Uitgever Electronic Arts sluit de deuren van Blueprint, het onderdeel dat op goedkope wijze games buiten de deur moest produceren. Van Boom Blox, het grootste succes van deze afdeling, verschijnt nog wel een vervolg.
Electronic Arts sluit de mysterieuze afdeling Blueprint en brengt de resterende projecten onder bij andere afdelingen. Onder die projecten valt de opvolger van Boom Blox, het driedimensionale puzzelspel waarvoor filmregisseur Steven Spielberg het concept bedacht. EA heeft een deal voor drie games gesloten met Spielberg.
De uitgever heeft onlangs een reorganisatie doorgevoerd, waarin de afdelingen Casual en The Sims zijn samengevoegd en in die reorganisatie is Blueprint gesneuveld. Het bestaan van Blueprint is nooit officieel bevestigd door Electronic Arts. De afdeling stond onder leiding van Neil Young, voormalig directeur van de enorme studio van de uitgever in Los Angeles. Young is echter voor zichzelf begonnen met Ngmoco, een bedrijf dat games gaat maken voor de iPhone. Het roer bij Blueprint werd na zijn vertrek overgenomen door Louis Castle, de man die ooit Westwood, bekend van de Command & Conquer-serie, oprichtte. Hij kreeg binnen EA ook de taak om real-time strategiegames naar hedendaagse consoles als de Xbox 360 en de Playstation 3 te vertalen; games die traditiegetrouw voor de pc verschijnen. Wat zijn taak binnen EA wordt nu Blueprint is opgedoekt, is niet bekend.
Blueprint had een wat vage opdracht. De afdeling moest ervoor zorgen dat het productieproces van games werd vereenvoudigd, zodat het mogelijk zou worden om met minder mensen aan een project te werken. Bovendien moest het een communicatieproces opzetten dat het mogelijk zou maken om vanaf verschillende locaties aan één game te werken, met als voordeel dat EA gemakkelijker met freelancers of contractarbeiders kon werken. Dat laatste is niet geheel nieuw. Er zijn veel ontwikkelaars die via outsourcing een deel van het werk buiten de deur laten uitvoeren. Boom Blox is het enige spel onder de vlag van Blueprint dat de winkelschappen heeft gehaald.