Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 39 reacties
Bron: Hardware.fr

Eind Februari postte de Franse site Hardware.fr een artikel waarin ze berichten over een probleem met de GeForce4 MX440 grafische kaart van Leadtek in combinatie met enkele moederborden. Het schijnt dat deze kaart voor bootproblemen op een MSI K7T266 Pro2-RU (KT266A) moederbord zorgt en op de Gigabyte GA-7VTXE (KT266A) wil de kaart alleen maar op AGP 2x draaien. Een dag later postte Hardware.fr een artikel waarin bericht wordt dat ook andere GeForce4 MX440 kaarten problemen geven tijdens het boten van het systeem, problemen die trouwens niet beperkt blijven tot de twee bovenstaande moederborden. Sommige ABIT KG7 en Asus A7M266 moederborden hebben ook moeite met grafische kaarten waarop een GeForce4 MX440 prijkt.

Leadtek GeForce4 MX440 weerstand We zijn ondertussen drie maanden later en we mogen op Hardware.fr lezen dat Leadtek de eerste is die een oplossing heeft gevonden. Leadtek heeft een extra weerstandje aan de achterkant van de grafische kaart geplaatst en dit schijnt bovenstaande problemen op te lossen.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (39)

En wat moeten diegene dan doen die reeds zo'n kaart hebben en problemen hebben om er mee op hun KT266A te werken :? ?
Ik zou zeggen, neem contact op met je leverancier, leg hem het probleem uit, vertel hem van de oplossing en eis een nieuwere kaart.

Als je goed kijkt, dan is dat weerstandje er min of meer met de hand bijgeplaatst. Dus de fabrikanten kunnen best de GeForce4 MX440 kaarten omruilen, weerstandje erop plaatsen en opnieuw verkopen.
Een beetje tweaker soldeerd er zelf een weerstandje op :Y)
soldeerd -> soldeert
een beetje winkel ruilt deze dan alsnog om.. en die andere verkopen ze wel aan iemand zonder dit mobo
Bij een MSI K7T266Pro2RU(MS6380 V2.0) in combinatie met een GeForce4 MX440 bleek een nieuwere revisie nodig te zijn van het moederbord die het probleem kon verhelpen.

Of:

MSI will take an RMA on the board and add a resistor or capacitor to the motherboard so that your GF4 MX works properly Contact MSI or your reseller for more details
sow.. drie maanden om 1 weerstand te plaatsen :D

maar goed eindelijk een oplossing. hoef je met het verkopen van een pc in ieder geval al geen rekening te houden met deze combinatie.. als je een niet te grote voorraad hebt natuurlijk.. dan duurt het wel effe tot je de nieuwe hebt.
Je krijgt van mij een +1:Grappig.

Maar even serieus, ik vind het zelf nogal snel. Ze moeten wel eerst het probleem vinden, voordat ze een weerstandje (kunnen) gaan plaatsen.
Het staat anders zo slordig, een grafische kaart met daarop 500 weerstandjes ;)
Dit probleem is vorige maand door MSI onderkend
En modificeerd zijn moederboard al.
Een ieder die eeen niet gemodificeerd board heeft kan hier mee terug naar MSI of naar zijn leverancier om het board als nog te laten modificeren . }>
ik kan geen frans, maar ik vind het toch link om (zoals ik op het plaatje zie) op je nieuwe videokaart te gaan solderen...

maarjah we zijn tenslotte tweakers he! :+
De weerstand is er door Leadtek zelf opgezet. Hardware.fr heeft de kaart alleen maar uitgetest op een MSI KT266A plank waarop GeForce4 MX440 kaarten problemen gaven.
Ik kan wel frans, en ze zeggen dat tot hun grote verassing de nieuwe Leadteks dat weerstandje hebben. Wel een beetje een "ambachtelijke" oplossing vinden ze, maar credit voor Leadtek dat ze dit bedacht hebben. Verder is het nog onduidelijk of het probleem nou lag aan de moederborden of aan het reference ontwerp van Nvidia (waar Leadtek zich kennelijk keurig aan gehouden had), maar iig is het nu opgelost :*)
Ach wat is link...

heb mijnDuron destijds ook ge-unlocked met een soldeerbout door L1 bruggen met soldeer (!) door te verbinden. Met zeer sterke loep kon ik nog maar net zien dat het goed was. :)

Verder is het bij mij tegenwoordig standaard om bij een nieuwe videokaart na 1 maand het lowpass video filter te verwijderen.

Dus 1 weerstandje erbij plaatsen zou (mijns inziens) zelfs voor beginners nog eenvoudig moeten zijn, maar ik moet toegeven: de eerste keer heb je wel lef nodig. :)
Link of niet, dit lijkt me in ieder geval niet bevordelijk voor de garantie van je videokaart...
Och, als je een beetje netjes soldeert ziet niemand het als je m weer weghaalt.
Grappig dat dit bericht komt net nadat in de review van de Sis Xabre 400 ook al wordt gesproken over problemen met Via chipsets en de Nforce's (kan allen maar op 2x agp draaien met deze chipsets).

Sis' claim dat dit aan de chipsets ligt wordt door het verhaal van de kt266a toch wel enigszins bevestigd.

Hopelijk is er voor Sis ook een simpele oplossing zoals eenw eerstandje op de kaart zelf. Gelukkig heeft Sis nog even de tijd voor de echte massaproductie van de Xabre's op gang komt, dus er is nog hoop!
Het lijkt me heel erg stug dat VIA en nVidia (nForce) beide dezelfde fout maken...

Het zal wel een onduidelijkheid in de AGP specificaties waardoor door mobo fabrikanten de AGP bus iets anders implementeren dan de videokaart fabrikanten verwachten. En het zal wel met geld te maken hebben. Waarschijnlijk dachten de mobo fabrikanten dat de videokaart fabrikanten dat weerstandje zouden plaatsen en de videokaart fabrikanten dachten dat de mobo fabrikanten het zouden plaatsen.

Bewezen is dat als je dat weerstandje bij een van beide plaatst, het werkt en dat als je het weerstandje helemaal weghaalt het niet werkt. Ik vraag me af wat er gebeurt als je een gemodificeerd mobo hebt (met weerstandje) en daar een gemodificeerde videokaart in stopt.

Misschien blaas je je videokaart dan wel op?
mmmm dit lijkt allemaal verdacht veel op het probleem dat ik heb met een MSI GeForce4 ti4400 op een MSI Mobo met VIA chipset. Heb MSI al gemaild , ben benieuwd. Zelfs bij een koude start gaat het regelmatig fout en begint de bios luid en duidelijk te klagen.
Met de GeForce4 Ti kaarten mag het probleem eigelijk niet voorkomen. Uiteraard mag het nooit voorkomen, maar wat ik probeer te zeggen is: bij de GeForce 4MX is het een bekend probleem, maar bij de Ti nog niet.
Of het nu aan de Chipset van de 266A bende ligt, de MX440 of de moederborden zelf, het blijft een vaag probleem. Ik heb zelf een Epox KHA+ met ook die 266a en een MX440 en ik heb nooit problemen gehad.
Ben trouwens erg tevreden over het kaartje voor wat ie kost.
Bij ons op de universiteit leveren de GeForce256 kaarten ook problemen op bij het booten. Dit overigens in combinatie met een asus (intel chipset) P4 moederbord.

Het lijkt er op dat ook de videokaartmakers (of nVidia zelf) dus niet helemaal vrijuit gaan.

Toch jammer voor VIA dat dit soort vreemde bugs (nVidia, Creative) meestal in combinatie met hun spullen optreden.
Maar weet er iemand WAT je moet veranderen of waar je dus die weerstand aan mag plakken? Ik heb een MSI K7T266Pro2RU en wil een MX440 aanschaffen, maar heb er totaal geen zin an om mijn trouwe mobo naar MSI terug te brengen ... Prutsert wil dat fijn zelluf doen, maar kan nergens terugvinden hoe :'(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True