Ubisoft toont eerste beelden Avatar-game en brengt spel in 2022 uit

Ubisoft heeft tijdens E3 de eerste beelden van Avatar: Frontiers of Pandora getoond. De game werd in 2017 al voor het eerst aangekondigd. De makers willen het spel in 2022 op de markt brengen en het komt alleen naar de nieuwe generatie consoles, pc's, Stadia en Luna.

Veel informatie geeft Ubisoft op dit moment verder niet. De trailer bestaat uit pre-rendered-beelden en bevat geen gameplay. In die beelden is te zien dat twee van de bekende blauwe aliens op de ruggen van vliegende Pterodactylus-achtige wezens zitten en van daaruit de strijd aangaan met helikopters van de mensheid. Volgens de beschrijving van de trailer, speelt het spel zich af op een ander deel van de planeet dan in de film uit 2009 te zien was.

Avatar: Frontiers of Pandora wordt een first-person-game. De game moet in 2022 uitkomen en slaat de vorige generatie consoles over: hij komt naar de PlayStation 5, Xbox Series X en S, Google Stadia en Amazon Luna. Het spel draait in de Snowdrop-engine van de studio, dezelfde engine waar The Division en zijn vervolg in draaien.

Het is niet de eerste keer dat Ubisoft een game maakt van Avatar. In 2009, hetzelfde jaar dat de film uitkwam, verscheen James Cameron's Avatar: The Game voor Windows, op de PS3, Xbox 360, Sony PSP, Nintendo Wii en DS. De game speelde zich af voor de gebeurtenissen in de film en kreeg op alle platforms matige cijfers van recensenten.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

12-06-2021 • 22:34

83 Linkedin

Reacties (83)

83
78
33
5
0
34
Wijzig sortering
Met de film is er een wereld gecreëerd die zich uitstekend leent voor een RPG. De film liet ook al zien hoe vaardigheden aangeleerd en de wereld ontdekt kon worden. Hopelijk wordt het niet teveel vechten tegen mensen. Daarmee wordt het gewoon weer een soort van shooter. In de film was dat ook maar een klein onderdeel. Het merendeel was ook gewoon een gevecht tegen de ruige wereld waarin ze zich bevinden.
Aan de naam te zien verwacht ik dat het meer op Star Wars: Battlefront gaat lijken. Ik denk niet dat het een een leuke RPG wordt.
Het MS-DOS spel Albion uit 1994 is een inspiratiebron geweest voor de Avatar films. Voor liefhebbers van klassieke pixelart games raadt ik deze aan om eens uit te proberen.

http://www.intelligent-ar...on-albion-and-avatar.html

[Reactie gewijzigd door computerheld op 12 juni 2021 23:33]

Avatar is gewoon Pocahontas in Space.
Je bedoeldt "Dancing Dances With The Wolves".

Edit: Thanks conces!

[Reactie gewijzigd door Michaelr1 op 13 juni 2021 21:00]

Ahum... als je iemand corrigeert, is het wel zo lief om dat goed te doen.
Zoals ik jou nu corrigeer:
Je bedoeld "Dancing With The Wolves".
Je bedoelt "Dances with Wolves".
Damnit! Type ik net in een reactie. Die is weinig origineel nu...
...Ach ja, eigenlijk weet iedereen stiekem dat het zo is. 😉

[Reactie gewijzigd door MeMoRy op 13 juni 2021 08:43]

Ferngully, Dances With Wolves... Avatar was qua verhaallijn weinig verniewend. Het waren de visuals (en dan vooral het 3D-aspect) en in iets mindere mate artstyle (die zwaar geïnspireerd lijkt te zijn op bestaande projecten) die indruk maakten.
En de oorspronkelijke: The Tempest van William Shakespeare.
Ik heb de film in de bioscoop gezien. Geen enkel moment kwam bij mij een gevoel van "Dances with wolves" of "Ferngully" op. Maar bij jou dus wel? Het is geen film geweest die ik voor een tweede keer wilde zien, hij was wat mij betreft OK. Maar... Noem eens een film van de laatste tijd dat zo vernieuwend is?

[Reactie gewijzigd door conces op 13 juni 2021 17:48]

Albion! Had hier vroeger een demo van volgens mij, top-down 2D wanneer je door het bos liep, en soortvan3D als je in de grotten rondhing volgens mij. Altijd jammer gevonden dat ik de full version niet kon vinden. Wie weet... :)
Is vast nog wel te vinden op abandonware sites en dergelijke ;)
Ziet er vet mooi uit de graphics
"Veel informatie geeft Ubisoft op dit moment verder niet. De trailer bestaat uit pre-rendered-beelden en bevat geen gameplay"

De film zelf was ook mooi - de game komt in 2022 - de tijd van mogelijk de 4080(?) laten we vooral hopen dat we dan weer chips genoeg hebben zodat we van de grafische kracht mogen genieten...
Maar wel gemaakt met de nieuwe Snowdrop engine!
Als nog ziet er niet verkeerd uit als trailer hoop dat het ook goede gameplay is dat die ook zo goed is 😀
Dat is meestal bij goed uitgewerkte trailers. Altijd afwachten hoe het eruit gaat zien.
CGI kan veel misleidende beelden geven ja.
Het ziet er prachtig uit alleen nog niet echt gameplay, dus blijf even voorzichtig hoop dat de gameplay ook leuk gaat worden.
Exact dit, als het weer grinden en missies herkauwen word ben ik er snel klaar mee. Wat dat betreft lijken veel games van Ubi op elkaar helaas.
Ja 9 vd 10 games zijn gewoon re-skins van elkaar. Andere open wereld, dezelfde iconen missie bonanza
hahaha moeten we straks in hoge bomen klimmen om de map open te spelen en kunnen we verkennen met 1 of ander lijp vogeltje xD. als die paarden maar beter sturen dan de motoren in ghost recon wild lands dan ben ik al iets blijder
Ziet er zo inderdaad mooi uit, ben bij Ubisoft toch bang dat het eindproduct erg gedowngrade wordt. Gooi er nog wat sci-fi torens radio torens aan om te overmeesteren en we hebben een perfecte Ubisoft game.
Ja, het zal wel iets worden als:

“Sync met deze eywa boom om dit deel van de wereld te verkennen en je invloed met de locale stam te vergroten”
Doe mij maar een lineaire story mode zoals het 1e Avatar spel.
ja echt he. Ondanks steeds best goede reviews... division was een al grind en tegenstanders werden beter, enkel door hogere stats (zelfde met eigen ontwikkeling).
The Division is ook wel gemaakt om te grinden, in The Division vind ik het wel leuk om te grinden voor verschillende builds om te kijken welke het meest effectief is e.d.
Dit zal waarschijnlijk grinden a la Assassin's Creed worden waar ik wel een probleem mee heb.
De film krijgt ook een deel 2, ik geloof nooit dat die net zo succesvol zal zijn als deel 1.
Deel 1 was één van de drukst bezochte films allertijden.
Hier een trial op de Trailer alvast....
Avatar - The Movie, Part Two
En een deel drie, en vier, en vijf…

Staat allemaal al eventjes gepland! Dus we gaan het zien!
Nou di gaan er zeker komen hoor, omdat namelijk alle films gelijktijdig gemaakt worden.
https://www.imdb.com/name/nm0000116/?ref_=tt_ov_dr

Zo kun hier de status van de films zien en dat ze op dit moment deel 4 en 5 al aan het filmen zijn.
Of dat deel 2 nu werkelijk komt in 2022 is toch nog steeds afwachten, wegens corona kan deze weer makkelijk opschuiven als ze teveel achterstand hebben opgelopen. Als je al nagaat dat deel 2 eigenlijk voor 2015 stond gepland.
Ook is het gerucht dat Cameron de films vaak heeft uitgesteld omdat hij deze films weer in 3D wil uitbrengen, maar op de techniek aan het wachten was waar het opzetten van een 3D bril niet nodig zou zijn. En die is er nu.

[Reactie gewijzigd door AlfABetA op 13 juni 2021 14:33]

Ik volg je link.
Ik zie nul informatie over de Avatar film, letterlijk.
Als je de link klikt, en iets naar onderen scrolt, dan zie je de status waar James Cameron mee bezig is.
Zoals:

Avatar 5 (characters) / (screenplay) (filming)
2026 Avatar 4 (characters) (filming)
2024 Avatar 3 (characters) / (written by) (post-production)
2022 Avatar 2 (characters) / (screenplay) (post-production)
Dan zie jij meer dan ik....
Daar staat bij Filmografie alleen dat wat hij af gemaakt heeft, er staat niets over de toekomst, of wat hij nog gaat doen.

[Reactie gewijzigd door HoeZoWie op 21 juni 2021 11:34]

Hoi,

Klik een bij filmography op "writer, of producer, of director " open. (bij mij gaat dat vanzelf). Dan zou je het moeten zien.
Op Imdb kun je namelijk altijd zien waar Acteurs, Producers, Directors, mee bezig zijn, of wat voor open staande projecten er zijn, en de status ervan. Als het goed is moet je het onder writer kunnen zien.

Succes :)
Sorry, het zal wel aan mijn onhandigheid of browser liggen.
Ik zie het niet
Die trailer is nep. 8)7
Die trailer is nep. 8)7
Dan is jou account ook nep.
Hoe komen ze dan aan specifieke nieuwere beelden, die nog nooit vertoont zijn?
Helaas, die trailer is toch echt nep. Zie de omschrijving:
"Welcome to World Sky Studio the #1 destination for Fan-made Concept Trailers, Film Narrations & Short Films"

Er is helaas nog geen echte trailer voor het tweede deel beschikbaar.
Het is een Beta Trailer, een voorlopige trailer, dat maakt het nog niet nep beelden.
Ik zal maar even de rest van de omschrijving van de video quoten:
The purpose of my Mashup / Fan-made / Really Concept trailer videos is to demonstrate and conceptualize specific or non-existing film ideas, compile and transform clips from previously existing productions to create a creatively unique vision and give new meaning. These videos are made to display transformative visual commentary on how a film idea could look. The trailer mashups are not only a user-generated form of digital creativity but a way to create anticipation for future releases, working in tandem with current movie trailers.
Het is een fan-made trailer. Dit is gemaakt door iemand voor de lol en heeft geen enkele officiële lading.
Dan wel, best wel, een goeie.
They had me thinking twice.
Ik verwachtte Aang. Niet Cameron. Nou ja, dit ziet er ook interessant uit.

Thanks, inderdaad @Destroyer998

[Reactie gewijzigd door Xellence op 12 juni 2021 22:54]

Bedoel je misschien Aang? :+
Inderdaad! Waar is dat kleine jongetje met die blauwe pijl op z'n hoofd!
Veel leuker dan deze Pocahontas in space.
Ziet er leuk uit. maar grafisch helaas niet zo goed als de film. Maakt het weer wat minder. Ik ben ook een beetje sceptisch vanwege de eerdere avatar game die ze hebben uitgebracht, die vond ik erg matig.
Tenzij je genoegen neemt met 0.1 fps wordt grafisch net zo goed als de film heel lastig. Zulke films kosten maanden of jaren om te renderen met enorm zware hardware, dat gaat een RTX 3090 niet realtime halen.
Dat is nog erg optimistisch, het schijnt dat het gemiddeld 47 uur duurde om één losse frame te renderen. :o
Je kan overdrijven. Die 47 uur was het gemiddelde van de grote CGI scenes, niet een frame. Als het 47 uur per frame zou zijn dan duurde het meer dan 1250 jaar om de film te renderen.
Nee, dat is niet overdreven.
That being said, the film was so visual effect laden, some frames took up to 47 hours to render, which is pretty incredible when you consider each second of film comprises of 24 individual frames. That’s a lot of processing time.
https://finance.yahoo.com...d-in-jokes-131939887.html

Hier nog zo één:

https://steemit.com/til/@...latest-monsters-inc-movie

Uiteraard renderen ze die frames parallel, en niet allemaal achter elkaar op 1 machine...
Dit gaat over sommige frames dus lang niet allemaal, het gemiddelde zal veel lager liggen dan die 47 uur.
Er werd natuurlijk met meerdere servers tegelijk gerendert.
Weet wel dat we in 2022 dertien jaar later zijn dan toen de film uit kwam. Dertien jaar GPU ontwikkeling later. (CPU ook, maar het ontwikkelingstempo daar en de rol van de CPU in dit soort game zijn beide discutabel.)
En real-time path tracing is nog steeds niet te doen (op een enkele tech demo na). Vind dat ze aardig in de buurt komen.

Nog één generatie wachten.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 13 juni 2021 11:20]

Jammer, ik had het graag heel leuk willen vinden, maar merk dat de bekende look, feel & sound nu meer als een cliché dan interessant op me overkomen. :/
Dus Ubisoft released een onsamenhangende tekenfilm... Ik bedoel, het is 2021, we kennen de pre-rendered cut scenes wel.
Ziet er mooi uit. But remember kids, don't pre-order.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee