dikte van de omnia II ofzo.
Geen probleem toch. Voor een nieuwe psp met nieuwe hardware moet je ook je OS aanpassen. Lijkt me dat je ook gewoon een android build kan maken met wat eigen drivers als er dan echt een eigen chip in moet.
Anoniem: 380275
@MicGlou5 december 2010 08:02
Ok maar ik verwacht toch dat de PSP telefoon in dezelfde serie hoort als de PSP en PSP go. Op zich lijkt het wel leuk zo'n PSP phone maar als het Android draait dan laat ik het echt wel aan mij voorbij gaan. Van een PS phone verwacht ik een Playstation OS geen OS van een derde.

Ik hou niet van computermateriaal waar verschillende partijen de verantwoordelijkheid voor wat er op je telefoon gebeurd naar elkaar kunnen doorschuiven. Dat geeft in de praktijk toch enkel maar lange wachttijden zeker als jouw telefoon andere dingen moet kunnen dan andere tefefoons die hetzelfde OS draaien.
Laat het PSP gedeelte dan ook meer een app zijn dan iets wat diep in het OS hoeft te zitten. emulatoren doen dat ook en die draaien ook prima, zeker als je het voor 1 telefoon specifiek maakt moet dat perfect kunnen draaien...
Laten apps nou niet echt problemen hebben met een nieuwere versie van Android itt het zeer diep geïntegreerde HTC sense bijv. Natuurlijk moet het PSP gedeelte ook wel is updates ontvangen maar die hebben volgens mij helemaal niks met Android of het versienummer daar van te maken te hebben... Zie het als Apps die jij op je telefoon hebt geïnstalleerd VAN DERDEN, die dus als je ze op iOS 3.x hebt gedownload ook prima met 4.0+ werkt... Is toch ook geen probleem? Dat die app multitasking dan nog moet activeren (via een update) omdat dat net nieuw is is toch ook geen minpunt?

Daarbij dat wachten moeten jullie ook hoor, waarom denk je dat de iPad al die tijd heeft achtergelopen op de iPhone kwa versienummer? Dat heeft precies dezelfde reden, namelijk prioriteiten :) En dat terwijl ze maar 1 telefoon en 1 tablet hebben...
+ je hebt al veel games in de android market, wat deze foon veel antrekkelijker maakt. Andere ontwikkelaars kunnen dan ook games maken die de controler gebruiken, voor ons mooi. Voor Sony weet ik niet. Iig niet qua game verkoop maar weer wel qua toestel verkoop.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 4 december 2010 12:06]

wel goed voor sony voor game verkoop.
games die namelijk voor deze telefoon specifiek gemaakt worden, kunnen namelijk ook voor andere telefoons verkocht worden.
alleen zullen die dan niet optimaal werken.
Hij wordt dan ook niet uitgebracht onder de playstation merknaam maar onder de SE merknaam. Verder was er ook al uitgelekt dat deze telefoon waarschijnlijk geen support ging hebben voor psp spellen. Het is dus gewoon een smartphone die geoptimaliseerd is voor games te spelen en geen psp die omgebouwd is voor te kunnen telefoneren.
Heel simpel, wie zou er een Playstation telefoon willen hebben en wie zou een Android telefoon willen hebben met een uitschuifbare controle en ondersteuning van Sony/Playstation?
Ik heb een android toestel, en kan komende zomer verlengen.. dit toestel zou erg cool zijn, als hij echte PSP games zou kunnen draaien (zoals ze bedoelt zijn, niet via crappy batterijzuipende emulator) Kan ik eindelijk eens de PSP games van God of War doen :-)
PSP phone met Android... klinkt een beetje vreemd. Alle games uit de PSN store zullen dus niet speelbaar zijn met dit toestel.
waarom niet? de hardware van telefoon is al gemiddeld 3x zo snel als die van de PSP en als er samen met sony een app/emu voor de games gemaakt wordt zal het erg goed werken.
De CPU misschien, maar de relevante hardware niet.
Het zou zo maar kunnen dat Sony iets bedacht heeft wat veel van Android uitschakelt en een soort emulator op start.

Immers, PS1 games doen het ook aardig goed op de Android door een emulator van een hobbyist. Als deze telefoon een goede CPU heeft en de kennis van Sony zelf om een emulator te maken, kunnen ze het nog best ver schoppen, denk ik zo.
Anoniem: 230001
@Ike.4 december 2010 11:31
Heb begrepen dat er voor deze telefoon geheel nieuwe games uitgebracht gaan worden die ook apart in de Androidmarket komen te staan.

Ben erg nieuwsgierig naar deze telefoon, vooral naar de specs. Kom telkens een 1 Ghz single core tegen en dat zou jammer zijn nu de dual cores eer aan komen.
Ben erg benieuwd of dit aanslata, aangezien de Nokia gamephones destijds ook niet echt hard gingen.. Nu lijkt het me helemala lastig met veel andere telefoons die ook geen moeite meer hebben met wat meer grafisch geweld.. Enige voordeel zou dus de 'gamepad' zijn..
En alle Playstation Phone exclusieve spellen die uitkomen.
De nokia gamingfoons waren traag, klein aanbod, krampachtig in gebruik. (heb zelf een N85 gehad)
Als je kijkt naar de iPhone of misschien zelfs Android, zie je dat kleine spelletjes best wel aanslaan.
De PSPhone zou nog leuk kunnen zijn moest dit PSP/PSX games kunnen draaien, maar zelfs dan heb ik er mijn twijfels bij..
Te veel gegamed > batterij leeg > gsmloos, dat stoorde mij al toen m'n iPhone eens leeg was.
N85 is geen gaming phone! maar een multimedia telefoon. De gaming telefoons van nokia waren de Ngage en Ngage qd.
Dat schijnt overigens best mee te vallen. Het concept van gamen op je telefoon was toen nog niet zover dat niet iedereen die dat wilde al een Gameboy oid had. Maar volgens mijn oudere collega's bij een telecomprovider waar ik ooit gewerkt heb, liep de N-Gage best goed. Toen er verhalen waren over een nieuwe N-Gage destijds, was men dan ook erg enthousiast (immers flink provisie scoren). Helaas bleek het slechts om software voor de N-series te gaan.
Vraagje: is het met android nog steeds zo dat alles er zo "unsmooth" uitziet? Hij klapt het toetsenbord in en knal, het menu staat rechtop en vereist weer een frame om de icons netjes te krijgen. Vind ik altijd zo jammer...
Liever dat dan bij Windows Phone 7 geen goede multitasking. Als je dan in een spel zit en je wordt gebeld, dan na afloop van je gesprek moet de game weer helemaal opnieuw naar z'n state geladen worden. In Android kun je gewoon de game pauzeren, je gesprek aannemen, en gelijk weer doorspelen. Bij WP7 moet steeds de staat telkens herladen worden, wat ff duurt.
Het ontgaat mij een beetje wát dit te maken heeft met de vraag boven jouw bericht.
lekker irrelevante reactie :O
Dat is zo omdat dit waarschijnlijk nog beta-drivers zijn en het de standaard android launcher is. Mijn G1 met ADW doet dit in ongeveer dezelfde tijd, maar de psphone waarschijnlijk een stuk betere processor(en ik gebruik swap).
Het ding faalt bij het opensliden al.
"Sorry! The application Anonymous user stats has stopped unexpectedly."
En dan nog te zwijgen over de informatie die het dus al zend wanneer je hem open slide.
Lol, over een telefoon waar de Playstation software nog niet af is, misschien niet eens op staat geinstalleerd, zeiken dattie een error geeft. Het toestel is nog niet eens aangekondigd!

Gokje; opensliden moet Playstation software activeren, en playstation software staat nog niet geinstalleerd....
Je hebt er vast over heen gelezen dat die telefoon waarschijnlijk pas over 3 a 4 maanden uit komt :P En dat dit niet van een officieel iets is maar juist een sneak preview van een onaf product...
Anoniem: 69767
4 december 2010 11:13
Sony Ericsson zal binnen enkele maanden naar verwachting de PSP-telefoon aankondigen.
Misschien zo snel als enkele dagen al? Het gerucht gaat dat hij mogelijk 9 december al aangekondigd zal worden: bron

Op het plaatje zien we een telefoon-icoontje en de bekende Playstation knopjes. Op de uitnodiging staat:
Pierre Perron* and his team invite you to the most anticipated presentation of the past 10 years
Thursday, December 9 (20:00)
* CEO van Sony Ericsson France

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 4 december 2010 11:16]

Ik had dat gerucht inderdaad ook graag geloofd, maar het gaat of om een interne presentatie, of het is een fake: niemand maakt verder melding van de uitnodiging en zelfs de bron zelf heeft de uitnodiging niet gehad...

We zullen zien. Als er op 9 december een PSP-foon wordt aangekondigd, lees je dat natuurlijk snel op de frontpage :)
Ah jammer :( Je kan tegenwoordig bijna niets meer zo maar aannemen op internet he..:s

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 4 december 2010 11:20]

ziet er wel heel erg nice uit
die knoppen zul je niet nodig hebben bij android maar wel handig voor de spellen
waarschijnlijk kan dit ding ook gehackt worden om er illegale spellen op te spelen
ik vind het wel slim om dat aparte menu te maken voor playstation games
het enige nadeel vind ik dat hij zo dik is, ik weet niet of mensen zo'n bobbel in hun broekzak willen hebben
er zullen vast veel mensen zijn die dit gaan kopen maar ik vraag me af hoeveel dit grapje je zou gaan kosten

[Reactie gewijzigd door WinXis op 4 december 2010 11:19]

Anoniem: 384902
5 december 2010 01:00
Hm, ik vraag me af of deze telefoon straks wel echt psp2 games zal kunnen draaien.
De PSP2 krijgt volgens sterke geruchten een touch sensor ( of hoe noemen ze het ) op de achterkant van het apparaat, en dat zie ik hier niet gebeuren ivm prijs.

Wat het vast wel zal kunnen draaien zijn de mini's. Leuke spelletjes die zowel op de psp, psp2, pspgo, ps3 en straks dus ook op dit toestel zullen kunnen draaien.

Een leuk verkooppunt, zowel voor de consument als de game-devs die met hun mini-game een groot publiek kunnen bereiken.
Wauw... De bovenkant is mooi, maar ik hoop toch echt dat ze die "gamepad" gaan veranderen. Nu heb je zo'n lelijk grijs ding met plastieken... uitsteeksels enzo...

Verder wel leuk idee om een PSP in een smartphone met android te verwerken, maar volgens mij flopt dit net zoals de PSP go. Er is geen vraag naar :?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee