9to5Mac: Instapmodel iPad krijgt USB-C, A14-soc en 5G-optie

Volgens 9to5Mac krijgt het volgende model van Apples goedkoopste iPad een USB-C-aansluiting. De tablet zou dezelfde resolutie krijgen als de Air, voorzien worden van een A14 Bionic-soc en een optie voor 5G. De iPad moet later dit jaar verschijnen, maar wanneer is nog niet bekend.

Als ook het instapmodel van de iPad over gaat naar USB-C, hebben alle iPads die aansluiting. Tot nu toe houdt Apple bij het goedkoopste model vast aan het oude ontwerp met de Lightning-poort. Of het nieuwe model een nieuw ontwerp krijgt in lijn met de hoger gepositioneerde modellen, is volgens 9to5Mac nog niet zeker, maar de gewijzigde poort en schermresolutie wijzen daar wel op.

Apple zou het scherm van de instap-iPad voorzien van dezelfde resolutie als de iPad Air. Het 2022-model van die tablet heeft een 10,9"-scherm met een resolutie van 2360x1640 pixels. Voor het goedkoopste model hield Apple de afgelopen jaren vast aan het 10,2"-scherm met 2048x1536 pixels. Mogelijk krijgt de nieuwe iPad dus ook een iets groter scherm. Het instapmodel zou niet over het grote kleurbereik en de hoge helderheid van de duurdere modellen beschikken.

De iPad zou draaien op de A14 Bionic-soc, die Apple introduceerde in de iPhone 12-serie. De huidige goedkoopste iPad heeft een A13 Bionic-soc uit de iPhone 11. Het instapmodel van de iPad heeft in Nederland en België een adviesprijs van 389 euro. Of de nieuwe versie duurder wordt, is nog niet bekend.

Volgens 9to5Mac heeft de tiende generatie van de iPad de codenaam J272. De site heeft gehoord dat de vernieuwde iPad dit jaar verschijnt, maar wanneer is nog niet bekend. Dezelfde bron vertelde 9to5Mac eerder over de komst van een iPad Air met M1-soc en 5G. Die informatie bleek juist te zijn.

Apple iPad mini (2021) - USB-C-poort

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-06-2022 • 09:06

93 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (93)

93
92
46
2
0
40
Wijzig sortering
Even een leuk overzichtje van de status van USB-C bij Apple anno 2022.

Samenvattend: de iPad (basismodel), iPhone, AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, en Apple TV afstandsbedieningen moeten de overstap nog maken.

Mac
2x USB-C - Macbook Air (M1)
2x USB-C - MacBook Air (M2)
2x USB-C - MacBook Pro 13"
3x USB-C - MacBook Pro 14" en 16"
2x tot 4x USB-C - iMac 24"
2x USB-C - Mac mini
6x USB-C - Mac Studio
2x USB-C - Mac Pro

iPad
Lightning - iPad
USB-C - iPad mini
USB-C - iPad Air
USB-C - iPad Pro

iPhone
Lightning - iPhone 13
Lightning - iPhone SE
Lightning - iPhone 12
Lightning - iPhone 11

Watch
USB-A - Apple Watch Series 3
USB-C - Apple Watch SE
USB-C - Apple Watch Series 7

AirPods
Lightning - AirPods (2e generatie)
Lightning - AirPods (3e generatie)
Lightning - AirPods Pro
Lightning - AirPods Max

TV & Woning
Lightning - Apple TV HD (afstandbediening)
Lightning - Apple TV 4K (afstandbediening)
USB-C - HomePod Mini

[Reactie gewijzigd door robcoenen op 15 juni 2022 09:56]

Ik denk dat de Apple Mouse nog ontbreekt die moet je ook opladen met lightning ;)
En bij de watches maakt het niet echt uit, aangezien je die enkel draadloos kan opladen, of die dan via USB-A/C verbonden zijn, maakt niet echt uit.
Ik denk dat ze misschien voor de Apple Mouse eerder gaan proberen met een oplaadmat (met USB-C natuurlijk). De manier waarop je die nu moet opladen is gewoon absurd.
Ik vind het zelf wel meevallen hoe absurd het is. 2 minuten laden = 9 uur gebruik
De accu gaat bij een volledige laden (2 uur laden) ongeveer 2 maanden mee.

2 minuten laden = 1 rondje naar de koffieautomaat
Kun je hem niet gebruiken terwijl-ie aan het opladen is? Met mijn Logitech MX Ergo kan ik dat namelijk wel.
Nee, de poort zit aan de onderkant van de muis. Super handig.
Tot dat ding net leeg is als je op verplaatsing bent en alleen USB-C kabels bij hebt omdat alle andere toestellen daar mee werken.
Ik vind het eigenlijk niet absurd. Je krijgt een melding wanneer de accu nog 15% aan lading heeft. Dan kan je er vaak nog ruim 5 dagen over doen, voordat je 'm op moet laden. Ik verwacht dat je in de tussentijd ècht wel een half uur pauze in kan lassen om het ding voor >50% bij te laden, toch?

Je gebruikt de muis niet tijdens het opladen, dus waarom zou de muis aan de voor- of achterzijde een aansluiting moeten hebben (wat weer tegen het design-principe in gaat van Apple)?

on-topic:
Ik verwacht dat Apple "for the time being" nog even overstapt naar USB-C, maar daarna ook echt om gaat naar draadloos laden. Ja, er zal allicht wat verlies zijn in de overdracht van stroom. Maar ze zullen het gemak aanzienlijk vergroten wanneer er met de "magnetische inductie-patches" gewerkt wordt (zoals reeds beschikbaar voor diverse Apple Watch-es, iPhone 12 en 13.
Daar gaat het bij Apple mis: design boven gebruiksgemak. Imho ligt die muis al niet lekker in de hand (te plat) maar het design is wel mooi
Daar ben ik het niet mee eens. De Apple -filosofie is jùist dat alles er "slick" uit moet zien, maar óók volledig functioneel moet zijn. Het gaat volledig om die combinatie. Àltijd.

Apple denkt goed na over hun producten. Werkt een van beide kwaliteiten (mooi en functioneel) niet, dan komt het niet door de selectie en gaan ze terug naar het tekenbord. Dat is vaak ook een reden waarom een functionaliteit pas op een later moment wordt toegevoegd aan een apparaat. Echter wordt de functionaliteit dan meestal (direct of in een volgende iteratie) wel op alle fronten gewoon goed uitgerold.

Een muis is daarbij ook nog eens iets wat per persoon een andere voorkeur kan hebben. Zo wilt de een graag een trackball, de ander liever een touchpad, of een platte, of juist hoge muis. Als voorbeeld; Ik werk intussen al 6 jaar met een Apple Mouse. Voorheen de Apple Mouse waar 2 AA batterijen in moesten. Nu de muis met accu. Ik vind de muis met accu toch beduidend fijner werken, dankzij de accu. Het is dus iets persoonlijks. De filosofie echter niet. ;)

[Reactie gewijzigd door InjecTioN op 15 juni 2022 21:36]

Ja of als je klaar bent met het gebruiken van de apple apparaat, dan kan je de magic mouse ook gewoon in de lader stoppen. Niets mis mee.
Ja dit is natuurlijk hartstikke by design, want het is apple, maar het is ook wel slim. Ze willen niet dat de producten aan de snoer gebruikt worden, het is niet voor niets draadloos. Je zou kunnen zeggen dat ze dat aan de consument over moeten laten, maar heel Apples filosofie voor consumentenproducten bevat dichtgetimmerde interacties.
Ik geloof, niet zeker, dat het snel opladen (vanaf de Series 7) enkel ondersteund wordt via USB-C.
Het is wel mogelijk om de Series 7 op te laden via USB-A.
Ik heb een Apple Watch SE met USB-A kabel. Dus dat lijkt ook niet te kloppen. Of dat is vernieuwd intussen.
Is vernieuwd en wordt sinds een tijdje standaard geleverd met USB C in plaats van A, maar beide opties zijn nog aan te schaffen dacht ik.
Kleine toevoeging/aanpassing:

USB-A - Apple Watch Series 0 t/m 6
Dat klopt. Ik had bewust even de huidige line-up aan producten gepakt (excl. accessoires) :)

[Reactie gewijzigd door robcoenen op 15 juni 2022 13:10]

trackpads en keyboards missen hier nog in het lijstje. mijne van vorig jaar (draadloos) laden op via lightning
Zelfde bij mij, heb de Magic Mouse, Keyboard en Trackpad, allen via Lightning.
Niet helemaal terecht dat je de Apple Watch onder USB schaart. Het gaat toch meer om de aansluiting op het apparaat zelf en daarmee de compatibiliteit met andere kabels versus een van de uiteinden van een bijgeleverd kabeltje. Want dan zou je de iPhone ook onder USB-C moeten scharen, daar heb je namelijk met hetzelfde te maken.

Nu hoeft de Apple Watch van mij verder geen USB-C hoor, het gaat mij meer om de consistentie en volledigheid.
Terechte opmerking inderdaad.
Maar is die USB-C aansluiting dan ook voor alles te gebruiken? Denkende aan een scanner, printer, microfoon etc. ?

(Voor het geval van discussie: Ja veel is wireless maar niet alles)

[Reactie gewijzigd door Ruffian op 15 juni 2022 09:14]

Er zijn mensen die printers en scanners met USB-C proberen aan te sluiten op een tablet? 8)7
Ik gebruik een barcode scanner op USB-C. Doet het prima. :P
USB-C Barcode scanner op een iPad met usb-c bedoel je dan? Ik heb het nog niet getest omdat Apple zei dat het waarschijnlijk niet werkt. Ik dacht namelijk aan een oplossing met een webbased systeem om het voor mijzelf wat makkelijker te maken (zonder duur nieuw systeem aan te schaffen)
Inderdaad, ik heb nog geen problemen mee gehad. plug & play als het ware.

Ik heb een web based voorraad/kassa systeem en als ik er op inlog met de ipad kan ik mijn voorraad gewoon checken terwijl ik door de winkel heen wandel. ideaal.

[Reactie gewijzigd door DaniGeus op 15 juni 2022 09:27]

Een barcode scanner is feitelijk niet anders dan een toetsenbord en gezien dat werkt zou het geen probleem moeten zijn.
Klopt. een Printer over USB-C heb ik nog niet geprobeerd maar het lijkt me ook heel sterk aangezien er verder geen drivers beschikbaar zijn voor iPads in het algemeen.

Of de ingebouwde printerdriver werkt met USB apparaten betwijfel ik ook, maar het is altijd het proberen waard. :)
Ach voor een printer heb je dan ook gewoon AirPrint. Dus fysiek aansluiten is ook een beetje onnodig. Als je een printer weet te vinden met USB-C, dan kan die ook AirPrint.
En anders is er nog airprint inderdaad ;)
Ik zat meer aan de Barcode-Scanner te denken ja. Is dat zo gek?
Ik zie genoeg POS's met iPads en een barcodescanner die bekabeld verbonden is. Ik weet niet hoe het exact werkt, maar ik ga er vanuit dat dit ook gaat werken met USB-C.
In feite is een barcode scanner een visuele decoder, die het omzet in letters en/of cijfers, en dit als een toetsenbord invoert. Dus in principe is een barcode scanner onderaan de streep gewoon een HID toetsenbord.
Vaak in apps, ik wilde dit webbased doen voor een home-made-projectje
Veel van die scanners werken gewoon als een toetstenbord input die de nummers 'intypt' gevolgd door een return. Dat lijkt mij prima te werken met elke tablet en ook een webbased project.
"Ik zat meer aan X te denken" terwijl je totaal andere apparaten noemt. in een PoS systeem zal het waarschijnlijk wel werken, aangezien dit al jaren zonder problemen werkt. (uit eigen ervaring met het installeren van de producten).
Thermalprinter, barcodescanner?
Voor printers heeft Apple Airprint, het zou erg ingewikkeld zijn om voor een zeer kleine usecase printerdrivers in te gaan bouwen, dus ik vermoed van niet. Je kunt een ander apparaat wel als Airprint host laten dienen en zo printopdracht sturen
Er zijn mensen die printers en scanners met USB-C proberen aan te sluiten op een tablet? 8)7
Ik zou niet weten hoe ik anders, zonder pc of laptop mijn dia's moet scannen.
Met een phonecamera krijg je geen goede scan, ook niet als je een lichtbox onder de dia's legt.

Met een d-slr of mirrorless moet kunnen, maar ook dan heb je een lichtbox nodig, een macrolens en een heleboel andere specifieke hulpmiddelen. Met mijn d-slr is het me nog niet gelukt.

De scanner, een Epson 4490 Photo heb ik overigens al een aantal jaar, toen had ik nog een pc maar gebrek aan tijd en nu heb ik nergens plaats om er een permanent neer te zetten.

Zelfs als je naar een foto- en camerawinkel gaat, waar ze nog steeds filmpjes ontwikkelen, en je komt met je 6×6 dia's aan krijg je als antwoord ofwel "kunnen we niet" ofwel "dat kost €6 per opdracht, €6 per cd of €12 per usb-stick, €2 per filmstrip (deze is voor 120-film meestal geknipt per 3) en €2 per scan. Vervolgens krijg je een afbeelding met een resolutie van ongeveer 1 megapixel. Één 6×6-opname heeft ongeveer een resolutie van 50 megapixels. Zo wordt het wel heel duur.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 15 juni 2022 10:23]

Zolang er een print service draait en de drivers er zijn, waarom niet?
Er zijn mensen die printers en scanners met USB-C proberen aan te sluiten op een tablet? 8)7
Inderdaad... niet zo handig :')
Maar het is te doen als je bijvoorbeeld barcode scanner wilt programmeren.
Jazeker, ik heb een iPad Pro 12.9 van 2020 die ik voor de voorraad in de winkel gebruik en ik kan daar vrijwel alles in drukken en het werkt.

Printers heb ik verder geen idee van maar over het algemeen werkt alles zo ver ik weet.

:)
Nee, niet voor alles, Printers sowieso niet, scanners vermoed ik ook niet. Maar wel toetsenbord/muizen, microfoons, camera's, geheugenkaartlezers, ethernet, midi-apparaten, beeldschermen (behalve thunderbolt 3)
Jouw voorbeelden denk ik niet. Maar je kan bijvoorbeeld wel een USB-c dock koppelen en daar dan toetsenbord/muis of sd-card aansluiten. Of zelfs ethernet.

[Reactie gewijzigd door Cyw00d op 15 juni 2022 09:25]

Een barcode scanner zal zowieso wel werken. Die doet zich namelijk gewoon voor als toetsenbord. En toetsenbord ondersteuning zit al een tijdje op de iPads.
Een Yubikey in ieder geval beperkt, want USB-C ondersteunt niet alles wat met Lightning wel werkt.
https://support.yubico.co...se-my-YubiKey-with-iPads-
... proper functionality requires iOS/iPadOS being able to both write to and read from the YubiKey (it sends the YubiKey the current time and receives the one-time password). Read/write is possible over NFC due to Apple's recent expansion, and via Lightning due to the YubiKey 5Ci's MFi certification, but not using other connection methods, namely USB-C, which has replaced the Lightning connector on third-generation and later iPad Pros. At this time, there is no way to use Yubico Authenticator on these iPads
Waarschijnlijk niet, heeft met ondersteuning vanuit Apple te maken.
Ding zit er vooral aan zodat je in theorie met één lader (lees kabeltje) al je apparaten kan opladen.
Tante heeft een nieuwe ipad mini. Voor de leut eens aan een dell WD19 dock gehangen. Dat werkt dus gewoon. Alleen zwarte randen links en rechts want de beeldverhouding moet hetzelfde blijven :)
Op mijn ipad air 2022 sluit ik soms mijn HP dock (HP USB-C G4) hier worden mijn apparaten direct mee aangesloten (toetsenbord, muis, bekabeld netwerk, USB harddisk, USB speaker en scherm via displayport en natuurlijk opladen). Voor sommige dingen zal er geen support in het in IpadOS zijn maar de basis dingen werken prima

Een verademing gezien mijn werk geen directe mail/agenda toegang op thuis computers ondersteund en ik met tokens moet inloggen voor een RDP sessie. op de ipad werkt alles gewoon vanuit een app.
Ben wel benieuwd of dit dan een USB-C of ook een Thundebolt aansluiting betreft zoals in de iPad Air en Pro series :)

[Reactie gewijzigd door tricky_il op 15 juni 2022 10:48]

Ben wel benieuwd of dit dan een USB-C of ook een Thundebolt aansluiting betreft zoals in de iPad Air en Pro series :)
iPad Air heeft geen Thunderbolt.
Oh je hebt idd gelijk, dacht dat de Air M1 ook thunderbolt had. My mistake, aangepast!
A14 heeft geen thunderbolt controller. M1 wel.
Waarom krijgt een nieuwe iPad eigenlijk een ‘oude’ A14 van de iPhone 12? Dat was bij de iPad 2021 ook al, die kreeg een A13.
Omdat de A14 nog steeds een super snelle SOC is en vergeleken met Android SOC's vaak gewoon de snelste SOC is. Vooral in het prijs segment van de instap iPad is er geen enkele tablet die ook maar in de buurt komt van de rekenkracht van de A14. Dus waarom zou je duurdere A15, A16 of M1/M2 in een instap iPad plaatsen wanneer een vorige generatie SOC meer dan voldoende is?

Apple heeft vrijwel geen echte competitie op de Tablet markt dus zolang Apple niet gepushed wordt snellere instappers te maken hoeven ze dat ook niet te doen.

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 15 juni 2022 09:46]

Wanneer je een Air vergelijkt met een Samsung S8 tablet zijn de prestaties om het even maar ook de prijs. Dus qua instap model zijn de verschillen met android tablets niet daar.

In de tablet line up zie je op dit moment een Pro M1, Air M1 en binnenkort dan een entry met een A14. Klanten zullen veel eerder geneigd zijn om voor een middenmoot Air te gaan die iets duurder is zeker wanneer het verschil qua specs "duidelijk" aanwezig is. Een winkelende klant, die bij Apple binnenloopt maar ook online kijkt naar de bestaande portfolio, die zal doorgaans niet de duurste pakken, maar de Air ziet er wel een stuk aantrekkelijker uit naast de "goedkope A14". Dat in de gebruikers ervaring voor 99% van de consumenten het nagenoeg geen verschil uitmaakt, boeit helemaal niet.

Dit is dan ook eerder een marketing truc om de klant meer uit te laten geven. Er moet verschil zijn anders is het veel logischer om voor een goedkope A14 te gaan.
De Air is niet 'iets' duurder, maar het is op dit moment € 389 vs € 698,50. Voor veel klanten waarbij 'ik wil een tablet' de wens is, zal de instapper gewoon de meeste logische keuze zijn.
Wanneer je een Air vergelijkt met een Samsung S8 tablet zijn de prestaties om het even maar ook de prijs. Dus qua instap model zijn de verschillen met android tablets niet daar.

De Air is geen instap model. De Air heeft geen A14 chip maar een M1. De iPad air is zelf goedkoper dan de Samsung S8 en nee, de Samsung tablet komt daar niet eens in de buurt qua performance: https://techjourneyman.co...vs-apple-a15-and-apple-m1

Dit zijn allemaal dingen die je met een simpele google opdracht kan vinden dus geen idee waarom je deze desinformatie verspreid.
Wanneer je een Air vergelijkt met een Samsung S8 tablet zijn de prestaties om het even maar ook de prijs. Dus qua instap model zijn de verschillen met android tablets niet daar.
Dit klopt dus niet. De M1 van de Air is een stuk sneller en potenter dan de Snapdragon 8 Gen 1 die in de Samsung S8 zit. Zowel in CPU als GPU als in geheugen.
Klanten zullen veel eerder geneigd zijn om voor een middenmoot Air te gaan die iets duurder is zeker wanneer het verschil qua specs "duidelijk" aanwezig is.
Gemiddelde consument kijkt daar helemaal niet naar. Die kennen het verschil niet tussen een A14 en een M1. Die kijken naar wat ze maximaal willen uitgeven of kunnen uitgeven en maken daar een keuze naar. ALs jij als consument met maximaal 450 wilt betalen dan koop je geen Air. Dan kijk je naar de goedkopere iPad en als die een A14 heeft en jaar of 5 meegaat dan maakt dat een consument niet uit.
Wanneer je een Air vergelijkt met een Samsung S8 tablet zijn de prestaties om het even

Niet in benchmarks, al zul je daar in de praktijk waarschijnlijk weinig van merken.
als dat zo was, dan waren een heleboel pc makers wel overgestapt naar die samsung soc ipv de intel/amd cpu's
Omdat de A14 nog steeds een super snelle SOC is en vergeleken met Android SOC's vaak gewoon de snelste SOC is. Vooral in het prijs segment van de instap iPad is er geen enkele tablet die ook maar in de buurt komt van de rekenkracht van de A14. Dus waarom zou je duurdere A15, A16 of M1/M2 in een instap iPad plaatsen wanneer een vorige generatie SOC meer dan voldoende is?
Maar dat is niet echt een reden. Apple zet de iPhone SE ook op de markt met de nieuwste SoC die ze hebben ondanks dat die toestellen ook niet bepaald dat soort SoCs nodig hebben.

Neen, de enige reden dat de iPad tot nu toe het altijd heeft moeten doen met een SoC die al een jaar oud was (of ouder) is omdat Apple mensen voor de meest recente SoC naar de duurdere Air en Pro wou pushen. Maar nu die beide op Mx zitten is dat gewoon een onnodige artificiële downgrade.
Op wat stuiptrekkingen bij de iPhone divisie na, lijkt het einde van de Lightning poort nu echt hier.. en ik kan niet wachten! Eindelijk straks slechts één kabel benodigd om al mijn devices te verbinden en op te laden.
Die iPhone divisie volgt vanzelf wel hoor
nieuws: EU verplicht USB-C in herfst 2024 voor smartphones, tablets en camera's
Het moet nog formeel worden goedgekeurd, wat na de zomer gebeurd, maar het is zo goed als rond.
Ja, ik ben echt van plan met stokoude SE gen1 te doen tot die er zijn, weg met Lightning! Die doet het overigens nog prima, vooral sinds ik er een nieuwe batterij in heb gezet.
De nieuwe instap iPad lijkt wel verdacht veel op de iPad Air 2020. Een USB-C erin en klaar.
Als ik kijk naar de prijzen van de vernieuwde Macbook Air (20-30% in prijs gestegen voor basis model tegenover 2020 M1 variant), zet ik mijn geld erop in dat de nieuwe instappers van iPad om en bij de 449 euro (349-399 USD) zullen kosten. Jammere zaak als je het mij vraagt. Hopelijk heb ik het verkeerd!
Ik vrees dat je gelijk hebt. De iPad air en pro zijn nu zóveel duurder dan de instap-variant dat het bijna absurd is. Daarnaast is het ook wonderlijk hoe lang het huidige ipad design al meegaat.

Daarom denk ik dat ze inderdaad het gat wat gaan verkleinen met een geupdatet design en hogere prijs. Zolang er een gelamineerd scherm in komt zou ík het niet erg vinden, het lijkt me een mooie middenweg tussen de air and de huidige basis ipad.
Klopt inderdaad! Vermoedelijk zal hiernaast de huidige basis iPad 9e generatie (tenslotte slecths vorig jaar geïntroduceerd) ook gewoon te koop blijven. Op deze manier hebben ze binnen iedere prijsklasse (vanaf 369-389 euro) wel iets te bieden.
Mooi, dan wordt het tegen die tijd eens tijd om mijn iPad te updaten :). Deze instap modellen zijn prima tablets voor klein dagelijks gebruik.
Moeten we niet wachten op de iPad met belfunctie?
Gaat zeker minimaal 100,- duurder worden. zoals wat bij de iPad mini is gebeurd
Denk dat de nieuwe iPad gewoon het huidige ontwerp blijft behouden, eigenlijk zie je het dan bij meerdere product categorieën terug komen:

MacBook Pro, 13” oude ontwerp als goedkoopste optie

iPhone, SE2020 oude ontwerp als goedkoopste optie. Ontwerp met home button en kleiner scherm vs body.

iPad, oude ontwerp met homebutton als goedkoopste optie, enkel hardware refresh en straks dan USB-C.
Verwacht niet dat daarom het design gelijk wordt getrokken met de stijl van de Air en de Pro, en deze iPad zal ook geen Apple Pencil support krijgen.
Ik denk dat dit mede komt omdat alle concepten nu wel uitontwikkeld zijn.
Zou ik normaal gezien met je eens zijn, maar als dit apparaat dezelfde resolutie krijgt als de Air zal ie waarschijnlijk ook over een 10,9 inch-scherm beschikken. Dan zouden ze een nieuwe versie van de ‘oude’ behuizing moeten ontwikkelen. Het lijkt me voor Apple dan gemakkelijker om het chassis van de Air te gebruiken.
Niet persé. 9to5mac lijkt eigenlijk niet te weten over *welke* Air ze het hebben. Hun gerucht lijkt te suggereren dat het scherm of 10.5 of 10.9 is; ze halen ook nooit de resolutie aan die Tweakers hier aanhaalt maar zeggen alleen "hetzelfde als de iPad Air" wat in deze context dus praktisch betekend; "hetzelfde als de iPad Air 3 of Air 4/5". De iPad Air 3 hergebruikte al het ontwerp van de iPad Pro 10.5 dus de onkosten zijn daar al gedaan, en enkel de poort zou nog met USB-C vervangen moeten worden.
Geen apple pencil support zou raar zijn. Zelfs de huidige ipad heeft apple pencil gen1 support. Als 'ie USB-C krijgt zal hij pencil gen2 support krijgen bij gebrek aan lightning om de pen op te laden. Lijkt mij dan toch ;)
Denk dat de nieuwe iPad gewoon het huidige ontwerp blijft behouden
Lijkt me niet heel waarschijnlijk.

Alle hedendaagse modellen iPad ondersteunen Apple Pencil, ik denk niet dat Apple dat gaat schrappen.

Maar de Apple Pencil 1st Edition kan niet meer, want die vereist Lightning om op te kunnen laden. 2nd Edition kan wel, maar niet op de huidige formfactor van de iPad, want je hebt een vlakke zijkant nodig om hem tegenaan te plakken om op te laden.
Ik hoop vooral dat dit model ook een gelamineerd scherm krijgt, dat vind ik het grootste minpunt van de huidige instap iPads.
ik gebruik de ipad voor netflix, soms wat opzoeken via safari, heel soms imessage en voetbal kijken als ik niet op de tv mag van de vrouw :). Dit kan allemaal makkelijk op een instap ipad. En het mooie is dat dit waarschijnlijk nog jaren kan. Stage Manager ziet er misschien tof uit, maar waarom zou ik meerdere applicaties naast elkaar open willen hebben? Als ik echt wil kan dat ook via splitscreen. Totaal niet mijn use-case en ik denk voor de meeste mensen niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee