Innersloth toont nieuwe 'Airship'-map voor Among Us

Ontwikkelaar Innersloth heeft de nieuwe Airship-map getoond voor zijn game Among Us. De map voegt diverse nieuwe elementen toe aan de game, waaronder trappen en liften en meerdere spawn-points.

Volgens de trailer die Innersloth heeft laten zien tijdens de Game Awards kunnen spelers kiezen tussen enkele plekken om te spawnen na Emergency Meeting of het overleg na de rapportage van een kill. Dat moet voorkomen dat spelers groeperen en vervolgens bij elkaar blijven.

Daarnaast zijn er nieuwe ruimtes die alleen met trappen of liften te bereiken zijn. Buiten dat zijn er nieuwe taken. Airship is de vierde map voor Among Us, na de Skeld, MIRA HQ en Polus. De game van de Amerikaanse studio kwam in 2018 uit, maar werd afgelopen zomer ineens populair. Airship komt begin 2021 uit, maar een exacte releasedatum heeft Innersloth nog niet genoemd.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-12-2020 • 10:08

47 Linkedin

Reacties (47)

Wijzig sortering
Heb het spel op de kop getikt op Steam. Erg grappig om te doen, maar overmatig irritant. Speel het soms met zuslief. Probleem is dat je dan nog 8 random idioten in je lobby hebt. Bijna standaard dat er al 2-3 leaven omdat ze geen Imposter zijn geworden. De pure chat discussies zijn lastig en gaan soms nergens over.

In het begin + tussendoor leavers en het lastige discussiëren maakt het voor mij een minder spel. Het spel en het idee is super leuk, maar pas als je echt een groep hebt (met voice). Maar dat is mijn gevoel/mening erbij.
Is dat spel cross platform of moet iedereen op pc spelen? Mijn dochter wil het graag op PC, maar met Bluestacks en zo is het wat knoeien.
Het is cross platform.
Nee, het is cross-platform. Wij spelen het met een groepje, waarvan sommigen op hun telefoon spelen en anderen op de pc. Discord erbij, heel leuk! :)
Het kan best leuk zijn met willekeurige onbekende mensen, maar je moet een beetje een groepje hebben dat bij elkaar blijft en serieus meedoet. Na een paar potjes spelen leer je elkaar dan ook een beetje kennen en dan is het echt lachen.

Wat betreft die leavers, strontirritant ja. Aan de andere kant heb ik ook weer vaak streaks waarbij ik alleen maar crewmate ben en nooit impostor. Ik zoek altijd de servers met 10 man met 2 impostors, dus dan zou je gemiddeld eens in de 5 keer toch impostor moeten zijn, en als ik dan 10x achter elkaar crewmate ben word ik het ook wel een beetje zat. Als ze die random factor nou een beetje afhankelijk maken van hoe vaak je in het verleden al impostor bent geweest zouden ze het probleem met die leavers ook meteen aanpakken, omdat ze op een gegeven moment eerst gewoon echt weer een aantal potjes als crewmate moeten spelen voor ze weer als impostor aan de beurt zijn. Eventueel kunnen ze een penalty toepassen op te vroeg leaven.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 11 december 2020 12:04]

Laatste keer dat ik het speelde merkte ik dat de random niet helemaal goed lijkt. Van de 10 potjes was een iemand 6x de imposter achter elkaar. Nadat iemand eruit ging en opnieuw erin ging was het iemand anders die het constant was.
Nu was dit met vrienden en dus erg komisch maar toch :P.
Het spel is gemakkelijk te beinvloeden om imposter te worden. Of in ieder geval om je kansen te vergroten.
Not gonna lie, ik gebruik zelf ook een trucje soms om mijn imposter kans te vergroten. Heb daar totaal geen tool voor nodig. Vereist alleen dat je "iets" moet doen in de lobby (als je aan het wachten bent tot de game start)
Waarom en hoe het werkt, géén idee. Ben ik wel benieuwd naar. Maar het werkt.
Daarnaast was er ook een bug (ooit) dat iemand vast bleef hangen in imposter mode. Dus dat hij zo'n 5x achter elkaar imposter was.
Dat hoort ook bij random. Het gevoel van randomness en echte randomness ligt best wel uit elkaar. Sommige spellen helpen je daarom ook een handje. Zo is bij xcom een getoonde raak-kans van 80% in werkelijkheid geprogrammeerd als circa 95%, omdat mensen anders denken dat het niet eerlijk is / gevoelsmatig niet klopt.

De kans dat jij 6x achter elkaar imposter bent is niet zo groot. Net als wanneer je met 1 dobbelsteen niet zo snel zes keer 6 achter elkaar gooit. Maar als je met 10 dobbelstenen gooit is de kans dat 1 van die dobbelstenen zes keer 6 is, al weer 10x zo groot. (Neemt niet weg dat er nog altijd een bug in het spel kan zitten).
Je punten zijn valide maar er zit een groot verschil tussen een goede en slechte random nummer generator. Lees de volgende artikelen/links maar eens; er is namelijk meer dan "random". De oude standaard random die bij c zat was volgens mij heel erg slecht en de distributie van getallen die daaruit kwam was niet random.
https://stackoverflow.com...se-of-rand-considered-bad
https://www.pcg-random.org/index.html

Je kan dus niet simpel wegwuiven en zeggen het komt omdat dit ook bij random hoort. Daarnaast is het in veel spellen simpel zat om de RNG te manipuleren om er zo voor te zorgen dat je een goede roll krijgt. Om een voorbeeld te noemen bij een RPG als je level up gaat dan krijg je bijvoorbeeld 1d8 HP erbij. Stel dat je voordat je level up gaat even saved; daarna level up gaat en kijkt of je een goede hp roll krijgt. Is hij slecht dan load je het spel drink je een potion dat 1d8 hp geeft waardoor de RNG een stap verder gaat, daarna ga je level up en krijg je ineens wel een goede roll. (in dit geval heeft de ontwikkelaar tenminste al de tijd genomen om de state van de RNG op te slaan).
Vergelijkbare manipulatie wordt ook bij speedruns gebruik en is iets waar je als gamedeveloper goed rekening mee moet houden.

Leukste voorbeeld is dat een vriend van mij in SWKOTOR een gevecht tegen een veel hogere tegenstander makkelijk won; de reden, elke keer aanvallen, was het mis dan laad je en probeer je exact hetzelfde opnieuw. In dit spel werd de state van de RNG niet opgeslagen en was hij makkelijk te beinvloeden.

[Reactie gewijzigd door Sp3ci3s8472 op 11 december 2020 16:50]

Dat is een bekende bug.
Heb hem zelf ook op Steam omdat veel vrienden het spelen. Speel het ook alleen maar met mensen die ik ken met voice op discord. Lijkt me ook niks om online te spelen met alleen maar tekst chat.
Weinig mensen om me heen die het spel hebben. Wellicht zoeken naar een kleine community o.i.d.
Daarom alleen met bekende spelen via Discord bijvoorbeeld.
Het is zeker irritant met random mensen, inderdaad heel veel mensen die het spel verlaten als ze geen imposter zijn.

Overigens is "proximity chat" een erg leuk alternatief op discord met de CrewLink mod voor Among Us.
https://thehelpfulgamer.c...at-among-us-mod-download/
https://github.com/ottomated/CrewLink/releases

GrandPOOBear speelt er onder andere ook mee: https://www.youtube.com/watch?v=D1bg6iDMBYo
gewoon streamers joinen die dus alleen voice doen. Veel leuker want jezelf iemand beschuldigen of defenden is veel leuker met voice!

Ik heb mijn di avond uitgeroepen tot vaste among us dag :D

echt een mooi spel is het!
Public lobbies zijn inderdaad apart. Beste is om met een aantal vrienden te spelen als je genoeg mensen hebt om een lobby te vullen. Alternatief is een internationale discord server joinen en daar in voice lobbies te gaan. Daar heb je ook nog wel eens met idioten te maken maar over het algemeen is de ervaring een stuk beter dan public lobbies met alleen tekst.
Je hebt helemaal gelijk. Als je op YouTube kijkt naar bijvoorbeeld Jacksepticeye is het hartstikke leuk om te zien. Op het moment dat je een filmpje kijkt waar randoms in zitten keldert de kwaliteit dramatisch.
Aangezien ik geen vrienden heb kijk ik liever via Youtube of Twitch en heb ik het niet aangeschaft.
Het spel kost nog geen 4 euro dacht ik.
Dat is inderdaad het beste, en op die manier is ook de enige manier dat ik het spel wil spelen. Daarentegen zijn er best wat discord groepen waar je dit spel (met voice) kunt spelen.

Mocht je interesse hebben kun je evt mijn eigen server joined. Helaas vind tweakers het niet leuk als ik links deel en zal ik dit dus ook niet meer doen. Mocht je een invite willen kun je me een dm sturen 🤣.

In principe wordt er door een aantal mensen op onze server iedere avond rond 20 of 21 uur standaard among us gespeeld.

[Reactie gewijzigd door jimzz op 12 december 2020 16:49]

Oehh, dat is wel interesant kunnen kiezen waar je kan spawnen na een meeting/kill. vooral als im... crewmate namelijk...
Het lijkt wel veel op weerwolven/maffia voor de mensen die die spellen kennen. Het is wel een leuk spel mits je het samen speelt met een aantal vrienden, je hebt altijd wel een paar kinderachtige figuren die meteen uit de game stappen omdat hun rol ze niet bevalt. Soms is de gameserver ook wat instabiel doordat de aantallen soms wat te hoog zijn.

Afgelopen maanden veel gespeeld met een groep van 4 tot 10 vrienden gemixt met wat willekeurige figuren en ondertussen een Skype call op de achtergrond om onderling wat te ouwehoeren. Crossplay met telefoon en pc werkt ook prima voor als je met een groepje bij iemand zit en een paar gewoon thuis.
Ongelofelijk dat dit spel zo lang onder de radar heeft gezeten. Ik was ook eerst sceptisch maar zodra je het speelt met wat vrienden, het geeft echt een ongeziene dimensie en ontzettend veel hilarische momenten.

Het gebeurt meerdere malen per potje dat je kramp krijgt van het lachen. Iedereen zit te roepen tegen elkaar, te manipuleren, ... Zo simpel maar zo briljant.

Kan het aan iedereen aanraden. Ik schat dat de levensduur van dergelijke games niet enorm hoog ligt maar je moet ook maar eens kijken naar VR ports van Among us. Hilarische video's waarvan minder scripted is dan je zou denken. De absurde momenten komen echt in elke sessie wel voor.

https://youtu.be/X3YXhGO1zwA
Het is vast heel erg dat ik pas sinds vorige week weet wat die rare poppetjes nou zijn die ik steeds vaker zie en heb het dan ook nog steeds niet gespeeld of wat dan ook haha.
Het spel is anders razend populair hoor. Veel vrienden van mij spelen het ook: https://nl.ign.com/among-...waarom-is-het-zo-populair
Best grappig om te zien hoe dus bij mij in de omgeving 1 collega het speelt en verder tot op heden heb ik er niemand over gehoord, terwijl we toch elke avond online zijn met diverse andere games en ik toch in een bijzonder technische wereld mijn werk doe :) Misschien heb ik niet genoeg vrienden :Y)
Je hebt misschien vrienden die veel meer in de tech zitten en het dus niet per se hebben van mainstream gamestreamers zoals the Sidemen en jeromeASF. Niet lullig bedoelt hoor, maar dan liggen interesses vaak bij GN, j2c, LTT en niet de zoveelste schreeuwende “hit the bell” Yt-er
Oh, mijn opmerking was zef ook met enige sarcasme, no worries :) Ik snap je punt helemaal.

Maar ik kijk sowieso geen streamers, de meeste die ik ken ook niet. Ik heb er echt niets mee om te gaan zitten staren naar hoe iemand anders een spel speelt. Ik voel me nu in ene heel oud worden.

Maar interresse is wel gewekt om eens hiernaar te kijken, het spel dan, ik ga nog steeds geen streamers volgen.
Haha sure. Als je het spel eens wil bekijken kan ik je Mr Fruit aanraden om dan toch eens een streamer te noemen. Dan krijg je een beetje feeling voor het spel en hoe het gespeeld wordt.
Ik ken het ook niet hoor, denk vooral in USA populair. Zoals die vent het vertelt, moet iedereen het spelen.
In NL ook behoorlijk populair anders.

Speel het met vrienden, collega’s kwamen er ook ineens mee. En die spelen het weer met anderen. Het is op iOS iig gratis te spelen dus dan is het makkelijk cashen.

Ander dingetje:
Ligt het aan mij of lijkt dit airship heel erg op die van de toppat clan in the Henry stickmin collection?

https://static.wikia.noco.../latest?cb=20200928074324


https://henrystickmin.fan...e=Airship_Transparent.png

Edit
Oh wauw. Op de asset hier staat ook letterlijk “Toppat”

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 11 december 2020 10:34]

Misschien omdat The Henry Stickmin Collection van de zelfde developers is? ;)
Jup. Ik zat er ook even naar te zoeken, maar idd. Valt allemaal onder InnerSloth.

Wel een beetje goedkoop hoor. Had dan op zijn minst ‘t naampje gewijzigd.
In beide spellen zitten een hoop referenties naar elkaar.
Dit doen ze dus expres zo.
Really? Ben ze verder echt nog niet tegengekomen namelijk. Heb je een paar voorbeeldjes.
Ik heb mijn info echter alleen van youtube filmpjes e.d.
Maar hier sowieso een paar die ik zo weet.

- Posters in THSC die aangeven suspicious zaken te reporten
- Als je de bladeren in Amon Us Vent zit er een diamant en/of teleporter in van THSC.

Edit:
Even de THSC wiki opgezocht.
https://henrystickmin.fan...of_References#Video_Games
Klein beetje verder scrollen en daar staan iig alle Among us referenties.

[Reactie gewijzigd door GTX2GvO op 11 december 2020 11:16]

Oh dang. Nu je het zegt ja. Die disposal in storage. Vond ze al zo verdacht er tussen liggen. Thanks voor de link heb ik weer wat game trivia voor game night ;)
Oh het is een mobile game, dat speel ik sowieso niet, vandaar.
Nouja. Hij is cross platform. Op PC is het beter te doen, maar met mobiel kom je er een aardig eind mee weg.
Ja heb me er even in verdiept, maar m'n vrienden zijn te druk met werk en thuis met de kinderen, krijg m'n oude (was een vrij grote) groep al bijna niet meer na 22:00 uur aan de CS:GO of PUBG :9

Vanavond en morgenavond mogen ze wellicht langer opblijven van de vrouw }>
Het voordeel van Among Us is juist dat de potjes niet zo lang duren. Waar een volledige CS:GO of PUBG match al snel een half uur of langer duurt, ben je met een potje Among Us meestal wel binnen 10 minuten klaar. Veel beter geschikt dus om tussen 22:00 en 22:30 nog even te doen, en je kunt er tussentijds ook makkelijker een overslaan als bijvoorbeeld je kind net huilend wakker is geworden.
Of je vriendin schreeuwt dat je te hard door de mic krijst
Die kans is bij games als CS:GO en PUBG groter dan bij Among Us denk ik. Het is namelijk de regel dat buiten de vergaderingen om niet gecommuniceerd mag worden, dus dan is het in principe stil. Tijdens de vergaderingen kan daarentegen dan wel af en toe een verhitte discussie plaats vinden...
Maar als je met mute bot speelt kun je nog steeds keihard door de mic heen krijsen. Dat de rest het dan nirt hoort is een ander verhaal ;).
Nee ook in Nederland heel erg populair among us heeft voor streamers echt nieuwe mensen naar hun stream gebracht. was echt een grote hit dwaald nu wel wat af. maarja logisch ook het was echt hyped.
Het spel komt ook naar Xbox Game Pass op PC.
2 vrienden groepen spelen dit van mij ook, echter vinden 2 ook leuk om compleet met vreemde via discord te spelen.
Dit trekt mij totaal niet maar zo paar potjes met vrienden is best leuk, duurt ook niet zo heel lang.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee