Hewlett Packard Enterprise wil Juniper Networks overnemen voor 13 miljard dollar

Hewlett Packard Enterprise is van plan Juniper Networks over te nemen. HPE zou zo'n 13 miljard dollar overhebben voor de netwerkapparatuurmaker, schrijft The Wall Street Journal op basis van eigen bronnen. Juniper zou HP meer kunnen helpen bij zijn plannen voor een AI-platform.

Volgens The Wall Street Journal willen de twee bedrijven nog deze week een deal aankondigen. HPE, de zakelijke tak van de computerfabrikant, zou in 'vergevorderde gesprekken' zijn met Juniper. Het bedrijf heeft 13 miljard dollar, omgerekend zo'n 11,9 miljard euro over voor Juniper. Geen van beide bedrijven wil reageren tegen de krant.

HPE zou de netwerkapparatuur van Juniper willen inzetten om meer te kunnen investeren in kunstmatige intelligentie. HPE is al langer bezig met het opzetten van eigen netwerken van supercomputers. HPE wil daarmee AI-systemen trainen en beheren. HPE heeft al het Aruba Edge Services Platform, een netwerkinfrastructuur met AI-elementen. Juniper heeft Juniper Mist, een eigen AI-platform. Het is niet bekend of de bedrijven die twee platforms willen samenvoegen en op welke manier dat moet gebeuren.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

09-01-2024 • 16:17

27

Submitter: x86dev

Reacties (27)

27
25
8
1
0
9
Wijzig sortering
Wel ernstig dat een website als Tweakers HPE nog steeds als een tak van HP ziet. De bedrijven zijn al sinds november 2015 afgesplitst en hebben behalve een gedeelde historie niets meer met elkaar te maken.
Wordt het niet een dingetje dat HP eerder Aruba al heeft overgenomen? Kan me voorstellen dat er wat instanties zijn die dit niet zo leuk vinden.
Op de netwerkmarkt heb je opzich nog wel genoeg concurentie met Cisco, Extreme, Arista, Dell, Broadcom (brocade), Nvidia (mellanox), Netgear, Dell en HPE aruba/juniper.
Je heb er nog veel meer (kleinere spelers), dat is wel even wat anders dan een Nvidia die ARM probeert over te nemen en een kleine markt, veel kleiner zou maken.
Ubiquity hoor/zie ik ook meer de laatste jaren, maar die zitten gok ik meer in de prosumer en minder in de enterprise markt
Ubnt richt zich vooral op KMO en kan niet mee met de grote jongens zoals een Cisco en Juniper imho. Dit kan je o.a. zien aan het feit dat ze niet helemaal meegaan met gangbare praktijken in de industrie zoals redundante voedinger per apparaat, al hebben ze wel oplossingen om het verlies van een voeding in een apparaat op te vangen.
Ubiquity heeft mooie entry level spullen, maar voor het datacenter bijvoorbeeld hebben ze weinig tot niets.

Ik zie bijvoorbeeld maximaal een 24-poort 10gbit met 25gbit uplink poorten op hun site staan. Ter vergelijking; In de racks van Tweakers hebben we 54-poort switches met 48x 25gbit en 6x 100gbit uplinks hangen
Inderdaad. Ik denk dat dit een goede stap is.
Bah, weer een grote overname. Beter wordt het er nooit van, alsmaar die consolidatie
Dat is het eindspel van kaitalisme vrees ik.
Kan iemand centraal bijhouden hoe vaak en wanneer dit genoemd wordt? En op een dag gaat nog iemand gelijk krijgen ook. Wat natuurlijk fijn is voor diegene. Maar ik hoor ook al letterlijk 30 jaar dat de dollar gaat instorten. Dat is tot op heden niet gebeurd en nooit hoor je iemand zeggen "oeps ik zat er naast"
Hangt er van af hoe je het leest:
  • eindspel van kapitalisme als het einde van het kapitalisme omdat reuzen beginnen falen en alles met zich meesleuren
  • eindspel/resultaat van kapitalisme als het eindresultaat van kapitalisme
Het hangt er allemaal beetje van af wat er met die overnames gebeurt. Je kan het als verlies van mogelijkheden zien als er meerdere bedrijven met hetzelfde bezig zijn. Dan kan het samenvoegen van kennis voordeel opleveren. Maar aan de andere kant kan zo'n overname resulteren in het wegplukken van talent en de rest stilletjes laten sterven.
Vooral het stilletjes laten uitsterven is een ding. ik werk o.a. in omgevingen waar veel startups zitten. Vaak zie je startups echt met ideen komen dat potentieel op lange termijn wel eens een bedreiging kunnen vormen voor onze Google en Microsofts in deze wereld. Vaak zie je voordat het idee werkelijk tractie krijgt, zon partij bij hun de voordeur inloopt en ze maar opkoopt.

Vervolgens wordt:

- De beste onderdelen worden gemerged met de oplossing van de overnemer.
- De overnemer had helemaal geen interesse in concurrentie, en de overname was puur om het "idee" dood te slaan.

In het eind zal het resultaat blijken we met dezelfde probleem (blijven) zitten. De grote reuzen blijven grote reuzen en ze zijn zo machtig en bulken van financieel vermogen dat ze in werkelijkheid de situatie gewoon kunnen "sturen" naar hun wil.
Anoniem: 1576590 9 januari 2024 16:24
Welja, nog meer "too big to fail" bedrijven met de bijbehorende vendor lock-in.

Als klant heb je steeds minder invloed, hetgeen de kwaliteit zal verlagen en de prijzen kan doen stijgen.
HPE laat ik als het kan zoveel mogelijk links liggen, als je server geen support contract meer heeft kan je geheel niet meer bij de drivers voor de peperdure server die je ooit heb aangeschaft... We hebben nog genoeg andere keuzes die niet de extreme vendor lock-in hebben qua netwerk vlak.

Ik heb ook het idee dat na overnames die de boel duurder/lockin maken er juist meer ruimte is voor concurrentie qua networking....
Omada (TP-Link) werkt zonder subs en/of licenties en is qua beheer erg simpel gemaakt. Qua kosten is het nog eens een stuk goedkoper vergeleken met een Cisco. Wellicht een idee?
Ik heb op diverse plaatsen puur vanwege kostenoverwegingen gekozen voor TP-Link installaties, en dan heb ik het over installaties met ieder 50+ switches verdeeld over meerdere patchkasten.
Eerlijk gezegd? Ze bevallen mij uitstekend.

Interface is duidelijk en doeltreffend, reageren snel, ingebouwde USB naar serial adapter zodat je met een gewone micro-usb kabel de console in kunt en geen (gekke) issues.

Voorheen had ik altijd de Jetstream serie, maar die bestaat niet meer en is vervangen door de Omada serie.
De controller software is nog niet je van het, maar in tegenstelling tot Unifi van Ubiquiti heb je de keuze om de switches lokaal te beheren of via hun SDN-oplossing.

[Reactie gewijzigd door eltweako op 23 juli 2024 08:18]

Waarschijnlijk worden ze ook wel duurder naarmate ze een groten marktaandeel krijgen. Vorig jaar was ik betrokken bij een implementatie van 60 eap's. Dat was één bestelling en we kregen modellen uit 2 hardware revisies geleverd waarvan 1 van de revisies problemen had met POE. Vervolgs was radius authenticatie stuk op de laatste firmware die beschikbaar was, terwijl die modellen toch al weer 2 jaar oud waren. Niet heel indrukwekkend dus in eerste instantie.

Voor iedereen die bekend is met de ubiquit AP's, het tplink eap platform gebruikt vrijwel dezelfde hardware en firmware omdat , zoals ik het begreep, tplink deze eerder voor ubiquite produceerden. Dus als ubiquite als fijn ervaren werd dan zullen de tplink AP's dat waarschijnlijk ook.
Ook hier wordt de AI-kaart getrokken. Ik wordt een beetje moe van het feit dat AI overal wordt bijgehaald; alsof het dan opeens legitiem is om maar van alles te doen of te kopen. Als ik lees waarom HP Juniper wil kopen snap ik het niet.
Maar kan ook aan mij liggen.
De reden dat grote bedrijven kleine bedrijven kopen is omdat ze te groot zijn voor zelf efficient een product te maken. HPE heeft Aruba in korte tijd de nek omgedraaid, er zijn maar weinig bedrijven die ik weet die in de laatst 5-10 jaar HPE niet vervangen hebben met een Juniper of een Cumulus-compatibele switch stack.
We gebruiken nog altijd gewoon Aruba voor onze wiifi, niet veel mis mee.
Mist is momenteel de nr. 1 op wifi gebied. Als je podcasts leuk vind dat kun je in "Heavy Wireless: en "Clear to Send" interviews volgen van mensen met zeer grote deployments. Laatst was er iemand met 50K plus gebruikers en het hele Mist systeem werd gerund door 1 persoon met uitleg waarom er niet voor Cisco of Aruba gekozen was.
Zowel Cisco als HPE gaan zeer moeilijke tijden tegemoet omdat er een aardverschuiving heeft plaatsgevonden in de netwerk / server wereld. Broadcom en Nvidia zijn bezig de netwerk als server wereld overnemen en gaan zich ook richten op de enterprise end users.
Zo te zien wil HP Juniper alleen overnemen voor de berg AI-data die ze hebben? De netwerk hardware kan ze niet boeien, lijkt me...
Bij Juniper denk ik altijd aan deze: https://junipersys.com, zal wel door beroepsdeformatie komen denk ik. 🤔
Veel belangrijker; wat gaat er met de F1-sponsoring gebeuren? HPE is immers sponsor van Mercedes en Juniper van Aston Martin...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.