Sony kondigt 7.1.2-soundbar met HDMI 2.1-ondersteuning aan

Sony heeft de HT-A7000 aangekondigd, een 7.1.2-soundbar. Daarnaast komt de fabrikant met de HT-A9, een bundel van vier luidsprekers die gezamenlijk een ervaring moeten opleveren waarbij het geluid van alle kanten lijkt te komen. Beide producten ondersteunen HDMI 2.1.

De HT-A7000 bevat twee omhoog gerichte luidsprekers om via plafondweerkaatsing het geluid van deze twee kanalen als het ware van boven te laten komen. Verder heeft de soundbar twee tweeters en vijf frontluidsprekers. Daarnaast komen er twee optionele subwoofers beschikbaar: de SA-SW5 en de SA-SW3. Ook is een paar draadloze achterluidsprekers, de SA-RS3S, in combinatie met deze soundbar te plaatsen.

Sony HT sound

Sony komt ook met de HT-A9. Dit is een bundel van vier cilindervormige luidsprekers, waarvan er twee aan weerszijden van de televisie worden geplaatst en twee links en rechts achter de luisterpositie. Volgens Sony zijn de luidsprekers via ingebouwde microfoons in staat de ruimte accuraat in kaart te brengen en tot twaalf denkbeeldige, pseudoluidsprekers in de ruimte te 'plaatsen'. Dat moet leiden tot een 360-gradengeluidsveld waarbij het geluid van alle kanten lijkt te komen. Deze vier luidsprekers moeten op netstroom worden aangesloten, maar staan wel draadloos in verbinding met een centraal, klein besturingskastje.

Sony HT sound

Beide producten ondersteunen HDMI 2.1. De HT-A7000 heeft twee HDMI 2.1-poorten, zodat bijvoorbeeld een PlayStation 5 en een Xbox Series X tegelijk zijn aan te sluiten. Door de HDMI 2.1-ondersteuning is doorgifte van 4k120-signalen mogelijk. Ook e-arc en Dolby Vision worden ondersteund. Het besturingskastje van de HT-A9 heeft een enkele HDMI 2.1-input. Zowel de HT-A7000 als de HT-A9 kan samenwerken met recente Sony Bravia-tv's, zodat de luidsprekers van de televisie bijvoorbeeld als additioneel middenkanaal kunnen dienen.

De HT-A7000 krijgt een adviesprijs van 1300 euro en voor de HT-A9 is dat 1800 euro. De optionele SA-SW5-subwoofer kost 800 euro en de optionele SA-SW3-subwoofer zal 500 euro gaan kosten. De draadloze SA-RS3S-achterluidsprekers voor bij de HT-A7000 kosten ongeveer 500 euro. Al deze producten zullen vanaf september beschikbaar zijn.

Door Joris Jansen

Redacteur

21-07-2021 • 13:16

76

Submitter: BiG-GuY

Reacties (76)

76
76
30
1
0
37
Wijzig sortering
De belangrijkste toevoeging wat mij betreft is (eindelijk!) de ondersteuning voor AirPlay 2 bij de soundbar(s?) van Sony. Bijzonder dat dit (bijna) nergens wordt belicht door andere nieuwssites. Zie "Netwerkfunctie" in het overzicht van de specificaties.
Momenteel in bezit van de voorganger welke nagenoeg overal ondersteuning voor biedt v.w.b. streaming, behalve Apple AirPlay 2... Hopelijk tot nu, gezien de hard- maar met name software tussen deze en de HT-7000 grofweg overeenkomen met elkaar.

Dat de HT-7000 is toegevoegd aan de line-up (high-end soundbars) stemt mij hoopvol dat Sony d.m.v. een firmware-update AirPlay 2 ook gaat toevoegen aan de soundbars van de vorige generatie. Technisch is het in elk geval mogelijk. Benieuwd! :)

Desalniettemin zéér mooie producten met nuttige uitbreidingen!

[Reactie gewijzigd door My_self op 22 juli 2024 16:12]

Wat ik zelf meer hoop, is een toevoeging van rear speakers via draadloos op de oudere generatie ht-st 5000. Dit si voor mij nog het enige gemis.
Precies! Hier wacht nu al twee jaar op.
Iemand een idee hoe je dit op een bestaande receiver kan aansluiten? Of kan die in de prullenbak met zo een systeem?
Een soundbar als deze sluit je aan middels eARC HDMI. Je oude receiver is dan niet meer nodig.
Bedankt allen ik ga even kijken wat e arc is, mijn receiver handled naast het geluid. Ook het beeld van je game console, Apple TV, Tv zelf ect ect, dus vraag me af hoe dat geregeld is. Ik gaan even googelen naar earc HDMI
Jouw receiver is als het goed is een audio video hub. Al jouw bronnen (game console, Apple TV, etc etc) en je beeld output (jouw tv, welke middels eARC ook als audiobron kan dienen) sluit je aan op je receiver, en via je receiver schakel je tussen je bronnen.

De meeste soundbars hebben maar 1 HDMI aansluiting, en dat is voor de tv. Je moet dan al je bronnen op je tv aansluiten, en eARC is dan noodzakelijk om high def -audio van al je bronnen af te kunnen spelen.

Als je vrouw je niet dwingt om een soundbar te nemen: hou je receiver met losse speakers!
Jullie roepen heel lief in koor eARC O+ maar eARC is nog nieuw genoeg om niet overal op te zitten.

Het verschil tussen ARC en eARC is de hoeveelheid beschikbare bandbreedte voor het signaal. Waar ARC niet verder komt dan 5.1 komt eARC met alle digitale HD audio opties.
Goed gecomprimeerde 5.1 welgeteld. ARC heeft een bandbreedte van ongeveer 1 Mbit. Een 2.0 FLAC bestand (alhoewel gecomprimeert) kan bijvoorbeeld makkelijk daarboven zitten. Laat staan 5.1.
misschien handig merk+type receiver even te vermelden?
In een soundbar zit in principe een eigen receiver verwerkt. Het is dus inderdaad lastig om een soundbar aan te sluiten op je receiver en als een center speaker te laten fungeren.
Dit systeem is op zichzelf, geen receiver voor nodig dus. Enkel stroom en een hdmi
Ik zou de receiver houden en de soundbar in de prullenbak gooien.
Probleem van ook een Sonos Arc is dat er geen HDMI "mux" in zit, dus je bent afhankelijk van het aantal HDMI ingangen op je TV. Dat is meestal 3 of 4, waarbij je er eentje kwijt bent om naar de soundbar te gaan.

Komt ook nog bij dat (vaak) niet alle HDMI ingangen HDMI 2.x zijn.

Ik zweer bij een 5.1 opstelling met een losse receiver, ook omdat ik te veel apparaten op m'n TV moet aansluiten.

Qua geluid is bij een Arc, en zal deze Sony ook wel zijn. niets mis mee. Vooral als je een soundbar met losse achter speakers (en woofer) combineert. Een Arc zonder woofer heeft mij net te weinig "oomfp".
Anoniem: 501293 @thewiseman21 juli 2021 17:33
Welke receiver heb je?
Anoniem: 501293 @thewiseman22 juli 2021 11:16
Welke TV heb je?

Je kan namelijk niet een soundbar aansluiten op een receiver. Dat is bedoeld voor rechtstreeks op de TV. eARC zit enkel op HDMI 2.1 van de TV en op HDMI 2.0a en HDMI 2.0b heb je gewoon ARC.
ARC = Dolby Digital en DTS
eARC = Dolby Atmos en DTS:X

Jij hebt deze opties al in je receiver zitten (Dolby atmos, DTS:X) dus een soundbar is niet alleen zonde van je geld maar ook compleet overbodig omdat Dolby Digital via je receiver beter klinkt dan Dolby Atmos via de soundbar

Soundbars klinken echt beroerd en is een hype geworden voor mensen die niet zoveel waarde hechten aan geluid maar ook niet echt verstand hebben van goed geluid. Wat namelijk de meest voorkomende factor is in deze doelgroep zijn mensen die geen kabels willen zien, geen boxen in de huiskamer willen hebben en maar 1 mediakastje bij de tv hebben staan. Je kent ze wel, de tv meubels met een tv erop en de mediakast van de Ziggo en de X-Box achter gesloten deurtjes want dat staat in het zicht :P
Anoniem: 501293 @thewiseman22 juli 2021 11:33
Dan kan je eARC gebruiken maar neem bovenstaand advies mee. Soundbars kosten meer dan wat je ervoor krijgt en ik zie op de Sony site dat de soundbar 1300,- kost. Dan heb je nog geen surround speaker en subwoofer erbij.

Ben je iemand die veel waarde hecht aan beeld en geluid? en wat is speaker set-up nu?
5.1 set van jvc stijlvol maar wired, from speaker is wel wat hoog dus die moet naast de tv. Het is al vrij oud dat wel dus ik ben aan het oriënteren.
Ben ik de enige die moeite heeft met het adverteren van wireless? Noemen we een stroomkabel geen draad meer tegenwoordig?
Naja tegenwoordig?
Dit gebeurt al jaren toch?
Was dit niet een van de speerpunten van Sonos??

Maar nee je bent niet de enige. Heb dit nooit goed begrepen.

Anyway, het idee en de techniek achter die HT A9 vind ik best tof voor een surround setup!
Alleen vraag ik me af hoe de geluidskwaliteit gaat zijn tov bijv. de B&W 685, die ik nu als zijspeakers heb.
Het is geen goedkooe set, dus dat geeft in ieder geval wat hoop.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 22 juli 2024 16:12]

Maar nee je bent niet de enige. Heb dit nooit goed begrepen.
Wat is er echt draadloos volgens jou? Een draadloze telefoon die van binnen bedraad is? Een snoerloze waterkoker die alleen water kookt als hij galvanisch verbonden is met het lichtnet? Draadloos laden middels een spoel, ofwel een gewikkelde draad?

Ik denk dat we allemaal begrijpen wat draadloos is, ook al is het zelden 100% correct.
Een telefoon heeft middels wifi echt draadloos internet: er hoeft geen draadje helemaal naar de telefoon te lopen om internettoegang mogelijk te maken.

Een telefoon met een spoel opladen is niet draadloos opladen, de draad loopt helemaal tot aan de telefoon.

Ik denk dat jij precies weet wat Thomas18GT en VonDudenstein bedoelen...

Het audiosignaal gaat hier draadloos naar sommige speakers, maar de speakers zelf moeten wel stroom krijgen, en dat gaat via een draad.
Ja serieus? Gaan we een juridische debat hebben over wat 'draadloos' is.....
Als je echt goed leest dan struikel je gewoon over het antwoord.

Want @Thomas18GT heeft de complete context al geschept -> strrrrroomkabel.
Dus antwoord -> zonder strrrrroomkabel.

Je hebt de analogie van een waterkoker of het lichtnet helemaal niet nodig, want er zijn gewoon producten op de markt die dit al bieden.... Namelijk.... Speakers zonder strrrrrroomkabel. Sony heeft ze zelf ook (mind blowing).

Maar waarschijnlijk maak ik de fout. Want dat is niet "wireless", maar.... "true wireless"

Dat is zeg maar wireless, maar dan ook echt zonder de leugen. Want het is.. naja.. true

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 22 juli 2024 16:12]

Ja serieus? Gaan we een juridische debat hebben over wat 'draadloos' is.....
Ik ben dat debat niet gestart.
Nee wie dan?? De conversatie ging heel specifiek over stroomkabel en dan kom jij aanzetten met 'echt' draadloos, waterkokers en 'het lichtnet'... nutteloze conversatie.
Sorry, ik dat het dat het over de betekenis van draadloos ging. Blijkbaar kan ik niet begrijpend lezen ;)
De audioverbinding is toch wel degelijk draadloos? Evenals bij draadloze bluetooth oortjes die aan elkaar zitten met een draad. Ik snap de verwarring haha.
Evenals bij draadloze bluetooth oortjes die aan elkaar zitten met een draad. Ik snap de verwarring haha.
Die oortjes zitten aan 'elkaar', maar verder aan geen enkel ander extern product (voeding), laat staan met een stroomkabel aan een wandcontact.

Misschien moet het in de bredere context over mobiliteit gaan ofzo? Want oortjes waren natuurlijk per defintie al mobiel in de MP3 speler/smarphone setup.
Maar ik heb nog niet zoveel mensen gespot die met hun Sonos speaker op de nek en 5 km verlengsnoer even naar de binnenstad fietsen.... zal wel aan mij liggen.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 22 juli 2024 16:12]

Maar ik heb nog niet zoveel mensen gespot die met hun Sonos speaker op de nek en 5 km verlengsnoer even naar de binnenstad fietsen.... zal wel aan mij liggen.
Jij bent in de war met mobiel. Met een mobiele telefoon kun je de stad in fietsen (je bent een gevaar in het verkeer, maar dat is een ander verhaal) en hem blijven gebruiken. Met een draadloze telefoon raak je het contact kwijt binnen 100m van je huis.

Ga je nu weer beweren dat ik een debat over de betekenis van woorden begin, omdat je niet gelijk krijgt?
Ow sorry 1980, ik was even vergeten dat die dingen ooit werden gebruik XD haha. Ik zet er wel gewoon 'smart' voor, snap je het dan wel??
In principe zou mobiele telefoon ook volstaan, maar.... wie the fuck gebruikt die verwoording uberhaupt nog :S
Ik heb meer moeite met het feit dat het een 7.1.2. soundbar is. Wat een onzin, om iedere conus als aparte speaker te zien. Ik begrijp dat ze allemaal een ander kanaal afhandelen, maar ze zitten gewoon in een behuizing. Dan zijn mijn 5 weg speakers zeker 4.1 per speaker?

Die marketing afdelingen ook..... 8)7 8)7 8)7

Overigens snap ik wel dat ze het wireless noemen. Er is ten slotte geen fysieke draad tussen de bron en ontvanger. WiFi noemt men ook draadloos, terwijl je toch je pc/laptop (als je hem laadt) aan een stroomkabel hebt hangen.
Het idee hierachter is dat er aparte signalen naar aparte drivers worden gestuurd die ook hoorbaar van andere plekken zouden moeten komen.

Stel je maakt een speaker van 6 meter breed, en je hebt 2 setjes speaker aansluitingen die naar 2 aparte drivers gaan. Dat is stereo oftewel 2.0. Tuurlijk, het is 1 behuizing, maar het zijn echt twee aparte kanalen.

Dit pushen ze wat verder hier mee. Enkele drivers zijn gericht naar boven om via het plafond te weerkaatsen en eentje is een (matige) subwoofer.

Soundbars zijn niet mijn ding, maar het is geen onzin.

[Reactie gewijzigd door coptician op 22 juli 2024 16:12]

Dit pushen ze wat verder hier mee. Enkele drivers zijn gericht naar boven om via het plafond te weerkaatsen en eentje is een (matige) subwoofer.
Probleem is dat dat 'weerkaatsen' in theorie allemaal heel mooi lijkt, maar in praktijk werkt het natuurlijk voor geen meter. Je zal je kamer vrij optimaal moeten inrichten om dit überhaupt een beetje te laten werken, en mensen die hun kamer inrichten rond hun geluidsinstallatie kopen niet zo'n soundbar. Bij Henk en Truus in de woonkamer zal dit echt niet werken.

Verder is de 7.1.2 claim erg dubieus. Zo te zien probeert de soundbar zelf alleen boven en surround via de muren te kaatsen, dus waar ze die 2 achter kanalen vandaan denken te halen zonder de (niet meegeleverde) rear speakers is mij een raadsel. Ik kan ook nergens het frequentiebereik van de ingebouwde subwoofer vinden. Ga er maar van uit dat dat helemaal geen subwoofer is. Subwoofers moeten grote hoeveelheden lucht verplaatsen en daar heb je 2 dingen voor nodig: een grote driver (en bijhorende grote behuizing) en voldoende vermogen om die driver aan te sturen. Dit alles zit in een dun balkje en vreet totaal 65W.
Verder is de 7.1.2 claim erg dubieus. Zo te zien probeert de soundbar zelf alleen boven en surround via de muren te kaatsen, dus waar ze die 2 achter kanalen vandaan denken te halen zonder de (niet meegeleverde) rear speakers is mij een raadsel.
7.1.2 is meer dan 5.1, dus men hoopt dat dat verkoopt.

Doe mij maar een 5.1 set met echte goede losse speakers, dat is vele malen beter!
Inderdaad. Heb zelf een 5.1.4 setup, met dus in totaal 10 speakers (incl. subwoofer) en no way dat je met zo’n soundbar ook maar in de buurt komt.
Ik zit met een licht gare receiver, en keek dus wel naar een soundbar, eventueel wel praktisch en compacter dan de hele receiver voor bij de pc. Maar zelden tot nooit heb je de optie om de 2 kanalen achter apart aan te sluiten naderhand, dat moet er gelijk bij en dat zijn of heel fragiel kleine dingen of je betaald een kwak geld daar heb je deftige receiver met speakers voor.

Soundbar markt is een beetje meh. Zacht uitgedrukt.

Blijft over zelf bouwen maar zie dat met hdmi maar te doen.
Ik vind het meer dan dubieus, ik vind het liegen tegen je klanten. Zolang je niet kunt horen dat er iets achter je gebeurt is het in mijn optiek gewoon 2.1+ of 3.1+.

Soundbars.... slap aftreksel van echte audio systemen. Heck, zelfs mijn cheap ass Logitech 5.1 whoops their asses. Prove me wrong. :P

[Reactie gewijzigd door HenkEisDS op 22 juli 2024 16:12]

Lol, wat winden jullie je toch allemaal nodeloos en onterecht op. Dit is een 7.1.2 soundbar, op dezelfde manier dat mijn receiver ook niet verkocht wordt als 0.0.0 receiver omdat er 0 speakers en 0 subwoofers bijzitten. Je kan dus zoals in het verhaal staat er b.v. rear surround speakers bijkopen.
Over het nut van de upfiring speakers in de soundbar kan je twisten, maar ze zitten er wel degelijk op en het kán aardig werken.
Zelf heb ik altijd receivers gehad, maar door aankoop van een nieuw huis waarbij het lastig was om kabels weg te werken heb ik in de woonkamer tegenwoordig een yamaha musiccast bar40, een sub100 en twee Musiccast 20's voor rear surround. Dat is gewoon echt 5.1 en klink vrijwel net zo goed als m'n receiver. Ook voor muziek.
Bedankt voor het niet meegaan in het gezeik over dat sound bars niet echt surround zijn.

Ik heb zelf een receiver van een paar honderd euro en speakers die per stuk nog minder dan 100 euro kosten. Dat is invergemijking tot jouw setup is dat een stuk goedkoper volgens mij. Ja, ik moet voor iedere verhuizing flinke speakers inpakken en na iedere verhuizing weer kabels leggen, maar vergelijkbare geluidskwaliteit uit een soundbar kost volgens mij gewoon makkelijk 1000 euro extra, dus dan leg ik wel weer een kabelgootje neer. Bovendien, als ik eerlijk ben, zitten stopcontacten tegenwoordig ook al snel vol, dus dan kan ik nog steeds met lelijke verdeeldozen aan de gang.
In winkels vind ik soundbars altijd redelijk overtuigend overkomen, ik kan me voorstellen dat dat in een echt huis minder is. Daarbij weet ik ook niet of ik geloof dat kleine speakers op laag volume dezelfde kamervullende weergave hebben als grote speakers, maar wellicht ben ik biased omdat ik als arme student een goedkoop 5.1 setje met speakers ter grootte van een half melkpak heb gehad.
In mijn ervaring is de praktijk van de soundbars echt beroerd
Ik heb een paar dagen een jbl 9.1 setup gehad (een soundbar van +- 1000 euro) en het stereo beeld was al echt dramatisch slecht laat staan dat je de centre of "boven" channels kon onderscheiden.
Meteen weer terug gegaan naar mijn inmiddels flink verouderde surround receiver en het hele atmos gedeelte met extra hoogte channels maar weer snel vergeten.
Met deze redenering zou elke soundbar 1.1/1.0 mono zijn...

Ik begrijp waar je vandaan komt want ik ben zelf ook een speaker liefhebber, maar soundbars hebben echt wel hun plek verdiend in de audiowereld. Dus om het puur marketing te noemen is overdreven.

Met gebruik van DSP en psychoacoustische aanpassing of beamforming kunnen speakers of soundbars zeer goed buiten hun formaat spelen, sterker nog ik weet zeker dat een soundbar als deze (nee ik zeg niet in kwaliteit) beter is in het plaatsen van geuidseffecten en het breed uitstralen dan een enkele center speaker met mono amp en dac.

Alhoewel ik het eens ben dat het niet “echt” wireless is, is voor de algemene gebruiker een versterker, speakerdraad wegwerken achter tapijt of plinten meer gedoe dan een speaker op een kastje knallen en een stekker in het stopcontact douwen.

Als je echt wireless wil hebben zit je met een accu, die moet je opladen, is weer extra gedoe dan “set and forget”

Ik heb menig soundbar gehoord waar ik zeker van onder de indruk was, en dat koment van iemand die 7.1.4 heeft waar een hoop geld in zit. Is het een vervanging? Nee, maar is dit een echt goede oplossing voor mensen die wel dat gevoel willen hebben maar geen zin hebben in gedoe? Absoluut
Ik heb ondertussen al menig soundbar gehoord bij vrienden, maar geen enkele komt in de buurt van een 5.1 setup, en dat was inclusief >1000 euro soundbars.
maar geen enkele komt in de buurt van een 5.1 setup, en dat was inclusief >1000 euro soundbars.
Ik heb vroeger een goedkoop 5.1-setje gehad met vijf kleine sattelietspeakertjes. Ik denk dat je gelijk hebt dat het 5.1-beeld het beste klinkt als je daadwerkelijk 5+1 speakers hebt, maar in geluidskwaliteit denk ik dat deze soundbar het wint. Deze kost dan ook meer dan 4x zoveel als wat ik er voor uitgegeven heb, en daar wringt het voor mij; soundbars leveren een vergelijkbare geluidservaring voor veel meer geld, of een slechtere geluidservaring voor hetzelfde geld. Tegelijkertijd moeten we ons ook gewoon realiseren dat niet iedereen zit te wachten op overal in huis speakers hebben staan en kabels hebben liggen; het is sowieso een compromisproduct: je betaalt meer voor minder geluidskwaliteit maar meer gemak. Wat ik fijn vind is als we mensen die daarvoor kiezen in hun waarde laten, zoals @Squats doet.
Ik stond dus op het punt om deze reactie te plaatsen. Dan is mijn home theater ook wel een 20.1 setup....
Waar natuurlijk, er hangen wel degelijk draadjes aan, maar het voordeel is dat b.v. de achter speakers alleen een stopcontact aan de tegenoverliggende muur of eventueel de zijmuren nodig hebben, i.p.v. kabels dwars door de kamer naar de TV. Zeker niet draadloos en niet ideaal, maar wel duidelijk beter.
Ik denk weer verder en zie niet alleen een stroomaansluiting, maar ook een voeding, versterker en wireless tx/rx met talloze onderdelen die defect kunnen gaan x 5.

Een "normale" installatie heeft 1 centraal apparaat en voor de rest zo goed als passieve onderdelen.

Passieve speakers gaan in de regel niet stuk, elektronica juist wel.

EDIT: en het standby verbruik van al die onderdelen...

[Reactie gewijzigd door MichaelB74 op 22 juli 2024 16:12]

Allemaal helemaal waar, maar als je nu een 5.1 systeem in de woonkamer wilt bouwen is het wegwerken van kabels echt heel lastig. Ik heb 2.0, met versterker achter de muur in andere kamer en 2 draadjes voor speakers plus een heleboel voor LG tegen de muur. Maar als ik meer speakers op zou willen stellen dan zou ik ook voor de “draadloze”variant gaan.
Ik begrijp wat je bedoelt, m`n S3000 pro van Edifier was ook een "wireless" 2.0 setje.
De L en R speakers zijn niet met elkaar verbonden met dat typishe audio draadje (ff de naam kwijt)
De L is wel de source unit, waar je de inputs inplugged. De R speaker heeft alleen een stroom kabel.

Maar er is wel een marketing distinction.

Wireless word gebruikt bij bovenstaande constructies en/of BT oortjes met een kabel ertussen.

True wireless word gebruikt waarbij zowel L als R draadloos zijn, zoals de airpods pro of de Sony WF-1000XM4 buds.
Dat. Maar eigenlijk nog erger, dat het niet echt een probleem oplost. Voorheen moest er ook een draad in een speaker, nu nog steeds. Alleen een ander soort draad. En het is er alleen maar complexer geworden. Want draadloos; dus latency. Elke speaker zijn eigen amplifier ingebouwd... ga zo maar door.
Laten wij ook even eerlijk zijn. een stroomkabel is over het algemeen wat ruimer beschikbaar tov een audio kabeltje :P
Op zich wel natuurlijk, maar bij de 2 achterspeakers zijn er dus al 2 stopcontacten naast je bank in gebruik, in het zicht. Of je moet met een stekkerdoos gaan werken. Die "ouderwetse" audiokabels waren een stuk dunner en hadden een "transparant" laagje waardoor ze makkelijker weg te werken zijn.

Ik ben dus op zoek naar draadloze achterspeakers, zodat je geen kabels ziet. Iets als de JBL Bar 9.1 is daar wel een mooie oplossing voor, maar ik hoopte wat meer concurrentie daar in te vinden.
Marketing. Ik ben al blij dat Tweakers zich er niet al te veel in mee laat gaan. De SA-SW surround luidsprekers worden echter als draadloos aangeprezen, iets wat ze technisch pas genoemd zouden mogen worden indien je ze makkelijk van de muur kunt nemen om ze via een docking station draadloos op kan laden. Dat valt uit de promo-video echter niet op te maken.

Voor de subwoofer zitten gewoon kabelaansluitingen op de achterkant. Wat me stoort is dat men ook niet toont wat voor stroomkabels worden meegeleverd. Zijn die dan wel netjes weg te werken? Of van het lomp dikke draad wat niet te buigen of achter een plintje weg te werken valt?
Die discussie had ik ook met een collega...

Ja, speakers zonder draad.
-Oh met accu's?
Nee op stroom
-Ehhhhh dan heb je dus net zoveel kabels als ik
Nee, ehhh, oh ja.

:)
Anoniem: 501293 @Thomas18GT22 juli 2021 11:22
Ik snap in ieder geval wel wat je bedoeld :P Draadloze speakers met een stroomkabel promoten vind ik ook zo een onzin. Trek dan gewoon je speakerdraad door. Ik heb daar ook wel moeite mee, ook al klinkt het natuurlijk stom als je de speaker op batterijen zou moeten laten lopen maar het idee van draadloos vind ik bij een speaker niet passen.
Stevige prijzen, maar je zou dit moeten kunnen testen in de ruimte waar je zit. Beneden bij ons is een L vorm en wij zitten net iets naast het midden, dus langs 1 kant maar een muur, en dan achter de zetel is er nog een trapgat naar boven. Denk niet dat dit hier veel gaat doen die soundbar. Maar WAF proof is een soundbar zeker wel. Geen kabeltjes etc. Maar soundbar + 2 achterspeakers dan hou ik mijn bekabelde versie en versteker toch nog een paar jaar bij
Zeker omdat de achter speakers en subwoofer upgrades zijn
Als die 300W subwoofer als wireless wordt verkocht, moet je dan de oplaadkabel los kopen? :+
Geloof dat die speakers net als bij Sonos toch echt een losse voeding hebben ;-)

Wireless is qua WAF score vooral dat er geen draden over de vloer lopen.
Als W daar over gaat klagen voldoet de blijkbaar W niet aan de HAF.

;)

Geen Sonos of Soundbar in mijn huis, nooit ever

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 22 juli 2024 16:12]

Soundbars zijn wel beter geworden door de jaren heen, maar veel hangt ook af van in welke ruimte zit jij. Bij ons bijvoorbeeld (thank god zijn er kabels in de muur voor de rear speakers) zitten we in een L vorm net iets naast hoek op het lange stuk, dus tussen de 2 in, daar werkt dit niet echt goed. Vroeger had ik een meubel van sony met ingebouwd 5.1 systeem, nooit over te klagen gehad. Het kan uiteraard niet op tegen een echte 5.1 of 7.1. Maar dat meubel van sony was (is) echt gewoon fantastisch, snap echt niet dat ze dit niet meer maken. Waf gehalte = zeer hoog, en het geluid was meer dan ok. Ok ik ben geen audiofiel, maar TV geluid is voor mij een no go. Er moet echt wel wat meer zijn. Maar voor velen is een soundbar al meer dan genoeg. Soundbars verkopen ook veel beter dan allerlei losse componenten. Natuurlijk als jij daar een versterker hebt staan van 2-3000 euro dan ga je die niet elke x aantal jaar vervangen. Maar een goedkope soundbar, die gaan vlot de deur uit. Deze noem ik nu niet bepaald goedkoop, maar dat moet ieder voor zichzelf uitmaken.
Heeft iemand al een idee hoe deze soundbar zich verhoud ten opzichte van de Sonos Arc? ik wil namelijk over een aantal weken een nieuwe soundbar kopen. Is deze de meerprijs waard? of is dat nog even afwachten op onafhankelijke reviews?
Van wat ik heb gehoord is het geluid erg goed, maar ik kan daar nog niet over oordelen. Als je geen haast hebt zou ik zeker even wachten. Dit is een product wat al 3-4 jaar in de maak is dus er is tijd zat geweest om het te perfectioneren
Je hebt ook nog andere alternatieven, b.v. Yamaha Musiccast (bar40, bar400, Musiccast 20's als rear, sub100 als subwoofer ) Mooi systeem ook.
Hoge prijzen voor rommel in een plastieken kast. Doe mij maar zelfbouw.
Ach doe ik toch ook maar een duit in het zakje... Ik heb een ST-5000 van Sony en ben een echte muziekliefhebber, en kan met deze soundbar echt genieten van muziek. Zeker, een apart 5.1 systeem klinkt natuurlijk nog beter maar dan zit je huiskamer ook vol met die rotte speakersets en bedrading. Daar wilde ik na vele jaren met speakersets van >4000 toch echt vanaf en hier is slechts 1 stroomdraadje genoeg voor veel plezier.
-
Tuurlijk een echt surround geluid zit er niet in, al zou het mooi zijn als je twee draadloze speakers extra zou kunnen plaatsen. ( heb je er toch weer 4, pfffff)
-
Ik geniet van deze soundbar en dat is waar het uiteindelijk omdraait...persoonlijk geluk ! En voor €750 een mooie deal.....

[Reactie gewijzigd door Harrij op 22 juli 2024 16:12]

Ooooh, dat zou ik wel cool vinden. Het ontwerp zoals op de foto, doorzichtig.
Stuur een mailtje naar jerryrigeverything. Misschien kan hij een sticker voor je maken, net zoals hij verkoopt voor (o.a.) telefoons waarbij je de binnenzijde ziet.
Zou inderdaad wel wat hebben, begrijp niet dat dat een -1 oplevert. Ja, het is duidelijk dat dat ding in werkelijk niet doorzichtig is, mar het zou leuk zijn.
Edit: volkomen verkeerd gelezen.

[Reactie gewijzigd door YoMarK op 22 juli 2024 16:12]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.