Ubisoft geeft Snowdrop-engine raytracing en meer vernieuwingen voor Avatar-game

Ubisoft heeft meer details gegeven over vernieuwingen die naar de Snowdrop-engine komen, voor de game Avatar: Frontiers of Pandora. Dat spel verschijnt volgend jaar voor de nieuwe consoles, Windows en clouddiensten.

Tijdens de E3 toonde Ubisoft de eerste beelden van Avatar: Frontiers of Pandora en werd bekendgemaakt dat het spel volgend jaar uitkomt. In een nieuwe video geven de ontwikkelaars van Massive Entertainment nu meer details over de totstandkoming.

Het spel wordt gemaakt met de Snowdrop-engine. Die is door Massive ontwikkeld in samenwerking met Ubisoft en onder andere gebruikt voor The Division en The Division 2. Volgens de ontwikkelaars was de engine al goed voor het weergeven van grote stedelijke gebieden, maar moest die flink aangepast worden om de jungle-omgevingen van de Avatar-game weer te geven.

De ontwikkelaars spreken over een nieuw microdetailsysteem waarmee duizenden assets in een frame verwerkt kunnen worden. Vegetatie kan automatisch geplaatst worden en de engine heeft nieuwe interactieve shaders gekregen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat planten reageren op de wind.

Ubisoft en Massive geven de Snowdrop-engine ook ondersteuning voor raytracing. De techniek wordt in Avatar gebruikt voor global illumination en reflecties. Ook is de nieuwe versie van de engine beter in staat om realistische luchten weer te geven, dankzij een volumetric cloud-systeem.

De Snowdrop-engine wordt ook gebruikt voor de Star Wars-openwereldgame waar Ubisoft aan werkt. Het ligt voor de hand dat ook die titel kan profiteren van de verbeteringen die doorgevoerd worden in de engine. Datzelfde geldt voor andere komende Ubisoft-titels.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

25-06-2021 • 12:04

59 Linkedin

Reacties (59)

59
54
36
1
0
12
Wijzig sortering
Héél mooi allemaal, maar eerst het eindproduct zien en dan pas geloven.

Deze video zegt genoeg over Ubisoft.
https://youtu.be/xNter0oEYxc

Het is en blijft misleidend, zelfs als ze het doen om zwakkere hardware te compenseren. Ubisoft komt ook vaker terug met dezelfde game mechanics in verschillende game series. Ze hebben nu alles flink uitgesteld, omdat ze veel kritiek hebben ontvangen. Of ze ervan leren laat ik nog maar even links liggen. Eerst zien en dan pas geloven.

[Reactie gewijzigd door Toonen1988 op 25 juni 2021 14:17]

Ondanks dat de video natuurlijk het verschil tussen E3 en Retail blootlegt is deze video ook van 2016. Als je kijk naar nieuwe titels van Ubisoft is dat verschil een stuk kleiner.
Er zijn genoeg recente titels die kritiek krijgen. Ubisoft probeert een stap in de goede richting te maken. De komende jaren moet Ubisoft zich gaan bewijzen met games die ze nu in ontwikkeling hebben. Ook al heb ik veel kritiek op Ubisoft, ik hoop dat ze het lukt in de toekomst. Maar helaas zie je dit terug bij veel games ontwikkelaars. Het gaat meer om geld dan om kwaliteit en liefde die een ontwikkelaar in een game stopt.
Tuurlijk. Sommige games in de laatste jaren vallen tegen. Maar heb het in mijn opmerking voornamelijk over grafische kwaliteit : E3 Trailer/Gameplay vs. Het product zoals het uiteindelijk wordt verkocht.
Inderdaad, de visuals mogen dan wel een boost krijgen, maar als ze weer de zelfde over recyclede gameplay als in ongeveer al hun titels krijgt dan is het nog maar afwachten hoe tof deze game gaat worden.
Die video en de voorbeelden zijn inmiddels vele jaren oud. Ubisoft geeft al jaren een beter beeld vooraf.
Overigens ook erg oneerlijk om alleen Ubisoft hierop aan te spreken, want zo'n beetje elk spel dat ruim van tevoren is aangekondigd geeft een oneerlijk beeld. Waarom? Omdat het nog lange niet af is.

Moraal van het verhaal: tijd om het los te laten.
Sja - Het komt idd veel voor dat men “target renders” maakt en dit vaak misleidend is maar deze youtube video is ook alles behalve representatief.
- De “fake” beelden lijken meer op mijn speelervaring en de “echte” beelden zijn juist veel fletser en met minder detail dan ik zelf had.
- youtube sloopt sowieso alle beelden met compressie…
Compressie zegt eat over de videoqualiteit en niet over de ingame visuals. Als jij Grafische effecten ziet in de E3 trailer die er in de Retail versie gewoon niet zitten dan is dat niet omdat dit weg is door de compressie.
Crowbcat video's, altijd heerlijk om te zien.
Dat klopt, zijn video's wijzen erop hoe de game industrie de laatste jaren is geworden.
Nouja de laatste jaren, al goed 6-7 jaar O+
En het word niet beter.. die laatste over Cyberpunk is 41 minuten lang (!)
die game mechanics is geen probleem natuurlijk. We rennen al rond met een geweertje sinds Doom I, en we hebben er nog altijd veel plezier van. Wat maakt dat nou uit dat het mannetje dat je bestuurt langs hetzelfde hekje loopt. Het verhaal is veel belangrijker.
We kijken we iedere zondag weer naar voetbal, terwijl ik een filmpje zou kunnen maken dat laat zien dat iedere wedstrijd precies op elkaar lijkt, alleen een ander shirtje. Vuile oplichters die KNVB met hun regeltjes, het is een grote conspiracy!

Maar serieus, ik geloof er helemaal niks van dat iedereen iets nieuws wil, er zijn er genoeg die met veel plezier de volgende assassins creed of far cry spelen (ik ook). Gewoon weer even onderdompelen in een nieuwe omgeving, tijdje je perzoon opbouwen, uber-slechterik verslaan. Beter dan TV en goedkoper dan de bios.
Indrukwekkende video's, maar na The Division geloof ik niet dat het spel er uiteindelijk zo uitziet. Alle Snowdrop filmpjes vooraf waren super impressive en het uiteindelijke spel was mooi, maar lang niet wat ze lieten zien in de filmpjes.
Het probleem met die The Division video was dat die getoond werd een jaar voordat de Xbox One en PS4 überhaupt aangekondigt werden. Uiteindelijk bleek dat die consoles dat soort graphics helemaal niet aan konden.
Dat zal nu zeker niet het geval zijn.
Op de PC zag het er ook zo niet uit. Ik heb het nooit op de consoles gespeeld.
Klopt. Die effecten waren allemaal weggehaald om te compenseren voor consoles en zwakkere PC hardware.

Maar altijd goed om te bedenken dat wat op E3 getoond word een work in progress is, en dat er nog dingen gaan veranderen.
Waarom zouden ze alles weghalen om te compenseren voor consoles en zwakkere PC hardware? Daar hebben ze gewoon verschillende settings voor.

Het is gewoon, zoals Ubisoft vaker doet, overpromising met faked videos. Ze hebben dat nu al meerdere keren gedaan.
Ik heb het op de PC (met high end hardware) gespeeld en dat kwam aardig in de buurt van de filmpjes , het zal natuurlijk nooit precies hetzelfde zijn omdat dit soort filmpjes enorm opgepoetst zijn maar het zag er zeker mooi uit.
Dat betwijfel ik.Neem bijvoorbeeld ray tracing waarmee ze in de video teasen. De paar games die nu een beetje ray-tracing kunnen toepassen op de nieuwe consoles doen dat al piepend en krakend op nauwelijks 30 FPS en niet native 4K en zijn al een tot twee jaar oud. Ja de engine zal het vast ondersteunen maar na alle checks and balances kan ik me goed voorstellen dat het de eindversie op consoles niet haalt, althans niet zonder flink in te moeten leveren op bijvoorbeeld resolutie, texture kwaliteit of draw distance.

[Reactie gewijzigd door SuperSiggy op 25 juni 2021 13:55]

Metro Exodus doet ray tracing op 60FPS. Geen 4k maar dat verschil zie ik toch niet vanaf de bank.
Yep, dat is inderdaad een van de weinige die dat wel levert, maar dat is dan ook wel een game uit begin 2019. Waar ik en @hiostu alleen voor waarschuwen is dat in de video wellicht alle toeters en bellen aanstaan maar dat de versie die je uiteindelijk thuis op je console draait minder mooie en geavanceerd is dan eerder getoond is. Maar ik geef ze overigens het voordeel van de twijfel en wacht rustig af, ik pre order toch nooit. waarom zou je in het digitale download tijdperk : )
Dit is gewoon prerendered op basis van alpha gameplay, waarbij het zelfs goed kan zijn dat animaties en hele models vervangen zijn om het geheel er beter uit te laten zien.

Gaat denk ik nog een stukje verder dan bijvoorbeeld de E3 demo van de originele Watchdogs waar toen (terecht) zo'n heisa over was, want echt niet dat ze het hele spel al zo ver hebben als dit voorbeeld, dus ze hebben gewoon de scenes waar deze beelden uitkomen flink opgepoetst en de rest van het spel zal dat niveau hoogstwaarschijnlijk nooit bereiken.
Nou, ik geloof er niets van dat het prerendered is, wat ik wel geloof is dat ze het draait op de nieuwste highend GPU's die mogelijk nog niet beschikbaar zijn voor anderen.
In het verleden is het al vaker geweest dat het wel ingame was, maar dus wel op hardware die nog niet beschikbaar was, of op SLI varianten waarbij dus maar een hele kleine groep gamers ook daadwerkelijk hetzelfde resultaat kregen.
Na dit gelezen te hebben, vind ik het wel apart dat men niet voor Anvil - de Assassin's Creed engine - heeft gekozen. En ook verbaasd dat Ubisoft zoveel verschillende engines heeft (voor AC dus, Watch Dogs, Far Cry en Division dus).
Dat moet je ook niet willen... Ik vindt het enorm jammer dat Valhalla op Anvil draait.
Het valt te zien dat AnvilNext nogsteeds geen AC kan draaien zoals Ubisoft dat voor ogenheeft.


Ik hoop dat ze ook eens afstappen van dat verschrikkelijke TAA... Net of er vaseline over m'n monitor is gesmeerd, zelfs als ik stil sta. Mischien moeten ze DLSS maar eens implementeren of FSR, dan wordt het misschien wat scherper.
Dat ziet eruit als een CGI avatar film. Vet hoor, maar dat wordt natuurlijk nooit ingame
Nou, met de nieuwste GPU's en consoles geloof ik best dat dit ook zo ingame er uit kan zien, het is inmiddels een behoorlijk eind gekomen. Maar ik geloof zeker dat het er zo niet ingame uit zal zien op een xbox one of PS4.
Precies, zoveel mensen die zeggen dit kan niet ofzo. Zelfs The division op pc 4k ultra ziet er nog steeds super uit, het is echt wel mogelijk die tech zoals deeltje 2 liet zien telkens te verbeteren.
Kijk hier wel naar uit, was een zeer onverwachte titel en hoopte altijd al op een grote nieuwe Avatar game met de visuals en gameplay technieken van nu.

En de nieuwe engine ziet er tot dusver prachtig uit, terwijl de AnvilNext engine van AC Valhalla ook al erg mooie visuals kon renderen. Ik was eerst teleurgesteld toen ik las dat hun nieuwe Star Wars game op Snowdrop gebouwd zou worden ipv. AnvilNext. Maar inmiddels lijkt het nog weinig uit te maken.
Ubisoft... "Kijk hoe mooi deze games zijn!!.. Voordat we ze weer terug naar slechter niveau brengen voor jullie!"

Elke keer weer. Maargoed, als je goed kijkt naar de meeste grote bedrijven die games in een serie releasen, komt er weinig nieuws meer bij kijken tegenwoordig, zo veel mogelijk hergebruiken en de volgende game eruit gooien.
Ik heb met veel plezier Division 1 gespeeld en met veel plezier ook Division 2 gespeeld. Nadat ik een beetje weggedreven was naar COD MW, ben ik na COD CW weer helemaal terug bij the Division 2.

Toen deze werd geïntroduceerd moest ik toch echt mijn hardware upgraden, zowel CPU als GPU. De snowdrop engine vraagt op hoge res en textures best wel wat power. Als ze deze hebben opgepoetst en door ontwikkeld naar een nieuwe verbeterde engine, dan hoop ik dat de GPU prijzen weer wat zijn gedaald tzt.

Want destijds waren de filmpjes van TD2 gaaf en kon ik deze bij lange na niet halen met de hardware destijds. De grafische weergave kon ik zoals gezegd alleen halen met stevige hardware.

Er zijn altijd uitzonderingen die de regel bepalen, maar voorlopig heeft Ubisoft wel een streep voor. Ik hoop dat de ontwikkeling nog even doorgaat en dat we straks naast Avatar, Star Wars ook van TD3 kunnen gaan genieten.
We kunnen allemaal klagen op Ubisoft, maar persoonlijk vind ik geen enkele shooter zo goed en fijn spelen als the Division 2 (op series X dan wel).
Daar kunnen vele games een puntje aan zuigen.
Krijgen de Division games dan ook raytracing?
je wordt in de min gezet; onterecht, maar misschien wat beperkt onderbouwd :+

- farcry heeft al jaren dezelfde guns/models
- modellen van games worden hergebruikt; https://kotaku.com/the-cl...sets-like-turn-1835358385
- watchdogs gewoon copy/past van game assets/modellen
- inhoudelijk; allemaal dezelfde missies die je 20x herhaald (zie the division, farcry, assinscreed)

innovatie en onderscheidende factoren in de games ligt dicht bij elkaar. Vooral het feit dat ze dezeflde missies in alle games gebruiken toont wel beetje gebrek aan variatie/creativiteit.

Dat en prachtige gamebeelden tonen pre-release; om vervolgens teleurgesteld te worden bij de final versie.
Met die redenering is Mario ook een jaarlijks terugkerende herhalingsoefening.

Wéér alle sterren verzamelen.
Weer dezelfde Bowser eindbaas, weer 3 keer op zijn kop springen.
Weer van die blije veel te kleurrijke omgevingen.
Weer dezelfde sprongen in je arsenaal.
Weer een princess die zich heeft laten ontvoeren...

en ga zo maar door.

Feit is dat je ervan moet houden, en ondanks wat foutjes hier en daar zijn Ubisoft games over het algemeen zeer vermakelijk, maar dat komt uit de mond van iemand die al 150 uur in Valhalla heeft zitten en zich nog altijd niet verveelt... ;-).
Na 90 uur toch wel klaar met Valhalla. Maar heb me zeker vermaakt :) Heb niets met Avatar dus sla die zeker over.

[Reactie gewijzigd door et36s op 25 juni 2021 13:38]

Moet toch zeggen dat er in de nieuwe assassins creed wel wat nieuwe objectives zaten, al is het algemeen niet echt assassins creed maar meer een aparte viking game.
Qua verhaal was de film niet bijzonder, maar in 3D was dit destijds toch wel een visueel spektakel! Ben blij dat ik hem in de bios heb meegepakt :)
Binnenkort de 3D blu-ray eens opzoeken en kijken waar ik de brilletjes gelaten heb voor een nostalgisch avondje ;)
Meest succesvolle film ooit zelfs!
De film was geen groot succes ondanks de grote hype.
Lol, de tweede plaats als meest winstmakende film aller tijden is geen succes?
https://en.wikipedia.org/wiki/Avatar_(2009_film)
Qua inkomsten misschien, maar ik heb het idee dat dat vooral kwam doordat het de eerste goed gemaakte 3d spektakelfilm was. (mijn lokale bioscoop had toen nog niet eens 3d!).

Krijg alleen niet het idee dat het een film is die mensen keer op keer opnieuw gekeken hebben of die heel erg blijft hangen qua verhaallijn (het was allemaal nogal voorspelbaar). Er wordt ook amper meer over gepraat en je hoort nooit van mensen dat ze Avatar zo missen (misschien binnenkort meer als de nieuwe delen uitkomen). Het is in ieder geval niet zo'n popcultuur artefact als Star Wars, the Matrix, LOTR etc geworden.
Eerste spel was een flop maar was wel een cool spel vond ik
De film was financieel een van de grootste successen ooit, maar cultureel inderdaad een flop - hoe vaak praten mensen erover? Waar is de "avatar memes" subreddit? Waar zijn de Avatar conventies en bijvoorbeeld cosplayers? Fan sites en forums?
Anoniem: 159816
@Casejunky26 juni 2021 00:42
Ok, een bak geld binnenhalen is dus geen succes? Duidelijk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee