KPN-klanten klagen dat ze al dagen niet kunnen mailen door Internedservices-hack

KPN is slachtoffer geworden van een hack bij servers van zijn Internedservices-dienst. Uit voorzorg heeft het bedrijf vorige week mailboxen van klanten losgekoppeld. Klanten klagen dat ze nu al een week niet meer bij hun mail kunnen.

KPN heeft vrijdag een informatiesessie gehouden om klanten op de hoogte te brengen van de status van Internedservices, nadat het donderdag al een informatiepagina online zette. De provider meldt onder andere dat inmiddels twee derde van de 280 klanten die problemen ondervond, geholpen zou zijn. KPN-woordvoerder Gerd De Smyter meldt aan Tweakers dat het probleem in totaal 700 losgekoppelde mailboxen van die klanten trof.

Nog altijd klagen meerdere zakelijke klanten dat ze al een week niet bij hun e-mail kunnen en dat er voor hen geen duidelijkheid is wanneer dit opgelost wordt. Ook Tweakers kreeg van meerdere klanten melding van de problemen bij Internedservices. Volgens De Smyter moeten voor het einde van het weekend de overige een derde van de 280 klanten overgezet zijn. Probleem daarbij is dat KPN een deel daarvan nog niet heeft kunnen bereiken of zichzelf bij de provider gemeld heeft. De Smyter: "Ze kunnen ons bereiken via mailveiligheid@kpn.com of via 088-4803000."

De overzetting van klanten betreft dan een migratie naar Office 365. KPN vraagt getroffen klanten daarnaast naar hun ip-adressen om zo veilige toegang te kunnen bieden tot de mailboxen zodat klanten hun bestaande mail kunnen inzien.

Het probleem werd vorige week ontdekt. Volgens de woordvoerder zijn er sporen aangetroffen die bevestigen dat er misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheid, maar zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat er data ontvreemd is. KPN heeft melding gemaakt bij de betreffende autoriteiten. KPN was al bezig met de uitfasering van de maildienst van Internedservices en de migratie naar Microsoft 365 en Argeweb.

KPN meldde vorige week vrijdag een technisch probleem te hebben geconstateerd op het Hosted Exchange Platform van Internedservices. Gedurende de dag gaf KPN toen aan de problemen te onderzoeken, maar deze bleken 'bijzonder complex'. Het bedrijf gaf aan de mogelijkheid te onderzoeken om het Exchange-platform te herstellen door het terugzetten van back-ups, maar dit zou dan 'een complex en langdurig potentieel hersteltraject worden, waarvan de doorlooptijd en uitkomst onduidelijk is'. Vorige week zaterdag gaf KPN aan dat 'aanvullende expertise' in de arm genomen was, zonder dat het bedrijf meldde dat het om een inbraak op de servers ging. Volgens De Smyter is het forensische onderzoek nog gaande.

Donderdag maakte KPN aan klanten bekend dat het om een inbraak op een aantal servers van Internedservices door onbevoegden ging, die daarbij mogelijk misbruik wisten te maken van een kwetsbaarheid in het systeem. KPN heeft klanten van wie de mailbox is losgekoppeld ingelicht via mail en hen gewaarschuwd bestaande wachtwoorden te wijzigen en tweefactorauthenticatie toe te voegen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

10-09-2021 • 16:17

72 Linkedin

Submitter: Flard

Reacties (72)

Wijzig sortering
Voor de duidelijkheid, het nummer is 088-4803000 en dan optie 5.
Behalve dan buiten kantooruren, dan moet je het algemene klantenservicenummer (0800-0403) maar bellen, zie de update van 18.00u hier.

En waar je een vast goed bedoelende medewerker aan de lijn krijgt die denkt dat je een consument bent die moeite heeft met het instellen van zijn Outlook. En ook niet van plan lijkt van zijn script af te wijken (wat is uw postcode? heeft u uw modem al gereset?)

Dat was in ieder geval afgelopen maandag het geval toen er ook al werd doorverwezen naar het algemene klantenservicenummer. Kostte me een half uur.

Maar goed, dit is een kleinigheid. Wat ik veel storender vind is dat ze er al een week lang blijk van geven echt op elk vlak incapabel te zijn. Technisch, maar ook qua communicatie.

Communicatie: ze hebben de contactgegevens van al hun klanten, daar sturen ze namelijk hun nota's naartoe. Telefoonnummer van de klanten zijn ook gewoon aanwezig in hun systeem, kijk maar op mijn.is.nl als je klant bent. Toch werd er pas wat gedaan toen ik belde. Nou ja, mijn gegevens werden genoteerd. Want die informatie hadden ze zogenaamd niet. Pff. Mijn suggestie om een duidelijke oproep op isstatus.nl te zetten dat klanten vooral moesten bellen omdat ze anders niet zouden worden geholpen werd verworpen: het was niet de bedoeling dat iedereen zou bellen. En uiteraard had ik iemand van een bijgeschakelde afdeling aan de lijn die geen technische vragen kon beantwoorden.

Technisch: klanten kunnen na acht dagen nog steeds niet bij hun e-mail. Noch de oude, noch nieuwe. Ja, er is een Office 365-mailbox aangemaakt voor e1n account waar je kunt inloggen, maar bijvoorbeeld catch-all werkt niet meer. 99% van de mail verstuurd aan mijn domein ontvang ik dus nog steeds niet.

En ik gok dat e-mail die afgelopen week verstuurd is aan de getroffen domeinen ofwel gebouncet is, ofwel weggegooid. Hoe moeilijk kan het nou zijn om meteen de MX-records aan te passen naar een werkende back-up mailserver zodat er geen mail verloren zou gaan?

Het verbaast me erg dat een bedrijf als KPN zakelijke hosting levert op deze manier. Van een eenpitter had ik me dit kunnen voorstellen, maar ik kan er echt niet bij dat KPN hiermee wegkomt.
Dan volgt er ongetwijfeld een ronkend persbericht over een 'geavanceerde hack'.

Het lijkt er echter sterk op op dat KPN InternedServices haar Exchange-Server(s) sinds maart al niet ge-patched heeft:

KPN Internedservices gebruikt voor haar Hosted-Exchange platform het domain "*werkonline.nu", zoals genoegzaam blijkt uit een FAQ van Internedservices (Archief-1 en Archief-2). o.a. "mail.werkonline.nu" en "smtp.werkonline.nu" worden of werden daartoe ingezet.

Deze beide adressen verwijzen naar een Exchange server met (ten tijde van dit schrijven) het IP-adres: 83.219.92.20

Uit de HTTP-Headers die de server nog op 02 september 2021 verzond (zoals weergegeven door Shodan Archief-3 en Archief-4) blijkt dat het hier Exchange server versie: "15.1.1847.12" betreft.
Dat is Exchange-Server-2016 Cumulative-Update-14 voorzien van de (out-of-band) security-update van maart 2021 (!).

Dit terwijl er in mei én in jull door Microsoft updates t.b.v. MS-Exchange zijn vrijgegeven welke 'fixes' bevatten voor een aantal kritieke Remote-Code-Execution kwetsbaarheden.

Deze kwetsbaarheden hebben gezamenlijk de naam "Proxyshell" gekregen en worden al enige tijd massaal misbruikt.

Niet voor niks heeft het NCSC meermaals, laatstelijk op 31 augustus jongstleden gewaarschuwd: Update Microsoft Exchange Server

Grote kans dus dat deze ongepatchde Exchange-servers gecompromitteerd zijn m.b.v. 'ProxyShell'.

"Patch by Friday or compromised by Monday", zo luidt het gezegde...

[Reactie gewijzigd door Rubén89 op 10 september 2021 23:04]

Als dit klopt, is het echt diep triest hoe slecht het gesteld staat met de beveiliging van KPN. Dit is het bedrijf dat diensten verleent aan de overheid, nota bene!

Ik kan me nog wel herinneren dat een aantal jaar terug de mailservers die bij hen als leverancier gehost moesten worden toch écht TLS 1.2 nodig hadden (ondanks dat er destijds nog genoeg apparaten waren die max TLS 1.1 spraken, wat destijds nog in de aangeraden protocollen van de AIVD of NCSC zat), want wee oh wee als je daarop achterloopt. Dat heeft toen flink wat gezeur opgeleverd, want alles van iPads tot slimme koelkasten kon ineens niet meer mailen.

Maar dan blijkbaar toch maanden achterlopen op Exchange patches? Voor een betaalde, zakelijke service nog wel? Dat is gewoon jammer.
Let wel. Dit gaat om een onderdeel van KPN. Niet heel KPN.
Vergeet niet dat KPN alles maar op koopt wat een beetje winst kan geven :)

Dat de beheerders van die exchange omgeving hun zaakjes niet voor elkaar hebben moge duidelijk zijn verder.
Aan de ene kant wel, aan de andere kant is KPN als bedrijf wel verantwoordelijk voor al haar onderdelen. Na een volledige overname is het hun zaak, en kunnen ze het niet meer afschuiven op het beheer van een of andere dochteronderneming.

Als dit onderdeel op zo'n manier kan falen, hoeveel vertrouwen kun je dan hebben in de andere onderdelen van KPN? Men zegt dat het beter is bij KPN's "eigen" hosted exchange, maar hoe geloofwaardig is die na dit geval?

In zo'n mega-onderneming gaat het voor mij om de zwakste schakel in de keten als het de veiligheid betreft. In het slechtste geval zijn er meer onderdelen van KPN met soortgelijke gevallen, in het beste geval heeft KPN haar verplichtingen binnen deze overgenomen partij verzaakt. Het wekt in elk geval niet heel veel vertrouwen op.
In zo'n mega-onderneming gaat het voor mij om de zwakste schakel in de keten als het de veiligheid betreft
Dat is doorgaans het hoger management team dat beslissingen neemt zonder de risico’s in te zien. Je kunt er 100x als beheerder voor waarschuwen maar als het niet doordringt tot de hogere lagen dan gaan er dingen fout. Je moet ook goed begrepen dat dit platform door het management was afgeschreven en uiterlijk uit moest per eind juni 2021. En eigenlijk al iedereen eind januari 2021. Zo heb ik begrepen dat kanten daar bericht over hebben gehad. Agreweb is al weer doorverkocht voor dat Corona begon maar er zaten kennelijk nog steeds gebruikers op. Maar die zullen ook bericht hebben gehad net als de xs4all het net en planet gebruikers die ook maar iets van webhosting afnemen.

Daarnaast is dit natuurlijk geen omgeving met simpel een mail server maar een uitgebreid mail server farm. Je kunt als klant inloggen op het portal en van alles in regelen. Dus zit er van alles achter gekoppeld aan systemen dan kun je niet zo ff een CU update doen zonder dat daar risico’s aankleven dat het achter liggende systeem goed blijft werken.

Zoals gezegd er hing een einddatum aan zoals diverse klanten weten ook dat het dus niet meer ondersteund word na die datum. Hoeveel beheerders en support engineers zouden er na die datum nog werkzaam zijn op een platform wat in theorie niet meer bestaat?

Zoals je aangeeft het is een heel groot bedrijf gestuurd door de aandelen markt met een top waar de werkvloer een ver van hun bed show is. Dat FTE reducties hoger op de agenda heeft staan dan een paar mail accounts die door diverse oorzaken mogelijk niet voor de deadline zijn gemigreerd of door allerlei politieke spelletjes.

Het is natuurlijk ontzettend balen als je als klant nog niet over bent gezet naar argaweb omdat er ergens deadlines niet zijn gehaald.

@inventio Ben je 1 van de klanten die gemigreerd moest worden naar argaweb?

Dit lek is pas publiek bekend geworden in augustus na de uiterste migratie datum.
https://tweakers.net/nieu...ll-na-openbaarmaking.html

[Reactie gewijzigd door Disco-volante op 12 september 2021 23:57]

Dat 2016 betreft alleen de front end. De back end van het platform draaide zelfs nog op Exchange 2010 nadat een eerdere upgrade van het platform, nog vóór de overname door KPN, mislukt was. Dit is hierna niet meer opnieuw ondernomen, en met de verkoop aan KPN zal de bedoeling zijn geweest dat iedereen naar andere KPN dochters gemigreerd werden.
Inmiddels twee volle weken verder, en nog steeds geen toegang tot volledige inhoud van de mailboxen. Ondanks de mooie beloften in een pers voorlichting moment waarin wordt benoemd dat er "hard gewerkt" wordt aan toegang op basis van IP white list.

Waarschijnlijk hopen ze dat als men maar lang genoeg hun data kwijt is ze er vanzelf niet meer om gaan vragen.

Ik ben erg benieuwd wat er met schade claims gaat gebeuren, die vraag durfde ze niet te beantwoorden. Maar daar zal het leger KPN juristen vast wel raad mee weten.
Heb je geen backups van je mail dan? Restoren in een eigen MS365 mailbox ofzo en direct van KPN af (win-win)

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 10 september 2021 19:55]

Oh, da's geen probleem (voor mij dan). Ik popte mijn mail direct van de server af. Dus daar is niets verloren van voor 3 september. Het rottige is dat mail van daarna verloren is of gebouncet. En er geen zicht is op een oplossing van KPN. :-(
En je gaat niet over de DNS zodat je je mail zelf tijdelijk of permanent bij een ander kunt gaan hosten ?
Deze terugtrekkende beweging van kennis en kunde was al langer aan de hand. Het voorlezen van scripts en vooral herhaling klinkt erg bekend. Als je mailbox niet meer werkt dan mailadres openzetten is ook heel erg herkenbaar doen ze met afdeling abuse ook al langere tijd. Sterker nog dat is de enige optie als consument. Daar is nu zakelijk bijgekomen. Lang leve de aandeelhouders…. Sterkte jullie allen getroffen. 🤞

[Reactie gewijzigd door N. Steenvoorde op 11 september 2021 07:47]

He, daar heb ik voor gewerkt.

God, wat was dat afgrijselijk, zat bij de Linux Engineer team.
Ze hadden toen destijds (lang geleden al weer) een bedrijf overgenomen, waar ik mee te maken had.
cPanel draaide erop, met 2 cores of 4 cores, weet het niet 100%, met 300+ websites die erop draaide (shared), en die crashde elke dag wel, maar er was te weinig behoefte om mensen te migreren.
Ook heel veel andere shit gezien dat echt niet door de beugel kon, en ben echt niet verbaasd dat ze gehacked waren, de veiligheid was er nou niet bepaald je van het te noemen...

Mijn manager destijds was wel tof, maar die werd verplaatst naar een andere afdeling, en toen kwam er een andere manager, die ik totaal niet mocht. Was wel een goede richting gever, maar persoonlijk was het een bullebak die je van alles liet doen, wat gewoon niet zou worden geaccepteerd door de klanten. Net zoals het verkopen van hardeschijf ruimte aan de klant, terwijl die nog gigantisch veel over hadden (ongebruikte schijfruimte wat niet gepartitioneerd was), en de hoofd engineer echt gigantisch pissig hierover was, maar een waarschuwing kreeg omdat ie duidelijk liet merken dat hij een klant hiermee aan het naaien was (de manager, de engineer deed dit gewoon in opdracht van, waar hij dus niet blij mee was..). Afschuwelijk....

Daarintegen heb ik wel een boel geleerd daar, vooral hoe managers zulke bekrompen mensen kunnen zijn, maar kwa technisch met cPanel ook veel begrepen, maar wat een afgrijselijk systeem was het. Ben zo blij dat ik ooit in aanraking ben gekomen met Docker, kan niet meer anders :)

[Reactie gewijzigd door Power2All op 10 september 2021 18:33]

Zodra KPN corporate culture & haar gemiddelde managers er insluipen gaat het fout.
Ze doen wel heel lang over het aanmaken van nieuwe mailboxen voor deze 280 klanten. Zet de mailboxen ergens anders neer en geef klanten nieuwe logins.

Telefonisch zijn ze niet bereikbaar of pas na heel lang wachten. Beloftes om terug te bellen komen ze niet na. Op emails naar het speciale adres (mailveiligheid@kpn.com) wordt niet gereageerd.

Ze zijn zo druk dat ze niets voor elkaar kunnen krijgen.

Of zouden het toch veel meer dan 700 mailboxen zijn? Ik ben reseller en een van de 280 klanten. Bij mij ging het om 30 mailboxen die ik zelf maar verhuisd heb.

Er is KPN in ieder geval veel aan gelegen om het kleiner te laten lijken dan het is.
Het zijn wel echt 280 klanten en 700 mailboxen. Ik werk bij een ander kpn onderdeel als exchange beheerder en heb hier ook het eea van meegekregen. Verder zal ik me er hier maar niet teveel over uitwijden :X
Waarom duurt het dan zo vreselijk lang? Kan er echt niemand bij KPN in een middag 700 mailboxen aanmaken en gebruikers een brief sturen (jawel ouderwetse post) met nieuwe inloggegevens? Zelfs als je dat met de hand moet doen op Office 365 is dat echt in een dag geregeld.

Ik ben reseller en heb zelf al zo'n 30 mailboxen gemigreerd (in half een uur of zo). Ben ik dan 1 van die 280 klanten? En 280 klanten te woord staan, heeft KPN daar ook de capaciteit niet voor?

Pakt KPN werkelijk zoveel shit voor slechts 700 mailboxen? En gaan ze dan echt met 4 personen, waaronder de VP cloud hosting, een webcast organiseren?

Hoe langer het duurt, hoe minder geloofwaardig het wordt.
700 mailboxen is met een CSV import een half uurtje werk voor MS365. Het langs ben je bezig met je CSV maken maar ook dat moeten ze kunnen exporteren.
Ik zou ze ivm klantscheiding niet in 1 tenant drukken, maar via csp kun je inderdaad zo 280 tenants aanmaken en die vullen met domeinen en users en licenties. Dat zou voor mij totaal een middagje werk zijn, dan is het lastigste nog om de domeinen te confirmeren adhv dns registratie.

Maar wat ik al zei, ik laat me er maar niet teveel over uit
KPN informeert de klanten per mail. 8)7. Even nadenken en tot de conclusie komen dat de mail niet gelezen kan worden (omdat de mailbox losgekoppeld is) is waarschijnlijk teveel gevraagd van KPN.

Even een apart telefoonnummer en een aparte helpdesk opzetten (even twee / drie bestaande helpdeskmedewerkers exclusief aan dat nummer koppelen) is waarschijnlijk ook teveel gevraagd.

KPN is een telecommunicatie bedrijf. Dat "tele" hebben ze goed door, alleen "communicatie" heeft nog wat aandacht nodig.

Het enige positieve is dat KPN al bezig was om de klanten over te zetten naar Office 365. In feite de klanten weg te sturen, want ze kunnen hun service-verlening niet aan.
Ik heb KPN en kan geen mail versturen en ontvangen. Ik krijg de melding dat ik de gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen.
Een mailbox via IS of via het KPN consumenten platform (kpnmail, planet, wxs, hetnet, telfort, enz.)? Dat maakt namelijk nogal verschil.
Ik ben er intussen achter gekomen wat de oorzaak is: het wachtwoord was verlopen. Het wachtwoord stamt nog uit de Tiscali periode: 2007.
Via de KPN site heb ik een nieuw wachtwoord aangemaakt: ik kan weer mail sturen en ontvangen.
Hoeft niet, mijn facturen komen via een ander e-mail adres binnen dan mijn KPN mail,
Kan natuurlijk de check gemaakt worden of dat het geval is.
Kwam er een paar jaar geleden achter inderdaad toen ik iets nodig had van de KPN winkel.
Zoek je een nummer om de winkel te bellen... hebben ze niet.
Bel je het algemene servicenummer kunnen ze je niet helpen.
Vraag je of zij dan even de winkel kunnen bellen of doorschakelen....kan ook niet.
Was gewoon sprakeloos, een telecombedrijf dat niet bereikbaar is 🤔
“het terugzetten van back-ups, maar dit zou dan 'een complex en langdurig potentieel hersteltraject worden, waarvan de doorlooptijd en uitkomst onduidelijk is'. “

Ik ben echt sprakeloos, en dat voor KPN…
Het falen van de KPN Online backup / Cloud Back up niet meegekregen in het verleden?
Ja, maar je zou verwachten dat ze daar wel van geleerd hebben.
-

[Reactie gewijzigd door ISaFeeliN op 10 september 2021 21:34]

De backup van het betreffende platform gaat niet ver genoeg terug omdat ze al maanden geleden zijn ge-hacked, en er alleen nu pas achter zijn gekomen.
Nu is de vraag natuurlijk wat was het gat waardoor men binnen kon komen op de Exchange-servers van KPN? Een van de bekende exploits die rondgaan voor Exchange op dit moment?
Is.nl is van KPN.

Nadat is.nl, nxs.nl had overgenomen. Is is.nl weer door KPN overgenomen. Ondertussen alweer zo'n 10 jaar geleden.
Was het daarvoor niet Plus Hosting en daarvoor PINS? Volgens mij zijn ze al meermaals overgenomen voordat KPN kwam.
IS is in den beginnen IS + PINS. Die nam daarna NXS, WideXS, Redbee, Netground en nog wat bedrijven over. Medio 2015 is IS gekocht door KPN.
Bijna... Appcare en Plushosting was PINS, daarna een fusie met IS.
Ter info: InternedServices is een overgenomen bedrijf door KPN. Ze hebben jarenlang hun eigen klanten gehad en zijn afgelopen jaren geïntegreerd in de KPN dienstverlening. Het IS Hosted Mail Platform is dus anders dan de KPN Exchange diensten. (Tenminste, toen ik er nog werkte)
Je had het IS Linux en Windows platform, zover ik weet was shared en dedicated los van elkaar in aparte ruimtes, altens, voor mij toen destijds. Ik zat in dat moment toen ze nog net niet KPN overgenomen waren, en heb de overneming ervan mee gemaakt.
Shared zat op een andere afdeling, en de business klanten weer ergens anders.
Communicatie was redelijk op orde, de koffie was ook opzich te pruimen.
De rest van de Linux afdeling was vaak afgrijselijk slecht geregeld, al hadden ze wel een aardig goed remote manager voor alle machines, maar de overgenomen bedrijven was totaal niks mee gedaan, en was afgrijselijk te beheren als er een klant belde met een probleem. Was het feest, want was 99% van de tijd kloten in cPanel of DirectAdmin...

[Reactie gewijzigd door Power2All op 10 september 2021 18:39]

Thanks!
Dit is wat ik bedoelde.
"KPN heeft klanten van wie de mailbox is losgekoppeld ingelicht via mail"

Huh ? Dat schiet op ... !?
Ik neem aan dat je weet dat je bij elke fatsoenlijk ingerichte service een alternatief email adres moet opgeven voor dit soort mededelingen...
Ik neem aan dat je weet
Zo zou ik en wellicht jij het doen. Zoals het staat geshreven is het alleen wel wat krom...
Aan XS4All zal niks veranderen.
Alles blijft zoals het is.
We gaan KPN op het zelfde niveau brengen als XS4All.

Ik hoor het ze nog zeggen.
Ben ik even blij dat ik naar Freedom ben overgestapt.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 10 september 2021 16:40]

Ervaringen met Freedom zijn niet echt goed lees ik. Mensen hebben spijt overgestapt te zijn. Met name tv.
Ik heb al maanden Freedom en alles werkt vanaf moment 1 goed.
De email op eigen domein is super.

Ik heb internet only.
Voor tv gebruik ik nlziet.
Die klachten zullen dan ook voornamelijk uit de hoek van non-kpn fiber komen.
En die klachten zijn er op elke aanbieder, dat is meestal Canal-Digitaal, die hun zaken weer niet op orde heeft.

Bij iedereen die ik spreek hierover, raadt ik aan het TV pakket op te zeggen, ( en daar vaak ook de vaste telefoon indien mogelijk) en een account te pakken op NLziet.

8€ en prima kwaliteit
Heb net nog even gekeken, maar alleen de nederlandse bagger. Geen alternatief dus.
Welke bagger heeft u dan liever?
Heb net nog even gekeken, maar alleen de nederlandse bagger. Geen alternatief dus.
Goh, you think NLziet ....

Maar als je er al zo instaat, heb je geen TV abbo bij je internet nodig, en bespaar je genoeg met internet only.
Al sinds het begin klant bij Freedom hier, totaal geen klachten. Beetje makkelijk om ongefundeerde uitspraken te doen...
Ik ben een zeer tevreden overstapper.

Heb geen tv en heb de afgelopen maanden gelezen dat er de nodige problemen waren.

Die zijn echter nagenoeg opgelost.

Freedom prima provider!

Beter dan die groene kpn rakkers die van alles beloven maar niks leveren behalve loze beloftes.
Ik ben sinds de laatste grote update nu wel tevreden over Canal Digitaal. Ik stond echt al op het punt om CD eruit te gooien. Maar nu zelfs een extra stb erbij besteld. Tuurlijk zijn er nog kleine verbeteringen mogelijk. Maar het is nu prima TV kijken.
ik hoor het dhr. Kramer inderdaad nog zeggen. running gag op de afdeling voor de rest van 2019
Aan XS4All zal niks veranderen.
Never change a winning team ;)

Ach... daar is de minpolitie weer, en zelfs als het on-topic is :z

[Reactie gewijzigd door Multimediaknaller op 10 september 2021 17:14]

Niet dat alles nu zo goed was/is bij XS4ALL.
De webhosting en het beheer stamt bij XS4ALL uit begin jaren 90 qua functionaliteit en uitstraling van de beheerconsole.
offtopic:
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een “90ies” interface; effectief, doeltreffend en semi-overzicht.
Dat 20x liever dan; hip html5, clientside JavaScript en fancy ronde hoekjes en fading van menu elementen uit dubieuze sub-menu opties :r


Recentelijk komt gehad, uit jaar krentenbol, antieke voorwaarden en Klantnummer (nadat bedrijf voor 3e keer overgenomen was)… dan begint de kpn hell - kastje naar de muur en terug en dan de lift, weer terug naar kastje, ander like the, 244 telefoontjes etc etc.

Ik blijf daar tegenwoordig als (kleine projecten) ver vandaan; grote burocratie, en zonder de juiste contacten en support krijg je hiOnder weinig voortgang met jouw vraagstukken. Achjah, uiteindelijk wordt alles bagger

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 10 september 2021 17:39]

Ook email op eigen domein was niet mogelijk zonder een vermogen te betalen voor zakelijke email. Bij Freedom is dit standaard inbegrepen.
Wij hebben ook al een week geen email. Verschrikkelijk slechte service en ook nog geen idee wanneer hij het weer doet.

Uit de eerdere berichten op isstatus.nl leek het wel of ze echt geen flauw idee hebben waar ze moesten kijken/fixen.

Wij stappen iig begin volgende week over op e andere provider.
Mail wordt overgezet naar Office 365. En als ik dat nou niet wil?
Voor de getroffen mensen, de status site meldt nu:
Update 10 september 2021, 18.00 uur

Er is een oplossing gevonden. We hebben inmiddels een groot deel van onze klanten geholpen om weer mail te kunnen ontvangen en verzenden. Excuses als u nog niet door ons bent gebeld, we doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te woord te staan. Als u al eerder met ons heeft gebeld, dan beschikken we over uw gegevens en zullen wij contact met u opnemen.

Als u ons nog niet gesproken heeft dan kunt u ons bereiken via 0800-0403 of u kunt een mail sturen naar: mailveiligheid@kpn.com.

Als u een individuele vraag heeft gesteld in de informatiesessie dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug!

Met vriendelijke groet,
Service Management

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee