TP Vision brengt vier nieuwe draadloze Philips-hoofdtelefoons voor sporters uit

TP Vision brengt vier nieuwe draadloze hoofdtelefoons uit voor sporters onder het Philips Sound-merk. Het gaat om een set losse oortjes, een koptelefoon, en twee oordopjes die onderling met een draad verbonden zijn.

De Philips A7306 is een set aan draadloze in-ear-oordopjes met afneembare oorhaakjes. Die oortjes hebben een driver van 9mm en passieve ruisonderdrukking voor het wegfilteren van geluid van buitenaf. Er zit ook een knop op de oortjes waarmee gebruikers geluid van buitenaf juist beter kunnen horen. In de A7306 zit ook een ingebouwde hartslagmeter die volgens Philips compatibel is met 'de meeste fitness-apps van het moment' en de oortjes zijn compatibel met Google Assistent en Siri. De accu gaat zes uur mee en met het oplaaddoosje kunnen ze drie keer volledig worden opgeladen. Door een snellaadfunctie kunnen de oortjes na een kwartier een uur muziek afspelen.

Philips A7306

De fabrikant heeft daarnaast twee modellen uitgebracht met oortjes die onderling zijn verbonden. De A6606 heeft een harde nekband met een titaniumstructuur en een ingebouwd ledlampje dat vanuit de app kan worden bediend. Het apparaat heeft ook Philips' eigen Bone Conduction-technologie die trillingen in het oor brengt via de jukbeenderen. De accu daarvan gaat negen uur mee. Het andere model is de A3206, die onderling met een gewone draad verbonden zijn. Op de draad zit ook een kledingclip en een bedieningspaneel voor geluid. De wing tips en oorhaken van de A3206 kunnen worden verwisseld en de oortjes hebben een afspeeltijd van tien uur.

Philips A6606Philips A3206

TP Vision heeft daarnaast een on-ear-hoofdtelefoon uitgebracht. De A4216 is ook draadloos en heeft afneembare kussens van stof die kunnen worden uitgewassen. De hoofdtelefoon heeft drivers van 40mm en het apparaat heeft een speeltijd van 25 uur.

A4216

De hoofdtelefoons zijn volgens TP Vision allemaal in het tweede kwartaal van 2021 te koop. De exacte releasedata en de prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

27-01-2021 • 16:04

10

Reacties (10)

10
10
5
1
0
3
Wijzig sortering
Een hartslagmeter in je oor? Die heb ik nog niet eerder gezien. Ben heel benieuwd of dat een beetje werkt, heb nu een sporthorloge om o.a. hartslag te kunnen meten, en zo'n horloge tijdens het sporten zit niet heel fijn (je kan er i.i.g. wel makkelijk naar kijken).

Ik kan me best voorstellen dat als het degelijk werkt hier een markt voor is, maar die sensoren in horloges zijn nu redelijk groot en niet altijd even betrouwbaar, dus ik ben sceptisch.
bij het afspelen van muziek zou dit niet goed kunnen werken, maar de hartslag is via je oren behoorlijk goed waar te nemen. Technisch lijkt me dit nog wel een uitdaging omdat je behoorlijk afhankelijk bent van de omgevingsfactoren. De enige manier om dit accuraat te doen is een microfoon of "trilling detector" die in-ear de hartslag meet.

[Reactie gewijzigd door JBVisual op 2 augustus 2024 12:55]

Het kan ook optisch, daarvoor is het oorkanaal ook prima geschikt (dit artikel gaat over saturatie meten, maar voorwaarde is dan natuurlijk altijd dat je de individuele hartslagen goed kunt onderscheiden).

En daarnaast bestaan er ook al sinds jaar en dag pulsoximeters die je op de oorlel bevestigt, maar ik betwijfel het of ze hier gebruik gaan maken van de oorlel (een beetje onpraktisch lijkt mij).

[Reactie gewijzigd door Eskimo0O0o op 2 augustus 2024 12:55]

De oortjes zullen het hoorkanaal goed afsluiten en dan is de hartslag meetbaar door het verschil in druk. Door het verschil in de op en neergaande druk bij de houden, meet je effectief de hartslag.
Ik heb een Bose SoundSport pulse die met behulp van licht de hartslag meet. Na mijn workout kan ik in oa Strava de hartslag zien. Ik krijg wel geregeld de melding "Heartrate disconnected, please check left earbud." Dit is iedere run toch wel één keer gemiddeld. Maar ik heb wel het idee dat hij de hartslag goed kan meten.

[Reactie gewijzigd door skoozie op 2 augustus 2024 12:55]

Mooi (bijzonder) om te zien hoe we ons 'beter' voelen als er een bepaald merkje op een product staat, dat we herkennen uit het verleden. Wat ik bedoel, als er 'TP Vision' op deze producten zou staan, zouden we dan hetzelfde 'kwaliteitsgevoel' erbij ervaren? Idem voor HMD met Nokia....

(Verder ben ik tevreden bezitter van een recente 'Philips' Ambilight TV. Niks mis mee!)
Naam is erg belangrijk. LG, bijvoorbeeld, doet verwoede pogingen om iedereen maar te laten geloven dat de afkorting LG voor Life's Good staat. Niets is minder waar: https://en.wikipedia.org/...ronics#1958%E2%80%931960s
Ik vind Lucky-Goldstar toffer klinken dan Life's Good.
TP Vision, ik dacht dat die alleen maar TV's mochten maken en Audio weer onder een andere licentiebedrijf viel. Vandaar de naam Vision.
Op zich wel interesse in the on-ear, maar in mijn ervaring is het volume van bluetooth headsets altijd veel te hoog in combinatie met iPhone.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.