Microsoft opent 'incompatibele sites' in IE voortaan standaard in Edge

Microsoft gaat bepaalde websites die in Internet Explorer niet goed werken automatisch openen in Edge. Het bedrijf houdt een lijst bij met zulke sites. De gebruiker krijgt ook gelijk de optie hun IE-data te importeren naar de nieuwe browser.

De functie verschijnt in IE 11, ontdekte BornCity. Het is niet duidelijk welke pagina's er precies onder het beleid vallen. Microsoft zegt dat het een lijst bijhoudt met pagina's die niet compatibel zijn met Internet Explorer, maar niet welke criteria het daarbij volgt.

Bij gebruikers die een van die sites bezoeken in IE opent Edge direct. In die nieuwe browser staat een pop-up waarin staat dat de website niet werkt in IE en dat Microsoft 'aanraadt' Edge verder te gebruiken. De gebruiker heeft dan alleen de optie om op 'Continue browsing' te klikken. Ook is er een mogelijkheid data zoals favorieten, opgeslagen websites en geschiedenis vanuit IE te importeren in Edge.

Het is vervolgens helemaal niet meer mogelijk de originele site nog te bezoeken in Internet Explorer. In die browser worden gebruikers doorverwezen naar een supportpagina. Systeembeheerders kunnen de functie handmatig uitschakelen door RedirectSitesFromInternetExplorerRedirectMode uit te zetten in de policies. Voor de functie moeten gebruikers wel op de Stable-versie van Edge 87 zitten.

Edge_Ie

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

23-10-2020 • 18:21

76 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (76)

Wijzig sortering
Goed dat ze dit doen.. Maar waarom gaan ze zo een dingen gaan regelen, en maken terwijl IE gewoon een dood hoofdstuk is? Ze kunnen toch beter even wat langer wachten en W10 volledig IE-clean maken. Ze zoeken nu naar tussenwegen tussen een dode weg, en een toekomstpad. Heel rare tactiek van MS
IE wordt nog steeds gebruikt voor bedrijfs applicaties en ik zie dat, helaas, niet snel veranderen
Die applicaties zijn dus per definitie al jaren niet geupdate en maken vaak gebruik van platform-specifieke onveilige technieken als ActiveX Controls. Anders heb je aan een compatibiliteitslaag voor IE specifieke 'quirks' namelijk gewoon genoeg.

Destijds gedaan omdat MS het begin jaren '2000 een tof idee vond om random binaries te downloaden van websites en klakkeloos lokaal uit te voeren :F Helaas zijn sommige bedrijven daarmee helemaal los gegaan. In hun toenmalige beleid van Windows lock-in forceren en gebrek aan security visie niet zo heel vreemd maar tegenwoordig kan dat écht niet meer. Toen eigenlijk ook niet, maargoed.

MS doet dit tegenwoordig juist om een beetje een impuls te geven om dit soort shit te laten vervangen. Want vaak wordt dat niet gedaan vanwege het kostenplaatje. Hoe dan ook gaat het een klap geld kosten om een heel CRM/ERP systeem te updaten, en vaak wil daar niemand voor tekenen binnen een bedrijf, dus dan moet het maar op andere manieren afgedwongen worden. Daarom ook hulde voor MS dat ze dit zelf veroorzaakte probleem proberen op te lossen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 oktober 2020 18:57]

Wij hebben momenteel praktisch geen applicaties meer die per se in IE geopend moeten worden. Alleen een recente investering in nieuwe printers + printserver (Canon Uniflow) is helaas afhankelijk van een functie die alleen lijkt te werken in IE in het geval van Uniflow. Namelijk Integrated Windows Authentication (https://en.m.wikipedia.or...ed_Windows_Authentication). Edge classic, Edge Chromium, Chrome en FireFox heb ik het niet aan de praat gekregen :/

[Reactie gewijzigd door BJD1997 op 23 oktober 2020 23:19]

Bedoel je Kerberos (AD auth)? Dat werkt wel, moet je alleen een aantal configuratie keys pushen.

Stuur me ff een PM, ik heb dat pas nog uitgezocht en naar onze computers gepusht. Macs in mijn geval maar voor Windows moet het hetzelfde werken. Heb het werkend op Edge Chromium, Chrome en Firefox (en safari werkte zonder enige aanpassing). Je moet wel op VPN zitten en een Kerberos ticket hebben. Vooral Edge was lastig want die hadden de instellingen van Chromium hernoemd (heel politiek correct 'whitelist' naar 'allowlist' veranderd maar nergens gedocumenteerd :/ )

Ps ik kan het ook hier posten hoor maar heb de precieze config keys nu niet bij de hand.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 oktober 2020 00:48]

Nou ik heb het inmiddels werkend. Bleek ergens een conflicterende GPO te zijn aangemaakt 8)7
Ah super! Ik doe zelf niet aan GPO's (want Mac beheer). Maar de config keys zijn hetzelfde, ze moeten alleen op een andere plaats komen.

En Firefox is altijd lastig natuurlijk met zijn javascript gedoe.
Dit hebben we bij mijn werkgever gewoon werkend wereldwijd met uniflow. Ik zou je niet kunnen vertellen hoe dit gedaan is, gezien ik niet bij dat project betrokken was, maar het is zeker wel mogelijk.
Er zijn waarschijnlijk bedrijven die miljoenen betalen aan Microsoft om IE en ActiveX te blijven ondersteunen met beveilingspatches. Zo werkt business nou eenmaal. Je moet een afweging maken met wat kost uiteindelijk meer.
Het probleem is alleen dat er applicaties zijn die juist op ActiveX gebaseerd zijn. Die applicaties zijn geschreven om jarenlang gebruikt te kunnen worden. Het is echt peperduur om dergelijke applicaties te herschrijven naar andere technieken. Dus geen hulde voor Microsoft, ze hebben bedrijven op hoge kosten gejaagd en komen nu met geen andere oplossing als, we gaan ActiveX zo min mogelijk verder ondersteunen. Degene die destijds naar Microsoft geluisterd hebben, mogen nu zelf voor de hoge kosten opdraaien.
Dit kan Microsoft zichzelf aanrekenen. Ze durven de knoop niet door te hakken en luie bedrijven gaan net zo lang hun software niet updaten tot het écht niet meer kan. Microsoft zou hierin wat mij betreft gewoon een keer de ballen van Apple moeten hebben: vanaf datum X werkt IE niet meer, zorg maar dat je het voor elkaar hebt, want daar heb je al 10 jaar of wat de tijd voor gehad.
Dus door mij betaalde legacy software daarvoor zou jij willen dat Microsoft gaat bepalen , dat ik dat ik die niet langer zou kunnen gebruiken. ... ik dacht het niet

De software die ik gebruik is gekocht en geïnstalleerd in 2018 !!!

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 23 oktober 2020 20:18]

Door jou betaalde legacy software die je tegen beter weten in al 10 jaar te lang gebruikt en waar de rest van de wereld last van heeft. Ja, dat mag de wereld uit geholpen worden van mij. Moet je maar niet je systemen op zwaar verouderde troep bouwen, of systemen blijven gebruiken die op die troep gebouwd zijn. Ik snap eigenlijk helemaal niet welk punt je nu probeert te maken; dat je trots bent dat je werkt met zwaar verouderde en niet-ondersteunde troep?

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 23 oktober 2020 20:20]

Gekocht en Geinstalleerd in 2018 !! Nog recent een update gekregen en staat netjes onder maintenance contract !! Hoezo 10j in gebruik

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 23 oktober 2020 20:25]

Hoe kun je er nu in 2018 voor kiezen om software aan te schaffen die alleen nog op Internet Explorer werkt? Dat zou niet eens verkocht moeten mogen worden. Je bent echt opgelicht in ieder geval.
Als er geen keuze is, dan was het die software of geen software.
Bij sommige leveranciers heb je niet veel keus, dan gaat het met name om bedrijven die hardware leveren (ventilatie, legionellabeheersing, klimaatbeheersing). Die bedrijven lopen aan de software kant achter.
We hebben het hier over een product dat al 10 jaar verouderd is en waarvan al lang duidelijk is dat het niet meer ondersteund gaat worden. Je lijkt met een misplaatste trots te zeggen dat je in 2018 nog bewust ervoor hebt gekozen om lekker te gaan werken met het toen al zwaar verouderde en onveilige Internet Explorer. Sorry, maar dan sla ik toch stijl achterover.
bepaalde speciale software heb je zomaar niet te kiezen hoor .. |:(
Mag ik vragen welke software je überhaupt in 2018 nog kon kopen die enkel in IE draait?

Dat je nog zaken hebt draaien begrijp ik, maar ik val er eigenlijk bijna achterover van dat er nog software bedrijven zouden zijn die bewust licenties verkopen voor een browser die ook in 2018 al een dood spoor was... Dat is toch vragen om miserie een paar jaar later?
Onderdelen van de Polycom ReallPresence Suite.
Er zijn trouwens tal van interfaces van bepaalde appliances die niet goed overweg kunnen met moderne browsers (plugins/Flash).

Het is niet alleen Internet explorer, ook Flash gaat nog een hoop gedonder geven.

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 23 oktober 2020 22:47]

Uhm maar als ik dat pakket opzoek kom ik uit bij een pagina over een video conferencing product. Daar zijn toch zat alternatieven voor? Ik geloof prima dat er soms weinig keus is maar dat is niet altijd zo, vaak zijn er wel degelijk alternatieven.

Zou je iets meer context/achtergrond informatie over de organisatie/keuze voor dit pakket kunnen geven? Ik vind het namelijk interessant om ook dit soort achtergronden te lezen?
Context , is heel moeilijk uit te leggen, zeer bedrijfsspecifiek, maar goed ik doe een poging.

Het is 2016 als je aan een aanbestedingstraject begint, juridische voorwaarden zijn zeer streng en onprem is de voorwaarde. De meeste bedrijven haken hier al af. Vervolgens komt er een lijst features en integraties waaraan het product moet voldoen ... eh voila je hebt nog 1 product over.

Wel heb ik nergens gezegd dat de core-functionaliteit IE vereist. Bepaalde onderdelen om het product te beheren zijn nogal kieskeurig net zoals je dat hebt met bepaalde hardware appliances.

Trouwens dit is maar 1 voorbeeld.

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 24 oktober 2020 12:02]

Ah, het wordt me nu pas duidelijk dat je software hebt aangeschaft die enkel kan werken met Internet Explorer. Dat had je iets duidelijker kunnen aangeven, aangezien het over Internet Explorer zelf ging.

Desalniettemin heb je een slechte aankoop gedaan door in 2018 bewust te kiezen voor software die bewust gebruik maakt van een zeer verouderd product en daarbij ook nog eens de valse belofte doet dat dat ondersteund blijft. Fout op fout.

Edit: overigens maak je je druk om niks, want deze wijziging heeft helemaal geen effect op jouw product.

Edit2: jammer van de minnetjes.. in de oorspronkelijke (dus chronologisch en niet obv punten) volgorde én met niet-gewijzigde reacties, leek meneer toch echt duidelijk een misplaatste trots in IE te hebben. En nog altijd blijkt dat er gekozen is voor een product dat enkel werkt met IE, terwijl er voor dat product ongetwijfeld alternatieven zijn.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 24 oktober 2020 06:59]

Ik ben het eens met dat het fout is om dat in 2018 te kopen. Maar het is wel bureaucratie dat ze daartoe heeft gedwongen met alle regeltjes waardoor er maar één partij overbleef en je daarna geen nee dat wil ik niet kan zeggen.

Gezien de tijdschema zie ik wel dat er niet heel veel haast was. Ben zelf van mening dat in 2 jaar tijd genoeg opnieuw gebouwd kan worden. Als het zo bedrijfsspecifiek en on premise moet zijn, zou ik het liefst een inhouse software developement afdeling opzetten. Aangezien ze verplicht zijn tot aanbesteding gaat het om een groot bedrag en is daar dus geld genoeg voor.
Deze informatie was niet beschikbaar toen ik mijn reacties schreef. Sterker nog, het was toen nog niet eens duidelijk dat het om een softwarepakket ging; het leek te gaan om IE zelf. De reacties zijn later gewijzigd/aangevuld en de volgorde is verstoord door het puntensysteem.
Hoe bedoel je tien jaar verouderd. Ik heb in 2010 nimmer iets van Microsoft vernomen dat ActiveX verouderd was en niet meer gebruikt moest worden? Ze hebben het zelfs tot 2015 altijd ondersteund in hun browsers. Pas met Edge verdween ActiveX ondersteuning.
Dus je zegt eigenlijk dat ActiveX van Microsoft troep is? Dus Microsoft heeft zelf jarenlang troep zitten propageren en de bedrijven die daar naar geluisterd hebben en er dik in geinvesteerd hebben, moeten zich nu schamen? Het is echt de omgekeerde wereld.
Je moet als bedrijf wel eens vaker investeren. Geen enkel bedrijf investeert eenmalig in iets en is voor de rest van zijn bestaan klaar. Dat propageren gebeurt ook al heel lang niet meer (sterker nog, Microsoft raadt het zeer sterk af), dus elk bedrijf dat nu nog software aanbiedt wat alleen werkt met IE is wat mij betreft gewoon een partij oplichters.
Dat heeft geen zin bij bedrijven want die gaan dan gewoon een oudere versie van Windows gebruiken zodat ze niet van hun afgeschreven software af hoeven
Vandaar, IE wordt ook gebruikt voor W10 netwerk tools en andere services, zolang MS IE volledig weg krijgt, en vervangt door Edge dan werken alle bedrijfs applicaties weer (mits ze Edge aanpassen). Dat is voor hun een groot iets, maar als klant is het zo gemakkelijk.

Dat IE nog steeds wordt gebruikt dat is dan ook puur omdat je niet anders kan. Sommige site's werken alleen op IE, maar zolang Microsoft de websites niet forceert om hun website compatibel te maken met Edge of andere browsers hebben we in 2050 nog steeds Internet Explorer. De enige manier om een developer te pushen daarin is door IE te verwijderen.
Het is vaak software die niet meer wordt ontwikkeld. Het kan best werken als een developer kan aangeven dat het niet werkt in ie en het in edge moet worden geopend.

En zoiets gingen ze ook implementeren met een soort IE containers in edge
Het is ook zo dat af en toe accounts gelockt worden omdat er nog een oude paswoord opgeslagen staat in IE van je login (Citrix storefront) dan moet je de settings wissen. Hoe is dat met Edge?
Vergeet appliances ook niet met webinterfaces die alleen in ouder versies van browsers werken. Dat zijn er ook nog een hoop.
Nu duurt het dus nog langer
Gewoon laten vallen, anders blijft dat zo natuurlijk.
Ja idd op mijn werk zijn ze ook rond aan kijken wat echt IE nodig heeft. Langzaam gaan we wel meer naar Edge Chromium toe maar voor veel is IE nog steeds de browser to go. Ik zie ook nog veel mensen IE gebruiken als standaard i.p.v. Edge Chromium. Het lijkt er bij veel ook gewoon in te zitten om IE te gebruiken. Ik hoopte dat toen Edge Chromium werd geïnstalleerd dat het ook standaard die IE functie had maar daar werd besloten vanaf te zien wat jammer is.
ActiveX kan gewoon vervangen worden door Edge of een andere alternatieve route die losstaat van een browser. Maar dat kost veel geld, tijd, en denkwerk en kennelijk is dat de enige reden waarom dat niet gebeurd. Want het is zeker doenbaar, maar de wil van MS uit moet er wel zijn.

Ik heb het gevoel dat ze Edge, zoals we die vandaag kennen, nog niet volledig zien als de toekomst, en vandaar het ook niet volledig willen implementeren (zodat er niet binnen 10 jaar een nieuwe Internet Explorer grap is).
Het zou handig zijn als developers ook iets van een meta-tag kunnen opgeven.
Zoiets als:
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=RedirectIEtoEdge">
Worden meteen als die oude tags zoals hieronder eens opgeruimd, die al tijden niets meer doen:
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=Edge,chrome=1">

[Reactie gewijzigd door willyb op 23 oktober 2020 18:44]

Dat zou inderdaad een mooie oplossing zijn om dit met de hand aan te sturen, ja.
Momenteel gebruik ik daar al jaren een eigen pagina en redirect voor. Simpelweg een microsoft-edge: prefix toevoegen aan de [url="microsoft-edge:https://tweakers.net"]link.[/url]. Werkt in elke W10 build.
Volgens mij is dit al een paar maanden gaande. Ik zie dit met name bij pagina's van Autodesk.

[Reactie gewijzigd door Crack op 23 oktober 2020 18:32]

Het is inderdaad al een maand of twee aan de gang.

Binnen edge is er (nu nog) de mogelijkheid om dat automatisch overschakelen uit te zetten. (je zou logischerwijs verwachten dat die instelling in IE zou zitten)
Zie binnen Edge het instellingen-scherm, en dan "IE sites laten openen in Edge", daar zit de dropdown met keuze tussen "nooit", "alleen Incompatibele websites" en "altijd" :)
Ik gebruik internet explorer al jaren niet meer, en ook niet voor bedrijfsapplicaties, alles werkt prima in Chrome. Microsoft wijst al sinds IE8 naar Chrome als betere browser, en daar hebben ze helemaal gelijk in.
Edge aan de andere kant is ook een prima browser inmiddels (het is chromium).

IE is teveel verweven in de normale explorer (waar een heleboel van je gebruiker processen onder draaien), daarom wordt er steeds meer geblokkeerd in IE. Via IE een windows machine infecteren gaat simpelweg eenvoudiger dan via chrome of edge.

IE is op het serverplatform van windows al jaren niet meer aanwezig, en ik kan daar alleen maar vrolijk van worden. De IE browser uit het client OS halen zal nog wel even op zich laten wachten. Grote financiele instellingen hebben vaak kritieke systemen draaien om ouwe rommel. En dus ook waarschijnlijk een website die alleen maar op IE werkt in het jaar 2030.
Microsoft wijst al sinds IE8 naar Chrome als betere browser, en daar hebben ze helemaal gelijk in.
Waar denk je dit gezien te hebben? Ze zijn Internet Explorer altijd heel heftig blijven promoten totdat ze het naar Edge omdoopten.
IE niet meer aanwezig? Het is nog steeds standaard aanwezig in de server versies van Windows
Waarom is iets dat uitstekend werkt ineens oude rommel? Ik verbaas me er toch elke keer weer over hoe weinig IT-ers af weten van kritieke infrastructuur. Sytemen die dagelijks honderden miljoenen transacties foutloos verwerken, jaar in jaar uit, zonder downtime, zijn ineens rommel?
Zakelijk gebruik ik IE omdat de regelsoftware waar ik op inlog dat vragen. Met FF werken ze niet of slecht maar de achterliggende reden ligt ook bij het gebruik van Java.
Andersom zou ik logischer vinden. Standaard alles in Edge, behalve als dat niet kan (bijv Silverlight sites), dan openen in IE-mode.
En hoe open je in Edge een binary die aan de kant van de client moet draaien? IE doet dat met ActiveX. Daarom wordt IE nog gebruikt.
Dat kan niet met Edge en is dus een voorbeeld waarvoor IE of IE-mode nodig is. Uiteraard wat mij betreft wel na een waarschuwing en te blokkeren door systeembeheerders.
Top, hopelijk zal zoiets ook makkelijk toegepast kunnen worden met een metatag oid. Zodat elke webbouwer gewoon kan aangeven of de site niet voor IE geschikt is. Zou een hoop gedonder schelen, het is nog deprimerend hoeveel mensen nog steeds IE gebruiken, zelfs als dat niet eens een vereiste is van een bedrijf waar ze voor werken.
Waarom Microsoft IE niet geheel opdoekt is mij een raadsel. Ze hebben in Edge een mooie opvolger.
Mooi dat je steeds meer controle kwijt raakt. Soms wil je een site juist in IE openen.

Nu worden zowel IE als Edge zelden gebruikt hier.
Je kunt hem via Edge nog wel in een IE11 modus krijgen.

Ik denk dat dit een goede stap is van Microsoft om ook de laatste gedateerde gebruikers over te krijgen naar browsers die anno 2020 geaccepteerd worden.

[Reactie gewijzigd door Papadopulos op 23 oktober 2020 23:03]

Je zou een oudere versie kunnen draaien. Misschien als een stand alone gevirtualiseerd object. Misschien is dat met IE een beetje lastig vanwege de OS integratie maar je zou ook een virtuele windows sessie kunnen draaien
Mooi dat je steeds meer controle kwijt raakt. Soms wil je een site juist in IE openen.
Dat gaat ook prima, tenzij de site niet werkt in IE. En dan valt er weinig te zien in IE.

En je zegt dat je IE zelden gebruikt. Als je IE niet gebruikt, dan opent een site ook niet automatisch in Edge.

Dus wat is je probleem?
Mag ik zelf nog beslissen wat er waar geopend wordt? Welk recht heeft Microsoft om een heel domein in een andere browser te laten opengegaan? Je kan een site overigens perfect zo maken dat hij bij jou onzin uitspuwt en bij mij een perfect werkende IE site...

Als ze zoiets willen doen, doe het dan op basis van dingen die je vaststelt op de site zelf bij het renderen en niet op basis van een lijstje. Waarschijnlijk intern een Excel file...

Ze gingen niets meer veranderen aan IE, ze hebben er 10 jaar niks aan veranderd en nu ineens bouwen ze elke maand wijzigingen in IE 8)7
IE gaat uitgefaseerd worden (al jaren geen extra's)

Door deze geforceerde extra's wordt het gros van de gebruikers welke nog IE gebruikt gewend aan de edge browser ;-)
Wordt je ook kwaad als je op Chrome 70 zit en deze je steeds wilt updaten naar een recente versie?

En als het je echt stoort zet je het toch gewoon weer uit? De meeste gebruikers van IE weten waarschijnlijk niet eens goed dat ze best over kunnen, als jij echt IE nog moet gebruiken heeft dat waarschijnlijk een reden die heel erg specifiek voor jouw gebruik is en ben je je er ook van bewust waarom dat is, dus waarschijnlijk ofwel een poweruser of wel zit je in een bedrijfsomgeving. In die eerste situatie kan je toch wel even de moeite nemen om dit in Edge uit te zetten als het je zo stoort.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 24 oktober 2020 10:34]

Edge is zo extreem opdringerig.

Als je in W10 een zoekopdracht inklopt die niet direct resultaat geeft, wordt ongevraagd Edge geopend (niet de standaardbrowser) om een 'antwoord' te zoeken.

En passant wordt de app dan ook nog eens telkens weer ongevraagd als snelkoppeling op je taakbalk gezet.
Je kan dit gewoon uitschakelen.
Het bedrijf houdt een lijst bij met zulke sites
Dat klinkt niet best.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee