Huawei kondigt MateBook X Pro 2022 met 3:2-scherm van 14,2" aan

Huawei heeft de MateBook X Pro 2022 aangekondigd, een laptop met 14,2"-scherm met een beeldverhouding van 3:2 en een maximale verversingssnelheid van 90Hz. De fabrikant voorziet de laptop van een Intel Tiger Lake-processor.

De resolutie van het 14,2"-scherm is 3120 x 2080 pixels en het paneel is omringd door dunne randen. De maximale schermhelderheid is 500cd/m² en de laptop heeft een DisplayHDR400-certificering. Gebruikers kunnen kiezen of ze de verversingssnelheid op maximaal 90Hz zetten of, voor langere accuduur, op 60Hz.

De afmetingen van de laptop zijn 310 x 221mm, de dikte is 15,5mm en het gewicht komt op 1,38 kilogram uit. Huawei gebruikt de Core i7-1195G7 voor de MateBook X Pro 2022. Dat is nog een Tiger Lake-model, terwijl Intel naar verwachting begin 2022 zijn Alder Lake-generatie gaat aankondigen.

Verder heeft de laptop standaard 16GB Lpddr4, een NVMe PCIe-ssd van 1TB, een accu met capaciteit van 60Wh, vier USB-C-poorten en een 3,5mm-audiopoort. Huawei kondigde de laptop in thuisland China aan. Wanneer de laptop in Europa beschikbaar komt, is niet bekend.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

24-12-2021 • 08:35

56 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (56)

Wijzig sortering
Kunnen deze laptops hun warmte wel kwijt? Of hebben ze dezelfde problemen als de intel versie van de Macbook?
"When it comes to the Handbrake and Cinebench tests, however, there are essentially no differences between the Core i7-1195G7 and the Core i7-1185G7. Take Handbrake: In our test, converting a 4K video to a 1080p one is the opposite of a burst: The CPU does the same level of work for a sustained period of time (in this case, 12 minutes or so). As a result, it can’t run at its maximum boost clock speed without overheating, so it relies more on distributing the workflows across all of its cores."

https://www.pcmag.com/new...ger-lake-cpu-worth-it-for
Prachtig uitziend apparaat, zonde dat er niet meer poorten op zitten. Andere laptops met vergelijkbare dikte hebben dat wel, dus het is een designkeuze geweest.
4x USB-C is niet écht karig, en als je kijkt naar de dikte dan was USB-A niet echt mogelijk geweest óf het had er raar uitgezien.
Uiteindelijk is een adaptertje zo erg niet.
Als je standaard meer poorten wil dan zijn dit soort ultrathin laptops gewoon niet de juiste keuze.
De usb-c ports zijn zelfs royaal aanwezig vind ik persoonlijk, alleen vind ik het zelf jammer dat een flexibele port als MicroSd soms bij dergelijke laptops wordt weggelaten. Vind dat altijd wel een handige port om goedkoop opslag uit te breiden en veel foto's of files over te gooien etc (eventueel met SD adaptertje voor in een camera).

[Reactie gewijzigd door ochhanz op 24 december 2021 13:12]

Viermaal usb-c kan je redelijk wat mee inderdaad, maar niet zonder dockingstation en/of dongels. Ik doelde dan ook vooral op de beperkte variatie bij de poorten.
Een designkeuze van Apple, ja. En dan doe je copy/paste en dus krijg je hetzelfde.
Zelfs de naam van de kleur is Space Grey, kijk maar op de site.
Dit design is nagenoeg exact hetzelfde als die van de Matebook X Pro die in 2018 uitkwam. En terwijl de base inderdaad heel fel geïnspireerd is op de Macbook Pro van 2018, had de Matebook X Pro van toen al die hele smalle bezels die Apple dan weer pas later heeft overgenomen.

Daarnaast zijn het gewoon goede dingen. Ik heb de mijne begin 2019 gekocht voor iets van €1400 euro. Stevige metalen body, heerlijk compact voor een 14", uitstekend scherm met een zeer nuttige 3:2 ratio (die Apple ook niet heeft).
Ik heb rond die tijd ook een Matebook X Pro gekocht. Helaas na 3 exemplaren met behoorlijke coil whine afgehaakt. Prachtig apparaat verder, maar dit was voor mij echt een dealbreaker
Als je het zo redeneert zou je ook allergisch moeten zijn voor je XPS.
Welke merken vallen er in het "soort" Huawei? Al die andere merken die 5G zendmasten kopiëren?

Huawei heeft tientallen research centra, en heel veel eigen technologie. Genoeg dubieuze zaken rondom het merk, maar het een copy/paste bedrijf noemen lijkt me veels te kort door de bocht.

De tijd dat China puur namaakt wat er in Europa en de VS ontworpen is, ligt echt achter ons. Grote bedrijven daar hebben eigen R&D, met eigen innovaties.
Het design is copy paste van Apple, dat zie jij toch ook wel? Tot en met Space Grey als naam voor de kleur aan toe. Dat bedoelt @Redondo1982 met dit soort bedrijven en dat weet je heel goed. Vervolgens iets noemen van datzelfde merk wat ze wel goed kunnen maakt hun copy paste gedrag niet goed.
Of het gekopieerd is of niet, ik vind deze display zonder notch toch een stuk mooier als die van de Appeltjes. Geen onnodig dikke bezels + geen notch = win. En daar kunnen ze bij Apple nog van leren.
Toen ze ermee begonnen had Apple nog geen notch.
Dan moet je mijn oorspronkelijke bericht toch nog maar eens lezen. Daar benoemde ik zowel dikke bezels als een notch als nadelen. Wellicht zie jij dat anders, dat is jouw goed recht. Ik zelf heb het liefst zoveel mogelijk screen to body ratio
Welke innovaties heeft china gerealiseerd de laatste 10 jaar?
Misschien 5 seconden besteden aan een search?
https://www.lovemoney.com...-is-the-best-in-the-world
https://www.techadvisor.c...ovation-in-china-3788679/

Ik kan goed begrijpen dat je tegen China bent (en dat is nog iets anders dan tegen Chinese burgers zijn!), maar door ze blijven te onderschatten ga je er zeker niet van winnen hoor.
Ja, leuk dat Nederland ASML heeft, maar dat is slechts 1 technologie. Binnenkort ga je toch zaken moeten doen met China wil je de laatste nieuwe technologieën kunnen gebruiken omdat ze daar uitgevonden zijn.
Dat is geen technologie dat China heeft uigevonden en zit tjokvol componenten van westerse makelij / ontwerp.

China is niet in staat om zelf competitieve processoren te ontwikkelinen, kan sowieso de machines om dit te produceren niet ontwikkelen. Fabricatie technologie is in handen van Foxconn, Pegatron etc wat allemaal Taiwanees is. Zelfs in hun eigen flagship telefoons gebruikte ze maar 30% componenten van eigen makelijk in 2020 en 60% in 2021 vanwege embargos. Alleen zijn die 30% extra componenten van mindere kwaliteit. China stelt echt op gebied van chemie, semiconductors echt heel weinig voor. Ze doen de meeste patent aanvragen maar de kwaliteit van deze patenten is van lage kwaliteit.
Ik raad je aan daadwerkelijk te verdieoen in wat daar geschreven wordt.

Bijvoorbeeld

"China is the first country to construct a third-generation AP1000 nuclear reactor – this new generation of reactors has higher capacity, more advanced safety features and enhanced fuel efficiency. Unit 2 in Sanmen completed a full-power demonstration test run in November 2018, and is now considered to be in commercial operation."

Japan heeft sinds de jaren 60 al een Generation 3 reactor draaiende gehad, namelijk de Kashiwazaki 6 & 7. Deze zijn alweer vervangen zelfs. De meest geavanceerde reactor in China is door de Finnen en in FInland geproduceerd. Jammer dat zulke listing sites zich nauwelijks verdiepen in de materie. Meer over de problemen https://www.bbc.com/news/world-asia-china-57496831

[Reactie gewijzigd door ZeroNine op 24 december 2021 15:43]

China is niet in staat om zelf competitieve processoren te ontwikkelinen, kan sowieso de machines om dit te produceren niet ontwikkelen. Fabricatie technologie is in handen van Foxconn, Pegatron etc wat allemaal Taiwanees is.
China ziet natuurlijk Taiwan als een onderdeel van zichzelf dus dat zien ze heel anders :)

Maar ik denk ook wel dat ze vooruitgang gaan maken en ons wellicht inhalen. Onze 'kenniseconomie' is al erg uitgehold met bezuinigingen op onderwijs en onderzoek. We zijn vaak al blij met wat handel en belastinginkomsten (denk aan de vele brievenbusmaatschappijen) die puur administratief zijn en ons geen enkel blijvend voordeel geven. Hetzelfde met die datacenters die niets tastbaars opleveren voor onze kennis. Alleen maar remote hands werk daar.

Echte innovatie zien we maar als 'lastig' en risicovol. Als een produkt al succesvol is dan wordt het afgestoten want het is makkelijker om aan de verkoop te verdienen dan zelf het werk te doen (denk aan Philips met hun TV's en LED verlichting). Uiteindelijk gaan we daardoor steeds meer achterlopen. Qua venture capital is er ook heel weinig interesse voor in heel Europa. Daarom hebben we ook geen goede alternatieven voor de Googles en Facebooks van de wereld.

Want waar waren we goed in in Nederland? Electronica: Allemaal verkocht of uitbesteed. Infrastructuur, polders en deltawerken enzo: Mag allemaal niet meer ivm milieu. Als we al wat doen dan is het een drama (HSL, Noordzuidlijn). Gas: is op (en was ook niet echt innovatief). Auto/vliegtuig industrie: Ook allemaal weg. Wat is er over? ASML is er nog ja, maar daar hou je geen heel land mee op peil. DSM/Chemelot, tja.. Zo innovatief is dat niet.

En het is ook de gang die andere opkomende landen hebben doorgemaakt. Taiwan stond in het begin ook bekend om zijn goedkope prullaria en daar houden we nog steeds de sneer 'made in Taiwan' aan over. Tegenwoordig zijn we echter dolblij met onze Asus of AMD. Hetzelfde met Japan, een decennium eerder op het gebied van auto's.

Ik denk dat we uiteindelijk op een soort nieuwe koude oorlog uitkomen, want hun staatssysteem en ons systeem zijn gewoon niet compatible. Meer Chinese invloed op de wereld zal altijd tegengegaan worden net zoals met de sovjetunie destijds. Ze zullen hun invloedssfeer uitbreiden (bijv. Afrika zoals ze nu al doen) maar ik denk dat wij als westerse landen er steeds harder tegenover gaan staan tot er een nieuw evenwicht komt. Ook niet zo erg denk ik, sinds de val van de sovjetunie vind ik dat er teveel centrale krachten op de wereld spelen omdat er geen tegenhanger meer is. Maar het zou me niet verbazen als ze ons op technisch gebied in gaan halen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 december 2021 14:09]

Ik zie zelf Nederland gewoon als onderdeel van Europa als 1 geheel zijnde. Nederland doet wel wat meer dan dat natuurlijk, al hebben wij ook wel veel in de uitverkoop gezet helaas. Op IT gebied, met name design is Nederland zeer groot en sterk. Nederland heeft een aantal van wereld grootste agencies opgezet bijvoorbeeld. We ontwerpen diensten welke succesvol zijn.

AL hebben wij ook veel regels welke inderdaad innovatie kunnen verhinderen.

Korea, Taiwan, Japan werden inderdaad ook minder serieus aangekeken maar hun open cultuur heeft wel innovatie weten aan te jagen. Maar onder Xi Jinping is cultuur juist meer gaan sluiten binnen China en veel nationalistischer geworden. Dan is er nog werteldwijde druk op China waardoor er nu toch echt een zware drempel is neergegooid voor hun voeten.

Maar zolang China ons niet op zijn minst kan evenaren op IT technologie zal het niet met de vaart gaan wat sommigen verwachten.
Het verschil is dat je in China geen aandelen kan bezitten van firma's, en kan profiteren van groei zonder iets te doen. Het kapitalistisch model dat overal ter wereld wordt uitgebuit. Banken, verzekeringen, pesioenfondsen en andere financiële instellingen kunnen winst maken zonder productie. Als deze nu toegang hadden gehad tot China, dan werd de winst daar afgeroomd en naar hier gehaald. (Niet dat de gewone burger er iets aan heeft)
Nee, nu heb je in China de elite die overal van profiteerd. Nu steekt het normale volk het in real estating wat een bubbel is welke nu klapt as we speak.
Wacht maar af. Over 10 jaar is het een heel ander plaatje. Blijf geloven dat die tientallen miljoenen chinezen die in tech werken en afstuderen alleen maar wat kunnen kopiëren.
Dan bewijzen ze je ongelijk.

Als China bestaande technologieën optimaliseert en massaal uitrolt (treinen, EV's, ...), dan is het argument: "maar dat is geen innovatie" (terwijl als Apple het doet, dan is het het meest innovatie bedrijf ter wereld, maar dat terzijde)
Besef wel dat China ook heel wat natuurkundig onderzoek doet. De praktische toepassingen daarvan zie je pas over 10-20-30 jaar.

Ik ben geen fan van China, maar respecteer wel de technologische vooruitgang die ze maken (dank zij onze uitverkoop om toch maar mee te kunnen spelen op die grote chinese markt). Beter ze overschatten dan ze onderschatten.
Als iemand deeltijd wonende in Azie heb ik een hele kritische blik opgebouwd betreft China. Een hoop is gewoon 1 grote facade. Van grote boomplantings projecten die puur voor prestige zijn neergezet maar ondertussen grondwater van hele dorpen en steden onttrekken bijvoorbeeld of the Three Gorges Dam welke onveilig is maar ook de gehele natuur verstoord heb ik gewoon geen hoge pet op van wat China op dit moment doet. Niet ten nadele van de inwoners zelf, het is niet alsof een Europees brein superieur is. Maar het klimaat jaagt gewoon geen innovatie aan en dat houdt de CCP in stand. Iets net iets groters doen dan de voorganger maakt het geen innovatie. Ze praten nu ook alsof ze high speed railways hebben uitgevonden en er koploper in zijn. Dat terwijl de Japanners dit veel eerder en beter deden/doen en dan ook zaken als rijcomfort in acht houden en failsafes hebben ingebouwd in de trein voor het geval dat er bijvoorbeeld aardbevingen zijn.

De CCP doet vooral aan het aankleden van hun innovatie om investerings partijen aan te trekken. Maar je ziet nu al een hoop bubbels klappen waaronder de real estate markt wat gewoon 1 grote facade blijkt te zijn.

Je moet China niet onderschatten maar ook niet overschatten. Wat wij wel moeten doen is vooral naar onszelf kijken als Europa zijnde en onze eigen innovatie cultuur weer aanjagen en niet op onze huidige technieken blijven teren.
Wat je niet ziet, zie je niet of wil je niet zien. Apple maakt geen zendmasten, toch? Dus dat hoef ik dan ook niet te vergelijken. Gaat totaal mank.
Lijkt ook weer niet zo veel op een Macbook vind ik. Met deze specs (3:2 scherm, 1.4kg, redelijk goede cpu+ram+storage) heb je niet extreem veel alternatieven.
Ik heb liever dit dan een laptop met een notch.
Ik ben een apple gebruiker. En mijn twijfel over mijn volgende laptop is voorbij. Ik wil geen laptop met een notch. Fijn dat ze nu een snelle processor hebben, fantastische batterij, functietoetsen, maar ik ga geen drie generaties wachten tot die notch weg is zoals de toetsenborden en de touch bar.
Het lijkt erop dat ze de webcam EINDELIJK uit het toetsenbord hebben weggehaald. Dit zag er bij vorige Matebooks op het eerste gezicht altijd cool uit en was ook top voor privacyredenen. Maar als je dan het webcambeeld zag was het toch altijd huilen vanwege de onflatteuze camerahoek en ook omdat je handen voor het beeld zaten als je iets moest typen. Was anno 2020/2021 niet zo handig, pandemic enzo.
Ik ben niet direct fan van huawei, maar deze ziet er wel top-notch uit :)
Geen goed design van Apple dit keer, die hap uit het trackpad ziet er raar uit, en dat stickertje mocht van mij weggelaten.
Die hap uit het trackpad/body is zodat je de laptop makkelijker kan openen. Is iets kleins maar wel iets wat ik af en toe mis bij mijn huidige laptop.
Mooie laptop. Hopelijk geen last van (toekomstige) sancties. Een MBP is voor veel mensen simpelweg te duur.
Wat mij betreft is het gewoon:
Windows-> Dell XPS
MacOS-> Macbook Air/Pro
Dell XPS zijn hardware matig best wel matige laptops. Echt heel erg afgeknapt op de bouwkwaliteit. Ook op de thunderbolt poort die maar 2 lanes krijgt. Daarbij zijn ze ook nog eens schreeuwend duur en krijg je er verschrikkelijk slechte garantie en klantenservice voor terug. Ik overweeg ze nieteens meer.

Voor mij alleen nog een geselecteerde lijst zakelijke laptops. Latitudes, Thinkpads en ZBooks. En ook daar moet je nog per generatie uitkijken en soms een onderdeeltje hier of daar wisselen om ze goed te krijgen. Trackpadje op de lenovos bijv.

Eigenlijk zijn bijna alle consumenten windows laptops gewoon troep, tenzij je per se een dikke videochip wilt.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 24 december 2021 09:57]

Eigenlijk zijn bijna alle consumenten windows laptops gewoon troep, tenzij je per se een dikke videochip wilt.
, wat mij op valt is dat bij consumenten laptops (vooral bij de budget modellen) je echt onbetrouwbare SSD's kan krijgen (bijv Kingston SSD die na 2 maanden kapot is). Nu heb ik een TravelMate die gewoon netjes met een Samsung SSD kwam.

Overigens zijn barebone (Clevo) laptops wat dat betreft ook wel interessant, want dan kies je zelf de SSD.

[Reactie gewijzigd door ochhanz op 24 december 2021 13:24]

Prijspunt is erg belangrijk in de consumentenmarkt en dat zie je inderdaad iets te vaak terug in betrouwbaarheid en kwaliteit.

Een niet HDR display met een conventionele 1080p resolutie en niet de aller dunste randjes en niet de aller dunste behuizing lever ik met liefde in voor de betrouwbaarheid die ik gewend ben van de zakelijke lijnen van hp Dell en lenovo. Ook als ik wat moet bijbetalen. Ik heb geen zin in hit or miss. 2 laptops kopen = 2 identieke exemplaren krijgen. Dat is bij consumenten modellen iets te zeldzaam

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 24 december 2021 13:25]

Ik heb geen zin in hit or miss. 2 laptops kopen = 2 identieke exemplaren krijgen. Dat is bij consumenten modellen iets te zeldzaam
, daar had ik nog niet bij stil gestaan, ik kan me inderdaad voorstellen dat bedrijven hier meer kien op zijn en mogelijk dat de lokale IT'er het ook even checked.
Dell XPS? Naar mij weten hebben die bovenmatig veel problemen met het leveren van goed werkende laptops. Juist in die duurdere XPS lijn zou je betere checks verwachten.
Is me niet bekend, maar volg het verder ook niet. Heb een 9370 XPS en nooit problemen gehad. Dus deze ervaring is gebaseerd op mijn eigen ervaring met een XPS lappie.
Dell serieus? Ik heb in de afgelopen drie jaar drie stuks versleten. Onder garantie weliswaar maar vijf zes keer een kapotte is gewoon ruk. En uiteindelijk een nieuwe gekregen die nu, net buiten de garantie weer een kapotte batterij heeft.

Nooit meer een Dell hier
Ik ken niks van de problemen, ook niet de coil whine problematiek. Ik heb hier even een keer last van gehad en toen bleek het de adapter te zijn die ik verkeerd opgehangen had.

Ik volg ook verder de problemen niet meer. Ik heb een 9370 XPS en daar ben ik uiterst tevreden over. Hij wordt dagelijks meer dan 8 uur gebruikt vanaf de start dat het ding verkrijgbaar is. Misschien heb ik geluk?
Of ik pech. Maar 2 X moederbord vervangen en steeds dezelfde problemen. Voor een laptop van 3000 euro, uit mijn hoofd de 95.. prachtig scherm. Op zich mooi gemaakt maar als ik dan de Yoga van de vrouw na zes jaar zie sneuvelen door een kan water voor nog niet de helft van de prijs.

En dan uiteindelijk het nieuwe topmodel gekregen onder garantie. En dan de batterij kapot, vernieuwd en nu weer.

Hij staat nu in het kippenhok een haardvuur te simuleren..... Vinden ze gezellig en warmte zat :)
deze laptops zijn ook niet spot goedkoop hoor de versie met 16GB en 1TB kost in China omgerekend 1730 euro volgens die persconferentie, in Europa is het dan meestal nog iets duurder
Dit is eerder concurrentie voor de MacBook Air, een MBP is veel krachtiger dan dit.
Volgens de pricewatch is een vergelijkbare MBA slechts 30€ duurder dan de huidige MateBook X Pro.
Dan is dit ook voor veel mensen simpelweg te duur?
Klinkt nu net een beetje alsof iedereen een MacBook Pro wil hebben, maar omdat deze hoog geprijst zijn dan maken velen maar een andere keuze. :)

Ik kies bewust geen MacBook Pro meer, dat is niet allen vanwege de prijs. Tussen 2011 en 2017 veel gebruikt en veel problemen mee gehad en er zijn (zeker prijsverhouding gewijs) betere opties. Maar dan geen Mac, geen Apple logo en geen iOS. Als je dat kan missen dan zijn er genoeg (krachtige) oplossingen
Leuk dus voor “the wannabe”
Moet dit nu echt weer? Dat kleineren van anderen die andere keuzes maken dan jijzelf? Wat voor snertmentaliteit is dat?

Apple interesseert mij niet, ik zocht een kleine 3 jaar geleden een compacte goede laptop met goed en handig scherm, en de toenmalige Matebook X Pro was een mooie oplossing. Dat hij (qua base toch) op een Mac leek speelde op geen enkel moment, positief noch negatief, mee in m'n beslissing. Het is een goede keuze gebleken.

En wannabe, tja. Ik denk niet dat wie me kent me zo zou omschrijven. Maar bedankt voor je waarde-oordeel hoor.
Leuk dus voor “the wannabe” maar een Mac is veel meer dan alleen een design.
Wannabe?
Mac is vooral ook, in dit geval , bijna 3 x de prijs. 8)7

[Reactie gewijzigd door OxWax op 24 december 2021 13:06]

Dit lijkt wel heel erg op een MacBook Pro, inclusief de naam.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee