Angry Birds voor Android telt 2 miljoen downloads in 2 dagen

Volgens de makers van Angry Birds, Rovio Mobile, is hun spel in twee dagen meer dan twee miljoen maal gedownload op Android-smartphones. De ontwikkelaars brachten eerder al een versie voor de iPhone en Nokia's Ovi Store uit.

Rovio Mobile meldde op Twitter dat zijn app op de eerste dag na de release al op een miljoen downloads zat. Een dag later was het aantal downloads volgens de makers de twee miljoen al gepasseerd. Een mogelijke reden voor de grote populariteit is dat het spel gratis wordt aangeboden, in tegenstelling tot de versie voor de iPhone en in de Ovi Store. Wel krijgen Android-gebruikers kort een advertentie te zien zodra er een nieuw level wordt gestart.

Rovio Mobile verspreidt Angry Birds via de website getjar.com, een site voor mobiele software. Van Getjar bleek eerder al dat het de afgelopen tijd steeds populairder is geworden; het aantal downloads van de site werd binnen een jaar verdubbeld. Angry Birds is ook te downloaden vanuit de Android Market.

Angry Birds werkt op Android-toestellen die beschikken over versie 1.6 en hoger van Googles mobiele besturingssysteem. Daarnaast moet de smartphone ondersteuning voor OpenGL ES 2.0 aan boord hebben.

Door RoD

Admin Mobile

18-10-2010 • 13:04

156 Linkedin

Reacties (156)

156
155
68
3
0
25
Wijzig sortering
Wat voor soort spelletje is dit nu eigenlijk?
Je vuurt met een katapult vogels af op een bouwwerk waarin varkens zitten. het doel is om de varkens allemaal te raken met zo min mogelijk vogels. Er zijn verschillende soorten vogels, zoals ontploffende vogels, clusterbomvogels en bommenwerpervogels. Het is echt super leuk en verslavend om de levels op 3 sterren proberen uit te spelen!
Tenzij die extra vogels meer punten opleveren door de schade die ze aanbrengen aan het bouwwerk van de varkens, want daar krijg je ook punten voor. Zo'n ontploffende vogel brengt al snel meer punten op als 'ie ontploft dan dat je die zou sparen, als je goed mikt tenminste.
Je moet met een katapult vogeltjes wegschieten om een constructie te slopen.
Mijn vriendin en ik zijn beide in bezit van android telefoons (Legend en Desire) en spelen de Lite versie al een tijdje, zusje van mijn vriendin (ook heel erg verslaafd) was gister aan het spelen met Lite, en vroeg me: wanneer komt de volledige versie? Ik heb me toen gelijk maar even aangemeld voor hun maillijst, en ben voor de "gein" even gaan kijken in de marketplace of ze meer games hadden (meer van deze uitgever), en waarempel, daar stond hij! De volledige versie! Ik was al van plan hem te kopen, maar nu is hij 'gratis'. En geloof me, voor zoiets goeds, vind ik het niet erg om naar een kleine ad te kijken af en toe. Zelfde reden dat ik tweakers.net whitelisted heb in adblock.

Gister kon qua android games niet meer stuk, in een zoektocht naar doodle jump kwam ik in de tekst van de app het excuus tegen:
We're searching for the next platform to jump on. Stay tuned for more info! To alleviate your pain, we're giving you tiki towers for free. DL on: http://bit.ly/btdma1. Enable installs from unknown sources under settings/applications.
In één dag niet één, maar twéé gratis super verslavende spellen!
Wel even opmerken dat die download link op je telefoon geopend moet worden, anders doet 'ie t niet ;) Ziet er leuk uit trouwens, Tiki Towers.
Je kunt hem ook gewoon vanaf je PC downloaden, en vervolgens de telefoon aansluiten als USB Mass Storage device. Standaard file manager installeren (Ik vind de app met de pakkende naam "File Manager" erg goed, 180k, gratis (met ads) en browsen maar!), naar je SD-card browsen, klik, klaar.

Geen root access of software op je PC nodig, wat dan ook. Vanaf je telefoon downloaden is wel makkelijker, maar de link in marketplace was niet klikbaar, en ik ben mans genoeg om te erkennen dat copy/paste niet overal in android even goed is geïmplementeerd, market ontbreekt het dus in (als een van de weinige plekken).
In het geval van HTC kan je zelfs met HTC Sync gewoon via je PC installeren. USB kabel aansluiten, connection mode op HTC Sync. Sync openen, dan staat er rechts in je scherm (onder synchronize) Application Installer. Even de .apk op je pc aanwijzen en hij installeert m!

(HTC Sync 3.0.5422 icm met Desire)

Tiki Towers is trouwens een onwijs verslavende game, ik vind m nog leuker dan Angry Birds!
Werkt prima op desire froyo stock browser
Dit was wel een game waar ik naar uitkeek, verbaasde me wel enigzins over het feit dat de game gratis beschikbaar is, maar ik vermoed dat ze meer verdienen aan het 2.000.000x het aantal levels advertenties tonen dan een paar 100.000 x een paar euro :)
advertenties tonen levert geen reet, het zijn de clicks OP de advertenties die geld opleveren voor een developer....
Wel een reet, maar je moet iets van 1000 views hebben (of meer) voordat je hetzelfde ontvangt voor één click. Nu telt dat wel snel op als je per gebruiker en per level een 'view' hebt natuurlijk - en dat is zeker significant mbt inkomen.

[Reactie gewijzigd door YopY op 18 oktober 2010 13:31]

actually wat telt is een view/click ratio... alleen views levert niets op...
Anoniem: 369660
@TIGER7918 oktober 2010 13:45
Actually ook bij Google Ads kun je betaalt krijgen per view. De tijd dat alleen clicks telde is allang voorbij.
wij gebruiken momenteel alleen admob, als je een link hebt naar wat je aankaart dan zou die zeer welkom zijn, misschien wel de moeite waard om te switchen gezien de hoeveelheid views die we hebben....
Ligt er maar net aan wat je afspreekt natuurlijk. Bedrijven kunnen ook alleen hun advertenties willen laten zien, en niet specifiek traffic genereren. Naamsbekendheid e.d.
nou 99% van de apps hebben geen afspraken met specifieke bedrijven maar maken gebruik van ad-services zoals admob, google ads enz enz...
snel te herkennen hoor aan de looks van de advertenties...
zeker kleinere bedrijven die zich alleen bezig houden met mobiele apps hebben niet zo snel de contacten binnen grote bedrijven die reclames willen tonen.. buiten het feit dat dat laatste door grote bedrijven nog niet helemaal serieus genomen wordt...
Er komt binnenkort een betaalde ad-free versie, en misschien dat ze in de toekomst map-packs uitbrengen voor kleine bedragen.

Als er dan 4 miljoen mensen (neem aan dat het niet bij 2 blijft) zijn die het spel al hebben, en 1% de mappacks koopt, zijn dat al 40.000 verkopen :P
Voor hoeveel gaat deze app in de Anroidstore over de toonbank?
Android gaming is booming. Ik snap ook niet dat andere ontwikkelaars er niet op inspringen. Hier valt echt geld te verdienen. Daarnaast begrijp ik ook niet dat HTC devices blijft maken met slechte GPU's en drivers...
Er zijn ook andere Android telefoons dan die van HTC hoor. Daarnaast zijn mobieltjes geen volwaardige computers die over geweldige GPU's en drivers beschikken.
Je opmerking past ook niet echt bij de discussie.

[Reactie gewijzigd door Salandur op 18 oktober 2010 13:40]

Jawel; Smartphones zijn tegenwoordig een booming gaming-platform aan het worden en de meeste (nieuwe) chipsets bevatten krachtige GPUs die te vergelijken zijn met de 3D GPUs van het Pentium 3 (= ongeveer de rekenkracht van huidige Smartphone CPUs) tijdperk . Weldegelijk hardstikke actueel en on-topic dus ...

Het probleem zit 'm inderdaad in de drivers die amper tot geen hardware acceleratie ondersteunen en/of waarvan de API calls simpelweg niet/buggy/slecht geimplementeerd zijn. En dat is simpelweg te verklaren doordat HTC - met een lifecycle van 6 maanden per model ofzo - er geen belang bij heeft. Zij verkopen liever nieuwe modelletjes dan dat ze geld uitgeven aan het tweaken van drivers voor oude modellen ...
Anoniem: 131162
@Salandur18 oktober 2010 14:50
Veel telefoons hebben toch wel degelijk een GPU..
Werkt iig niet op de htc wildfire
Dat is ook niet gek de wildfire is een budgettoestel
Dat is ook en van de redenen dat ik naar Samsung ben gegaan... (Galaxy S atm)
Mijn Touch Cruise en Touch HD hadden beide slechte GPU ondersteuning out of the box...
Sorry hoor, maar als er één merk is dat mij qua brakke ondersteuning te binnen schiet, dan is het Samsung. Ik ben juist dik tevreden met m'n HTC Desire; had als een van de eerste de beschikking over een legale Froyo-update en is als gamers platform een enorme stap vooruit in mijn persoonlijke beleving, in vergelijking met de vele brakka java-games die ik op m'n oude F700 binnenhaalde -bij gebrek aan andere bruikbare en beschikbare apps.
had als een van de eerste de beschikking over een legale Froyo-update en is als gamers platform een enorme stap vooruit in mijn persoonlijke beleving
leg dat is uit? Ja de hardware is allemaal wat beter benut maar ik merk echt 0,0 verschil met 2.1 en 2.2 (SGS), dit omdat er zo goed als geen 2.2 only games zijn en de performance van alle games al super was met 2.1 en eigenlijk niet eens echt beter/sneller kon.

Dus waar jij moest wachten op 2.2 voor een game-beleving had ik dat al vanaf dag 1 dat ik de Galaxy S had :)

En hij heeft gewoon een punt, er is een moment geweest dat HTC bepaalde chipsets kocht en waar ze maar de helft van konden/mochten aanspreken ivm licenties/drivers...
En Samsung is ook zeker niet heilig, maar de Galaxy S lijkt dat wel te zijn voor Samsung, want daar zijn ze keihard mee bezig... En is dat hoewel nek aan nek met de DesireHD nog steeds 1 van de snelste gpu's wat ook merkbaar is in sommige games.

(mijn ervaring is dan ook met de SGS/Nexus One en Desire, ik weet dus prima waar ik het over heb, en er zijn toch echt een aantal games niet normaal speelbaar door de brakke touchscreens die HTC gebruikt, de clearpad2000)
Anoniem: 306698
@CSB18 oktober 2010 13:44
De app is gratis. Er is wel een advertentie. Ik betwijfel ten zeerste of daar geld mee te verdienen is.
Dat is dus de beste vraag die hier gesteld kan worden.
Ik zie het als slechte verkoop van het product.

Het is eerder naar voren gekomen dat de verkoop op Andriod erg slecht loopt. ontwikkelaars lopen daarom niet echt warm voor het platform (tevens is het erg makkelijk illegaal downloaden)

Wat te doen als je product niet goed verkoopt? Dan maar Ads erin gooien. Dan komt al die ontwikkeltijd alsnog hopelijk een beetje terug als inkomsten via reclame.

Iedereen juicht maar dit lijkt me juist een slechte ontwikkeling......
Het is inderdaad een goede vraag, maar jou antwoord raakt kant nog wal.

De lage prijs van Angry birds heeft op de iPhone waarschijnlijk al voor genoeg inkomsten gezorgd, dat ze op Android kunnen testen met gratis aanbieden.

Zo kan de maker zien of van de 2 miljoen downloads er meer omgezet kan worden dan 2miljoed * 0,79 ct

Aangezien Google aangeeft veel geld in mobiele ads te verdienen, is er niets mis mee.

Ook de regel, als het niet goed verkoopt...
Angry birds full version is net 2 dagen GRATIS te krijgen en heeft 2 miljoen downloads...

Als ze er een euro voor hadden gevraagd had ik het ook prima gevonden, of betalen voor ad free is ook Okay.
Maar Google ads is niet Android only. Dit is standaard bij gmail en vele websites die adsense gebruiken.
Het gaat over mobiele ads en op Google's mobiele sites hebben ze nog geen ads, ik ben ze iig inet tegen gekomen (niet dat ik het vaak gebruik want er zijn apps voor :D)
Anoniem: 192340
@dycell18 oktober 2010 15:11
Er is al eerder een keer bericht geweest van een developer die meer geld verdiende met zijn gratis ad supported app dan met de ad vrije betaalde versie. ik weet alleen zo snel niet meer welke app het was dus je zal me voorlopig helaas op mn woord moeten geloven ;-)
De reden dat rovio de app nu met ads vult en gratis maakt is omdat ze nog niet kunnen garanderen dat hij op alle toestellen werkt, zoald op mijn X10. Binnenkort komt er een betaalde ad-free versie. (Bron: rovio twitter).
Bij mij in elk geval niet. Nu installeer ik het spel niet.

Voor 79 cent, 1,50, en wellicht zelfs 2,5 euro had ik het wel gekocht.
Wacht je even op de betaalde versie, zo moeilijk is het niet :D
Als die er komt, zal ik hem denk ik wel aanschaffen. Is wel leuk tijdverdrijf.

Ergens in deze draad werd ook "Doodle Jump" genoemd. Hoewel ik dat spel zelf prul vind, is het spel "Tiki Towers" dat nu door hetzelfde bedrijf wordt weggegeven (zonder ads), wel de moeite waard. Erg grappig, en zeker zo verslavend als Angry Birds.
Het percentage gebruikers dat apps illegaal gebruikt (als in: er wordt niet voor betaald) ligt bij Android veel hoger dan bij de iPhone, omdat het bij de iPhone gewoon een stuk lastiger is om illegaal verkregen apps te draaien.

Bovendien kúnnen veel gebruikers niet eens betalen in de Android Store, omdat dat ze niet over een cc beschikken. Althans, dat was vroeger de enige betaalmogelijkheid (correct me if i'm wrong..)

Ik zou dus ook wel weten op welk platform ik in eerste instantie mijn games op uitbreng.

[Reactie gewijzigd door JanvdVeer op 18 oktober 2010 14:16]

Je hebt tegenwoordig toch gewoon prepaid creditcards? Volgens mij kun je die gewoon bij de Bruna of postkantoor scoren?
Het is ook zooo lastig hé om illegaal games op de iphone te zetten.... /s
Beetje kort door de bocht, denk niet dat ze allemaal zo denken, en Roxio die had deze game al voor Android in de maak of op ze minst zijn ze begonnen toen Android nog niks voorstelde, dus die keuze kan je nu wel op het betalen afschuiven maar daar is echt 0,0 bewijs voor + dat er genoeg andere redenen te verzinnen zijn/waren...

Buiten dat je toch wel moeite moet doen om een APK te installeren, er is niet eens een standaard file-browser dus hoe wou je een APK op je SD aanwijzen om te installeren? moet je eerst weer een andere app installeren via de marker, moet je door een voor windowsgebruikers aparte map-structuur zoeken naar je bestandje en vervolgens krijg je een error bij het installeren dat externe APK's niet zomaar toegang (soort disclaimer) krijgen waar je vervolgens naar settings moet gaan om wat aan te vinken om vervolens dan eindelijk het bestand te installeren... Jij kan dat, ik kan dat, maar 1 of andere noob van de straat ook? Of hebben die daar geen weet van?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 19 oktober 2010 07:48]

Zie de Desire HD, die heeft meer dan voldoende power om spellen als Asphalt5 vloeiend te draaien.
Wat is er slecht aan de snapdragon? En wat is er precies slecht aan de Android drivers van HTC? Heb eerlijk gezegd nog geen problemen gehad met mijn desire, maar heb dit soort berichten ook nog niet eerder gehoord of gelezen.
De lite versie is graties!
http://www.appbrain.com/app/angry-birds/com.rovio.angrybirds

[Reactie gewijzigd door Cyw00d op 18 oktober 2010 13:40]

De lite versie heeft ook maar 20 level (ofzoiets) tegenover de bijna 500 in de volledige versie.
Welke gewoon gratis is.
De ads die je te zien krijgt zijn kort en verstoren het spel weinig tot niet.
Leuk spel!
Lite versie was slechts de beta test.
150 levels om precies te zijn. En de lite versie heeft 15 levels. Zeker een leuk spel, vermaak me er prima mee!
Dat is eerder een havy versie zeker, verrijkt met ads?
Ja, maar als je internet uit schakeld heb je er geen last meer van ;)
De volledige ook, heb deze net gedownload via de android market!
Hmm hij is al niet meer te vinden
Een mogelijke reden voor de grote populariteit is dat het spel gratis wordt aangeboden, in tegenstelling tot de versie voor de iPhone en in de Ovi Store. Wel krijgen Android-gebruikers kort een advertentie te zien zodra er een nieuw level wordt gestart.
Spel staat ook in de appstore voor de ipad al een hele tijd op nummer 1.
Zelf ook aangeschaft op de ipad en wat een tof spel zeg, het hoeft allemaal niet super mooi te zijn, als de gameplay maar goed is en dat is bij dit spel dik voor elkaar.
Geluid is zelfs tot in de kleine details goed uitgewerkt.
Zelf ook aangeschaft op de ipad en wat een tof spel zeg, het hoeft allemaal niet super mooi te zijn
Vind het er anders erg netjes uit zien op een telefoonschermpje, op een iPad zal het wat minder zijn, maar valt toch wel mee neem ik aan? (of is het een iPhone-app die je moet uitvergroten?)
Nee, er zijn twee varianten, een iPhone variant en een iPad variant als ik me niet vergis. Hadden ze imho beter een 'universal' app van moeten maken, mja, nu kan je hem dan dus twee keer kopen, of de 'scale' functie gebruiken.
Dan snap ik niet hoe het lelijk ( of in zijn woorden 'minder mooi') kan zijn tenzij ze hogere kwaliteit voor Android gebruiken dan voor de iPad :) (daarom vroeg ik dus of die scaled ;))

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 oktober 2010 13:48]

ik heb idd de HD variant voor de ipad, en met mijn bewoordingen niet super mooi, wil niet zeggen niet mooi...:P

Spel is echt RETE verslavend en ben het dan ook eens met Wouter1971 dat je dit spel op eigen risico moet installeren, want het kost je gewoon weg een paar uur van je leven voor het slopen van groene varkens...:P
Ik heb de iPad variant, en daar zit een heel groot nadeel aan. Ik ben de iPad nu elke avond kwijt omdat moeder de vrouw angry birds speelt.
Een gewaarschuwd mens telt voor 2, NIET kopen dus :*)
2e iPad?
:P
(En dan natuurlijk de iPadv2... ;) )
Fet waar kan ik de ipadV2 halen?
Dat dit spel goed in elkaar zit zie je bijvoorbeeld ook in de feedback melding: Pas na een klein uurtje spelen word je gevraagd om feedback te geven. Degene die 1 tot 3 sterren zouden geven zijn dan al afgehaakt. Degene die het dan nog spelen zijn (dan nog) erg enthousiast en zullen een hoge waardering geven.
Dit draagt weer bij in meer downloads en een hoge positie in de app store.
Ik heb exact dezelfde versie als iedereen (1.3.5 uit de Market), maar die van mij heeft geen advertenties? Heel vreemd maar ik krijg geen enkele ad te zien en heb het toch al urenlang gespeeld!
Misschien omdat je geen verbinding met 't internet hebt? Dan zie je namelijk geen advertenties...
Ik heb hetzelfde maar volgens mij komt dit doordat ik geen werkende internetverbinding heb via 3g dus eigenlijk bezit ik de "betaalde versie" al :+
De aankondiging was echter dat dit spel tot 29 oktober GRATIS zou zijn.... er is dus een limiet. Daarna zal er gewoon betaald dienen te worden.

Erg slim, aangezien in het begin het spel veelal illegaal wordt gedownload. Nu zitten er advertenties ingebakken, dus verspreiden levert toch geld op voor Rovio. Daarna kan je een AD-free versie downloaden... maar 90% van de illegale downloaders vinden de AD-versie wel prima.
Anoniem: 2044
@Novah18 oktober 2010 13:17
maar 90% van de illegale downloaders vinden de AD-versie wel prima

Gratis met ads is toch niet illegaal?
Dat zegt ie toch ook niet, als ik een illegale downloader was had ik ook wel genoegen genomen met een volledige versie met ads ;) Precies wat hij zegt dus (want ik download dan niet illegaal ookal ben ik in dit voorbeeld wel een 'illegale downloader' echter niet van dit spel :D)
Heb het op mijn HTC Desire draaien. Wat een super verslavende game zeg. De versie voor de iPad koste wel geld, maar voor die paar euro heb ik het gewoon aangeschaft. Ik vind het een geweldige game! Simpel doch verslavend...
Inderdaad erg verslavend; ben inmiddels opnieuw begonnen om in ELK level 3 sterren te halen; erg lastig!
Lol, ik ook... maar ik geloof ook dat dat een vereiste is wil je de locked levels mogen spelen? Zo ver ben ik dan nog niet.. ik heb eerst heel veel de LITE versie zitten spelen. En nu speel ik dan de volledige versie. Mijn vrouw is er ook helemaal verslaafd aan. Maar ja.. hoe kan het ook anders!
Paar euro? € 0,79 toch?
Ik kan hem niet vinden in de market op m'n HTC Hero met 2.1 :? :? :?
Yep Thanx !
Inderdaad via die site is hij wel te downloaden _/-\o_
Beetje jammer dat de install size voor mensen zonder 2.2 nogal groot is. Ik heb dus maar 40MB over voor apps en angry birds schijnt 45MB nodig te hebben!
Nee hoor, een 'luttele' 12MB is het spel groot.
Als je geen 2.2 hebt gaat het programma op je telefoon maar de data download hij los en gaat toch naar je sdkaart.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee