Ubisoft bevestigt Assassin's Creed: Brotherhood

Ubisoft heeft de naam van de nieuwste Assassin's Creed game bevestigd. De game gaat verder waar deel 2 eindigt en speelt zich af in Rome. Voor het eerst in de serie heeft Ubisoft multiplayer toegevoegd. Het spel is gepland voor de herfst.

Eerder deze week plaatste de website Kotaku een foto van een advertentie voor de nieuwe game, waarop informatie over nieuwe gameplay-elementen was te lezen. Ook valt duidelijk de naam te lezen: Assassin's Creed: Brotherhood. Ubisoft heeft nu bevestigd dat het om een authentieke afbeelding gaat en dat het bedrijf volgende week meer informatie vrijgeeft.

De tekst op de afbeelding bevestigt enkele zaken die Ubisoft al eerder had gemeld. Spelers kruipen opnieuw in de huid van Ezio Auditore da Firenze en de game zal zich afspelen in de stad Rome, waar het vorige deel eindigt. De nieuwe game biedt spelers voor het eerst de mogelijkheid om online de strijd met andere assassins aan te gaan, iets wat Ubisoft eerder ook al onthulde. Wat nog niet bekend was, is dat het nu ook mogelijk is om leider van een Assassin-gilde te worden. Deel twee had al de optie om groepjes dieven en huurlingen op vijanden af te sturen, maar voor het aankomende deel belooft Ubisoft dat spelers hun eigen brotherhood kunnen leiden.

Assassins Creed: Brotherhood moet deze herfst uitkomen op de pc, de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

06-05-2010 • 16:49

53 Linkedin

Lees meer

Assassin's Creed Brotherhood Video van 15 december 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 18 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 18 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 18 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 14 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 6 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 28 september 2010
Assassin's Creed: Brotherhood Video van 13 september 2010
Video: I Am Alive Nieuws van 15 juni 2010

Reacties (53)

53
53
38
0
0
0
Wijzig sortering
Hmm, ik krijg hier meer een DLC gevoel van, ik hoop dat dit een volwaardige game mag worden en geen slap aftreksel om goed geld te verdienen.
Inderdaad, als het verder gaat waar 2 ophoudt is het meer DLC dan een nieuw spel, voor deel 3 moeten ze toch echt of een nieuwe assassin in een ander tijdperk of gewoon met ezio in het heden (wat me een logischere stap lijkt).
Ik denk niet dat een AC die in het heden of de toekomst speelt een goed idee is. Vuurwapens zullen het unieke karakter van het spel negatief beinvloeden. Je wil een tijdperk waarin blanke wapens nog het primair zijn. Desmond die de lobbyscene uit de matrix nadoet kan leuk zijn, maar het is geen AC. Frankrijk ten tijde van de revolutie zou een goed keus zijn, voldoende lowtech en perfect om allerlei conspiracy theories op los te laten.
HOeft niet per se. Het risico is wel dat je een stealth game a la splinter cell krijgt. Maar qua sfeer gaat er idd veel verloren.
ezio in het heden? Bedoel je niet zijn nakelomeling Desmond Miles?
You're right, my bad...
Deel 3 zal zich sowieso hoogstwaarschijnlijk af gaan spelen in het heden, gezien het einde van 2. Aangezien je aan het einde van 2 nog de mogelijkheid krijgt verder te spelen in de Animus, betekend dus dat een verhaal in Rome wel een toevoeging moet zijn op deel 2. Een DLC kan je het echter niet noemen, dit deel lijkt mij te uitgebreid voor wat normaal DLC heet
Een DLC is doorgaans ook één enkele missie (of wat voorwerpen in het geval van de Sims 3).
Ik vind het bij Mass Effect niet echt zo geslaagd, en het heeft voor mij bijna nooit echt iets aan toegevoegde waarde.
Dat was ook mijn eerste gedachte. Of dan meer episodic content, DLC is doorgaans wat kleiner.

Vooral omdat het geen AC3 heet, en het in de herfst al uit komt, wat betekent dat deze editie geen volledige productiecycle heeft gehad zoals gebruikelijk is met een game. Met andere woorden, voornamelijk nieuwe content en weinig nieuwe code.
Ik vermoed zelf dat dit gewoon Assassin's Creed 2 PLUS alle DLC PLUS MP toevoegingen zal zijn.

Een soort uitgebreide GOTY-edition dus, inclusief nieuwe content, en dan voor 40 euro in de schappen.
ik heb in geen tijden zo genoten van een game als van assasins creed 2. Mooi verhaal mooi spel en verveelde geen moment. Als ik zie op hoeveel deel 2 verbeterd was ten opzichte van deel 1 heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt. Alleen al de toevoeging van een multiplayer maakt mij al duidelijk dat het meer is dan een DLC. Hoop dat ze ook gelijk de achterlijke DRM eruit slopen die er voor zorgde dat de game regelmatig crashte (pc).
Anoniem: 278015
@Saxsymbol7 mei 2010 11:02
bompie dompie dom.
Huh, nu alweer een nieuwe assassin's creed :o zal nog wel even duren dan :D.
Maar de naam : Ezio Auditore da Firenze.
Zo nice he die naam :D
Ach ja, ik wacht het af! :>
hopelijk biedt deze nieuwe game wel serieus weerstand;
1e deel binnen een dag uitgespeeld - voordeel; je kan 'm dan nog terug brengen
2e deel zou beter fighting systeem krijgen omdat het eerste te easy was ... ook het 2e deel werd uitgespeeld binnen no-time .... nu kan de MP wel wat van de life-span rekken ... maar waarom kunnen games niet gewoon groter worden? Zodat je er langer over doet voor deze uitgespeeld zijn. Nu investeert men dik in graphics en sounds... ik wil lifespan in een game weer terug zien.
Ik ben toch dik 20 uur bezig geweest met deel twee, wat toch behoorlijk veel is voor een single player spel.
In 1 dag? Ik versta daar onder 24 uur. Dat is toch al erg veel.
Ik zelf heb meer dan 24 uur in gestopt. Erg mooi spel.

MW2 duurde 7 uur. Die speelde ik in een avond uit. Dat is pas erg :)
Ik vond dit toch wel een van de langere spellen die ik tot nu toe gespeeld heb, MW2 en BC2 SP was binnen 7/8 u klaar...

Bij AC2 wil ik toch echt al die glyphs en seals hebben :P

AC2 stelde echt niet teleur, behalve misschien het gemak waarmee guards neergaan.
Het vechtsysteem vind ik ook wel enorm verbeterd. De guards houden minder rekening met elkaar, waardoor ze je kunnen aanvallen terwijl je een van hun vastpakt. Het valt mij op dat ze me bovendien in dat geval graag in de rug aanvallen, maar dat zou toeval kunnen zijn. Altijd leuk om dan met die guard richting de aanvaller te zwaaien, maar dat is niet altijd zo'n heel geslaagde oplossing. Ik vecht in ieder geval stukken voorzichtiger dan ik in AC1 deed. Gewoon counterattacks en verder nergens naar kijken. Ik vind de guards nog niet makkelijk neergaan, maar ik zit nog aan het begin van het spel...
Ik moet nog behoorlijk flink zwaaien voordat ik er ook maar een neer heb.
Ik heb trouwens wel het idee dat het lastiger is mensen van geboutjes te gooien.
Ja vond ik ook. vechtmechanisme vond ik te makkelijk. Assassins creed 1 met de eindmissie had ik pijnlijke duimen en was het vloeken geblazen tegen 20 templars tegelijk. Nu is het een eitje... :/
Mmm, waarom lijkt me op het financiele plaatje slaan. Mja, wat mij betreft ben ik het wel met je eens, ik zeg gewoon 100 uur bezig voor je COD of BF of welk spel dan ook uitgespeeld hebt.. Of een "verkorte versie" optioneel :P
In deel 2 word je deel van de assasins brotherhood, dus niet echt vreemd dat het daar verder gaat he :D
Inderdaad, zie ook de foto die op de bovenkant aan de voor en achterkant staat. Dat zijn allemaal figuren die voor kwamen in deel twee. En allemaal maakten zij deel uit die brotherhood. Dus ik heb zo het idee dat het verhaal verder gaat waar deel 2 is gebleven qua brotherhood. Deel 3 zal immers een compleet nieuw iets met zich mee brengen, andere periode, andere assassin en zal voortborduren op het achterliggende rode draad verhaal.

Zal leuk zijn als je meerdere assassins uit je brotherhood tot je beschikking hebt en commando´s kan geven. Beetje zoals met ruse, maar dan in AC stijl. :)
Spoilers zeker nog nooit van gehoord hier :D

Het is dat ik hem al heb uitgespeeld, maar kan me voorstellen dat mensen hier niet echt vrolijk van worden.

OT: Kom maar op, heb mij met deel 2 erg vermaakt. Ben dol op het verhaal
Vraag me af hoe ze de vs battles gaan doen. Lijkt me niet dat de standaard counter-attack mogelijk is tegen een andere player.
Het enige wat ik me kan voorstellen is dat de ene speler in de huid kruipt van een doelwit en 1 in de huid van een assassin. 1 vs 1 of free for all is echt niet mogelijk met dit systeem.
Anoniem: 128017
@amatoer6 mei 2010 17:33
Het kan ook zijn dat het geen 1vs1 wordt maar eerder een strijd om het eerst of om het beste een bepaalde missie uitspelen, waarbij je elkaar dan misschien kan hinderen?

Want het gevechtsysteem lijkt mij in duigen te vallen bij 1 live spelers.
Kan iemand mij uitleggen wat MP toevoegd aan deze game? Dit is duidelijk een SP experience, dus waarom nu nog na 2 spellen overgaan naar MP.....
ik zou zeggen koop het spel als het uitkomt and see for yourself 8)7

nee, ACI en ACII waren idd een goede SP. echter is het altijd aan te moedigen om meerdere modi aan te brengen in een game, zeker omdat het vernieuwende aan de context een beetje weggaat na een tijdje...

tuurlijk komt het vaak voor dat een of meerdere modi floppen, maar jah niet geschoten is altijd mis, toch?

ik hoop alleen dat deze geen ernstige DRM nodig heeft (dus niet constant internet), en ach anders is er usenet/torrents O-) O-) .
Eindelijk een eigen brotherhood, dat hadden ze al in deel 2 zelf moeten stoppen maar goed. Hoop niet dat ze hier de volle prijs voor vragen, lijkt meer op een soort expansion.

Naar de multiplayer ben ik wel zeer benieuwd, lijkt me meer iets van samen missie`s uitvoeren en andere bende`s uitschakelen of zo. Dat zou wel gaaf zijn, 4 bende`s in 1 level en degene die overblijft wint.
Inderdaad, dat zou wel super vet zijn :9~
Maar dan moet het niet te makkelijk zijn ze te verslaan, zoals de guards, want dan is er niet zoveel aan :P

Of een soort CTF - TDM achtige online functie :9
_/-\o_
Oei Oei,

Zo sne al een Sequal !
Iedereen was erg blij met alle feedback die was verwerkt in AC 2.
Vaak is het zo dat een sequal niet echt beter is dan het origineel , AC 2 was een uitzondering op de regel.
Maar ik ben bang dat ze met AC 3 de mist in zullen gaan, ze moeten het verhaal met desmond natuurlijk wel comlpeet/ afmaken in het heden, dus daar zul je wel enige uurtjes doorbrengen. Maar ik zie het idd nit zo zitten om ala splinter cell door die game te gaan, AC verliest daarmee zijn karakter imo..

Ik hoop ECHT, dat het een volwaardige sequal wordt. En geen slap aftreksel om de Triologie maar compleet te maken. Zou enorm zonde zijn !
We gaan het meemaken , over enige tijd !
Ik vertrouw wel in de vindingrijkheid van Ubisoft. Misschien komt de animus wel terug in deel 3, in een minder belangrijke rol, of, wat mij nog logischer lijkt, dat Desmond volledig de rol van Assassin op zich neemt in de stijl die we kennen uit AC1 en AC2. Ik betwijfel of we dan Abstergo zullen zien aan de kant die we hebben gezien in deel 2 (en in mindere mate deel 1). We zullen wel meer mogelijkheden hebben om flink rond te rennen.
Anoniem: 325725
6 mei 2010 17:27
ben benieuwd hoe ze de multiplayer vorm willen gaan geven. Lijkt me vet als ze er een soort guild systeem in bouwen waar je je eigen clan kan vormen ed.
Ben nog steeds bezig met deeltje 2 (bedankt voor de spoilers) en ik ben er nog steeds zeer tevreden over. Maar kan me niet goed voorstellen hoe ze een multiplayer modus kunnen implementeren die meerwaarde biedt. Misschien doen ze leentjebuur bij hun splinter cell afdeling. Ik heb hiervan de multiplayer niet gespeelt maar de reviews die ik er van gelezen heb laten toch een interessante multiplayer gameplay zien.
Ik ben het dan ook eens met CobraVE dat het een SP ervaring was en zou moeten blijven O-)
Vooral het ontbreken van de '3' -zoals bij Assassin's Creed 2 wel het geval was- in de titel van deze aangekondigde game doet me denken dat dit een DLC is, in plaats van een volledige opvolger. Ik ben benieuwd hoe ze de multiplayer willen gaan toepassen op een setting zoals Assassin's Creed die heeft. En daarnaast, zo'n grote stad, en dan online..? Toegegeven, GTA IV kreeg het ook voor elkaar.

Al met al ben ik zeer benieuwd wat het eindresultaat zal zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee