MSI introduceert GTX 480 Lightning-videokaart

MSI heeft tijdens een overklokevenement zijn nieuwste videokaart in de Fermi-serie getoond. De GTX 480 Lightning is primair bedoeld voor overklokkers die het maximale uit hun gpu willen halen: hiertoe is onder meer extra voeding aanwezig.

De N480GTX Lightning is, net als de referentiemodellen GTX 480-videokaarten, opgetrokken rond de Fermi GF100-gpu van Nvidia. De nieuwste overklokkaart van MSI wijkt echter op verschillende punten af, vertelde de fabrikant bij de presentatie die werd gegeven tijdens het MSI MOA-overklokevent in Taipei. Het gddr5-geheugen kreeg een eigen spanningsvoorziening van een pci-express-connector die drie fases aanstuurt. De overige spanningsvoorziening wordt door het pci-express-slot en een zes- en achtpins-pci-express-connector verzorgd. Dat levert twaalf fases voor de gpu en één voor de pll-spanning op: in totaal heeft de N480GTX derhalve een zestienfasige voeding, tegenover de reguliere acht van normale GTX 480-kaarten.

De Lightning-kaart is, net als de overige kaarten uit de serie, bedoeld voor overklokkers. De features zijn daar dan ook naar. Behalve de extra spanningsvoorzieningen heeft de Lightning switches en opties om extra spanning over de onderdelen te zetten. Bovendien is een tweede bios aanwezig, waarmee onder meer de zogeheten cold bug het hoofd wordt geboden, zodat bij koeling met vloeibaar stikstof minder problemen optreden. De kaart is standaard voorzien van de Twin Frozr III-koeling: een dubbele 9cm-ventilator blaast lucht over de heatsinks met superpipes. Naast twee dvi-poorten heeft de videokaart een fullsize-hdmi-poort en een displayport-uitgang. De N480GTX Lightning moet vanaf oktober op de markt komen en zou dan omstreeks 540 dollar gaan kosten.

MSI N480GTX Lightning MSI N480GTX Lightning MSI N480GTX Lightning

Door Willem de Moor

Redacteur

11-09-2010 • 10:30

77 Linkedin

Reacties (77)

77
76
33
2
0
11
Wijzig sortering
Hmmmm er staat niks bij over aangepaste clockspeeds.....Als je zo'n dikke kaart uitbrengt met non-reference-design, zeker als je kijkt naar de huidige GTX460-race, zou ik verwachten dat MSI behalve een custom design ook hogere clockspeeds zou geven. Staat niet vermeld of dat zo is.

EDIT: ik kwam tegen:
GF100 GPU is overclocked to 750 MHz, CUDA cores to 1500 MHz and memory to 1 GHz (4,0 GHz GDDR5)

Bron: http://forum.beyond3d.com/showthread.php?p=1470700

Zou deze kaart ook functioneren op 2 PSU connectors als je de kaart gewoon wilt kopen zonder dik te gaan OC'en?

[Reactie gewijzigd door Deathchant op 11 september 2010 11:47]

En energiemaatschappijen geven bij het afsluiten van een nieuw contract een kortingsbon voor deze kaart. ;)

Edit: ik ben wel benieuwd naar de prestaties tov een flink overgeklokte 5870 en daarbij ook nog eens het verbruik vergeleken.

[Reactie gewijzigd door DutchKel op 11 september 2010 10:35]

Het verbaast me dat er nog geen kaarten zijn met ingebouwde voeding. Stekker in het stopcontact en gaan :P
ingebouwde voeding niet, maar die met een eigen stekker zijn er al lang geweest hoor:
dual 7800gt
voodoo 5 6000

[Reactie gewijzigd door dasiro op 11 september 2010 10:56]

En daar dacht ik een keer een origineel idee te hebben. Ik liep al heel lang met een dergelijk idee rond, niet wetende dat het al bestond voordat ik het had bedacht... :/
Enige verschil is dat ik de videokaarten in kastjes wou bouwen, die je in SLI/Crossfire kon zetten door ze op te stapelen (had hiervoor een heel leuk kliksysteem bedacht, maar uiteraard blijft een voldoende hoeveelheid PCIe-sloten vereist).
Zat ik ook al eens over na te denken; computeronderdelen als een soort makkelijke plug and play "cartridges" in een daarvoor ontworpen mobo+voeding bak. Zo kan jan en alleman gewoon zijn onderdeeltjes bij de lokale computerboer halen, erin klikken en opstarten die hap. Verder hebben ze allemaal een lucht in- en uitgang die netjes op elkaar aansluiten zodat er maar 1 krachtige fan nodig is om alle onderdelen koel te houden.

Dat gezooi met schroeven en printplaten vinden de meeste mensen veel te eng en daarom kopen ze bij de MediaMarkt een kant en klaar systeem voor dubbel de waarde.

Alle onderdelen die op deze manier uitgebracht worden zouden dan aan bepaalde kwaliteitseisen en dergelijke moeten voldoen
tja reken dit eens uit 8pin geeft 150watt 6pin 75 en pci slot ook 75watt.. kom je toch op een max van 450watt... zoveel gebruiken standaard hp/acer systemen niet eens xD
Het kan zijn dat ze geen power via pci-e nemen he of het minimale om het mobo te ontlasten, maar dat weet je dus niet.

Wel grappig heb overlaatste de foto's gezien (denk ik) van een 6970 en die had er ook 2*8 en 1*6 voedings stekker maar daar zitten wel 2 GPU's op :) dorstig beestje dit :o
[zeurmodus]
Zo "xD" vind ik dat eigenlijk niet.. Maar Tsja, als _mijn_ games maar vlot draaien ten koste van wat een gemiddelde magnetron verbruikt... Als mijn porche maar lekker hard optrekt in de bebouwde kom ten koste van wat gemiddeld 5 wagens of zelfs een bus verbruiken... Als mijn Verwarming maar lekker op 25° zit terwijl ik evengoed gewoon een trui kan aandoen ... Met die houding komen we er helaas niet. Soms lijkt elke inspanning die we doen toch gewoon ongelooflijk zinloos. Over enkele jaren zullen we het deksel dubbel en dik op onze neus krijgen hoor... (momenteel 26 watt verbruik hier, ten opzichte van die videokaart kunnen we dus met 17 mensen tegelijk computeren)
[/zeurmodus]
Een gemiddelde Porsche Carrera 911 heeft een gemiddeld verbruik van 10.6l/100km.
De auto van mijn moeder, een Mercedes van 8 jaar oud heeft een verbruik van net geen 11l/100km. Wij hadden dus beter een Porsche gekocht.

De gemiddelde 3 deurs heeft een verbuik rond de 6l/100km en een lijnbus die zijn stadsronde doet heeft een gemiddeld verbruik van 30l/100km.

Mijn conclusie is dat we allemaal beter met een Porsche gaan rijden.

Daarbij, als uw PC 26 watt verbruikt dan zou ik ook wel eens willen weten wat voor games gij speelt. Tetris online?
Top Gear heeft al een lange tijd geleden bewezen dat een BMW M5 zuiniger is dan een Toyota Prius (als ze beide om een circuit rijden, de prius vol gas gaat en de BMW de prius volgt).

Het gaat niet perse om hoeveel ze KUNNEN trekken maar om hoe veel ze DAADWERKELIJK trekken.

Als een graka bij max 100% inspanning (en OC) 450 watt trekt, is dat natuurlijk wel veel.. maar als die zelfde kaart bij regulier gebruik MINDER watt opslurpt dan een andere kaart die een lager piek-verbruik heeft dan betekent dat dat alsnog die 'surper' in dagelijks gebruik zuiniger kan zijn.

tl;dr: piek verbruiksvermogen is niet zo'n enorm nuttige waarde.
Net als bij voedings zou ik meer geinteresseerd zijn in de efficientie gedurende meer geloofwaardigere gebruiksscenarios.
Ehm, het is een GPU, geen PSU. GPU's doen doorgaans maar twee dingen:

Idlen; wanneer de gebruiker er weinig/niets mee aan het doen is, zoals bij het typen van een word-document (hier zijn dit soort GPU's slechter in dan IGP's).

En volle bak gaan, wanneer de gebruiker een intensieve 3D applicatie gebruikt.

Ok, vooruit, heel soms zal het ertussenin zitten bij bijv. een HD film maar ik ben van mening dat er gerust vanuit gegaan mag worden dat wanneer de GPU moet werken hij dit zo snel mogelijk moet doen. Is uw argument wel zo sterk?
Bij gamen zul je inderdaad vaak dicht bij het maximaal vermogen zitten. Dan moet je denken aan zo'n 75% van z'n mag TDP.

Dus zijn argument is niet zo sterk. Als we al onze games gaan cappen op 60fps en daarbij dynamisch de GPU downclocken kan je dit argument pas echt voeren.
Dat was n M3 niet n M5. ;)
Het was een gewone 5 tegen een prius over een groot stuk weg, paar honderd km. Bmw wws zuiniger
Ik vind Topgear wel leuk maar veel mensen hebben blijkbaar de humor achter die test gemist....

De test vond plaats op een ovaal circuit (type Indycar dus) en beide wagens reden tegen dezelfde snelheid.

Als je dezelfde wagens 1 jaar laat besturen door de "typische" gebruiker dan is het zeer duidelijke dat de BMW veel en veel meer verbruikt.

Aan alle idioten die die test serieus namen: in Top Gear zit veel sarcasme. Zoek het woord eens op in het woordenboek....
Ik denk dat je wel 2 zaken met elkaar verward.

Het is niet omdat men met een BMW rijd, dat men daarom een "typische" bestuurder is dat we associëren bij een BMW.

Je vergeet ook dat een BMW, wel even een pak zwaarder is dan een Prius. Als je het vanuit gewicht vs verbruik bekijkt, wint de BMW zelf grondig.

Neem dan elementen zoals baanvastheid, comfort, veiligheid, etc, en de BMW wint er ook op.

Maar juist die pluspunten maken dan ook weer het "typische" bestuurder element. Omdat men een beter baanvastheid heeft, minder geluid heeft, beter remmen enz, is men idd sneller geneigd om op de gaspedaal te drukken.

Een Prius is in mijn ogen, een stad auto'tje, dat je af en toe de snelweg mee op kan, voor korte afstanden. Een BMW, is een auto als je dagelijks kilometers moet doen.

Mijn ervaring met een weekje vakantie in Duitsland, in een 20 jaar oude Toyota Corolla was ook zo. Prachtige auto voor steden, valt mee voor 15 a 30 min autosnelweg, maar als je ermee 1.5h, 2h, en meer op de weg bent.

En dan nog eens in heuvelachtig gebied, waar de motor op hoge toeren moest draaien. Durf wedden dat een BMW dankzij die krachtigere motor, zelf zuiniger reed, dan mijn charme 1360cc motortje, op de heuvels in Duitsland.

Ik stelde me ook de vraag ( plannen om mogelijk in Duitsland te gaan wonen ), dat ik toch beter af zal zijn, met een zwaardere BWM/Mercedes in dat gebied, dan een lichte "stadsauto", zeker als men af en toe kilometers moet doen voor naar België<->Duitsland enz te gaan.

Iemand die met een Prius, een zelfde rijstijl toepast als een BMW rijder, zal ook de nodige hoeveelheid benzine "zuipen".

M.a.w, de test van Top Gear is op zich best wel geldig. De bepalende factor, is en blijft in veel gevallen, de bestuurder!

Als je mensen ziet rijden op de baan, die voor iedere vluchtheuvel ( welke we met pakken hebben ), volop remmen, en dan gas geven... Hoeveel benzine verbruikt dat wel niet meer, dan een "zwaardere" auto, dat met meer comfort over een vluchtheuvel gaat, en niet constant remt/gas geeft? Of dezelfde auto, en verschillende bestuurders.

Dit is infeiten hetzelfde als die PSU's die 800, 1000 watt leveren. Je denk wat een zuipkoppen zijn die dingen, maar grappig genoeg is het verbruik zelf beter dan de nodige 300/400Watt voedingen.

Je kan nu zelf zo "sarcastische" zijn als men wilt, maar als een zwaardere PSU/Motor, onder een zelfde load meer efficiënt werkt, dan een lichtere motor... Dan is het niet de fout van de PSU/Motor als het een slechte reputatie krijgt, hoe mensen het gebruiken.

De efficiëntie hangt gewoon af wat mensen doen met hun PC's / voertuigen.

Vergeet ook niet, die "typische" bestuurders, als men niet gehinderd is door verkeerslichten of snelheid brekers, ondanks hun meer gebruik, zullen ook sneller thuis/werk zijn. Dat is een factor dat ook meetelt.

Nu, de discussie of het extra benzine/stroomverbruik de moeite waard is is in de snellere tijd/snellere FPS, is één dat op oneindig veel forum's gedraaid is, en nog lang zal blijven duren.

Het feit is gewoon, dat ondanks het "sarcasme", de BMW met een zwaardere chassis, onder dezelfde omstandigheden het beter deed, dan de "eco" auto.

En trust me, ik heb geen BMW. Ik rijd met een bijna 20 jaar oude EE10 Toyota. Niet dat ik BMW wil verdedigen uit enig zelf belang. Ik bekijk het gewoon vanuit een logische standpunt.
Het was ook geen ECO test, door de Prius op zijn top te laten rijden. Conclusie; leuke test voor de tv-consument, inhoudelijk stelt het geen ruk voor. Het aantal Prius rijders, dat hun auto constant op hun top laten rijden is .... eh, op 1 hand te tellen ?

Zullen we nu diezelfde twee auto's eens testen op stadsritten, een weekje ofzo ?
Juist. Dat is het optimale terrein van de Prius. Da's heel wat anders dan plankgas ovaaltje rijden. Buiten dat, trap de BMW op zijn staart en ook zijn verbruk gaat zienderogend omhoog. Goh, gek he ?
Wow, wat een stomme post.

Je mist het punt compleet of niet?

Btw, 'sarcasme' is iets heel anders dan 'satire'.... zoek dat woord maar eens op in dat woordenboek van je;)

Even ter verduidelijking voor de blijkbaar minder intelligente mensen hier:
Met mijn post probeerde ik te illustreren (net als top-gear) dat 'top verbruik'' niet vergelijkbaar is met 'ECHT verbruik'.

Voor het daadwerkelijke gebruik spelen factors zoals de gebruiker (/bestuurder) en gemiddelde gebruiksscenarios een grotere rol dan of je auto/graka daadwerkelijk 1000 watt / 10000 liter/km kan slurpen.

Zoals ze dus bij topgear illustreerden kan een auto die gebouwd is om zuinig te zijn MEER verbruiken als je hem pusht dan een auto die gebouwd is om krachtig te zijn die je niet op 100% laat werken, maar wel dezelfde prestaties trekt als die zuinigere auto.... conclusie: die BMW is zuiniger dan de prius in het geval dat je zou rijden in de max-performance range van de prius (wat dus in een lagere performance range ligt voor de BMW, en dat die dus efficienter werkt in die range)

Als je trouwens denkt dat jou graka alleen maar 0% of 100% vermogen op kan nemen dan sla je de spijker wel heel erg mis.

Haal je Electronics Enginering diploma maar eens en dan zullen we eens kijken of je nog dezelfde mening houd.
Tsja BMW houdt zich atm bezig met gewoon zuinige motoren ten opzichte van Toyota die nog altijd de consument misleid met de Hybride leugen. Dan is het inderdaad ook niet zo verwonderlijk.

Natuurlijk is de test van Top Gear in een omgeving gezet waardoor de BMW als winnaar naar boven komt. Natuurlijk zouden ze de auto's niet door een binnenstad laten rijden aangezien dat zo ongeveer de enige plek is waar zo'n prius een heel groot voordeel bied.
De gemiddelde bus vervoert dan ook per rit, wat zal het zijn, op een gemiddelde rit 30 personen?

Dan verbruikt de bus dus 30l/100km.
Als die nou allemaal, zoals jij zegt, een Porsche gaan rijden. zou dat uit komen op.
900l/100km.

gefeliciteerd met je belachelijke reactie
zo heel belachelijk is zijn reactie nou ook weer niet, maar je legt wel de vinger op het zere plekje in zijn betoog =)

daarentegen is een porsche 911 een tweezitter, en de mercedes kan comfortabel 4 en misschien 5 mensen herbergen. dat heeft natuurlijk ook een invloed op het verbruik.

maar .. wat is jouw tijd waard ? met de porsche kun je ergens vliegensvlug zijn. de mercedes doet er wat langer over, en met de bus .. tja, eerst naar de halte lopen, dan langs alle tussenhaltes, en dan weer lopen naar je bestemming .. goedkoper dan die paar liters en de wegenbelasting?

en veiligheid speelt natuurlijk ook een rol. niet dat de waarde van een mensenleven te kwantificeren valt, maar laten we het stellen op 1 miljoen knikkers. met de porsche kun je door de hogere topsnelheid sneller de 2 miljoen knikkers kwijtraken dan met de mercedes of de bus. daarentegen, als de bus kantelt of in een ravijn .. knikkert .. dan kost ons dat meteen 30 miljoen knikkers.

misschien is een auto-analogie geen goede vergelijking met een videokaart =)
Anoniem: 263922
@DrClaw11 september 2010 16:24
Als iedere student met een porsche naar school zou rijden zou je abnormaal veel brandstof verbuiken, langere files en uiteindelijk is iedereen later op zijn bestemming dan dat ze pendelen met de bus of trein.

Maarja dan ga ik uit van studenten, ben toch blij dat ik een studenten ov heb, al met al ben ik met de auto nauwelijks sneller, 25 minuten ben ik gemiddeld kwijt per bus, met de auto ietsje minder. Het makkelijke aan de auto is dat je je tijd beter kan indelen, je hoeft geen rekening te houden met overstappen. En met een porsche ben je echt niet sneller dan een gemiddelde golf, of je moet al zo gul zijn om zoveel boetes op een dag bij elkaar te schrapen en dat geld aan de staat af te dragen :)

De vergelijking gaat dus stuk omdat je altijd aan de maximale snelheid vastzit, als student kun je concluderend blij zijn dat er zoiets als een bus en trein is, het uiteindelijke verbruik ligt ook meteen lager dan wanneer iedereen een porsche op de limiet ging rijden. Dan is een porsche met 500pk echt niet zuiniger dan een lijnbus met een laagtoerige diesel van zeg eens 300pk. ;)

Dan maar even ontopic: leuke kaart voor professionele overclockers, verder vind ik het wel jammer dat die sli connectors zo ver naar achter zitten en onder de koeler vallen, maar met een quad sli opstelling op ln2 is dat natuurlijk geen probleem :P
"met een Porsche kun je kan je ergens vliegensvlug zijn.....de Mercedes doet er wat langer over..."

Onzin. Ik doe heel veel kilometers per jaar. De idioten die met grote/snelle bakken hun frustraties botvieren door zich als peuters te gedragen in het verkeer zijn misschien net 1 minuut vroeger thuis dan de niet-gefrustreerden. Dit ten koste van heel veel verbruik, veiligheid en sociaal gedrag.
Is helemaal geen belachelijke reactie. Bussen rijden overdag vaak zelfs helemaal leeg of maar een handvol mensen.
Jouw reactie is juist belachelijk omdat je enkel aan een optimale situatie denkt, die situaties bestaan niet.
Wil jij niet premier worden , nederland op groen in (voor mij een witte 911)
[zeurmodus]
Wat nu als het onze hobby is om dit soort gedrochten/kunstwerken te bouwen?

Moeten we allemaal maar een postzegelverzameling bij gaan houden ofzo? We zouden natuurlijk gewoon alle hobby's af kunnen schaffen en iedereen dwingen om nog maar aan een nationale hobby te doen. Dat is veel efficiënter.

Wacht nee, we moeten natuurlijk stoppen met vrije tijd of hobby's. NOG efficiënter. Iedereen zou vanaf nu 100% van zijn tijd moeten investeren in het verbeteren van de wereld en anders verbeteren andere mensen hem wel door niet meewerkende personen te verwijderen. JAAA!!!
[/zeurmodus]

Oh, wat heb ik toch een hekel aan dit soort opmerkingen...

Vooral die misplaatste schuldgevoelens (waar ze ook vandaan komen) over ons grootverbruik of over het feit dat we het zo goed hebben.

[Reactie gewijzigd door MaestroMaus op 11 september 2010 21:43]

Mijn hobby is om met 250 km per uur door jouw straat te rijden. Ieder z'n ding zeg ik maar. Waar blijven we als dat kleine stukje persoonlijke vrijheid al een probleem is.
De opmerking van de poster hierboven ging over ons grootverbruik.
Met die houding komen we er helaas niet. Soms lijkt elke inspanning die we doen toch gewoon ongelooflijk zinloos. Over enkele jaren zullen we het deksel dubbel en dik op onze neus krijgen hoor...
En daar ging mijn reactie dan ook over. Niet over het inbreuk mogen maken op een ander zijn persoonlijke levenssfeer.

En als dit weer eens een analogie was (zucht, houd daar nu eens mee op mensen) dan was hij verkeerd. Iemand in Afrika of waar dan ook lijd er niets van dat mijn computer wat meer stroom trekt. Het effect op het milieu is met moderne kerncentrales ook verwaarloosbaar.
Vroeger had je van Thermaltake een gemakkelijke extra interne voeding van 250W. Thermaltake Power Express.

Nooit gebruikt voor videokaarten maar wel meermaals gebruikt voor bouwprojecten. Laat zich heel makkelijk inbouwen in externe kasten en je moet enkel de PCI-express koppen afknippen en molexen opsteken om meerdere 12V aansluitingen te krijgen.
Spijtig genoeg zijn ze al lang gestopt met die te verkopen :(
Ingebouwde voeding? Alsof zo'n kaart nog niet heet genoeg wordt, als die stroom ook nog door een on-board PSU moet kan je je kaart net zo goed meteen in een hoogoven stoppen. :P
om hem af te koelen zeker :+

ontopic:

Die 450watt gebruikt hij natuurlijk alleen als hij heel ver overclockt is.
Leuke kaart voor de overclockers.
In een hoogover bakken zeker?
Ja dat zou wel handig zijn, heb laatst nog een 7900 GS weer tot leven gebakken!

Het lijkt mij niet erg handig om videokaarten met externe voedingen te maken want dan zou je straks 3 stekker dozen nodig zijn voor 1 pc (exl scherm, speakers etc.)
"I'm baman, i'm piderman. I come over the house. We're best frieenndsss *telefoon raar houden*"

Aber ja, je kunt helaas niet zomaar stroom uit het lichtnet plukken, eerst moet je het nog omzetten naar de juiste voltages. Moet er ook niet aan denken om voor elke videokaart een stopcontact te moeten hebben:

http://www.originpc.com/thebigo-features.asp
Alsof 50 watt (als hij al zoveel verbruikt) nou nog meetelt... even een wasje draaien kost véél meer energie.
Beetje extreem allemaal. Een scala van features is toegevoegd zodat de kaart geschikt is voor vloeistof koeling (water én stikstof). Nogal dubbel om te zien dat er vervolgens ook een (waarschijnlijk dure) mega grote 2 fan lucht koeling op zit. Rust de kaart dan meteen uit met een water koelblok, die €40 hebben extreme overclockers er ook wel voor over ;)
MSI heeft al een GTX 480 met waterblock. http://global.msi.eu/inde...&cat2_no=716&prod_no=2141

Toch zullen de vloestofkoeling liefhebbers er eerder een block op zetten van een bekende maker bv: Bitspower, EK waterblock, Koolance, enz.
Yeps, die kopen een 480gtx voor 380 euro gooien er een wc block van 90 euro op. En clocken hun standaard kaartje dan op naar 900Mhz+

Deze kaart hierboven, heeft een andere(non reference) pcb layout. De huidige bloken passen er niet op. Zal even duren voordat er voor deze kaart een block is.
Het block wat op die GTX 480 zit lijkt op een fabrikaat van watercool. Deze presteren zeer goed. Er is dus geen enkele reden om deze te vervangen.
Er zijn waarschijnlijk ook overclockers die liever lucht hebben dan vloeistof koeling.
Zal idd maar voor een klein percentage gamers/ benchmarkers zijn. Zoals aangehaald denk ik dat 2x GTX460's in SLI meer bang for bucks gaat geven dan 1 zo'n monster. Om over stroomverbruik en warmteproductie nog maar te zwijgen.

Nu is mijn vraag wel waarom deze kaart atm kopen aangezien AMD de HD6xxx serie heeft aangekondigd ik zou op het moment toch even wachten op de officiële benchmarks daarvan.
AMD heeft geen CUDA, dat is voor mij een goede reden.
Tijd om dan om te scholen naar OpenCL en DirectXCompute. Werkt op alle kaarten waardoor CUDA een stervende pest is.
Sterft CUDA? Dat is groot nieuws!

WETA (je weet wel die van Lord of the rings en Avatar enzo) heeft net fors geinvesteerd erin. ILM en Pixar zijn hun renderfarm aan het opbouwen op bais van CUDA en nogal wat bedrijven kopen full swing Fermi kaarten waar niet eens een grafische aansluiting op zit als supercomputer.

Zitten die allemaal fout en hadden ze 30-60% performance verlies en een instablele, onvolwassen programmeeromgeving moeten kiezen.

Wat dom van al die bedrijven, dat ze dat allemaal over het hoofd gezien hebben. Waar is een renderfarm met OpenCL te vinden? Precies.......
maar wel een pest die al door developers word omarmd...
De GPU renderers en een paar After Effects plugins die ik gebruik maken gebruik van CUDA, dus ik kan me wel omscholen of überhaupt scholen (aangezien ik niet programmeer), maar daar schiet ik niks mee op ;)
Wow, dat deze kaart 3 powerconnectoren nodig heeft (2x8 1x6). Dus dan zal de energie consumptie wel een stuk hoger liggen dan een reference GTX 480. Dus als je sli wilt gaan gebruiken heb je al 6 pci-e connectors nodig 8)7 Ben ook benieuwd hoe warm deze word onder full load

[Reactie gewijzigd door Tjona100 op 11 september 2010 10:47]

Ik denk dat ie out-of-the-box niet veel meer gebruikt dan een standaard GTX480, maar een extra stekker is natuurlijk voor meer headroom bij het overklokken ;)
ben benieuw naar de dual gtx 480 4 8-pins en 2 6-pins connectors?:P
Hier zit maar een heel klein percentage mensen op te wachten (hardcore overclockers dus). Zou liever zien dat nvidea eens wat laat horen over hun dual GF104 kaart. Iets om met de HD5970 te concureren...
Inderdaad een Dual GTX480 of GTX460 zou inderdaad een geweldige kaart zijn, liefst met 2GB per GPU.

Maarja om nu te gaan concureren met de HD5970... ik bedoel er komt waaarschijnlijk toch wel een HD6970 en die zal toch ook wel weer een stukje sneller zijn.

[Reactie gewijzigd door Bjornmeijer935 op 11 september 2010 14:56]

Dat lijkt me toch een keurige kaart... met een niet al te beroerde prijs. Maar het lijkt me wel dat je, als je dit soort kaarten gaat gebruiken, er rekening mee moet houden dat er extra kosten voor een goede, stabiele voeding met genoeg sap op 12V bij komen...

Aan de andere kant: welke overklokker heeft nog een slechte voeding?

Ben wel benieuwd wat dit doet in SLI... :)
Wordt weer eens tijd voor een T.net/MSI overclock event dus >:)
wat een monster
maar zullen zijn prestaties even goed zijn als de normale gtx480 of is deze ook nog een beetje gekieteld?
achja met zo'n monsterkaart kunnen de prestaties eigenlijk niet slecht zijn
maar hoeveel stroom vreet dat ding wel niet?
ik zie de reclame al: koop hem nu en krijg er een gratis krachtcentrale bij
Het lijkt me dat het een stuk rendabeler is om twee GTX 460 kaarten in SLI te hangen en daarmee te gaan spelen? De GF104 core clocked volgens mij toch een stukje lekker en is ook zuiniger dan de GF100 core. Natuurlijk een mooie kaart dit maar ik denk dat het zijn doel een beetje voorbij schiet. Hoeveel van deze kaarten denkt MSI nou te zullen verkopen? Dat wordt echt maar een handjevol.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee