Philips-55"-monitor met HDMI 2.1 en 4k144Hz kost 1399 euro en komt in augustus

MMD brengt de Philips Momentum Monitor in augustus uit voor 1399 euro. Deze 55"-LCD-monitor heeft een 4k144Hz-paneel en HDMI 2.1, waarmee het scherm vooral gericht is op de nieuwe consoles. De monitor is volgens de fabrikant specifiek ontworpen voor de Xbox Series S en X.

De Philips Momentum Monitor met typenummer 559M1RYV beschikt over een VA-paneel met een contrastverhouding van 4000:1 en kan 95 procent van de DCI-P3-kleurruimte weergeven. De grijs-naar-grijs-responstijd bedraagt 4ms en het scherm is voorzien van driezijdige Ambiglow. Dit lijkt op Ambilight, wat bekend is van de Philips-tv's, al is Ambiglow de naam van deze toepassing bij monitoren.

De monitor is voorzien van een DisplayHDR 1000-certificering van VESA, wat betekent dat het scherm een behoorlijk goede hdr-ervaring moet kunnen bieden. Details over het dimmen van het backlight zijn onbekend, maar in ieder geval kan het scherm in hdr-modus een relatief hoge piekhelderheid van 1200cd/m² halen. In sdr is dat maximaal 750cd/m².

Op het vlak van de signaalinvoer zijn er drie HDMI 2.1-aansluitingen beschikbaar, aangevuld met een enkele DisplayPort 1.4-aansluiting en een USB-C-aansluiting met ondersteuning voor USB-PD tot 65W. Het scherm heeft een 4k144Hz-paneel, maar de combinatie van de 4k-resolutie met de maximale framerate van 144fps zal enkel mogelijk zijn voor pc-gamers via de DisplayPort-aansluiting, omdat via HDMI 2.1 bij een 4k-resolutie 120Hz de limiet is. Of de Philips Momentum Monitor is voorzien van alle functies die onder HDMI 2.1 vallen, is onbekend. Wel is duidelijk dat VRR wordt ondersteund.

MMD heeft de monitor voorzien van een geïntegreerde soundbar die tussen de voet en de onderkant van het scherm is geplaatst. Voor deze soundbar heeft de fabrikant samengewerkt met audiobedrijf Bowers & Wilkins, zoals TP Vision dat ook doet met zijn Philips-televisies die van een soundbar zijn voorzien.

Volgens MMD is de Philips Momentum-monitor 's werelds eerste monitor die is ontworpen voor de Xbox. Bij het ontwikkelen van het scherm heeft MMD naar eigen zeggen samengewerkt met Xbox-medewerkers. 'Het team heeft samengewerkt om de Xbox Game Mode te creëren, een spannende modus met speciaal afgestemde beeldkwaliteit voor de Xbox. Aan de monitor is uitgebreid samengewerkt en is getest en gevalideerd door technici van Microsoft en TPV', schrijft het bedrijf. De monitor is overigens ook gewoon te gebruiken in combinatie met een PlayStation 5.

In de komende maanden zal MMD nog meer modellen aankondigen in de Designed for Xbox-gaminglijn, waar de Philips Momentum Monitor al onder valt. Het bedrijf maakte een jaar geleden bekend dat het gelijktijdig met de release van de PS5 en de Xbox Series-consoles meerdere HDMI 2.1-monitoren met 4k144Hz-panelen uit zou brengen. Die releaseperiode is niet gehaald. Er zouden naast het hier besproken 55"-exemplaar in ieder geval ook varianten met beelddiagonalen van 27" en 31" uitkomen, die ook zijn uitgerust met een 4k-paneel met een 144Hz-verversingssnelheid.

Door Joris Jansen

Redacteur

22-06-2021 • 16:23

83 Linkedin

Reacties (83)

Wijzig sortering
Het is dus een LCD scherm, dat mistte ik even in het bericht.

Ik vraag me af hoeveel mensen dit echt als monitor gebruiken. Een 27 inch variant met dezelfde techniek verder, zou wel fijn zijn. Maar om de 1 of andere reden gaat het nog wel even duren voordat we fatsoenlijke monitoren krijgen. Weet niet waarom, want momenteel lopen TV's wel voor op monitoren. Ik snap niet helemaal waarom, want qua software is een monitor vele malen simpler (gezien er geen smart-tv mogelijkheden nodig zijn en ook geen afstandsbediening)

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 23 juni 2021 09:34]

VA-paneel betekent LCD, maar ik zal het anders nog even toevoegen :)
VA-paneel betekent LCD, maar ik zal het anders nog even toevoegen :)
Als het een IPS-paneel had was het leuk geweest, maar ik zou niet een monitor nemen met VA-paneel, maar zo denk ik er over, maar waarom zou je deze scherm kopen voor je Consoles als je voor minder een 4K 120Hz OLED TV heb?
Omdat je met OLED nog een risico van burn-in hebt en met LCD niet. Als je de 'monitor' eigenlijk gewoon gebruikt om je gaming-pc aan te hangen en er alleen op gamed is het niet zo'n probleem. Als je ook van plan bent om er productiviteit op te doen en uren lang in de Windows desktop zit - dan misschien wel.

OLED is best resistent tegen permanent burn in tegenwoordig, maar ik gebruik een OLED als monitor en moet wel echt de taakbalk verbergen (met buttery task bar, zodat er geen pixel van over blijft), omdat er anders na een uurtje wel temporary image retention van de taakbalk op het scherm zit. Dat gaat wel vrij snel weg, maar het 'voelt' niet echt fijn.

Dat terzijde is denk ik een OLED voor de meeste mensen een betere keuze dan deze idd
Ja als je op je computer productiviteit op doe ja is een OLED scherm niet handig, maar als je je consoles er op heb aangesloten en gamed er het meeste op, met films en series kijken, is een OLED TV een perfecte keuze lijkt mij.
Een monitor met VA-paneel geef ik persoonlijk zelfs de voorkeur aan boven IPS, puur wegens het hogere contrast. Maar op zich is je vraag terecht ja, voor dat bedrag kun je ook een oled-tv van minstens hetzelfde formaat halen. Al heb je dan natuurlijk geen DisplayPort e.d., dat is misschien nog de overweging.
Een monitor met VA-paneel geef ik persoonlijk zelfs de voorkeur aan boven IPS, puur wegens het hogere contrast. Maar op zich is je vraag terecht ja, voor dat bedrag kun je ook een oled-tv van minstens hetzelfde formaat halen. Al heb je dan natuurlijk geen DisplayPort e.d., dat is misschien nog de overweging.
Ja als je een DisplayPort nodig heb kan het een probleem wezen, maar voor de meeste mensen is een HDMI 2.1 port goed genoeg, en al helemaal als je het gebruikt om op te gamen met een Console, en er films en series op kijkt.
Eens, VA is veel beter voor gaming door de betere contrastwaardes.
IPS zorgt vooral op groot formaat voor IPS Glow.
Niets tegen IPS want ik gebruik zelf IPS nu, maar als Gaming je doel is dan is VA de betere keuze.
Vreemd heb nergens last van, heb nog nooit gehoord van IPS Glow, en ik heb ook VA paneel gehad jaren lang, mijn scherm is van goede kwaltijd, en ik ben al vele jaren (30+) een gamer, speel veel first person shooters, en RPG en meer.
Ik heb ook een goede kwaliteit monitor, ik heb deze ( pricewatch: LG UltraGear 38GL950G Rood, Zwart ) een van de beste Nano IPS displays die LG maakt. En het valt ook absoluut niet op maar in donkere scenes en als je goed oplet zie je de IPS Glow in de hoeken, een geelachtige gloed. Bij VA het je in diezelfde scenes veel donkerdere contrasten en die heeft geen last van Glow.

Bij IPS is de Glow minder als je een FALD scherm hebt met veel zones. maar de meeste IPS displays zijn nog altijd edge lit en die hebben allemaal Glow al is het vrij weinig. Zie onderstaande artikel van TFT Central, de review van mijn monitor (in mijn ogen een van de beste Monitor reviewers)

QUOTE:This type of glow is common on most modern IPS-type panels and can be distracting to some users. BRON: (https://www.tftcentral.co.uk/reviews/lg_38gl950g.htm)

Voorbeeld IPS glow zoals het voor ons zichtbaar is (https://www.limscave.com/...t-bleed-60cm-distance.jpg)

Let op wanneer je het gaat zoeken en je ziet het, it cannot be unseen :)
Ow bedoel je dat de beeld niet zwart is in echte zwarte scenes in spellen en films en ga maar zo door, en grijze ronde plekken heb, vooral in de randen, ik wist niet dat het IPS glow hete, ja klopt dat hebben alle LCD monitors last van die Edge-lit backlight hebben, ik zelf heb niet Nano IPS, ik heb de Acer Predator X34A, en die is gewoon IPS, en ja zwart is niet echt zwart, maar grijs, maar daar horen ook VA panelen last van te hebben, of ze moeten een berg Micro led backlight hebben overal en niet alleen in de randen.
Goeie vraag, ik heb een 43 inch Momentum monitor en ik moet zeggen dat dat prima bevalt! :) Het verschil met 55 inch is natuurlijk nog eens 30 cm, maar ik moet vooral zeggen dat ik het super vindt om het scherm op te kunnen delen in 4 volwaardige formaten!

TV's lopen zeker voor, ik bedoel OLED is fantastisch, maar ja, in ieder geval in mijn situatie met de 43 inch kwam een OLED variant qua prijs niet in de buurt.
Ik heb dan liever meerdere monitoren dan 1 grote eigenlijk. Zelf nu een 32", 27" en 24". De eerste en tweede zijn 4K, de derde nog HD.

Verder zit ik vrij vaak met hetzelfde beeld op een monitor, dus dan is de kans op inbranden met OLED wel groot en daar vind ik ze wat te duur voor. Maar goed, het ging me er vooral om dat ik liever wat meer maten zie die dan ook nog gewoon 4K/120hz aankunnen.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 22 juni 2021 19:35]

"Weet niet waarom, want momenteel lopen TV's wel voor op monitoren. Ik snap niet helemaal waarom, want qua software is een TV vele malen simpeler (gezien er geen smart-tv mogelijkheden nodig zijn en ook geen afstandsbediening)"
Ik snap niet helemaal wat je bedoelt.
Hij bedoelt:

"Qua software is een monitor vele malen simpeler..."
Bedoel je: "...qua software is een monitor vele malen simpeler..."?
Waar trekt met de grens tussen monitor en TV, of wanneer wordt een monitor een TV en andersom?
Goeie vraag. Ik denk een TV is een monitor met een CI+ module of een TV-Tuner.

Dat is natuurlijk mijn persoonlijke manier van onderscheiden. Vroeger kon het nog met meerdere eigenschappen onderscheid worden maar daar blijft het bij tegenwoordig voor mezelf.

Geen idee hoe anderen het nog verder onderscheiden. Anti-blauw licht functies etc voor kantoor gebruik zijn zowat toegevoegde gimmick features die het ook kunnen verder doen onderscheiden maar ach ja.

Ik heb voor een lange tijd een HDTV gebruikt als PC monitor gewoon omdat HDMI zo overal in te prikken is. :Y)

[Reactie gewijzigd door Silversatin op 22 juni 2021 16:37]

Ingebouwde speakers, afstandsbediening, hoge input-lag, av-in, ingebouwde smart functionaliteiten etcetc
Zelfs goedkoper monitoren hebben tegenwoordig vaak minimaal een speaker ingebouwd. Input-lag valt al jaren vaak mee, zelfs bij relatief goedkope grote monitoren (zoals eerdere 40" modellen van Philips) en tv's hebben vaak zelfs een aparte 'gaming mode' met snellere reactietijd. Qua AV-in hebben hebben monitoren vaak meer veel opties. 'Smart' functionaliteit van tv's is vaak na een paar jaar al niet meer zo handig omdat de apps niet meer geüpdate worden / beschikbaar komen zoals ik op mijn meer dan € 2.000 dure Samsung al jaren geen updates meer krijg en bijvoorbeeld geen Apple TV+ app en geen Disney+ kan installeren.

Zeker nu je betrekkelijk goedkope, krachtige settopbox-achtige hardware zoals de ChromeCast en Apple TV hebt, vervagen de grenzen steeds meer tussen tv's en monitoren.
Hij vroeg niet wat de voordelen zijn van een monitor, hij vroeg hoe je het kan onderscheiden
En hier ligt een ongebruikte LG monitor met TV tuner.
Ja echt, LG noemt het een monitor!
Ik geloof dat tv’s ontworpen zijn om hen te bekijken in landscape modus, evenzo achteraan een tv zijn de koelroosters niet bestemd om hem rechtop te zetten!
Een gat in de markt!
Wou net dezelfde vraag stellen. In principe kijkt toch bijna iedereen digitaal tegenwoordig. Zullen er dan nog wel "TV's" worden gemaakt in de toekomst of gaat het allemaal een monitor zijn binnenkort? Zal behoorlijk wat verwarring zaaien bij de gemiddelde consument.
Als dat zou betekenen dat er meer op de markt komt zonder smart-onzin, kan ik het alleen maar toejuichen.
In een TV vind je andere aansluitingen (soms nog scart, component, composiet, monitor vaak naast HDMI enkel displayport en soms nog VGA), ingebouwde tuner, ingebouwde speakers (van degelijke kwaliteit), TV apps, (meer) beeldverbeteraars, automatisch alle inputs goed weergeven op 24hz, 25hz, 30hz, 50hz, 60hz, 100hz en 120hz.

Sluit je Ziggo of KPN decoder maar eens aan op je monitor, dan zie je direct waarom een TV zoveel fijner is om TV te kijken tegenover een monitor. Ik vind zelf bijvoorbeeld 24p films niet fijn kijken op mijn UW monitor, door de lage inputlag en geen beeldverbeteraars stottert het beeld bij panning shots.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 23 juni 2021 02:12]

Waar trekt met de grens tussen monitor en TV, of wanneer wordt een monitor een TV en andersom?
Welke grens precies? Een TV heeft een veel lagere pixel dichtheid dan een monitor.
Of iets een TV of een monitor is, heeft dus te maken waar het voor bedoeld is.

Een tv op 1 meter afstand is echt niet fijn kijken.
Een 55" TV met 4k heeft dezelfde pixel dichtheid als deze 55" 4K Monitor.
Een 40" 4k-TV op een meter afstand is anders prima te doen.... op 50 cm ook, overigens.
Zeker nu 4k standaard wordt, en 8k om de hoek kijkt, is pixeldichtheid geen relevant onderscheid meer.

Het officiele onderscheid is de tuner, maar het smart-gehalte (in hoeverre je apps kunt draaien op je scherm) begint ook aardig onderscheidend te worden. Domme TVs worden helaas zeldzaam.
Een tv op 1 meter afstand is echt niet fijn kijken.
Een 55' op 1 meter is waarschijnlijk wat te dicht bij, maar niets houdt je tegen om op 1,5 meter te gaan zitten :)

Een 4K scherm van 40' ziet er op 1 meter afstand – of het nou een tv is of een monitor – sowieso stukken scherper uit dan de monitoren waar ik hiervoor decennia mee gewerkt heb.
Ik zou er niet aan moeten denken om daar zo dicht bij te zitten, ik zou gek worden. Enja ik weet dat je dichtbij moet zitten om de volle glorie te kunnen zien, maar dat zal mij een worst wezen zoals jullie zeggen. Ik wil niet op dat scherm plakken. Er is nog zoiets als ideale afstand, en al zeker van een monitor. Kijk maar naar bureau's, deze zijn meestal 60 of 80 en dan staat daar een 32 inch op ofzo. Ik zou er gek van worden. Een bureau voor mij is minstens 1 meter diep en daar kan ik dan perfect 2x 27inch op kwijt. Dat is ideaal voor mij. Het is toch niet comfortabel om zo een joekel van een scherm op 60 cm van je neus te hebben, zit je toch heel de dag je kop te draaien voor het minste. Nuja ieder zijn eigen ding
Het is nou eenmaal heel persoonlijk. Sommigen hebben veel liever twee monitoren, zodat de vensters van programma's vanzelf óf links óf rechts komen te staan. Persoonlijk ben ik juist blij dat ik van die 'middelbalk' af ben en gewoon één grote desktop heb. Voor snel positioneren gebruik ik zo nodig de toetscombinaties van Mosaic.

Inderdaad moet ik mijn hoofd regelmatig een klein beetje draaien, maar dat doe je ongemerkt en is juist beter dan urenlang statisch zitten. Sowieso zijn jouw 2 x 27" monitoren samen breder dan mijn 40" ;)

Veel mensen hebben een betrekkelijk klein bureautje en draaien het dan om: Zo'n monitor is te groot voor mijn bureau / dan zit ik te dichtbij. Onzin natuurlijk. Je tafel is gewoon te klein. Je zegt toch ook niet dat je hoofd te groot is als je helm niet past?
Ontbreken van de tuner hoogstwaarschijnlijk. Hele gaming gedeelte lijkt me marketing blurb.

[Reactie gewijzigd door lowfi op 22 juni 2021 16:29]

In Nederland gebruik je toch helemaal geen tuner meer? Elke provider heeft een settopbox. Of heb je dat nodig voor een CI+ module?

Maar zon CI+ module wordt in de praktijk volgens mij ook amper gebruikt.
Liever een CI+ module dan een extra kacheltje met een eigen ab.
Jawel hoor, ik gebruik de DVB-C tuner in mijn tv nog altijd om TV te kijken. Komt geen kastje of module aan te pas.
CI vind je eigenlijk alleen maar terug in niet standaard oplossingen zoals bv vakantiehuisjes. En dan heb je zo'n gehandicapt ding wat geen serie kan pauzeren, spoelen of vanaf het begin starten.
Yups ik zou ook graag die telenet rommel box hier buitengooien. Maar het is dan huilen qua functies. Dat is het grote probleem. Ik zou veel liever zo een kaart in mijn tv steken, maarja pauzeren kan niet, later kijken of iets opnieuw kijken kan niet. Dan moet je alles gaan streamen ... dan vraag ik mij af, wat is het nut nog dan ? Enja ik wil niet alles liggen streamen van een gsm/tablet. Maar terugkijk tv, dat is zoiets handig.
Ik ken meer mensen die de CI+ gebruiken dan "weer zo'n irritant langzaam extra kastje met afstandsbediening".
Maar als de monitor geen tuner heeft, maar wel een 'smart' gedeelte... (waardoor je bijvoorbeeld de TV app van je provider kunt installeren). Is het dan een TV of een monitor? ;)
television tĕl′ə-vĭzh″ən►

n.
An electronic broadcast system in which special providers transmit a continuous program of video content to the public or subscribers by way of antenna, cable, or satellite dish, often on multiple channels.

Verschil tussen een pcmonitor & een televisie is in ieder geval de tuner (hoofdzakelijk). Al gebruik ik mijn tv precies op de manier die jij beschrijft (als monitor dus :? )
....by way of antenna, cable, or satellite dish....
Ik wil absoluut niet doen alsof ik 'gelijk' wil hebben, maar het is natuurlijk altijd de vraag bij 'definities' in hoeverre deze nog 'bij de tijd' zijn. Tegenwoordig is 'streaming' (mijns inziens althans) evengoed een bron als de conventionele die hierboven genoemd zijn.

Anywho: Het maakt ook helemaal niks uit. Uiteindelijk is een scherm een scherm en kun je er op weer laten geven wat je maar wilt. Dat sommige schermen dan 'TV' heten, doet er (tegenwoordig) niet zoveel meer toe.
...transmit a continuous program of video content...
Dit is wat het verschil maakt tussen televisie en streamen.
Wij dus ook. Net een nieuwe 70" philips gekocht, woon in Zweden en heb dus helemaal geen trek in Zweedse kabeltv wanneer ik via Ziggo de Nederlandse kanalen kan kijken.

Mijn tv wordt dus gebruikt als tv, maar niet via tuner maar het casten van een app.
Is mijn tv dan eigenlijk een tv? 8)7
Of de tuner nu een app is of een stukje software voor dvb-x...

Lijkt beide gevallen een TV.

Mooi ook: verkoop een monitor lever er een Chromecast met Google TV bij en je verkoopt een TV.
Denk idd zoals velen zeggen, het missen van een tuner en eventuele aansluitingen voor kabel/CI+ module of zelfs smart functies. Men zou uiteraard gewoon met een chrome cast of zelfs direct met de Xbox of PS5 TV kunnen kijken door middel van de apps.

Voor een PC monitor is 55 inch wel te groot. Heb zelf 48 inch geprobeerd met de LG CX van vorig jaar, maar inmiddels toch overgestapt naar een triple monitor setup omdat ik er maar niet aan kon wennen.
Het is de responsetime (4ms) die dit apparaat een monitor maakt, en geen TV (los van de tuner).
Wie gebruikt zijn tv nog als tv? Bij mij is het alleen een monitor met allerlei kastjes. Ik heb geen tv-tv meer nodig. Liefst gewoon een goeie monitor.
Top product lijkt me.
Ja dat heb ik ook. Maar iedere keer blijft een tv goedkoper dan een vergelijkbare monitor dus dan is de keus voor een tv toch makkelijk gemaakt.
Nu nog een 65" model en het kan (ook) door als TV?
Want tegenwoordig is het enige wat daarin verdwijnt aan bekabeling ook niet meer dan power & HDMI.
En optioneel een UTP touwtje.
Als ik alleen droog naar de specs zo kijk (niet gehinderd door kennis van zaken), komt dit op mij over als een goede monitor. Vergeleken met eerdere aankondigen van monitoren is deze niet eens zo gek geprijsd, me dunkt.

Ik heb geen flauw idee waar ik een dergelijk scherm moet plaatsen op mijn bureau, zit nu al ongeveer 50cm van een 27" FHD af. Net zo dichtbij op een 55"4k lijkt me.... immersief :P
Wel benieuwd naar de prijskaartjes van de 27" en 31" versies.
Ik hoop vooral dat ze nog een tussenmaatje doen, 36" of 40" zou ideaal zijn als monitor. Als de prijs dan nog wat zakt ga ik eens overwegen om te upgraden.
Hier een tweedehandse 43" 4k monitor gekocht via V&A voor iets meer dan 300 euro en dat is heerlijk voor het thuiskantoor. Ik gebruik hem voornamelijk als 4 naadloze full HD monitors.
Volgens MMD is de Philips Momentum-monitor 's werelds eerste monitor die is ontworpen voor de Xbox.
Waar blijkt dat uit? Waarom zit er een 144Hz scherm met DP in als de XBox dat helemaal niet kan?
'Het team heeft samengewerkt om de Xbox Game Mode te creëren, een spannende modus met speciaal afgestemde beeldkwaliteit voor de Xbox.'
Wat maakt een modus "spannend"? Kwam het telefoontje van binnen het huis? Staat er een man met een bijl achter het scherm te wachten? Wat een quatsch.
Of de Philips Momentum Monitor is voorzien van alle functies die onder HDMI 2.1 vallen, is onbekend.
Is het wel HDMI2.1 als het niet alle functies implementeert?

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 22 juni 2021 16:51]

monitor 55inch, veel mensen hebben dat nog niet eens als tv en de prijs wauw. lg oled 48 inch is volgensmij ook voor die prijs te vinden. hoe de input lag verhouden met elkaar zou ik dan weer niet weten.

tweakers tijd voor een testje? :D
55"-monitor in 4k
Das een breedte van 1217mm of 47.9 inch
80 pixels per inch of 3,1 pixels per mm.
Ik zit nu naar een scherm te kijken met 218 pixels per inch, ofwel 8,6 per mm
Een heerlijk scherp scherm en ik zou een 55" monitor toch echt in 8K willen hebben, een 55" TV in 4K prima, maar niet een monitor.
Maar goed, dit lijkt een pure Gaming monitor voor consoles, niet voor serieus werk. Meer een televisie dus, lijkt me trouwens wel een goede keuze voor een dumb tv, nu
ik er over nadenk.
Dat ja. Heerlijk een domme tv, oftewel: slimme monitor.
Ik zie hier weinig meerwaarde in ten opzichte van een LG OLED, CX die ongeveer €1000 kost. Heeft misschien 24hz minder maar daar krijg je wel een veel beter beeld voor terug.
Hoe is de kleurechtheid van een LG OLED als monitor? Is dat goed te calibreren en te gebruiken voor foto/video bewerking? En hoe zit het tegenwoordig met inbranden als je het gebruikt als monitor? Ik zit nog wel eens te overwegen om mijn 27" Dell te vervangen, maar ik wil wel goede kleuren blijven behouden.

En sluit je dan zoiets aan op een displaypoort met DP->HDMI? Ik gebruik mijn HDMI poort namelijk al richting mijn receiver en TV.
Volgens mij is de kleurechtheid goed (weet niet hoe goed vergeleken met de specialistische video/fotobewerking monitoren), de kalibratiemogelijkheden zijn in ieder geval uitgebreid.

Inbranden is minder een probleem in de recentere modellen (helderheid is wat lager en allerlei slimmigheden toegevoegd), maar weet niet hoe lang je je taakbalk in beeld moet hebben voordat het een probleem is.

Volgens mij kan je gewoon DP--> Hdmi adapters gebruiken (al heb ik dat nooit gedaan omdat ik een hdmi poort over heb).
Dan werkt VRR alleen misschien niet als je DP gebruikt :?
Als je je oled als monitor gebruikt ga je hem altijd in de gaming modus gebruiken, omdat dat het minste lag geeft.

En in die modus kan je geen instellingen doen.
Oké, dus een 55 inch LCD (VA) monitor met (ongeveer) de prijs van een 55 inch OLED TV.
Dus dan betaal je voor de DisplayHDR 1000 certificering en de display port en een extra 22hz?
4k144 is mooi, maar zou voor deze prijs wel een OLED verwachten eigenlijk.
Dat dacht ik ook, behalve dan dat een 55" OLED van Philips een adviesprijs meekrijgt ruim 2000€ en deze pas na een half jaar of langer rond de 1400€ hangt.

Wanneer deze monitor 1400€ als adviesprijs meekrijgt zal hij hopelijk na verloop van tijd toch aardig onder de 1000€ uit moeten komen. Tenzij het een dusdanig niche product is waardoor hij altijd duur zal blijven, dat is koffiedik kijken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee