AMD gooit processors in de kerstaanbieding

AMD logo verticaal klein In een poging om de normaalgesproken toch al hoge verkoopcijfers rond de feestdagen verder op te krikken zal AMD een deel van zijn processors tussen 8 november en 26 december voor lagere bedragen verkopen dan officieel op de prijslijst staan vermeld. Met name de producten in de middenklasse gaan tijdelijk in de aanbieding: de Athlon 64 van 2800+ tot en met 3500+ en de Sempron 3100+. Het is de bedoeling dat (web)winkels mede door de korting besluiten om AMD-machines op te nemen in hun kerstspecials. Hoeveel lager de prijzen worden is niet duidelijk.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Wouter Tinus

07-11-2004 • 16:02

111 Linkedin

Bron: Planet3dNow

Lees meer

AMD verlaagt prijzen desktopprocessors Nieuws van 10 november 2004

Reacties (111)

Wijzig sortering
+2Anoniem: 119949
7 november 2004 16:14
hmm, sta jetoch gek te kijken als 5-jarige als pappa je een kadootje van 2 bij 2 cm geeft, "joepie"

(nej ff serieus, wie heeft er hier wel es een pc voor kerst gekregen, ik moet toch toegeven dat zeg maar 99.999% van de mensen die ik ken dat toch beetje heel veel te duur vinden?)
Amerikanen zijn en blijven echt helemaal gek wat betreft kerst, dat soort dingen kopen ze echt wel daar hoor
Inderdaad, het verschil tussen België/Nederland en Amerika is dat wij hier Sinterklaas kennen, en daar "grote" geschenken krijgen en onder de kerstboom nog een klein extraatje, maar in Amerika is dat heel anders. Daar is het de bedoeling dat mijn tijdens kerstmis heel veel en grote geschenken onder de kerstboom heeft liggen. De welke op boxday worden geopent, avond voor kerstmis? (Correct me if I'm wrong). Daar krijgen mensen echt wel een PC onder de boom. En als tweaker is het toch altijd fijn mocht er een AMD Athlon 64 3500+ onder de boom liggen voor je :Y)

Edit: het is dus de dag na kerstmis dat de geschenken worden geopent, zie de post van Pizzacat iets verder
De welke op boxday worden geopent, avond voor kerstmis? (Correct me if I'm wrong).
Boxing day is tweede kerstdag, en wordt niet overal gevierd als een feestdag met kado's. Meestal wordt er op de avond voor kerst(Christmas eve) 1 pakje geopend, de rest op kerstochtend. En als er kleine kinderen in huis zijn die nog in de kerstman geloven staan de kado's vaak pas op kerstochtend onder de boom.

Heb zelf een paar jaar geleden in de VS kerst gevierd bij mijn toenmalige vriendin, best geinig.
Ik zou zeggen, kijk buiten eens of er op je schoorsteen een verroeste bak staat. Zo ja, dan is dat waarschijnlijk de PC die Sint vorig jaar niet door de schoorsteen heeft kunnen duwen.

Pas maar op dat de politie het niet ziet, indien het object tijdens een zware storm naar beneden valt krijg je een bekeuring voor het veroorzaken van een gevaarlijke situatie.
Alleen jammer dat bij pa&ma alleen maar het woordje pentium bekend voorkomen.
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb nog nooit een pc onder de schoorsteen gevonden... :)
Ikke :Y)
Mja, dat was omdat er toch al een pc op de planning stond.

Dit is tevens waar AMD op richt nu he. Mensen die toch al van plan waren een pc te kopen.
ik koop een pc van rond de 1500-2000€ en verwacht dan dat ie zeker vijf jaar meegaat

Dan koop ik een nieuwe :), dusja er zullen wel veel mensen zijn die just nen nieuwen willen he
5 jaar... dat is ongeveer 1 euro per dag...
1826 dagen in 5 jaar....
Volgens mij zijn er best wat gezinnen waar er niet echt aan kerst gedaan wordt. Wij krijgen om de paar jaar een nieuwe pc. En net als je denkt dat het nog een jaar gaat duren dan krijg je te horen dat er voor kerst een computer uitgezocht mag worden voor de family. Gek.. Nee ik denk dat het wel vaker gebeurd.
Net op tijd voor de HCC dagen :)
Ik denk niet dat dit opgaat voor de meeste stands. Deze hebben het meeste al ingekocht voor de HCC en dat is dus te vroeg om de prijs daling daarin mee te nemen. We moeten het geluk hebben dat er luie inkopers zijn geweest die pas deze laatste week alles rondmaken met de leveranciers.
Vaak krijg je met terugwerkende kracht je korting nog wel hoor, anders zouden bedrijven met een voorraad altijd naast de pot pissen en daarmee AMD zelf ook.

Ik vrees dat we er niets van merken doordat we in de EU altijd achter de feiten aanlopen met dit soort dingen, wij merken prijsverlagingen nooit direct - terwijl bedrijven als Dell ze wel direct goedkoper kunnen verkopen (doordat ik weet dat je voorraad ook goedkoper ingekocht is zodra ze later de prijs verlagen, je krijgt dan een refund).
Ik denk dat de meeste grote winkels hier wel rekening mee houden. Die weten dit als het goed is ook, en zullen wellicht lekker gaan stunten, zoals je wel vaker ziet.
Als ik het lijstje zo bekijk met shops die komen dit jaar, valt het vies tegen. Vooral op hardware gebied zullen we het moeten ontgelden, ik zie ook geen 1 webshop van de shop survey meedoen. Vorig jaar was Sallandautomatisering er nog i.s.m. met nog 1.
Ik denk dan ook dat sowieso bijv de 3500+ niet onder de 300 eur te vinden zal zijn, de shops die wel komen zijn duur. De hoop ik gevestigd op een Duitse shop, die misschien ook nog de 90 nm met zich meesleept.
Nee, HCC is leuk om rond te kijken, maar voor de prijzen t..o.v. van de pricewatch hoef je er niet te komen, behalve als je wat ouder spul zoekt.
Ik denk niet dat dit opgaat voor de meeste stands. Deze hebben het meeste al ingekocht voor de HCC en dat is dus te vroeg om de prijs daling daarin mee te nemen. We moeten het geluk hebben dat er luie inkopers zijn geweest die pas deze laatste week alles rondmaken met de leveranciers.
Bestaande dure voorraad aan het begin van de actie kun je compenseren door de actieperiode ook te beeindigen met een goedkope voorraad. Slimme bedrijfsvoering houdt dus in dat het ruim rendabel kan zijn om deze CPU's de hele periode met korting aan te bieden, zeker als ze met een grotere voorraad eindigen dan beginnen.
Inderdaad goed nieuws. Nu maar hopen dat de standhouders voldoende AMD socket 939 processors hebben ingekocht.
Ik hoop zelf op een 10% korting t.o.v. de huidige prijzen, dat komt er dan op neer dan je een 3000+ zo rond de € 150 moet kunnen kopen.
Dat was dus ook het eerste wat ik dacht, toen ik de kop van het artikel zag. Ik weet niet of deze actie ook geldt voor de socket 939 processors, want die was ik in eerste instantie van plan te gaan kopen.

Maar het ligt er echt aan, zoals ook al in het artikel staat, hoeveel de prijzen gaan dalen...als ze dat spectaculair gaan doen, dan koop ik lekker een s754 processor (veel betere prijs/prestatie-ratio t.o.v. de s939... O+
+2Anoniem: 52509
@spone7 november 2004 16:31
3500+ bestaat enkel in s939 versie, ja dus ;)
En ik wil net in december eem 3500+ kopen. AMD speelt voor Sinterklaas en kerstman. Jammer dat ze de 4000+ niet meenemen in het rijtje. :'(
Ben benieuwd of er ook nog wat met de prijzen van de Athlon XP gedaan wordt. Ben misschien een van de weinigen, maar ik hoop nog steeds op meer prijsdalingen van deze processoren...
ik vind het maar een gewaagde actie van amd. onlangs hadden ze hun winstcijfers gepubliceerd en die waren erg marginaal (onder de 5% wat voor een gezond bedrijf laag is) en nu gaan ze ook nog eens aan kortingen doen? ik vraag me af wat de aandeelhouders hiervan denken en tevens hoe dit uitpakt in de toekomstige winstcijfers.
Klopt, maar als je het even wiskundig benadert, en van enkele dingen uitgaat dan halen ze hier toch meer winst uit.
Stel ze verkopen 1000 CPU aan 150€= 150€x1000= 150.000€
Nu geven ze een actie waar de CPU's 10% goedkoper zijn waardoor ze 15% meer verkopen:
1150CPUs x 135€= 155250€

Men ziet dat men toch 5250€ meer omzet heeft gemaakt :Y)

Edit: aangepast, ik ken de verschillen ertussen ook, alleen met snel zijn er rap winst gezet omdat dat even door mijn hoofd spookte ;)
@ Rolflobke:
Er zit iets in wat je zegt, maar je vergeet wel dat het niet zo erg is als je zegt. Je vergeet namelijk de taksen nog en de winst die de verkoper er ook nog op maakt. En AMD nog nog altijd voldoende winst op de A64 met korting omdat ze ook die korting op hen Sempron 3100+ geven, en een Sempron 3100+ maken is even duur als een A64 maken aangezien beide de K8 zijn gebaseert. Ze kunnen in principe een FX aan een Sempron prijs verkopen met winst, alleen wordt dat door verschillende redenen niet gedaan. Als men dit wel zou doen dan is er geen onderscheid meer tussen de verschillende CPU's, en wie koopt er dan een 3000+ als de FX evenduur... Het is wel zo dat de FX een slecht voorbeeld is omdat die net iets meer heeft dan de andere A64's nl een unlockte MP naar boven. Maar het valt te vergelijken met auto's. Voor BMW is het maken van een 530d niet veel duurder dan het maken van een 330d. En het maken van een 730d is ook niet veel duurder. Toch zien we als we bij de dealer staan dat die 730d toch een pak duurder is dan de 330d. Men krijgt wel meer luxe in de 7 maar een 330d is ook nie pover aangekleed...
Kortom: 15% korting op de verkoopprijs is in dit voorbeeld 42,5% winstdaling
Daar zou ik ook niet zo zeker van zijn, als dit echt een beetje succesvol wil worden krijgt AMD, in combinatie met het groeiende aantal reclames op bv. de radio en internet (www.goamd.com) een veel hogere bekendheid, en ook een betere reputatie.

Als je buurman helemaal uberblij verteld dat'ie een Athlon64 heeft gekregen en dat dat de beste cpu is, dan zal jij zelf ook eerder geneigd zijn om die cpu te kopen.

En aangezien AMD druk bezig is om naar 90nm over te stappen, en de meeste Athlon64s tegewoordig 512kb cache hebben ipv 1mb zal de productiecapaciteit ook een veel kleiner probleem zijn.
Hoho, niet zo snel.

Ze moeten ook 15 procent meer processors produceren. Kost ook geld.

Denk wel dat het een voordeel is voor veel bedrijven. Die kunnen nu met korting een hoop snelle AMD64 kopen die ze mischien in jan en feb nog verkopen voor een normale prijs en kunnen met de winst daarvan hun lage geklokte versies voor dumpprijzen verkopen.
1 probleempje: er zijn ook kosten hoor... omzet /= winst...
Omzet is niet hetzelfde als winst ;)

"Men ziet dat men toch 5250€ meer OMZET heeft gemaakt"

Stelling:
Cpu kostprijs: €120,-
Verkoopsprijs: €150,-

1000 x € 150 = € 150.000 (1000 x € 30,- = € 30.000 winst)
1150 x € 135 = € 135.000 (1000 x € 15,- = € 17.250 winst)

Kortom: 15% korting op de verkoopprijs is in dit voorbeeld 42,5% winstdaling
Ik denk dat het verschil in kostprijs tussen een 330d en een 730d een stuk groter is dan jij denkt. Niet alleen is de 730d een stuk groter, waardoor je simpelweg meer grondstoffen nodig hebt, maar omdat ie veel duurder verkocht wordt, heeft BMW veel meer mogelijkheden om een betere kwailiteit auto te leveren. Dit vind je o.a. terug in het interieur (zachtere materialen, kleinere naden, e.d.), maar ook in het onderstel of de electronica (I-Drive).
De grootste kosten zitten trouwens in de ontwikkeling van de auto (R&D), wat makkelijk kan oplopen tot enkele miljarden.
Als dit veel goodwill en publiciteit rond de AMD64 oplevert, zullen ze daar geen problemen mee hebben, vergeet niet dat het maar tijdelijk is, een spierinkje uitgooien om een kabeljauw te vangen :)
0Anoniem: 126043
7 november 2004 16:25
Beetje off-topic, maar wat is het verschiil nou tussen een Athlon 64 en de Sempron?
Ik zit er aan te denken om een nieuwe PC te komen en dit is wel een hele leuke actie van AMD... maar wat is de beste keus?
Ik zou zeker gaan voor een AMD Athlon 64 2800+, deze is niet veel duurder dan de Sempron 3100+ (PW: A64 2800+ 135€, S 3100+, 125€) vergeet daarbij niet dat al de rest, moederbord, geheugen... hetzelfde blijft omdat beide S754 en dat de 2800+ beter presteerd dan de Sempron. En met een beetje overclocken haalt die 2800+ de 3000+ speeds met boxed koeler.

En mocht je budget het toelaten een A64 3000+ kost ook "maar" 155€. En nu met deze actie zullen de prijzen waarschijlijk iets van een 10% zakken, lijkt me een leuk koopje te zijn dan...
Het britse 'boxing day' is de 26e december ontstaan in het midden van de 19e eeuw, als een gelegenheid voor de rijken om wat aan de armen te geven. Begon als St stephen's day maar werd later boxing day genoemd omdat bazen hun werknemers beloonden met een kerstpakket in een doos (box) vandaar de term.
AND Sempron is de budget versie van de AMD Athlon 64.
Bezitten hetzelfde socket (van de eerdere Athlon 64 versies, de huidige heeft socket 939) Socket 754.
Verder een HT Bus van 333 ipv 800 / 1GHz bij de Athlon 64.

Je moet de Sempron gewoon zien als de tegenhanger van de Celeron.

Overigens presteerd de Sembron best wel goed echter wanneer men uitsluitend voor een Budget cpu gaat is een Athlon XP een betere keuze.

De Athlon 64 is overigens het snelst in het geval ik dat in mijn verhaal niet naar voren heb gebracht.
Tegenhanger van de P4.
En al enige tijd is de Athlon 64 ook de snelste oplossing voor een desktop cpu in verhouding tot zijn concurrenten.
vergeet de uitgeschakelde 64-bits extensies op de Sempron niet he ;)
dubbel post
er komen ook demo's in pc shops etc..
ik sta over 2 weken ook AMD te promoten
Toevallig, ik ook :D

Word inderdaad een flink groot opgezette demo in heel wat winkels. Hopen dat hiermee de gewone consument goed bereikt kan worden en dat ze doorhebben dat er meer is dan een P4.
Wij verkopen niet eens AMD :)
en vanwaar die smiley achter je post? of ben je er trots op?
0Anoniem: 75607
@cold8 november 2004 00:34
Hey collega's ;)

tot 15de of 16de ;)

mzzl
Hehee, ik dacht ook gelijk aan de HCC...

Is het trouwens waar dat de S754 beter presteerd dan de S939

Ik zat te denken aan een 2800-3400 wat zou de beste zijn?

In ieder geval, ik hoop dat ze de verlagingen snel bekend maken.
S754 is S939 zonder dual channel geheugen.
Dat is iig het mayor verschil.

S939 is dus sneller per MHz, en dus hebben die CPU's met een lagere clock/minder cache dezelfde rating als de iets hoger geklokte S754 CPU's.
S939 is dus sneller per MHz
Hoeft niet perse, de Athlon64 heeft niet veel bandbreedte nodig, het hangt van je software af of je beter dual channel, of meer cache, of een hogere clock kan hebben.

zo zie je dat de 3400+ vaak even snel is als de 3500+, omdat de 3400+ 1mb cache heeft(of 200mhz hogere clock) en de 3500+ maar 512kb(maar dan wel dual channel).
Is het trouwens waar dat de S754 beter presteerd dan de S939
Als de clock hetzelfde is (3400+ vs. 3500+ of 3700+ vs 3800+) dan hangt het maar net van de software af of deze meer baat heeft bij 1MB cache (754) of dual channel geheugen(939)
De snelste cpu's zijn in ieder geval S939 (De FX serie)
Ik zat te denken aan een 2800-3400 wat zou de beste zijn?
De 3400+ is beter dan de 2800+...

ff wat serieuzer:
Het hangt van een paar dingen af:
1. Je budget, 2800+ is ~100 euro en 3400+ ~200 (incl korting, zo ongeveer)

2. Keuze voor socket: als je nog wil upgraden kan je waarschijnlijk beter voor S939 gaan omdat 754 budget wordt, en uiteindelijk alles S939 wordt.

3. De software die je gebruikt, kijk bij reviews ed. welke cpu het beste zou zijn voor die software.
Maar goed, ik ben een geluidsfreak, bewerk geluid...

zit ik met een AMD 64 ook goed?

Ooit met een AMD systeem wat bewerkt en dat viel niet goed...

Een P4 gebruiker...
+2Anoniem: 76695
@XunFar7 november 2004 19:20
Dan zit je JUIST goed, hij wordt een stuk koeler, zodat je geen lawaaifan nodig hebt die je opname aparatuur stoort (wat is dat voor föhn geluid door Tiesto's nieuwe heen? Oh, da's z'n prescott).

Ik verzeker je: als je de juiste spullen koopt (crap moederborden heb je ook voor Intel, zelfde voor RAM), heb je een érg mooie config, check anders eens wat ik in m'n profiel heb staan, dat is 100% stabiel.
Steinberg Nuendo schijnt het snelst te lopen op AMD64 processors... of dat voor andere paketten geldt; geen idee.
Zal wel goed zijn voor het vergroten van hun marktaandeel
Dat is het nu het doel.
Marktaandeel.

Het kan ook zijn dat ze liever hun omzet verhogen. Het ligt er net aan wat het doel is: winst maken of omzet creeren. Bij grote bedrijven is winst maken geen doel op zich.
Dit blijft het grote publiek alleen nog wel denken.

Het marktaandeel van amd is nog niet zo ontzettend groot. Dat verhogen is op langere termijn erg gunstig.
Er zijn nog altijd mensen die AMD een b-merk vinden. Die zien een pc staan met intel en een met Amd. Die kopen dan de intel, ook al is die duurder.

De enige manier om dit te veranderen is zorgen dat veel mensen een pc met amd-processor krijgen. Dan wordt de naamsbekendheid veel groter.
Iedereen koopt toch om de x-jaar een nieuwe pc.
Omzet en marktaandeel zijn wel een doel volgens mij, maar als je het bericht leest, denk ik dat VISIBILITEIT (excuus, maar het vatte het wel mooi samen) het allerbelangrijkste is.

Uit het oog, uit het hart. In het oog, gemakkelijker "in het hart" ("degelijk" want overal verkocht, nadruk kunnen leggen of marketable features,...) en uiteindelijk (hopelijk) ook in huis...

Nee?
Nog even een paar aandeeltjes erbij ingeslagen hij staat al aardig hoog vergeleken met vorig jaar maar zo te zien heeft intel voorlopig nog niks om mee terug te vechten.
Hoe lang zou het duren voordat ze dual core dorthans klaar hebben? (dat is toch ongeveer wat ze nodig hebben?)
Dat laat gelijk zien hoe AMD haar productlijnen indeelt: de Athlon XP behoort blijkbaar niet eens meer tot de middenklasse...
Wordt de Athlon XP ueberhaupt nog gemaakt? Bij mijn groothandels zijn ze nauwelijks meer leverbaar... Ik gok dus dat er alleen nog een paar voorraden opgemaakt moeten worden. Wel jammer, de Athlon XP was sneller dan de Sempron op socket-462.
0Anoniem: 117762
7 november 2004 18:17
geen slecht woord maar => oud nieuws ?

ik denk op een of andere amd64 portal site dat het er al een week op staat ofzo....
Je mag natuurlijk ook zelf nieuws submitten. Volgens mij zet dat meer zoden aan de dijk dan miepen over 'oud nieuws'. Als je het elders al een week ziet staan heb je een week te lang gewacht met zelf er iets aan doen. 8-)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee