MSI presenteert gamenotebook met GeForce 9800M GS

MSI heeft de volledige specificatielijst van zijn GT627-notebook onthuld. Met een Core 2 Duo-processor en een GeForce 9800M GS met 1GB onder de kap is de GT627 te omschrijven als een gamecomputer in notebookformaat.

MSI kondigde de notebook al tijdens de Consumer Electronics Show eerder dit jaar aan, maar heeft nu pas alle specificaties bekendgemaakt. De GT627 heeft een 15,4"-beeldscherm met een resolutie van 1680x1050 pixels, niet genoeg dus om full-hd-content weer te geven. Een GeForce 9800M GS met 1GB eigen geheugen zorgt voor de aansturing van het scherm. Deze videokaart zou vergelijkbaar zijn met de GeForce 9600GT voor desktopcomputers. De cpu is een Core 2 Duo uit de Penryn-familie, die wordt gecombineerd met maximaal 4GB ddr2-geheugen op een snelheid van 800MHz. Verder is de GT627 uitgerust met een 320GB-hdd en een dvd-brander; een blu-ray-speler is optioneel.

Communiceren met de buitenwereld doet het apparaat met twee usb 2.0-aansluitingen, een vier-in-een-kaartlezer, een hdmi-aansluiting en een gecombineerde e-sata/usb-uitgang. De laptop beschikt verder over 802.11b/g/n, een gigabit-ethernetpoort en bluetooth. Inclusief de standaard zescellige accu weegt de laptop, die een aluminium behuizing heeft, iets meer dan 2,5 kilogram. Wanneer en tegen welke prijs de GT627 wordt gelanceerd heeft MSI nog niet bekendgemaakt.

msi gt627 1msi gt627 10msi gt627 9msi gt627 8msi gt627 7msi gt627 6msi gt627 5msi gt627 4msi gt627 3msi gt627 2

Door Marc Rademaker

Redacteur

27-01-2009 • 14:48

70 Linkedin

Reacties (70)

70
65
8
5
0
1
Wijzig sortering
HIER te preorderen voor 1399$

heb toevallig gisteren naar laptops in de VS zitten zoeken (kan via via daar bestellen) en ik was deze al tegengekomen :)
Toen kwam ik ook DEZE tegen en die mag er ook wezen!

*ik zie nu pas dat ie niet met P9500 zoals in de titel maar met P8600 wordt geleverd*
:(

[Reactie gewijzigd door GMutorrah op 28 januari 2009 10:06]

spijtig, ik zocht naar een mooie gamingnotebook, maar vond er geen dat aan m'n eisen voldoet. deze doet het helemaal, spijtig dat ik nu al een notebook gekocht heb :'(
http://global.msi.com.tw/...&cat2_no=271&prod_no=1712

Even op deze wachten dan!

Ik zie hem nog nergens in de webshops... maar als hij op de site staat zal het niet lang meer duren, al weet je het nooit.
Anoniem: 206923
27 januari 2009 15:18
2 usb poorten lijkt misschien weinig maar persoonlijk gebruik ik er nooit meer dan 2, wel goeie concurrentie voor de asus en dell modellen.
Fujitsu-Siemens heeft anders ook wel vette modellen met externe gpu, dat is nog heel wat anders.
Er zitten 3 USB-poorten op, waarvan een van de poorten een gecombineerde ESATA- / USB-poort is.
Het klinkt allemaal wel goed. resolutie lijkt mij ook wel de max op dat formaat. Enige wat ik niet begrijp waarom er maar 2 usb poorten beschikbaar zijn? Dit lijkt mij erg weinig. Een voor een muis ander voor een usb-stick en verder kan je dus dan al niks meer aansluiten. Zeker wanneer je hem ook als desktop computer gebruikt.
Vergeet niet dat er ook een e-sata poort op zit. Vaak is 3 USB poorten standaard. Nu is er 1 USB poort voor e-sata omgewisseld.

Persoonlijk vindt ik dat een goed idee. Tekort aan USB poorten is heel simpel met een USB hub op te lossen. Kost vrijwel niets, en is overal te koop. Heb je waarschijnlijk zowiezo al een paar van liggen.

e-sata vergt echter een express-card, en slokt daarmee je enige slot op. En is duurder, en verschrikkelijk slecht te krijgen. (Meeste wat in de winkel ligt is nog card-bus.)
Sterker nog, het is een ESata USB Combo.. het doet dus beide.
Als je een laptop als desktop wil gebruiken, dan kan je gewoon een USB hub aanschaffen.
Sowieso: Als je een muis wil meeslepen met je laptop, dan past een simpel USB hub (zo van die kleine zonder voeding) ook wel in de tas, die dingen zijn vaak kleiner dan je muis en kosten een tientje.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 42901 op 27 januari 2009 15:05]

Ja dat kan, maar dan nog je kan makkelijk meer aansluitingen op de laptop zelf maken. Op mijn laptop zitten ook gewoon 4 usb aansluiting, 2 aan de zijkant en 2 aan de achterkant. Ben wel benieuwd wat ze hier voor willen vragen.
Zelf zou ik als ik product ontwerper was nog verder gaan:

12" Monitor (een echte gamer heeft toch wel een 22" of 24" thuis)
2 hot swappable HDD's in raid 0 opstelling
1 maal een 30GB+ flash kaart (backups)
Ruimte voor 2 grafische kaarten (SLi) of 1 kaart + extra koeling
Ruimte voor maximaal 8 GB geheugen
De aan en reset knoppen zitten aan de zijkant
LED display aan de buitenkant

Dan zou je een draagbaar systeem hebben die in thuis- en LAN-party-situaties gewoon dichtgeklapt is, en aangesloten op je gewone monitor.

Mocht je hem mobiel willen gebruiken dan schakel je terug naar een kleinere resolutie en lagere performances om juist mobiele technologie meer power te kunnen geven, zoals Bluetooth, Wifi en andere connectivity.

Daar zou ik direct 3K voor uit trekken.
Nooit meer slepen met die logge 40 KG+ Antec P182 :+
Ik vraag me echt af hoe je dat wilt combineren met een 12" scherm. Al die dingen die je neerzet zijn leuk maar die hebben echt ruimte nodig. In een 12 inch formaat laptopje krijg je dat echt nooit weg tenzij je hem of enorm dit maakt of groter dan het scherm (ja doe er dan gelijk een groter scherm in).
FullHD films kijken is sowieso al onzin op zo'n klein scherm, het heeft geen enkele nut, gezien het menselijk oog het niet kan waarnemen op zo'n scherm. Sowieso lijkt het me niet prettig om 1920x1080 op 15.4 te gebruiken. Voor de rest is het voor games inderdaad een interessante videokaart, om als mediacenter te gebruiken een beetje to much, hoewel hij prima dienst kan doen via HDMI. De prijs zal wel erg hoog zijn ben ik bang.
Oh!. En drukwerk van 600 dpi is dan zeker ook onzin. N.b. 1920/15.4" = 125 dpi.
Buiten wat AHBdV zegt:

Je deelt een rechte lijn door een diagonaal... is ook niet helemaal fair.

je moet 1920:1080 delen door de oppervlakte van het scherm, nou stelling van pythagoras en uitkomen op een verhouding van 16 tot 10 al heb ik hier nu geen zin in, heb andere dingen te doen.

Maar dan kom je hoger uit, al zal je de 200dpi niet passeren.

En digitaal werkt het sowieso anders, omdat de beeldpunten licht uitstralen (sorry is niet juist dat is plasma) doorlaten ipv reflecteren zijn de overgangen tussen pixels moeilijker waar te nemen op deze resoluties dan op papier.

[Reactie gewijzigd door Raptorial op 28 januari 2009 12:00]

Maar bij drukwerk worden de letters niet kleiner. Alleen hogere resolutie.
En dat is het probleem bij computers. In de meeste gevallen passen mensen niet de font grootte in pixels aan, en dat betekent dat de letters dus wel degelijk kleiner worden...

In theorie kun je de font grootte aanpassen... Maar in de praktijk werkt dat erg slecht. Dialoog vensters worden i.h.a. niet dusdanig gemaakt dat je straffeloos de fontgrootte kunt aanpassen. En dus zit je eigenlijk vast de default frontgrootte instelling. Met als gevolg dat meer pixels, kleinere letters betekent.

Gelukkig dat microsoft wel constant degebruikte fonts een beetje zit te vergroten, zodat we uiteindelijk toch wel langzamerhand naar hogere dpi's zijn gegaan.
FullHD films kijken is sowieso al onzin op zo'n klein scherm, het heeft geen enkele nut, gezien het menselijk oog het niet kan waarnemen op zo'n scherm.
Hoeveel "nut" die heeft verschilt per individu. Sommige mensen kunnen meer detail waarnemen vergeleken met andere mensen wanneer ze op dezelfde afstand, bij de zelfde lichtsterkte naar de zelfde objecten kijken. Meer over deze "netvliesresolutie", de "visus":
http://nl.wikipedia.org/wiki/Visus

Dan komt er ook nog iets anders bij kijken: hoe je hersenen visuele informatie verwerken. Zo zien sommige mensen meer artifacts dan anderen bij digitale televisie, omdat het hen "opvalt". Wie minder op dat soort details let maar meer op de "bigger picture" heeft daar dus minder last van.

Persoonlijk vind het het hele HD gebeuren redelijk tegenvallen qua kwaliteit / beleving. Het beeld is scherper, maar ik zie ook artifacts. Ik zie bij zijdelings bewegende objecten vaak een snelle, schokkerige dia-presentatie, in plaats van vloeiende bewegingen, zaken waar ik bij CRT's geen last van heb.

[Reactie gewijzigd door Recursio op 27 januari 2009 15:29]

Sowieso lijkt het me niet prettig om 1920x1080 op 15.4 te gebruiken.
Dat werkt erg prettig. Lekker veel op je scherm en je zit er toch dichter op dan bij een losse monitor. Zelf heb ik 1920x1200 op mijn 15.4" laptop
Het vervelende is, dat je er ongemerkt nog dichter bij gaat zitten. Omdat het toch eigenlijk net een beetje te klein is. Het effect is dan dat je met een gebolde rug, met je neus op je laptop zit te turen. Op de lange termijn is dat toch niet goed voor je rug.

Zelf merk je dat vaak niet, maar vraag maar eens aan je collega's... Die hebben het waarschijnlijk allang gezien. (Voor zover ze je dan van de zijkant kunnen zien zitten.)
Ik kan je zeggen dat ik duidelijk wél verschil kan zien tussen 1080p en 720p op 15 inch.
Misschien tijd voor de oogarts?
Voor films is het misschien onzin (alhoewel het nooit kwaad kan natuurlijk), maar ik vind het op mijn 16" scherm toch wel errrrrug lekker om FullHD resolutie te hebben. Ik kan nu m'n Netbeans naast Firefox en Vista Sidebar openen en heb dus steeds alles volledig ter beschikking. Ik heb er echt een hekel aan gekregen dat je dingen fullscreen moet openen om alles te zien, en nu heeft zelfs m'n desktop met 1680x1050 te weinig ruimte en komt erg groot qua resolutie over, vergeleken met m'n laptop.

Ook als ik m'n laptop via HDMI aan m'n plasma hang komt het goed uit, omdat je zo perfekt je desktop 1:1 kan clonen en je icons niet elke keer verschuiven...

Ik vind het dus ook jammer dat deze MSI geen fullHD heeft, maar ik denk dat een belangrijke factor is dat het als 'game-laptop' verkocht wordt, en een 9800M waarschijnlijk niet alle games op FullHD vlekkeloos kan laten draaien. Das dan namelijk wél een belangrijk feit voor MSI, anders krijgen ze slechte reviews qua prestaties...

[Reactie gewijzigd door les_paulde op 27 januari 2009 16:01]

Mooi, maar ook weer jammer vind ik persoonlijk.

Net geen HD met 1680 bij 1050, is zonder. Maar nog meer zonde is dat er niet is gekozen voor Centrino 2 met o.a. DDR3 geheugen.

Afhankelijk van de prijs zal blijken of het goed verkocht zal gaan worden. Ik zou hem om bovenstaande redenen niet kopen voor mezelf.

[Reactie gewijzigd door Xelation op 27 januari 2009 14:51]

ik snap niet dat mensen Ful hd op 15.4" willen kijken. De rest van de minpunten die je weergeeft ben ik het mee eens, maar ik zie pas het nut van HD als je dat ook op een groter scherm bekijkt.
Anoniem: 167279
@Janusch27 januari 2009 16:45
Ik snap niet dat 1280x800 zo'n beetje de standaard is op 15,4" en dat mensen dat lekker vinden werken. HD is niet alleen interessant om een film te kijken maar ook vanwege de hoge resolutie om mee te werken op je bureaublad.
Veel oudere mensen (ook jongere trouwens) vinden hogere resoluties vaak te kleine letters opleveren en aangezien ze meestal ook niet weten hoe dit te veranderen, dan hebben ze al snel genoeg aan 1280x800. Ik werkt zelf op 15.4" @ 1680x1050 en hoewel ik hier goed op kan werken, lijkt mij 1920x1200 op een 15.4" scherm iets te veel van het goede.
Dan zoeken ze even de DPI op en stellen dat bij. Is dat nou zo moeilijk?
En dan mag jij eerst uitleggen aan 90% van de computerbevolking waar die gekke afkorting "DPI" voor staat :P
Wat ik vreemd vind, op een 15,4" scherm kan je dat toch helemaal niet meer onderscheiden?? al zou je scherm quad HD zijn, op zo'n klein scherm zie je dat echt niet meer :)

Zit hier op een 22" 1680x1050 op zo'n kleine 70cm afstand, ik kan de pixels echt niet onderscheiden hoor :)
ja en nee,
ik ga ook mee met het argument van te kleine letters.
langs de andere kant, als ze er 1050 in stoppen ,zal het ook al niet meer aankomen op die 30 extra pixels.

maar dan ben je er echt er nog niet in de breedte, dat zou dan op ongeveer 1730 uitkomen.
de overgang naar 1920 is dan nog te groot.
voor een 17" zou dat idd al beter passen.

De ik zou niet klagen over de resolutie.
Er zijn ook duurdere versies die wel ddr3 etc hebben. de 727 bijvoorbeeld

Deze zal qua prijs wel interessant zijn, al lijkt me een notebook met een 4670 toch nog wel een stuk beter. Voor mij persoonlijk zou het nog geen desktopvervanger kunnen zijn (al zou ik hem dan zoveel mogelijk aansluiten op extern scherm en Toetsenbord etc) maar ik denk voor veel mensen wel.

Ik vind ze er ook mooi uitzien, vraag voor mij is alleen is hij lawaaiig.
Wat 'n 17" is en dus totaal niet te vergelijken met deze laptop...
Het is dan ook een gamers laptop, anders hadden ze over een multimedia laptop denk ik. Wel mooi om te zien dat meer volwaardig gaming laptops uitkomen. DDR3 zal misschien iets te duur zijn voor hun markt segment waar ze het kwijt willen.

Ikzelf heb jaren een desktop gehad maar werk en game al een jaar op een laptop wat ik prettiger vind, minder herrie , minder stroom verbruik, meer ruimte op mijn bureau en mocht het nodig zijn ook portable.

Mijn volgende aankoop zal zeker een gaming laptop zijn dus hoe meer ik uit kan kiezen hoe beter.
Een desktop die meer lawaai maakt dan een laptop?
Ik denk dat je dan je fans wel eens mocht vervangen oid ;)

Een vriend van mij heeft ook een desktop, maakt een pokke herrie, de lucht die uit dat ding word geblazen is ook bloedheet...

Je desktop kan toch ook onder je bureau staan ipv der op? Zet een knappe 22" monitor op je bureau ipv een lullig 17" laptopscherm :+

Enigste reden dat ik ooit een laptop zal kopen is de "portable" functie ;)
Jij wil fullhd resolutie op een 15" scherm? Wil je ook nog de letters kunnen lezen?
Anoniem: 256083
27 januari 2009 15:03
leuk voor de heb om mee te pronken, maar het hele idee achter een game laptop is mij nog niet helemaal duidelijk.
laat ik het anders zeggen: als ik een game wil spelen waar ik zo'n videokaart voor nodig heb doe ik dat liever op bijv. mijn pc, die 15.4 inch van een laptop is me dan toch echt te klein.
verder wel leuke specs voor iemand die mobiel over rekenkracht wil beschikken, en ook het afspelen van hd content zal geen probleem zijn.
imho is dit misschien wel interessanter dan het gamen.
de hdmi aansluiting maakt hem lekker compleet

edit: de aswd knoppen zijn rood gekleurd, maar vraag me af of ze ook verlicht zijn

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 256083 op 27 januari 2009 15:39]

Het is ideaal voor mensen die een laptop nodig hebben, maar geen extra PC willen kopen om thuis op te gamen.
Verder is het ook handig als je voor je werk grafisch-intensieve applicaties moet draaien.
Sommige mensen willen geen grote desktop PC hebben. Die willen iets dat ze makkelijk uit het zicht kunnen opbergen.

Kijk maar naar al die 17" laptop's... Die zet je echt niet meer op je schoot. Dat zijn gewoon opvouwbare desktops.


NB: Dit wordt ook heel erg beinvloed door het vrouw/vriendin effect... Niet om te discrimineren, maar die willen vaak niet dat er een computer in de woonkamer staat, en willen ook niet dat de partner ongezellig boven op de hobby kamer gaat zitten.
Ik kan alleen voor mezelf spreken natuurlijk, maar ik ben veel onderweg (8 maanden per jaar van huis), dus de reden dat ik een laptop met (destijds) goede graka heb gekocht is zodat ik als ik niet thuis ben evengoed mijn spelletje/filmpje/etc kan spelen, en als ik thuis ben hem aan mijn 40" fullHD kan knopen.

overigens zet ik mijn 17" laptop nog met regelmaat op schoot hoor AHBdV ;)

Overigens heeft dat ook geleid tot het wegdoen van mijn PC uit de huiskamer, en dat bevalt uitstekend kan ik melden.

[Reactie gewijzigd door zion op 27 januari 2009 16:58]

Dan moet ik je wel dik ongelijk geven gekkegertje. Ik ga wel vaak gamen bij maten dan zijn we met 3/4 dan is het ongelooflijk handig om zo iets te kopen. Msi heeft goedkoper modellen ook met een 9600 gt videokaartje met 512 MB cache wat op zich ook al voldoende is voor elk spel te spelen.
En 15.4 is echt wel ideaal, want als ik een 20" laptop zou meesleuren pak ik liever mijn gamerigg mee wat prolly een kg of 3 meer weegt en veel meer performance biedt.
Het enige mooie aspect aan deze laptop vind ik de videokaart..
Als die tenminste GDDR3 geheugen heeft, anders vind ik 'm niet zo interessant...

Waarom hebben ze nog steeds gekozen voor DDR2 RAM?

Maak dan gelijk een punt, prop er DDR3 RAM in en presenteer 'm als de beste 15,4" ooit..
Anoniem: 256083
27 januari 2009 15:13
ik snap ook wel dat het voor mensen zoals jij dus interessant kan zijn, alleen heb ik het vermoeden dat dit slechts een kleine groep gamers is.
vandaar ook imho...
als ik voor mezelf spreek ga ik echt niet van mijn desktop met 24 inch terug naar 15.4
maar wees vrij om een andere mening te hebben, daar was mijn post ook voor bedoeld ;)

edit: als ik dan perse een laptop wil voor het gamen ga ik liever voor deze:

nieuws: Asus stopt Mobility HD 4870 en blu-ray-drive in multimedianotebook

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 256083 op 27 januari 2009 15:35]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee