Coconut-virus richt geen schade bij voltooien spelletje

WebWereld bericht over een virus dat de game-lust in de tweaker doet ontwaken. De Belgische virusschrijfster Gigabyte heeft een virus geschreven dat een computerspelletje bevat, Coconut genaamd. Om besmetting te voorkomen moet het spelletje uitgespeeld worden. Naar ratio van het aantal behaalde punten worden er bestanden geïnfecteerd. Als daarna weer een geïnfecteerd bestand geopend wordt, kan het slachtoffer weer bij level één beginnen. Het virus is nog niet in het wild gesignaleerd.

Het virus is gericht op Graham Cluley, een vooraanstaande medewerker van anti-virusbedrijf Sophos. Vorig jaar zei Cluley in een interview dat virusschrijvers geobsedeerd zijn door seks en computerspelletjes, waarmee hij zich niet geliefd maakte in het viruswereldje. De bedoeling van het spelletje is daarom kokosnoten te gooien naar Cluley en naar de Belgische hacker Frans Devaere. Aan laatstgenoemde 'wannabe hacker', die in 1999 de Generale Bank hackte, zegt Gigabyte zich al langer te ergeren.

Door Kevin Levie

Nieuwsposter

18-07-2003 • 02:45

94 Linkedin

Bron: WebWereld

Reacties (94)

94
86
26
3
0
0
Wijzig sortering
Dit staat op de site van Symantec:
NOTE: This threat is a .NET executable that only runs in the .NET Framework.
Nog een plaatje :)
Blijkbaar heeft GigaByte (of iemand die zich als haar voordoet, dat weet je nooit :)) een <a href="\\"http://www.webwereld.nl/nieuws/reactie_compleet.phtml?id=15669\" target="_blank">reactie</a> geplaatst op de andere reacties bij Webwereld.
Gigabyte:
Donderdag 17 juli 2003, 15:13 uur

1) Ik beweerde nooit een "hackster" te zijn.
2) "nu pluk je codes gewoon van de net" .. Inderdaad ik erger me ook dood aan dat soort mensen.
3) "En als ze geen baan heeft, want ze "heeft niets beters te doen"" ... Ik had dat weekend niet veel te doen nee, en een baan.. ik studeer tijdens het jaar, en doe momenteel vakantiewerk. Nu goed?
4) "daar zijn nog geen generators voor" Doe wat opzoekwerk en kijk eens verder dan je neus lang is voor je me gaat vergelijken met knopjes-klikkende nietsnutten die generators gebruiken thnx. Dat je iets tegen virusschrijvers hebt, nou, je volste recht, maar je moet me nu ook weer niet gaan vergelijken met hersenloos volk zoals OnTheFly (die gaf toe dat hij niet kon programmeren, gebruikte een generator, en verspreidde daarna de worm.. en kreeg dan een job aangeboden.. Ja hoor, GO HOLLAND :/ )
4) Jachim: Bedankt, iemand die WEL verder kijkt dan zen neus lang is ;)

Greetz,

Gigabyte
Lijkt me nog geen onaardig meisje :P

edit:
Moest geen reactie zijn op -Alex-, sorry. Het is laat :P
Hmmm...
Zo te zien wordt het tijd voor versie 1.2 :P
"I have infected 1 files"
Die code kan netter natuurlijk, bij 1 bestand een meervoudsvorm gebruiken klopt niet echt :+
Anoniem: 14626
18 juli 2003 09:56
Wat bezield zo'n kind / gast om "onwetende" gebruikers te pesten ? De gemiddelde gebruiker weet net hoe ze een mail moeten openen en dan hebben ze een virus binnen.
Dat iedereen maar moet weten hoe een PC, OS en anti-virus software inelkaar zit is een enorme domme opmerking, die ik vaak zat heb gehoord. (imho)
Men moet nui eenmaal computers gebruiken, niet "snappen" Je kan toch niet van een typgeit verwachten dat ze een firewall op kan zetten, (en dan vooral geen Linux firewall, hence de kracht van ISA server...) ;)

- edit: typo -
Je kan toch niet van een typgeit verwachten dat ze een firewall op kan zetten
plaatje
sorry :+
ik kan me ergeren aan dit soort reakties! Als een onwetende gebruiker vraagt wat een goed OS is zal iedereen direct zeggen, windows. Zal diezelfde gebruiker daarna een probleem hebben dan zal men zeggen, tja je snapt ook niet veel van computers he.
synbad, een "onwetende" gebruiker weet helemaal niet wat een "OS" is. Dat weet de gemiddelde gebruiker niet eens. Ik ben het met Dogbert eens dat computers gebruikt moeten worden, niet gesnapt. Snappen, dan doen wij "tweakers" dan wel, dat hoeft echt niet iedereen en zeker je opa van 80 niet die ook nog een computer wil gebruiken.

Ik ken zelf het gevoel ook, als mijn auto weer eens afslaat omdat er een sensor niet goed is en de computer de verkeerde beslissingen neemt.. ik kan prima autorijden maar "snap" hem niet (meer). Dus breng ik hem naar de garage.

Het verspreiden van dit soort virussen in een aantrekkelijke "verpakking", dat vind ik dus smakeloos.
Je punt? Wat is er (mis) met het .NET platform???
Ze schrijft overigens nog steeds in C-sharp btw.
WinXP SP2 bevat het .NET Framework 1.1... ik zou maar niet te veel gaan bl44ten, maar juist de mensen die geen verstand hebben van PC's en daarom de automatische updater aan hebben staan, die zullen het snelst geinfecteerd raken.

Auto update SP2 -> .NET Framework -> Virus die werkt -> probleem.
Denk maar hier eerst even over na voordat je een reactie plaatst...
Aaaaaah, Wat een gezever over onwetende computer gebruikers.. Het is een .NET virus!
(en nu kan ik wel een verhaal gaan ophangen over .NET en onwetende mensen die GEEN .NET gebruiken, maar dat lijkt me vrij logisch).
* 786562 wacco...sweet dreams...
Anoniem: 25631
@wacco18 juli 2003 11:20
wacco

nou dan loop je achter
codered.a
codered.b
codegreen.a
codegreen.b

doen dat namelijk binnen komen op iis server is hij nog niet gepatch dan wordt hij gepatch de codered is kwaad aardig. de code green niet die voor het probleem op te lossen .probleem: bug in iis server
Ehm, voor zover ik weet patched codered.[a/b] helemaal niets? Ze schrijven niet eens wat naar de harde schijf en een reboot 'verwijderd' het virus.
Codegreen verspreid zich alleen maar naar computers waar hij door benaderd wordt via het codered virus. Een leuk alternatief, maar hij patched niets.

Verder vraag ik me af of het idee van zelfpatchende virussen nu onder legaal of illegaal valt. In principe help je de gebruiker, maar aan de andere kant installeer je weer materiaal op z'n computer waar hij misschien wel helemaal niets van af wilt weten. Tricky...

:z
sonicred, vraag haar maar ff op welke school ze zit... in klas A...
Anoniem: 67704
@wacco18 juli 2003 12:02
Die zijn er wel hoor, buiten de codegreen wormen die sonicred reeds aanhaalde, verscheen in januari 2001 de Ramen worm. Deze worm probeerde op Unix systemen binnen te geraken via wu-ftp, rpc.statd en LPRng. Eens binnnen, schakelde de worm deze (vulnerable) services uit. De worm maakte ook nog eens gebruik van poort 27374 (subseven trojan) om zeker gedetecteerd te worden door IDS'en.
Anoniem: 2072
18 juli 2003 09:16
Is er ook een linux variant beschikbaar ?
Ehm, mono (.NET remember) :P
Spelletje ook zonder virus verkrijgbaar? :9
Mensen....het is en blijft een virus, en ik speel 100 keer liever een goed potje RTCW, Generals of whatever dan dit soort ROTZOOI die nergens op slaat en alleen maar grappige reacties veroorzaakt op tweakers.net :(
Anoniem: 75885
@Sokratesz18 juli 2003 09:56
Je mag dit als rotzooi beschouwen, maar ik sta toch wel versteld van de originele aanpak.

Trouwens als je een goede computer of afdoende bescherming zou hebben dan zou j je niet ergeren aan dit soort dingen.

Ik persoonlijk heb gekozen voor een alternatieve computer, jawel een mac. Ik zie dan ook nooit virussen en kan dan ook wel glimlachen met dit alternatief virus.

Belgen hebben blijkbaar humor
Een "alternatieve computer" ???
"MAC", aaaaah. Das wat je zegt een 'alternatief' TOT computer ;-)

"Belgen hebben humor"
Iemand ooit gezegd dat we dat niet hadden? :-)
Anoniem: 75885
@Mizitras19 juli 2003 06:02
Als belg vind ik natuurlijk dat we humor hebben en ja een alternatief voor een mac bestaat idd niet. Of wil je zeggen dat windows op computers draait?

:P
tof, eindelijk iemand die weer inhaakt op ontsporende ambulances, een stuiterend pingpongballetje of een GIRAFE woordspeling.
Zal wel weer geen belg zijn. Overlaatst las ik eens een reportage over GigaByte. Lijkt me toch een raar meisje hoor. beetje rare gedachten op na.

Wel leuk vind ik dat ze zich meestal viseert op MS omdat ze de personen van MS wil tonen dat ze nergens staan op gebied van security. :D

Maar dit virus vind ik tenminste origineel. Ik zou misschien zelf eerst eens spelen voor ik een virus update er op los zou laten. :7
Anoniem: 35352
@GoBieN-Be18 juli 2003 20:24
Het is echt wel een meisje van 19 jaar uit, dacht ik, Mechelen hoor... :)
Kom anders is checken op de hoge school daar als je toenadering wil zoeken ;)
Maar dit virus vind ik tenminste origineel. Ik zou misschien zelf eerst eens spelen voor ik een virus update er op los zou laten.
Ja leuk he, je zou bijna vergeten dat het nog steeds een virus is. Ook virusschrijvers zijn virusschrijvers en vallen wat mij betreft daarom in de categorie " :r |:( :(".
Anoniem: 88790
@GoBieN-Be19 juli 2003 17:16
Welke rare gedachten mogen dat dan zijn?
Anoniem: 55049
18 juli 2003 07:16
Meisje heeft veel weg van "Red-Attact" (een belg pseudo-hacker met grootheidswaanzin) alleen is het nog niet zo erg gevorderd voor haar. Als je op webwereld zit dan is je niveau ook wel direct gekend :r
Volgens screenshot is juist de hacker waar ze een hekel aan heeft "Red Attack" (hoewel een beetje anders geschreven).
Naam werd inderdaad 'anders' geschreven.
Is gewoon weer elke hoofdletter voor een woord.
Hun eigen site werd ook een dag of twee later gewijzigd door een ander Belgische hack-team.

"Don't you feel blue now?"

Voorbeeld van Fransie z'n media belangstelling:
- Er kwam een single-cd van uit.

érg hé :-/
Webwereld? Is dat niet die site waar je reactie alleen maar wordt geplaatst als je dezelde mening als de auteur van het bericht hebt? |:(
Het is wel een 'leuk spelletje' maar het blijft inderdaad een virus... Straks willen de mensen dit downloaden, voor het spelletje .. Ben niet zo een voorstander van deze truuk .
Er zijn al genoeg virussen op de 'markt' om er dan nog leuke spelletjes aan toe te voegen ook.
Vriendelijk vragen om een 'passieve' exe uit te brengen als game? B-)

Of zelf aan het werk gaan? ;)
Laat ons weten wanneer je in de gazet komt te staan; oki? :*)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee