Logitech brengt ergonomisch ERGO K860-toetsenbord uit voor 119 euro

Logitech maakt vanaf vrijdag zijn eerder aangekondigde ERGO K860-toetsenbord beschikbaar voor een prijs van 119 euro. Het gaat om een draadloos, ergonomisch toetsenbord met een gebogen ontwerp en een apart gedeelte voor de linker- en rechterhand.

De Logitech ERGO K860 wordt geleverd met een polssteun, waardoor er volgens de fabrikant 54 procent meer polsondersteuning is dan bij een regulier toetsenbord. Het gesplitste en gebogen ontwerp van het toetsenbord draagt volgens Logitech bij aan een ergonomische, meer natuurlijke houding en minder spierspanning. De polssteun is via pootjes onder drie verschillende hoeken te kantelen, om zo de handpalm te verhogen, wat bijvoorbeeld van pas kan komen bij een zittende of staande houding.

De ERGO K860 heeft een numeriek toetsenblok, lowprofiletoetsen en is getest op 10 miljoen toetsaanslagen. Het toetsenbord is te verbinden met maximaal drie apparaten en heeft met de twee AAA-batterijen een opgegeven batterijduur van twee jaar. De draadloze verbinding wordt tot stand gebracht via een USB-ontvanger, waarbij een bereik van tien meter wordt genoemd, maar de verbinding kan ook via Bluetooth Low Energy verlopen. De ERGO K860 heeft afmetingen van 233x456x48mm, het gewicht bedraagt 1160g en de prijs is 119 euro.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

05-03-2021 • 13:56

140 Linkedin

Reacties (140)

Wijzig sortering
Een gebogen MX Keys, nu dan wel graag in US layout please :)
Je bedoelt waarschijnlijk US Int in de ANSI layout. Ze leveren altijd ISO helaas. Ik heb hier wel eens met Logitech over gesproken. Zij beweren (tenminste, dit was het antwoord dat de vertegenwoordiger van het PR-bureau vanuit Logitech kreeg) dat er geen interesse voor ANSI is in Europa en het daarom niet leverbaar is (tenzij iemand een batch importeert). Het was een antwoord op een relaas van mijn zijde over hoe ANSI US International de norm in principe is en het niet logisch was dat Logitech voor wat anders koos.

Ik heb werkelijk geen idee waar ze dit inzicht vandaan hebben gehaald en waarom andere fabrikanten wèl gewoon US international-lay-outs kunnen leveren.

Misschien het gegeven dat hun toetsenborden blijven verkopen en de reguliere consument het gewoon accepteert? En omdat specifieke andere grote spelers zoals Apple het ook ISO aanhouden op hun toetsenborden voor US international ipv ANSI?

Edit: als je gewoon hier kijkt: https://www.logitech.com/...ic.920-010108.html....kun je onderaan wel een layout kiezen en die kennelijk bestellen bij Logitech zelf. Maar krijgen we voor US International ISO (kleine shifttoets) of ANSI (lange shifttoets)? Waarschijnlijk de eerste.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 5 maart 2021 15:42]

Ik kan bevestigen dat de US INT'L keyboards inderdaad de ISO variant zijn. :(

Kreeg hem vandaag binnen en hij gaat ook weer terug. De supportdame wist te melden dat ze inderdaad de ANSI layout niet in EU leveren.
Ik ben het toetsenbord nu toevallig aan het testen. Inderdaad een ISO variant. Het ironische is dat juist omdat ik gewend ben de linkershift-toets ook aan de rechterzijde in te drukken het toetsenbord ergonomische nadelen heeft voor mij.
Ik had ook gehoopt dat Logitech ook gewoon de US ANSI layout zou leveren... maar nu ik dit lees.

Toen de K860 uit kwam een tijd geleden heb ik lang zitten zoeken, want enkel de QWERTZ layout was makkelijk te vinden, na lang zoeken kwam ik toch bij een bedrijf uit dat de US QWERTY ANSI leverde.

Link: https://www.redcorp.com/e...ty-us-920-009166/31907301

Belangrijk is dat je zoekt naar dit nummer: 920-009166 dat is het correcte artikel nummer voor een toetsenbord met US QWERTY ANSI layout.

De prijs is jammer genoeg ook een heel pak hoger :|

[Reactie gewijzigd door imp4ct op 28 maart 2021 09:02]

Oh, don't get me started! Het aanbod van keyboard layouts is ZO'N VERSCHRIKKELIJKE TERINGBENDE, en Logitech is een van de ergste boosdoeners op dit vlak. Ga alleen al in de Tweakers pricewatch maar eens zoeken naar toetsenborden met een specifieke layout. Vaak klopt het gewoon niet wat er staat. Ik heb recent al een keer een toetsenbord teruggestuurd omdat het verkocht werd als zijnde ANSI maar in de doos gewoon een ISO bord bleek te zitten.

Uiteindelijk heb ik het opgegeven en ben ik maar mijn eigen toetsenborden gaan maken :).
Juist. Het vervelende is dat op veel websites de afbeelding van de ANSI variant staat. Vaak kun je aan de fabrikantcode al zien dat het om de ISO layout gaat, maar dit staat er niet altijd bij (en je moet het maar weten natuurlijk). Nog mooier is wanneer je op de Logitech website de ANSI layout koopt (via een omweg) je alsnog een ISO toetsenbord toegestuurd krijgt.
Precies, drama. Webshops weten vaak ook niet goed wat ze verkopen.
Probeer maar eens een toetsenbord te vinden met 5 of meer programmeerbare toetsen en geen numpad. Vooral zonder numpad is blijkbaar bijna niet te vinden.
Tenkeyless (zonder numpad) zijn er wel veel te krijgen, maar met programmeerbare toetsen idd niet zo veel denk ik. De Kinesis Freestyle (2 of pro) hebben dit wel, maar zijn split. Dat is misschien niet wat je wil (hoewel je de 2 helften ook aan elkaar kan laten zitten).
Voor een ergo-optie? Enige die ik ken (en gebruik): https://x-bows.com/collections/keyboards
Was even wennen, maar bevalt uitermate goed.

Heb wel wat keys opnieuw toe moeten wijzen (Home/End ipv middelste Ctrl/Shift, en middelste enter), maar dat kan relatief eenvoudig in (niet bijster goede) software, op verschillende lagen (en on-board opgeslagen).
Met het maken van een eigen toetsenbord ben ik nu ook begonnen. Maar ik heb de backplates nog niet eens binnen en kan nu al niet alle keycaps vinden, met name voor de spatiebalk.

Het is dus nogal een leercurve, wel iets voor een tweaker.
Ja, als je een split spacebar wil dan is het opletten. Op aliexpress kun je caps van domikey vinden. Die hebben vaak een set korte spatiebalkjes erbij, die je ook los kan kopen.
Logitech G213 hier, heeft gewoon lange shift-toetsen aan beidde kanten en is gewoon bij de MM gekocht?
Ik denk dat de MM dan een batch heeft gehad die wel ANSI hadden om een bepaalde reden. Misschien dat ISO nog niet beschikbaar was, of een distributie-gerelateerde fout, of whatever. Als ik kijk naar de reviews hier in de pricewatch, is te zien dat mensen daar ook gewoon een ISO-layout hebben.

Logitech heeft in het verleden overigens wel gewoon ANSI toetsenborden gevoerd. Tenminste, ik heb toetsenborden van Logitech gehad met een ANSI layout.
De gaming serie (GXXX) van logitech gebruikt voor de US layout wel de ANSI variant ipv de ISO variant.
Wat ik typisch vind is dat je eerst 5 foto's krijgt met de layout die je wil hebben en dan onderaan de bestelpagina de ISO layout staat... https://www.logitech.com/...ess-keyboard.html?crid=27
Haha, dat is inderdaad vreemd. Ook retail gebruikt die foto's vaak, dus dan verwachten mensen dat ze gewoon een ANSI US International-layout krijgen en vervolgens is het wat anders.
Ronduit irritant inderdaad. Hier een MX-Keys ANSI layout via eBay uit Amerika geïmporteerd, zag geen andere optie.
Dat ben ik ook van plan. Ging het importeren vlekkeloos?
Wat is het verschil tussen beide layouts? Ik gebruik qwerty maar heb geen idee of het ansi of iso is.
ANSI is o.a. met een lange linker shifttoets en een andere entertoets. Er zijn wat andere verschillen, maar dit zijn de twee verschillen waar het in de ervaring vooral raakt.
Zie hier: https://mk0switchandcli0q...on_ansi_iso-1024x805.webp

Probleem in de praktijk is dat ik met mijn linker pink de shift vaak mis op ISO omdat ik gewend ben dat ik niet zo ver hoef te reiken.
Ik heb het vermoeden dat het onderzoek als volgt is gegaan: Ze hebben gekeken en ze verkopen er geen enkele in de EU (volgens de officiële kanalen). Van de US-international verkopen ze er heel veel, dus daar is blijkbaar meer vraag naar. Blijkbaar heeft er niemand aan gedacht dat als je het niet beschikbaar maakt, dat je het ook nooit zal verkopen. ;)

Ik heb een Keys MX in US-intl layout en ik ben er ondertussen redelijk aan gewend. Wat ik daar veel meer wennen vond was de extreem brede ESC toets, waardoor je heel vaak op de verkeerde functietoets uitkomt. Dat stoort mij eigenlijk meer.
Bij sommige toetsenborden krijg je zelfs een mix. Mijn Logitech G810 heeft een lange linkershifttoets, maar wel de enter- en (rechter?)backslashtoetsen van ISO.
Dit is precies de reden waarom ik de Logitech MX Keys nog niet gekocht heb. Op een toetsenbord met zo’n korte shift en smalle enter toets kan ik gewoon niet lekker typen, en dat is toch het belangrijkste vereiste aan een toetsenbord.
Wat Logitech beweert is nonsense. Ik heb nog nooit een ansi keyboard in handen gehad.
Dit dus. Die kleine shift knop irriteert me mateloos. Evenals de tilde die op de ‘verkeerde’ plek zit.
Die brengt Logitech volgens mij met heen anker bord in Nederland op de markt toch? Heel irritant.
De gehele reden dat ik geen Logitech maar Apple toetsenbord heb gekocht is vanwege het ontbreken van ANSI. Ik ben op een gegeven moment maar naar een Mediamarkt gegaan en heb tegen de medewerker gezegd: het eerste draadloze toetsenbord van Logitech met een liggende entertoets neem ik mee. Eindstand: 10 dozen geopend en zonder toetsenbord maar huis. Ik moet een liggende entertoets hebben met de \ erboven.
Ik heb de k860 al een tijdje voor me staan met een qwerz layout (sinds oktober 2020) dus nieuw is ie niet.
Een erg fijn toetsenbord met de mogelijkheid om deze op 3 computers aan te sluiten (met 3 ontvangers)
He dit wist ik nog niet. Heb je dan 3 dongels of gaat het via Bluetooth? Kan je dan dus 1. Je pc en 2.raspberry pi erop hebben?
Logitech producten kunnen het beide en met hun software kan het nog veel makkelijker want daarmee kan je je muis van de ene PC naar de andere bewegen en dan kan je daar ook typen als je een logitech toetsenbord hebt.
Ook Microsoft heeft daar een programmaatje voor in de zogenaamde garage. Werkt met iedere muis en toetsenbord
https://www.microsoft.com...oad/details.aspx?id=35460

Bestaat al heel lang en heb ik vaak in gebruik
Helaas hebben ze om onbekende reden de Android app uit het niets gedropped. Was veruit de beste app om je telefoon als muis/keyboard te gebruiken.
De beperking hiervan is echter wel dat het alleen Windows ondersteund. Wil je ook Linux, OS X, ... gebruiken dan is het open-source [Barrier](https://github.com/debauchee/barrier/releases) wellicht een beter alternatief.
Maar krijg je er ook meerdere dongels bij (of kan je die er los bijkopen?)

Mijn mac kan ik met bluetooth wel aansturen, mijn pc niet. Mijn pi heeft ook geen blauw tandje, om maar te zwijgen over mijn cctv. (En dan wil ik er ook nog een linux bak naastzetten, maar voorlopig heb ik geen ruimte voor meer toetsenborden).

Ik denk ook niet dat logitech voor een linux bak, een pi en/of cctv software meelevert. Dus ik heb een aantal usb-dongels nodig.
Normaal krijg je er eentje bij, bij muizen als de MX Master ook! Bijkopen kan: pricewatch: Logitech Pico USB Unifying Receiver

Ik zou niet meer zonder willen :D
Logitech Flow en dat werkt op zich best aardig. Helaas werkt het nog niet goed samen met de Apple M1 machines, waardoor ik het helaas niet meer gebruik.
Ik los dat op met remote desktop. ;)
Alles aangesloten op 1 pc en daarmee met remote desktop naar de rest. Met een multi monitor setup kan je dan nog steeds elke pc een eigen scherm geven, maar ben je veel flexibeler.
Synergy van Symless doet precies wat je beschrijft van dat software, dat is dus niet iets was exclusief is bij logitech producten.
Dat zegt hij toch ook niet?
3 dongeltjes idd , ik had zo ook nog liggen, die unifying dongeltjes zitten bij elk unifying product , werkt super!
Op mijn PI heb ik het nog niet getest (ik draai uitsluitend HASIO)
Misschien introduceren ze hem weer als "nieuw", omdat die een hele tijd niet/moeilijk leverbaar was. 8)7
Of het gaat om de prijs?

Als je kijkt in de "Lees meer", staat daar Logitech kondigt ergonomisch Ergo K860-toetsenbord aan
van 15 januari 2020 met "deze maand leverbaar".
Kunnen we binnenkort verwachten: Logitech brengt G915 TKL uit
(die was ook niet leverbaar)
Waarschijnlijk ook dome keys of niet?
Ik ben op zoek naar een toetsenbord met ergo vorm maar dan wel met Cherry Brown switches of iets soortgelijks. Gebruik nu zo'n MS 4000 toestensbord voor werk. Maar vind mijn logitech 710+ qua toets aanslagen echt heel veel prettiger.
Platte switches zijn meestal rubberdome inderdaad. Er zijn wel platte mechanische toetsenborden. Die heeft Logitech ook in de G915. Zijn wel zeer prijzig voor wat deze toetsenborden ze zijn m.i. Ze gebruiken 'eigen switches' (gebaseerd op low profile mechanische switches van Gateron als ik me niet vergis).
Als je wat goedkopers wil kun je o.a. naar Keychron toetsenborden kijken die ook platte opties heeft.

Echter de ergonomische vorm met platte toetsen moeten we even op wachten. Als ik om mij heen kijk is er maar weinig interesse voor. MS heeft meerdere eigen varianten van dit concept, waaronder de Microsoft Sculpt Ergonomic, maar voor zo'n mooi toetsenbord zou je verwachten dat meer mensen het zouden gebruiken.
Hoeft voor mij niet plat te zijn dat is dat ms tobo ook niet. Maar wel mechanical als het kan. Prijs vind ik ook niet zo'n punt als je dan hebt wat je zoekt kan je er zo 1 jaar mee doen. Heb die 710+ ook al 7 jaar.
Als je echt ergonomisch wil gaan moet je een split ortholinear toetsenbord nemen, zoals de ergodox ez.
Ik wil zo graag zo een, maar waar koop je die.

Eerlijk gezegd snap ik niet dat Logitech daar ook niet een modelletje van aanbiedt.
Zelf een Corne keyboard in elkaar gedraaid. Kosten waren ongeveer 100 euro en een uurtje solderen. Voordeel is dat ik de firmware aan heb kunnen passen (web editor, lekker makkelijk) en het nu dus een hardware Dvorak keyboard is.
Niet gek!

Alleen ik snap die drang naar minimalistisch nooit zo.. Elk toetsenbord die ik ken heeft zes rijen, dus als ik er eentje haal die beter moet zijn, dan wil ik niet een stapje terug in functionaliteit.
Het is niet zozeer minimalistisch qua knoppen, meer minimalistisch qua vingerbeweging/extensie (en dat is wel zo fijn). Overigens mis ik de extra toetsen helemaal niet meer, onder iedere duim zit een modifier (links speciale tekens, rechts numpad, samen multimedia/F-toetsen in numpad layout). De afstand tussen de muis en de rechterhelft van het toetsenbord word ook een stuk kleiner.
Hmm.. oke, misschien wel interessant.
De eerste paar dagen ben je een beetje verloren, maar na een weekje wil je niet meer terug naar een toetsenbord waar je niet even snel met een hand wat nummers in kan tikken.
Ik gebruik al sinds 2005 dit ergonomische KB

pricewatch: Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 (Qwerty US)

Echt een heerlijk toetsenbord, maar helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Dat komt doordat ze die versie vernieuwd hebben zonder die onzinnige scroll knop.

pricewatch: Microsoft Ergonomic Keyboard (Qwerty US)
Oh, die heb ik gemist....
Ik dacht dat dit de opvolger was...

pricewatch: Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop (Qwerty UK)
Dat was mijn vorige toetsenbord! Heb em nog steeds liggen. Vind de Corne toch fijner ;).
Numpad met modifier op de rechterduim. Rechter home-row is dan 456 met de rest van het numpad er omheen. Supermakkelijk.
Bestel zelf meestal die kinesis freestyle 2 keyboards, goed verkrijgbaar.
Meestal haal ik het bij backshop.nl maar er zijn genoeg dealers te vinden
Ben ik ook wel op aan het azen (op marktplaats ofzo) maar ik wil eigenlijk ook dat "ortholinear"
Geen idee of ze precies dat bord verkopen maar splitkb.com heeft dat soort borden met mechanische toetsen.
Klein Nederlands bedrijfje mocht het uitmaken :)
op hun eigen site, ergodox-ez.com
Alleen betaal je daar rond de 400 euro voor als het niet meer is. Dan is er ook nog de nieuwe Moonlander, maar die is ook onbetaalbaar. Natuurlijk kun je via een Falbatech een 'gewone' ergodox bestellen maar dat is het toch net niet als je het vergelijkt met een Ergodox EZ.
Als je echt ergonomisch wil gaan moet je een split ortholinear toetsenbord nemen, zoals de ergodox ez.
Moet dat echt ja? Van wie moet dat dan?
Ik werk namelijk al jaren met de Microsoft/Logitech ergonomische toetsenborden en ben nogsteeds niet veroordeelt. Blijkbaar doe ik wel iets illegaals....

Maar alle gekheid op een stokkie: Geen enkele reden om voor moeilijke woorden toetsenborden te gaan als Microsoft en Logitech al jaren hele goede toestenborden maken in deze categorie.
Nee, als je echt ergonomisch wil gaan dan zoek je naar een oplossing die bij jou en je gebruik past, en dan hoeft zeker geen split ortholinear toetsenbord te zijn.
Alle mensen zijn anders, dus één specifiek oplossing voor iedereen is juist niet ergonomisch.
Van zo'n zelfde model als deze Logitech (Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000) is m'n RSI ooit helemaal weggegaan, dus het helpt zeker wel.
Die MS Natural was even wennen, maar oh zo fijn na enige tijd. Als ze die nu eens mechanisch hadden...
Heb een ergodox (redox) gemaakt, maar mis toch (voor werk/kantoor) de numpad en de Ftoetsen. Als er ooit nog een ortho maar dan full size komt, doe me die meteen!

Overigens zijn de kosten ook niet te vergelijken, ik was ruim 200 kwijt voor mijn zelfbouw projectje...
Niet alleen dat, maar een numeriek gedeelte aan de linkerkant vind ik ook bijzonder on-ergonomisch. Het zou veel logischer zijn om deze links te maken, waardoor je toetsenbord weer wat meer in het midden staat en de afstand naar de muis (de meeste mensen zijn rechtshandig) veel korter zou zijn.

Als de MX keys als TKL (zonder numeriek gedeelte) beschikbaar zou zijn dan zou ik die meteen willen hebben. Ik gebruik dat toch nooit.

[Reactie gewijzigd door BugBoy op 5 maart 2021 14:57]

Het hangt vooral af van je klachten. Pijn in de vingers, de pols, de armspieren, de schouder? Het zijn allemaal factoren die belangrijk zijn om een goed toetsenbord uit te kiezen.
Zelf kan de Kinesis Advantage2 heel erg aanraden, in combinatie met een Wacom tablet als muisvervanger.De holle vorm van het toetsenbord volgt perfect mijn vingers en vermindert heel erg de spanning in mijn armspieren en de pijn in mijn vingers. Jammer dat ze zo duur zijn, als kan je op de Amerikaanse eBay vrij vaak een goedkopere tweedehands op de kop tikken.
Is het niet nog ergonomischer om dit als TKL of nog kleiner aan te bieden, de afstand naar je muis is nu alsnog ver.
Wat ik totaal niet begrijp is waarom fabrikanten de numpad niet gewoon aan de linkerzijde plaatsen. Hou je nog veel meer ruimte over voor de muis.
En de linkshandige muis gebruikers dan? ;)
Cru gezegd maar Logitech heeft niet zoveel oog voor linkshandigen. Ik vraag me af of ze überhaupt een goed passende muis voor linkshandigen hebben. Ik kan het mis hebben maar voor zo ver ik weet kun je geen linkshandige MX Master muis krijgen.
Ze hadden lang geleden een linkshandige muis maar die verkocht niet.

Veel linkshandige gebruikers muizen nog steeds rechts omdat er geen linkshandige muis is/was.

Dit is mezelf ook overkomen, ooit begonnen met n Logitech linkshandige muis toen die kapot ging kon ik geen linkshandige muis meer krijgen en moest ik rechtshandig gaan muizen. Inmiddels doe ik dat zolang dat ik links muizen lastiger vindt dan rechts met n symmetrische muis.

Lijkt me een kwestie van effectieve markt te klein voor linkshandige muizen. Die kan je ook bedienen met de neutrale muizen en n software optie om de knoppen voor links en rechts klik te verwisselen.
Die moet het toetsenbord omgedraaid gebruiken ;-)
Een ergonomisch TKL is bijna niet te vinden, alleen de sculpt van Microsoft. Maar die is kwalitatief niet briljant. Oa blijven toetsen hangen als ze vuil worden en zijn nauwelijks schoon te maken; de hele kleine haakjes breken dan makkelijk af.
Ik kwam hier alleen even kijken of Logitech het licht heeft gezien en de ANSI layout héél misschien heeft aangehouden, maar het was ook te mooi om waar te zijn.
Gelukkig hebben we Amazon.com voor ANSI toetsenborden van Logitech :)

https://www.amazon.com/Lo...board-Wrist/dp/B07ZWK2TQT
$156,74 incl verzenden + importeren. Omgerekend is dat maar €12 bovenop de prijs die je in NL betaald voor voor een ISO layout.
Ook te verkrijgen in de VS-International lay-out?
Volgens de Lenovo Logitech site:
Graphite Internationaal Amerikaans (Qwerty) : 920-010108
Graphite Dansk/Norsk/Svenska/Suomalainen (Qwerty): 920-009168
Graphite Deutsch (Qwertz): 920-009167
Graphite Français (QWERTY): 920-010104
Graphite Italiano (Qwerty): 920-010106
Graphite Español (Qwerty): 920-010105
Graphite VK Engels (Qwerty): 920-010107
Graphite Suisse/Schweizer (Qwertz): 920-009874

[Reactie gewijzigd door Mraedis op 5 maart 2021 16:44]

Op Amazon.com zie ik: 920-009166. Dus reken er maar op dat 920-010108, ondanks dat Logitech deze als US International adverteert, een ISO-layout heeft.
Ik zie nog veel meer SKU's op andere sites (bv Australia met 920-010111) en die hebben ook gewoon US Standard. Denk eerder dat er een aantal SKU's identiek zijn op packaging of zo na.
Waarom heeft Lenovo deze info?
Waarschijnlijk omdat je deze toetsenborden bij een systeem meegeleverd kan krijgen.
Omdat ik mij vergist heb bij het typen. :P
Het toetsenbord is in acht verschillende lay-outs verkrijgbaar, als je de link in het artikel volgt dan kun je onderaan de pagina een lay-out kiezen.
Forget it. In de Nederlandse warehouses krijg je gewoon de ISO standaard. "Internationaal Amerikaans Qwert" staat in de NL context _niet_ gelijk aan ANSI of ISO. Deels misopvatting van velen, of dus gewoon slecht onderhouden specs omdat niemand daar bij stil staat. Helaas. Tot die tijd zit je met import vanuit de VS. Gelukkig mis je dan alleen een euro symbool.
+1Anoniem: 14842
@jfcc585 maart 2021 19:34
Als je bedoelt ansi layout met lange linker shift: alleen in de VS te krijgen. Heel irritant.

In de eu alleen iso keyboards met korte shift die ze dan US international noemen, wat niet klopt...
Lijkt veel op de Microsoft Sculpt Ergonomic
Maar dan met numpad.. die niemand mist en de afstand naar je muis alleen maar verlengt.

Ben erg blij met de Sculpt.
Een voordeel van de Sculpt is dat het numerieke blok los is, waardoor je met de rechter muishand minder afstand hoeft af te leggen van muis naar toetsenboard. Wat voor mij genoeg is om voor de Sculpt te gaan (welke ik al een tijd heb) i.p.v. deze nieuwe Logitech.
Heb wel de Logitech MX Vertical staan hier, zeer fijne muis.
Maar dat keyboard, nee, helaas. Ik hou het nog even bij mijn Kinesis Freestyle 2.
2 losse delen, werkt toch net even lekkerder dan deze "wing" van ze ;)
Heb wel de Logitech MX Vertical staan hier, zeer fijne muis.
Dat zier goed uit. helaas heb ik al 10 jaar last van RSI aan mijn rechterpols, dus wil alleen nog linkshandig muizen en daar doet Logitech niet meer aan.
Mijn Microsoft Sculpt van het werk heeft een negative tilt. Dat mis ik toch nog vaak. Die voetjes aan de achterkant, die velen uitklappen, zijn duivels en nog onnatuurlijker voor je polsen.
Deze heeft dat door middel van voetjes aan de voorkant.
Prachtig toetsenbord, staat mooi op je/m'n bureau. Na jarenlang een Logitech Wave keyboard gebruikt te hebben (en nu tijdelijk een Apple Magic Keyboard) kan ik wel waarderen dat Logitech zoiets uitbrengt.

Toch lijkt me de markt voor dit soort toetsenborden erg klein, stel dat je er eentje op je werk hebt, dan wil je die thuis waarschijnlijk ook? Anders lijkt me omschakelen (tenzij je enkel thuis gamed) erg lastig typen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee