Dell introduceert 23"-monitor met ips-paneel voor 299 dollar

Dell heeft op zijn site stilletjes twee nieuwe beeldschermen met ips-panelen geplaatst. Het gaat om een 21,5"- en een 23"-model, die beiden full-hd-resolutie hebben en via vga, displayport of dvi kunnen worden aangestuurd.

De UltraSharp U2211H en U2311H verschenen zonder aankondiging op de site en in de webshop van Dell, en lijken veel waar voor hun geld te bieden. Beide modellen hebben een full-hd-scherm met ips-paneel, verstelbare voet met tilt-mogelijkheid en vier usb-poorten. De helderheid van de schermen ligt op 300 cd/m2 en de vaste contrastratio is 1000:1.

IPS-panelen leveren betere kijkhoeken dan de tn-panelen die vaak bij goedkopere schermen worden gebruikt. Volgens Dell ligt zowel de horizontale als verticale kijkhoek bij deze nieuwe modellen op 178°. Zoals gebruikelijk bij ips-panelen ligt met 8ms de responsetijd wat hoger dan bij tn-schermen. Het 21,5"-model kan bij Dell worden besteld voor 279 dollar en het 23"-model moet 299 dollar kosten.

Dell UltraSharp U2211H Dell UltraSharp U2211H Dell UltraSharp U2311H Dell UltraSharp U2311H

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

14-05-2010 • 11:17

96 Linkedin

Submitter: TNJ

Reacties (96)

96
95
71
2
0
2
Wijzig sortering
"Zoals gebruikelijk bij ips-panelen ligt met 8ms de responsetijd wat hoger dan bij tn-schermen. "

Als je de reviews en lijntjes op GoT forum volgt weet je inmiddels al enkele jaren dat er genoeg S-IPS panelen zijn die kwa realtime responstijd+nagloei beter presteren dan veel zogenaamde "2ms TN panelen" en zo niet, dat het verschil vaak klein is. Het is aangeraden de specs met een flinke korrel zout te nemen, vooral bij TN panels, temeer omdat er verschillende meetmethoden zijn voor de responstijd (Grey to Grey, zwart-wit schakeling etc.). Het zal mij niet verbazen dat deze 300 euro monitor met IPS paneel net zo geschikt is voor games als de meeste TN panelen. Voor gamers die ook waarde hechten aan contrast en kijkhoek etc. en daar iets meer geld voor over hebben kan dit best wel eens een uitkomst zijn. De lagere prijs zal op één of andere manier beperkingen opleveren, maar feit blijft dat IPS panelen steeds betaalbaarder worden.

De tijd - aankomende reviews zullen het ons leren. Ik ben erg benieuwd.
Ik vind hem er erg netjes uit zien. Dunne bezel (rand), geen lompe ronde vormen, gewoon een strak professioneel zwart uiterlijk zonder fratsen. Daar kunnen veel LCD bakkers een voorbeeld aan nemen.

[Reactie gewijzigd door Yokozuna op 14 mei 2010 13:43]

ik vraag me af of zon grote kijkhoek nou veel nut heeft want wanneer wil je nou kijken met een hoek van 178 graden? voor de rest wel mooi simpel ontwerp zoals altijd bij dell met dunne rand erg handig als je meerdere beeldschermen hebt. in de hoogte verstelbaar is ook wel nice. alleen de prijs ja... 1,5 tot 2 keer zoveel als de meeste;s het prijsverschil tussen de 2 is wel erg klein trouwens

[Reactie gewijzigd door HAFTX op 14 mei 2010 11:22]

ik vraag me af of zon grote kijkhoek nou veel nut heeft want wanneer wil je nou kijken met een hoek van 178 graden?
Je moet je even realiseren wat de getallen betekenen... Afhankelijk van de definitie wordt de kijkhoek gemeten bij een contrast ratio van 10:1 tot 5:1 !!!!

Beide ratio's zijn uiteraard volkomen onacceptabel! Niemand kijkt naar een dergelijk waardeloze afbeelding! Je kunt niet eens meer spreken over beeld-"kwaliteit"... Om een enigzins acceptabel beeld te krijgen, moet je minstens naar contrast ratio's 100:1 gaan. Op dat moment is de kijkhoek natuurlijk veel kleiner.

Het zou natuurlijk logischer zijn wanneer ze een daadwerkelijk bruikbare kijkhoek zouden opgeven in de specs. Maar dat laat de marketing afdeling niet toe. Vertel mensen gewoon dat de kijkhoek enorm is, en ze geloven het. (Ongeacht dat een blind paard kan zien dat de kijkhoek van een TN scherm verschrikkelijk klein is...)

De échte vraag is natuurlijk, onder welke hoek het contrast merkbaar is afgenomen... En dan zitten we bij TN schermen met hoeken van slechts enkele graden! (Bij een TN scherm merk je bij normaal gebruik al een significant contrast verschil tussen het midden, en de bovenkant van je scherm....)
Bij PVA en IPS schermen, zit dat stukken beter, en moet je in tientallen graden denken.

[Reactie gewijzigd door AHBdV op 14 mei 2010 15:10]

Die grote kijkhoek heeft veel nut voor met name fotografen. Je wilt bij fotobewerking immers niet, dat als je je bureaustoel een paar centimeter verschuift, je foto er totaal anders uitziet! Of als je iets onderuitzakt, je foto's opeens een stuk donkerder lijken en je ze teveel gaat bewerken...

[Reactie gewijzigd door Velvet op 14 mei 2010 11:24]

Niet alleen fotografen hoor, ook mensen die gewoon prijs stellen op kwalitatief goed beeld. Op mijn desktopPC heb ik uitsluitend IPSpanelen (ok, op het 10"je dat ik in m'n kast heb gemod), puur omdat ik de weergave belangrijk vind en houdt van mooie kleuren. Iets dat TN me niet kan bieden. Daarbij wil ik mijn kleinere monitoren nog wel eens pivotten, dat is met een IPS ook geen probleem, door de grote inkijkhoek, waardoor de kleuren niet er ineens anders uitzien, wat bij de voornamelijk goedkope TNpaneeltjes wel het geval is.

Overigens vind ik 299 voor deze monitor met IPSpaneel spotgoedkoop, normaal zijn die dingen toch een flink stuk duurder. Jammer is dan wel weer dat het maar 1920*1080 is, alles leuk en aardig, maar 1080 pixels in de hoogte is leuk voor films en games, maar geef mij maar 1920*1200 of meer, 1080 is imho te weinig.
niet eens voor films, en al helemaal niet voor games, voor games wil je gewoon een grote resolutie, voor films heb ik niet zo veel problemen met zwarte balkjes van een paar pixels. Ze moeten echt eens een marktonderzoek doen dat mensen gewoon geen 1080 troep willen maar 1200 :) of 2560x1600, maar dat is dan wel weer lelijk met films volgens mij.
Hoe is 1920*1200 prima voor films, maar 2560*1600 weer niet? Het is dezelfde beeldverhouding hoor. En dat je iets stretcht zie je toch niet als je er op fatsoenlijke afstand vanaf zit :P

Ik geniet nog steeds van 1080P films op mijn 30" monitor als ik ze fullscreen zet en er meer dan een meter vanaf zit.\
Ik weet heus wel dat de verhouding hetzelfde is.. maar van 1080 naar 1600 noem ik geen klein verschil.. als je dat stretcht ziet het er niet meer dan lelijk uit vind ik. of je moet hem op original size spelen maar dan heb je wel gigantische zwarte plekken, dan vind ik het wel vervelend !
Als je een 24" Monitor hebt, zul jij geen verschil zien tussen een 24" monitor van *1080 dan *1600 hoor ;)
Leuke stelling, maar dat waag ik toch te betwijfelen.... native is altijd beter, ook als je hoger in de resolutie gaat.
Trouwens ben ik wél een van die consumenten die geen probleem heeft met 1080x, lekker clonen met je hdtv en mooi beeld als je een film kijkt ipv zwarte balken. En al design ik ook vrij veel, vind ik vooral de breedte belangrijk, zolang de hoogte meer dan +- 1000 is.
De uitslag van de marktonderzoek is totaal niet belangrijk.

1080 is gewoon goedkoper te produceren omdat er daarmee meer schermen komen uit een substraat.

Dus ze zullen sowieso niet teruggaan naar 1200 afgezien van een paar uitzonderingen.
Volledig mee eens. Die 16:9 verhouding die men er probeert door te duwen maakt een pc scherm er voor computer gebruik alleen maar slechter op. Minder verticale resolutie == meer scrollen. Ik was al niet erg blij met de evolutie van 4:3 naar 16:10, maar omdat tegelijkertijd de schermen en dichtheid groter werden , werd de verticale resolutie toch nog groter (hoewel miniem). Bij de huidige evolutie wordt de verticale resolutie echter kleiner. Ik heb ook nog een 'oude' 19" monitor hier (5:4 zelfs), die staat altijd in pivot stand (hoewel 1024 breed soms ook niet meer voldoet). Zoals je zegt zou dat bij en TN scherm niet mogelijk geweest zijn (het is een P-MVA).

Dus, inderdaad, doe mij ook maar een 16:10 verhouding. En als je dan 'goedkoop' wil, dan zou de HP ZR24W wel eens de monitor kunnen zijn die voldoet. Nog altijd een stuk duurder dan deze DELL schermen, maar niet zo duur als de U2410. (355 euro, verzendkosten inbegrepen, vanuit Duitsland, voor die HP, die ook een IPS is trouwens en wel 1200 verticaal).
Inderdaad ook mijn kritiek: HDTV inplaats van WUGXA. Als ik van mijn huidige en oerdegelijke Italiaanse UXGA monitor overstap naar zo'n ding ga ik er feitelijk op achteruit. Voor minder dan 1200 pixels doe ik het niet.

Ik hoop toch van harte dat het straks niet overal televisieschermen zijn die de klok slaan.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 15 mei 2010 01:32]

Anoniem: 22659
@Velvet14 mei 2010 11:26
Daarnaast heb je vaak een grotere kleurruimte tot je beschikking die in een goed gemanagede kleuren workflow tot betere kleuren leidt.
Het gaat zelfs verder dan je hoofd verschuiven. Als je je hoofd loodrecht tegen over het midden van het scherm plaatst, dan kan je rechte lijnen vanuit de hoeken naar je hoofd trekken. Je komt tot conclusie dat je hoofd niet loodrecht tegen over de hoeken staat en inderdaad de kleuren zitten in de hoeken al willekeurig rond te vliegen alsof ik iets verkeerd gerookt hebt.

Dit had ik tijdens het maken van een affiche op een Samsung 24" scherm met TN-paneel vastgesteld. http://gathering.tweakers...message/33668835#33668835
Yep, en dat is ook iets waar ik pas achterkwam nadat ik mijn samsungscherm had aangeschaft, overal kwam deze toendertijd als beste uit de testen. Maar nu vertrouw ik dus totaal geent testen meer, want een beetje omhoog zitten of onderuit zitten maakt al een behoorlijk verschil... Ik ga hierna dus ook voor een echt fatsoenlijk scherm die wel een grote kijkhoek heeft, dan maar wat meer betalen..
Naast de kijkhoek is de kleur weergaven op isp schermen gewoon veel mooier! Bij TN panelen moeten er een complete trukendoos opengehaald worden om een beetje fatsoenlijke geluidsweergave te krijgen.

Ik ben zeer geïnteresseerd alleen jammer van die HD resolutie 1920x1080 had liever een 1920x1200 resolutie gezien. Maarja voor die prijs kan je niet alles hebben.
Ik ben benieuwd wat jij met je scherm uitspookt dat je er goed geluid uitkrijgt...

Verder heb je op zich wel gelijk qua kleuren, maar de kijkhoek is stiekem belangrijker dan je denkt: ik heb een Dell 3007WFP schermpje, dat volgens deze site http://en.wikipedia.org/wiki/Dell_monitors een IPS panel is (en volgens mij ook, want daar heb ik op gelet bij het kopen.)
Zelfs met het IPS panel moet je eigenlijk een beetje meer afstand tussen je hoofd en je scherm hebben dan mijn bureau diep is, omdat je anders in de hoeken toch wel een beetje kleurverschil kunt zien in bepaalde beelden. Met een TN scherm wordt dat effect zo sterk dat er met een 30" scherm feitelijk niet meer normaal te werken is.

[Reactie gewijzigd door KnetterGek op 14 mei 2010 11:41]

Maar een 30" scherm met TNpaneel bestaat volgens mij (nog) niet. De reden dat ik al vrij snel op 30" uitkwam toen ik een monitor uit ging zoeken.
En kleurverschillen in de hoeken vind ik juist best meevallen op mijn HP monitor. Als ik het zie komt het meestal simpelweg door lichtinval (en gezien 30" best groot is, kan dat nogal wat verschilllen over de hele monitor). Als ik de kamer egaal verlicht (dus niet enkel 1 bureaulampje op de hoek) dan zie ik met IPS dus geen verschil.

Overigens nog een voordeel van IPS, zet maar eens 2monitoren naast elkaar. Ik heb dat hier met 2x 24" TN en dan zie je gewoon dat als je voor de eerste monitor zit en naar de 2e kijkt je de kleuren al heel anders ziet zijn.
Anoniem: 290112
@TERW_DAN14 mei 2010 12:35
Dat hele gezeik over kleuren vind ik wel meevallen, het is alleen erg als je helemaal van beneden naar boven kijkt. Maar dat het in de hoeken al slecht is heb ik geen last van met een 26" TN scherm.
Ik heb een 30" IPS scherm (het zelfde panel als wat Eizo in hun schermen gebruikt) en een 20" TN als secundair scherm in pivot/portraid mode. Beide schermen zijn van van Samsung. Het verschil zie je duidelijk! IPS heeft betere kleuren en grotere kijkhoek dan het TN scherm. ( Wat handig is bij een groot scherm, want je wil er niet te dicht op zitten. ) Het TN scherm lekt wat licht. Vooral in een wat donkere kamer en ten opzichte van het IPS scherm valt dit op. ( Foto's / Video's en Google Earth bekijken op een 30" scherm is overigens erg vet. :) )
Anoniem: 290112
@Bl@ckbird14 mei 2010 14:03
IPS heeft betere kleuren en grotere kijkhoek dan het TN scherm. ( Wat handig is bij een groot scherm, want je wil er niet te dicht op zitten. )
Hoe verder weg jij zit, hoe kleiner je kijkhoek wordt hoor ;)
De kijkhoek van een TN scherm is over het algemeen heel slecht als je deze van onder af bekijkt. Heb je normaal niet zo'n last van. Maar als je het scherm in portrait mode zet, tja, dan heb je van een van de zijkanten heel snel kleur/helderheidsverschillen.
M.i. is een TN scherm dan ook nooit geschikt voor pivot.
Dat hele gezeik over kleuren vind ik wel meevallen, het is alleen erg als je helemaal van beneden naar boven kijkt. Maar dat het in de hoeken al slecht is heb ik geen last van met een 26" TN scherm.
Het verschil tussen 6-bit kleurinformatie en 8-bit is toch behoorlijk groot hoor. Dat is het verschil tussen de TN en de IPS panelen. Je kunt het goed zien als je bv. een rode roos of witte bruidsjurk bekijkt. Op je IPS paneel zie je dan nog allerlei verschillende kleuren rood in de roos die je op je TN paneel niet ziet. Een keer zien is nooit meer een TN-paneel kopen!

Overigens heb je met de goedkope IPS panelen nog steeds last van verschillen in kleur en contrast in de hoeken. Ik ben benieuwd hoe deze panelen uit de technische tests komen.
Als je 1920x1200 wil, hebben ze de U2410, nu met korting voor 439,20 ex BTW. (dit is de opvolger van de 2408WFP)
Of de aloude 4:3 2007FP 20 incher met 1600x1200 pixels. 359 ex.

Hoe dan ook, de evolutie is nu eenmaal naar "platbeeld", omdat dat goedkoper is (er gaan blijkbaar meer 16:9 panelen uit een schermafgietsel) en dit wordt dan verkocht als "ideaal voor movies" omdat de consument nu eenmaal gevoelig is voor woorden als ideaal. :)

[Reactie gewijzigd door Opa op 14 mei 2010 12:24]

Of je koopt de HP-ZR24w. Een 24" monitor met een IPS paneel en een 1920x1200 resolutie, voor ongeveer €380. Sommige duitse webshops hebben hem zelfs voor iets meer als €300 beschikbaar.

Ik heb zelf de voorganger van deze monitor de HP-LP2475w en kan deze van harte aanbevelen.

[Reactie gewijzigd door BCage op 14 mei 2010 13:17]

Die HP's zijn qua scherm best ok, maar persoonlijk vind ik de Dell's een stuk mooier qua uiterlijk.
Bij TN panelen moeten er een complete trukendoos opengehaald worden om een beetje fatsoenlijke geluidsweergave te krijgen.
wtf? :P

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 290112 op 14 mei 2010 12:34]

Bij een enigzins groot scherm zie je al kleurverschil door de kijkhoek als je recht voor het scherm zit. Het is vrij subtiel en als je altijd op een TN scherm hebt gewerkt valt het je waarschijnlijk niet eens op, maar ga eens achter een 27" iMac zitten en dan merk je vrij snel dat de helderheid en kleur temperatuur van het scherm over de hele breedte constant is, van waar je ook kijkt. Vooral als je aan foto bewerking doet erg belangrijk.
Ons tv-toestel in de keuken hangt hoog gemonteerd. En als je er van dichtbij in kijkt, dus onder hoge hoek, stellen de kleuren niets voor.
:-(

Teleurstellende resolutie....... 1920x1080....

De techniek staat tegenwoordig echt STIL :/ Zie ook: http://gathering.tweakers...message/33199495#33199495

Het lijkt me anno 2010-Q2/Q3 toch echt tijd voor 23"- 27" met 2560x1440/1600 !! Maar er blijven maar nieuwe modellen komen 1920x1080.. Heel vaag!
2560*1600 zou zeer relaxed zijn, maar zie je inderdaad nog maar weinig. Weet ook niet of veel mensen erop zitten te wachten.

Wat je niet moet vergeten is dat je voor en 1920*1080 scherm tegenwoordig nog maar een appel en een ei betaalt waar ze vroeger de hoofdprijs kostten.

Da's in mijn ogen ook vooruitgang alleen niet in de richting die jij en ik graag zouden zien.
Jazeker, dat de prijzen tegenwoordig zo lekker laag liggen, nu dus ook voor IPS, mogen we ook zeker niet over klagen! _/-\o_

En Dell heeft natuurlijk de U2711 27" met 2560x1440, maar met bijna EUR 1.200 vind ik dat gewoon heel erg duur in verhouding tot de andere schermen.
ik vind dat nog goedkoop zat, mijn 30" met 2560x1600 was 2300 en heb ik met een speciale aanbieding toen gekocht voor ergens tussen de 1700 en 1800 euro. 1200 euro vind ik dan peanuts.

Alleen, dat 16x9, dat suckt zo intens...
Anoniem: 22659
@Stakhanov14 mei 2010 11:31
Inderdaad. Met name het achterblijven van de verticale resolutie vind ik een probleem. Kocht je vroeger een monitor om 1600x1200 te draaien, nu kom je tenzij je 1000 euro gaat uitgeven nog niet uit boven die verticale resolutie. Natuurlijk kun je je scherm draaien, maar er is wel degelijk vraag naar goede schermen met een hogere resolutie in een lagere prijsklasse/grootte. Ik zou bijvoorbeeld graag een 24" zien met een hogere resolutie dan 1920x1200 in het segment rond de 500 euro.
http://tweakers.net/pricewatch/245235/dell-ultrasharp-u2410.html

24"
1920x1200
S-IPS scherm
uitstekende kleurweergave
Nog wat ergonomische functies

449,-

Hoeveel meer wil je?
Anoniem: 22659
@kareltje2114 mei 2010 12:19
Dat kan natuurlijk beter: pricewatch: HP ZR24w ;)

Maar ik doelde op een toename in de verticale resolutie. Dus ik wil meer dan 1200 beeldlijnen. Dat aantal hadden we namelijk 8 jaar geleden (oid, zal vast nog wel meer zijn) ook al. Ik zou graag een toename zien naar 1400 of 1600 verticale beeldlijnen.

Natuurlijk kun je je scherm kantelen, maar dan verlies je weer breedte. Voor films, games, fotobewerking en dergelijke is een breed scherm handig. Voor lezen van documenten en websites is een hoge verticale resolutie handig. Ik zoek dus beide ineen zonder daarbij mijn scherm te moeten draaien. Ergo, een hoge horizontale en verticale resolutie.

De enige alternatieven die momenteel op de markt zijn, liggen rond de 1000 euro (Dell 27" bijv). Ik hoop dat dergelijke resoluties snel in het 24" segment komen of dat de prijs van die 27" schermen eens wat gaat dalen.
Jup, 2560*1600 kom je zo'n beetje alleen nog tegen op 30" monitoren. Het is een ideale resolutie om op te werken moet ik zeggen, maar waarom ze het niet op iets van 24" hebben geplaatst snap ik niet. Je kunt niet genoeg pixels hebben wat mij betreft.
Kijk allemaal eens even naar de Dell U2711 ;)

[Reactie gewijzigd door Leon op 14 mei 2010 11:45]

Nice, maar qua prijs is de verhouding een beetje zoek hè ;)

Voor dat geld koop zowat je drie van de schermen uit de review en zo'n ati kaart waar je drie schermen aan kan hangen, heb je nog meer pixels.

Als dat scherm (of een iets kleinere variant met dezelfde resolutie) de helft zou kosten zou ik het pas serieus overwegen.

[Reactie gewijzigd door Vizzie op 14 mei 2010 11:51]

Niet zoek hoor.
Gewoon een resolutie op een paneel waar vanuit de massa weinig vraag naar is.

Hoge resoluties zijn leuk en aardig, maar het is niet prettig om dag in, dag uit de hele tijd naar die kleine lettertjes te staren.
En full HD resolutie is voor de meeste mensen al huge. Ik kom vaak genoeg bij mensen met nog 15 inch TFT'tjes.
Hoge resoluties zijn leuk en aardig, maar het is niet prettig om dag in, dag uit de hele tijd naar die kleine lettertjes te staren.
Ehh, resolutie heeft niet zo heel veel te maken met de grootte van je letters hoor. Je kunt de grootte gewoon instellen in je OS (mits je een deugdelijk OS draait). Hoe meer pixels je hebt, hoe scherper je beeld is. En of je je letters nu 20 of 30 pixels hoog maakt, dat maakt natuurlijk geen kont uit.

Dat fullHD voor veel mensen te huge is komt gewoon doordat ze de instellingen niet goed hebben staan.
kijk eens naar mijn bankrekening.... :'(
Zijn dergelijke monitoren wel geschikt voor meer als alleen fotoshoppen? Dus ook gamen ten aanzien van vertraging van 8ms? Ik denk toch echt super is voor mij, als deze ook in EU beschikbaar wordt. Wil namelijk extra scherm naast mijn CRT ;) dus kleurenechtheid en snelheid zijn wel dingen die voor mij belangrijk zijn.
Ik gebruik al jaren IPSmonitoren en ik heb nog nooit gemerkt dat erop gamen niet lekker zou gaan, ik inputlag heb of wat dan ook. Ik vind gamen op een ISP juist fijner dan op een TN, omdat de kleuren gewoon beter zijn.
Ik game nu op een philips 200w, S-IPS - 8ms, gaat prima. Al een jaar of 4 ondertussen. Heeft toendertijd ook dik 400 euro gekost. En helaas zie je het kleurverschil zo enorm per monitor. Ik doe er dan ook grafisch werk op en dan zie je al die uren zwoegen op een redelijk gecalibreerde monitor en dan kom je op locatie en dan gaan ze met hun 50 euro TN-paneeltje zeuren over de kleuren...
Nee die 8 ms merk je echt niet en de kleuren lijken ook nog eens 10x beter dan op zo'n tn paneel.

Bijvoorbeeld bij mijn samsung t240 is rood echt knal rood op de dell s-ips naast mij is rood gewoon zoals het moet zijn.

Dat kleur verschil merk je pas als je het gaat vergelijken.
IPS panelen kunnen ook grafisch beter ingezet worden toch? Een beetje Eizo kost makkelijk 800 euro. Wat zou het verschil dan kunnen zijn?
Eizo zijn vaak nog veel duurder. De oude 24'' van dell was al 800 euro.

Verschil zit toch in de kwaliteit van het scherm, ook al is deze waarschijnlijk al veel beter als de meeste TN schermen. Ook krijg je bij eizo's vaak nog allerlei dingen erbij
Anoniem: 80466
@darkpluisje14 mei 2010 12:53
De oude 24'' van dell was al 800 euro.
Dat oude 2407 was nog een S-PVA scherm
S-PVA Ook behoorlijk wijde view angles en het beste zwart / contrastration van alle LCD schermen en dat scherm was toen ook veel sneller dan IPS en was dus veel geschikter voor bijvoorbeeld gaming en HD video.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 14 mei 2010 13:01]

Anoniem: 306698
@darkpluisje14 mei 2010 11:41
Een Eizo kan je veel beter afstellen. Zodanig is het blauw op je scherm even blauw als het blauw dat uit de printer komt. Voor een professionele fotograaf/desktop publisher is dit levensnoodzakelijk.
Dat is een kwestie van je monitor calibreren. En dat kun je in principe met iedere monitor. Je kunt vanuit je OS kleurprofielen laden zodat je dit precies kan afstellen zoals je wilt. Daar heb je niet per se een Eizo voor nodig hoor.
Even gegoogeld en een exe gevonden met drie icm bestanden voor VGA, DVI en DP aansluiting van deze monitor. :Y)
(niet vergeten om ook je printer te kalibreren)
En natuurlijk bewerken in CYMK ;)
Anoniem: 239885
14 mei 2010 11:27
23", Full HD, ips, 300 dollar: dat klinkt als muziek in mijn oren!
Als Dell netjes is wordt het 286 euro; dan zou hij maar 100 euro liggen boven een 24" full HD tn paneel.
Ik wacht nu in ieder geval even met het kopen van een nieuw 16:9 scherm totdat er reviews zijn van deze!
€300 zou een zeer nette prijs zijn. Hopelijk is de beeldkwaliteit goed. Ikzelf heb de pricewatch: NEC Multisync EA231WMi-BK gekocht. Een IPS full-HD scherm voor €350. Dit was een half jaar geleden het enige goede IPS full-HD scherm in deze prijsklasse. hier mijn review.
Volgens TFTCentral gebruikt dit scherm hetzelfde paneel als die EA231WMi. Ik ben benieuwd wat de prijs van dit scherm in Nederland gaat worden, als het scherm duurder is kan je net zo goed de NEC halen :)
Hey die heb ik ook! Ook al 4 maanden ofzo..

Geweldige monitor, zeer tevreden!

Als ik nu moest kiezen... de Dell U2711

2560*1600 :9~
Anoniem: 290112
14 mei 2010 11:35
1920x1080... :|
Waarom geen 1920x1200 of hoger? Als je een scherm als deze koopt dan werk je er veel mee en wil je geen veredelde HD-TV.
Waarom geen 1920x1200 of hoger?
Dat zou het scherm duurder maken. Ik ben 1 van de velen die ook liever 1920x1200 heeft maar dat is een gepasseerd station (net als 1600x1200 dat is).
Nou inderdaad! Jammer ook bij veel notebooks, die 1080 beeldlijnen.
Zouden schermen met hogere resulotie bestaan eigenlijk bestaan? Ik heb ze nog niet gezien moet ik zeggen. Al heb ik er ook niet naar gezocht.
Ze bestaan wel, maar dan kom je echt op zaken als medische toepassingen. Daar zijn schermen met idioot hoge resoluties wel te vinden. Het prijskaartje is in dat geval net zo hoog als de resolutie, dus niet echt voor de consument weggelegd.
Toshiba Qosmio's en ook verschillende high-end Sony Vaio's heb ik al jaren geleden gezien maar dat waren geen IPS-schermen
Inderdaad.. 2560x1600 op een 23" is exact wat 'k zoek, helaas nergens te vinden! Momenteel zit 'k op een 17" met 1920x1200 te werken.
Leuk scherm. Ziet er erg strak uit. Jammer van de knopjes opzij? Of zie ik dit verkeerd. Denk iig dat dat de stijl die het uit wil stralen niet erg ten goeden komt.. dat is mijn mening in ieder geval :p
Ik weet dat bij de U2711 de knoppen aanraak gevoelig zijn, de enigste traditionele knop die erop zit is de aan/uit knop in de hoek.
De vier vierkante bultjes aan de rechterkant kun je dus aanraken en lichten blauw op als ze gebruikt kunnen worden in dat menu en ze dimmen langzaam uit als ze niet gebruikt worden. Zodra je met je hand 10cm in de buurt van de knoppen bent dan gaat de onderste "menu" knop langzaam aan dimmen zodat je hem in het donker kan vinden :)

Maar zo te zien aan de zijkant zijn bij deze modellen alle knoppen gewone knoppen die je van de voorkant kunt bedienen.
Als ik naar de specs kijk dan zie ik geen HDMI of Displayport aansluitingen. Betekent dat dat de schermen niet Wide Gamut zijn?

Voor Widegamut heb je namelijk meer dan 8bit per RGB channel nodig en meer dan 8bit per kanaal word door DVI-D niet (officieel) ondersteund. Wide Gamut icm met alleen DVI is dan ook behoorlijk nutteloos/zonde...
Als je goed leest:
"die beiden full-hd-resolutie hebben en via vga, displayport of dvi kunnen worden aangestuurd."

Kennelijk staat er ergens in de specs een foutje. En ook op de links staan de juiste specs.
Eigenlijk de enige optie voor de serieuzere fotograaf. (Een IPS pannel)
Heb een aantal jaar geleden een 19" ips scherm gekocht voor 1500 Euro en er nog steeds heel blij mee. Dus 300 dollar voor een 23" is echt een koopje.

Helaas mag ik van moeders geen nieuw scherm bestellen :)

[Reactie gewijzigd door Philos31 op 14 mei 2010 11:24]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee