Op EE Times is een artikel verschenen waaruit duidelijk wordt dat onderzoekers erin zijn geslaagd om een bepaald polymeer te ontwikkelen dat als functie het vormen van een afbeelding heeft. Het opmerkelijke aan deze techniek is het feit dat het op bijna elke ondergrond toegepast kan worden. De techniek werkt volgens een principe waardoor de op de polymeer gebaseerde optische en elektrische inktmoleculen in een cartridge worden geplaatst, waarna een normale printer gebruikt wordt om de kleurbevattende fotocellen in de vorm van circuits - die verschillen in dikte en dus in geleiding - af te drukken op een flexibele ondergrond naar keuze.
Welke circuits dit moeten gaan worden voorlopig nog niet bekend, aangezien de onderzoekers druk aan het experimenteren zijn met verschillende verhoudingen in de organische structuren. De onderzoekers - onder leiding van de heer Jabbour - zijn nog meer van plan: een afbeelding die door middel van een variabele geleiding in de op rijen fotocellen gebaseerde circuits wordt geprint zou ertoe moeten leiden dat er "embedded" afbeeldingen ontstaan, een voordeel van deze toekomstige techniek is dat er waarschijnlijk geen apart geheugen nodig is om de afbeelding zelf dan uit te lezen. Dit leidt tot een grotere mate van flexibiliteit:
"You have much more flexibility than when using traditional circuit components," said Jabbour, "because you can mix together different compounds for truly continuous changes. For instance, we can mix different molecules from different inkjet cartridges during printing for truly continuous changes in conductivity." He was assisted on the project by a student, Yuka Yoshioka.
So far, Jabbour's group has shown that it can paint complete systems for displaying images via organic LED "portraits" and for collecting energy from inkjet-printed solar-cell arrays.