Army of Two: The 40th Day verschijnt niet in Duitsland

Het actie-schietspel Army of Two: The 40th Day komt in Duitsland niet op de markt. De Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle, een Duitse variant op PEGI, heeft geweigerd een leeftijdsaanduiding mee te geven aan het spel.

Hoewel Army of Two: The 40th Day op het eerste gezicht niet gewelddadiger lijkt dan menig ander actiespel, is het feit dat het spel in Duitsland niet zal verschijnen niet geheel verrassend. Eerder weigerde de USK het originele Army of Two een leeftijdsaanduiding te geven, waardoor ook dat spel in Duitsland niet kon verschijnen. Duitse gamers zullen de game dus, evenals het eerste deel, moeten importeren uit de landen om hen heen, zo schrijft HDDaily.

Voor de overige landen, en dan met name het Verenigd Koninkrijk, heeft Electronic Arts een teaser vrijgegeven die de komst van Army of Two: The 40th Day aankondigt. Het spel, waarin hoofdpersonages Salem en Rios samen grote groepen vijanden bevechten, verschijnt op 15 januari voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PlayStation Portable.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

25-12-2009 • 14:41

39 Linkedin

Reacties (39)

39
38
16
2
0
5
Wijzig sortering
Ik mis eigenlijk wel de 'reden' waarom er geen leeftijdsaanduiding is meegegeven aan dit spel?
Ik heb deel 1 ook gespeeld en dat was een actie-game, niet meer of minder dan andere games.
Iemand met het antwoord?
Winnenden, en het feit dat de mensen die deze ratings geven onder de invloed staan van stemmen zoekende politici. Dit gaat dus echt geen 2e schoolschietparty voorkomen. Willen ze dat voorkomen moeten ze gewoon de wapens in zijn algeheel verbieden. Dus ook geen schietsport meer. Want dat is waar de wapens vandaan kwamen waarmee is geschoten in Winnenden.
Maar ach als je een bloedbad wil aanrichten kom je ook een heel eind met een moker, bijl of meter metalen pijp.
Alles in mijn gereedsschapskist is een potentieel wapen. Geld voor de meeste objecten. Je kunt heel wat schade aanrichten met een baksteen of een tak van een boom.
Dit is gewoon symptoom bestrijding en helpt verder geen zak helemaal niets.
Helaas zullen er altijd mensen zijn die om wat voor reden dan ook doorslaan.

Het zelfde zie je met honden, sinds een voorval met (ik geloof) pitbulls en een kleuter in Duitsland is iedereen daar doodsbenauwd voor elke hond groter als een keeshond. Ik heb zelf een bordeaux dog. Het beest is gewoon een overmaatse schoothond en doet verder helemaal niks. In Duitsland op vakantie gingen de mensen echt in een boog om me heen en hoorde ik van alle kanten Kampfhund kampfhund. Dat ik echt dacht WTF?

Duitse collega`s zeggen zelf ook dat die incidenten door de media zo gehyped zijn dat iedereen nu bang is voor honden en elke gamende tiener een potentiele moordenaar is.

[Reactie gewijzigd door arbraxas op 25 december 2009 16:55]

Jep, Duitsland is in dat opzicht wel een héél vaag land. Heel wat muziek is verboden (toch wel wat metal cd's en dergelijke), heel wat games worden gecensureerd...

En na Winnende werd de roep om games nóg strenger aan te pakken nog harder verspreid. Paintballen is er nu ook verboden (ook al heeft die gast van Winnende nog nooit gepaintballd naar ik weet, en moest hij dat ooit gedaan hebben zou dat wel heel breed in de pers zijn uitgesmeerd, niet dus). Wat die gast overigens wél heeft gedaan is met echte guns geschoten in een schietclub. De roep om die dingen (en échte wapens, toch wel essentieel als je op een killingspree wil gaan) te verbieden is echter niet gehoord, en is zelfs nooit ter discussie gekomen.

Ach, ze nemen wat maatregelen die oudere mensen niet tegen het hoofd stoten, en vele ouderen zelfs goed vinden, en dan kunnen deze conservatieve Christelijke partijen (CDU van Merkel) weer wat stemmen halen. Niets nieuws onder de zon.
@abraxas Uhm.. er komen toch ook gewoon andere actie games uit in Duitsland? MW2 is daar toch ook uitgekomen?

@HAL Paintballen is helemaal niet verboden in Duitsland, er werdt wel over nagedacht maar is uiteindelijk niet doorgegaan.
Allemaal aangepaste versies, met groen bloed, dingen eruit en andere aanpassingen.
Mijn punt is meer dat ze dus niks doen aan de 2 primaire problemen die ten grondslag liggen aan Winnenden. 1 betere begeleiding van labiele personen, al is dit niet altijd makkelijk of zelfs mogelijk.
2. Wapens in al die discussies zijn alleen maar randverschijnselen als paintball en games aan bod gekomen. Maar nooit de wapens zelf.
Het is heel simpel, als er geen schiettuig is kun je ook geen Winnenden krijgen.
Alleen brand niemand zich aan dat vraagstuk aangezien de jagers en mensen die aan schietsport doen dat niet heel leuk zullen vinden.
Verschil is dat jagers en schietsporters meestal volwassenen zijn en dus kiesgerechtigd, terwijl gamers nog altijd worden gezien als mensen van max 17.
Dat sommige spellen een R rating krijgen kan ik best inkomen, maar het weigeren van een rating is in mijn ogen ten eerste censuur, maar ten tweede wel een heel erg duidelijk signaal dat de duitse overheid zijn eigen volwassen landgenoten niet in staat acht om een weloverwogen keuze te maken met betrekking tot games.

@ hal 9000
Duitsland had//heeft zelfs een wet die verbied om metalmuziek hard te draaien in een zwembad. Hoezo discriminatie van je muzieksmaak.
Dat je sowieso niet andere mensen "amuseert" met je keiharde muziek is gewoon een kwestie van fatsoen, maar er 1 specifieke stroming uitpikken vind ik simpelweg not done.
Neigt wat mij betreft ook teveel naar het verbieden van "duivels" muziek.

[Reactie gewijzigd door arbraxas op 25 december 2009 18:48]

Ik vraag me af waarom ze uberhaupt mogen weigeren een leeftijd aan te geven, met of zonder reden. Ik bedoel, dat is hun beroep, hun bestaansrecht.

En als het geen leeftijdsaanduiding krijgt, mag het dan iet gewoon voor alle leeftijden op de markt gebracht worden? :-o
Het lijkt me duidelijk dat het omgekeerde het geval is: zonder leeftijdsaanduiding mag het NIET op de markt gebracht worden.
Vroeger was het tenminste nog mogelijk om de game gewoon bij Duitse winkelketens te kopen, de game zou dan op de zogeheten index worden gezet.
Je zou het spel dan alleen op bestelling kunnen kopen en je moest kunnen aantonen dat je meerderjarig was.

Maar zelfs dit is afgeschaft en de creatieve vrijheid voor games in de Duitse markt is daardoor weer sterk afgenomen.

[Reactie gewijzigd door qwertyuio op 25 december 2009 16:23]

de creatieve vrijheid voor games in de Duitse markt is daardoor weer sterk afgenomen.
Zo creatief vind ik deel 2 van de zoveelste killer-game niet. Misschien dat dit ontwikkelaars eens dwingt echt creatief games te ontwikkelen in plaats van dezelfde soort game steeds weer anders aan te kleden.
Het dwingt ontwikkelaars alleen games met minder of geen geweld te maken, maar in hoeverre is dat zo creatief?
het dwingt ontwikkelaars hoogstens alleen tot het maken van een slappe versie voor de duitse markt en verder helemaal niets. Creativiteit kun je niet afdwingen.
Is het in duitsland niet gebruikelijk dat games groen bloed hebben? Waarom is dat bij deze game dan niet het geval?

Mijn idee voor de "verbanning" is dat het in het spel gaat om vechten voor geld (mercenaries), en dat het sfeertje wat "realistischer" is dan bijvoorbeeld Mercenaries 2?

Iemand anders (aanvullende?) ideeën?
Je kan toch een persoon oppakken en die als schild gebruiken?
Volgens mij niet...ik kan me in ieder geval niet herinneren dat in deel 1 gedaan te hebben...
Niet dat het veel uitmaakt...de splinter cell reeks liet je dat al doen (menselijk schild), en vanaf deel 3 kon je toen ook nog eens een mes in hun (hulpeloze) rug planten. Bij mijn weten is splinter cell gewoon verkrijgbaar in Duitsland, dus ik denk dat het iets anders is.

Misschien is het de macabere "humor/joy" die de mercs uit hun werk halen (high fives, air guitars, fistpounds)?

When to fistpound (AoT gerelateerd): http://www.penny-arcade.com/comic/2008/3/7/
misschien hebben ze de keuringsorganisatie niet genoeg 'subsidie' gegeven. ;-)
Ze zijn bang voor weer zo'n winnenden freak. Daarom is het lekker makkelijk om zo'n game te gaan verbieden. Toegeven dat die knul niet goed was en 'gunz' voor het grijpen had liggen van papa is lastiger natuurlijk. fail. CS Source is niet verboden, en dat was de game die deze knul speelde.
ik denk juist eerder dat er school shootings zullen komen door gefrustreerde tieners die hun spel waar ze maanden op hebben gewacht niet kunnen kopen. 8)7
Zo heftig is dit spel toch niet? ik zou er 16+ aan geven. ik heb het eerste deel uitgespeeld in co-op met een maat van me altijd, ben ook erg benieuwd of dit deel weer zo leuk wordt!
Komt misschien doordat het er op neerkomt dat 2 mensen de hele wereld aankunnen met geweren... iets wat tieners nog wel eens van zichzelf in hun hoofd kunnen halen wat kan leiden tot schietpartijen enzo. Misschien een beetje vaag maar niet helemaal vergezocht lijkt me.
Same! kan niet wachten op de nieuwe release!
tijd voor Army of Three! :P dan gaan we met z'n 3en los!
fantastische game, ik kan hem voor iedereen aanraden!
16? lijkt me eerder 18, aangezien MGS4 en Killzone 2 dat ook hebben.
Ik vond army of two een vrij aggressief sfeertje hebbe.
wat een geniale nutteloze trailer is dat trouwens :D
Als je die trailer zo ziet lijkt me het toch niet moelijk om daar een leeftijdsaanduiding aan te geven. ;)

[Reactie gewijzigd door pcgek op 25 december 2009 21:00]

Inderdaad, lijkt eerder een komedie voor alle leeftijden :P
Anoniem: 290609
25 december 2009 15:29
Altijd dat gemekkers,
en saw mag wel........

PIETJE MAG WEL EN JANTJE NIET....... :9 mijn ....

Hebben we nou echt niks beters te doen, of moet het weer richting China gaan?
We zijn toch nuchter genoeg om dit aan te kunnen, anders moet het journaal ook maar verdwijnen met alle reality..... 8)7 Wie zegt dat die beelden geschikt zijn voor minder jarige?

De kerstman zekers.... :+
Er zijn genoeg mensen onder de 18 die toch gewelddadige spellen kopen spelen (Een kennis heeft een zoon van 12, die speelt al GTA IV al).
Toch prima, als die kennis dat toelaat, dat is zn eigen ouderlijke verantwoording.
Maakt toch niet uit? Ik speelde vroeger ook wel 18+ games toen ik 12 was
Vroeger was er helemaal geen leeftijdsgrens en bepaalde ouders wat ze de kinderen lieten zien en spelen qua games en films. En volwassen bepaalde zelf wat ze wilde zien en wat niet, nu gaat er een of andere zogenaamde instantie net doen of we tegenwoordig met zijn alle debielen zijn en we niet meer instaat zijn om te bepalen wat we willen zien.

En 18+ ja dat is wel goed voor sommige games/films als er erg grof taalgebruik in zit of sex in de films voorkomt, dat snap ik wel, maar verder mogen de mensen toch wel zelfs bepalen wat ze willen zien, of laten zien aan hun kinderen.

Ik kan je verzekeren dat mijn generatie echt niet denkt dat de wereld word overgenomen door skynet of een of andere computer omdat wij op ons 10de allemaal massaal Terminatie hebben gezien in de bioscoop. :P

Dit is gewoon op en top betutteling, veel verder zullen we hopenlijk niet zakken met onze kijk en game vrijheid. :+
Deel 1 vond ik geniaal, kan niet wachten
Gaat Brein (of zijn Duitse variant) de Duitse overheid nog een keer aanklagen voor het stimuleren van piraterij?
Die trailers van army of two zijn altijd leuk. De leukste is nog die op het kantoor. _/-\o_
Deel 1 niet gespeeld maar deel 2 ga ik denk ik wel halen :Y)
Anoniem: 151917
@brtausi25 december 2009 16:51
Die is echt briljant inderdaad, vooral op dat kopieerapparaat! Deel 1 gespeeld en ga deel 2 zeker weer halen, erg vermakelijke game. Wel weer gratis reclame voor EA en de game zo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee