Samsung doet Galaxy M51-telefoon met 7000mAh in voorverkoop voor 360 euro

Samsung Duitsland heeft de Galaxy M51 op de eigen site gezet. De telefoon zal uitkomen voor 360 euro, blijkt uit de pagina. De Android-smartphone is nog niet te vinden op de Nederlandse site van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Samsung verkoopt de Galaxy M51 alleen in een 128GB-configuratie, blijkt uit de pagina. De telefoon onderscheidt zich door een 7000mAh-accu, de grootste accu die de fabrikant tot nu toe in een smartphone heeft gestopt.

Nu Samsung Duitsland is begonnen met de voorverkoop van de telefoon, zullen andere landen vermoedelijk snel volgen. De telefoon heeft een 6,67"-oledscherm met een 1080p-resolutie. Het gaat om een resolutie van 2400x1080 pixels en een grootte van 15,5x7cm met een oppervlakte van ongeveer 108 vierkante centimeter. De soc is een Qualcomm Snapdragon 730. De primaire camera achterop heeft een 64-megapixelsensor. Verder zijn er een camera met ultragroothoeklens, een macrocamera en een camera om diepte te meten.

Er gaan al maanden geruchten over de midrangetelefoon met grote accu. De Zuid-Koreaanse fabrikant rust zijn Galaxy M-telefoons uit met grote accu's. Zo heeft de deze zomer uitgebrachte M31s een 6000mAh-accu met de mogelijkheid om te laden met 25W.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-08-2020 • 12:01

119 Linkedin

Reacties (119)

Wijzig sortering
Met welke telefoons zou deze m51 moeten concurreren? En op welk vlak is het beter; camera, of alleen batterijduur?
Deze is met name gemaakt voor de Indiase markt. Daar wordt steeds meer gevraagd om hoge accucapaciteit. OnePlus komt ook met een budgetmodel (niet de Nord, maar de Clover) daarvoor (met 6000mAh), omdat zij enorm groot zijn in India.

Maar ze komen dus ook hier uit. Ze zijn qua specs vergelijkbaar met de A-serie hier maar krijgen minder updates, hebben wel veel hogere accucapaciteit dus.
Ik ben nog nooit in India geweest, maar als het daar een beetje is zoals in veel landen in Oost/Centraal-Afrika dan hebben de meeste mensen wel baat bij een grote batterij. Lang niet iedereen heeft thuis elektriciteit en je ziet dan ook her en der winkeltjes waar je je telefoon kunt achterlaten om op te laden.

Mijn collega's waren op werk vaak bezig met opladen en internetten, omdat dit thuis relatief duur is. En als je de enige bent in je familie met een goed inkomen, dan is het kopen van MBs of electriciteit vaak niet je eerste prioriteit. Zeker niet als je het op het werk gratis kunt doen.
Ik heb veel collega's in India en de kosten voor het electriciteitsgebruik van het opladen van een telefoon is daar net zo verwaarloosbaar als hier :) En stroom heb je echt overal.

Internet thuis is niet duur maar wel vaak erg slecht van kwaliteit (snelheid, betrouwbaarheid). Regelmatig vallen ze uit de meetings door problemen en bellen dan in vanaf hun telefoon inderdaad.

Ze hebben wel soms heel lange reistijden naar werk, dat kan er ook mee te maken hebben. Niet vanwege de afstand, maar het enorm drukke verkeer in de steden.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 31 augustus 2020 13:34]

Het is natuurlijk heel afhankelijk waar in India. In de grote steden is overal electra, dat ben ik helemaal met je eens. In nergenshuizen is dat niet altijd zo.

Zelf heb ik een OnePlus 6T waarmee ik zonder enig probleem de dag doorkom. Toch zou ik zonder aarzelen extra betalen voor dubbele accuduur.

En power bank is overigens een prima alternatief voor veel mensen.
Zeker als je een graphene versie hebt omdat die enorm snel opladen (de powerbamk opladen dus)
Ik heb een grote gekocht met QuickCharge (wat natuuurlijk compatible is met die van Samsung / Lenovo en nog een paar anderen) zowel voor de charger als voor de aangesloten telefoon(s). Weekje kajakken kwam ik er prima mee door (hoewel het ding dan in vliegtuigstand in het voorluik zit). Natuurlijk wil je voor sommige apparaten misschien USB-PD hebben en als je een proprietary charger hebt... tough luck.
Idem in zuid oost Azië waar ze vaak uren/ een halve dag zonder stro zitten.
Is hij dan dikker/zwaarder met die grotere batterij?
Ja zo'n 40 gram zwaarder en bijna 2 mm dikker dan de A51.

Valt mee maar is niet niks.

Bron: https://www.91mobiles.com/compare/Samsung/Galaxy+A51/vs/Samsung/Galaxy+M51.html
Op die site staat wel een 4000 mAh batterij. De vraag is of de specs voor de rest kloppen dan.

@Settler11 Die link gaat nu naar een andere page blijkbaar, maar bij de M51 staat nu inderdaad 7000.

[Reactie gewijzigd door bbc op 31 augustus 2020 13:58]

Op die site staat wel een 4000 mAh batterij. De vraag is of de specs voor de rest kloppen dan.
Ik zie 4000 staan bij de A51 ja, maar wel 7000 bij de M51. Net een snelle update gehad?
Er staat onder de M51 gewoon 7000. Maar geen gewicht.
Beetje rare link, want bij die m51 staat geen gewicht. Andere sites geven wel 205 gram aan.
Ja vreemd, de data is idd verwijderd nu.
Valt erg mee. De rest van de constructie is helemaal plastic. Ik heb deze niet gezien maar de M31s wel. Die is 200 gram, niet superzwaar voor een, 6,5" telefoon (6000mAh). Zo in de hand voelen ze prima. Ze hebben wel allemaal een megagroot scherm (persoonlijk heb ik liever iets a la S10/S20 grootte). Ook iets dat in India belangrijk is. Dus vandaar ook veel ruimte voor een grotere accu. Deze is helemaal megagroot met 6,7".

Maar het update beleid is wel minder dan de A-serie. Echte beloften hierover doet Samsung niet, maar ik verwacht dat je deze M-serie veel sneller uit de updates ziet vallen. Bijvoorbeeld de A3 2017 krijgt nog steeds af en toe updates. Samsung updatebeleid momenteel.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 31 augustus 2020 12:39]

Valt best mee heb de a51 en een a50s met beiden een otterbox cover rond en het is wel een fijne grootte, het is eerder een lange telefoon.
de J3 krijgt ook nog altijd updates en die kostte bij introductie in 2016 amper 200€, dus ik verwacht niet dat ze nu updates belangrijker worden en frequenter worden uitgebracht plots hun goede reputatie gaan ondermijnen
De J3 2016 krijgt absoluut geen updates hoor ;) Die staat nog steeds vast op de walgelijk oude versie Android 5.1.1 (die al verouderd was toen hij uitkwam). Ik heb er zelf een (nu in gebruik als home assistant bedieningspaneeltje).

Vreemd genoeg krijgen de 2017 J-modellen wel updates maar de lateren weer niet allemaal. En de J-serie krijgt zelden een OS upgrade, waarbij de A dit vaker krijgt.

Maargoed inderdaad kan het best zijn dat dit gaat veranderen, Samsung is daar helaas heel erg onduidelijk over.
ik spreek over updates géén upgrades
Ja maar ook dat krijgt hij allang niet meer :'( Ik heb hem nu niet bij de hand maar ik geloof dat de laatste update iets van begin 2018 was.
Wel fijn dat de Indiërs zorgen voor de juiste toestellen.
Wel fijn dat de Indiërs zorgen voor de juiste toestellen.
Een soort van ontwikkelingshulp.
Ja daar ben ik ook wel blij mee.
Hoe weet je eigenlijk dat deze minder updates krijgen?
Dat was me verteld door een Samsung medewerker op een beurs (MWC vorig jaar).

Volgens hem was de M-serie de nieuwe J-serie. Die zich met name richt op bang for the buck maar voor zakelijk gebruik minder aangeraden wordt wegens minder lang updates, daarom adviseerden ze de A-serie voor standaard medewerkers of de S-serie voor de power users.
Ben benieuwd of deze telefoon heel dik is. Als de camera een beetje netjes presteert, en deze telefoon 3 jaar updates krijgt zoals andere samsungs op het moment, dan vind ik dit een nette telefoon voor een nette prijs. Zeker omdat ie met een paar maanden vast richting de 300 euro gaat.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 31 augustus 2020 12:39]

Mwah als ik de foto zo bekijkt lijkt ie niet heel dik te zijn. Volgens Gizmo China issue 8,5 mm dik. Dat is niet heel veel dikker dan bijvoorbeeld een SGS 20 (7,9 mm)

https://www.gizmochina.com/product/samsung-galaxy-m51/

voor de accucap is het iig een mooie dikte.
Vreemd genoeg zeggen ze op die link dat hij maar 4000mAh heeft :?

Ook is de 'onderkin' op die foto's dikker dan op die van gsmarena en heeft hij volgens hen amoled in plaats van LCD volgens gizmochina.

Dus ik zou daar niet al te veel vanuit gaan.

Helaas heeft gsmarena nog geen afmetingen ervan.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 31 augustus 2020 17:03]

zal denk ik vergelijkbaar zijn met de m31
Ik blijf het raar vinden om te adverteren met de capaciteit van de batterij. Het is zoiets als een autoreclame die focust op hoe groot de benzinetank is.

De capaciteit van de batterij zegt niets over zuinigheid of hoe lang de batterij mee gaat. Sterker nog, de accuduur van deze telefoon kan makkelijk korter zijn dan de voorloper met een kleinere capaciteit als het nieuwe model minder zuinig is.

Waarom niet gewoon adverteren met de batterijduur? Omdat dat minder vleiend is?

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 31 augustus 2020 12:16]

omdat de batterijduur een moeilijk gegeven is : met welk gebruik?

in standby -> hangt heel fel af van de software (app killer, maar ook terugdraaien van clocken, ...)
in gebruik? -> spelletje of bellen? of skypen? met of zonder video?
in gebruik? -> browser, indien ja dewelke?

autos worden toch ook niet op bereik geadverteerd... wel op verbruik (en daar is ook veel te zeggen over de usecase, volgens welk test protocol) en brandstoftank...
En vergeet de combinatie daarvan niet

zo vaak zie je voorbij komen dat men het verbruik niet snapt, en denkt dat het aan één specifieke instelling zou liggen.
Maar vrijwel elke app wil op de achtergrond actief blijven, om welke reden dan ook (data op en neer sturen)
hierdoor werkt de energiebeheersing niet optimaal, als je een app hebt die contant aan polling doet, schiet je verbruik ook omhoog
Je kan bij developer options overigens forceren dat apps afsluiten zodra je ze verlaat het openen duurt dan theoretisch langer maar in de praktijk hangt dat dan ook weer er vanaf hoeveel apps je anders actief hebt.
Alleen jammer dat je dit niet standaard per app kan instellen in Android. Met een programma zoals Icebox kan het wel min of meer: die bevriest apps (die jij kiest) zodra het scherm uitgaat, of zodra je op de home-knop drukt (je kunt van alles instellen). Heeft denk ik wel root-toegang nodig.
Bij auto's wordt juist altijd op bereik geadverteerd (actieradius), zeker met EV's, daarvoor was het altijd gewoon een normale spec die eigenlijk altijd wel ok was. Het is dan vaak een combi van grote tank/onzuinig of zuinig en grote tank. Een tank is zo 5-10L groter gemaakt door de fabrikant dus als bereik een dingetje is maken we de tank gewoon iets groter. Maar veelal komt het erop neer dat je benzinewagen een bereik van 500-600km heeft en een diesel 750-1000km of bij zuinig gedrag iets meer. Of dit hangt er van af dat mijn diesels altijd groot waren en kilometervreters en mijn benzinewagens vaak wat kleiner en geen kilometervreter (je kan een aygo geen tank van 65L geven, die gaat dan eens per half jaar tanken wat niet voordelig is).
Dat is waar. Maar ik denk dat het bereik in km veel makkelijker in te schatten is dan het bereik in uren. Stel je voor dat ze bij een auto zouden zeggen, de accu gaat 24 uur mee bij normaal gebruik. Daar hebben ze dan vast een soort standaard-test voor gemaakt, maar dan nog, zou je daar wat aan hebben? Bij telefoons heb je niet zoiets als een bereik in km, alleen een bereik in uren. En de variatie in het gebruik is veel groter: alles hangt af van hoeveel programma's er op de achtergrond draaien, hoe vaak je GPS aangaat, hoe groot je afstand tot GSM-masten is, of je veel intensieve spellen speelt, enz.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 2 september 2020 15:27]

Zeker wordt er wel op bereik geadverteerd, zeker nu met de elektrische bolides.
Naja dat is ook de enige plek waar dat gedaan wordt, dus het is nog steeds niet de norm onder auto's.

Maar daar zijn mensen vaak (ook niet met die nieuwe rekenmethode) blij mee, want het wijkt nog steeds te veel af van de werkelijkheid.

Er is ook geen officiële test (instantie) om dit voor accu's in mobieltjes te doen. Zonder dat is het sowieso al geen vergelijkbaar getal wat je met andere merken kan vergelijken. Als je het echt wilt weten zul je dus reviews moeten afwachten die het testen en dan kan je dat vergelijken met andere toestelen die op exact dezelfde manier zijn getest...

Dan is een feitelijk getal (7000mah) gewoon veel makkelijker en begrijpbaar, ook al zegt het ook niet zo veel als je alle andere factoren er in mee neemt.
Eensch, theoretisch verbruik vs realiteit is altijd al een verschil geweest.

Maar ik denk dat je er wel vanuit kan gaan dat een 7000mAh accu iets langer mee gaat dan een 3500mAh ;)

We moeten de reviews inderdaad evenafwachten!

[Reactie gewijzigd door Tweakert2020 op 31 augustus 2020 15:35]

Zowel een grote benzinetank als een grotere accu vergroot de range.
Waarom zou dat zo zijn? Er zullen genoeg voorbeelden te vinden zijn van auto's met een 70 liter benzinetank die veel minder range hebben dan auto's met een 35 liter tank. Jouw stelling gaat alleen op als je identiek dezelfde auto zou kunnen kopen in meerdere varianten waarbij de grootte van de tank het enige verschil is.

Dat gaat bij deze telefoon ook niet op, er komen niet verschillende versies van de M51 uit waarbij alleen de capaciteit van de batterij verschilt. Het is dus een zinloos gegeven om mee te adverteren omdat het geen nuttige informatie voor de aankoopoverweging levert.
Voor smartphones valt de variatie in verbruik flink mee. Verschillende SoCs en schermen zitten niet mijlenver van elkaar af qua energieverbruik, vooral met niet-intensief verbruik. Ook zit er geen verschil in type energie - een mAh is gewoon een mate van energie en niet een "liter" met verschillende dichtheden van energie voor verschillende brandstoffen.
Adverteren met batterijduur geeft weer eindeloze discussies over meetmethodes :) Bij auto's en het bereik in km is dat ook wel het geval. Ik kan me verder voorstellen dat schermgrootte en schermresolutie een rol spelen, maar wat de grootste rol speelt is toch het gebruik. Gebruik je veel apps zoals Facebook, dan draaien er allerlei achtergrondprocessen die continu je modem gebruiken. Gebruik je veel Youtube en Netflix, dan staat je scherm continu aan. Ik zou denken dat een hard cijfer als MaH toch vaak genoeg zegt.
ik had een auto met een 65 liter tank, een 3.0 V6. Die was na 500km leeg. Ik had een 2de auto, diesel met 50liter. Die haalde makkelijk 1000km. Verder maakte het ook nog behoorlijk uit of mijn vrouw reed of ik. Als ik ermee reed, haalde ik wel 600km.
Verder maakte het ook nog behoorlijk uit of mijn vrouw reed of ik. Als ik ermee reed, haalde ik wel 600km.
Dat dus, en daarmee is het dus geen vast gegeven hoe ver je kan rijden. Het is wel een vast gegeven dat die tank 50 liter is, daarom is daar wel makkelijk en eerlijk mee te adverteren.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 31 augustus 2020 13:55]

Wat is er gek aan, er wordt altijd geadverteerd met specs of het nou het scherm is of de batterij.
Kijk eens naar de reclame van elektrische auto's.
Daar is "range" echt wel een reclame punt.
Inderdaad, "range" is het reclame punt, niet de accucapaciteit. Als je dat dus wil vertalen naar telefoon moet je dus over uren spreken, niet mAh.
En kijk dan eens naar hoeveel gezeik er altijd is over dat de range niet realistisch voorgespiegeld wordt omdat de manier van gebruiken te zuinig ingeschat wordt. Accucapaciteit is een hard gegeven en goed te vergelijken met andere accucapaciteiten, gebruiksduur is voor een groot deel afhankelijk van of je de fabrikant zijn opgave vertrouwt en dus nutteloos.
Nou, ik zou zeggen dat het aantal uren bij een telefoon gelijk zou moeten staan aan het aantal uren dat een auto gebruikt kan worden. Hoe zinvol zou dat zijn voor auto's, zou je daar iets aan hebben? Overigens denk ik dat het bij een telefoon nog minder zinvol zou zijn dan bij een auto, omdat de activiteiten en achtergrondprocessen op een telefoon veel meer variëren per persoon, per dag, per omstandigheid. Helaas is er niet zoiets als een bereik in km voor telefoons, want dat is m.i. wél een nuttig gegeven.
en wat gaat er vaak mis bij elektrische auto's? Mensen gebruiken ze niet goed en halen het bereik niet.. gevolg.. teleurstelling. Ik kijk liever naar de kWh's in een batterij pakket van een auto en of de auto enigszins efficient kan zijn. Zo rij ik zelf in een Zoë ZE40 (41kWh) en kan daar zonder problemen 280-300km op halen. Ik weet ook dat er mensen zijn die nauwelijks 200 halen.
Batterijduur is, zoals meerdere mensen zeggen, sterk afhankelijk van het gebruik.

Ik gebruik mijn telefoon bijvoorbeeld op zeer lage helderheid, draai weinig apps tegelijkertijd en speel er niet al te veel spellen op, waardoor ik met 3000mah veel langer met een lading kan doen dan iemand die 4000mah heeft en wel zwaardere apps gebruikt, veel laat tegelijkertijd laat draaien en de helderheid hoog heeft staan. Daarom is die indicatie fijn: je hebt een getal ipv gebruiksduur die niet realistisch hoeft te zijn voor jouw gebruik.

En verder spelen dingen als de chipset, de software, het scherm etc ook mee, wat de vergelijking iets lastiger maakt, maar buiten de chipset kun je zelf ook heel veel dingen instellen :)
Accucapaciteit is een vaste waarde. Batterijduur niet. En ja, het is afhankelijk van welke hardware er omheen zit en hoe je het gebruikt. Ik krijg mijn telefoon wel leeg in een dag als ik moeite doe, maar vaak heb ik nog 50% over. In mijn vakantie heb ik 8 dagen met mijn batterij gedaan omdat ik niet heel de dag youtube (met scherm uit overdag, scherm aan s'avonds) aan het kijken/luisteren was, speelde s'avonds nauwelijks spelletjes etc. Ik heb dan wel een 10.000mAh batterij, dus dat is nog iets beter dan een 7.000mAh batterij.
Ik blijf het raar vinden om te adverteren met de capaciteit van de batterij. Het is zoiets als een autoreclame die focust op hoe groot de benzinetank is.
Of aceradius.
Nou, dan kan je toch beter de OnePlus Nord kopen of de Google Pixel 4a 5g of de Google Pixel 5. Of wachten op de OnePlus budgettelefoons die er aan komen. Ik vind 360 euro voor alleen een grote batterij het niet waard. Bovendien gaan batterijen maar een paar jaar mee, en kan je ze zelf niet vervangen, dus dan koop je weer een nieuwe telefoon.
Dat is compleet subjectief natuurlijk. Verschillende mensen hebben verschillende wensen. Het grotere batterij segment is op dit moment slecht bediend. Of dit toestel goed is of niet zal de tijd uitwijzen. Het is in ieder geval een goede vooruitgang dat (eindelijk) fabrikanten experimenteren met grottere capaciteit accus.
De pixel 4a 5G en 5 worden hoogst waarschijnlijk een stuk duurder dan deze telefoon, en voor een deel van de markt is een grotere accu wel belangrijk.
Dat de telefoon voor jou wellicht niet de juiste keuze is betekent niet dat dat voor iedereen zo is.
Bovendien gaan batterijen maar een paar jaar mee,
De capaciteit van accu's neemt af, door juist een telefoon met een grotere accu te kopen kun je wellicht langer met de telefoon doen, ook al is de capaciteit van de accu afgenomen.
grotere batterij slijt ook minder snel, voor een gelijk gebruik. Die batterij gaat wss evenveel laadbeurten mee, maar elke laadbeurt gaat langer mee.

Dus een batterij dat 50% groter is (7000 i.p.v. 4600 bijvoorbeeld) gaat 3 jaar i.p.v. 2 jaar mee.
Ik vind de telefoon juist heel interessant, het is de Grootte van het scherm wat jammer is. 6.67 inch vind ik te groot, ik zou 6.2 ideaal vinden. Ik ben juist bezig met m'n Nokia 8 vervangen door of de OnePlus Nord, of Google pixel 4a of de Samsung Galaxy A41. Deze M51 heeft wel appeal voor de batterij en de Samsung factor. Je bent redelijk zeker dat de accu en software je 3 jaar niet in de steek gaan laten. De accu gaat nml idd achteruit zoals iemand berekend had en dan is het wel handig om je buffer te hebben om de dag door te geraken. Je hebt idd mindere snelheid t.o.v. de pixel en onePlus, maar alleen Tweakers kijken echt naar zulke dingen. De onePlus en pixel liggen niet in de MediaMarkt terwijl deze Samsung dat waarschijnlijk wel gaat doen.
Ik kan wel wat redenen verzinnen waarom een forse accu wenselijk is voor sommige gebruikers.
Vaak in de felle zon dus helderheid op max.
Veel kiekjes met flitser.
Foon als zaklamp gebruiken.
Meerdaagse trektochten.
Zware apps
Etc
Wel erg dat ze hier specificaties noemen die niet op de officiële website staan, er is namelijk nog geen officiële specificatielijst beschikbaar gemaakt.
Dit komt dan ook niet overeen met wat Tweakers zegt in het artikel. Bijvoorbeeld resolutie is hier 1080x2400 terwijl dit op andere sites 1080x2360 is.
Ik zeg niet voor niks "officieel". Er staat op die website dan ook duidelijk "Disclaimer. We can not guarantee that the information on this page is 100% correct."...
Ik blijf het verbazend vinden dag juist goedkope(re) telefoons uitgerust worden de 'highest spec batteries'.
In de goedkopere telefoons is er minder ruimte nodig voor de nieuwste snufjes zoals een periscopische lens en blijft er dus meer plaats over voor de batterij. Bovendien maakt een grote batterij het toestel groot en zwaar en ik denk dat men daar bij duurdere modellen toch een grens aan wilt stellen.
Dat wordt vaal gesteld hier, maar ik vraag het me af. De meeste componenten zijn min of meer hetzelfde. Op de specs na uiteraard. Daar komt bij dat een batterij echt veul groter is dan een extra ramchippie of cameramodule.
Een cameramodule neemt misschien niet zoveel ruimte in maar het zorgt er wel voor dat je op die plek geen batterij kan plaatsen want dan wordt de telefoon veel te dik. Eigenlijk gaat hetzelfde op voor een geheugenmodule en wellicht voor veel andere onderdelen. Een moderne telefoon zit tjokvol.

Daarnaast weegt een grotere batterij gewoon een stuk meer en dat voel je echt.

In ieder geval zou je prima een vlaggenschip telefoon kunnen maken met een grote batterij maar die zou dus ook gewoon erg groot en zwaar worden. Is er een markt voor? Wellicht wel maar misschien niet om er genoeg van te verkopen? Ik vermoed dat veel consumenten allang geaccepteerd hebben dat een smartphone vrijwel elke dag opgeladen moet worden.
Vrijwel alle componenten (behalve het scherm natuurlijk) zitten naast de accu.
Ik heb liever een wat zwaardere telefoon in de hand maar dat is mijn voorkeur. Een grotere accu zou dus niet verkeerd zijn alhoewel de grotere accu's bij mij persoonlijk nog steeds geen dag zouden overleven.
Ik blijf het verbazend vinden dag juist goedkope(re) telefoons uitgerust worden de 'highest spec batteries'.
Het heeft vooral te maken met de afmeting van de batterij/accu. Die past niet altijd in behuizing met top-end hardware.
De telefoon lijkt onder de 8mm te zitten, met als een high end smartphone.

Ik vraag mij werkelijk af welke fabrikant in de laatste 5 jaar aan consumenten heeft gevraagd of ze (bijvoorbeeld) liever een 6mm smartphone willen of een 8mm smartphone met een grotere accu.
De telefoon lijkt onder de 8mm te zitten, met als een high end smartphone.

Ik vraag mij werkelijk af welke fabrikant in de laatste 5 jaar aan consumenten heeft gevraagd of ze (bijvoorbeeld) liever een 6mm smartphone willen of een 8mm smartphone met een grotere accu.
Ruimte met alle hardware per toestel. dus of men dat überhaupt wil in design en past.
ja ik ook, ik zou graag high(er) end telefoons, of iPhone SE 2020 bijv. uitgerust zien worden met grotere accu's
ik irriteer me mateloos aan het 1 tot 2x per dag moeten bijladen van m'n iPhone SE 2020

het zal me werkelijk een worst zijn dat het toestel groter wordt daardoor, behalve de fabrikanten geeft hier naar mijn mening maar weinig mensen iets om.
Als het niet uitmaakte dat de iPhone SE groter werd voor een betere accu, dan had je die smarpthone denk ik niet gekozen. Ik vermoed dat het je niet uitmaakt dat hij dikker wordt. Het kleine formaat is juist het USP van de iPhone SE 2020.
klopt herman, dikker idd, groter liever niet :)

uiteindelijk propt bijna iedereen er weer een hoesje omheen waardoor de telefoon 2x zo dik wordt
Ja die hoesjes snap ik ook niet zo want zo vaak laat ik mijn telefoon niet vallen ofzo.

Mijn laatste telefoon (Samsung) ging kapot omdat ik na 3 jaar weer eens een onderwater foto probeerde te maken.

Maar ja genoeg mensen die hun telefoon als een stuiterbal gebruiken dus casings.
Anoniem: 310408
@STFU31 augustus 2020 12:15
Wel de belangrijkste reden is dat gebruikers niet veel behoefte hebben aan een dunnere telefoon en dat er minder hardware in een midrange zit dan in een high end. Er is dus gewoon meer ruimte.
heb je wat context voor deze stelling? ik zou denken als samsung batterijen zo slecht zijn dat er wel meer incidenten zijn.

[Reactie gewijzigd door flippy op 31 augustus 2020 12:14]

1 model had daar last van, en Samsung heeft hier van geleerd.
alle nieuwere telefoons hebben dus juist een betrouwbaardere batterij
Zoals alle batterijen van Samsung was ook die prima.
De fout zat in een aansluitlipje. De foutmarge van de afmetingen tijdens de productie was te hoog zodat in sommige gevallen het echt fout ging.

Uiteraard is dat ook onderdeel van de batterij en was gewoon foute boel. Maar de batterij op zich was prima. Daarmee bedoel ik de levensduur, capaciteit etc.
de foutmarge tijdens productie was niet het enige probleem.
het had goed kunnen gaan, maar daarnaast had Samsung de ruimte voor de batterij iets te krap gemaakt waardoor de minder netjes gemaakte lagen van de batterij tegen elkaar gedrukt werden en op een verkeerde manier contact maakten.
hoeveel telefoons verkoopt samsung ook alweer? help me even herrinneren.
Gaf alleen maar een voorbeeld. Daar vroeg je toch om. Het was toen een groot probleem voor Samsung omdat ze er te laat achter kwamen en al te veel verkocht hadden.
gezien samsung vorig jaar alleen al 350 miljoen telefoon heeft verkocht had ik wel gehoopt dat je iets meer zou hebben dan die 35 gevallen. je taalgebruik geeft de indicatie dat het om tientallen miljoenen zou gaan.

[Reactie gewijzigd door flippy op 31 augustus 2020 20:44]

Nee niet de note-serie, 1 specifiek toestel uit de note-serie...

Als dat echt het enige is waar jij (en @Bozebeer38) mee kan komen is het toch wel treurig gesteld met jullie manier van redeneren waarom Samsung batterijen in het algemeen kut zouden zijn...
Ik zeg niet dat de batterijen slecht zijn.
Ieder bedrijf maakt wel eens fouten.
Zou leuk zijn als tweakers.net deze “M51” zou testen. Ben namelijk wel benieuwd of deze batterij zoveel beter presteert dan bijv. een high end.
Hoe ver wil je het verleden leven?
Als ik de afbeeldingen zo zie zou de vingerafdruk scanner ook wel eens in de aanknop op de zijkant kunnen zitten. Dat is al stukken beter dan de brakke scanner onder het scherm van de A serie Samsung telefoons.

En in combinatie met deze gigantische accu heb je wel een winnaar in mijn boek.
hij is idd "side-mounted"
Tjonge 7000 mah is wel erg veel. Vind het
een beetje vreemd dat het in een midrange telefoon komt. Wordt steeds minder aantrekkelijk om een highend telefoon te kopen.
High end draait om aesthetics. Die dingen moeten zo dun mogelijk zijn. Kijk ook bijvoorbeeld naar dingen als een gebogen scherm (zie je ook zelden bij midrangers). High end moet er mooi uitzien, midrange moet meer functioneel zijn en er verder oké uitzien. En dan heb je nog de budgetmodellen die meer back to the basics gaan: daar draait het nog meer om functionaliteit.

In elke categorie zijn wel uitzonderingen, maar je snapt wat ik bedoel ;).
Maar wat kost een gebogen scherm nou werkelijk? Het scherm zelf heeft er allang geen problemen meer mee alleen het glasplaatje moet gelamineerd zijn.
Geen idee wat zo'n ding kost, ik weet wel dat vervangen eem duur grapje kan zijn tov een plat scherm en dat zo'n scherm kwetsbaarder is voor een side drop.

En niet te vergeten de vervormingen van het beeld aan de randen, en de ghost touches in de eerste generaties gebogen schermen die ook voor nadelen zorgen.

Maar een plat scherm blijft ook functioneler (alhoewel, niet voor schermruimtebenutting). Je hoeft geen scherm uit te smeren en je hebt netto gezien net iets meer ruimte van binnen
deze telefoon met 7000 mAh en de note 20 ultra 5g met 4500 mAh. :(
De note 20 ultra heeft een s-pen, wat er voor minder zorgt, en die.moet er mooi uitzien (dus niet al te dik). En die cameramodules moeten er ook nog bij niet te vergeten.

Midrangers.mogen best wat logger zijn, aangezien die meer gericht zijn op.mensen die een functionele telefoon willen, en niet een toestel dat er mooi uitziet
Lijkt wel erg veel op de A71. Batterij is wel fors groter, maar verder geen al te grote verschillen.
Ja zo zie ik het ook. Een Galaxy A71 met veel meer batterij capaciteit. Ik had de A71 al in overweging voor als ie voor flink minder een keer in een actie te koop zou zijn, dat wordt nu de M51 want mijn voorkeur gaat uit naar een zo groot mogelijke batterij (persoonlijke keuze, extra gewicht en dikte vind ik niet geen issue)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee