Bumble voegt ID-verificatie toe in elf landen

Datingapp Bumble heeft een ID-verificatiefunctie. Hiermee kunnen gebruikers een kopie van bijvoorbeeld een geldig paspoort toevoegen. De functie is nog niet beschikbaar in de Benelux. De verificatie via een identiteitsbewijs is niet verplicht voor gebruikers van het platform.

Bumble schrijft dat gebruikers zich kunnen verifiëren met een kopie van een identiteitsbewijs en een selfie. Hoewel het gebruik van de functie niet verplicht is, krijgen geverifieerde gebruikers een zichtbare badge op hun profiel. Het is momenteel beschikbaar in elf landen: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Spanje, het VK en de VS. Bumble zegt dat het de functie op termijn wil uitrollen naar meer landen.

Daarnaast geeft de datingapp gebruikers de mogelijkheid om details over geplande dates rechtstreeks met vrienden te delen. De details kunnen in de app worden aangepast. Verder geeft Bumble de gebruiker een waarschuwing als die op het punt staat om een chatbericht te sturen dat 'ingaat tegen de regels van het platform'.

Bumble is niet de eerste datingapp die ID-verificatie biedt. Tinder heeft de functie al een paar jaar.

Door Loïs Franx

Redacteur

18-03-2025 • 16:53

63

Reacties (63)

63
63
27
1
0
27
Wijzig sortering
Slimme move van Bumble! Minder nepprofielen betekent meer echte connecties. Hopelijk komt deze functie snel naar de Benelux.
datingapps zijn niet uit op succes want zodra je een relatie opdoet ben je geen klant meer.
Dat is wel erg kort door de bocht. Als er geen kans op succes is, gebruikt niemand de app.
De makers van dit soort apps zorgen er natuurlijk voor dat succes willekeurig gebeurt door de beste matches zo lang mogelijk achter te houden bij de een, en bij de ander vrijwel meteen te tonen. Zo zorg je ervoor dat er meerdere succesverhalen zijn, terwijl toch een groot deel van de klanten geen succes heeft.

Er heerst nog steeds een taboe op eenzaamheid en ongewild single zijn, dus deze klanten zullen zich niet zo snel uitspreken. Maar de klanten die een relatie hebben opgebouwd of zelfs zijn getrouwd, die hoor je natuurlijk wel. En ziezo heb je een heel mooi verdienmodel gecreëerd dat eenzaamheid uitbuit.

Nou zal niet iedere app zo werken, maar dit is wel hoe het in mijn ervaring werkt.

[Reactie gewijzigd door Nostalgia_Realm op 18 maart 2025 20:06]

Definieer 'beste matches'. Een app is echt niet zo slim dat hij weet op watvoor vrouw jij exact valt. Ja, datingapps zijn commercieel en proberen natuurlijk zoveel mogelijk inkomsten te genereren, maar laten we ook niet overdrijven in hoe geavanceerd het allemaal in elkaar steekt.
Een app is echt niet zo slim dat hij weet op watvoor vrouw jij exact valt.
Jij denkt dat een app, die continu feedback krijgt van jou en alle andere mannen welke profielen wel of niet in de smaak vallen, niet exact kan voorspellen welke profielen jij naar rechts gaat swipen?

Hij profileert jou gewoon op basis van het swipe gedrag van andere mannen die naar vrouwen zoeken. Vervolgens scoort hij alle vrouwelijke profielen in je zoek radius op basis van hoe vaak zij naar rechts geswiped worden door profielen die doorgaans dezelfde voorkeur lijken te hebben als jij.

Het is echt geen ingewikkeld algoritme als je een user hebt die je continu feedback geeft. Het is de makkelijkste vorm van reinforcement learning die er is

Vervolgens kan hij het omgekeerde ook doen voor de vrouwen, dus de kans berekenen dat jij rechts wordt geswiped door een vrouw door te kijken of zij dezelfde voorkeuren heeft als vrouwen die jou al naar rechts geswiped hebben en dan kan hij profielen gaan koppelen waarvan statistisch de kans enorm is dat ze elkaar rechts gaan swipen.

Ik denk dat het algoritme van Bumble meer weet over jouw oppervlakkige voorkeur in vrouwen dan jij zelf.

Alleen doet de app dat ook continu? Nee, want dan koop je geen premium features om je kans op matches te verhogen. In plaats daarvan gaat de app je manipuleren. Je proberen er toe te zetten rechts te swipen op profielen die het eigenlijk net niet zijn voor jou, waardoor je sneller door je swipes heen bent en dus geneigd bent meer bij te kopen in plaats van een gratis user te blijven. Je krijgt af en toe veel matches en dan soms juist weer niet (als man dan), waardoor je geneigd bent die extra visibility te kopen.
Hij gaat je een overweldigend aantal profielen voorschotelen die het echt niet zijn vanwege een aspect die je makkelijk kunt filteren met de premium filters die je dan zal moeten kopen.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 19 maart 2025 09:18]

OKCupid had toch wel een vrij intelligent systeem met lange vragenlijsten waar mijn 95%+ matches ook daadwerkelijk mensen waren die bij mij passen.

Dat is bewust om zeep geholpen door de overname van Match Group, want het was te succesvol. Probleem is inderdaad dat dating-apps, als je even alleen naar monogame relaties kijkt, het risico lopen om een slachtoffer te worden van hun eigen succes. En wanneer een datingapp gratis is en op adverteerders draait geldt dat dubbel zo hard, want dan wil je de bezoekers van je site zo veel mogelijk aan reclame kunnen bloot stellen.
Probleem is inderdaad dat dating-apps, als je even alleen naar monogame relaties kijkt, het risico lopen om een slachtoffer te worden van hun eigen succes.
Ja voor niet-monogame relaties heb je bovendien andere apps. Een Tinder wil daar niets mee doen. Goed punt, die hebben inderdaad minder motivatie om matches te voorkomen want als iemand een match vindt, betekent dat niet dat ze stoppen met zoeken. Maar ook daarvan hoor ik van mijn vrienden eigenlijk niet zoveel succes.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 19 maart 2025 12:36]

Misschien heb ik het mis, maar volgens mij kan je met tracking heel veel te weten komen.
Facebook weet precies jouw geslacht, politieke voorkeur en of je heel veel soep eet of een Mazda gaat kopen in de komende maanden[1].
Dus waarom zouden dating apps waar je letterlijk al je voorkeuren direct laat zien dat niet kunnen?

[1] YouTube: Bye bye Facebook - Zondag met Lubach (S08)
Definieer 'beste matches'.
In ieder geval echte profielen... (want ik verdenk ze er ook van zelf nep-profielen toe te voegen - die dus wel een match geven maar nooit antwoorden of meteen weer verdwijnen).

De ellende is gewoon dat het doel van de aanbieder van de app en de gebruiker soms eigenlijk niet op 1 lijn zitten. Tenzij je natuurlijk puur casual relaties zoekt.
Nee, maar wel zo slim om te zien waar de meeste mannen op vallen. Dus als iemand 'knap' is, kan de app dat prima zien (door bv hoeveelheid likes, hoeveelheid berichten, views).
Kan uit ervaring zeggen, leg de app maar eens 2 weken opzij. Als je dan weer een keer gaat kijken, komt er ineens een stroom van allemaal mooie vrouwen voorbij, waar dat daarvoor een stuk minder was.
Maar hoe moeten ze weten dat er geen kans op succes is?

Het is niet iets waar mensen normaal gezien veel over praten. En het gebeurt natuurlijk sowieso organisch wel. Maar ze proberen het inderdaad zoveel mogelijk te voorkomen met hun algoritmes. Het zou wel mooi zijn als er een FOSS niet-winstgedreven app/web service voor zou komen, een beetje zoals Mastodon een open alternatief voor Twitter is.
Omdat als je van anderen hoort dat er geen succes is, het snel afgelopen is met zulke apps. Het is een fijne balans dus.
Dus een app die geld verdient zolang jij op hun platform bent heeft er voordeel bij dat jij hem niet meer gebruikt?

Dus volgens u winnen de spelers bij het casino ook altijd?
Ik wist niet dat die apps überhaupt geld aan mij verdienen zonder abonnement.
Los van dat een datingservice die geen succesverhalen kent op weinig interesse kan rekenen vanuit het publiek, kan ik voor alle cynici Breeze aanraden vanwege hun zuivere verdienmodel 😉
Met als kanttekening dat het eigenlijk alleen in de grote steden werkt.
Alleen als je niet meer dan een kwartiertje onderweg wil zijn voor je date.
Ik vind treinreizen wel leuk, dus ik heb Groningen, Utrecht en Amsterdam gewoon als beschikbare locaties ingesteld. Mijn meest recente date kwam uit een gehucht in Oost-Drenthe. Niet alleen voor mensen in grote steden dus! 😁
Inderdaad. Als ik terug single zou zijn, zou ik nog enkel breeze gebruiken.Ik heb het gehad met al dat geswipe en die moeizame chats ...
Oh die kende ik niet. Het is inderdaad wel nice dat zij alleen geld rekenen als je daadwerkelijk een match hebt. Al blijft het een commerciele outfit zo te zien. Maar ik zal het eens proberen. Edit: Nope, ik woon "out of our service area" :)

Maar hoeveel betaal je daarvoor? Daar doen ze erg geheimzinnig over ("Kijk maar in onze app") maar dan moet ik eerst helemaal een account aanmaken. Niet erg transparant vind ik. Want dat is ook een groot probleem van bijvoorbeeld Tinder, die rekenen verschillende tarieven afhankelijk van de klant. Oudere mensen betalen meer, en ook als ze weten dat je een hoger inkomen hebt bijv.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 19 maart 2025 10:46]

Jammer dat het voor jou niet kan wat betreft locatie, maar om je vraag dan te beantwoorden voor zij die er wel potentieel gebruik van kunnen maken:
Breeze rekent €9,- per date. Dat is inclusief het eerste drankje.
Je kan de date-tokens in pakketten van bijvoorbeeld 3 kopen waarmee je best een redelijke korting krijgt en er zijn soms acties waarmee het nog goedkoper kan. Eenmaal gekocht, blijven de tokens gekocht, maar je kan ze wel aan iemand anders geven. Als die ander jou daar dan iets voor teruggeeft, hoeft Breeze dat niet te weten natuurlijk ;)

Zelf vind ik de prijs in ieder geval reuze meevallen, vooral omdat het hier gaat om een daadwerkelijke date en niet alleen chatcontact.
Okee dat is een hele nette prijs (y). Ik had veel meer verwacht omdat ze ook zeggen dat de bar een oogje in het zeil houdt. En dat doen ze ook niet gratis. Ik had eerder gedacht dat het 30-50 euro zou zijn, vandaar.

In dit geval zou het ze denk ik meer voordeel opleveren om het wel te noemen op hun website, want omdat ik veel meer had verwacht, was ik niet echt geinteresseerd om me aan te melden.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 19 maart 2025 12:11]

Want de meeste mensen zijn compatibel en de relatie faalt door een datingapp?
Even kunnen daten is ook al succes voor velen en relaties gaan best vaak al snel weer over, dus zodoende werkt het zo dat men weer terug komt.
En met die ervaring koopt men wellicht wel eerder van die abonnementen.
Mocht je totaal geen succes hebben zoals ik hierboven beschreef neem ik aan dat veruit de meeste mensen wel snel klaar zullen zijn met dit soort apps, en er geen cent aan zouden uitgeven.
Je kunt ook daten en single blijven. Je kunt ook in een relatie zitten en tegelijkertijd daten met andere mensen. Niet iedereen zoekt een huisje, boompje, beestje.
Absoluut, maar daar hebben mainstream datingapps niet echt veel mee op. De poly e.d. communities gaan naar andere apps toe.
Datingsites hebben er toch geen belang bij dat je een serieuze partner vindt?
Hoewel het een interessante gedachte is, ben ik het daar niet mee eens. Datingsites hebben er juist belang bij dat gebruikers succes ervaren, omdat tevreden gebruikers positieve mond-tot-mondreclame genereren en het platform aanbevelen aan anderen. Veel datingsites bieden ook abonnementen met verschillende functionaliteiten, waarbij succesvolle matches en serieuze relaties hun geloofwaardigheid versterken. Bovendien tonen onderzoeken aan dat een aanzienlijk percentage langdurige relaties en huwelijken tegenwoordig via online dating ontstaat. Dat zou niet het geval zijn als datingsites alleen maar gefocust waren op mensen zo lang mogelijk te laten blijven.
Niet in het huidige systeem. Overheden zouden, en als libertariër zijnde zeg ik dit niet snel, in moeten grijpen en datingsites en apps qua operationele kosten in de lucht houden en de makers van het algoritme belonen per huwelijk en per uit zo'n huwelijk geboren kind, zodat hun incentive volledig ligt bij succesvolle matchmaking, bij voorkeur zo snel mogelijk.

Er zijn trouwens wel degelijk datingapps die wél daarop ingericht zijn. Ik heb zelf m'n vrouw eind 2013 leren kennen via eHarmony. Die nemen er genoegen mee dat ze potentieel geld laten liggen maar hoewel een commercieel initiatief, gaat er een ethische gedachte achter schuil en hebben ze hun matching-algoritme afgestemd op compatibiliteit qua persoonlijkheid en interesses en niet op mensen zolang aan het lijntje houden.
en de makers van het algoritme belonen per huwelijk en per uit zo'n huwelijk geboren kind, zodat hun incentive volledig ligt bij succesvolle matchmaking, bij voorkeur zo snel mogelijk.
Ugh, alsof een huwelijk en kinderen het doel moeten zijn.

Misschien dat dat in de biblebelt een succes is, maar de meeste gebruikers van datingapps zijn niet op zoek naar een huwelijkspartner. Tenzij het enkele jaren stabiel goed gaat in de gevonden relatie zal dat niet echt een ding zijn. Dat is meer de markt van de professionele datingbureaus die echt menselijk kandidaten reviewen. En inderdaad apps die daar echt op inrichten. Maar die mensen zie ik niet zo gauw naar een Tinder gaan waar mensen vooral op zoek zijn naar hookups en iets om te proberen.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 19 maart 2025 10:22]

M'n hele vriendengroep is eind 20, begin 30. Middelbaar opgeleid, paar HBO-ers er tussen.

Ik ken niemand, maar dus ook niet kennissen van kennissen, die iets met hookup culture te maken wil hebben maar van ons zat of zit wel bijna iedereen op Tinder. Kom uit een kloosterdorp in Noord-Limburg waar in mijn jeugd de ontkerkelijking al had toegeslagen.

Wat je zegt is feitelijk incorrect voor het gros van de mensen. Mensen gebruiken Tinder niet om een hookup te zoeken maar, tegen beter weten in, als 1 van de mogelijke kanalen, om een vaste relatie te vinden. Slagen daar soms in. In m'n directe kennissenkring ken ik er 2 die elkaar via Tinder kennen en die zijn getrouwd.

Degenen die ik ken die alleen maar willen ballen doen dat niet via Tinder maar gewoon in hun eigen kennissenkring of, indien online, via reguliere social media.

[Reactie gewijzigd door Hardstyler1987 op 19 maart 2025 11:53]

Huh, in mijn kring wordt tinder vooral gezien als een soort inhoudsloze hookup app :P We hadden het er toevallig vorige week nog uitgebreid over. Misschien verschilt het ook per land want ik woon niet in Nederland. En zoals je zelf al zegt zijn andere diensten meer op serieuze huwelijken gericht. Als ik kijk naar de website van eharmony zie ik veel meer nadruk op "lasting relationships" dan bij tinder. Meer nadruk op vertrouwd en gedegen enzo.

Mijn vrienden zitten ook eigenlijk niet op tinder. Dus het is inderdaad wellicht meer het image. Ze zitten wel overwegend rond dezelfde leeftijdscategorie maar zijn niet op zoek naar een huwelijkspartner. Maar hookups ook weer niet echt, vandaar.

En ja mijn irritatie over de huidige conservatieve beweging (vooral in Nederland en Amerika) kwam een beetje te veel door, sorry.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 20 maart 2025 22:45]

Heb je het toevallig over de kanslozen die dwepen met het gedachtegoed van Andrew Tate?
Onzin move. Controle van een ID bewijs op basis van een foto is zo makkelijk te faken dat er geen enkele toegevoegde waarde is om dit te gebruiken. Het is een extra drempel voor spammers maar zo’n lage drempel dat het er weinig toe doet.
Als ze IDIN gebruiken, dan kun je je verifieren zonder een kopie van je paspoort weg te geven.
Ik zie hier, vanwege het enorme aantal vrouwelijke nepprofielen, vooral meerwaarde in voor serieuze mannen die geen zin hebben om de bots van het koren te scheiden. Tenminste, toen ik voor het laatst tinder gebruikte, ondertussen alweer 10 jaar geleden, was dit al een probleem en dat zal er vast niet minder op zijn geworden.
Ik zie bij dating apps anders helemaal niet veel nepprofielen. Eerder dode profielen of dames die vooral complimentjes vissen en niet op het platform zitten om echt een date te scoren.
Toen ik een paar jaar geleden swipte werden Tinder en Bumble echt overspoeld met Aziatische nepprofielen waarvan ik nooit de bijbehorende scam heb kunnen ontdekken. Daarnaast erg veel advertenties van prostitutie. Maar beide waren erg overduidelijk en filter je er wel uit zonder paspoort-badge :)
Die Aziatische profielen zijn niet altijd nep, maar ze hebben GPS spoofing toegepast in de hoop iemand te treffen die ze naar "het rijke Europa" wil halen zodat ze een beter leven denken te hebben. Een vriend van me is er ook wel eens ingetrapt.
Ja er zijn ook gelukszoekers. Maar ik bedoel de Aziatische profielen van topmodellen met foto’s in omgevingen als Dubai en op jachten die je ook nog eens allemaal liken…

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 19 maart 2025 08:23]

De scam is heel vaak dat ze eerst een band van vriendschap of liefde willen opbouwen met het slachtoffer en zodra ze beet hebben komen ze met zielige verhalen over financiële tegenslagen, een ziekte waar ze medicijnen voor nodig hebben maar even geen geld hebben, een betalingsachterstand waarvoor ze nu snel moeten betalen, etc. En dan het 'moeilijke verzoek' om financiële steun. Het begint met een klein bedrag, waarvan je als rijke westerling denkt: och, peanuts. Maar als je een paar keer een kleiner bedragje hebt overgemaakt gaan ze meer vragen. En de psychologische 'sunk cost fallacy' zorgt er voor dat je sneller bereid bent om opnieuw (en meer) te betalen, want je hebt er al eerder geld in gestoken en als je nu ineens breekt dat ben je dat geld ook kwijt zonder er iets voor terug gekregen te hebben. Dit is bekend als de "romance scam" --> Wikipedia: Romance scam

Een alternatief is dat ze je vertrouwen proberen te winnen en dan je naar een fake crypto trading platform leiden waarbij ze claimen voorkennis te hebben waarmee ze flinke winsten kunnen maken. Door je eerst een klein bedragje te laten 'investeren' waarna je dit met leuke winst weer terug kunt krijgen proberen ze je vervolgens te verleiden een groot bedrag in te zetten. En dan blijkt het bedrog en ben je dat kwijt. Dit wordt ook wel de "pig butchering scam" genoemd --> Wikipedia: Pig butchering scam
Ik heb mijn nodige ervaring met vrouwen die op zoek zijn naar een voedselbank. Ik date bij voorbaat niet met vrouwen die de rekening niet willen splitsen.
Probeer voor de grap eens Facebook Dating, daar is echt een behoorlijk hoog aantal nep profielen die "hi" zeggen en bij een antwoord (maakt niet uit wat) een bericht sturen met "hier ben ik niet actief stuur me op telegram een bericht", alleen dan vaak in het Frans of Duits 😉
Ook wel veel scams hoor. Veel vrouwen met professioneel uitziende modelfoto's (wss gewoon ergens van internet geplukt of AI) die je contacteren met "heee lieverd wil je een date met me" en doen alsof ze je al jaren kennen, en dan hebben ze opeens plotseling geld nodig ofzo. Natuurlijk ook een profiel dat net 2 minuten geleden is aangemaakt en in een ander land. Die gaan bij mij gelijk de Block + Report spam in.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 19 maart 2025 10:33]

Ik ben alleen bang dat je zo nog steeds niet alle fakers pakt omdat er genoeg zijn die hun gegevens afgeven in ruil voor geld. Zo werkt het al jarenlang met "geldezels" om bankzaken te regelen.
Ik heb het zelf 6 maanden gebruikt hier in Ierland met wat matig success (ben gestopt omdat ik mja happy en single ben :D ), en ik vroeg me vaak af , welke personen echt waren of niet , er zaten soms vrouwen bij van in de 24/25 die me berichten stuurde , waar ik me af vroeg ( wat moet je met een ouwe gast zoals ik die 40 is ?? :D ) dus id verificatie kan interessant zijn

[Reactie gewijzigd door Metallize op 18 maart 2025 17:09]

Kan je geen minimum en maximum leeftijd instellen bij zulke apps?
Jawel, alleen is er geen garantie dat ze die instellingen respecteren als je pool van mensen binnen die grenzen is uitgeput.
Anoniem: 334725 18 maart 2025 17:31
Bestaat er geen service die dit voor je kan verifieren zonder dat je daarbij je gegevens hoeft at te staan? Soort login via digid ofzo? Jammer dit.
Vanuit kortzichtigheid zou ik zeggen dat het een goed idee is. Je weet zeker dat de persoon waarmee je praat bestaat, en dat deze is wie hij zegt te zijn (en ook dat de leeftijd klopt). Dit is een discussie die eigenlijk voor alle sociale media geldt, bijvoorbeeld als men haatreacties plaatst.
Echter verdienen dit soort apps over het algemeen hun geld met het verkopen van de data van hun gebruikers. In het kader van privacy vind ik het totaal onwenselijk dat zij zeker weten wie ik ben. Uiteindelijk wordt dit soort data gebruikt om gericht advertenties te kunnen aanbieden, en daarmee mijn gedrag te beïnvloeden.
Ik zou mensen die zich op zo een manier zouden verifiëren op een dergelijke app juist willen mijden, omdat ze hun privacy totaal niet serieus nemen en daarmee waarschijnlijk niet bij mij passen.
Wanneer ik dergelijke initiatieven lees van deze datingapps dan zie ik niks anders dan ordinaire reclame voor een verdienmodel van een app dat verdient om een langzame pijnlijke dood te sterven.

Bumble wilt deze gegevens minen en doorverkopen aan derden, net als Tinder. Beide hun verdienmodel is om eenzame mannen financieel uit te buiten.

Aan alle single mannen geef ik het advies: blijf weg van deze apps, en ga lekker je leven leiden zonder je druk te maken over "daten". Come si Come sa, wat komt dat komt. De meeste vrouwen op deze apps willen alleen maar shoppen naar hun droomprins die ze samengesteld hebben in hun eindeloze fantasie. Je bent altijd niet lang genoeg, niet slim genoeg, of niet rijk genoeg. Dus laat die vrouw, als ze je leuk vind, naar jou toe komen ipv dat je eindeloos zit te swipen door de bagger.
Mag een product dat verkocht wordt in NL, dat überhaupt eisen van haar klanten?
Is niet in benelux verkrijgbaar. Zoals in artikel staat. Daarnaast staat in de eerste zin dat het niet verplicht is.

Wellicht vervolgens eerst even lezen voordat je kritische vragen stelt.
Misschien eerst even lezen? Spanje, Frankrijk en Duitsland liggen in de EU en vallen dus onder dezelfde wetgeving.

Welke wetgeving in EU, verplicht bij gebruik het afstaan van een paspoort? Banken en overheden, maar een date-app..

[Reactie gewijzigd door kabelmannetje op 18 maart 2025 18:21]

Dan nog staat in de eerste paragraaf : De verificatie via een identiteitsbewijs is niet verplicht voor gebruikers van het platform.
Spreek gewoon iemand in het echt aan, werkt 100x beter. Mijn gratis tip voor jullie ipv de Match groep te sponsoren.
who's gonna carry the boats?
Dit dus, en het is dan ook veel makkelijker om het ijs te breken want je hebt in veel gevallen al een shitload aan mogelijke gevatte opmerkingen die je aan de omgeving kunt ontlenen. Als die omgeving bestaat uit een smartphonescherm met wat letters, tsja, wat moet je dan?
Spreek gewoon iemand in het echt aan, werkt 100x beter. Mijn gratis tip voor jullie ipv de Match groep te sponsoren.
Eh nee.
Met een dating app kun je al aardig filteren naar eigen voorkeur met voor jouw belangrijke punten. Als je dan vervolgens matched met iemand waarvan zijn/haar belangrijke punten ook met jou compatibel is, dan is de kanss op success al een stuk groter. Thans, zo ging dat 18 jaar geleden toen ik met mijn huidige vrouw werd gematched.
Iemand op straat/kroeg/werk/elders aanspreken geeft veel vaker een teleurstelling.
Dat verschilt natuurlijk het erg per persoon.

Niet iedereen assertief genoeg omdat te doen. Een datingdienst kan voor veel mensen een goede stap zijn. Of het dan een site is, of zaken als speeddating, laat ik even in het midden.

Ik heb persoonlijk geen ervaring met dating sites, maar wat ik begrijp is het aantal nepprofielen die al dan niet door de site zelf gemaakt zijn, echt een probleem.

M'n collega vertelde over een dienst, waar je met een match 'op date moet', voordat je verder kunt zoeken (andere word je een week geblokkeerd of zo).
Zijn ervaring daarmee is, is dat je in elk geval serieuzere mensen/matches krijgt, en niet/minder een vleeskeuring.

[Reactie gewijzigd door lenwar op 19 maart 2025 07:13]

Voor welk probleem is dit een oplossing?

Net doen alsof het noodzakelijk is, terwijl het dat niet is, doen alle gekken in vreugde leven.

Is het om je alvast te laten wennen aan steeds verder gaande inbreuk op je privacy zodat de toekomstige generatie het niet door heeft dat ze in een kooi worden geboren net als in de dierentuin?
Oh dit is wel heel bijzonder. Dat kan ik mij toen ik rond de 20 was niet voorstellen het was veel makkelijker toen. Zijn er nog mensen die actief bubmle gebruiken ?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.