TP Vision onthult Philips-soundbars en draadloze speakers met Ambilight-functie

TP Vision introduceert nieuwe soundbars, waaronder de Philips Fidelio B97. Dit is een 7.1.2-soundbar met Dolby Atmos en DTS:X. Daarnaast brengt de fabrikant twee draadloze speakers uit met Ambilight-synchronisatie, als onderdeel van een eigen multi-room audio-ecosysteem.

De twee draadloze speakers, de W6205 en de grotere W6505, zijn onderdeel van het zogeheten Philips TV & Sound Wireless Home System. De twee modellen zijn uitgerust met DTS Play-Fi, waarmee vanuit televisies of andere apparaten draadloos audio is door te sturen naar de speakers. Dat gaat via de Philips Sound-app, waarmee Philips-tv's of audioproducten met elkaar te verbinden zijn. DTS Play-Fi wordt ondersteund bij de Android TV-televisies die Philips dit jaar uitbrengt en die ondersteuning komt via een firmware-update ook beschikbaar voor Android TV-modellen van Philips die in 2019 uitkwamen.

De toevoeging van de zogeheten Works with Ambilight-functie is de meest in het oog springende eigenschap van deze twee draadloze speakers. De twee modellen hebben ingebouwde ledverlichting die kan worden gesynchroniseerd met het Ambilight-systeem van een Philips-tv. Dat betekent dat als de televisie bijvoorbeeld veel groene kleuren in beeld toont, niet alleen de muur achter de televisie groen kleurt door de leds in de televisie, maar dat deze groene kleur gelijktijdig wordt gekopieerd door de leds in de speakers.

De horizontaal te plaatsen W6505 is de grootste van de twee; de kleinere W6205 is verticaal georiënteerd. De W6505 bevat een 80W-versterker, twee 1"-tweeters, twee 3,5"-woofers en twee basradiatoren. De W6205 moet het doen met een 40W-versterker, een enkele 1"-tweeter, een enkele 3,5"-woofer en twee basradiatoren. De twee modellen ondersteunen bluetooth, Google Chromecast, Apple Airplay 2, Spotify Connect en meerdere streamingdiensten via de Philips Sound-app. Ook zijn de stemassistenten van Google, Amazon en Apple in te zetten in combinatie met de speakers.

Daarnaast komt Philips met vijf nieuws soundbars, die allemaal het Philips Wireless Home System ondersteunen. De Philips Fidelio B97 is het topmodel. Deze 7.1.2-soundbar heeft net als een aantal eerdere Philips-modellen de kenmerkende eigenschap van twee afneembare speakers die aan de twee uiteinden van de soundbar zitten. Die zijn los te koppelen en achter de luisterpositie te plaatsen om rechtopstaand te fungeren als draadloze surroundluidsprekers. Als ze aan de soundbar zijn bevestigd, worden ze opgeladen en dienen ze als linker- en rechterkanaal. Verder hoort er een 8" draadloze subwoofer bij B97. De soundbar heeft ondersteuning voor DTS:X en Dolby Atmos, de verschillende stemassistenten, bluetooth en DTS Play-Fi en Airplay 2. Er zijn twee hdmi 2.1-aansluitingen aanwezig, waarmee e-arc-ondersteuning ook aanwezig is.

Verder brengt TP Vision onder meer de Philips Fidelio B95 uit. Dat is een lager gepositioneerde 5.1.2-soundbar. De B95 is grotendeels hetzelfde als de duurdere B97, met als belangrijkste verschil dat de afneembare speakers voor de achterste surroundkanalen ontbreken. Daarnaast komt TP Vision nog met een reeks kleinere soundbars met minder drivers en lagere prijzen. De meeste soundbars ondersteunen DTS Play-Fi en dat geldt ook voor de hdmi 2.1-standaard.

De B97 en B95 komen in oktober uit voor respectievelijk 1200 en 900 euro. De W6505 en de W6205 komen ook in de volgende maand beschikbaar, voor respectievelijk 300 en 200 euro.

Door Joris Jansen

Redacteur

01-09-2020 • 17:49

55 Linkedin

Reacties (55)

Wijzig sortering
Ambilight gaat terug naar z'n roots!
Jaren geleden mocht ik voor mijn werk ooit de onderzoekers bij het Philips Natlab interviewen die aan de wieg hebben gestaan van Ambilight. De opdracht vanuit de lichtdivisie: zoek een manier om nog minstens één extra lamp te verkopen per huishouden. Een van de ideeën tijdens de vele brainstormsessies en sessies met klanten was - geïnspireerd op 5.1 geluid - 5.1 licht, dus licht bij elke luidspreker. De scene in Independence Day waar het ruimteschip dreigend over het Witte Huis hoverde zou dan begeleid worden door een vreemde licht vanonder de bank.
Afijn, een extra lamp per luidspreker viel al snel af, maar die ene of twee lampen achter het scherm de muur achter de tv meekleurde, bleek een prettige kijkbeleving op te leveren, die zelfs de Hi-Res beeld-nerds van Philips wist te doen geloven dat een beeld van betere kwaliteit was, terwijl het enige verschil het lampje achter het scherm was! Aldus wist Philips toch in veel woonkamers een extra lamp te verkopen.

En nu zijn we dus weer full-circle!
Niks meer van Philips voor mij Tv van Philips werkt niet goed samen met een soundbar van Philips.
Klantenservice roept maar alles te ontkoppelen en weer in te steken...
Yep dat lost alle problemen op 8)7
Hé dat klinkt bekend. De helft van de tijd wil mijn Philips soundbar ook niet via ARC communiceren met mijn Philips TV. Kan gebeuren natuurlijk, maar Philips krijgt het ook niet opgelost met een software update, of het heeft geen prio waarschijnlijk...
Jouw probleem lijkt meer te komen omdat ARC gewoon bagger werkt. Dat is bij andere merken ook een aardig probleem. Soms ook veroorzaakt door verkeerde verwachtingen, er kan niets meer over ARC dan over een optische kabel. Dus als je de keuze hebt, zou ik kiezen voor optisch, dat werkt tenminste wel fatsoenlijk. ARC heeft geen voordelen, behalve een kabel minder. In theorie.

ARC en het nieuwe eARC zouden een uitkomst moeten zijn, maar het aantal apparaten waarop het werkt is op één hand te tellen.
Gelukkig heb ik andere ervaringen. Mijn Philips 50PUS7303 werkt perfect samen met mijn Marantz SR5012. Receiver schakelt netjes in bij aanzetten van de tv, inputs veranderen automatisch mee, volume wijzigen kan via de afstandsbediening van de tv... Toch wel handige zaken die je via optisch niet hebt.

Al moet ik zeggen dat het met dezelfde tv en mijn vorige Yamaha receiver nogal hit or miss was of alles samenwerkte en ik daarom snel ben overgestapt naar optisch (en later een andere receiver).
Dat zijn zaken die vooral met CEC te maken hebben en minder met ARC.

ARC is het audio return channel, ARC in combinatie met CEC is wat maakt wat jij omschrijft. Door de onduidelijkheid van de HDMI specs en alle irritante termen raken veel mensen een beetje in de war, daar heb ik zelf ook last van. Net als dat mensen denken dat Dolby Digital Plus met of zonder Atmos vanuit je Netflix/Amazon Prime/whatever stream van je TV via ARC naar je receiver kan. Dat gaat niet. Dat is altijd downsampled naar normale DD.

Er zijn een heel beperkt aantal TV's die wel buiten de spec gaan en DD+/E-AC3 proberen te pushen door ARC, maar veel receivers snappen er niets van en als ze het wel snappen, dan is de kans dat het foutloos werkt ook bijzonder klein. eARC moet dat oplossen, maar de implementaties die er nu van zijn, zijn ook verre van optimaal en foutloos.
Je hebt gelijk, het is idd de combinatie tussen de twee. Ook dát is dus blijkbaar nogal hit or miss :)
Helaas maak je dus nu zélf een fout ;) Wat betreft Dolby Atmos.
Dolby Atmos kan hartstikke prima via ARC worden overgebracht in combinatie met Dolby Digital Plus.
Zie:https://www.homecinemamagazine.nl/2019/04/ik-wil-dolby-atmos-op-mijn-tv-hoe-navigeer-je-in-het-dolby-atmos-op-tv-labyrinth/
Maar vooral de artikelen van Dolby zelf hierover:
https://developer.dolby.c...2-signaling-and-carriage/
Een letterlijke quote:
or Dolby Atmos, Dolby Digital Plus-based Dolby Atmos content (that's a mouthful) can be sent via HDMI ARC, but Dolby TrueHD-based Dolby Atmos content can't. What this means is that Dolby Atmos can be sent over ARC, but only within Dolby Digital Plus. In the future, televisions will be able to transcode Dolby TrueHD to Dolby Digital Plus to send Dolby Atmos audio over ARC, and with HDMI 2.1 and enhanced audio return channel (E-ARC), lossless audio can be sent over ARC.
Het artikel van Dolby dat je linkt is wat verwarrend. Het is een omschrijving dat in theorie ARC genoeg bandbreedte zou moeten hebben voor DD+ (met of zonder Atmos metadata). Maar het zegt zeker niet dat apparaten dat ondersteunen. De overgrote meerderheid van de apparaten doet helemaal niets met een E-AC3 stream via ARC, ondanks dat je de bandbreedte hebt. Je homecinemamagazinelink is schattig dat ze de handleidingen van de TV's hebben gecheckt, maar het overduidelijk zelf niet hebben getest.

Het is leuk dat Dolby aangeeft dat je bandbreedte hebt om dingen te sturen, maar de verzender en ontvanger moeten wel met de data die binnen die bandbreedte zit om kunnen gaan en daar gaat het nou net goed fout, toevallig belicht het Dolby artikel dat niet. Het klopt dat in theorie een aantal moderne TV's DD+ uit kunnen sturen over ARC, maar de receivers snappen daar over het algemeen vrij weinig van. Ook veel receivers die zelf wel Atmos ondersteunen accepteren het geregeld niet via ARC of alleen van een beperkt aantal TV's.
In het vervolg artikel van Dolby staat dat het zeker niet is ondersteund door alle TV's, maar dat de meeste TV's na 2016 dit zouden moeten ondersteunen ;)
En volgens mij moet dit met zowel soundbars als receivers ook moeten zijn.

https://developer.dolby.c...over-hdmi-part-3-reality/
As we talked about in Part 1, Dolby Atmos is supported in two codecs - Dolby TrueHD and Dolby Digital Plus. Before 2016, televisions only supported Dolby Digital over HDMI ARC and haven’t been upgraded to support Dolby Digital Plus passthrough. However, most recent televisions now support Dolby Digital Plus over HDMI ARC. Also, only the latest versions of some smart TV applications support Dolby Digital Plus, and these newer versions may not be available on older televisions. And lastly, some home theater devices don’t yet correctly advertise Dolby Atmos support over HDMI ARC, which means that a television cannot detect that a Dolby Atmos-capable device is connected.
Dolby kan veel zeggen, maar de grote merken zijn het daar niet mee eens. Je moet eens goed naar je bronnen kijken, voor je ze voor waar aanneemt. De marketingpraatjes van Dolby blijven herhalen zonder dat te valideren is niet zo handig en zet mensen ook op het verkeerde been.

Nogmaals, ookal doen TV's het in theorie, de meeste soundbars en receivers slikken het ook niet en als ze het in theorie wel zouden doen, dan werkt dat vaker niet dan wel.
Klopt, Dolby kan veel zeggen ja, dat klopt zeker.
Maar het lijkt er wel op dat fabrikanten er toch iets mee doen?

In de handleiding van mijn receiver, een Pioneer SC-LX704 staat dit:
– ARC-supported audio formats: PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus
Zou toch suggeren dat die toch echt Dolby Digital Plus zou moeten kunnen ontvangen ;)

En deze tekst van Denon voor hun receivers spreekt ook van dat ze het wél ondersteunen bij hun (nieuwere) receivers ;)
Please note that in the original specification of the ARC no HD or 3D sound formats are defined. Moreover, many TVs do not support to send all of these audio formats from all internal sources via ARC, e.g. some TVs may support different formats for TV and different integrated streaming apps. Please read the instruction manual of your TV for details. Furthermore, ARC does not include an information channel to tell the TV which formats are supported by the AVR so that it is necessary to choose a format in TV which the AVR is supporting.

In addition to that, more recent Dolby Atmos capable AV receivers (from model year 2015 on onwards) and soundbars (HEOS HomeCinema, HEOS Bar) started to support Dolby Digital Plus (up to 5.1) via ARC. Only recently, TV manufacturers included to output these formats. Even if the format is correctly identified on earlier AVRs, it cannot be guaranteed that Dolby Digital Plus is played back correctly on such AVRs from ARC.

Note that this also includes Dolby Atmos (based on Dolby Digital +) from Netflix. More info can be read here.
bron: https://denon-uk.custhelp...rc-%2F-earc-compatibility
ARC heeft geen voordelen, behalve een kabel minder. In theorie.
ARC heeft voor mij de volgende voordelen: TV detecteert de soundbar en schakelt de interne boxen uit. Volume is te bedienen via de TV en de soundbar schakelt vanzelf aan als ik de TV aanzet.

Die kabel minder gaat hier niet op, want de HDMI kabel wordt alleen voor audio gebruikt.
Dat heet CEC en niet ARC. CEC is een andere techniek die ook via HDMI gaat.

Je kunt CEC doen zonder ARC.
Juist, Consumer Electronics Control CEC en Audio Return Channel ARC. CEC wordt door Philips EasyLink genoemd en zo heeft elk merk weer z'n eigen alternatieve benaming lees ik net. In dat geval heeft alleen ARC inderdaad geen voordelen t.o.v. optisch.
100% dat laatste. Nooit meer een Philips meer hier in huis. Updatebeleid is om te janken.
Helaas is dat bij meer grotere merken aan de orde. Marantz en Denon laten het ook afweten als het om software-updates gaat. De hele wereld klaagt over slechte connectiviteit bij receivers en streamers en men doet er helemaal niets aan. Die lijken te zijn blijven hangen in het tijdperk dat je iets in de markt zette dat mechanisch werkte of met met IC's. Toen hield de ontwikkeling op bij het op de markt brengen van het apparaat.
Dat gaat niet op voor ieder bedrijf. Yamaha is met hun MusicCast range de juiste weg ingeslagen en snoepen langzaamaan best wat marktaandeel bij Sonos weg. Vooral ook omdat het Yamaha systeem best oké werkt en veel beter geluid levert dan Sonos. Zeker als je producten met een vergelijkbare prijs gaat vergelijken.
3-4 jaar updates droom verder....
Hetzelfde hier. Zit al 4 jaar op een update te wachten zodat ik de stekker er niet een paar keer per week uit hoef te trekken. (Tv) Dan denk je vanuit oudsher een kwaliteitsmerk te kopen maar blijkt het inmiddels de grootste rommel te zijn met de naam Philips erop. En ik ben niet de enige. Tot aan radar toe. Mijn persoonlijke advies koop geen Philips meer.
Ik heb een Philips OLED een een Sony Atmos setje gekoppeld, maar nooit geen problemen ondervonden met het in en uitschakelen of met het geluid.
Koop dan maar geen Panasonic, zelfde soort problemen met ARC ondanks dat het gaat om een TV en soundbar die ooit samen zijn uitgekomen.
Het hele HDMI-gebeuren is een formaat dat overhaast is ontwikkeld en in de markt is gezet. Feitelijk is het een halfbakken formaat en daar borduurt de hele AV-wereld op verder.
Er zijn inderdaad geruchten dat er een Philips klantenservice bestaat... ik kom vooralsnog niet verder dan een hele lange wachtrij, een slecht functionerende Bot of een nietszeggend stsndaard mailtje.
Mijn Philips TV ging regelmatig op zwart na schakelen tussen HDMI, of startte zelfs zwart op, had je alleen ambilight en geen beeld :+ .

Heb ruim 2 jaar lang met de helpdesk over en weer bezig geweest en telkens werd er gezegd dat ik geduld moest hebben want er kwam een update aan. Tot de laatste keer, toen kreeg ik te horen dat ie geen support meer kreeg.

Sta je dan... :/

Voor mij geen Philips spul meer. Is een principekwestie geworden. Heb ook al eens een airfryer gehad die (ik was gelukkig thuis die dag!) ineens begon te roken en de elektronica vloog zomaar in de fik terwijl het ding uit stond. Hebben ze ook nooit opgelost. Coulanceregeling bij Philips is 40% korting op een product dat bij hun in de webshop meer dan 60% duurder is dan een gewone winkel (waar je ook nog eens extra accessoires gratis kreeg), waardoor je uiteindelijk nóg duurder uit was.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 3 september 2020 13:50]

Dat is toch niet anders dan bij alle andere leveranciers, je zal echt met een beter argument moeten komen om tpv af te kraken..
Als je bijv Ziggo belt zeggen zo ook standaard om je kabel te checken of dat niet de goeie kabel hebt en er een monteur komt om jou de goeie kabel aan te smeren.

[Reactie gewijzigd door vinkjb op 1 september 2020 18:11]

Bij Philips doen ze er een schepje bovenop, zo verkochten ze aan mijn collega een tv met dolby alleen deed het dolby gedeelte het niet. Het antwoord was" dan zet u hem toch op stereo". Ja maar ik wil dolby" ja dat kan dit model niet" ja, maar het staat er wel op dat ie het kan, daarom heb ik heb gekocht. "Ja, maar dat doet het niet". Nou daar kom je ver mee.

[Reactie gewijzigd door Finger op 1 september 2020 18:26]

Verkoopt Philips zelf TV's aan particulieren of doet een winkel dat? Ligt het dus aan Philips of aan de winkel als er verkeerde informatie gegeven wordt?
Aan Philips omdat die zeggen dat de tv het kan, zelfs op de doos. Maar in werkelijkheid ging dit dus niet. Er is zelfs iemand van Philips langs geweest met een update,aar dit hielp niet. Uiteindelijk van Philips via het verkooppunt een ander model gekregen die dit wel kon. Maar dat was na maanden bellen en doen.

[Reactie gewijzigd door Finger op 2 september 2020 06:39]

Ok, als het op de doos stond, is het iets anders... Het leek, of de TV bij Philips zelf gekocht werd. Welk type was het? (Ik heb er eentje op het oog...)
Misschien ook goed om eens te vragen wat "het dolby gedeelte" precies is dat het niet deed.
Anoniem: 1330988
1 september 2020 18:45
De een vindt het mooi, de ander vindt het een kermis. Smaken verschillen maar het is niet mijn idee van hoe ik een filmp of serie wil kijken. Meekleurende en knipperende discolampen in de jaren '80 had ik ook geen warm gevoel bij zeg maar. Het is natuurlijk wel een unique selling point dat wel eens kan aanslaan.
Ik heb zelf (nu al onze tweede) Ambilight TV via de JointSpace API uitgebreid zodat de slimme lampen aangestuurd worden aan de hand van de kleuren op verschillende plekken op het scherm. Bij een actiefilm is dat niks en dan zet ik het ook niet aan, maar bij rustige beelden versterkt het het effect van Ambilight enorm. Als je toch al ergens draadloze speakers neer zet dan is het bijna een gemiste kans om daar niét zulke verlichting in te stoppen.

Als je Ambilight sowieso al niet prettig vindt, dan is het inderdaad een onnodige gimmick. :)
Hoe krijg je dat voor elkaar?
Mijn oled803 heeft een instelling om te koppelen met HUE. Maar dat werkt voor geen meter. Hij vindt gewoon de hub niet. Hoe vaak ik het ook probeer
Simpel gezegd (en gedaan) kan je gewoon de waarden van http://ip-address:1925/1/ambilight/processed uitlezen en die dan naar je lampen doorsturen. Mijn eerste implementaties heb ik gedaan door zelf een scriptie te schrijven, maar met oplossingen als Home Assistant nu kan je ook hun REST API integratie gebruiken en met de data die je terugkrijgt je lampen aansturen. Ik heb het wel wat uitgebreider gemaakt om te zorgen dat het alleen werkt wanneer het ook echt donker is, en dat alles stopt zodra je de TV uit zet en de lampen dan weer terug naar hun normale witte modes laten gaan, maar alleen als ik niet al andere lampen uit heb gezet (Philips TVs gaan nu eenmaal niet zo snel uit).
Heb zelf een Philips TV met die HUE koppelfunctie die naadloos werkt, wel duurt het instellen van die koppeling best lang omdat de bridge soms traag kan werken. En dan over de afstandsbediening maar te zwijgen, leuk zo'n toetsenbordje op de achterkant. Tenminste als hij wilt pairen..
Anoniem: 1330988
@Skit30001 september 2020 19:47
Los van smaak is het ook niet zo'n goed idee om je huis te verlichten met RGB-leds omdat die simpelweg geen breed spectrum produceren maar slechts 3 golflengtes. Het ziet er mooi uit maar objecten ermee verlichten kan hele rare effecten hebben en is daarom niet ideaal. Voor 'special effects' zijn ze leuk maar als standaard lampen zet ik veel liever normale witte led-verlichting met een breed spectrum in. Dat levert een veel natuurlijkere belichting van objecten op.
Zo had ik er nog niet eerder aan gedacht. Gebruik zelf mijn gekleurde lampen niet om objecten te verlichten.
"normale witte led-verlichting"
Dat zijn vaak dezelfde leds met een fosfor laagje er om heen.
Anoniem: 1330988
@James33 september 2020 01:16
Dat klopt. Er worden blauwe leds gebruikt met fosfor wat d.m.v. fluorescentie een breed spectrum produceert. Het gaat hier nadrukkelijk om het resultaat. Commerciele RGB-verlichting produceert slechts 3 nauwe frequentiebanden.
Ambilight in de speakers. Vet als je verder ookal Hue hebt en het effect leuk vind (vooral bij een film)

Maar ik houd het bij losse lampjes. De kosten zullen hoog zijn voor zo’n soundbar setje. Ik heb het liefst nog gewoon mijn receiver en actieve sub op 5.1.
“Er zijn twee hdmi 2.1-aansluitingen aanwezig, waarmee e-arc-ondersteuning ook aanwezig is.”
Bijzonder want de zojuist aangekondigde Philips OLED+935 heeft GEEN HDMI 2.1.
Ja, vreemd maar waar.
nieuws: TP Visions 65" Philips-oled-tv met soundbar kost 3499 euro en er komt...
Verkeerde topic

[Reactie gewijzigd door Chrisvr8 op 1 september 2020 18:48]

Ik versta niet dat mensen een tv met achteraan kerstverlichting willen, dat voegt niets extra toe aan een film bij mij en het zou meer storen . Verder mis ik een soundbar dat onder een oled b9 past,daar is amper 5 cm plaats ofzo.
Die kerstverlichting is ook heel mild in te stellen, zodat het niet zo'n circus hoeft te worden. Omdat de kleuren ook rustig met het beeld meekunnen, en het niet op volle felheid hoeft te staan, is er uit onderzoek ook gebleken dat ambilight, afhankelijk van de settings, een positief effect op je ogen kan hebben. Niet teveel naar de reclamefilmpjes kijken.

De B9 heeft iets van 3,8cm. Er is geen soundbar die zo laag is. Er zijn mensen die er een net stukje hout of extra glazen voet onder hebben gezet, met een soundbar ervoor zie je dat toch niet meer. Als je dan niet te hoog wilt is een Yamaha Bar 40 met sub een goede keuze. Die is relatief laag met bijzonder goede geluidskwaliteit.
Nou, nou, nare zooi is wat overdreven niet?

Heb je in het service menu gekeken of je dit kan uitschakelen?
Ik had een model van Philips dat dit deed met het begin scherm, dan kwam er een fel wit vlak in beeld met zwarte Philips letters. Aangezien dit ook op de slaapkamer was was dit natuurlijk enorm irritant als ik nog even iets wilde kijken, meteen blind! Oplossing was in het service menu het begin scherm uit te schakelen, ik denk dat dit ook met ambilight mogelijk is.

Fyi, in de meeste gevallen is de code hiervoor 062596(i) , i is in veel gevallen de info knop of tegenwoordig ok, of home.

[Reactie gewijzigd door Gohan040 op 2 september 2020 09:05]

Je wist dat dat het erop zat toen je de tv kocht? kan je meer jezelf de schuld geven dat je het toen toch mooi vond en over bent gegaan tot aankoop.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee