Vikingsurvivalgame Valheim doorbreekt grens 500.000 gelijktijdige spelers

De begin deze maand op Steam uitgebrachte vikingsurvivalgame Valheim heeft onlangs de grens van 500.000 gelijktijdige spelers doorbroken. Daarmee nestelt Valheim zich in de top drie op het gamingplatform.

Op basis van cijfers van SteamDB blijkt dat Valheim op zondag 21 februari gelijktijdig door 502.387 spelers werd gespeeld. Dat was nog niet eerder zo hoog. Daarmee is Valheim de piek van het aantal gelijktijdige spelers bij PlayerUnknown's Battlegrounds voorbij. Alleen Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive doen het nog altijd beter: Voor Dota 2 zat dat aantal in het afgelopen weekend en de weekenden daarvoor stelselmatig ruim boven de 600.000 en voor CS:GO zit dat aantal doorgaans ruim boven een miljoen spelers.

Ontwikkelaar Iron Gate bracht Valheim op 2 februari uit op Steam en twee weken later waren er meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Onlangs maakte de ontwikkelaar bekend dat Valheim meer dan drie miljoen keer is verkocht. De game doet het volgens Iron Gate ook goed op Twitch; daar zou het de zevende meest gestreamde game zijn, waarbij er meer dan 20 miljoen uur aan gameplaybeelden zijn bekeken.

Valheim is alleen beschikbaar als vroegtijdige versie voor 16,79 euro. Het spel maakt gebruik van procedureel gegenereerde omgevingen waarin maximaal tien spelers moeten zien te overleven. Het doel is om Asgaard te bereiken. Dat is in de Noorse mythologie de naam van de plek waar de goden wonen; Midgaard is de naam voor het mensenrijk. Spelers kunnen in Valheim samenwerken aan het maken van voorwerpen en gebouwen, en vechten tegen monsters.

Door Joris Jansen

Redacteur

22-02-2021 • 15:22

115 Linkedin

Reacties (115)

Wijzig sortering
Een beetje tweaker heeft wel een NAS thuis staan. Er is een knappe docker hiervoor uit: https://github.com/lloesche/valheim-server-docker om een dedicated server op te zetten. Ik draai hem nu 5 dagen probleemloos. Gebruikt wel wat geheugen (+- 800MB).
Draait zonder server ook gewoon zonder problemen...
Mn vrienden kunnen nu 24/7 inloggen en lekker knutselen met elkaar, je moet toch wat in deze tijden }:O }:O
Ik doe precies het zelfde! Heb een laptop omgebouwd tot game server anderhalf jaar/2 jaar geleden en zins dien lekker met vrienden verschillende games hosten. De game neemt zoon 1gb ram in beslag met 5 personen, prima te doen en de game speelt lekker weg. Tot zover nog geen vervelende bugs tegen gekomen.
Ik wel, maar dat heeft ook meer met geolocatie te maken en ik weet ook niet precies hoe de server/Valheims netcode is opgezet. Ik speel momenteel op een server in washington, hoewel dat voor mij betekent dat mijn ping zo rodn de 100 zweeft heb ik weinig problemen omtrent lag gehad, eigenlijk geen.

Echter wanneer ik met mijn amerikaanse vrienden iets doe onstaat er enorme Desync door dat ik zo verweg woon en om een of andere reden de Netcode mij prefereerd wat enorme problemen verzorgd bij andere. Het lijkt er dus op alsof valheim op een soortgelijke manier werkt als GTA5. Het voelt als een hybride PTP/Serverhost.

Wat ik daar mee bedoel is dat Valheim de server als een Client ziet ipv een server en dus als 1 van de spelers ziet ipv als het begin punt. Wat ik verwacht van een server normaliter is dat jij als speler verbind met die server en dat de server de calculaties van het spelwereld verzorgd van wereld bouw tot aan mob spawns en deze data naar een ieder stuurt. Wat nu gebeurd is het tegen overgestelde. Wanneer er een Mob bij jou spawned moet jou client dit naar de dedicated server sturen, deze moet het dan weer verspreiden naar de andere spelers.

Je kan dus begrijpen dat wanneer er iemand met 95 tot 140MS ping de server joined, mobs spawned en deze nog van af zijn PS gesync'd moet worden met de rest dit voor hevige problemen zorgt. Al is Desync überhaupt een issue. We hebben aardig wat spelers op de server, natuurlijk kunnen we door timezones nooit alle 10 slots tergelijk vullen en is het mogelijk om met meer dna 10 personen op 1 server te zitten. We hebben een settlement aan het water die door het aantal gebouwen, en wat terraforming ook voor enorme desync zorgde wanneer je aan kwam varen, dit stond los van het issue dat ik hier boven benoemde en was ook een probleem tussen de US spelers onderling.

Buiten dat is het spel zelf geweldig en ben ik ook geen andere bugs tegen gekomen. Voor een Early Acces game is het een vrij gepolijste ervaring en dat kan ik alleen maar toejuigen. Dit zou als voorbeeld moeten dienen voor andere studio's! Heb er al zo'n 50 uur in gestopt waarvan ik een aantal sessies heb gedaan die 6 tot 8 uur hebben geduurd, in het eerste weekend na launch.
Nee, een beetje tweaker heeft een servertje staan :+
Ik heb een hele fijne Racknerd Linux KVM voor een jaar voor 35 euro.
3 cores en 3.5GB aan RAM.
Mijn vriendin en ik hebben al uren plezier gehad van die server :)
Kan ik mijn bestaande savegame/wereld daar naar toe verhuizen?

Edit: niet goed gelezen, je kan je bestaande server gewoon verhuizen :)

[Reactie gewijzigd door StefanSL op 22 februari 2021 19:07]

Ja, ik heb een local save (van vriend) op Dedicated geplaatst (zelfde name gegeven) en hij pakte hem direct op.
Ik ben een complete noob met Docker maar beschik wel over een NAS (Synology). Is het eventueel mogelijk om mij een korte stap voor stap handleiding te sturen?
@davevleugel wat voor nas heb je staan?
DS918+

4GB ram

Dockers lopen op een losse SSD via usb3

[Reactie gewijzigd door davevleugel op 24 februari 2021 14:30]

voor een Early Access met een prijskaartje van 17? euro, zit er aardig wat content in, oogt het redelijk OK en draait het bijzonder goed. Heb er ~20 uur in zitten zonder me een moment te vervelen (ter referentie, ik speel eigenlijk nooit spellen als Ark, Minecraft en Rust). Er zijn de afgelopen jaren aardig wat game devs/uitgevers geweest die met minder op de proppen kwamen
Ik vind het wel een grappig spel, maar heb toch het idee dat dit meer bestemd is voor groepen spelers. In je eentje ronddwalen verveelt snel (bij mij dan) en samen kun je vast iets meer er op uit en een dorpje bouwen.
Ik snap ook echt niet wat er nou zo spannend aan is. Er zijn zoveel survival games, wat biedt Valheim nou dat bijv. Ark niet doet? De graphics vind ik ook storend, want het is niet echt artistiek (zoals je bij Minecraft zou kunnen zeggen), het zijn gewoon lage resolutie textures.

Ik zie heel veel hype rondom een spel dat helemaal niet zo speciaal is, en ik mis een beetje waarom die hype er is.
Ik snap ook echt niet wat er nou zo spannend aan is. Er zijn zoveel survival games, wat biedt Valheim nou dat bijv. Ark niet doet?
Valheim doet niets nieuws, maar wat het doet, doet het goed. Wat het bijvoorbeeld beter doet dan Ark is dat het überhaupt soepel kan draaien. Verder is de focus primair op PvE, met een grind die niet als grind voelt.
De graphics vind ik ook storend, want het is niet echt artistiek (zoals je bij Minecraft zou kunnen zeggen), het zijn gewoon lage resolutie textures.
Of iets artistiek is, is een mening. 'Het zijn gewoon lage resolutie textures' zegt niets zonder te noemen hoe de textures op afstand gebruikt worden, het belichtingssysteem, de sfeer die in de wereld is gegoten, ... De lage kwlaiteit textures niet echt, omdat wat gebruikt wordt juist beeldschoon is. Oh ja, nog een verschil met Ark: Valheim is minder dan 1 GB groot.
Ik zie heel veel hype rondom een spel dat helemaal niet zo speciaal is, en ik mis een beetje waarom die hype er is.
Als je het spel niet gespeeld hebt en je niet inleest in de vele reacties (zoals ook op Reddit), dan zal je het ook nooit weten.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 februari 2021 22:26]

Valheim is minder dan 1 GB groot
Hoe kan dit?
Simpel, Ze hoeven alleen assets op te slaan, en de textures zijn niet heel groot, de models zijn ook simpel.
Toch is het een mooie wereld.

Het is een spel dat volledig procedurally generated is, dus ze hoeven alleen een algoritme te schrijven die dat doet en dat kan een tekst bestand zijn die zich teld in KB ipv MB of GB. Ze hoeven geen bestaande levels op te slaan want die zijn er niet en dat scheeld een HOOP in ruimte. en gezien ze deze artstyle hebben kunnen ze misschien ook een aardige compressie gebruiken zonder kwaliteits verlies.

No Man Sky is ook maar 10 a 12GB groot, wat ook erg klein is voor de gigantische wereld die je daar hebt hebt.
Ja een world file is maar een paar MB groot (afhankelijk van hoeveel je er in verandert denk ik)
Verder is de focus primair op PvE, met een grind die niet als grind voelt.
Daar denk ik anders over. De grind is gigantisch. De graphics vind ik wel wat hebben, de bosses zijn beter gedaan dan menig ander game. De biomes hebben een goede eigen sfeer. Alleen het spel is zo ontzettend langdradig.

Maar Ark, Rust trekken me ook niet. 7dtd/Forest/Scum trekken me veel meer. Kan ook zijn dat ik het gevoelsmatig moet noliven en niet ff een keer in een weekendje klaar ben zoals 7dtd of The Forest bv wel. Weekend gespeeld en heb net een brons setje :)
Ik snap ook echt niet wat er nou zo spannend aan is. Er zijn zoveel survival games, wat biedt Valheim nou dat bijv. Ark niet doet?
Ark was een gloeiden rommel van bugs en crashen bij release. Ik heb Ark gekocht van release en buiten een paar pogingen nooit meer opgestart omdat het zo problematisch was.

Valheim werkt direct van release goed, geen bugs, goede performance. Geen miskleunen van idiote characters dat eruit zien alsof iemand playdo als character editor gebruikte.
De graphics vind ik ook storend, want het is niet echt artistiek (zoals je bij Minecraft zou kunnen zeggen), het zijn gewoon lage resolutie textures.
Het ziet er goed uit, hier en daar zouden de textures idd minder cubeachtige mogen zijn maar buiten dat ziet alles er eigenlijk goed uit. Ik merk gewoon niet veel van de lagere texturen buiten een paar objecten. Die lagere texturen maken het spel minder groot, makkelijker voor de developers om te focusen op content en beter voor je GPU ( aka meer bereikbaar ).

Een veel kleiner team, met minder resources. Ondanks dat heb je een 3D wereld dat er goed uitziet, met een uitgebreide game, bazen, veel craft content, progressief upgrade systeem, dynamisch generatie wereld, aanpasbare wereld ( leveling enz ), "The forest is restless" aka 7D2D aanvallen op je basis, dungeons, enz.

En dat allemaal voor 16 Euro, tegenover de prijs dat Ark vroeg bij release in een onafgewerkte staat. Was geen 16 Euro, daar ben ik zeker van ( is al te veel jaren geleden maar Ark was duurder! ).

Je snap niet wat er spannend aan is maar 3 Miljoen mensen snappen het wel. Ik zeg niet dat Valheim compleet is en er geen herhaling inzit. Maar voor een early access game, is het verdoemt goed uitgewerkt.

Als ik 7D2D bekijk of Rust of Ark, ... die hebben jaren nodig gehad voor de nodige content... Als ik Valheim bekijk, dan zitten ze veel dichter bij een volledige spel dan waar 7D2D, Ark enz stonden later in hun leven.

Valheim riekt van ontwikkelaars die trost zijn op hun eigen game en hun hart en ziel instaken. Ark .... Wil geen woorden vuil maken over het ark uitkwam.
Valheim werkt direct van release goed, geen bugs, goede performance. Geen miskleunen van idiote characters dat eruit zien alsof iemand playdo als character editor gebruikte.
Neem je woorden terug, ik heb nog geen game in mijn leven meegemaakt waar zo veel bugs in zitten bij release dan bij Valheim. Dit is een Alpha release, begrijp ik. Maar zeg niet dat valheim een bugfree release heeft, het gaat hier nog niet eens om een formele release maar een early access/alpha stage. Performance goed? Ben je wel eens geweest op de discord van valheim waar het klachten regent over random lag, despawns van items en objecten, graphic distortions? Heb je de bugtracker gezien, lijst van bekende bugs en een nog grotere lijst van onbekende bugs?
Wat lul je heb je zelf wel eens gespeeld, spel draait best goed, bijna nooit lag. Servertje huren en gaan.
Het werkt, kost geen 100GB+ install maar een minimale 1GB en draait verder praktisch op alles...

Vriend joined? Yep no problemo, Dev feedback; ah daar werken we aan.

Ark heeft zijn centen allang binnen en deze game zit voor een first time indie game op 3 miljoen sales.. in nog geen maand.

Tis leuk solo en met vrienden, geen RTX kosten, met een beetje iGPU kan je dit prima runnen. Ark moet je meer zien als survival game voor gevorderde en die deden er ietsje langer over dan deze mini studio... probeer het eens misschien dat je de lol ervan inziet als je de rekening bekijkt want ja ook die is best te doen.
draait verder praktisch op alles...
geen RTX kosten, met een beetje iGPU kan je dit prima runnen
Met die statement ben ik het niet mee eens.
Ik run de game met een rtx 3080 op ultra wide 1440p, inmiddels 50uur en redelijk wat gebouwd en vooral de zelfgemaakte gebouwen tanken de performance gigantisch. Van locked 156fps(g sync redenen) in elke biome naar ~45fps in de 'Main Base'. Ik draai een server voor vrienden, 2 met een 1080 die nauwelijks boven de 25fps blijven op 1080p op de zelfde locatie. Zelfde geld voor de anderen die een rtx 2070 en 1660TI hebben.
Qua performance is er zeker nog werk aan de winkel.

[Reactie gewijzigd door Fusi0nking op 22 februari 2021 22:41]

https://store.steampowere...e-Survey-Welcome-to-Steam

Er is werk aan de winkel inderdaad maar op een 1060 loopt die prima op de gemiddelde resolutie...

De overige 13% waar jij en ik onder vallen zullen gewoon wat geduld moeten hebben.. overigens ziet de game er bij 60 FPS op 1920 x 1080 ;-)

Zelfs mijn surface draait hem dan prima zonder ge-stutter.. ga ik full res dan stort die idd in elkaar. Maar mijn pc is niet het gemiddelde wat op Steam inlogt.
Een gtx1060 op 1080p draait de game in het begin prima op 60fps, echter zodra je verder in de game bent en een grote base hebt met honderden onderdelen zoals muren, vloeren etc (met 5 mensen) stort de performance gigantisch in ongeacht je videokaart. Als een gtx1080 al op ~25fps zit (1080p) in een grote base zal een gtx1060 geen kans maken.
Bron: Eigen ervaring. Ontelbare steam discussions https://steamcommunity.com/app/892970/discussions/ en youtube/reddit videos. Veel meer dan ‘13%’ hebben deze problemen, erg jammer want het is een hele leuke game en je brengt toch wel veel tijd door met bouwen/in je base.

[Reactie gewijzigd door Fusi0nking op 22 februari 2021 23:07]

Gelukkig is het early access. Hopelijk gaan ze nu er zoveel getest is met zoveel mensen, dit pijnpunt aanpakken.
Zelf speel ik ook op een 1060 6GB en het gat prima. Ik maak echter geen super grote bases, maar eerder losse settlements met gates.
Soms als ik veel en snel backpedal met het verslaan van Trolls merk ik wel vertraging als ik constant 180's maak met viewpoint om te snipen.
> Qua performance is er zeker nog werk aan de winkel.

Is altijd zo bij early access games met building. Vaak hebben de developers veel tijd gestoken in hun game, in het totaal maar pas nadat het spel uitkomt en de spelers "testen", dat ze zien waar de echte performance issues voorkomen.

Hoeveel keer dat Rust hun bouwsysteem herontworpen hebben voor performance. 7D2D was een constant gevecht voor performance ( en zelf na 4.5 jaar is het voor vele een ramp ).
Bouwsystemen herontwerpen had niets met performance te maken. Kan zijn dat de performance erop vooruit is gegaan, maar die revamps van dit systeem waren puur omwille van al de overpowered bouwtechnieken. Het is wel mooi om te zien hoe de community telkens met nieuwe ideeën komt om het systeem toch weer wat om te buigen.
Op 4k en alles max hoor je mn 3080 toch een beetje geluid maken op de achtergrond ;)
Precies, het is ook niet onspeelbaar. Maar dat een game zoals Valheim een 3080 op zijn knieën brengt wanneer je een redelijk grote base hebt(3440x1440) is imo een grote minpunt van de game, maar daar is eigenlijk ook de grote negatieve punt(en) mee gezegd. Kleine groep devs, dat ze dit hebben neergezet en al deze milestones hebben behaald is erg erg knap.
Valt mee hoor heb een Enorme base gemaakt draait nog steeds vlot.
Same here! Ook een LetsPlay van Eurogamer gaf mij weinig helderheid :) Als iemand zijn ervaring toe zou kunnen lichten hoor ik het ook graag!
Het is survival light. Je gaat niet dood van de honger of dorst, sterft niet als je niet slaapt of geen huis hebt en je hoeft ook niet zoals in meer PvP gerichte survival games constant bang te zijn dat mensen je basis af komen branden.

Maar, als je alles goed doet heb je er wel voordeel van. Je base health is laag, maar eet je voldoende dan gaan je stamina en health bar omhoog. Heb je een mooi huisje met vuurtje en bed dan gaat je comfort omhoog waardoor je rested bonus toe neemt en waardoor je meer XP krijgt als je weer wat gaat doen.

Het is gewoon lekker ontspannend. Je werkt wel naar een doel toe(progressie dmv boss fights die nieuwe ontwikkel tiers unlocken), maar het is geen must om dat te doen. Ik ben nu met een maatje al een uur of 30 bezig gewoon met een leukere basis te bouwen en te ontdekken. Af en toe komt er nog een andere vriend mee doen, soms een beetje in je eentje.

En zelf ga ik gewoon heel goed op games waar je altijd al in je hoofd met een volgend projectje bezig kan zijn. Bij Cities heb ik dat ook. Altijd de volgende woonwijk om te plannen, de volgende snelweg of het volgende metronetwerk. Bij Valheim is het het volgende gebouwtje, de volgende armour tier, de fermentatie schuur, een tweede basis, ga zo maar door.
Kut... Het is stardew valley all over again...
1 vat is niet genoeg dus?
Thanks! Dat verklaart een hoop. Beetje Stardew Valley / de Tycoon games maar dan in een ander jasje. Geen druk, wel progressie. Heldere uitleg :-)
De eerste dagen heb ik solo gespeeld, ik vind het juist een super relaxende ervaring moet ik zeggen!
Ik maakte elke dag voor mijzelf een soortvan missie / opdracht. De ene dag op jacht gaan, de andere dag hout verzamelen voor mijn huis, de volgende dag weer een stuk van de enorme wereld verkennen.

Na een paar dagen hadden 2 vrienden het spel ook gehaald, toch ging iedereen een beetje zijn eigen ding doen... Exploren en world bosses deden we dan weer wel samen. Verder help je elkaar met resources verzamelen voor beter gear en hun huisjes :)
Kan je dus op een server een huis/stek bouwen, de game afsluiten, en de volgende dag weer verder? Of moet je elke keer je het spel start opnieuw beginnen?
Je kan via Steam > Library > Software een dedicated server installeren, die kan je 24/7 laten draaien voor jou en je vrienden bijvoorbeeld.

Jouw eigen wereld in je spel die slaat zichzelf op elke 5 minuten en als je uitlogt. Je kunt dus gewoon verder waar je gebleven was, dit geldt ook voor de gebouwen die je vrienden neerzetten.

Je kunt ook je character tussen je eigen wereld en die van je vrienden overzetten!

Tip van @ijscobar :
Je kunt ook een bestaande wereld kunt overzetten naar een dedicated server vanuit je savegames
Tip van @Gody :
Goed om te weten is dat de dedicated server vrij licht is om te draaien. Het draait zelfs op een celeron (G1820) met 4GB zeer soepel. Minder dan 10% cpu / ~800MB memory bij 3 spelers. Een aanrader inderdaad.

[Reactie gewijzigd door DJustiin op 22 februari 2021 16:10]

Ik heb ook gemerkt dat wanneer er niemand op de dedicated server ingelogged is, dat de tijd ingame gepauzeerd wordt.

Ik heb al wel wat issues gevonden, onze dedicated server had van mijn client niet doorgekregen dat ik dood was gegaan na het oppakken van mijn body. Dus de server had geen grafsteen met mijn loot erin, en mijn client had door dat ik wel alles had gepakt. Mijn client heeft dit nooit kunnen saven in mijn savegame, want ik kreeg een crash. Zodoende had ik een character zonder gear en geen grafsteen meer.

Mijn tip als je multiplayer gaat spelen: maak een backup van je character, die staat in je userdir/appdata/locallow/irongate/ folder. Op onze server zijn dergelijke dingen meermaals voorgekomen.
Haha, dat is wel erg zuur inderdaad...
Ik had ook zoiets bij een vriend zijn wereld, ik had hem wat copper bars gegeven als hulpmiddel. Na 3 minute crashte mijn game, vervolgens re-join ik zijn wereld en had ik al die copper bars weer.... In dit geval was het win-win maar kan mij voorstellen dat het ook zoals jouw situatie kan eindigen.
Je kan met het backuppen van je save nog veel meer gekke dingen doen. Zoals een save-backup maken, al je gear in een kistje op de server te stoppen en vervolgens je lokale backup terug te zetten. Op die manier kan je spullen dupliceren.
Als je dat wilt doen kun je beter gewoon dev mode of cheat mode gebruiken, kun je of bouwen zonder resources of gewoon resources spawnen
Tot de server crashed, we hebben een aantal cheaters op de server gehad die de server onderuit trokken.
Dan doe je t local en kopieer je daarna je save terug de dedicated in.
kan je een cronjob schijven die die folder met git upload naar github ?
kan je altijd in versie terug keren.
Gewoon in windows, previous versions aanzetten voor deze folder werkt ook.

Ik heb geen idee of er een werkende linux client is voor deze game. Maar ja, een cronjob kan je ook inzetten voor dit doel. Ik weet niet of ik het geheel in github zou zetten, een lokale backup is voldoende.
Ik heb geen idee of er een werkende linux client is voor deze game.
Het spel wordt primair ontwikkeld in Linux, en er is een native amd64 client en dedicated server.
Cool, dus er is hoop voor mac?
Ook het vernoemen waard dat je ook een bestaande wereld kunt overzetten naar een dedicated server vanuit je savegames
Goed om te weten is dat de dedicated server vrij licht is om te draaien. Het draait zelfs op een celeron (G1820) met 4GB zeer soepel. Minder dan 10% cpu / ~800MB memory bij 3 spelers. Een aanrader inderdaad.

[Reactie gewijzigd door Gody op 22 februari 2021 16:05]

Let er wel op dat de "server send speeds" gelimiteerd is op 64kb/s, dus zodra er gebieden zijn met veel gebouwen kan het zijn dat er wat lag ontstaat zodra je die gebieden bezoekt.
Er is een workaround maar die vraagt je wel het een en ander aan te passen: https://windowsreport.com/valheim-lag-server/
Jammer genoeg werkt die fix niet voor iedereen. Vrienden van mij proberen op een VPS via Linux die dedicated server te draaien, en dnSpy is gewoon niet meer te vinden. Andere .net editors ook niet.
Wanneer we met z'n drieën spelen, is er geregeld gewoon letterlijk een volle minuut latency.
nee hoor, dit blijft gewoon bewaard.
Wat ook nog wel leuk is om te vermelden, dat je niet een dedicated server nodig hebt (al heb ik die wel opgezet voor wat vrienden over de wereld) maar je kan jou single player ook tijdelijk hosten als server, en kunnen mensen je dus helpen in je single player wereld. (voor de gene die het kennen, zoals scrap mechanic).

erg leuk spel, goede balans, progressie is op een goede en degeleijke manier ge-gate wat gewoon goed werkt.
Als toevoeging op DJustiin en GhostShinigame hun posts:

Je zou, mits je de basics van Linux onder de knie hebt, ook je dedicated server kunnen installeren op een VPS. Voordeel hierbij is dat jij (of jouw vrienden) op elk gewenst moment kunnen inloggen, zonder jij online hoeft te zijn en de server elke keer moet opstarten. (Uit ervaring scheelt dat soms van die zeurpieten op WhatsApp dan wel Discord.)

LinuxGSM_ heeft dit al gecoverd op hun website en maakt het een piece of cake om het op te zetten ➜ https://linuxgsm.com/lgsm/vhserver/

Een maatje en ik hebben er één draaien en het werkt perfect met onze afwisselende werktijden! Bosses verslaan is dan wel weer een dingetje wat ik persoonlijk aanraadt gezamenlijk te doen. :P
Ja je gaat weer verder waar je gebleven was. Het is volgens mij zo dat als er niemand aanwezig is in de wereld dat de tijd dan stil staat.
Je kan gewoon weer verder bouwen.
Ik heb inmiddels al 80+ uur solo in de game zitten, exact om wat jij zegt, het is fukkig rustgevend. Een remedie in tijden van Corona. Het wordt ook wel de Animal Crossing voor de PC genoemd.

Ik speel alleen liever niet met anderen omdat ik dan meer met hen en hun verwachtingen bezig ben dan wat ik zelf graag allemaal wil doen. Fijn en tamelijk uniek dat deze game voor zowel solo als multiplayer een goede ervaring kan bieden.
Precies dat ja!
Max 1 extra speler vind ik nog wel gaan, maar daarna wordt het toch wel een beetje chaotisch.
De ene wilt zich op zijn huisje focussen, de ander wilt jagen of exploren...
Ben meer van het exploreren in multiplayer, heerlijk met een bootje rondvaren en dan dood gaan aan de andere kant van de wereld :'(
Voor een lange trip neem ik tegenwoordig portal materials mee, ff een hutje met evt. bed op de bestemming optuigen en klaar.
Ik speel het met mijn twee zoons (13 en 16), heerlijk gewoon. Samen naar de swamp om iron te halen, een troll verslaan, een boss killen,... heerlijk gewoon. Niks moet, alles kan.
Dat is ook mijn ervaring. Voor mij is Valheim gewoon een simpele game die aan staat tijdens het ouwehoeren met vrienden. Ik slijt zo meerdere uren per dag aan die game, er is toch geen reet te doen behalve alleen thuis zitten. maar op deze manier spreek ik wel meerdere van mn vrienden lekker lang zonder dat we uitgekletst raken.
Dit spel draaide voor geen meter op mijn PC. Ik kon hem niet stabiel op 60FPS krijgen, zelfs niet op 720p met alles laag wat laag kon en alles uit wat uit kon. Het was of een (micro) stutter fest met vsync aan of een screen tearing drama. Ik kan je wel vertellen dat het spel er met die instellingen ook nog eens erg lelijk uitziet! Ik heb het gerefund.

Of ik ben een mierenneuker en de rest geeft niet om slechte game prestaties en/of iedereen heeft een freesync scherm en/of een snellere PC dan ik heb. (Wat allemaal kan natuurlijk! :+ )
Dit spel is erg CPU gebonden. Ik moet mijn 4core 8 threads nu toch echt gaan vervangen voor 6core of 8core met hogere kloksnelheden, want het uit of inschakelen van grafische opties en het verlagen van de resolutie had niet of nauwelijks effect op de framerate. Kortom CPU bottleneckje.

Desalniettemin hoop ik deze game binnenkort te kunnen spelen met mijn zoon en/of vrienden! Het lijkt mij erg leuk, namelijk! En ik vind het geweldig wanneer een klein development team zoveel succes heeft!

[Reactie gewijzigd door Stinky9 op 22 februari 2021 16:03]

Het spel staat op Geforce Now, gewoon gratis te spelen als je die hebt gekocht op steam. Elk uur alleen even opnieuw opstarten ivm de timer voor gratis accounts. Zo speel ik het ook op mijn M1 Macbook, omdat er nog geen MacOS client is :)
Optimalisatie is wel ruk idd. Ik haal op mijn 4 jaar oude PC ongeveer 40fps met alles op high. Op mijn 8 jaar oude laptop waar ik bijvoorbeeld wel Destiny 2 in 1080 op 30fps krijg haal ik met deze game met alles op low op 720p maar 12 fps.

Achja, early acces enzo.
Heb je een oude AMD ? Als er zoveel mensen spelen kan het onmogelijk heel slecht draaien
Ik speel op een ouwe Ryzen 2400G, met Radeon RX580, 16GB op 3200MHz DDR 4, 512GB Samsung 970 EVO NVME SSD. Zou genoeg moeten zijn toch voor zo’n simpel spelletje, toch? Niet dus.

Ik ben op het moment The Outer Worlds aan het spelen (briljant spel BTW) maar dat kan gewoon met high settings + medium shadows op 1600x900 (met 80% Radeon Sharpening via de driver) en dat ziet er goed genoeg uit en dat loopt als een trein, dwz STABIEL op 60 FPS ook tijdens de zwaarste vuur gevechten. Op 1080p is ook hier mijn CPU de bottleneck (100% CPU belasting en de GraKa eet uit zijn neus. ;)) en dan heb ik last van micro stuttering. Erg irritant, vandaar 1600x900 met Radeon Sharpening via de driver.

Dus ja... Mijn PCtje wordt oud, maar Valheim kan ook wel flink wat optimalisatie gebruiken IMHO.
Dat zal vast, maar je kan open world niet vergelijken met iets als outer worlds
Met andere open world games heb ik ook geen problemen. B.v. GTAV of Skyrim SE met een stuk of 150 mods op 1080p geen probleem. Ze zijn wat ouder, maar deze spellen zien er veel beter uit als Valheim, zeker als je gaat modden.

Desalniettemin gaan we binnenkort eens neuzen voor een Ryzen 5 3600 of zo. Kan deze 2400G in een mini PC bij de TV. 😀
Draait op 4k nog lekker met alles max, zou je PC goed checken of je drivers...
Alle software en drivers zijn altijd up-to-date, evenals Windows 10.

Ik denk dat het er vooral mee te maken heeft dat ik véél kritischer ben op stotteren of screen tearing dan de gemiddelde gamer. Er zullen genoeg zijn die wel willen/kunnen gamen op een 60Hz scherm zonder FreeSync met 45FPS. Ik kan dat niet.

Vandaar dat een 40 - 50 inch FreeSync scherm hoog op mijn verlanglijstje staat. :)
Als je Zo kritisch bent wordt het tijd voor een betere cpu, ik haal 80-120 fps met alles max op 4k, en geen stutters/tearing op een c9 met 120 hz scherm.
Ja klopt. Een 6 of 8 core Ryzen staan ook op het verlanglijstje. Wat meer cores, een hogere standaard kloksnelheid en boost en een verbeterde architectuur.
Ziet er leuk uit! zojuist even wat reviews opgezocht. Echter stoor ik mij best aan de zeer gedateerde graphics..
De graphics zijn niet gedateerd; het is de art-style waar voor is gekozen en na een aantal uur valt het gebrek aan polygonen niet eens meer op.
De omgeving, licht- en weereffecten zijn nochtans top notch. Zelden zo'n sfeervolle game gespeeld.
Meh, spel ziet er juist prachtig imo, met her mooie vergezichten, zoom je van dichtbij in op dingen Dan zie je idd blokjes maar ik vind dat t meet gaat om de wereld en de blik om jw heen en dat is wel heel vaak alsof je echt ergens loopt of vaart...
Geweldige game.
Ik wou alleen dat ik het (met mijn vrienden) een jaar later had ontdekt, zodat alle content uitgewerkt was.
Leg je het toch een jaar op de plank? :)
Mogelijk is na een jaar de hype eruit of willen ze wat anders doen; vaak weet je het niet met dit soort games.

Ik had het zelf een beetje met Overwatch, had de early access / beta gespeeld, toen gekocht omdat ik het wel grappig vond, maar uiteindelijk niet veel meer gespeeld.

Zo ook met veel Steam / early access games, is even leuk en wat je op het moment speelt is al 80-90% van de game (en belangrijkste game loop). Vervolgens voegen ze veel spullies toe, maar het wordt niet echt een ander spel of 'veel meer'. Recente voorbeelden zijn bijv. Factorio en KSP, die krijgen veel bugfixes, content updates, etc maar de core gameplay blijft vaak hetzelfde. Wat prima is, maar d'r zit (oppervlakkig) niet zoveel verschil tussen die spellen nu vs een (of drie) jaar geleden, dus als je ze dan al kapotgespeeld hebt...
Exact dit heb ik dus nu ook ervaren met Satisfactory. In het begin superveel videos bekeken op youtube en uiteindelijk maar gekocht voor 30 euro. 30 uur erin zitten en nu speel ik het al niet echt veel meer op de 1 of andere manier.

Wel apart, waarbij je in het begin super veel interesse hebt in een game en dan uiteindelijk het vrij weinig meer speelt (Satisfactory in dit geval)... Wellicht dat de toekomst anders uitwijst :).
haha dit heb ik persoonlijk met alles. Een enorme passie op het ene moment en dit zakt vaak snel af. Als je het maar van jezelf weet dan kun je er rekening mee houden. Sommige mensen kunnen jarenlang met passie ergens voor gaan, helaas heb ik zoiets nog niet gevonden op hobby gebied.

Bezit van de zaak is het eind van het vermaak.

OT. Heb nu zon 11 uur solo in valheim zitten en vermaak me prima. Tot zover prima waar voor m'n geld.
Is er al iets bekend over of er ooit mods beschikbaar komen?
Valheim PLUS is de mod die ik op dit moment gebruik. Veel QOL features zoals customisable stack size, items verplaatsen etc.
De enige uitzondering hierop zijn vaak RPG’s. Het spel verandert in de core niet, maar sommige spellen hebben een verdubbeling van het aantal quests in ene paar jaar en dat kan toch heel de spel ervaring veranderen.
Ik was hier positief door verrast.
Ook de learning curve is voor zowel nieuwe gamers als veteranen prima.

Ik heb dankzij deze game en de setting/sfeer Ultima kunnen overhalen.
En we hebben er al >10uur inzitten samen :D
Wacht even, is het vergelijkbaar met Ultima? Zeg je dat nou? Ultima Online heeft altijd een speciaal plekje in mijn gamer hart!
Nee het was een pun naar de vrouwelijke versie van Utlimo, m’n vriendin haar alias :+
Met een groepje vrienden een dedicated server opgezet om op te spelen.

Hele leuke game om te spelen met een groep!
Heb ik ook gedaan idd.
Eerst waren we met zijn tweeën, toen kwam er iemand bij, daarna nog iemand en binnenkort hebben we er nog iemand bij!
We hebben er onwijs veel plezier in met zijn allen, iedereen doet iets, draagt bij, bouwt iets, verzameld iets etc etc...

Genoeg te doen!
Precies deze ervaring heb ik ook. Vrienden van me zijn meer into het upgraden van items en minen en dergelijke, een ander vindt het boerderij deel weer vet en zorgt voor eten. En ik ga los met het bouwen van het kamp. En soms help je elkaar met dingen waardoor je verder komt en nieuwe dingen leert kennen. En er is ook geen haast bij, zelden zo erg ontspannen gegamed.
Heb ik ook gedaan lekker bouwen en exploren.
Mijn vriendin is er ook bij gekomen nadat we er achter kwamen dat de game mega goed werkt via GeforceNow ^_^
Ik wacht nog wel ff tot het "af" is en of het dan leuk/geschikt is om solo te spelen. Geen idee hoe het nu precies zit (maakt me ook niet uit, genoeg te doen) maar dan hoop ik dat er veel content is en er een structuur inzit voor solo play.
Er zit al ontzettend veel content in voor een Early Access game. Ik heb er nu al 60 uur in en ben nog niet eens bij de laatste boss geweest.

Er zit een hele duidelijke structuur in wat er voor zorgt dat na elke boss er altijd een behoorlijk groot stuk van de game nieuw beschikbaar komt. Het is een stuk meer gestructureerd dan bijvoorbeeld Minecraft.
De laatste? Ik heb er al meer dan 100 uur in en ben nu pas bij de 3e (vd 6).. 8)7
Dat vind ik het prachtige van dit spel, je kan alles zo snel of rustig doen als je maar wilt.
De structuur voor solo play zit er nu ook al in, is namelijk hetzelfde als voor multiplayer. Het verschil zit eigenlijk alleen in hoeveel je van alles nodig hebt.

Met 3 man samen heb ik nu een farm met bijv. 150 gewassen terwijl ik op mijn solo map een farm heb met minder dan de helft.
Het is wel humor hoe bepaalde youtubers deze game neerzetten, alsof het wiel opeens is uitgevonden, features en style, allemaal mooi en supernieuw.. Het is een game voor 'de masse', zeer toegankelijk en vrij vriendelijk opgezet. Ik was er an sich best snel klaar mee, de graphics loop ik gewoon tegenaan, iets ergens vind ik het gewoon niet kloppen.
Settings op high ziet er bizar uit - pixelated textures, maar wel chromatic abberation, sunshafts en motionblur. Al geef je een aap een gouden ring... blijft ie er toch beter uit zien zonder al die poespas.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee