Ziggo stopt met Ziggo Go-app voor Windows 10

Provider VodafoneZiggo stopt met de Ziggo Go-app om tv te kijken op Windows 10 en Windows 10 Mobile. In plaats daarvan verwijst de provider klanten naar de site, die volgens het bedrijf 'in alle grote browsers' werkt. De app is nu nog wel te installeren.

De app uit de Windows Store stopt met werken en Ziggo raadt mensen aan om de progressive web app in een browser te installeren. Daarvoor staat een melding op de site, aldus de provider. De werking van de app uit de Windows Store stopt 'over een paar weken', volgens de melding.

Wanneer dat precies zal zijn, is onbekend, zo zegt woordvoerder Erik van Doeselaar in een toelichting aan Tweakers. "De precieze datum is nog niet definitief." Het is in elk geval voor het einde van het jaar.

De app voor iOS en Android blijft wel functioneren, maar op desktops werkt het dus alleen via de site. De reden is dat weinig klanten de app op Windows 10 gebruiken, zegt Van Doeselaar. "De app wordt steeds minder gebruikt en wordt niet meer actief gebruikt op Windows 10 Mobile-smartphones", aldus Van Doeselaar. Microsoft stopte de ondersteuning voor Windows 10 Mobile zelf al een jaar geleden. De Ziggo Go-app voor Windows 10 kwam uit in 2017.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-10-2020 • 07:10

159 Linkedin

Submitter: jelle810

Reacties (159)

Wijzig sortering
Maakt het gewoon fatsoenlijk in de browser, niet zo moeilijk, niet alles heeft een app nodig (behalve dan voor Android TV, dat is wel zo handig, of in ieder geval cast functionaliteit, ook voor Live TV). De laaste Ziggo GO app voor Android TV heeft geen enkele intergratie met Android TV, hierin hebben ze totaal niet gekeken wat de feature-set is van Android TV, gemiste kans.
Grappig genoeg als je nu inlogt op de webversie krijg je een bericht dat je beter de app kan installeren want die geeft een betere ervaring 8)7
Grappig genoeg als je nu inlogt op de webversie krijg je een bericht dat je beter de app kan installeren want die geeft een betere ervaring........

Ja en als je dat dan doet hou je je windows 10 app en krijg je er een webbased app bij.

[Reactie gewijzigd door chrisict op 16 oktober 2020 18:08]

En wat betreft de ervaring, die is gewoon slechter. De app is zwaarder. Ik heb een zotac ci320 welke via de browser prima kijkbaat beeld op levert. De app daarintegen, is niet vooruit te branden traag en levert stotterent beeld. De proc van het ding is te traag geworden voor hedendaagse met win10. Maar goed het geeft aan dat de app programmeer technosch niet goed in elkaar zit. De webversie heeft ook nog een browser nodig om te draaien, maar is vlotter.
Ik heb een totaal andere ervaring. Ik heb een oude pc staan waar ik tv op kijk. De app werkt perfect bij mij maar de webversie is niet vooruit te branden.
Hier hetzelfde
Zelfs op een moderne computer hapert en stottert de app.
Webversie loopt veel soepeler.
Hier omgekeerd. Webversie vraagt veel meer resources op oude laptop. Bij de webversie gestotter en lage bitrate (slechte beeldkwaliteit. via de app draait het soepel.
Dat klopt, de web app van Ziggo Go wordt dan geïnstalleerd, niet de UWP app.
Precies! Ik heb juist door deze irritante melding de app geinstalleerd, die niet beter werkt. Sterker nog, het is gewoon de website in een frame.
Dat had ik dus ook. Merkwaardig weer dit.
En dat klopt in mijn geval ook. De app geeft een veel betere beeldkwaliteit en biedt meer functionaliteit. Er wordt op het moment bij mij in het dorp glasvezel van KPN aangelegd. Dus binnenkort ga ik over op KPN, en hoop ik op een betere gebruikerservaring, vooral hoop ik er op dat het tonen van de streams sneller gaat. Bij ziggo moet ik soms 10-20 seconden wachten voordat ik beeld heb...
KPN werkt allang niet meer met een app voor W10, mooi is wel dat ze beelden in full hd kwaliteit leveren op je laptop/PC
We waren klant bij Telfort en dus eigenlijk KPN en de tv app voor Android werkt prima en goede beeldkwaliteit ook. We hebben heel lang geen problemen gehad bij Telfort/KPN en ik blijf maar horrorverhalen lezen over Ziggo.
Ik heb de App juist omdat deze een accuratere (en prettigere) ervaring geeft dan wanneer ik dezelfde dienst vanuit een browser doe.
Ik zit in een Formule 1 groepje met wat vrienden en het viel me op dat ze af en toe berichten stuurden die nog niet gebeurt waren (bij mij)
\We kwamen er toen achter dat t.v. het meest directe beeld geeft, terwijl de App ongeveer tussen 5 en 15 seconden kon achterlopen terwijl de browser vaak 15- 30 seconden achterliep.
In het buitenland heb ik over 4G met browser zelfs meegemaakt tot boven een minuut. Wat de pret nogal wegneemt als je hetzelfde zit te kijken en je weet dat er iemand gaat uitvallen in de komende minuut.
Daarom gebruik ik liever de app om het gat zo klein mogelijk te houden. Tevens koste de App me minder resources dan een Chrome tab met minder buffering momenten.
Bij F1TV pro loopt het beeld ook achter bij het tv-beeld van Ziggo Sport, soms wel 25 seconden. Ik kijk op 3-5 schermen tegelijk (meestal race, data, trackposities en onboard) en moet altijd aan het begin van de wedstrijd de boel even synchroniseren.
Aan mijn TV heb ik een SSD gehangen wzodat ik time-shift heb. Dan kan ik het beeld pauzeren totdat de F1 stream hetzelfde beeld geeft (tijdens de bombastische intro). Heb een 2e TV ernaast up een NUC, twee tablets en een laptop (+soms extra scherm).

Voordeel van F1TV is dat je het Sky commentaar hebt ik kan Crofty/Brundle/Kravitz beter handlen dan Olav/Jack. Ook heb je meteen de live timing via de F1 app (die ik al had voordat er F1TV was) die ook te pauzeren (dus te synchroniseren) is.
F1TV is betaald denk ik?
Ik heb zoveel moeite met Olav Mol op dit moment, hij ziet vrijwel niets, probeert de race spannender te maken dan dat het op dat moment is terwijl hij niet data doorgeeft die interresant is. De dooddoeners zijn echt vreselijk (het is zoals het is, uithuilen opnieuw beginnen, binnen de lijntjes kleuren) en zelfs bullshit bingo is na 5 minuten niet leuk meer. Olaf Mol drinking game is niet bij te houden (ook niet voor mijn lever)
Hij heeft zijn langste tijd gehad en ik hoop dat ze dat op de ziggo redactie ook gaan zien.

Maar goed het hele programma is tenenkrommend met die quasi grappige stijl die ze proberen te hanteren. Waarin dan de experts proberen mee te gaan. Tijdens de Indy 500 was Doornbos zo anders (serieus) waarbij je echt kon merken over de liefde voor de sport, terwijl als hij in dat programma zit er alleen maar gepraat kan worden over domme weddenschappen en onderlinge flauwigheden. De 5 minuten die gameren heeft is meer dan voldoende humor en verder willen ik feiten, statestieken en andere dingen die me inzicht geven in de sport

Excuus voor de rant maar ik moest even stoom afblazen.
F1TV is betaald denk ik?
....
Hij heeft zijn langste tijd gehad en ik hoop dat ze dat op de ziggo redactie ook gaan zien.
....
Excuus voor de rant maar ik moest even stoom afblazen.
Heel herkenbaar hoor!

Mol is (ik vermoed) door zijn alcoholconsumptie zijn scherpte kwijt. Hij mist echt te veel.

Toen Robert de Indy 500 deed was dat denk ik met René Hoogterp. Die had samen met Robin de Jong een YT-kanaal Pitspraat waar ze op humoristische wijze de races bespraken. Jammer dat dat er niet meer is vooral omdat YT content ging verwijderen waar ze samen hard aan gewerkt harden: https://www.facebook.com/pitspraat/posts/1002815319903695

Maar goed, René is een hele goede commentator met veel parate kennis en ik denk dat dat de opvolger van mol zou moeten zijn. Winkelman is ook erg goed, maar die vind ik persoonlijk net te saai.

F1TV Pro is ook een betaalde dienst, kost € 65/jaar, maar dan heb je ook wat. Volgens mij zijn er ook maandabonnementen, weet alleen niet wat daar de kosten van zijn € 8/maand. Je kunt het op verschillende devices bekijken: Android, Apple en Windows (via browser). Ik heb een PCtje aan een tweede TV hangen waarmee ik de tussentijden, onboard of trackpositie op bekijk.
Als je van F1 houdt vind ik F1TV pro onmisbaar (al is het alleen al om de keuze te hebben niet naar Mol te luisteren). Fantastisch archief met races vanaf 1981-heden. https://f1tv.formula1.com/en/current-season en meerijden met de coureurs inclusief alle ongecensureerde boordradio's.
Ook wat achtergrondinfo.

Enige dat imo nog ontbreekt is Ted's notebook en de voor- en nabeschouwing van Sky (maar daar heb ik weer IPTV voor).
Sommige sites verwijzen je naar hun app en werken totaal niet op een mobiele browser ... zelfs niet als je daarin aangeeft de desktop site te willen.

En sites verwijzen dus ook naar de app als je er komt met een W10-phone +edge en ze nooit een W10- of W8-app hadden.
De Ziggo GO-site werkt prima in de browser. Het enige manco is dat je bij het terugkijken van de programma's van de commerciële zenders (RTL en zo) het programma niet op pauze kunt zetten en niet kunt doorspoelen. Maar dat heeft denk ik te maken met de manier waarop die zenders hun content aanbieden; Ziggo GO is daarvoor slechts het doorgeefluik, naar mijn idee. Ik heb me daar verder nog niet in verdiept :)
Veel commerciële zenders staat niet toe dat er doorgespoeld wordt. Dit is eenvoudigweg om hun verdienmodel te beschermen. Zij leven immers van de reclame. Zodra jij een programma opneemt, of 10 minuten stilzet aan het begin, kun jij later de reclame doorspoelen, en dat vinden ze niet leuk.

Ik zit zelf bij Freedom met TV van Canal Digitaal, hiervoor bij XS4ALL met TV van XS4ALL/KPN, en die hebben allemaal hetzelfde fenomeen: doorspoelen niet toegestaan. Dat is vervelend voor de consument, maar niet in het belang van de zender, en dat is wat aan het eind het zwaarste weegt.
Dat zou idd prima zijn als opnemen van een programma ook opnemen zou zijn. Caiway even als voorbeeld neemt dus niet meer op als ik op opnemen klik.

Laats zat ik Lord of the Rings te kijken en vanwege telefoon en vermoeidheid kon ik die na anderhalf uur gekeken te hebben niet afkijken. Ik neem hem dus verder op.

Volgende dag ik wil hem verder kijken.... maar werd ik dus verplicht de eerste anderhalf uur nogmaals te kijken zonder te kunnen doorspoelen.

Dat is natuurlijk de grootste onzin die er is. Caiway gaf mij het advies om de volgende keer op pauze te drukken, en alles aan te laten staan tot ik weer verder kon kijken.
Dit is de reden dat ik alles gewoon ouderwets opneem. Ik doe dat via TVMosaic en op mijn server. Dat werkt prima en is afspeelbaar in Emby, Kodi en de TVMosaic app zelf. Jammer is dat alleen de ondersteunging ervan gestopt is, dus het kent wel een onzekere einddatum. Maar er zijn ook andere manieren, bijvoorbeeld TVHeadend als backend. Of Plex, maar van die laatste weet ik niet of ook encrypted kanalen te zien zijn.
Op zich een leuke suggestie, maar alleen als je unencrypted streams hebt.

Bij KPN, XS4ALL, Canal Digital, Freedom zijn de streams encrypted, waardoor deze oplossing helaas niet gaat werken.
Ik geloof dat je de reacties nog eens moet lezen. Ik, en vele anderen, gebruiken dit met zowel encrypted als unencrypted kanalen.

Overigens noem je IP TV aanbieders. Waar het hier om gaat is DVB-C kanalen.

[Reactie gewijzigd door Hans C op 17 oktober 2020 13:38]

Dat weet ik, maar aangezien er ook mensen zijn welke KPN, XS4ALL e.d. noemden als waarbij tv kijken tegen problemen aanloopt bij doorspoelen van een programma e.d. heb ik het breder getrokken.

Encrypted lukt alleen als je de key (of juiste setup hebt om een key card uit te lezen). Met DVB-T (Digitenne) was dit vroeger vrij makkelijk te realiseren (Oscam +bv TV headend + Kodi), maar heb helaas nog geen oplossingen gezien om tv streams van de genoemde ISP's zelf op te kunnen nemen.
Dit is de reden dat internetproviders zich verzetten tegen eigen hardware. Want dan moeten ze data vrijgeven waarmee je bijvoorbeeld tv zelf kan instellen. Of je telefoongegevens zelf tot je beschikking hebt.
Die manier gebruik ik ook veel, gewoon het dvb-c signaal naar Kodi toe.

Is tv mosaic nu gestopt met verdere ontwikkeling? Was opvolger van al eerder gestopte Dvblink. Oberon heeft geen tijd meer denk ik?
Het was op het forum al een tijd heel rustig. Niemand reageerde meer. Ook verzoeken om de licentie te resetten werden niet meer behandeld. Tot er opeens de mededeling kwam dat ze er mee stoppen. Zie ook https://tv-mosaic.com/

Daar zijn nog wel de downloads te verkrijgen, voor zolang als het duurt. En ook resets van de licenties zijn weer opgepakt. Ik hoop dat ze de apps die er zijn open gooien en open source maken, maar ik ben er bang voor.....

Voor niet encrypted kanalen kan het prima rechtstreeks via de HDHomerun, maar ik heb nog een paar encrypted kanalen waarvoor ik TVMosaic nodig heb.

[Reactie gewijzigd door Hans C op 16 oktober 2020 12:22]

Erg jammer, werkt namelijk nog steeds als een speer, zowel met dvb-s als dvb-c en zowel unencrypted als encrypted.

Is 1 van de weinige manieren om lineaire uitzendingen echt te time shiften of op te nemen (zonder terug of vooruitspoelen blokkeringen).

Hopelijk blijft door licentie support nog enigszins, paar keer nodig gehad de afgelopen jaren (gebruik het als sinds dvblink2).
Ik dacht inderdaad al dat het daar mee te maken had en dat snap ik ook wel. Op zich geen probleem verder, dan ga je bij het terugkijken gewoon even naar de WC of koffie zetten tijdens de reclameblokken, net zoals wanneer je normaal TV kijkt ;)
Ik vind het model van de RTL XL app op televisies dan beter. Je kunt gewoon doorspoelen, maar krijgt gewoon alle reclameblokken te zien en die moet je ook eerst kijken.
Dit zit gekoppeld aan het uitzend recht van de tv aanbieder ziggo in dit geval. Net als releases van niewe series/herhaal programma's, die staan vaak al een dag eerder op de server van de provider, maar mag nog niet getoont worden. Allemaal om inkomsten behoud. En dat is misschien maar goed ook, anders kunnen producties niet meer uit en houden wij niets leuks te kijken over.
Die rechten zijn te koop, maar Ziggo besteedt liever geld aan aandeelhouders dan aan betere producten voor hun klanten.
Dat is weer wat die aandeelhouders eisen in ruil voor hun investering in UPC.
Waarom kan het met de decoder wel dan? met jouw redenatie zouden ze dat ook daar dan blokkeren. In iedergeval bij Ziggo is dat wel mogelijk.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 16 oktober 2020 16:57]

"De decoder"?

Een decoder met harddisk recorder en timeshift functie kan het, want dan staat de content lokaal en kun je vrij spoelen. Zodra je echter een on demand stream pakt (zoals uitgesteld kijken, maar ook "live pauzeren" op decoders zonder HDD wat eigenlijk gewoon de uitgesteld kijken-stream gebruikt) kan het dus niet.

Overigens ben je met cloud recordings wel vrij om te spoelen, volgens mij is dat een verplichting.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 20 oktober 2020 11:56]

Geen idee hoe het zit, mijn vader heeft nog een oude Humax waarmee het kan, en bij mijn moeder staat een horizonbox, en daar kan je dus gewoon mee pauzeren etc.
Zelf heb ik nog zo'n oudere mediabox, maar die heb ik alleen de 1e avond eens aangesloten gehad en daarna weer ontkoppeld en nooit meer gebruikt (inmiddels zo'n jaar of 6-7, of zelfs langer)..
Gelukkig hebben documentary series dat niet waaronder de Discovery kanalen, ID, History, Crime Investigation en ook Geographic Channel heeft dat onzin niet. Voor series en films heb ik Netflix en mkv's. Ik vind de reclames zo erg irritant en geforceerd dat ik geen series en films meer bekijk op Interactieve tv.
Wat overigens gek is...
Het volgende werkt bij mij wel.

Ik ben abonnee van XS4ALL een heb de standaard TV ontvanger.

Als ik een programma pauzeer en na enkele minuten hervat, kan ik soms reclames en stukje doorspoelen, totdat er ineens een melding komt dat dit niet toegestaan is.

Wanneer ik de optie "vanaf begin kijken" gebruik heb ik daarmee hetzelfde.

Wanneer ik echter een programma opneem, dan kan ik bij het terugkijken van de opname wel gewoon doorspoelen.

Wat ik dan ook soms doe als er een film is of programma, welke ik direct wil kijken, maar liefst zonder reclame...

Ik neem het programma op en start kort na het beginnen van de opname met terugkijken van de opname.

Wanneer er dan reclame begint, dan zet je tijdens het afspelen van de reclame, de opname welke je aan het kijken bent, op pauze.


Je kunt dan even iets anders doen (iets te drinken of iets lekkers pakken, of even naar toilet etc).

Wanneer je daarmee klaar bent zijn de reclames soms al voorbij. Je hervat het kijken van de opname en speelt de reclames versnelt (32x of 64x 😉🤭) af en begint weer meer normaal kijken, zodra je de reclames voorbij bent.

Deze methode geeft bij mij geen waarschuwingen bij doorspoelen van reclames.
Veel commerciële zenders staan niet toe dat er doorgespoeld wordt.
...
...die hebben allemaal hetzelfde fenomeen: doorspoelen niet toegestaan. Dat is vervelend voor de consument, maar niet in het belang van de zender, en dat is wat aan het eind het zwaarste weegt.
+1
Kleine correctie:
Dat niet doorspoelen is vervelend voor de consument maar zorgt ervoor dat het belang van de zender intact blijft.
Als ze dan zorgen dat een programna begint bij het begin, in plaats van nog 5 a 10 minuten van een ander programma ervoor, wat je dus niet kunt doorspoelen.
Waardeloos dat terugkijken van de commerciële zenders.
Oh, kun je tegenwoordig ook offline kijken via een browser? Dan hoef ik de app niet meer te gebruiken op m'n tablet.
Ze hebben het over het installeren van de progressive web-app in de browser. Werkt die na installatie niet offline?
Klopt. Ik neem zelf alles van de commerciëlen wat ik wil zien op en speel hem later dan af om te kunnen doorspoelen bij reclame of anderzins mindere stukken. Als ik niet op de Next kijk, gebruik ik de website op de pc of op de laptop. Werkt prima.
Dat met die reclame zit ingeweven in het programma. Anders gaat iedereen de reclame doorspoelen ...

Maar als je iets opneemt om later te bekijken kun je wel reclame doorspoelen (bij de meeste commerciële zenders).
Hij werkt nog matig ook. Probeer maar eens televisie terug te kijken, één van de handigste functies van de app. Het geluid loopt nooit synchroon met het beeld, terwijl dat bij live TV wel zo is.
Ik heb hier totaal geen problemen met de Ziggo Go app op Android TV.
Op Nvidia Shield draait 'ie soepeler dan een CI+ Module in een LG OLED.
De AV-sync van RoJan herken ik wel, maar vaak helpt het om dan de stream even opnieuw te starten. Dit gebeurt overigens alleen met terugkijken, live loopt het altijd sync...
Ik gebruik ook de Nvidia Shield en op zich loopt de app wel soepel. Over de sync problemen wordt veel geklaagd trouwens, zonder enige reactie van Ziggo.
Een tweede probleem is dat de app nogal eens moet bufferen als het erg druk is. Bijvoorbeeld bij live televisie. Ik heb een stabiele 500/50 verbinding en Netflix heeft dat nooit, dus het moet puur aan de app liggen.
...of de servers van Ziggo...
Ja, dat is inderdaad ook mogelijk natuurlijk.
Dat is toch precies wat er in de titel staat?
Nee, het is juist precies andersom en ik had het ook al gezien: als je naar ziggogo.tv gaat, krijg je het advies de Windows 10 app te installeren. Als je dan die app opent, krijg je het advies om de browserversie te gebruiken. Ik moest erom lachen.
Excuses... ik verwarde de dik gedrukte tekst onder de titel met de titel
Provider VodafoneZiggo stopt met de Ziggo Go-app om tv te kijken op Windows 10 en Windows 10 Mobile. In plaats daarvan verwijst de provider klanten naar de site, die volgens het bedrijf 'in alle grote browsers' werkt. De app is nu nog wel te installeren.
Ze zijn net bij mij glas aan het aanleggen van KPN. Dit soort berichten doen allemaal mee in keuzes. Ziggo werkt goed en kijk met regelmaat Ziggo sport op mijn beamer voor bv F1. Vet leuk.
Beetje jammer als ze ineens stoppen met Windows ondersteuning en een brakke browser hebben.
Mijn kinderen kijken juist via de app op de computer zodat ze niet de hele dag met de smartphone zitten.
En iets in een browser kijken ipv full screen geeft ook een mindere kwaliteit.
En niet iedere keer opnieuw roepen. Papa kan je inloggen in de browser?
Moet ik nu 2 extra tv’s gaan kopen en bv 2 chromecast zodat ze full screen normaal kunnen kijken.
Google is op die manier niet goed bezig. Ze kunnen dan misschien beter de app aanpassen zodat je full screen vanaf je smartphone kan streamen (net zoiets als vanaf de ps4 streamen)
Je kan in de browser toch ook gewoon full screen aanklikken? En dan heb je dezelfde full screen kwaliteit?
Maar kleine kinderen weten niet hoe en ook niet hoe ze moeten inloggen iedere keer.
Wordt lastig voor hun als we aan hetvwerk zijn
Als ze echt klein zijn hebben ze toch wel een oppas? Meestal weten kinderen dat soort dingen beter dan de ouders trouwens. Voor het inloggen kan je het wachtwoord opslaan in de browser, dat is niet anders dan dat het wachtwoord is opgeslagen in de app. Daarnaast is het misschien wel goed voor kleine kinderen als ze niet de hele dag tv kijken, maar dat moet elke ouder zelf weten.
Ik doe precies dat: naar de TV streamen vanaf m'n android telefoon.
(Casten naar Chromecast).
Enige wat ik hiervoor gebruik is een Chromecast ingeplugd op mijn TV.
Omdat Chromecast HDMI gebruikt, kun je ook de gemiddelde Computer Monitor hiervoor gebruiken. (dit is lastiger als ze 'n laptop hebben overigens)
Zou inderdaad moeten werken op een computer scherm, maar continue de stekkers omprikken tussen chromecast en computer wil je ook niet vask doen
Verkeerde aanname van mijn kant.
Meeste van mijn monitors hebben meerdere inputs (ik gebruik dezelfde set monitors zowel voor mijn werk-laptop als mijn game-pc) zonder te hoeven ompluggen.
Niet iedere monitor heeft meerdere HDMI ingangen idd / andere poorten-typen geschikt voor een HDMI verloopkabel.
Was in iedergeval een relatief eenvoudig & concreet idee voor als de monitor het wel had :).
Het lijkt erop dat het Microsoft niet lukt om hun ecosysteem van de grond te krijgen. Dit is weer een voorbeeld van een ontwikkelaar die de handdoek in de ring gooit.

Ik vermoed dat de meeste Windows 10 gebruikers enkel/voornamelijk conventioneel gedistribueerde win32/64 applicaties gebruiken. Microsoft lijkt zaken te willen forceren om maar gebruikers naar de Microsoft Store te trekken, maar zelfs dat helpt niet. Laatst installeerde ik Windows 10 Enterprises LTSC 2019 op een systeem met een enkel simpel doel. Na het installeren van de grafische driver bleek dat er geen configuratiescherm meer wordt meegeleverd. Die moet de gebruiker apart ophalen uit de Microsoft Store, die LTSC niet heeft. De oplossing was simpel (met wat onofficiële scripts de Microsoft Store installeren, en daarmee het configuratiescherm installeren), maar logisch en gebruiksvriendelijk is anders.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 16 oktober 2020 08:23]

Een app heeft op Windows 10, voor Ziggo Go althans, gewoon geen toegevoegde waarde. Het werkt net zo makkelijk via de browser. Waarom dan een app? Dat geldt natuurlijk voor meer apps op W10. Netflix bijvoorbeeld heeft alleen toegevoegde waarde om series of films offline beschikbaar te maken. Voor online gebruik kun je net zo goed de browser in.
Een app heeft op Windows 10, voor Ziggo Go althans, gewoon geen toegevoegde waarde. Het werkt net zo makkelijk via de browser.
Vervang Windows 10 eens voor een iPad of Android tablet. Is je stelling dan nog steeds waar? Hou bij het beantwoorden van de vraag in het achterhoofd dat Windows 10 ook op tablets wordt gebruikt.

Het is geen use case probleem. Er zijn redenen te bedenken om wel een applicatie aan te bieden. Denk aan betere integratie en (zoals ik hieronder een voorbeeld voor geef) betere toegang tot de hardware, wat in sommige situaties gewenst is. Het is een adoptieprobleem. Te weinig mensen gebruiken het.
Waarom dan een app? Dat geldt natuurlijk voor meer apps op W10. Netflix bijvoorbeeld heeft alleen toegevoegde waarde om series of films offline beschikbaar te maken.
En betere integratie met hardware DRM waardoor afspelen in hogere resoluties mogelijk wordt, wat niet altijd vanuit de browser kan.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 16 oktober 2020 07:29]

het is gewoon heel gek om te zien dat 'de appstore' op ios en android apparaten en zelfs op chromebooks heel normaal is maar dat je in windows nog steeds je setup.exe moet zien te downloaden via een vaag kanaal waar geen tot weinig echte controlle op zit.

wie weet er uit zijn hoofd van welk domein msoffice365proplusnl-nl.msi moet worden gedownload ofice.com microsoftdownloads.com.tw office365.ru - zegt u het maar.

het wordt hoog tijd dat er mogelijkheden komen voor bedrijven of voor software distributeurs om gewoon in de appstores te verschijnen. dat je net als bij bijvoorbeeld Ubuntu gewoon een personal package archive (ppa) aan de store kunt toevoegen waardoor het windows-update mechanisme je aplicatie automagisch kan updaten.

login in bij je softwareboer, koop je software, krijg een 'software sleutel' voeg die toe aan je aplicatie-beheerder, en de update-servers van bijv adobe weten precies welke update ze je moeten toesturen.
het wordt hoog tijd dat er mogelijkheden komen voor bedrijven of voor software distributeurs om gewoon in de appstores te verschijnen. dat je net als bij bijvoorbeeld Ubuntu gewoon een personal package archive (ppa) aan de store kunt toevoegen waardoor het windows-update mechanisme je aplicatie automagisch kan updaten.
Wie gaat die PPA-achtige zaken controleren?

Microsoft wil een gesloten speeltuin hebben, net als Android en iOS, zodat ook zij een stuk van de inkomsten kunnen krijgen. Ik kan mij voorstellen dat applicatiebakkers hier niet veel zin in hebben.
Maar het was logischer geweest om te wachten met opheffen als Windows 10 een end of life status heeft bereikt, ze zeggen dat er weinig gebruik van wordt gemaakt, maar ik ken heel mensen die er bij zweren. Veel bejaarden gebruiken de guide als vervanging van de aloude TV-gids, ik ook trouwens :o
Je weet waarom de appstores ontstaan zijn?
Bij de introductie van de iPhone begon het redelijk normaal te worden dat je eel zaken in je browser deed. Alleen gebeurde dat met Flash en ging de iPhone dat niet ondersteunen. Het alternatief, HTML5 was nog niet volwassen genoeg, dus werd de functionaliteit van de websites in een app gegoten die je via een appstore op je telefoon kon zetten.
Daarna kwam de app-war tussen iOS en Android, over wie de meeste/ beste apps in de appstore had en werden apps als essentieel voor een smartphone in de beleving van de gebruiker geëtst. Zelfs wanneer veel apps niet meer dan een portaal naar online content zijn. (Dit geldt uiteraard niet voor de 'echte' programma's die hun eigen ding doen op de smartphone.)
Het teruggaan naar de browser voelt misschien als een stap terug, maar is eigenlijk een stap vooruit. Het probleem dat via de omweg van een app opgelost moest worden is opgelost, waardoor in veel gevallen de app overbodig geworden is.
Adobe zet zelf zo'n "store" applicatie op je systeem. Van daaruit kun je de installatie van de applicaties in je abonnement beheren alsook aankopen doen.

Vergelijk het met een ppa of yum repo. Maar voor die geldt dezelfde caveat als de .msi van een site: je voegt een software channel toe en dat moet je dan maar vertrouwen.
Ik gebruikte het jarenlang op een Surface Pro en in de tablet modus van mijn laptop, dus ik bekijk het juist vanuit dat perspectief. DRM had ik niet bij stilgestaan, maar laat ze dat alsjeblieft op een of andere manier via de browser regelen.

Ik kan me herinneren dat dit een paar jaar geleden icm een Intel CPU ook zo was dat je het alleen via de Microsoft Edge browser in HDR kon bekijken. Het lag iets genuanceerder zie ik, maar zie hier het artikel: nieuws: Netflix ondersteunt hdr-video's in Windows 10 alleen met Intel- of Nv...
Ik kan me herinneren dat dit een paar jaar geleden icm een Intel CPU ook zo was dat je het alleen via de Microsoft Edge browser in HDR kon bekijken. Het lag iets genuanceerder zie ik, maar zie hier het artikel: nieuws: Netflix ondersteunt hdr-video's in Windows 10 alleen met Intel- of Nv...
Dat komt omdat Microsoft speciale voorbereidingen deed in Edge om dit mogelijk te maken. Zie ook het begin van het artikel:
Netflix heeft bekendgemaakt dat het hdr gaat ondersteunen in zijn app en in browser Edge op Windows 10.
Van wat ik nu lees over Disney+ is dat zij rekening houden met ondersteuning van HDCP 2.2 via Widevine in de browser om HD content af te spelen. Mogelijk zijn er dus geen beperkingen meer op dit gebied, maar van wat ik van een tijd geleden nog weet kon UHD/4k echt alleen via Edge/de Windows 10 applicatie, in ieder geval voor Netflix.

Op desktops gebruik ik meestal Linux, en voor streaming services gebruik ik Android TV op een Nvidia Shield TV. Af en toe gebruik ik streaming services via de browser in Linux, en dan is het in situaties dat het gemis van UHD niet stoort. Netflix is in de browser te gebruiken in 1080p, ook onder Linux.

Het punt is: er is te weinig vraag naar een Ziggo Go applicatie onder Windows 10, en daarom stopt Ziggo daarmee. De speculatie is waarom die vraag zo laag is. Ja, het werkt via een browser. Dat is echter niet gebruiksvriendelijk op een tablet. Is de implicatie dat Windows 10 niet veel op tablets gebruikt wordt, en dat daardoor de subgroep die Windows 10 op een tablet gebruikt en daarmee TV kijkt via de applicatie echt te klein is?

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 16 oktober 2020 08:21]

Ipad heeft iOS erop en daar blijft een app voor. Verder moet je je afvragen wat een Tablet is. Er zijn genoeg "laptops" waar je het toetsenbord vanaf kan halen of om kan klappen. Is het dan een Tablet? Op een scherm tussen de pakweg 9-13 inch is 1080p ruim voldoende. De bitrate is toch al vrij laag en dat heb ik liever dat dat in een beter 1080p plaatje wordt gestopt dan in een 4K wat totaal overbodig is op die grootte.

[Reactie gewijzigd door winwiz op 16 oktober 2020 10:30]

Windows tablets hebben last van een paar dingen. Het kip of ei verhaal dat veel leveranciers geen app bouwen waardoor mensen voor diverse "slimme" apparatuur toch android of ios nodig hebben, met als gevolg dat deze tablets minder kunnen.

Ten tweede is er nog steeds het oude ecosysteem, dat voor veel apps op de desktop gewoon beter werkt, waardoor de kleine hoeveelheid Windows tablets daar ook niet van mee profiteert.

De meeste mensen gebruiken een Windows tablet meer als kleine laptop (met toetsenbord en muis) dan als tablet.
Veel van de apps zijn gewoon hun progressieve websites maar dan in een app jasje. Die betere integratie, wanneer is die echt werkelijk nodig?

Ik persoonlijk heb amper apps op mijn smartphone staan en als ik echt wil "pin" ik de website als icoontje. In combinatie met Edge op Android opent die alsof het een app is, geen kat merkt het verschil. Zelfs soms in het tegendeel, sommige apps zijn onnodig zwaar gemaakt terwijl de functies die ze geven het gewoon niet waard zijn. Dan vele malen liever in de browser openen die ik sowieso toch al open heb staan ipv voor elk ding een andere app te hebben.

Vele apps zijn eerder vanuit marketing doeleinden dan iets anders. Gelijkaardig als met een klantenkaart is een app een constante herinnering om die te "gebruiken" en dat is toch net wat de uitgever wilt, niet?
Inderdaad, de gebruikerservaring is gewoon prettiger om de app direct vanuit het startmenu te openen.
Je bent dan direct waar je wilt zijn. Niet eerst een browser openen en dan naar de site gaan of favorieten openen. Ja, je kunt het met een link oplossen en die in het startmenu zetten. Maar dan nog is het duidelijk een browser.
Een aparte app is direct fullscreen en direct hoe deze moet zijn. Zowel op mijn laptop als op een Windows HTPC aan de tv prefereer ik de Ziggo Go app.
Dan moet je voor netflix wel naar Edge Browser. In Chrome is de resolutie max 720p geloof ik. Wat dat betreft heeft de app wel degelijk toegevoegde waarde :).
Dan moet je voor netflix wel naar Edge Browser. In Chrome is de resolutie max 720p geloof ik.
Officieel is het 720p, maar het is een kunstmatige beperking. Met de juiste extensie kan je er 1080p van maken. Dit werkt ook in Firefox, overigens.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 16 oktober 2020 07:47]

Met Edge op Chromium is er tegenwoordig geen enkele reden meer om Chrome te gebruiken. ;)
Kan je daarmee ook syncen naar je google account? Dat is voor mij voornaamste reden, zodat ik bookmarks / geschiedenis etc kan delen tussen pc en telefoon. Is toch wel makkelijk.
Je kan syncen via een Microsoft account. Als je dan op alle devices Edge gebruikt met hetzelfde Microsoft account, dan heb je overal je bookmarks, geschiedenis, etc\.
Waarom zou je Edge verkiezen boven Chrome? Serieuze vraag.
Zoals @Sjekster al aangeeft, voor een betere ervaring met Netflix.

Maar ik zou je vraag willen omdraaien: Waarom zou je Chrome verkiezen boven Edge?
Bij de introductie van Edge op Windows 10 was er misschien nog het een en ander op aan te merken. (Al had ik maar een paar sites die ik sporadisch bezocht waarvoor ik uit moest wijken naar een andere browser.)
Zoals @ al aangeeft, voor een betere ervaring met Netflix.
Tja, dat kijk ik nauwelijks op een Windows device. Niet echt een reden om mijn hele hebben en houden over te zetten.
Waarom zou je Chrome verkiezen boven Edge?
Omdat mensen dat al gebruiken. Mijn vraag was specifiek gericht op de situatie dat je Chrome al gebruikt (en je wachtwoorden, geschiedenis, etc er dus al in staan en syncen tussen alle devices).

Als Netflix echt je enige argument is...
Netflix zou voor mij ook het argument niet zijn.
Mij mij synct Edge op al mijn devices. Ik heb Chrome nooit gebruikt vanwege de zeer agressieve methodes die ze in het begin hebben gebruikt om het te verspreiden. (Eén verborgen vinkje in een installatieprogramma voor een totaal ongerelateerd stuk software kon Chrome laten installeren als default browser.) Nadat Firefox het bij mij om de één of andere reden verbruid had ben ik naar Internet Explorer gaan kijken en die bleek een stuk minder ruk te zijn dan verwacht (en die werkte toen nog op vrijwel alle sites het beste van alle browsers). Bij Windows 10 overgestapt naar Edge. Nooit spijt van gehad en nooit de behoefte gevoeld om naar iets anders over te stappen.
Je hoeft gelukkig ook niet over, want Netflix heeft gewoon een store app die wel de volle kwaliteit heeft.

Verder lijkt het me inderdaad een gevalletje 'in welk ecosysteem zit je gevangen' ;). Ik zal niet zo snel overstappen op edge op al mijn devices, de synchronisatie met mijn telefoon / overige google apps is best fijn, voor mij voegt een MS account dan weinig toe. Die gebruik ik alleen voor onedrive .
Ik vind die windows10 app dan weer gewoon prima en beter werken dan de website. Maar goed.. wie ben ik?
Ik sluit me daar bij aan. Ik maak(te) gebruik van de app wanneer ik F1 had draaien naast wat anders. Ik vind het prettiger dan een website.
Helemaal mee eens inderdaad. Gebruik regelmatig de app op Windows 10, en bevalt prima. Vooral de optie om klein in de hoek van het scherm weer te geven is erg praktisch erin.
--edit--
Ah, dat kan dus ook in de web-versie. Misschien dat het toch nog wel een beetje acceptabel is dan ;)

[Reactie gewijzigd door kroegtijger op 16 oktober 2020 08:36]

En toch is er ook een reden om de Netflix app te gebruiken.
Als ik de films en series in de browser bekijk (Chrome bijvoorbeeld) dan werkt Dolby Digital niet bij mij. En mijn luidspreker systeem springt terug naar Dolby Pro Logic II.
Als ik de Netflix app gebruik dan werkt Dolby Digital wel gewoon. Dan is de geluidskaart exclusief in gebruik door de app. Maar dan kan ik bijvoorbeeld geen youtube filmpje tegelijkertijd afspelen in een browser aangezien youtube dan een melding geeft ivm je geluidskaart die niet aangesproken kan worden.

Als iemand hier een oplossing voor heeft dan hoor ik het graag. (MSI X570 MEG Ace moederbord met Realtek audio, gebruik spdif om te verbinden)
Heb je wel eens geprobeerd bepaalde parameters aan chrome mee te geven?

Bijvoorbeeld deze:
--try-supported-channel-layouts
--force-wave-audio
--disable-audio-output-resampler
zoals hier omschreven: https://support.google.com/chrome/thread/21248703?hl=en

Voor mij is dit ook de reden om de, crappy, windowsapp van netflix te gebruiken.

Microsoft Edge schijnt het wel goed te doen.
Dat niet alleen, Netflix in chrome is gelimiteerd tot 720p, volgens mij wegens bepaalde DRM procedures. Die app is zeker niet overbodig helaas.
Netflix heeft in de app 5.1 geluid en via de browser max stereo.
En alleen Edge browser zorgt voor 4k beeld, de andere browsers komen niet verder dan 720p of 1080p.

Dus Netflix app heeft zeker wel nut
Klopt, en goed surround geluid is toch onderdeel van de kijk beleving!

Weet iemand of dit (verschil) ook zo is in de Ziggo Go app vs web? En de chrome plugin, is die weer anders?
Een app heeft op Windows 10, voor Ziggo Go althans, gewoon geen toegevoegde waarde. Het werkt net zo makkelijk via de browser.
Na ruim een week testen is mijn ervaring dat het via de browser of PWA dus totaal niet zo soepel draait als via de huidige W10 app.
30% load ipv 7% load, fullscreen net niet soepel draaiend zodat het gewoon vervelend is om te kijken.

Voor mij een flinke achteruitgang!
Ik merk dat mijn reactie nogal wat losmaakt :-) Ik heb deze problemen nooit ervaren, maar mijn use case is sowieso al ouder dan een half jaar. Mogelijk is het sindsdien veranderd. Vanuit verschillende reacties maak ik op dat het wel degelijk toegevoegde waarde heeft, o.a. door performance en door gebruiksgemak. Ik heb dat nooit zo ervaren op verschillende tablets, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. Balen dus voor de gebruikers van de app!
Ik ben voor Netflix ook weer overgestapt naar de website variant, omdat de store app van Netflix geen geluid geeft en de website 'out-of-the-box' het wel gewoon doet. Ik heb liever dat een leverancier één ding goed doet dan 10 dingen half-half. In de het kader van alle keuzes die mensen moeten maken tegenwoordig, misschien ook fijn om er gewoon vanuit te kunnen gaan dat de web app werkt voor iedereen, dan op maat gemaakte apps met hun eigen layout verschillen en code challenges.
Omdat het gewoon makkelijker is om 10 apps/programma's open te hebben staan ipv nóg 10 tabjes in je browser.

Blijft gekloot met afsluiten en terughalen van tabs als je het in meerdere browservensters hebt met tabs.
Dit heeft toch niks met het ecosysteem te maken? Mensen kijken gewoon weinig tv op hun computer, maar dat lijkt me iets anders dan een slecht ontwikkeld ecosysteem.
En die mogelijkheid valt niet weg: in de browser krijg je dezelfde functionaliteit, dus ik snap het probleem niet zo.
Dit heeft toch niks met het ecosysteem te maken?
Wel met het ecosysteem dat Microsoft van de grond probeert te krijgen, wat Windows 10 op mobiele apparaten (tablets) moet stimuleren.
En die mogelijkheid valt niet weg: in de browser krijg je dezelfde functionaliteit, dus ik snap het probleem niet zo.
Nergens geef ik aan dat de mogelijkheid weg valt. Ik begrijp niet waarom je dit noemt.
ecosysteem geldt natuurlijk voor de 'windows store' niet voor de ziggo-tv-op-pc

en toegegeven ik heb het idee dat nog 'te veel' mensen ouderwets tvkijken omdat ze dat nu eenmaal al decennia zo doen. Dat is jammer want het zorgt ervoor dat nieuwere en modernere manieren van tv-kijken vaak te weinig aandacht en dus rendement opleveren.

ik zou maar wat graag gewoon per zender (of per gekeken minuut) betalen via een ziggo-go dienst, in mijn geval zou dat een enorme besparing moeten opleveren omdat ik op jaarbasis misschien 10 tot 15 uur tv kijk. (of ja, eigenlijk niet want nu is het gewoon niet rendabel een abonnement af te nemen)
Ik wist niet eens dat er een app was voor Windows 10, anders had ik die geïnstalleerd.

Nu heb Ik Google Chrome gebruikt om de ziggo go website als "app" te maken. Dit heb ik bijv. Ook gedaan voor Disney+.
Ontwikkelde WebApp bedient meerdere platforms, een app per platform is een wat forsere investering. Heeft weinig van doen met 'hun ecosysteem'. Verder niet ter-zake doende gereutel over je driverproblemen.
Als die Windows store goed zou werken komen de mensen vanzelf. Maar op de meeste systemen die ik tegen kom werk de Windows store niet, half, heeft problemen met inloggen, verschrikkelijk trage downloads etc.
Ik gebruik 'm ook eigenlijk niet. Ik heb er voor mijn laptop Lenovo Vantage uit geïnstalleerd, zodat ik wat extra functies van mijn laptop kan gebruiken, dat is het eigenlijk wel. Ik wist inderdaad ook niet dat er een Ziggo GO-app voor Windows 10 was, in tegenstelling tot die voor Android, want die gebruik ik wel met enige regelmaat.
Heeft niks met de Store of het ecosysteem van Windows 10 te maken. Het is/was gewoon een verschrikkelijk slechte app. Ik was erg blij toen er ooit een app kwam en dat ik als beta tester hem kon gebruiken. Ik was hier best over te spreken (toen was het nog de Horizon app), maar de public versie onder de Ziggo Go naam werkte zo slecht vergeleken met de website en vroege beta versie dat ik de app nooit meer heb kunnen gebruiken. Ziggo heeft of expres de app helemaal laten verpauperen, of ze zijn gewoon enorm incompetent.

Ik denk wel dat mensen op een PC minder vaak een app gebruiken vergeleken met het gebruik op een telefoon of tablet. Maar weet niet of dat nou ligt aan de Store zelf.

Waar ik me wel mateloos aan irriteer bij de Ziggo Go website is dat ik echt na een dag of twee (weet niet precies hoe lang) steeds moet inloggen. Doet de 'onthoud me' optie dan niks? Erg irritant om telkens in te moeten loggen als je niet zo vaak TV kijkt.

[Reactie gewijzigd door Bose321 op 16 oktober 2020 09:03]

De app werkte hier prima en heb hem van het weekend nog gebruikt. Dus verschrikkelijk is hij zeker niet. Vind het best jammer dat ze ermee stoppen. Kan overigens prima via de browser kijken.

Vergelijkingen met een vroege bèta lijken me sowieso zinloos.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 16 oktober 2020 11:33]

Het lijkt erop dat het Microsoft niet lukt om hun ecosysteem van de grond te krijgen. Dit is weer een voorbeeld van een ontwikkelaar die de handdoek in de ring gooit.

Ik vermoed dat de meeste Windows 10 gebruikers enkel/voornamelijk conventioneel gedistribueerde win32/64 applicaties gebruiken. Microsoft lijkt zaken te willen forceren om maar gebruikers naar de Microsoft Store te trekken, maar zelfs dat helpt niet. Laatst installeerde ik Windows 10 Enterprises LTSC 2019 op een systeem met een enkel simpel doel. Na het installeren van de grafische driver bleek dat er geen configuratiescherm meer wordt meegeleverd. Die moet de gebruiker apart ophalen uit de Microsoft Store, die LTSC niet heeft. De oplossing was simpel (met wat onofficiële scripts de Microsoft Store installeren, en daarmee het configuratiescherm installeren), maar logisch en gebruiksvriendelijk is anders.
Ik vind het helemaal niet erg dat de Microsoft Store er is. Toch ideaal om een centrale plek te hebben waar je programma's kan downloaden. Sowieso vindt ik het ecosysteem helemaal niet verkeerd, alleen den kik dat het niet aantrekkelijk genoeg gemaakt wordt of dat gebruikers teveel aan een traditionele manier vasthouden.
Het lijkt erop dat het Microsoft niet lukt om hun ecosysteem van de grond te krijgen. Dit is weer een voorbeeld van een ontwikkelaar die de handdoek in de ring gooit.
Het klopt dat Microsoft haar ecosysteem niet echt lekker van de grond komt. Maar een paar jaar geleden heeft Microsoft dan ook de strategische keuze gemaakt om langzaam afscheid te nemen van UWP apps, en de PWA-apps gewoon in de store op te nemen (zie nieuws: Windows 10 krijgt bij komende update ondersteuning voor Progressive W...). Je kunt het er over hebben of het opgeven is of meebewegen met de markt, maar ik denk dat het realistisch is. Zo'n PWA is veel eenvoudiger multi-platform te maken, wat enorm veel werk voor de bouwer scheelt (Xamarin platform was ook niet zo'n succes). Om voor drie platformen drie apps te onderhouden zit niemand te wachten volgens mij.
Windows 10 is ook nog een tussenfase. Microsoft is zijn OS fundament aan het herbouwen. Ze willen uiteindelijk terug naar een Unix achting OS. De eerste fase daarin was POSIX compatibility. Dit is ook de reden dat ze Linux steeds beter kunnen ondersteunen/intergreren. Alleen de planning was eerst dat Windows 9 al het bedoelde besturingssysteem was. Toen Windows 10.

Ach ja nog even en de opvolger/voorganger van Linux is af (The Hurd) Het zal mij ook niet verbazen als de orginele Microsoft plannen onderhand in de ijskast staan. Ironisch genoeg is MS ooit begonnen met IBM samen, met een Unix besturingssysteem genaamd Xenix. Dit was ook de reden waarom ze onder Balmer gigantische af gingen omdat met de patent aanklacht dreiging veel patenten met IBM gedeeld werden die in het Linux/Unix kamp zat. (Okey, okey, de blackhat Community bedreigen terwijl je eigen hotmail servers op slecht onderhouden Unix servers draaiden was misschien ook niet echt slim)

Tegenwoordig is de visie gelukkig wat vriendelijker richting Linux. (Al zijn er veel nogal wantrouwend)

Wat betreft die Ziggo go app. Ik speel altijd al alles af via de browser. Alleen die Widevine plugin is soms nog wel eens een draak. Ik probeer hem nu voor Netflix op mijn pinetab te installeren, maar het wil niet echt lukken. De meerwaarde van Ziggo voor betere kwaliteit op Windows snap ik wel. Windows media center bestaat niet meer en maar weinig mensen hebben een computer kast naast hun tv staan. Streamen met een single kan maar of dit goed werkt of praktisch is?
Debian/Hurd is inderdaad geweldig! Dat gaat vast eerder klaar zijn dan Windows posiX. </sarcasm>

Dat Microsoft Linux/unix ondersteund heeft vast ook te maken met betalende klanten welke daar bij azure gewoon om vragen.

En on-topic; de software ontwikkelaar bij Ziggo doet wel meer dingen gek. De android app heeft een tijdje alleen gewerkt op apparaten met widevine L1 support, reden voor mij om over te stappen naar T-mobile.
De eerste fase daarin was POSIX compatibility. Dit is ook de reden dat ze Linux steeds beter kunnen ondersteunen/intergreren
Sorry maar dit slaat nergens op. Ze kunnen niet POSIX compatible zijn want ze kunnen een proces niet forken, wat een fundamenteel verschil is tussen de Linux en Windows kernels. En waar ze met WSL1 nog voor een soort van native oplossing gingen door de linux apps in usermode te draaien op een Windows kernel, zijn ze voor WSL2 gewoon overgestapt op virtualisatie van de gehele linux kernel in Hyper-V. En tot zover dus het verhaal van POSIX compatibility in Windows :)

.edit: en ik zie nu dat ik aan het reageren ben op een artikel van alweer 4 dagen oud 8)7

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 20 oktober 2020 12:14]

Blijft leuk: kijk dagelijks via Ziggo Go-app en daar verschijnt sinds vandaag een melding, dat ze gaan stoppen en of ik ziggogo.tv wil proberen. En als je dat doet verschijnt op de website de melding:
Installeer Ziggo GO app

We proberen je altijd de best mogelijke ervaring te geven met ons platform. Als onderdeel van deze verbetering willen we graag dat u een nieuwe applicatie installeert om het streamen en bekijken van uw films en programma's nog beter te maken.
Het blijft blijkbaar altijd moeilijk om zulke dingen af te stemmen binnen een bedrijf.
Die had ik van het weekend ook ineens. Denk: lekker handig dit.
Ik kijk altijd via de app, via de website werkt bij mij nl niet in Firefox.
Kijk je op de goede url (https://www.ziggogo.tv/) ? Ik gebruikte tot voorkort ook de app en ben overgegaan naar de site, ook in FireFox, en dat werkt (hier) zonder problemen. Je kan overwegen om "Enhanced tracking protection" eens uit te zetten om te kijken of dit je probleem oplost (die overigens bij mij aanstaat).
Gebruik nu ook de website via firefox en whoa!, de site werkt echt een stuk sneller. Kan ook aan firefox liggen natuurlijk. De app is wel teleurstellend traag voor een native w10 app.
Maar ja, wie weet hoeveel onderhoud die krijgt met zo'n kleine install base.
Het was de privacy badger plugin die lastig deed. ;)
(nu de app stopt maar eens gaan zoeken wat het probleem was)
Heb het nu een week in gebruik sinds dat het ergens vorige week was aangekondigd.

Ik moet zeggen dat ik er TOTAAL NIET tevreden mee ben. Niet met de Progressive app en niet met de webversie.
Waar de native Ziggo Windows 10 app ongeveer 4% belasting heeft tijdens het afspelen zit de PWA en browser versie op 30%. Switch je naar fullscreen dan loopt het geregeld net niet helemaal synchroon waardoor het gewoon vervelend kijken is of dat het lijkt alsof het allemaal teveel moeite kost om het soepel te laten draaien.

Ik gebruikte al jaren de 'oude' Ziggo win 10 app en die draaide (en draait nog steeds) soepel zonder problemen op mijn systeem (Core i7 860 - 2.8Ghz).
De bitrate lijkt ook minder te zijn, maar misschien komt dat doordat het niet soepel loopt.

Als ik de computer in gebruik heb heb ik de app op 1 scherm fullscreen open en op de andere monitor Office achtige werkzaamheden, dus niets spannends of veeleisends.

Al met al een flinke achteruitgang dus!
Misschien dus melden bij ziggo.... want klagen daarover op tweakers heeft weinig zin, want Ziggo leest dat toch niet.. Maar ik ben met je eens, streaming via browser wil nog wel eens wat extra overhead hebben dan bij een native app..
Ziggo doet helaas ook niet zoveel :(
Tja, das vervelend. Zelf baal ik ook van dat streamingbedrijven simpele zaken niet oplossen. Voor mij baal ik er van dat netflix en primevideo (en disney zal het ook wel niet hebben) nog steeds geen verplaatsbare ondertiteling hebben in hun apps, zo vaak al over geklaagd, want ik vind het zwaar irrirant als de ondertiteling half in beeld en half in de zwarte balk staat, of compleet tegen de onderkant..
Haha wat. Vorige week kreeg ik nog een pop-up met: hey wil je niet liever de app gebruiken? Ga naar de windows store.

Op android is de app echt om te huilen trouwens. 1 of ander helder licht heeft er voor gezorgd dat je automatische rotatie niet uit kan zetten. Dus als je je telefoon een keer beweegt wil ie wel verspringen van landscape naar portret. Dat is nog niet het domste, het beeld gaat niet vloeiend over het hapert dan een halve seconde ofzo. Paar maanden geleden was dit nog niet zo.

Oh en sinds kort, zit ik bijvoorbeeld na voetbal de start van de F1 te kijken in de kleedkamer, stopt de stream ineens en zegt de app: ja je streamed met 5 apparaten das maximum dus doe een apparaat uit. Dat is niet waar, niemand heeft mijn accountgegevens, en je krijgt het niet weg. Moet ik naar ziggogo.nl om te kijken.

De kpn itv app is nog slechter trouwens. Vooral qua interface en stabiliteit. Best zielig ofnie van KPN en Ziggo.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 16 oktober 2020 07:30]

Anoniem: 562971
16 oktober 2020 07:34
Ziggo Go - stopt.... de ironie :+
Zo, nu kunnen ze die resources stoppen in linux en/of een kodi app :Y), geen excuses meer.
Heeft Linux geen browsers dan?
I.v.m. drm werkt het niet meer al sinds januari niet meer.

Ze geven aan dat ze geen linux ondersteunen ondanks dat het een webapp is en het al gewerkt heeft.
Vivaldi met fedora 32 werkt het bij mij best, maar dat kan ook komen doordat ik de repository met non-free third-party plugins ingeschakeld heb. (https://rpmfusion.org/). Ubuntu en kodi hebben bij mij nooit gewerkt.
Ik gebruik de go app nu enkele jaren op een nuc. In eerste instantie baalde ik ervan dat de support stopt. Nu ben ik over naar de webversie. Deze draai ik vanuit edge, omdat die de beste support op hardware niveau geeft (dat geldt tenminste voor netflix, dus ga ik er maar vanuit dat dat ook geldt voor ziggo).
Dit gaat nu enkele weken zo, en ik merk eigenlijk maar twee verschillen tussen app en web.

1. De app 'vergat' om de paar weken de credentials
2. Web heeft soms wat gedoe met swipe-up/down om te scrollen, je moet dan met de muis de scroll balk bedienen.

[Reactie gewijzigd door sircampalot op 16 oktober 2020 07:59]

De app vergat elke keer de credentials bij mij, elke keer na het starten of uit hybernation komen van de pc
En het grappige is dat als je naar de website gaat je de vraag krijgt of je niet de go app wilt installeren voor een betere ervaring..... goed bezig ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee