T-Mobile komt met abonnementsoptie voor tv-kijken zonder TV Box

T-Mobile verplicht klanten niet langer een TV Box te nemen bij een tv-abonnement. In plaats daarvan kunnen klanten kijken via de T-Mobile TV-app, die voor diverse tv's en mediaspelers is verschenen.

T-Mobile TV, oktober 2021

De app werkt alleen met een internetverbinding van T-Mobile en kan per account op maximaal vier tv's functioneren, schrijft de provider. Dat moet voorkomen dat klanten het account gaan delen onder diverse huishoudens, een praktijk die met streamingdiensten voorkomt.

T-Mobile: tv kijken zonder TV Box, oktober 2021

Het niet nemen van de TV Box scheelt gebruikers 2,50 euro per maand bij het afsluiten van een abonnement. Daardoor kost het tv-abonnement 12,50 euro per maand extra, in plaats van 15 euro met een TV Box erbij. Omdat er geen decoder nodig is, scheelt dat een kastje en kabels rond de tv, zo merkt de provider op.

T-Mobile zegt dat de app werkt op recente tv's van onder meer Samsung en die met Android TV, maar gebruikers met een LG-tv of die van een ander merk zonder Android kunnen vooralsnog geen gebruik maken van de app.

Hardwaremaker T-Mobile TV-app beschikbaar?
Samsung Tv's vanaf 2018 en nieuwer
Philips Tv's met Android TV 8.0 en nieuwer
Sony Tv's met Android TV 8.0 en nieuwer
LG -
Apple Apple TV 4 (2015) en nieuwer
Nvidia Shield
Xiaomi 'Diverse modellen' settopbox
Amazon -
Panasonic -
Sharp -

Door Arnoud Wokke

Redacteur

04-10-2021 • 14:27

195 Linkedin

Submitter: man-o-script

Reacties (195)

Wijzig sortering
Over de beeldkwaliteit zijn echter velen niet zo tevreden. Die is met de overstap naar hun nieuwe platform achteruit gegaan. Zie ook het forum: [T-Mobile Thuis Glasvezel] Ervaringen & Discussie
Ze bieden diezelfde rukstaart kwaliteit aan op de TV-box dus wat dat betreft maakt het niet uit.

Vroeger was de beeldkwaliteit op de TV-box heel goed maar het nieuwe tv-platform heeft veel te veel compressie.
Is het niet zo dat de kwaliteit van de beeldschermen flink is verbeterd waardoor je slechter beeld eerder ziet?
Nee, de grootte wel ;) . Ik zit nog op het oude platform maar heb ook meegedaan aan de beta test van de Android TV app en kon het mooi vergelijken. De nieuwe streams liggen echt tegen de ondergrens aan van het acceptabele en voor voetbal schiet het gewoon tekort qua bitrate, dat is één gecomprimeerde bende aan grasveld ...
Dat is ook wel echt een situatie waar compressie gewoon nooit goed gaat werken, een groot grasveld met allemaal gekleurde puntjes erop waar juist de puntjes het belangrijke zijn. Een beetje hetzelfde als filmpjes van confettie op YouTube.

Raar dat ze die bitrate niet gewoon verhogen, of in ieder geval die optie bieden, want een 10-15Mbit stream is toch gewoon goed te doen op een gigabitnetwerk?
Je moet die streams ook wel versturen, zal een hoop brandbreedte zijn I guess
Nee.
Ik had het oude tv-platform met grofweg 10mbit+ stream H264.
Nu sinds 2-sep het nieuwe tv-platform met grofweg een 6mbit stream H264 (mpeg-dash)

Beide zie ik op dezelfde STB en 49inch TV, die ik al lang had.
Bij het nieuwe tv-platform is gewoon alle detail weg bij snel bewegend beeld. (bijvoorbeeld actiefilms en voetbal)
Dat ze het uberhaupt durfen, 2021 met lagere bitrates TV aanbieden dan Netflix. Netflix kietelt net de onderkant van wat acceptabel is qua gecomprimeerd beeld.

Dan zie ik af en toe ouderwets TV bij familie of vrienden en dan lijkt het net als je naar een opname op videoband aan het kijken bent. Je struikelt links en rechts over de compressie heen (gek genoeg is golvend water ineens wel mooi in de reclame 8)7 )
Ik denk dat dit klopt en dat zie je ook terug bij Ziggo. Alleen al het verschil in ESPN en Ziggo Sport is erg groot bij bijvoorbeeld voetbal wedstrijden. Ik zie dat ook wel terug in beeld kwaliteit met KPN die naar mijn gevoel meer experimenteerd met meerdere beeldkwaliteit, waaronder hogere resolutie, andere compresie technieken en ook met meer frames.

Het is een keuze en TV bij KPN kost 10 euro, maar bij T-Mobile was het 12,50 en nu opeens 15 euro. Dit is net al de mobiele abonnementen die duurder zijn geworden. Ze zijn bezig langzaam de prijs te verhogen merk ik al .

Trouwens waarom zou je 12,50 betalen voor TV als je NL ziet voor 7,95 kan krijgen?

Ik zou alleen internet nemen bij T-Mobile in dat geval.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 4 oktober 2021 23:04]

Nl ziet mist redelijk wat kanalen.
Comedy central, 24 kitchen, national geographic, Nickelodeon en nog vele andere.
Maar de kwaliteit is echt matig op tmobile.
Vind het wel een interessante optie want de box is niet echt nodig meer bij ziggo als je de Android app gebruikt op de tv.

Heb Ziggo net pas en heb nog niet even rustig voor de buis kunnen zitten om te kijken hoe de kwaliteit is.
M'n vrouw en kinderen vinden het in ieder geval wel fijn werken.
Bij mij is deze juist omhoog gegaan….
Sinds het gebruik van de app t.o.v. De setup box. Ondanks goed internet.
Ah OK. Ik test zowel via de Nvidia Shield en AppleTV, maar ik zie geen verschil in beeldkwaliteit met de TV Box van T-Mobile zelf.
OE!! Is ie er eindelijk voor de Shield???
Dat is de strekking van dit nieuwsitem. ;)
:+ Er werd al langer over gesproken en heel vaak ging ik checken of de app er al daadwerkelijk was, maar was altijd in demo/beta test.

Als ie nu "live" is, ga ik m gelijk uittesten. Reden genoeg om een extra shield op de slaapkamer te kwakken ;)
Dan ben je waarschijnlijk de enige of een van de weinige.
Op het eigen forum van T-Mobile regent het ook al maanden klachten.

https://community.t-mobil...d-is-veel-slechter-330851
Ik wil iedereen ook adviseren om de klacht op dit forum neer te leggen want t-mobile is erg laks om dit op te pakken met name omdat het in hun ogen gemaakt is zoals bedoeld.
Hier ook nergens last van kwaliteit is perfect en scherp. Zit geen verschil in met de buurman die bij Ziggo zit of me moeder die KPN heeft.
Bijzonder het is duidelijk slechter.
Inderdaad dramatisch, dat was de reden dat ik er weg ging.
Ook het aanbod van T-Mobile is niet zo bijzonder. Weliswaar 64 tv-zenders, maar daar blijft het ook bij. Als ik dat dan vergelijk met het TV abonnement zonder tv-box bij Online.nl (Canal Digitaal), dan krijg je er bij Online.nl ESPN 1, 2, 3 en 4, gratis films en series en ook opnemen bij. En dan voor alles voor 12,50, net als het wat magere abonnement van T-Mobile.

Heeft iemand de beeldkwaliteit van beide vergeleken, dus T-Mobile zonder tv-box en Onlinbe.nl/Canal Digitaal zonder tv-box?
corrrectie: Bij Online.nl kost de TV App € 12,50 https://www.online.nl/televisie/
Alleen kun je volgens mij niet los een TV abonnement afsluiten. Ik zou best een TV abo daar willen afsluiten al dan niet met/zonder kastje maar ik wil (en kan) niet het Internet overzetten. Dat moet via T-mobile blijven
Reden is dat mobiel ook via T-mobile loopt en ik nu net mijn hele thuis netwerk zo ingericht heb met eigen router dat overstappen weer een heel gedoe is. Daarnaast doet Internet het prima, geen reden omdat over te zetten naar iets anders.

Helaas zie ik op de site geen enkele mogelijkheid om alleen TV af te nemen. Ook niet alleen met de app. Zo'n vermoeden had ik al wel want ze willen natuurlijk dat je ook Internet afneemt. Jammer, dit wordt dus niks. Overigens heb je aan de T-mobile app helemaal niks als je een LG tv hebt. Tenzij je weer gaat streamen via een Chromecast vanaf je telefoon ofzo. Beetje omslachtig dan weer.

Of zie ik iets over het hoofd en kun je het wel los afnemen?
Bij Canal Digitaal kan het wellicht wel maar dan heb je een iets ander aanbod qua zenders en dan is het als alleen app abo dus 14,95 inderdaad.

Edit: ik heb even gebeld met online.nl en ze bevestigen inderdaad dat je geen los TV abo af kunt nemen, ook niet met alleen de app. Bij Canal Digitaal kan dit dus wel.
De correctie van alexis191991 is dus correct als je alleen de app wilt. dat gaat je dan 14,95 kosten.

[Reactie gewijzigd door genivos op 15 oktober 2021 09:53]

Voor de t-mobile gebruikers: wat is het voordeel van deze t-mobile tv abonnement tov NL Ziet abo? Die is goedkoper.
Enige voordeel van T-Mobile TV is meer zenders.
Voordeel van NLZiet is dat je veel reclamevrij kan terugkijken (want NLZiet is in feite NPO Plus, RTL XL en Kijk). Nadeel is dus dat je alleen de NPO, RTL en Talpa (SBS/Net5/Veronica) zenders hebt, evenals de dertien regionale zenders. Meer is er niet. Wel heeft NLZiet een betere beeldkwaliteit dan T-Mobile TV.
T-Mobile meer zenders, mindere kwaliteit
NLziet betere kwaliteit, minder zenders
Weet je ook in welke kwaliteit of resolute T-Mobile het aanbied. Is het bijvoorbeeld SD, HD of 4K kwaliteit.
Beide 1080p. Bitrate is 7,3 Mbps bij T-Mobile ongeveer. NLziet 7,5 Mbps. De compressie van NLziet schijnt wel een stuk beter te zijn momenteel. T-Mobile oude tv netwerk was helaas wel een stuk beter met 12 Mbps.

Nog wat bitrate details als je het leuk vind: RAAF12 in 'nieuws: NLZiet biedt live- en replaystreams aan op 1080p met 7,5Mb...

[Reactie gewijzigd door Jelv op 4 oktober 2021 15:58]

Ik zou het overwegen als ik niet een LG tv had. Waarom? Zo behoud ik mijn combikortingen van T-mobile, betaal ik minder en kan ik nog steeds mn sportzenders ontvangen.
Als het zenderpakket bij deze STB-loze abonnementsvorm hetzelfde is als bij het 'gewone' pakket, dan is het grootste voordeel het zenderaanbod.

Maar NLZiet is voor het geld zeker érg goed.
En werkt vanaf elke aansluiting, dus mobiel en op kantoor en bij familie en waar je ook bent. TMO alleen via hun eigen glas.

Ik peins er niet over om dan over te stappen, ik kijk toch maar heel weinig naar NPO en RTL, verder kan het me allemaal gestolen worden al die lineaire meuk :)
Grootste gemis hier bij NLZiet was opname functionaliteit die je wel hebt met de T-Mobile TV box (is volgens mij wel optioneel). NLZiet heeft wel terugkijken maar die "opnames" kan je niet doorspoelen. Dat kan met de opnames naar de harddisk van de TV box wel.
Hier NLziet + Tmobile thuis gebruiker. Ben dusver tevreden. De NLziet app crasht bij live TV kijken geregeld. Dat is nogal vervelend. Wij kijken overigens weinig live TV omdat je alles vooruit e terug kunt kijken.
Ik gebruik T-Mobile 1 Gbps met nlziet. Gebruik dit nu meer dan een jaar. Zowel nlziet via mobiel, al of niet gestreamed naar tv (Samsung) of Chromecast, of via app rechtstreeks op de tv, maar meestal via Chromecast met googletv, met daarop de nlziet app, laatste via wifi dus uiteraard, welke ik het meest prettige vind werken. In 1 a 2 jaar nog geen crash gezien en werkt altijd (zolang internet). En Chromecast met googletv is nu gewoon te koop via bijv. bol.com.
Grappig, vorige week nog contact over gehad met ze, omdat ik voor ons nieuwe huis T-Mobile glas wil, toen kon het nog niet. Heel fijn dat het nu wel kan, want ik gebruik toch alleen maar de Apple TV om te kijken!
Maar dat scheelt je dus maar 2,50 en kan je totaal niet meer op de ouderwetse manier TV kijken?
Ik heb al jaren geen normale tv. Scheelt me toch snel 30 euro per jaar voor iets wat ik nooit gebruik.
Scheelt toch 15 euro per maand? Bij mij wel van Ziggo -> glasvezel.
Ik heb toen bekend werd dat Ziggo geen F1 meer gaat uitzenden volgend jaar eens gekeken wat ik kon besparen. Daarmee kwam ik op T-Mobile glasvezel 1000/1000 voor €25 per maand i.p.v de €71 bij Ziggo. Daarboven komt dan 7,95 voor NLZiet en Formule1 TV van €60 per jaar maar je bespaart dan nog steeds veel meer dan €15 per maand.

[Reactie gewijzigd door Patrick_Wolf op 4 oktober 2021 16:12]

Klopt het maandtarief van €25 per maand wel of heb je het over een tijdelijke aanbieding. Bij mij kost T-Mobile glasvezel 1000/1000 €40 per maand en 50/50 €30 per maand.
Waarschijnlijk T-Mobile Klantvoordeel, als je thuis combineert met mobiel krijg je de hoogste snelheid voor €25 p.m. Zo staat het iig. in hun actievoorwaarden.
Ik heb T-mobile unlimted abonnement voor telefoon, daardoor krijg je €15 korting op je internet thuis en €10 korting op je mobiele abonnement
Man, wou dat ik via t-mobile glas kon afnemen, ik betaal bij KPN ruim het dubbele. :'(
Johannes zegt 30 euro per jaar.
Ja, ik probeer aan te geven dat €15 per maand zelfs nog een 'karig' besparing is en dat dit zelfs meer dan €30 per maand kan zijn wanneer je van Ziggo naar T-Mobile gaat.
Ah ok, ik ging van 55 bij Ziggo naar 40 bij Online.nl
het gaat nog wel worden uitgezonden. Zijn in onderhandeling
Tel hier nog het verbruik van de decoder bij en je hebt nog iets meer bespaard. ;)
Wat is in dit geval op de ouderwetse manier tv kijken? Je kijkt nu via een setopbox tv bij T-Mobile. Daarnaast staat bijvoorbeeld een AppleTV bij iemand in de kast. Wat maakt het dan uit via welk apparaat je kijkt? Via je AppleTV (of Nvidia shield) of TV app scheelt het je een kastje.

Ook verdien je zo langzaam maar zeker je eigen mediaspeler terug :)
Ok ik ging er van uit dat het gewoon met een smartcard in de TV ging, dat heb ik liever dan dat het via je telefoon moet. Gewoon 1 afstandsbediening op tafel, verder niks.
Nope, Ziggo is de enige aanbieder van smartcards middels ci+ module rechtstreeks in de TV. Alle andere aanbieders werken inmiddels alleen nog maar met setopboxen of apps zoals dit van T-Mobile.
Trined heeft coax via hun glasvezel. Zonder smartcard zijn alle zenders te bekijken op je tv of eventuele humax.
Niet waar, Ziggo levert niet overal coax. Delta, Kabelnoord, Kabeltex, Caiway etc doen dit namelijk ook nog. En zoals aangegeven zijn er nog glasvezel aanbieders die coax via glasvezel bieden. Alles hangt af van waar je huis woont :) .
Jonaz heeft ook coax via glasvezel. Helaas vereisen zij wel een CI+ module die technisch en juridisch gezien niet noodzakelijk is: Trined, alsook Telfort in een aantal jaren terug, kunnen wél coax via glasvezel aanbieden zonder CI+ meuk.
Dit is gewoon ouderwets tv kijken maar nu via de app op je tv (of Shield of ..., etc.) , werkt precies hetzelfde en zappen is een stuk sneller (afhankelijk van je tv/kastje)
De "ouderwetse" manier is tegenwoordig altijd een decoder en dat kan wel een storend ding zijn als je bv een minimalistische inrichting hebt met je tv aan de muur. Op zich is zo'n decoder sinds de komst van IPTV niets anders meer dan een mediaspeler en bij moderne smart tv's zit het er allemaal al in. De tijd van broadcast met een coaxkabel loopt stilletjes ten einde, je hebt voor een smart tv enkel nog een UTP kabel of wifi bereik nodig. Alle streamingdiensten werken op die manier, waarom zou het voor live tv anders zijn dan bv een live Youtube uitzending? Het maakt ook de indeling van je huis een stuk flexibeler als je geen rekening meer hoeft te houden met coax.
- Bij ziggo kan je een CI module in de TV plaatsen. Ik geef wel toe dat er soms comptabiliteitsissue kunnen zijn.
- Coax is broadcast, via een APP kijken is Unicast. Voor een provider levert dit wel extra bandbreedte gebruik app. Als er gebruik gemaakt wordt van een kastje kan ik mij voorstellen dat er multicast (1x versturen) ondersteuning is, maar geen idee welke providers dat wel/niet toepassen.
TV via decoders van niet-coax is ook multicast over het algemeen, uitgenzonderd opnames en video on demand.
Sommigen van ons kijken dermate weinig "analoge" tv dat dat helemaal niet zo'n ramp is. Zeker als je toch al een ondersteunde Smart TV hebt.
Wat is het voordeel van op de "ouderwetse" manier kijken?
En het scheelt maar 2.50? Alle beetje helpen qua kosten, ook 2.50, en dit kan zelfs meer schelen want je kan op 4 tv's kijken. Normaal (ouderwets) heb je voor elke tv een kastje nodig waar je voor moet betalen.
Ik vind het een prima optie en zal nu T-Mobile serieus gaan overwegen aangezien er eindelijk bij mijn glas beschikbaar is.

[Reactie gewijzigd door Gohan040 op 4 oktober 2021 14:37]

En waarom zou je ouderwets tv nog willen kijken, enige wat je misschien mist is het opnemen als je dat nog doet.
Want je kijkt via de app van de tv of mobiel en cast het na de tv, dus dat is niet echt anders.

Ik woon nu 6/7 uit uit huis en heb het niet eens, alleen ci+ module gehad dus kon kijken maar niet opnemen.
En anders rtlXL/ uitzending gemist etc, ook gratis wil je het zonder reclame neem je daar een abbo op.
En een kastje en de stroom die dat ding verbruikt.
Sluit ik mij bij aan! behalve dat het standaard modem/router van t-mobile drama is...
Wil al een tijdje weg bij ziggo, heb alleen nog niet de perfecte vervanger gevonden.
Heb allang geen Ziggo meer, gewoon glasvezel, wat moet je met TV ;)
Kom van Glasvezel af ooit, Lijbrandt destijds overgenomen door KPN en dat was einde verhaal voor mij (kpn was drama).
Lange tijd was ziggo prima, maar nieuw huis gekocht en daar is het drama dus wil wel weer terug naar glas.
En TV, is niet nodig maar glasvezel ook niet ;)
Nja, of TV of internet lijkt me wel handig tenzij je een kluizenaar bent :9
Ik bedoel dat glasvezel ook gewoon een luxe product is ;)
Internet is niet afhankelijk van glasvezel, er zijn andere opties die goedkoper zijn ;)

Maar ik ben dus nog steeds opzoek naar beste alternatief van ziggo ;)
Oh zo, tja 40 euro voor 100/100 was destijds het goedkoopste, weet nu zo niet.
Als ik glas neem ga ik ook meteen voor 1000/1000 weer.
T-Mobile Mobiel+Thuis is voor mij de goedkoopste internetverbinding die ik kan krijgen. Er is geen andere provider die voor €25 per maand een verbinding levert, ook de DSL providers niet.
Ik heb de router en ap van T-Mobile vervangen door deze 2: pricewatch: ASUS ZenWiFi AX (XT8) Zwart, set van 2 stuks

Werkt als een trein!
Niet goedkoop, wel goed spul.
Ik heb nu een heel asus mesh netwerk, maar mijn hoofd router is niet geschikt voor t-mobile glasvezel. Dus dan zou ik die moeten vervangen dacht ik, weinig zin in om eerlijk te zijn.
Ik heb 1 van die Asus dingen als router en de ander als AP. Wellicht dat ik er nog een derde bij doe zodat ik in de tuin beter ontvangst heb.
Ik heb de Zenwifi ook. Qua instellingen veel moeten aanpassen of werkte het vrij gemakkelijk?
Bij LAN en dan Tab IPTV, internet op 300 zetten (VID). That's all!
Dan sluit je je eigen aan? Kleine moeite voor de gemiddelde Tweaker ;-)
Eigen router ertussen, opgelost. Dan heb je alle functies die je wilt. TV doet het bij mij ook nog.
Alleen kunnen ze nu mijn TV box niet meer updaten. Sterker nog, ik kreeg automatisch weer oude firmware erop.

Mijn configuratie is nu:
* T-Mobile glas - switch met 2 VLANs - Router (internet VLAN)
* TV-box zit rechtstreeks op de switch achter T-mobile glas op het IPTV VLAN

Probleem is dus alleen dat T-mobile zegt: we zien je router niet en nu kunnen we de TV box niet updaten. Al meerdere malen uitgelegd dat er geen router meer tussenzit en de TV box rechtstreeks op het IPTV netwerk zit nu. Moeten ze gewoon bij kunnen. Maar nee hoor, dat snappen ze niet.

Maar goed, ik kan nu wel alles regelen op mijn eigen router en ben van die uitgeklede meuk af nu.
TV wordt minder belangrijk en miscchien doek ik het gewoon op. Tenzij er een andere oplossing is in de vorm van een app waar wel alle kanalen ook inzitten. Helaas kan ik nu niks met de T-mobile app in verband met LG TV's.
Waarom dan geen nlZiet en een internet only abo? Dat is toch weer een paar euro minder dan t-mobile tv.
Die hebben VEEL(!) minder zenders dan de "normale" TV aanbieder
Tja, ik kan er toch maar eentje tegelijk zien en de meeste is toch weggooi tv. Of je moet echt bepaalde tv zenders speciaal willen hebben.
Zo wil ik heel graag Nick jr (vanwege Paw Patrol) en de Duitse zenders. Ik heb nog geen legaal streaming alternatief gevonden.

Netflix, Prime en Videoland hebben elk alleen de eerste paar seizoenen en Duitse tv is helemaal alleen maar via de internet/tv providers te zien. Satelliet mag hier niet

Mijn opties zijn nu
T-Mobile incl T-Mobile tv
T-Mobile incl Canal Digitaal (nauwelijks Duits)
T-Mobile incl NLZiet (beide niet)

KPN is te duur, Caiway ook, Delta nog niet beschikbaar (wel binnenkort? Maar ook duurder)
€4,50 duurder dan NLZIET. Ben benieuwd hoeveel mensen dat er voor over hebben. Mogelijk omdat het zender aanbod beter is, maar ik heb het er niet voor over.
Tsja.... ik ben zelf ook tevreden met NLZiet. Alle belangrijke NL publieke en commerciele zenders en een (voor "Over The Top" begrippen) zeer goede beeldkwaliteit. En hun AndroidTV app (hier op NVidia Shield) werkt zeker goed genoeg om dagelijks als hoofdmanier van TV kijken te gebruiken.

Live TV is 1080p50 en ik moet nog de eerste 'traditionele' provider tegen komen die dat bij op hun OTT-app ook aanbiedt (inclusief KPN. Ziggo, T-mobile, Canal Digitaal, etc.). Ze blijven allemaal steken op hooguit 720p met een erg vaag beeld.

Nou weet ik dat uit de NL zenders maximaal 1080i25 komt, maar de kwaliteit waarmee Red Bee het de-interlacen en encoderen doet komt aardig in de buurt van de 1080i streams op veel hogere bitrates die de traditionele providers over broadcast of multicast aanbieden. Zeker voor het bedrag dat ik per maand voor NLZiet betaal.

Toch mis ik nog wel wat zenders waar ik vroeger zo nu en dan naar keek. Als er een partij opstaat die niet veel meer per maand vraagt, die zenders wel biedt én ook een beetje fatsoenlijke kwaliteit, dan zou ik dat eventueel nog overwegen.
KPN is allang 1080p50, dit T-Mobile TV ook (en Ziggo Go toch ook?) ... Heb nu ook NL Ziet op proef ter vergelijking en alleen bij voetbal is er merkbaar verschil (afhankelijk van kijkafstand vs tv grootte). Start ook meteen op in de hoogste kwaliteit, bij NL Ziet duurt het weer een seconde of tien voor die overschakelt ...
Deze app heeft echt veel meer functionaliteit dan die van NL Ziet, zappen gaat ook bliksemsnel moet ik zeggen. Ook de helft minder vertraging ...

[Reactie gewijzigd door apis29 op 4 oktober 2021 16:08]

Het nieuwe T-Mobile TV heb ik nog niet gezien, moet ik toegeven.

Maar Ziggo Go wel (onlangs nog bij mijn ouders ingesteld op een Mi Box, dus AndroidTV app). En Ziggo Go heeft echt een beduidend slechtere beeldkwaliteit dan NLZiet. En wat ik tot nu toe van KPN heb gezien werd ik ook niet echt vrolijk van.

Op mijn NVidia Shield gaat zappen bij NLZiet overigens ook bliksemsnel. En qua prijs is het gewoon niet te kloppen, zeker als je niet meer vast wil zitten aan traditionele TV.
In de volledige functionaliteit van NL Ziet heb ik me nog niet verdiept maar kwam per toeval wel tegen dat je kon zappen ja. Met de T-Mobile TV app gebruik ik gewoon de afstandsbediening van de tv en de gids oproepen bijv. gaat dan ook gewoon via de toets die ervoor bedoeld is. Als het goed is gaan ze nog aan het werk om het makkelijker/sneller te maken in het hoofdmenu te komen, wat nu nog een beetje omslachtig moet via een submenu.
Gisteren nog een deel van de James Bond film en Harry Potter gekeken via de app (en ook die van NL Ziet) en het verschil met de box (nog op het oude platform/ODF) is redelijk verwaarloosbaar, op die scenes na waar de bitrate duidelijk tekort schiet. NL Ziet blijft dan wel, net als bij het voetbal, iets beter overeind. (maar dan heb ik liever BBC, België en ARD/ZDF in het pakket). Het antwoord op welke stream de Android TV app krijgt blijven ze iig nog wel schuldig (of die net als voor de Apple TV 'zogenaamd' gelijk is als die van de box). Zou een hogere bitrate moeten zijn dan de 1080p50 6Mb/s die ik van TV Anywhere krijg (welke KPN ook aanbiedt via hun app/browser, 'buitenshuis' iig. Of aanboodt beter gezegd, laatste half jaar zie ik die 1080p/50 versie niet of nauwlijks meer aangeboden worden buiten het eigen netwerk).

[Reactie gewijzigd door apis29 op 5 oktober 2021 11:13]

Het enige wat ik vervelend is aan NLZiet is dat ze de reclame's net niet op tijd eraf hakken waardoor je alsnog voor een seconde soms even een reclame ziet.
Klopt.... vooral bij "Begin gemist" is dat tegenwoordig weer vaak (het is wel een jaar lang ofzo perfect geweest, maar de laatste tijd is het toch vaak slordig).

Maar goed, bij de traditionele providers hiervoor trad dat euvel ook vrij vaak op. Stoor me er niet zo aan, ook omdat je vrij makkelijk een stuk vooruit kan gaan :).
Heb je een Shield Pro en werkt AI Upscaling in dat geval i.c.m. NLZiet? Bij de 'tube' Shield versie namelijk niet vanwege 'unsupported framerate', terwijl de pro versie tot 1080p60 zou moeten gaan.
Ik heb eigenlijk geen idee.

Ik heb nog de 'oude' NVidia Shield TV uit 2017. En ik heb hem standaard op 1080p50 staan omdat we hier eigenlijk voornamelijk op NL / Europa gerichte content bekijken (en nog geen 4K TV hebben).

Jammer genoeg hebben ze nog steeds geen automatische refresh rate switching, dus soms moet ik voor Youtube of Netflix handmatig wisselen.
SmartTubeNext als YT app gebruiken, (o.a.) AFR is binnen die app in te stellen. Alvast één "probleem" getackeld :)
Yes, bij de Pro werkt de AI Upscaling i.c.m. NLZiet. Eigen ervaring ;-)
KPN via de website (tv.kpn.com) is gewoon 1080p50, geen idee of de cast dat ook is, maar vermoed van wel. Je moet hem op de site bij settings wel van auto afhalen en vast op 1080p zetten, anders krijg je inderdaad niet meer dan 720p
Ziggo via de website (ziggogo.tv) is inderdaad 720p
Ze zetten daarmee in ieder geval de Smart-TV App van Canal Digitaal buitenspel (tenzij je ESPN 2, 3 en 4 erbij wil), maar ik geef inderdaad ook de voorkeur aan NLZIET.
Mensen die graag dingen als Comedy Central, Discovery Channel, National Geographic, Eurosport of zelfs gewoon Duitse zenders of de BBC willen kijken. Je krijgt er wel een hele klap extra zenders bij. Dat kan een meerwaarde zijn en dan is €4,50 niet veel.
Inderdaad. Heb ook T-Mobile zonder TV en zet NL ziet aan wanneer nodig.

Wel fijn dat T-Mobile abonnementen aanbied zonder koppelen van TV en vaste telefonie. Nr 1 reden waarom ik naar ze ben overgestapt.
Waarom zou ik deze app nemen voor 12,50 euro en niet NLZIET voor 7,95 euro?
Als je voornamelijk de gangbare zenders kijkt dan ben je inderdaad met NLZiet beter af. Alleen kan je bij die partij geen extra kanalen als ESPN of Ziggo sport afnemen. Bandbreedte en dus beeldkwaliteit is bij NLziet volgens mij ook nog eens beter dan bij T-Mobile.
De bandbreedte en beeldkwaliteit is nogal de voornaamste klacht op het T-Mobile forum.
NLZIET (7,95) + Ziggo Sport Totaal Go (9,99) is samen alsnog goedkoper dan TV inclusief Ziggo Sport via T-Mobile (al heeft Ziggo Sport Totaal Go helaas geen Android TV-app). Als je ESPN (1 t/m 4) wil kun je beter 14,95 betalen voor de Smart-TV App van Canal Digitaal.
T-Mobile TV kan je nu dus zonder setopbox voor 2,50 per maand binnen halen. ESPN 1 t/m 4 kost 10 euro per maand. Dan heb je voor 12,50 een compleet pakket. Dat is minder dan het door jou genoemde pakket van Canal Digitaal. Wellicht heeft die nog meer voordelen? Ik ben niet bekend met hun aanbod.
€2,50 minder dan de normale prijs met settopbox ;)
Mocht je nog goedkoper willen en geen commerciëlen kijken en dichtbij een Digitenne zender zitten, dan kun je NPO en de lokalen gratis kijken met draadje van enkele 10 tallen cm lengte aan je coax antenne ingang. Zo kijk ik al jaren icm de NPO extra app en Netflix. Daar heb je dan wel een moderne tv voor nodig, de oudere ontvangen geen HD Digitenne meer.

[Reactie gewijzigd door dutchdaun op 4 oktober 2021 16:12]

Dat is een valide vraag en NLZiet is zeker een optie om te overwegen, ik zit er zelf ook naar te kijken. Bij NLZiet is het zenderaanbod wel minder, je krijgt puur en alleen de zenders van de NPO, RTL en Talpa TV, plus een aantal regionale zenders. Bij een T-Mobile TV abonnement is de selectie veel groter. Wel kan je via NLZiet de aangeboden content veel langer terug kijken, tot een jaar geloof ik zelfs.

Beiden hebben voor en nadelen, het hangt er dus vanaf wat je kijkt op TV. Zelf kijk ik helemaal geen TV en is het vooral voor mijn vrouw en kinderen.

edit: links naar zenderaanbod toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door rbr320 op 4 oktober 2021 14:53]

Bijvoorbeeld omdat NLZiet 36 zenders heeft en T-Mobile 64 zenders.
NLZiet heeft maar 11 kanalen waarvan NPO 1 2 & 3 die voor heel nederland gratis te bekijken zijn. 7,95 voor 8 kanalen? Bij T-Mobile krijg je voor 12,50 MAARLIEFST 208! Kanalen in het basis pakket en OOK ESPN gratis erbij wat ook enig wat kost.

Als jij het type bent die genoeg heeft aan 8 kanalen bespaar je wellicht wat. Maar of je waar voor je geld krijgt? Absoluut niet. Dan ben je simpelweg beter af bij een provider die alles aanbied als pakket waarmee je ongelimiteerd TV kan kijken.

NLZiet kun je pas serieus nemen als ze kanalen als Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Disney Channel, 24Kitchen, Discovery, National Geographic, BBC 1 & 2, Eurosport 1 & 2, Cartoon Network, CNN & ESPN ook allemaal in het pakketje hebben staan. Dat zijn kanalen die voor een groot percentage mensen onmisbaar zijn in een pakket. Ik persoonlijk kijk vrijwel geen TV maar onder de echte TV kijkers weet ik wel dat een MTV, Discovery, National Geographic en Comedy Central vrijwel onmisbaar is, als je kinderen hebt kun je al snel ook niet zonder Nickelodeon, Disney & Cartoon Network.

Dus waarom zouden mensen NLZiet voor 8 euro nemen en 1 euro per kanaal betalen als ze voor 4,50 meer 25 KEER zoveel kanalen erbij krijgen?
Je hebt met T-Mobile volgens mij veel meer zenders, dus moet je voor jezelf bepalen of je daar waarde aan hecht.
Omdat nlziet een niet een vergelijkbaar aanbod aan zenders heeft. Eurosport, Discovery, Nat Geo, TLC de lijst is lang van zenders die je niet hebt. Daar zit het prijsverschil
Omdat je bij nlziet geen espn kan nemen, mocht je daar behoefte aan hebben
Omdat dit een volwaardige vervanger is van de tv box en wel een volledig zenderaanbod biedt.
Omdat het tv-pakket van T-Mobile veel meer zenders bevat?
Krijg je straks dat je constant een nieuwe tv moet nemen om die app te gebruiken omdat bij nieuwe versies van de app jou TV android versie niet meer wordt ondersteund
Dan koop je voor een paar tientjes de nieuwe Chromecast met Android TV er op en installeer je daar de app op. Werkt voor ieder apparaat met een HDMI aansluiting, dus eigenlijk heb je dan geen traditionele TV meer nodig maar kan je toe met een flinke monitor met een FullHD of 4K resolutie.
In principe wel ja, ware het niet dat een 'flinke monitor' duurder is dan een TV van dezelfde grootte...
Je hebt waarschijnlijk gelijk, maar ik denk dat we beiden toch ook wel snappen dat daar iets niet klopt. Ik heb me er eerlijk gezegd niet in verdiept, ik heb momenteel nog een prima functionerende smart-tv met Android TV van Philips die de T-Mobile TV app nog kan draaien. Dit was dan ook een idee van een vriend van me en het klonk als een goed idee.

Ik vermoed dat wij als tweakers veel hogere eisen stellen aan een monitor dan aan een televisie, waardoor we al snel in een hoger prijssegment komen. Deze eisen zoals responstijd, kleurechtheid en HDR weergave zijn voor een goede TV-kijk ervaring waarschijnlijk echter zwaar overdreven, in ieder geval voldoet een betaalbare smart-tv daar echt niet aan. Ik denk dus dat je moet kijken naar een monitor met lagere specificaties, maar het zou best kunnen dat die helemaal niet worden verkocht op het gewenste formaat.
Inderdaad, daar klopt natuurlijk iets niet. Maar ik heb zelf toevallig laatst eens gekeken naar een 43" 4K monitor/TV (groter kan ik niet kwijt zonder mijn woonkamer grondig opnieuw in te richten), en dan is de goedkoopste TV goedkoper dan de goedkoopste monitor. Het zal best zo zijn dat de specs van die monitor beter zijn, maar voor gebruik als TV boeit dat nauwelijks. Er hangt nu een 32" HD-Ready TV van bijna 14 jaar oud, dus het is me al snel goed :)
Op zich niet, mocht het tv platform van je smart tv verouderd zijn dan kun je dat opvangen met iets als een Apple tv of Android tv box. Het zou wel fijn zijn als dit wat gestandaardiseerd wordt met minimaal x jaar ondersteuning, dat wel.
Ik heb een LG tv uit 2017 waar wel wat apps opstonden, maar dat reageerde zo traag dat ik al snel voor een Chromecast ging. Daarna de Chromecast vervangen door een Nvidia Shield en die wordt voor 99% van de tijd gebruikt. Mijn volgende TV zal ook niet aangesloten worden op het netwerk. Naar mijn idee is een TV alleen een beeldscherm en wat je er aan hangt moet voor de functionaliteit zorgen.
Heb je wel een Amazon Prime Video geprobeerd op je Shield?
Ik heb ook een LG (Oled) uit 2017, en NLZiet, Netflix en Prime werkt best goed. Maar bij Prime heb ik een schokkerig beeld als de achtergrond snel beweegt. Bij Netflix heb ik dat niet, en toen ik nog satelliet keek ook niet. De LG heeft ook een instelling om dat te onderdrukken. Maar bij Prime werkt dat dus niet.
Ik ben dus erg benieuwd of dat met een Shield beter is.
Kan ik niets over zeggen, heb geen Amazone Prime en mijn TV is ook geen OLED TV.
In het geval van Android valt dat best mee. Apps compileren tegen een minimum SDK versie, en er is meestal weinig reden om dat te verhogen. Netflix bijvoorbeeld ondersteund nog Android 5.0 uit 2014, en zeker naarmate het platform volwassener word (en updates dus minder cruciale features toevoegen) zal dat soort ondersteuning juist langer worden.
In Frankrijk regelt FREE dit soort doodnormaal IPTV aan te bieden: werkt ook gewoon met VLC bijv. Omdat ze het over eigen verbindingen multicasten, is het ook niet te delen met niet-abbonee's.

Vraag me af waarom het allemaal zo omslachtig moet met bergen apps en boxes hier in NL. Bovenstaande is gewoon onderdeel van het IP protocol, al decennia lang.
Dit is wel goed nieuws. Ik heb een hekel aan dat extra kastje waardoor je meteen ook weer een extra afstandsbediening nodig hebt. Ik was al een tijdje aan het overwegen om mijn T-Mobile glasvezel zonder TV af te gaan nemen en dan bijvoorbeeld NLZiet te nemen, maar over die app hoor ik weinig goede verhalen, met name de interface schijnt onhandig te zijn. Ik hoop dat die van de T-Mobile TV app beter is.

Ik heb meteen maar een remote install gedaan via de Google Play Store.

[Reactie gewijzigd door rbr320 op 4 oktober 2021 14:37]

Ik heb die ervaring niet met NLZIET. Ben al langer als twee jaar lid en ervaar het als een goede app. Laatst nog een grote update gehad voor de Apple tv. Ik heb geen apart kastje voor tv kijken en ben zeer tevreden zo.
Wij gebruiken sinds kort ook NLZiet als tv vervanger. Gewoon tevreden, beeld kwaliteit is prima, weinig tot geen bufferen, en op Google TV tenminste een snelle app. Met NLZiet konden we de normale Nederlandse zenders nog zien, en alle leuke programma's terugkijken. Voor de rest gebruiken wij alleen maar streamingdiensten.

Ik vind het geen onhandige interface, eerlijk gezegd vind ik hem intuïtiever dan bijvoorbeeld Ziggo Go
Hoewel niet uniek, want Online.nl biedt dit al enige jaren aan via CanalDigital en Youfone heeft hiermee ook geëxperimenteerd, vind ik het een logische en goede stap. Vanuit de ISP bekeken, is dit, naast de kostenbesparing, waarschijnlijk ook bedoeld om klanten binnenboord te houden of aan te trekken die anders voor alleen een internet abonnement zouden gaan.
Mooi nieuws, alleen jammer dat er niks is ontwikkeld voor LG (LG webOS).

Voorlopig blijft het dus bij een internet-only abo.

[Reactie gewijzigd door alionfire op 4 oktober 2021 14:36]

Vanaf het begin als tester betrokken geweest hierbij.
kan zeggen werkt geweldig! al is de beeldkwaliteit van de settop box beter.
maar de snelheids winst in bediening/tv gids is een verademing!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee