Gezien de matige prestaties en populariteit van de R658 komt deze zet niet geheel onverwacht. De R658 was eigenlijk Rambus' laatste kans om een SiS chipset op de markt te brengen met RDRAM ondersteuning. Door de matige prestaties, de matige overklokbaarheid, relatief geen bijzondere randapparatuur ondersteuning en natuurlijk het dure RDRAM geheugen is de chipset altijd al op de achtergrond gebleven. Hier is een review te vinden van de Abit SI7-G welke de SiS R658 northbridge in gebruik neemt:
Abit SI7-G SiS R658 Review. Deze review laat zien dat de R658 eigenlijk al niet zo lekker in elkaar zat.
Fabrikanten zoals Abit hebben wel R658 moederborden op de markt gebracht, maar het is in Abit's geval bij OEM distributie gebleven. De productie is vrij snel al gestopt, en daarmee is het aantal Abit moederborden met een R658 chipset bijzonder laag gebleven. De kosten van RDRAM modules waren (en zijn nog steeds)
te hoog, zeker voor succesvolle OEM distributie. R658 moederborden zijn er dus wel, maar deze zijn totaal niet interessant voor OEM's.
Net zoals de R658 heeft de R659 niet veel bijzonders aan boord. Zoals in het artikel van EETimes al staat vermeld mist deze chipset enkele cruciale opties zoals PCI-Express en RAID. De matige populariteit van de R658 chipset heeft ook zijn invloed gehad op de keuze van moederbord fabrikanten om voor de R659 te kiezen. De R659 heeft in zijn huidige vorm totaal geen toekomst. De nieuwste technologieen vind je er niet op terug, en de prestaties vallen ook weer tegen.
Rambus heeft deze keuze vooral genomen om niet
nog een keer in slecht daglicht te staan. De R658 was een flop, en Rambus heeft geen zin in nog een flop. Wil Rambus ooit nog een succesvolle chipset op de markt brengen (bijvoorbeeld in samenwerking met SiS), dan is het zaak dat ze zo min mogelijk gezichtsverlies leiden.