Epic port Unreal Engine 3 naar iPhone en iPod touch

Epic Games heeft zijn Unreal Engine naar de iPod touch en de iPhone 3GS geport. Een port naar een ander mobiel platform is in de maak, en zal in januari worden gepresenteerd; mogelijk gaat het om een versie voor Android.

AnandTech maakt melding van de iPhone- en iPod touch-port van de engine, en de site heeft even kunnen spelen met een techdemo op de touch. In deze demo, waarin een aangepast level uit Unreal Tournament kon worden gespeeld, deed de linkerzijde van het scherm dienst als virtuele thumbstick om de speler te verplaatsen.

Met vingerbewegingen rechtsonder op het scherm kon de camera worden bediend. Schieten gebeurde door op het scherm te tikken. Deze controls zijn echter nog niet definitief; Mark Rein, vicepresident van Epic, zegt dat er nog wordt nagedacht over de uiteindelijke vorm van besturing. Bij één daarvan zou gebruik worden gemaakt van de tilt-mogelijkheden van de touch en iPhone.

De engine is gebaseerd op de OpenGL ES 2.0-api, een versie van OpenGL die is bedoeld voor embedded devices zoals mobiele apparaten en consoles. Oudere versies van de iPod touch en de iPhone hebben deze api niet aan boord, waardoor de Unreal Engine vooralsnog niet werkt op die apparaten. Wel heeft Rein van Epic laten weten dat zijn bedrijf op de CES in januari een port voor een andere mobiel platform zal aankondigen. Welke dat is, wil Rein nog niet kwijt. Mogelijk gaat het om een Android-versie; deze ondersteunt ook de OpenGL ES-api.

Epic heeft eveneens niet bekendgemaakt of het nu games voor de iPhone gaat uitbrengen. Wel zou de mobiele Unreal Engine op een 'zeker moment in de nabije toekomst' beschikbaar worden gemaakt voor licentienemers van de engine. De Unreal Engine werd begin november gratis beschikbaar gesteld voor particulieren; gratis gebruik van de iPod- en touch-versie is nog niet aangekondigd.

Door Joost Schellevis

Redacteur

23-12-2009 • 10:40

98 Linkedin

Reacties (98)

98
97
54
0
0
15
Wijzig sortering
Grafisch wel netjes, veel mogelijkheden die hierdoor erbij komen.

Enkel shooters spelen zoals in het filmpje lijkt we erg lastig... Je ziet dat de duim goed in de weg gaat zitten. In dat geval zou een pennetje misschien beter zijn voor het zicht.
Capacitieve schermen zoals die van iPhone en iPod Touch lenen zich niet echt voor pennetjes. Ik denk dat het met een geleidend pennetje misschien wel moet lukken maar ik vrees voor krassen dan.
Ik heb nog nooit krassen gehad op het scherm van de iPhone, dus dat valt reuze mee denk ik. Speciale pennetjes werken inderdaad, maar het blijft niet echt prettig spelen in een shooter. Misschien zouden ze gewoon alleen de hoeken moeten gebruiken oid, als het ware een gamepad en niet zozeer het dwangmatig proberen te implementeren van interactieve touch controls (als in, alsof je echt meedoet in het spel).
Helemaal gelijk wat betreft die touch controls. Ik vind het eigenlijk een slecht idee om op een systeem dat al een klein scherm heeft de ruimte en het zicht nog te gaan beperken door er met je vingers op te moeten vegen. Enige goede oplossingen lijken mij ofwel met knoppen (in het toestel of soort van extensie dan) of bewegingsgevoelige controls (zoals die er al zijn voor race-spellen enzo).

Ik denk wel dat er veel krassen gemaakt kunnen worden door spellen te spelen met stylus hoor (nuja, ik vind het sowieso al geen goed idee, voor behendigheidsspelen of iets als een shooter). De doorsnee tweaker hier is wat voorzichtig met zijn spullen, maar als je ziet hoe sommigen hun mobiel behandelen :s. Vriendin zit aan haar tweede foon met touchscreen op een half jaar tijd omdat ze zo ongelooflijk nonchalant is.
Een capacatief scherm kan gewoon van glas zijn, en glas is behoorlijk hard (harder dan de meeste metalen). Dus het is nog aardig lastig om daar krassen op te maken...
Daarbij hebben die speciale pennen juist een softe touch ipv een puntig plastikje zoals voor restrictieve schermen :) Je aait hem er mee zegmaar :D
Zeker dat je het over hardheid hebt?
Ja, ik denk dat hij het heeft over hardheid (niet te verwarren met taaiheid).
Hoe harder iets is, hoe moeilijker het is om er krassen op te maken.
Ja maar "het meeste" glas is niet harder dan metalen. Misschien verwardt hij anti-kraslagen met het echte glas.
Anders wil ik gerust eens met m'n steutels langs zijn auto passeren (langs gaan) :p

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 196662 op 23 december 2009 17:34]

Dan moet je nog aardig je best doen om krassen in zijn ruiten te maken!
staat iig in geen verhouding tot de kracht die je gebruikt om een spelletje te spelen...
Anoniem: 19339
@AYCE23 december 2009 11:04
Pennetje wordt lastig, omdat je dan een hand kwijt bent (ervanuitgaande dat je je device in je andere hand houdt, en niet op een tafel legt of zo).

Doom op de iPhone bijvoorbeeld, speelt best goed met 2 duimen op het scherm. Eentje om te lopen en strafen, de ander om te draaien.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 19339 op 23 december 2009 11:04]

Een tilt sensor lost alle problemen op voor toestellen met een touch screen en geen knoppen.
Kijken: duim aan tweede hand (hand waarmee je toestel vasthoudt)
Schieten/Herladen/Object gebruikt/Deur openen/...: pen in eerste hand
Rondlopen: tilten in juiste richting
Leuk, maar controls zullen en blijven een ramp blijven, iets waar de handhelds nog altijd winnaar in blijven (ja ik heb gegamed op een iphone - nee, het werkt niet). Enige mobiel die 'redelijk' was, de N-gage van Nokia, met de d-pad erop. Dus zonder controller, leuk maar weinig nut.
Natuurlijk werkt het wel, maar is het erg afhankelijk van de gebruiker of deze het prettig vind of niet. Net als de Wii. Ik hou er niet echt van, dus waarom fabrikanten nog steeds geen gamepad add-on voor de iphone hebben gemaakt beats me.
Omdat dit waarschijnlijk niet mag van Apple lijkt mij. De hele API van de iPod/iPhone is op touch/beweging gebaseerd. Dus dan zou er een aanpassing moeten komen voor het gebruik van een controller. Plus je krijgt weer spellen die hier speciaal voor gemaakt zijn en dus alleen fatsoenlijk werken met de controller. Niet iedereen heeft dan die controller en dus verschilt de user-experience.
Een Wii heeft gewoon een D-pad, een a/b knop, zelfs met de nunchuck erbij een analoge controller. Zie het latere nieuwbericht dat een bluetooth keyboard zelfs enkel mogelijk is via jailbreaken, laat staat dus een gamepad addon (PS3 controller is bluetooth, lomp gezegt zou die er zelfs op kunnen werken).

Leuk dat het 'grafisch' mooi kan worden, maar de interface/besturen blijft zonder enige vorm van input (buiten het scherm) dus inferieur aan een handheld. Racen is grappig met het kantelen, maar zet dit weg tegen (in theorie) grafisch mindere GT PSP, heb je er nog 0,0 aan als 'game phone'.

Apple zelf zal vrijer moeten worden met hun 'restricties' willen ze het een echt alternatief maken voor handhelds, waar diverse WM/android toestellen wel tot een keyboard beschikken, zie ik eerder de latere android UT3 engine port een beter succes worden dan voor de iphone.
zie ik eerder de latere android UT3 engine port een beter succes worden dan voor de iphone.
Daarom zijn er ook zo veel goede android spellen verkrijgbaar itt de iPhone...
Nee het werkt niet. Touch is leuk voor puzzelspelletjes, maar echt een karakter met meerdere controls besturen werkt ellendig. Pac-man gaat nog net dmv vegen. Maar dan heb je ook het simpelste patroon (richting).
Jij vind het niet werken, dat is wat anders. Dat heet namelijk gewenning. Zo zijn er legio aan mensen die zeggen dat een xbox/ps3 controller niet werkt. Maar zijn er ook legio mensen die zeggen dat het wel werkt.. nadat je er aan gewent bent.
Is geen gewenning. Xbox en ps3 controllers zijn gewoon een doorontwikkeling van een bewezen concept. Touch is een heel andere manier van controle en leent zich niet voor elk spel. Het is behelpen. Het is nml niet altijd "gewenning' Met een Wii heb ik geen problemen na "gewenning" omdat dat concept voor gaming gemaakt is. Touch is perfect voor een bepaalde categorie spellen, maar ondermaats voor andere spellen.
Die on-screen controls vallen me hoor, twee Gameloft shooters: Modern Combat: Sandstorm en NOVA zijn daar het voorbeeld van. Met de sensitivity op max kun je er heel aardig mee spelen. Verwacht alleen geen tobo+muis precisie. Aan de andere kant moet je er gewoon aan wennen en ermee leren spelen. Als die wil mist dan wordt het sowieso niks...
Des te vreemder dat ze voor de Wii geen UE3 engine willen doen omdat het zogenaamd te lowspec is, maar dan wel voor iphone een engine maken?
En dan het gewauw over dominante positie als deliverer van engines, maar wel de groottse platformen negeren.
Blijkt maar weer dat er flink op los gelogen wordt.
Ik denk dat gebruikers die Unreal zouden zien op de Wii, erg teleurgesteld zouden zijn van de graphics. Op een telefoon is de verwachting echter totaal anders, ik bedoel, wat je hierboven ziet ziet er eigenlijk niet zo denderend uit... maar wel voor een telefoon.
Als ze zich zo hadden ingezet als voor deze engine port dan had het een hele goede Wii engine kunnen opleveren.

Maar aangezien mister Rein wat heeft tegen de Wii (zoals uit heel veel interviews etc wel te horen is) is het denk ik meer een ego kwestie. De Wii kan heel veel zolang developers zich echt focussen maargoed.
Vergeet niet dat wii gebruikers gemiddeld minder games kopen, waardoor de investering risicovoller is.
Als de game goed is dan verkoopt hij wel.

Het is niet de fout van veel Wii eigenaren dat ze geen troep kopen, want tegenwoordig wil elke developer even cheap cashen met de Wii maar gelukkig trapt niet iedereen daar in.
Epic heeft een tijd geleden een hele hoop geld gekregen om support voor diverse platformen te droppen dus misschien is dat de reden? (je kunt wel raden van welke partij dat kwam)
Dat geld was om Gears of War veilig te stellen. Ms heeft niets te zeggen over UE en dat zal Epic ook niemand toelaten tenzij ze volledig worden overgekocht.
Ziet er nog redelijk goed uit voor zo'n apparaat. Wel lijkt het me irritant om te spelen met je vingers op het scherm. Je mist dan toch een deel zicht wat toch wel handig is in een FPS. (Vooral de mensen die de viewing angle vergoten in de config files :))
redelijk. dit ziet er geweldig uit.
ok de textures zijn wat lowres en de geometrie ook.
maar om op zo'n apparaat dit te bereiken, dat is heel knap hoor!
maar om op zo'n apparaat dit te bereiken
Zo slecht zijn de specs van de iPhone 3GS nou ook weer niet?
Idd. Specs van de 3GS zijn haast gelijk aan de specs van mijn PC toen ik voor het eerst UT speelde :D
Volgens mij in de verste verte nog niet eens, of zou dat ding de power hebben om fatsoenlijk windows95 te draaien (niet dat je dat wil)? Iets wat een pc van 15 jaar oud namelijk prima doet ;)

Volgens mij is de cpu in mobile diveces echt op geen enkele manier vergelijkbaar als die van een pc, ARM vs X86(-64)...

Ziet er niet verkeerd uit daar niet van!
Daar kon je je wel eens lelijk in vergissen. De games die ik op windows 95 speelde waren niet zo mooi als de games die je nu op de iPhone ziet verschijnen.
Quake 1 (1996) was al speelbaar op de eerste iPhone/iPod Touch. De 3GS is twee keer zo snel, grafisch zijn de games bijna van PS 2 niveau. Bovenstaande game is een goed voorbeeld.
De PS2 kwam pas in 2000 uit. Zo ver lopen telefoons dus ook weer niet achter. Laten we het op 10! jaar (PC) houden. Op laptops lopen ze ongeveer 5 jaar achter. Die achterstand zal exponentieel kleiner worden. Met andere woorden, binnen 5 jaar hebben we telefoons waar we net zo makkelijk op kunnen internetten, tekst verwerken, chatten etc. als op laptops. Casual gaming kan gewoon met een mobieltje (net zoals nu overigens). Natuurlijk zullen laptops en PC's meer kracht houden, maar het is de vraag voor hoeveel mensen dit interessant is.
Denk bijvoorbeeld tweakers, grafische industry, wetenschap, architecten etc., maar de gemiddelde consument zal er een broertje dood aan hebben.
Kans bestaat zelfs dat in de komende 10 jaar er een gevecht zal ontstaan tussen mobiele telefoons en consoles (niet handheld, dat gevecht is er nu al).
Maar laten we niet te ver vooruit lopen op de ontwikkelingen.
Op laptops lopen ze echt geen 5 jaar achter. De snellere notebooks bevatten gpu's en cpu's welke vergelijkbaar zijn aan een 2 jaar oude snelste pc.
Toen ik mijn notebook met go 7900gtx kocht was de snelste desktop gpu de 7950x2. Vlak daarna kwam toen wel de 8 serie uit, maar ik denk dat 2 jaar achterstand redelijker is om aan te nemen.
Op laptops lopen ze ongeveer 5 jaar achter. Laptops lopen misschien geen 5 jaar achter op de snellere pc's, dat brengt het in totaal dan op 7 jaar achterstand van mobieltjes op pc's (volgens jouw voorbeeld).
Vergeet ook niet dat je toen een scherm had van 800x600 of meer.
de iphone 3gs kan meer dan de PS2 en PSP zoals pixel shading, iets wat zowel de PS2 als PSP niet kunnen.

de gpu in de 3gs staat gelijk aan ongeveer 2x tot 3x sneller dan wat de PS2 te bieden heeft zelfs zonder pixel-shading, en de CPU is ook ongeveer 3x sneller.
Het draaien van een OS is iets geheel anders dan de performance puur op grafisch gebied. Dus wellicht dat de gpu in de 3Gs wel betere performance kan bieden dan een 15 jaar oude pc.
Gezien de Ipod een veredelde versie van OSX gebruikt zie ik niet waarom deze geen Windows 95 kan draaien mits het OS gereed is gemaakt voor gebruik met ARM
15 jaar geleden had ik een Pentium 90MHz, 8MB ram en een 1GB harddisk, en dat was redelijk hip voor die tijd. Een iPhone 3GS heeft een 600MHz processor, 256MB ram en 32GB flash. 15 jaar geleden had ik geen 3D acceleration, m'n eerste Voodoo1-kaart kocht ik ergens in 1997 of zo.

Je kunt een ARM lastig vergelijken met een x86, maar ik durf te beweren dat qua performance een 3GS echt wel een Pentium 90 eruit blaast.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 19339 op 23 december 2009 13:22]

Ik had (:() een 15 jaar oude pc met een Pentium MMX 333Mhz, 32MB ram en harddisk was jammer genoeg kapot. Hij deed t nog prima.
errrrr zeg tweaker .... de pentium mmx ging maar tot 233 MHz, de P2 (Deschutes) draaide wel op o.a. 333 MHz..
Ik kan op mijn samsung omnia age of empires spelen, gewoon exact zoals hij vroeger was. Bovendien heb ik ook transport tycoon deluxe (in de vorm van openttd) op mijn mobiel draaien. Dus de performance is zeker vegelijkbaar met een pentium 90.

Ten tijde van ut99 waren we natuurlijk 4 jaar verder en had ik een p3 450 met een grafische kaart van 32mb (eerst voodoo later een geforce), die was wel krachtiger dan mijn mobiel:).
ARM kan je niet met x86 vergelijken.
Je kan ze perfect vergelijken. Start en benchmark en leg resultaten naast elkaar. Daarna kan je zelfs gaan kijken hoeveel impact de kloksnelheden en architectuur bij de verschillende applicaties hebben. Tweakers leven voor zo'n tests.
Anoniem: 196662
@LOTG23 december 2009 11:23
Bij de DS vind ik het vaak al zo irritant met een klein pennetje in de weg. Wil er dan zeker geen 2dikke duimen voor die meteen 40-50% van je scherm blokkeren.
Oudere versies van de iPod Touch en de iPhone hebben deze api niet aan boord, waardoor de Unreal Engine vooralsnog niet werkt op die apparaten.
En aan welke 'oudere' versies moet ik dan denken? De eerste iPhone en eerste iPod Touch?
Alles voor de 3GS en de iPod Touch 3e generatie. Dus alleen de 3GS en Touch G3 werken.
Er zit kwa processor e.d. geen verschil tussen de 2G en 3G. Wat dat betreft is er alleen onderscheid te maken in de 3GS en de 3e generatie iPod.
Anoniem: 19339
@CH4OS23 december 2009 11:05
Alles van voor de iPhone 3GS, dus de 3G valt ook buiten de boot.
Ja erg jammer. Want als ik naar nova kijk en dungeon hunter draaien die ook prima op de 3g. En die zijn grafisch ook erg mooi. Nu is u3 grafisch zo te zien al stukken beter. Maar ik vind het wel jammer.

Ik ben gewend dat je de pc om te zoveel tijd moet upgraden als je echt games wil spelen met alles op hoog. En dat doe ik ook. Maar met een telefoon / mp3 speler een nieuwe halen omdat je dan de games niet kan spelen vind ik wel erg overdreven.

Hoop dat volgend jaar wanneer mijn abonnement afloop ik een nieuwe iphone kan bemachtigen...
Jaarlijks of eens in de twee jaar een nieuwe telefoon ben ik meer gewend aan geraakt dan het upgraden van een PC eens in de twee, drie jaar.
Ik vraag me af of het voor een groot deel van de consumenten een probleem is. Telefoons gaan vaak maar 1 tot 2 jaar mee, vooral bij jongeren.
Voor mij geef ik gewoon veel meer geld uit aan mijn pc omdat ik dat gewoon gaaf vind om alles op hoog te spelen wat spellen betreft, en eigenlijk ligt bij mij de pc leeftijd op 1 jaar voordat ik deze dan weer upgrade hooguit 1,5. Bij telefoons wacht ik gewoon keurig netjes tot mijn abonnement (2jaar) is afgelopen. En je kan zeggen wat je wilt maar games blijven toch altijd leuker op een groter scherm i.c.m. console of pc.

En ja die jongeren waar jij volgens mij op doelt gun je ook niet echt een iphone... Ik kan me nog goed herinneren toen ik 16 was zei een vriend tegen mij.

Jonge neem dan een nokia, kijk maar ding blijft altijd heel. Gooit dat ding op de grond en ding spat ( onherstelbaar) uit elkaar.... zucht...

[Reactie gewijzigd door maradesign op 23 december 2009 19:55]

Engine is niet wat een spel zwaar maakt. Dat zijn nog altijd zaken als belichting, textures, v-sync, resolutie etc.
Laat dat nu net de dingen zijn die je engine beslist.
Maar v-sync is inderdaad een vreselijke hit op performance man, mijn fps daalt in alle spelletjes naar 59/60fps :'(
eehm is vsync niet gewoon dat de framerate gelijk wordt getrokken aan de refreshrate van je monitor? Dan is het nogal normaal dat het naar 60 fps gaat :D
"Sarcasm on the internet is like winking on the phone."
Daarom vraag ik me af: leent UT engine 1 of 2 zich niet beter voor een port naar de Iphone of zeg ik nu iets heel doms?
Ik ben benieuwd hoe snel je de batterij opslurpt. Max een half uurtje spelen schat ik zo in.
Valt best mee, een vriend heeft Duke Nukem op zijn iPhone, en die kan toch ruim een half uur spelen met nog steeds volle batterij
En gebruikt die engine al de functies van de Iphone? het mooie van de technieken van tegenwoordig is wanneer iets niet gebruikt wordt het uitgeschakeld (down tuned) kan worden om accu te besparen!!!
Nee, alleen maar het touchscreen en de speakers. Maar spelen met de motion sensor lijkt me ook niet alles, als je dan een beetje beweegt, mik je meteen heel ergens anders op. Imo kunnen ze beter iets van een gamepad voor de iPhone verzinnen, of zoiets als dit
Klopt maar ik doelde puur en alleen op de accu duur
De motion sensor voor de iPhone is erg gevoelig en precies. Een hele kleine beweging (lichtjes kantelen) bv is al genoeg. En momenteel wordt het in spellen dan ook zo gedaan dat als je verder kantelt je bv harder vooruit loopt.
Epic kennende verwacht ik een simpele / kleine release om hun engine/product kenbaar te maken aan het grote publiek, in de hoop nieuwe projecten te kunnen aantrekken.
Zal me daarom niets verbazen als epic binnenkort met een free mini UT game komt.

For Epic, expanding UE3 into the portable market makes a lot of sense - it will eventually increase the base of paying UE licensees as well as help move the entire portable gaming industry forward. It’s not all altruistic though, by releasing iPhone and other portable versions of UE3 it helps secure Epic’s position as a supplier of game engines, regardless of platform.[bron]

Lijkt er mij op dat ze idd even de show willen stelen, maar qua game dev niet direct actief willen zijn, maar leverancier van engine(s) voor alle platformen

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 23 december 2009 10:51]

Waarom zouden ze met een gratis spel komen? Dat hebben ze nog nooit gedaan. Vergeet niet dat games als UT eigenlijk ook ontwikkeld worden om de engine op zich te promoten, om te tonen wat mogelijk is.
gewoon omdat het kan, ze verdienen genoeg met de royalties voor de unreal engine licenties. En wat dacht je van de promotiewaarde? eerste dikke 3dengine geport naar de iphone. Nee dit is een goede zet, iedereen die een beetje gamer is en een iphone heeft gaat dit proberen.
Ze kunnen dit alleen clusterfucken als het niet speelbaar is.

[Reactie gewijzigd door SouLLeSSportal op 23 december 2009 17:19]

Ik heb een gratis 3D-shooter demo (Sandstorm) en een racegame (R.Racing GTI) op mijn iPhone gezet om eens uit te zoeken wat dat ding eigenlijk kan.

Het viel me, qua gamebeleving best mee eigenlijk. Laden duurt even, maar het spelen gaat behoorlijk vlot. Niet veel extra bediening nodig, sturen gaat bijv. door kantelen iPhone.

Ik kan me voorstellen dat een U3-game erg leuk kan zijn voor erbij, maar U3 is dan wel weer dusdanig gecompliceerd (meerdere wapens, bediening voertuigen, etc) dat je veel en vaak zult moeten switchen met behulp van on screen-besturings elementen. Dat lijkt me minder handig. Je moet de iPhone immers ook vasthouden. Sturen en bedienen tegelijk wordt lastig.

[Reactie gewijzigd door Ramzzz op 23 december 2009 11:05]

Het gaat daarom ook om de engine

Dat UT werkt moet je gewoon zien als een techdemo voor hun engine

Je kan elk soort spel op deze engine baseren
Anoniem: 322441
23 december 2009 10:45
Ziet er netjes uit ... ik vraag me alleen af of je niet steeds last hebt van tegenstanders die je niet kunt zien omdat je vinger ervoor zit.

Dat gevoel had ik namelijk inhet filmpje aan de rechterzijde.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee