Microsoft test nieuwe mediaspeler voor Windows 10

Microsoft heeft een testversie van de Windows Media Player van Windows 11 uitgebracht voor Windows 10, zo spot Deskmodder. De app is nu beschikbaar voor leden van het Insider Program via het Release Preview Channel.

De desbetreffende mediaspeler is identiek aan de vernieuwde versie van de Media Player die eerder voor Windows 11 werd uitgebracht. Na de installatie van de nieuwste previewversie uit het Windows 10 Release Preview Channel kunnen Insiders de vernieuwde app gebruiken. De Windows Media Player, of Windows Mediaspeler in het Nederlands, vervangt de mediaspeler Groove Muziek die met Windows 8 uitkwam en tot en met Windows 10 standaard gebruikt werd.

De vernieuwde Media Player kan zowel muziek als video's afspelen. In de applicatie zijn, net als in Groove Muziek, aan de linkerkant knoppen beschikbaar voor navigatie tussen verschillende mediatypen en playlists.

Volgens Deskmodder is de app ook voor alle andere gebruikers van Windows 10 te downloaden via een omweg; door via een linkgenerator 'ProductId' te kiezen en daar '9WZDNCRFJ3PT' in te vullen kan iedereen uiteenlopende downloadlinks generen. In dit geval zou versie Microsoft.ZuneMusic 11.2209.30.0 neutral_ _8wekyb3d8bbwe.msixbundle verwijzen naar de desbetreffende applicatie. Hiermee wordt Groove Muziek vervangen. De vernieuwde Media Player verschijnt echter niet in de zoekresultaten van Windows 10; het is nog steeds nodig om naar Groove Muziek te zoeken om de komende app te kunnen vinden.

Door Yannick Spinner

Redacteur

14-12-2022 • 16:41

73 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (73)

73
73
33
1
0
20
Wijzig sortering
Ongeacht of dit door Microsoft zelf wordt gemaakt, de markt voor video spelers is enorm verzadigd. Waarom zou men kiezen voor deze en niet voor iets als VLC of Media Player Classic?
Waar download je tegenwoordig nog een MPC? Die zijn gestopt laatste keer dat ik ernaar zocht ...
Deze MPC fork is nog erg actief. 2uur geleden nog een commit gedaan zie ik.
https://github.com/clsid2/mpc-hc
Laatste release:
https://github.com/clsid2/mpc-hc/releases/latest
Zit bij K-Lite Codec Pack erin.
Ik gebruik zelf MPC-HC voor de frame-by-frame skip. Dat is iets dat VLC niet goed kan.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 14 december 2022 18:14]

Ik gebruik dan weer VLC om de playlist over NDI weg te sturen, wat mpc-hc niet kan.

Dan: "De Windows Media Player, of Windows Mediaspeler in het Nederlands"
Is dat bladvulling ofzo? Laat maar. Ik houd men mond verder wel...
Ik gebruik inderdaad MPC-HC die @Uthar linkt. Heel lightweight en lekker snel.
Die zit tegenwoordig verwerkt in tal van zogeheten codec packs, en wordt dus door third parties ge-update. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld K-Lite Codec Pack, ik kies altijd de "Full" versie. Er is ook een mega-versie, maar die is eigenlijk meer bedoeld voor ontwikkelaars en mensen die veel doen met video-bewerking en dergelijke.

Wat mij betreft is het in ieder geval één van de beste en meest gebruiksvriendelijke codec packs die er is. Er zit ook een hele handige "codec tweak tool" bij, en de standaard speler is dus Media Player Classic.

Er komt ook nog regelmatig een update voor uit, dus Media Player is eigenlijk inmiddels allang niet zo "Classic" meer, maar gewoon een moderne, bij de tijdse media speler... ;)
Omdat de feature sets nogal verschillen. VLC is bijv. een "domme" player die zowat alles kan afspelen als het maar niet ál te exotisch is en het werkt op verschillende OS'en; Foobar 2000 heeft meer features voor het beheer van je collectie maar speelt geen video af (correct me if I'm wrong) en ziet er foeilelijk uit (imho en voor wat het waard is); Mediamonkey ziet er al een stuk gelikter uit maar wil je eigenlijk niet opstarten als player voor een simpel mp3'tje, veel meer geschikt voor het beheren van je bibliotheek...

Ik ben zelf nog steeds op zoek naar een all-in-one mediaplayer en -manager voor zowel muziek als film met uitgebreide ondersteuning voor verschillende bestandsformaten en het liefst enigszins customizable; Music Bee komt dichtbij maar ondersteunt weer geen films (als iemand tips heeft hou ik me graag aanbevolen, mag geld kosten maar geen subscription).
JRiver Media Center

Payware, geen sub, fully customizable! ;)

Trial beschikbaar.

https://www.jriver.com/
Doet me denken aan een oude iTunes versie. :P
In principe kan KODI wat jij wilt...
Of je het écht prettig vind werken om even een los nummertje te beluisteren is persoonlijk
Omdat de feature sets nogal verschillen. VLC is bijv. een "domme" player die zowat alles kan afspelen als het maar niet ál te exotisch is en het werkt op verschillende OS'en; Foobar 2000 heeft meer features voor het beheer van je collectie maar speelt geen video af (correct me if I'm wrong) en ziet er foeilelijk uit (imho en voor wat het waard is); Mediamonkey ziet er al een stuk gelikter uit maar wil je eigenlijk niet opstarten als player voor een simpel mp3'tje, veel meer geschikt voor het beheren van je bibliotheek...

Ik ben zelf nog steeds op zoek naar een all-in-one mediaplayer en -manager voor zowel muziek als film met uitgebreide ondersteuning voor verschillende bestandsformaten en het liefst enigszins customizable; Music Bee komt dichtbij maar ondersteunt weer geen films (als iemand tips heeft hou ik me graag aanbevolen, mag geld kosten maar geen subscription).
Degene die exotisch spul nodig hebben zullen wel weten wat ze nodig hebben, denk niet Microsoft daar op richt.
De Henk en Ingrids van deze wereld zijn beter af met een simpel werkende player die doet wat zij van een player verwachten en niet meer.
Als ik hier af en toe lees dat het voor veel mensen al lastig is om te moeten switchen van een Office pakket, lijkt het mij nog moeilijker voor een al weer nieuwe player.
Ik vind Foobar 2000 er juist heel goed uitzien. Je kan de layout grotendeels zelf instellen.
Ik gebruik al jaren GOM Player, (free), simpel en je kunt je album-art rustig fullscreen bekijken terwijl je een album of los nr afspeelt, als je het implementeert in je albummap. Dat doe ik met mp3tag.
Speelt ook videobestanden af.
Potplayer, gebruik ik al jaren. Werkt heerlijk
Het eerste wat bij mij in me opkomt is Plex, gek genoeg. Als je daar de lifetime Pass op afneemt dan zit je niet vast aan een subscriptie. Zeker rond kerst hebben ze vaak aanbiedingen van 50% korting.
Hier heb je een mooi overzichtje van de beste media spelers/managers die je gratis kunt downloaden:
https://www.cyberlink.com...t-free-video-media-player

Er zit vast wel een geschikte voor je tussen... ;)

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 15 december 2022 12:25]

Omdat dit al geïnstalleerd is. En voor de henks en ingrids in de wereld het niet veel uitmaakt. Zolang het maar werkt...
Precies. De meeste gebruikers zoeken iets simpels wat werkt. Als deze software stabiel werkt, dan kan het nog best groot worden.
Waarom ze uberhaupt elke keer een nieuwe media speler moeten maken voor de henks en ingrids is mij een raadsel…
Sja er bestaan ook legio CRM en CMS systemen, toch blijven we maar nieuwe maken... (vind ik niet erg want dan heb ik wat te doen en krijg ik aan het eind van de maand betaald)
Dit argument wordt vaak aangevoerd, maar vraag me echt af: hebben de henks en ingrids nog wel een pc / laptop met windows?
Ik heb de indruk dat tegenwoordig pc's en laptops meer voor de tweaker is als ik in mijn familie kijk. De rest gebruikt allemaal tablets en phones.
Tablet werkt gewoon. Bij een pc moet je elke keer een nieuwe video kaart kopen of een Webcam. Muziek speel je af op je telefoon of streamt het naar je versterker. Gewoon makkelijker dan elke keer je mediaplayer te installeren en weer uren je database bijwerken op je pc.
Het zal wel zoiets zijn.
Heeft de doelgroep uberhaupt nog wel losse mediabestanden?
De hoofdmoot is tegenwoordig streaming met de bijbehorende clients of in-browser.
Ik wil dubbelklikken, want dat ken ik , en meer nie :)
Wellicht dat die applicaties teveel zijn dicht getimmerd voor Microsoft's snakkende vraag naar informatie wat jij zoal afspeelt.
Hangt ervan af aan wie je het vraagt. Wanneer het een doorsnee consument is dat Windows gebruikt dan is dit voor hun meer dan voldoende en zullen ze ongetwijfeld VLC en consorten niet kennen. Het werkt, dus waarom iets anders gebruiken?
Waarschijnlijk omdat die video spelers markt zo verzadigd is, is deze extreem ondoorzichtig. En iedereen roept maar wat qua zijn eigen voorkeuren, dus dat helpt ook niet echt (ook heel vaak slechte en onjuiste informatie). Dus als je gewoon even wat wil checken op een nieuwe installatie, is zo een ingebakken player prima.

Persoonlijk heb ik een hekel (gekregen) aan de moderne VLC. Ik gebruik zelf MPC-HC (met wat addons?), wanneer het draait, draait het en blijf ik er zoveel mogelijk vanaf. Totdat er, na vaak lange tijd tegenwoordig, weer iets niet helemaal lekker werkt en dan ben ik weer een hoop tijd om de boel goed te configureren. Daarvoor echt heel lang CCCP gebruikt...
Als (als ;)) dit doet wat VLC doet en net zo goed, waarom zou ik dan VLC blijven installeren?
Hoe bedoel je kiezen? De gemiddelde windows gebruiker dubbelklikt gewoon op een mediabestand en verwacht dat windows er iets mee kan.
Doorsnee gebruiker heeft nooit van VLC / media player classic gehoord. Laat staan de 50+ers.. die willen gewoon dubbelklikken op de videos van hun kleinkinderen en ze open zien gaan.
Tbh, de Windows player is helemaal niet slecht. En op punten omdat hij moderner is gewoon beter. Zo speelt hij 360 graden footage goed af (werk ik regelmatig mee) en naadloos h.265, waar VLC bij mij om een een of andere reden enorme moeite mee heeft.
Omdat VLC toch niet alles kan afspelen zoals Dolby Vision content
Deel van de gebruikers kiest ook niet. Die gebruiken wat er standaard bij installatie van OS er op zit of een nieuwere versie van wat ze kennen.
Ik gebruik ook nog MPC, omdat er iets in de nieuwe WMP niet goed werkte, of instelbaar was.
Iets met MKV en subtitels wellicht?
De nieuwe zo nog maar een keer proberen.
Want het is wel gek dat dit vrij opgeplazen OS geen goede ingebouwde media speler heeft.
Wat als ze nu eens zich focussen op het ontwikkelen van (een schone versie van) hun OS en in plaats van allerlei meuk d'r bij te installeren?

Mochten ze het echt 'voor de gebruiker' willen doen; kunnen ze d'r net zo goed VLC op voor installeren (of bij het installeren i.p.v 100 checkboxes m.b.t. privacy) wat opties geven voor dit soort programma's; en gewoon standaard alles op privacy zetten.

Laatst bij de installatie van Windows; wanneer je in edge zoekt op: "Install firefox" geven ze zelfs een melding met: "Je hoeft geen andere browser te installeren; edge is ook goed" :X
Je hebt tenminste de optie. Een mediaspeler vind ik zo erg nog niet. Alle extra bloat als Office installers, allerlei apps zoals prime, netflix, facebook twitch dolby cortana en allerlei crappy games vind ik veel erger.
Hmm, ja fair; een aantal apps zijn ook relatief eenvoudig te verwijderen.
Het feit dat je "Gaming Services", "Xbox game bar", "Phone link" en "Maps" niet kunt verwijderen is nog irritanter.
Die kan je wel verwijderen maar dan moet je dat even Met Ccleaner of een vergelijkbare deinstall tool doen.
Hmm, interessant.

Ik ging d'r eigenlijk van uit dat het op een zelfde manier 'beveiligt' is als bij Apple.
Daar kun (kon?) je namelijk als admin niet eens de "Chess" app verwijderen, ook niet met 'sudo' in de command line.
Dat kan wel, maar makkelijk is anders. Je moet SIP uitzetten, wat opzich al vrij ver gaat voor het verwijderen van iets simpels als 'Chess'
Vergeet Teams niet in 11 :D hahaha wat een miserabel stuk bloatware is dat
VLC is qua UI natuurlijk wel een stuk ingewikkelder dan deze mediaspeler.
Het is een ecosysteem geworden en ze willen voor zoveel mogelijk vragen een oplossing kunnen bieden.
De modulariteit die je làng geleden had om tijdens windows setup te kiezen wat je wou mee installeren zal nooit meer terug komen (custom setups buiten beschouwing gelaten).

Wat er wel meer en meer terugkomt is de mogelijkheid om ingebouwde packages te verwijderen, maar na een update zal je dat proces moeten herhalen, vanwege het feit dat tijdens setup (dus ook update) niets kan kiezen.
De installer doet niet veel meer dat een image erop zetten en die image kun je zelf maken (volledige gesupporte toolkit ook). Dus die controle is er nog steeds. Daarom hebben al die OEMs zoveel extras op de PCs staan die zetten ze er echt niet post install op.
daarom dat ik ook erbij zette: custom setups buiten beschouwing gelaten. Ik heb er zelf genoeg gebouwd om te weten hoe en wanneer je dingen in je wim-file kan steken/configureren, maar daar kruipt meer tijd in dan dat je een nieuwe installatie stript (zeker met scripts zoals decrapifier). Voor single-use scenario's zoals je thuis-pc is het de moeite niet waard, maar om bvb als groot bedrijf, computerwinkel of OEM custom installs te maken is het wel handig, zeker als de OOBE draait nadat het systeem al de deur uit is en je geen RunAsynchronousCommand of FirstLogonCommands in je xml wil steken die altijd toch een iets minder vlotte experience geven.
Die is er als je er voor wilt betalen, Windows 10 LTSC. Dan heb je een build zonder alle bloatware, geen microsoft store, etc. Koop je een apparaat met Windows 10 LTSC IOT krijg je tot 2031 updates. Aanschaf is wat moeilijker natuurlijk gezien het op de zakelijke markt gericht is, maar de editie hebben ze wel.

Persoonlijk zou ik het ook prettig vinden als een lichtere installatie mogelijk was voor consumenten, zo als het goede oude Windows 7 vroeger was. Maar die optie wordt helaas niet geboden dus daar gebruik ik dan weer een opschoon script voor.
Wij gebruiken zakelijk Windows 10 LTSC (Enterprise dus in weze) en het is een verademing. In Windows 10 Pro elk half jaar die ellende met feature updates, en elke keer werkt er weer iets niet. Windows 11 is wat ons betreft een complete ramp, zeker 22H2 waarin bv RDP naar een RD Gateway al maanden niet meer werkt zonder workaround. Maar ook de grote file-copies die al maanden lang niet goed doorlopen. LTSC is geweldig. Gerandeerd jaren lang updates, geen store en geen AppX platform, wat ook helemaal niemand bij ons gebruikt.
LTSC komt op het moment het dichtste in de buurt met wat ik het liefste zie; een kaal Windows OS zonder meuk en toeters en bellen, als platform om je Win32 apps op te draaien. Minder attack surface, kleiner, en mogelijk sneller. Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen. MS support een aantal zaken niet op LTSC, maar dat wil niet zeggen dat het niet werkt.
Er zijn geen half jaarlijkse feature updates meer, die zijn nu jaarlijks. En een jaarlijkse kadans aanhouden is zeker niet slecht. Tegen dat jij nu weer een volgende versie moet gaan installeren moet je weer alles gaan uitzoeken en tijd voor gaan vrijmaken waar teams die jaarlijks updaten het gewoon mee in hun jaarlijkse planning hebben zitten

LTSC is officieel ook niet ondersteund voor desktop gebruik. Vele applicaties ondersteunen het officieel niet, waaronder MS Office. Heb je een probleem is de kans groot dat MS gaat zeggen dat ze je niet kunnen helpen.

LTSC is daarnaast een stabiele versie. Er is 1 release om de 3 jaar en tussendoor komt er 0 nieuwe functionaliteit bij, Dat klinkt leuk, totdat je bedenkt dat dat ook inhoudt dat er bijv. geen nieuwe drivers bijkomen. Daar zitten je gebruikers dan. Nieuwe laptop, oude LTSC versie en de webcam werkt bijvoorbeeld niet.

LTSC is ontworpen voor systemen waar in principe 1 enkele applicatie op zal draaien. Denk aan PS, signage, kiosks, ... en niet voor dagelijks gebruik.
Er is gewoon een office ltsc versie hoor?
Office wordt niet ondersteund op Windows LTSC.
Wij weten prima waar LTSC voor bedoeld is en dat MS niet wil dat je het gebruikt. En toch is het wat ons betreft de beste Windows versie. Hulp van Microsoft is tenzij je een premier contract hebt tamelijk absent. De laatste 12 tickets die wij hebben ingelegd bij de betaalde 'Pro support' (want we hebben spla) zijn allemaal niet opgelost. Support van MS is ons heel, heel weinig waard.
Drivers ook niet. Dat het uit de doos iets niet support is niet belangrijk, via Windows Update komen de drivers wel binnen en anders gewoon van de fabrikant. Het enige waar we misschien tegenaan gaan lopen bij nieuwe hardware zijn de CPU drivers, daar ben ik niet helemaal zeker van of LTSC nieuwe CPU's support. Werken zal het sowieso doen, maar misschien niet met het volle potentieel van een cpu. Maar met onze huidige 7th en 8th gen NUCs geen probleem.
Planning zeg je nog, tja dat is gewoon plannen. Of het nu elk jaar is of elke drie jaar. Dat is ook geen enkel argument.

Maar ieder zijn zin, als stabiel OS is LTSC geweldig en juist het feit dat het hetzelfde blijft is een enorm pluspunt. Voor ons.
Er is ook een Windows 1x Enterprise. Hoe verschilt dat van LTSC?
Daar heb je support op bij normaal gebruik, bij de LTSC niet. Dus als je contact opneemt met Microsoft met een probleem en ze zien dat je LTSC op een onbedoelde manier gebruikt (dus geen kiosk pc, aansturing van medische/industriële hardware, etc) is het enige antwoord dat je krijgt: "vervang LTSC door de normale enterprise versie, kijk of het dan nog gebeurt en pas dan krijg je support".
En als je een license audit moet doen heb je potentieel ook een probleem.
Is LTSC W11 ook voor de consument te installeren? Al dan niet semi legaal met custom iso en krijg je dan nog wel security updates?

Ik heb Windows 11 ook op een paar machines draaien, maar het zit vol met troep en onnodige suggesties etc
Windows 11 heeft (nog) geen LTSC versie. Dat gezegd hebbende is Windows 10 LTSC ook niet legaal voor consumenten beschikbaar.
Yup, alhoewel er veel goeie dingen te vertellen zijn over Windows10 en ja, ook 11 (gebruik ze beiden naast elkaar) vind ik me terug in je verzuchtingen, al zeker en vast het ellendige pushen van hun Edge browser, Bing zoek-engine en hun MS Office environment, waar zelfs op splinternieuwe PC's al de client + alle taalpakketten zijn voorgeïnstalleerd en je om de -te snel- tijd van die leuke meldinkjes krijgt om een versie te kopen.

Dat met de checkboxes en opt-in vs opt-out kunnen ze -technisch gezien- makkelijk anders, maar ze doen het niet omdat niemand anders op de markt het ook doet en iederéén op die markt rekent op die vele tienduizenden die achteloos "akkoord met alles" klikken om zo hun data te minen en gerichter te kunnen adverteren, hoewel het mooi zou zijn dat MS het niét zou doen, kunnen ze het begrijpelijk niet laten liggen want zo lopen ze inkomsten mis.

Voor cookie-walls dacht ik dat de EU gesteld had dat Opt-in ondertussen verplicht was? Iemand een idee hoe dat zit want YourMom komt nog al te vaak op cookie-walls waar alle "doeleinden" al staan aangevinkt, ik dacht dat dit wettelijk gezien niet meer mocht maar wellicht vergis ik mij... (het is hier verder natuurlijk een beetje off-topic, excuus)
Wat als ze nu eens zich focussen op het ontwikkelen van (een schone versie van) hun OS en in plaats van allerlei meuk d'r bij te installeren?
Windows enterprise ;)
Hij staat al een tijdje onder die naam in de Windows Store, maar op het moment dat je hem installeert krijg je alsnog de oude groove music. Via de rg-adguard in het artiekel eens de nieuwere versie gedownload en uitgeprobeerd maar het is zoals ik al had verwacht ondermaats.

De codec support is er simpelweg niet, en waar je de orginele Windows Media Player kan uitbreiden met codecs is dat bij deze niet het geval, in ieder geval niet met de oude codec packs. Dat maakt VLC, de oude Windows Media Player en MPC-HC een stuk beter voor het afspelen van multimedia in modernere formaten zoals AV1.

[Reactie gewijzigd door henk717 op 14 december 2022 17:01]

Nu snap ik dat de oude vertrouwde Windows Media Player (die ik nog altijd gebruik voor mijn muziek- bibliotheek en ook wil blijven gebruiken, gewoon mp3, geen streaming onzin) sinds kort Windows Media Player Legacy heet in Windows 10. Dat voorkomt naamsverwarring. Tenzij je natuurlijk zoekt op internet, waar oude zoekresultaten zullen verwijzen naar het oude Windows Media Player en nieuwere zoek- resultaten naar het nieuwe WMP.
Vreemd dat ze überhaupt tijd en geld investeren in een mediaplayer. De gemiddelde consument is tegenwoordig over naar streaming services, de tweaker/downloader/verzamelaar heeft al zijn favoriete gespecialiseerde tools en zal toch niet switchen.
WHOOPS i said nothing :o

[Reactie gewijzigd door m.z op 14 december 2022 16:51]

hmmm, ik hou het gewoon nog bij kodi
zoveel resources en ze kunnen nog steeds niet een mooie mediaspeler ontwerpen.
en dan ook niet van die infantiele plaatjes erbij...
de meeste gebruikers zijn dat stadium toch voorbij, neem ik aan
Aangezien ik geen video's afspeel in mijn media player, gebruik ik AIMP. Hierin staat mijn hele muziekcollectie als FLAC
Windows Media Player, ah ja dat programma dat mij jaren en jaren heeft gevraagd om de initiële setup te voltooien waar ik maar achtentwintig stappen voor hoefde te doorlopen.

Hopen dat deze wat sneller opstart dus.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee