Oxxio stopt met internet en telefonie en zet klanten over naar KPN

Oxxio stopt met het aanbieden van internet, televisie en telefoon. De energieleverancier zet alle klanten over naar KPN. Die blijven daar hetzelfde tarief betalen als ze nu hebben. Oxxio zegt dat het 'terug wil naar de basis'.

Oxxio schrijft op zijn website dat de telecompakketten per 1 juni van dit jaar stoppen. Oxxio is een energieleverancier maar biedt daarnaast een pakket aan met internet, televisie en telefonie. Zo'n 20.000 klanten maken daar gebruik van. Oxxio zegt 'zich volledig te willen richten op haar kernactiviteiten', ofwel energie. "De verbreding buiten de energiesector met Internet, TV & Bellen biedt klanten een totaalpakket, maar vraagt van de organisatie ook een apart werkproces", schrijft het bedrijf.

Contracten van bestaande klanten worden per 1 juni 2021 overgezet naar KPN. Ergens 'na de zomer' wordt het telecompakket ook technisch ondergebracht bij KPN. Tot die tijd kunnen klanten nog terecht bij de klantenservice van Oxxio zelf. Een specifiekere tijdlijn geeft Oxxio nog niet.

Bij klanten die een combinatiepakket hebben van telecom en energie worden die twee losgetrokken. Klanten gaan voor telecom naar KPN maar blijven hun energiecontract bij Oxxio houden. Het financiële voordeel dat ze daarvan hebben wordt 'een vast voordeel'. Klanten krijgen bij KPN geen nieuw jaarcontract en houden in ieder geval nu dezelfde prijs.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

13-04-2021 • 09:42

117

Submitter: jan groen

Reacties (117)

117
117
66
7
0
36
Wijzig sortering
Alleen maar slechte ervaringen gehad met Oxxio internet. We wilden opzeggen en de medewerker verteld ons dat het contract opgezegd zou worden vanaf volgende maand. Prima dachten we.

Maand later was het nog niet opgezegd en was het maandbedrag nogmaals afgeschreven. Weer gebeld en kreeg te horen dat de vorige keer de collega 'het niet goed had afgehandeld' en dat het nu écht was opgezegd. We vroegen om een bevestiging hiervan (die hadden we de vorige keer namelijk niet gekregen), maar de medewerker gaf aan daarvoor geen bevestiging te sturen. Hoezo geen bevestiging als je je contract wil opzeggen?

Je raadt het al: de volgende maand werd er wéér geld afgeschreven. Na talloze telefoontjes en mailtjes was het uiteindelijk gelukt om op te zeggen én hiervan een bevestiging te ontvangen.

Waardeloze service. Ik ben mede hierdoor geen fan van bedrijven die nevenactiviteiten doen terwijl dat niet hun core business is. Zoals HEMA met verzekeringen, of een energieleverancier die ineens internet/tv erbij gaat leveren. Qua service kan dat gewoon niet goed gaan.

[Reactie gewijzigd door Sito op 28 juli 2024 10:33]

Maar wat is dan de 'core business' van Oxxio? Stroom verkopen? Dat is natuurlijk ook iets heel vreemds in Nederland. Er wordt gezegd dat de stroommarkt geliberaliseerd is. (als in dat je je stroomaanbieder kan kiezen). Het enige wat je kan kiezen is je tussenpersoon.

De stroom wordt bij mij geleverd door Stedin (de netbeheerder). De liberalisatie houdt op bij het feit dat ik kan kiezen welk logo er op de facturen staat.

Ik kan (logischerwijs) niet kiezen voor een andere stroomleverancier want dan zouden ze een compleet tweede stroomnet moeten aanleggen.

Het enige waar de 'stroomboeren' op kunnen concurreren is prijs en dienstverlening. De dienstverlening houdt grotendeels op bij de facturatie (want de levering gebeurd door de netbeheerder). De prijsverschillen zijn ook idioot klein (een paar tientjes per jaar als je die idiote 'eenmalige cashback-acties die de rest van de klanten voor jou betalen' niet mee rekend), omdat ze allemaal uit dezelfde stroombak inkopen.
Stedin is niet jouw leverancier, maar de partij die het net beheert en onderhoudt. Ze wekken geen energie op, en jij betaalt Stedin ook niet voor je verbruik, maar voor het gebruik van het net (en daarom zijn die kosten voor jou in principe hetzelfde als voor jouw buren, ook als zij een andere leverancier hebben, mits je dezelfde aansluitingen hebt).

Opwekking en levering worden door andere partijen geregeld. Sommige leveranciers (zoals Essent) wekken zelf op, anderen kopen op de energiemarkt in, en verkopen door. Omdat energie uit meerdere bronnen kan komen, en de prijs van opwekking per bron kan fluctueren, kun je door slim inkopen scherpere tarieven bieden dan een andere partij (of op andere punten concurreren, zoals groene vs. grijze stroom). Er valt dus wel degelijk meer te kiezen dan alleen het logo op je factuur, en de concurrentie zorgt er (in theorie) ook voor dat de energieprijzen voor de verbuikers lager zijn dan in een situatie waarin opwekker-netbeheerder-verkoper dezelfde partij zijn.

[Reactie gewijzigd door Tc99m op 28 juli 2024 10:33]

Ik geloof het. Maar de concurrentie zorgt ook voor een extreem ondoorzichtige markt (je moet elk jaar op zoek naar de beste cashback, wat voor mij echt tot wel 50% van mijn jaarlijkse kosten bespaart), en enorme overhead door alle bureaucratie. Ik vraag me af of de liberalisering uiteindelijk een succes genoemd kan worden. Ik vrees dat het extreem inefficiënt is allemaal.
Of de liberalisering en bijkomende concurrentie het gewenste effect oplevert is zeker een goede vraag.

Als ik voor mezelf spreek weet ik ieder jaar meestal wel een beter tarief te vinden dan het verlengingsaanbod van mijn (op dat moment) huidige leverancier. Dus in die zin 'win' ik al iets, want als ik mijn contract zou laten verlengen was ik duurder uit geweest. Een eventuele cashback is dan een aardige bijkomstigheid, maar natuurlijk ook wel een vreemd fenomeen (want die moet linksom of rechtsom toch worden terugverdiend, waarschijnlijk over de rug van mensen die vergeten over te stappen).
Ik weet ook altijd een veel betere deal te vinden. Maar ik heb meestal een cashback van 200–300 euro, en die maakt het grootste verschil.
Klopt. De enigste partijen die echt meerwaarde bieden zijn de partijen welke ook echt zelf hardware in het veld hebben staan.
De rest zijn niks anders dan tussenhandelaren welke stroom inkopen en met marge verkopen. Hun enige bestaansrecht is het feit dat ze allemaal met elkaar op prijs concurreren en daardoor de marges die ze pakken binnen de perken houden.

Maargoed, het grootste deel van de stroomkosten is nog altijd belasting.
Hun enige bestaansrecht is het feit dat ze allemaal met elkaar op prijs concurreren en daardoor de marges die ze pakken binnen de perken houden
En dat is het punt van het vrijgeven van zo'n markt
De extra marges?

Meestal zijn gezamenlijke inkopen voordeliger. Zeker als er niets te kiezen valt, enkel de prijs. Dan heb ik het nog niet eens over de uren die we er als samenleving in stoppen.
Je kunt op meer concurreren dan alleen op prijs. Ook dat was de bedoeling van het vrijgeven van de markt, maar helaas vergeten de mannen in de nette pakken dat meestal. Wat mij betreft worden hun banen ook geoutsourced naar de lage bonuslanden.
Dat is niet perse helemaal waar. Er zijn ook nog stroomboeren die wel een echte centrale hebben. Daarvan komt dus nog wel een deel van de stroom van hunzelf.
Uiteraard, maar dat stukje heb ik niks mee te maken. Het is niet zo dat de windmolens van Eneco direct bij mij in muur prik leveren :)
Al die centrales zetten het gezamenlijk op ‘het net’.
Het enige wat je kan kiezen is je tussenpersoon.

De stroom wordt bij mij geleverd door Stedin (de netbeheerder). De liberalisatie houdt op bij het feit dat ik kan kiezen welk logo er op de facturen staat.
Misschien begrijp ik je verkeerd, maar het enige wat je dus niet kan kiezen is de tussenpersoon, want dat is de netbeheerder. Wat je wel kunt kiezen is wie de energie levert.

Uiteindelijk blijft het een optelsommetje; de netbeheerder krijgt de stroom van een x aantal energieleveranciers, en wat ze in totaal kopen is hetzelfde wat ze in totaal bij al kun klanten leveren. Op zich ook weinig mis mee denk ik, stroom is stroom, en hoe het over het netwerk van de netbeheerder loopt is niet echt spannend.

Als ik bij A koop en jij bij B, maar ik zit dichterbij B en jij bij A, wat maakt het dan uit dat onze elektriciteit van een andere leverancier komt, als de factuur maar klopt? Je kunt moeilijk verwachten dat elke leverancier een volledig dekkend (en overlappend) netwerk naar elk huishouden heeft.
Misschien begrijp ik je verkeerd, maar het enige wat je dus niet kan kiezen is de tussenpersoon, want dat is de netbeheerder. Wat je wel kunt kiezen is wie de energie levert.
De tussenpersoon is jou energieaanbieder waaruit jij gewoon kunt kiezen. De netbeheerder is niet te kiezen, het enige wat die over het algemeen doet is energie transporteren voor de partijen die ervoor zorgen dat het energie op het net gepompt wordt.

Of te wel, in feite niets anders dan je hebt op de glasvezel en DSL markt, je kunt kiezen uit allerlei grote en kleine partijen maar er zijn er maar een handjevol die er ook werkelijk voor zorgen dat er data overheen loopt.
Ah op die manier... we gebruikten een andere definitie van tussenpersoon. Ik zag de tussenpersoon als de partij die tussen de electriciteitscentrale en mijn meterkast in zit. Ik denk dat jouw definitie eventueel beter is. Mea culpa.
IDD.
daarom vind ik dat groene stroom waar je vaak extra voor moet betalen ook belachelijk

Want hoe weet je 100% zeker dat die electronen die naar jou huis gaan zijn opgewekt uit groene stroom, of gaan ze soms een los lijntje leggen voor groene stroom.

Want alle stroom gaat immers over hetzelfde stroomnet.
Maand later was het nog niet opgezegd en was het maandbedrag nogmaals afgeschreven. Weer gebeld en kreeg te horen dat de vorige keer de collega 'het niet goed had afgehandeld' en dat het nu écht was opgezegd. We vroegen om een bevestiging hiervan (die hadden we de vorige keer namelijk niet gekregen), maar de medewerker gaf aan daarvoor geen bevestiging te sturen. Hoezo geen bevestiging als je je contract wil opzeggen?
Tip voor volgende keer:
Schrijf nadat je je teen hebt gestoten zelf een aangetekende brief naar de betreffende organisatie met wat is afgesproken in het telefoongesprek, waaronder het stoppen van de automatische incasso. Geef bij verder tegenstribbelen het bewijs aan, en dat je ze graag in de rechtbank tegemoet ziet als zij het zover willen drijven.

De meeste bedrijven kiezen eieren voor hun geld, want een goed dossier van iemand die in zijn recht staat wint altijd. Voor andere bedrijven kan je terugvallen op je rechtsbijstandsverzekering, die je vandaag de dag echt wel moet hebben. ;)

[edit]
Je kan natuurlijk ook het telefoongesprek opnemen. Particulieren mogen dit zonder de andere partij hierover te informeren.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 juli 2024 10:33]

Wat ik me dan afvraag of het volgende ook werkt: je neemt het gesprek op en spreekt duidelijk een einddatum/laatste maand af. Ook geef je aan schriftelijke bevestiging te willen ontvangen van de opzegging. Wordt het daarna nog steeds afgeschreven, dan storneer je het bedrag zsm en schort je de automatische incasso op.
Daarmee leg je toch het probleem bij het bedrijf neer? Of ten minste, het kost je zo geen geld en risico dat je het geld van teveel betaalde maanden niet terug krijgt omdat het bedrag te weinig is voor een rechtzaak.
Schriftelijke bevestiging? Ik zou de bewijslast omdraaien: aangetekende brief met opzegging van contract per opzegtermijn. Dan mogen zij bewijzen dat ze het niet gehad hebben als ze moelijk doen. En storneren inderdaad. Het liefst via een online dienst zodat je ook een (digitale) paper trail hebt inclusief inhoud van de brief.
Het vragen om de bevestiging schriftelijk te ontvangen is dan ook meer om aan te geven dat je de tegenpartij verzocht hebt om bevestiging. Dit is dan opgenomen in je opname van het telefoongesprek.
Storneren gaat gewoon via de bank, binnen 56 dagen doen, maar ik zou aanraden zo spoedig mogelijk.
Jij gaat voor een afschrijving van ~50 euro naar de rechter? Dat is echt zinloos en kost meer tijd en geld dan dat het oplevert. Ik denk zelfs dat de rechtsbijstandsverzekering dit niet zal oppakken, maar wellicht een vergoeding aanbiedt.
Jij gaat voor een afschrijving van ~50 euro naar de rechter?
Nee. Als je begrijpend had gelezen, dan had je dat ook begrepen. ;)

De keuze om naar de rechtbank te gaan ligt bij het betreffende bedrijf.
Ik denk zelfs dat de rechtsbijstandsverzekering dit niet zal oppakken, maar wellicht een vergoeding aanbiedt.
Mission accomplished. Van het gezeur af, minder stress, heeft bijna niets gekost (op mogelijk een aangetekende brief na).

Ik ben niet van het door laten slenteren van dit soort zaken. Afronden en weer doorgaan. Er zijn belangrijkere dingen in het leven.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 juli 2024 10:33]

Als zo'n bedrijf voet bij stuk houdt, wat doe je dan?

*edit: Je geeft zelf aan dat je zal aangeven ze in de rechtbank tegemoet ziet. Vervolgens moet ik begrijpend lezen? Je stelling dat de meeste bedrijven eieren voor hun geld kiezen getuigt van weinig ervaring met dit soort zaken.

[Reactie gewijzigd door hmr op 28 juli 2024 10:33]

Zie de rechtsbijstandsverzekering. Mijn dossier is op orde, dat draag ik over, en ik kijk er niet meer naar om.

[edit]
*edit: Je geeft zelf aan dat je zal aangeven ze in de rechtbank tegemoet ziet. Vervolgens moet ik begrijpend lezen? Je stelling dat de meeste bedrijven eieren voor hun geld kiezen getuigt van weinig ervaring met dit soort zaken.
Ik zal het voor je uitspellen:
Geef bij verder tegenstribbelen het bewijs aan, en dat je ze graag in de rechtbank tegemoet ziet als zij het zover willen drijven.
Verder stop ik deze discussie, want je bent niet volwassen genoeg om het bij te houden. Ik ga mijn energie hier niet verder aan spenderen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 juli 2024 10:33]

Voor zover dit niet onder een eigen risico valt en je premie niet omhoog gaat.

*nog even los van het lage percentage Nederlanders dat een rechtsbijstandverzekering heeft.

*edit 2: voor een incasso hoeft een bedrijf niet naar de rechter. Overeenkomst nog niet opgezegd, incasso kan gewoon worden ingezet. Maar volgens mij praten we langs elkaar heen. Laat de Tweakers zelf maar bepalen wat klopt :). Gelijk hebben is niet gelijk krijgen, zeker niet bij dergelijke lage bedragen.

*laatste edit: Haha ga je nou op de man spelen?

[Reactie gewijzigd door hmr op 28 juli 2024 10:33]

*edit 2: voor een incasso hoeft een bedrijf niet naar de rechter. Overeenkomst nog niet opgezegd, incasso kan gewoon worden ingezet.
Het punt van @The Zep Man is juist dat je de overeenkomst WEL hebt opgezegd, en je goed bewijs hebt dat je dat hebt gedaan (daarom bevestig je dit ook per aangetekende brief). Wat je wilt dat er gebeurt is dat jouw zaak bij een interne jurist op tafel komt, die gauw zal zien dat er niets te halen valt bij een escalatie (want je hebt je dossier/bewijs op orde) en de zaak sluit. Dat bereik je alleen door je dossier/bewijs in orde te hebben en voet bij stuk te houden; als je keer op keer met de klantenservice blijft bellen bereik je niets.
Dat mag zo zijn, maar ik denk dat zo'n bedrijf precies de zelfde reactie heeft als @hmr.
Het gaat om 50 euro per maand, dat kan rap oplopen.
Ik vind het ook altijd een beetje vreemd. Daarom ben ik ook wel benieuwd hoe bijvoorbeeld Coolblue het gaat doen als energieleverancier, want dat is eigenlijk precies hetzelfde. Tot nu toe nooit positieve verhalen gehoord over bedrijven die ineens iets heel anders erbij gaan doen, en het zijn vrijwel altijd resellers die dus niet (veel) goedkoper zijn en alleen een extra drempel toevoegen.
Dat komt omdat wij dit soort koppelverkoop als consument blijbkaar fijn vinden.

TV van Ziggo dan krijg je korting bij Vodafone
Internet van KPN (adsl/glasvezel) dan krije je korting op een mobiel abbonement.

De grens voor eerlijke concurentie wordt steeds kleiner.

Een heel andere, een energieabbonement van energiedirect (en een paar andere) en je krijgt via een App 5 cent per liter korting op je benzine.

Allemaal zaken die andere partijen die slechts hun core business doen uit de markt drukken.
Op zich is er niks mis mee dat je internet/telefoon/tv provider ook mobiel internet/telefoon aanbiedt, zeker als het om bijv. KPN of T-Mobile gaat die hun eigen netwerk hebben en dit zelf aanbieden. Dat partijen als Ziggo en Vodafone samenwerken vind ik dan ook niet zo'n probleem, want het zijn wel nog primaire diensten van beiden.
Uiteindelijk zijn dat gewoon voordelen waar je gebruik van kunt maken, je hoeft niet mobiele telefonie bij KPN te hebben als je daar een thuisabonnement hebt. Ik heb bijvoorbeeld een hele tijd internet van Ziggo gehad, maar mobiel van T-Mobile. Uiteindelijk overgestapt naar allebei via KPN omdat we hier glasvezel hebben en het mooi samen aansluit met gratis onderling bellen enzo.

Het probleem zit 'm vooral in bedrijven/diensten die niks met elkaar te maken hebben, zoals jij aangeeft een energieleverancier met korting op tanken. Dat is gewoon raar en m.i. niet wenselijk, want het drukt de concurrentie niet alleen in hun eigen markt maar ook in andere markten.
Ja, het zijn voordelen waar je gebruik van kunt maken. Maar, evengoed drukken ze daarmee andere partijen die dergelijke voordelen niet kunnen bieden, de markt uit. Stiekem wordt je als consument ingegraven, je komt er bijna niet meer uit. Want alle abonnementen hebben vaak verschillende verloopdata, dus overstappen wordt veel complexer. En dat is precies waarom ik mijzelf onlangs heb uitgegraven, en alle diensten onafhankelijk afneem. En ja, dan kun je ondanks de 'voordelen' van combineren toch nog goedkoper uit zijn.
Misschien niet zo heel gek meer. Olie bedrijven leveren ook energie. Het worden ook steeds meer energie bedrijven.
Hemeltergend vind ik het. De mensen vinden het zo 'lekker makkelijk', alles bij een partij. Maar het is helemaal niet makkelijk, je komt er nooit meer vanaf. En elk jaar de prijs weer lekker verhogen, want de mensen kunnen toch niet overstappen zonder hun 'korting' te verliezen.
Dat komt omdat wij dit soort koppelverkoop als consument blijbkaar fijn vinden.
voor de provider en voor jezelf 1 kontrakt: scheelt facturatie afhandeling, boekingskosten, adresregistratie. Minder kosten kunnen dan gedeeld worden door een bonusdienst en/of lagere rekening.
Ik noem het geen koppelverkoop, eerder strop om je nek: des te meer diensten je van 1 partij afneemt, des te afhankelijker wordt je. Vergis je alleen niet, ook bij de bundelaanbieder is het lastig: je kunt dik tevreden zijn met alles behalve 1 ding, en dat straalt uit naar de gehele dienstverlening. Als dat ene ding zwaar weegt zou je kunnen neigen alles op te zeggen..
Vaak besteden dit soort bedrijven dergelijke administratie uit aan een of ander callcenter dat per call betaald wordt. Alles voor de cijfertjes en dit soort foutjes worden dan niet opgemerkt. Voor zover ik het product van Oxxio kan zien is het gewoon dezelfde apparatuur als KPN dus zijn ze niet meer dan een reseller. Blijkbaar viel er in die markt wat stuivers te rapen en hebben ze zich er wat op verkeken.
Voor zover ik het product van Oxxio kan zien is het gewoon dezelfde apparatuur als KPN dus zijn ze niet meer dan een reseller.
Dat is VVDSL internet sowieso toch al. Die staan allemaal direct op het glasvezelnetwerk van KPN aangesloten, vanuit de buitenring, zonder externe apparatuur. Wel wordt je via de configuratie zelf doorverwezen naar servers van (in mijn geval) T-Mobile voor authenticatie,routering, DHCP, DNS-servers, etc etc

Ik denk niet dat Oxxio de mensen heeft om dat zelf te beheren, dus zullen ze sowieso een externe partij hebben daarvoor, dat kan natuurlijk ook al KPN zijn ,dan verandert er technisch sowieso niets.

Bij ADSL en VDSL staan er soms nog wel 3rd party apparatuur van andere providers op de centrale zelf. Als we klanten moeten helpen en we kunnen niet direct via de monteurapp testen, staan ze meestal op andere apparatuur aangesloten.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 28 juli 2024 10:33]

Ik zat eerst bij Online DSL waar je een gare Zyxel router kreeg zonder 5 GHz wifi, bij Oxxio krijg je een Experiabox (wat je 'dezelfde apparatuur als KPN' kan noemen). Dus er kan wel degelijk verschil zitten in de apparatuur die je van een DSL provider krijgt, het zijn niet allemaal KPN-resellers.
Die gare Zyxel modems geven doorgaans veel meer configuratie mogelijkheden dan de meeste andere provider modems, je krijgt er wel full root access op (ik vind dit best belangrijk). Ondanks dat die zwarte Zyxel van Online behoorlijk gaar is. Bij een DMZ moet ik random porten alsnog port forwarden bv. Een maand geleden was mijn modem spontaan uit zichzelf gereset en soms herstart het apparaat uit zichzelf (echt compleet random, ding zal wel crashen).

Het mooie van die Zyxel router van Online is wel, je kan zelf de remote access van Online eruit tieven :)
Security > Firewall > access control.
Ik beheer dat modem zelf wel, ben er niet zo'n fan van als providers maar in je modem gaan rotzooien.

[Reactie gewijzigd door batjes op 28 juli 2024 10:33]

Bij mijn Zyxel modem van T-Mobile is UPnP kapot. Voor gamen met meerdere in een huishouden niet zo handig. Gelukkig woon ik alleen en kan ik alles handmatig naar 1 pc forwarden, maar zodra je meerdere pc's gebruikt voor dezelfde online game is UPnP onmisbaar (omdat de game dan zelf een andere poort kan aanwijzen, zoals Destiny 2 doet).

[Reactie gewijzigd door MrFax op 28 juli 2024 10:33]

Vanuit een security perspectief, wees maar blij dat UPnP defect is :) Dat wil je niet aan hebben staan.
Een andere keuze heb je met P2P-games niet als je met meerdere personen op 1 ipadres speelt.

En zo onveilig is het nou ook weer niet, zolang je maar geen troep op je pc installeert en secure mode gebruikt (een client mag alleen voor haar eigen IP poorten openen, niet voor anderen).

Bij UPnP kan een game wel weten welke poorten er door de game gebruikt wordt, omdat je een lijst kan ophalen van geopende UPnP poorten en voor welke interne IP deze openstaan, hierdoor kan de game automatisch een andere poort gebruiken voor inkomende verbindingen. Via de game's UPnP service kunnen zo de poorten beheerd worden en kan iedereen op 1 IP gewoon goed gamen.

Een poort forwarden kan maar voor een enkele cliënt, via de standaardpoort. Zomaar een andere poort openen voor een P2P online game gaat niet: er is geen mogelijkheid voor de game de achterhalen welke poort geopend is en voor welk doel, dus zit je vast aan een enkele PC.

Er is met IPv4 gewoon op het moment geen andere keuze. Een game kan niet uit de lucht grijpen welke poort open staat en voor welk doel. IPv6 brengt daar natuurlijk verandering in: iedereen krijgt al automatisch een publieke IP die op het internet gebruikt kan worden, en is er dus geen NAT meer nodig en kan elke client dezelfde port gebruiken.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 28 juli 2024 10:33]

Tja je mag natuurlijk ook gewoon je eigen DSL modem gebruiken. Dan heb je wel goed spul.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 28 juli 2024 10:33]

Dat had ik ook, ook klant bij Online. Na één berichtje naar hun klantenservice kreeg ik een witte Zyxel die wel 5GHz wifi aan boord heeft.
Tegenwoordig doet niet alleen de experiabox van KPN VVDSL. In het begin was dat wel zo.
Dat is VVDSL internet sowieso toch al. Die staan allemaal direct op het glasvezelnetwerk van KPN aangesloten, vanuit de buitenring, zonder externe apparatuur. Wel wordt je via de configuratie zelf doorverwezen naar servers van (in mijn geval) T-Mobile voor authenticatie,routering, DHCP, DNS-servers, etc etc
Die authenticatie, routering, DHCP, DNS, etc maken toch juist dat een provider niet slechts een reseller hoeft te zijn? Eigenlijk is vaak alles provider-specifiek, behalve het DSL lijntje en de wijkkast.
Maar het DSL-lijntje is meestal wat de uptime van goed internet beïnvloedt (naast een goede router). Er zijn providers met eigen hardware, wat dan vaak wel weer z'n eigen problemen mee kan geven. Downtime van IP/DHCP-services services zie je bijna niet, omdat ze niet heel moeilijk te beheren zijn. Al moet ik toegeven dat bijv. T-Mobile het met hun vervloekte DNS-servers nog wel eens problemen heeft. :+ Exception to the rule.

De grootste invloed in praktijk is het DSL-lijntje, de modem aan klantzijde en de hardware aan KPN-zijde. Oxxio lijkt in ieder geval wel "gewoon" een reseller, omdat het KPN modems gebruikt, dus technisch zal er niks gewijzigd te worden.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 28 juli 2024 10:33]

Je hebt gelijk dat het DSL lijntje de uptime beïnvloed, maar dat was hier niet de discussie. Het ging erom of internetproviders louter 'resellers' zijn van KPN internet, en dat is zeker niet het geval. Je noemt het modem al, dat is bijvoorbeeld al iets wat af kan wijken. En die trouwens ook invloed heeft op de stabiliteit.

Overigens vind ik uptime nooit zo interessant. Downtime is veel interessanter, dat geeft aan in welke mate internet onbeschikbaar was in een bepaalde periode.

En 'goed internet' wordt ook zeker weer niet alleen bepaald door de uptime of downtime. Daarbij speelt overboeking een rol, latency, IPV6, DNS, jitter, peering, modem, zo kan ik nog wel even doorgaan.
Dat is VVDSL internet sowieso toch al. Die staan allemaal direct op het glasvezelnetwerk van KPN aangesloten, vanuit de buitenring, zonder externe apparatuur. Wel wordt je via de configuratie zelf doorverwezen naar servers van (in mijn geval) T-Mobile voor authenticatie,routering, DHCP, DNS-servers, etc etc
VVDSL is niet veel meer dan een transport laag gelijk aan ethernet (OSI layer 2). De ISP en KPN gebruiken VLANs hierop die ervoor zorgen dat het verkeer van de klant bij de apparatuur van de ISP uitkomt.
Al die extra diensten kopen ze gewoon in. Het zou me niets verbazen als deze hele dienst al 100% KPN was en ze puur de labels aanpassen. Het verdienmodel zit ook niet persé in deze extra diensten, maar in de lock-in die je krijgt. Jaarlijks van energieleverancier wisselen is kinderspel, en financieel erg interessant, maar wat nou als dat ook invloed heeft op je mobiel abonnement of je TV? Dan denken genoeg mensen: ik blijf wel.
Oxxio maakt(e) inderdaad gebruik van het KPN-netwerk en zal mogelijk ook meer diensten direct van KPN hebben afgenomen. Feitelijk doen ze hetzelfde met internet als met energie (want ze hebben ook geen eigen centrales etc.): het elders inkopen en zelf weer doorverkopen.
Ongeacht de dienstverlener, altijd zorgen voor een schriftelijke bevestiging, desnoods stuur je zelf een mail naar de klantendienst met herhaling van wat net aan de telefoon besproken is zodat het met zekerheid in hun systemen zit.
Het klopte in mijn optiek aan de basis van Oxxio al niet met de klantenservice op het gebied van internet. Als je al in contact kwam wisten ze vaak niet je goed te informeren over de te leveren producten en diensten. Antwoorden op vragen over je verbinding, vast IP, geschikt voor eigen server etc. Ik heb het meerdere malen gepoogd via telefoon als via de chat, je wordt continu doorverwezen naar KPN en die zet je weer terug naar Oxxio.

Uiteindelijk, gezien de mogelijkheden maar naar KPN rechtstreeks gegaan omdat ik geen zin had in gezeur achteraf als er iets niet zou kloppen en ik met juristen aan de slag moet om van een aansluiting af te komen als deze niet geleverd wordt volgens wat ze zeggen. Ja het was paar euro per maand duurder, en de korting was met eerste jaar hoger. Nu ruim 1,5 jaar zuivere glasvezel.
Sorry maar dit zijn bij alle providers standaarddingen die fout gaan. Helaas gaat het bij x percentage niet goed. Dus dat heeft niks te maken met core en nevenactiviteiten, bij alle providers gebeurt dit.

Dat jij het net bent is zuur, en belachelijk dat zoiets fout kan gaan, maar het gebeurt vaak genoeg.
Sorry maar dit zijn bij alle providers standaarddingen die fout gaan. Helaas gaat het bij x percentage niet goed. Dus dat heeft niks te maken met core en nevenactiviteiten, bij alle providers gebeurt dit.
Klopt. maar bij oxxio hoor je dit toch wel een stukje vaker dan bij anderen, naar mijn idee. En hun verkooptaktieken zijn op z'n gunstigst agressief, en met regelmaat frauduleus.
Haha dat hoorde ik bij tele2 als werknemer bij hun juist. Maar zo werkt het helaas in die business. Zelfde met zulke verkooptechnieken.

Providers kunnen best veel maken, want hoeveel mensen gaan nou echt naar een geschillencommissie.
ik heb ook de fout gemaakt om over te stappen naar Oxxio. Doe het niet.
Als ze leveren, is er niets aan de hand, maar zodra er een fout is, gaat het hopeloos mis.
Bij mij konden ze geen automatische incasso uitvoeren. Dit heeft 4 maanden en heel veel ergernis gekost.
Oxxio bleef naar mij verwijzen, en pas na vele klachten berichten werd er eindelijk iets aan gedaan.
Bespaar je de frustratie, en doe het gewoon niet.
Je vraagt aan je kapper toch ook niet of hij een lekker biefstukje voor je kan bereiden?

Met andere woorden, al wetende hoe energieleveranciers werken. Het gewoon telefonische verkoopkantoren zijn, hoe kan zo'n partij kennis en kunde leveren voor het aanbieden en beheren van internet connectiviteit?

Het zou bij mij nooit opkomen Internet & Televisie diensten af te nemen bij een partij die verantwoordelijk is voor de toevoer van stroom en gas. Dat is een hele andere core-business en vereist een andere expertise. Waarom zou deze partij die bezitten zonder bijvoorbeeld een stevige acquisitie binnen de ISP markt? Wel erg ambiteus voor een prijsvechter als Oxxio. Je eigenlijk dus al weet dat Oxxio slechts een tussenpersoon is en dit zelden ten goede komt van de kwaliteit van de dienstverlening.
Als ik een contract opzeg en ik vertrouw de partij niet 100% dan trek ik de machtiging weer in. Vroeger kon dat via internetbankieren (bv rabo) maar dat lijkt niet meer te werken. Je kunt nog wel je geld terugboeken als het alsnog is afgeboekt.

Edit: kan toch nog wel via blokkadelijst
Screenshot (imgur)

[Reactie gewijzigd door P_Tingen op 28 juli 2024 10:33]

Je hebt altijd het (wettelijk) recht om incasso-machtigingen in te trekken, dus zelfs als het online niet meer zou kunnen (wat je zo te zien wel weer hebt gevonden), dan kan je altijd nog schriftelijk of telefonisch dat gedaan krijgen bij je bank. Zou anders ook raar zijn, stel je geeft ooit een machtiging af voor een twijfelachtig bedrijf, dan zou je altijd het risico lopen dat die opeens je rekening plundert ;)
Dit gevoel had ik ook al tijden. Echter is het een trent ofzo dat energie leveranciers ook internet etc aanbieden. Want Oxxio is/was niet de enige. Leuk dat je dan extra korting etc krijgt maar het voelt voor mij niet goed om een internet abbonement te hebben van een energie leverancier.
Dat is toch hetzelfde als een energie contract afsluiten bij bijvoorbeeld T-Mobile.

Bedrijven die niet gespecialiseerd zijn in die markt geven mij gewoon geen goed gevoel om dit af te sluiten.
Overigens klinkt dit Oxxio verhaal ook nog eens bekend voor vanuit het verleden... echter was het toen jammer genoeg wel in de core business en was de service waardeloos.

En niet alleen bij het opzeggen hoor. Als je eerder energie hebt gehad van Oxxio dan gaat het ook nog wel eens mis met het koppelen van je accounts als je opnieuw naar Oxxio overstapt. Dan kan je niet opnieuw registreren omdat je mail adres al bekend is bij Oxxio maar omdat je wel een nieuw klant nr hebt kan je die niet zomaar koppelen aan je oude account... daar staat doodleuk je oude klant nr in waar geen contract aan gekoppeld is.

Nu kunnen dit enkele ervaringen zijn maar de ervaringen met Oxxio zijn in mijn omgeving niet geweldi :-)
Oxxio is toch ook niet meer dan een doorgeefluik. Groot energie inkopen en verkopen aan hun klanten. Maar het was een administratief zooitje daar. Dus behalve internet en telefonie, zijn ze ook niet goed in het bijhouden van de administratie van hun energieklanten. Ze stopten op een gegeven moment met incasseren. Daar kwam ik maanden later achter waarna ik als particulier ineens groot zakelijk verbruiker werd. Dit hebben ze nooit weten recht te zetten. Hoewel dit mij voordeel heeft opgeleverd, ben ik hard weggerend van deze club.
Daarmee dat ik nooit een domiciliëring neem...
Gezien je het domiciliëring noemt neem ik even aan dat je in België woont. Correct me if i'm wrong :) Ter info: Nederlanders kennen dit als 'Automatische Incasso'. In Nederland ligt de drempel hiervoor lager dan in België en daarom maken vrijwel alle diensten met herhaaldelijke betalingen hier gebruik van.

Ieder z'n smaak natuurlijk, maar ik heb voor mezelf nooit zoveel argumenten gezien om het niet te doen, en ik zal uitleggen waarom:

Dat is omdat ik zelf toch redelijk vaak (zeker iedere paar dagen) wel een blik op mijn bankrekeningen werp. Het is mij de afgelopen jaren een enkele keer overkomen dat een bedrijf onterecht een incasso/domiciliëring heeft gedaan. Die kon ik toen eenvoudig terugboeken, en vervolgens lag de bal weer bij het bedrijf in kwestie. (Die sturen dan een mail dat ze geld van me krijgen en ik stuur een mail dat dat niet zo is, maar dat is een heel ander verhaal :P )

Dit is dus enkele keren voorgekomen en dat was wel vervelend, maar weegt absoluut niet op tegen de vele honderden keren dat er succesvol geld van mijn rekening is afgeschreven, en ik er zelf dus niet over na hoefde te denken.
Bij mij is het inderdaad enkele malen voorgekomen dat er foute kosten aangerekend werden waar ik dan kredietnota's voor kreeg die verspreid werden over maanden (waardoor je vast zit, tenzij je je geld niet terug wil). Dat uiteraard voorafgegaan met uren aan de telefoon hangen met de klantendienst.

Mijn vader heeft jaren veel te hoge abonnementskosten betaald bij Telenet, daar kwam ik toevallig achter. Hij kreeg natuurlijk ook een jaar lang kredietnota's.

Ik vraag me af of die fouten wel zo toevallig zijn: "als de klant niets zegt, kunnen we enkel winnen en anders corrigeren we het gewoon en zorgen dat de klant bij ons blijft".

Zelf betalen is tegenwoordig ook maar een procedure van 30sec: mail komt binnen met de betaalknop, die verwijst naar de banking app, even gegevens nakijken en klaar. Zo behoud je wel volledige controle.
Dat heeft verder niks met domiciliëring te maken, want die kun je immers gewoon terugboeken als het bedrag fout is. Heb je meteen het hele bedrag terug. Je bent niet verplicht akkoord te gaan met een kredietnota die over meerdere maanden wordt verdeeld? Je kunt toch gewoon zeggen dat ze het gehele teveel betaalde bedrag binnen X dagen aan je terug moeten boeken, of eenmalig in zijn geheel verrekenen met de eerstvolgende factuur.

Wat mij betreft is de controle die je er over hebt dan ook niet heel anders dan als je het bedrag zelf over maakt.
Is dat dan altijd zo geweest? Ik heb namelijk zeker al 10 jaar geen domiciliëringen meer gehad.
Voor de Nederlanders: automatische incasso. En zowel in Vlaanderen als Nederland kun je dat zelf ten alle tijde intrekken en de laatste x periode afschrijvingen gewoon terugboeken/storneren. Mensen zijn er huiverig voor omdat bedrijven automatisch afschrijven maar het spaart je het handmatige gedoe elke maand en je hebt er toch nog controle op.
Voor de Nederlanders: automatische incasso. En zowel in Vlaanderen als Nederland kun je dat zelf ten alle tijde intrekken en de laatste x periode afschrijvingen gewoon terugboeken/storneren. Mensen zijn er huiverig voor omdat bedrijven automatisch afschrijven maar het spaart je het handmatige gedoe elke maand en je hebt er toch nog controle op.
Ik doe al jaren alles automatisch inderdaad. Nooit problemen. Altijd op tijd betaald. Tegenwoordig kun doorgaans zelf ook nog instellen wanneer je wil dat ze de incasso doen. ( nadat je salaris binnen is, dus ;) )
Oxxio en jij zijn het roerend eens!
Zelfs met energie gaat he mis.
Na een storing bij de bank werd on termijnbedrag niet afgeschreven,
Dus wij het de dag erna handmatig overgemaakt.
Werd teruggestort, met een briefje dat ze het nog eens gingen afschrijven.
Dat gebeurde maar niet, en de maand erna weer gewoon afgeschreven.
Prima, maar na een half jaar ineens een acceptgiro met de 'achterstand' en dat ze maar geen contact konden krijgen.
Bij die acceptgiro zat gelijk een verhoging en 'administratiekosten'
Een telefoontje later "dat was een misverstand, U krijgt een normale acceptgiro van ons"

Guess what, die kwam niet, en na een week nog eens gebeld, "ja meneer is onderweg, dat duurt even...."
Nou, het eerste bericht was een aanmaning via een incassoburo, en gelijk 3x zo hoog.
Ze hadden ook alvast een advocaat ingezet, want er waren geen 'normale' gesprekken te voeren met ons ..

Ik had het geluk dat ik een bevriende jurist heb, en die is 'in de pen' geklommen, met alle stukken die ik nog had, inclusief het laatste gesprek ( waarin ze zouden hebben gemerkt dat ik agressief zou zijn )

Uiteindelijk 'moest' ik 1800€ betalen, per ommegaande, en dan zou berekend worden wat er teveel betaald zou zijn.
Met tegenzin overgemaakt natuurlijk ( ze zouden de levering al stopzetten anders :| )
2 weken later via die jurist te horen gekregen dat wij 1550€ terug zouden krijgen ( reguliere maandtermijn en kosten afgetrokken )
Wij waren ondertussen overgestapt naar andere leverancier, dus al lang blij dat het klaar zou zijn nu.

Krijgen we in juni wéér een (dikke) brief van Oxxio ... vanwege de overstap is het maandbedrag vs werkelijke gebruik verekend, en ik kreeg nog eens 800€ terug aan openstaand saldo, wat 4 weken kon duren.

Slot van het liedje .... ik kreeg die betaling ... 1200€ ....
Voor de zekerheid de jurist nog eens laten bellen, bleek dat heel de kermis voor een andere klant geweest was .... zelfs aan de andere kant van het land !!
En zonder enig bericht hebben ze alle 'extra' kosten verrekend en overgemaakt.

* FreshMaker gaat nooit meer iets van Oxxio afnemen ;)
Mijn tip, voor ELK bedrijf, vraag een bevestiging van de wederzijdse afspraak, en vraag dat DIRECT per mail te bevestigen, zeg dat je net zo lang aan de telefoon blijft voor dat de mail met de gemaakte afspraken binnen is.
Heb zo vaak mee gemaakt dat het mis ging.
Waardeloze service. Ik ben mede hierdoor geen fan van bedrijven die nevenactiviteiten doen terwijl dat niet hun core business is. Zoals HEMA met verzekeringen, (...)
Kleine aanvulling: HEMA is toevallig een slecht voorbeeld. HEMA verzekeringen is een product van Achmea (link). Zelf klant geweest in het verleden en hun klantenservice is gewoon hetzelfde als die van andere Achmeaverzekeringen. Vergelijk het met de ANWB-creditcard waarbij je niet bij de ANWB terecht komt als je vragen over je afschrift hebt, maar bij ICS.
Het wordt denk ik alleen mogelijk vervelend bij een dienstverlener die een product "doorverkoopt" en zelf de klantenservice voor z'n rekening moet nemen zoals in het voorbeeld dat jij schetst. Zoals Oxxio in deze dus.
Toch fijn dat ik het als klant moet vernemen via Tweakers. Mailtje was te veel moeite?
Overigens heb ik nooit klachten gehad, werkt allemaal prima.

Edit: Daar is de mail, 14.31 uur.

[Reactie gewijzigd door BRO-JWE op 28 juli 2024 10:33]

Ben sinds vrijdag klant en heb vandaag om 11uur een mail hierover gehad. Vreemd dat je die dan niet hebt ontvangen.
Ook hier niks van vernomen via Oxxio direct. Belabberd...
"Het financiële voordeel dat ze daarvan hebben wordt 'een vast voordeel'. Klanten krijgen bij KPN geen nieuw jaarcontract en houden in ieder geval nu dezelfde prijs."
Kans is groot dat de Oxxio proposities (abo's) op slot gaan bij KPN. Als je wat anders wilt, of wat wijzigt in je pakket dan kan dat alleen als je overstapt naar een KPN propositie, natuurlijk met een nieuw jaarcontract en ben je je oude Oxxio voordeel kwijt denk ik dan
Ook hier gaat dus weer op: Schoenmaker blijf bij je leest
Dat hangt nogal van de situatie af. Menig onmisbaar product in deze wereld is juist een resultaat van het feit dat ondernemers/onderzoekers zich niet bij hun leest hielden. Als William Boeing zich bij zijn leest had gehouden hadden we nu Houthandel Boeing gehad.
Volgens die logica had Amazon het ook bij het verkopen van boeken moeten houden.
Alleen Oxxio heeft fysiek helemaal niets. Beetje drop shipping idee. Alleen een administratieve afdeling die afhandelt. Niet te vergelijken dus.
Hoe is dit anders dan de inkoop en verkoop van energie en gas? Daar hebben ze zelf ook niets en is het een dropshipper.
en bol.com ook
De core-bussines van Oxxio is een product inkopen op de markt en doorverkopen aan de consument, ze wekken namelijk ook zelf geen energie op. Dus in die zin was het gewoon een logische stap, het was alleen niet succesvol.
Ze zijn de eerste dan die deze wijsheid ook hebben gekregen, nou alle andere resellers nog.
Is Oxxio dan niet ook gewoon een energie reseller? Lijkt me weinig anders aan dan internet reseller spelen. De 'wijsheid' hier zal wel de marge zijn die bijna 0 is in de internetmarkt.
Ah zonde!
Ze hebben me goed geholpen met de installatie van de eerste DSL internetverbinding.

De kabel lag onderaan het huis in de kruipruimte en er was geen ISRA punt.
Geen probleem, monteur was een half uur na het bellen er al!

En voor een dorp wat de komende jaren nog geen glasvezel gaat krijgen is het fijn om te kunnen kiezen voor DSL of coax, scheelt toch zo'n 20 euro per maand ten opzichte van Ziggo.

[Reactie gewijzigd door Jerra op 28 juli 2024 10:33]

Neem aan dat die monteur gewoon van een installatiebedrijf is dat een contract heeft met Oxxio. Oxxio heeft zelf geen monteurs, waarschijnlijk zelfs helemaal geen technici aangezien ze geen hardware hebben (en de klantenservice is natuurlijk ook gewoon 1 van vele callcenter bedrijfjes).

Mocht je vaker zo een monteur nodig hebben is een kaartje vragen wel een idee voor next time :)

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 28 juli 2024 10:33]

Neem aan dat die monteur gewoon van een installatiebedrijf is dat een contract heeft met Oxxio
Of misschien niet eens Oxxio maar de partij waar Oxxio z'n wholesale abo's inkoopt (dat zal dan wel KPN Wholesale zijn, of nog een partij ertussen).

[Reactie gewijzigd door The Third Man op 28 juli 2024 10:33]

Inderdaad KPN Wholesale (WBA).
Die monteur zal dan al onderweg geweest zijn.
Bij mij komen de kpn monteurs gewoon zonder afspraak langs voor aansluiten glasvezel, en dan bellen ze op je mobiel, vind ik niet echt handig.
Kijk je ook naar de snelheid,want 20 euro goedkoper als ziggo vind ik zo snel niet.
Ja lijntjes van 30 mb en dan heb je het wel gehad.
Dan kom ik uit op zo een10 euro goedkoper na wat zoeken.
Jazeker!

Ik betaal voor 100mbit down, maar ik haal 90.
En betaal voor 10 up en krijg 22-25 (lijkt aan het tijdstip van de dag te liggen?)

Dus 90/20 afgerond, een prima verbinding!
Daar betaal ik (totale kosten gedeeld door 12) zo'n 26 euro per maand voor.

Bij Ziggo is dat gemiddeld 48 euro per maand, en dan krijg ik een hogere download (gebruik ik niet) en een e upload (en die gebruik ik wel)

Zou wel heel graag naar glasvezel gaan...
Dat is overigens het domein van KPN, maar het is de taak van de partij waar jij een contract mee hebt omdat in goede banen te leiden. Nadat ik mijn ISP melde dat ik mijn ISRA punt niet kon vinden had ik een paar minuten laten KPN aan de lijn, in mijn geval konden ze "pas" een afspraak maken voor de volgende dag om 08:30.
Oxxio had bij de overname door Eneco in 2011 400.000 klanten. Laat dat er vandaag de dag nog in die ordergrootte zijn - dan is het concept van deze koppelverkoop met een adoptie van 5% (20.000 klanten) eenvoudigweg mislukt en is dit een logische strategische keuze.
Ze kijken altijd naar groei en dat zit er blijkbaar niet in met na al die tijd slechts 5%.
Ik had sowieso het gevoel dat Oxxio het gat van Telfort (dat rond mei 2019 definitief overging op KPN), probeerde op te vullen. Geen pur sang budgetprovider, maar wel scherpe prijs met kwalitatief goede apparatuur van KPN (Experiabox en iTV).
20.000 klanten maken gebruik van internet/tv/telefoon van Oxxio. Dat betekent niet dat ze in 10 jaar van 400k naar 20k klanten zijn gegaan.
Precies. Dus een adoptie van 5%, wat minder was dan gehoopt en minder dan noodzakelijk om deze dienst lucratief voort te zetten.
Voorts: ik deed toch juist de aanname dat het er vandaag de dag nog 400.000 zijn?
Klopt ze zullen idd nog rond de 400.00 klanten hebben.
Het was slimmer geweest om een deal met bijv kpn te maken of andere aanbieder.
Je kan je klanten dan alsnog een koppelkorting geven en die bij de andere leverancier bedingen. Sterker nog je zou er dan nog iets op kunnen verdienen en hebt er zelf geen werk aan.
Voorbeeld 20.000 klanten die nu naar kpn gaan. Als grootverbruikers zou je 6 euro korting kunnen bedingen, je geeft je klanten 4 euro en zelf pak je dan 2 euro per klant per maand.
Klant heeft contract met kpn die verder alles afhandelt en jou commissie betaald.
En volgend jaar krijgEN de oud Oxxio klanten gewoon een verhoging voorgeschoteld door KPN.

Mark my words.
Tja, KPN is ze op zich niets verplicht en je bent ook niet verplicht om die prijsverhoging te accepteren. Het is een vrije markt, je mag altijd opzeggen omdat de prijs veranderd, het is immers contractbreuk aan de kant van de provider. Ik blijf altijd lachen om die stroom klachten van mensen als er een prijsverhoging is van een product waar concurrenten voor zijn, dat is toch het hele idee van die geroemde vrije marktwerking?
tsja, ligt er aan of die concurrent ook toegang heeft tot jou huis. Ik heb nu adsl, maar daarvoor had ik Ziggo. Wil ik een kabelprovider, moet ik naar Ziggo. Wil ik weer sneller internet, moet ik kabel, moet ik Ziggo.
Anoniem: 493355 @Yzord13 april 2021 10:10
En volgend jaar krijgEN de oud Oxxio klanten gewoon een verhoging voorgeschoteld door KPN.

Mark my words.
Your words have been marked...
Het gaat al 10 jaar zo en iedereen trapt in deze "leugens".

We will een simpeler abbonementen model. Nu is het te lastig. 1000'den mensen worden gedwongen hun abbonement om te zetten.

10 jaar later maken ze er zelf weer een zooitje van, en krijg je weer hetzelfde.

Het is eigenlijk totaal ongeloofwaardig, maar iedereen trapt er in, of moet mee gaan.
Maakt het overstappen iig lekker makkelijk!

De koppelverkopen zijn nogal irritant de laatste jaren (vodafone-ziggo anyone?)
Dit doen alle 3 grote mobiele providers in nederland.Erg jammer, of je neemt alle diensten af bij 1 provider, of je betaalt de hoofdprijs.

En waarschijnlijk zijn het ook nog is nep kortingen, iets vergelijkbaars met de korting op collectieve zorgverzekering.

Eerst de prijs lekker duur maken, om daar vervolgens een korting op te geven.
Ik wissel vrijwel elk jaar van energieleverancier. Dat gaat moeiteloos en merk je zelf helemaal niks van behalve wat administratie. Als je dan ook nog je internet/tv moet wisselen dan heeft het wel meer voeten in de aarde.
Zolang je maar een modem kan krijgen die in bridge kan valt het wel mee. Infra in mijn huis regel ik zelf wel.
Dan moeten je ISRA, AOP en glasvezel aansluiting ook bij elkaar op dezelfde plek zitten. Tevens wisselen van tv decoders wat niet altijd op dezelfde manier is aangesloten. Ene provider gebruikt coax, andere UTP en in veel huizen ontbreekt een van de twee kabels op de plaats van de tv. Plus als je waarde hecht aan hetzelfde vaste IP adres of ooit zo stom bent geweest een provider e-mailadres te gaan gebruiken loop je tegen problemen aan.
Dat lijkt me nu net de reden, dat men deze combinatie bedacht heeft. Net als bv triple play. Je stapt makkelijker over als je alles apart hebt, dan als je alles van 1 provider hebt.
20.000 klanten, dat is zelfs met wat fantasie nauwelijks 10 miljoen omzet per jaar.

Ik snap wel dat je als het daar op blijft hangen gaat afstoten, als het niet je kernbusiness is. Dan leidt het alleen maar af.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 28 juli 2024 10:33]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.