Microsoft gaat Teams Rooms beheren voor 50 dollar per maand en apparaat - update

Microsoft heeft enkele Teams Rooms-abonnementen aangekondigd, met nieuwe features voor zijn Teams-dienst. Zo komt het bedrijf met een Teams Rooms Premium-dienst, waarmee Microsoft het beheer van Teams-ruimten overneemt voor 50 dollar per maand per apparaat.

De nieuwe Teams-functies worden uiteengezet in een blogpost. Microsoft introduceert twee abonnementen die bedoeld zijn voor bedrijven en organisaties. Teams Rooms Standard is de nieuwe naam voor de huidige Meeting Rooms, maar de dienst beschikt ook over enkele nieuwe functies. Zo krijgen systeembeheerders nieuwe mogelijkheden binnen het 'admin center' van Teams. Daarmee kunnen admins bijvoorbeeld alle Teams-apparaten op afstand beheren, waaronder ip-telefoons en 'collaboration bars'.

Ook het instellen van Teams-apparaten op afstand wordt versimpeld. Teams Rooms Standard komt op 1 augustus beschikbaar en kost 15 dollar per maand en per apparaat, net als de voorgaande Meeting Rooms-functie. In Nederland en België kostte deze dienst 12,70 euro per maand per gebruiker.

Het bedrijf komt ook met Teams Rooms Premium. Met deze dienst stelt Microsoft zijn eigen experts beschikbaar voor het beheren en monitoren van Teams-ruimten van bedrijven en organisaties. Het bedrijf is hiervoor 24 uur per dag beschikbaar en neemt zo nodig 'op afstand actie' namens een bedrijf, voor zover dat is toegestaan. Als er op locatie aanpassingen aan het systeem moeten worden gemaakt, verstuurt het bedrijf een waarschuwing. Dit moet onder andere de werklast voor een it-divisie van een bedrijf verlichten.

Ook biedt de Premium-dienst volgens Microsoft toegang tot 'intelligente software' en 'verbeterde inzichten'. In de toekomst zegt Microsoft meer features aan deze Premium-dienst toe te voegen. Het bedrijf vraagt voor deze dienst 50 dollar per maand per apparaat. De dienst is per 1 augustus beschikbaar in Nederland en België. Het premium-abonnement kost 50 dollar per maand, per apparaat. Europrijzen zijn momenteel nog niet bekend.

Update, 15:36: Anders dan in de blogpost staat, laat Microsoft aan Tweakers weten dat de Teams Rooms-abonnementen pas per 1 augustus beschikbaar zijn in Nederland en België. Tegen die tijd laat het bedrijf ook de officiële europrijzen weten. Dit is aangepast in het artikel.

Microsoft Teams admin center
Het admin center in Microsoft Teams

Door Daan van Monsjou

Redacteur

22-07-2020 • 10:52

61 Linkedin

Submitter: walteij

Reacties (61)

Wijzig sortering
Even een korte reactie op iedereen die de prijs niet snapt / hoog vindt. Het gaat hier - voor zover ik begrijp - om conference room apparaten die je 'teams enabled' maakt. Denk aan een Polycom roundtable (https://www.vergadertelef...UeYmfess9PExoCB9QQAvD_BwE) of aan een Surface Hub (https://www.microsoft.com...ce/business/surface-hub-2). Je kunt dan met het apparaat inbellen in plaats van met een laptop of ander device en normaal gesproken maak je er dan met meerdere mensen tegelijkertijd gebruik van.

Dit zijn apparaten die per conference room alleen al makkelijk 5k - 10k euro kosten, ex. eventuele service kosten of andere bijkomstige abonnementen. Bedrijven die hun conference rooms met dit soort apparatuur uitrusten hebben vaak ook nog van die tablet dingetjes aan de deur hangen die aangeeft of de kamer vrij is of niet. Dat relativeert een prijs van 50 euro per conference room wel enigszins. Voor grotere bedrijven gaan dit soort kosten op in een algemeen budget voor facilitaire zaken en dan is dit de kostenpost niet. Het Nederlandse MKB is hier duidelijk niet de doelgroep ;)

Dus ja: als je het voor je thuis-vergaderwerkplek gaat aanschaffen is het best wel prijzig, maar voor de daadwerkelijke doelgroep valt het allemaal wel mee.
spotlight comment imho!
Prijzen kunnen ook anders. Bij een klant hebben we een Surface Pro in een Logitech dock geduwd. Dan heb je voor 1500-2000 een volwaardige Teams Console.

Dat gezegd hebbende vind ik 50 per maand echt peanuts, dat ben ik met je eens.
Wellicht ligt het aan mij, maar dit klinkt ongelovelijk duur.
Is waarschijnlijk ook bedoeld voor grote bedrijven, plus uitbesteden is altijd duurder
Als uitbesteden duurder is, dan had je 't nooit moeten doen en klopt de business case dus niet.
Prijs is slechts één wegingsfactor
@jpsch had het niet over prijs, maar over duurder en een business case. Dat betekend dus dat je naar het totale plaatje kijkt dus, prijs, voordelen, nadelen, tijdswinst, organisatie, directe en indirecte effecten etc. (maw: wat een business case inhoud)

Je kan 'duurder' ook als duurder op het totaalplaatje beschouwen. Dus ik ben het met hem eens, dat als de business case niet klopt dat je het niet had moeten doen, want de business case omvat alle elementen en niet slechts de prijs van een product.

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 22 juli 2020 13:13]

Precies, prijs is niet de enige ‘kosten’ factor.
Dat zit verwerkt in je eisenpakket. Je moet wel dezelfde service en openingstijden e.d. vergelijken.
Deze snap ik niet?
Als je meer voordelen haalt bij zelf doen, dan dat je het uitbesteed, moet je het juist zelf doen.
Dit is per definitie onwaar. Er zijn legio redenen waarom uitbesteden voordelig kan zijn, zelfs als het duurder is.
Er zijn ook legio redenen om het niet te doen zelfs al is het goedkoper.
Ligt eraan in wat voor termijnen je denkt. Voor grote bedrijven is het vaak in kwartalen, dus dan is dit ‘lekker goedkoop’ (om dezelfde reden dat zulke bedrijven een grote ‘flexibele schil’ hebben aan freelancers/gedetacheerden).
Jouw bedrijf bakt ook het eigen brood e.d. voor de lunch?
Dat gaat niet uitkomen gezien de investeringen en urenverbruik. Dat is goed te onderbouwen om het niet zelf te doen.
Dat zou voor teams gedoe ook wel eens kunnen gelden als je alles meerekent.
Als ik zo even kijk hoeveel vergaderruimtes een gemiddeld bedrijf heeft, ben je elke maand een normaal salaris kwijt aan kosten voor de meetingruimtes. Dat lijkt me inderdaad erg overdreven. Dit klinkt meer alsof het in totaal de kosten behoren te zijn, dan per ruimte.

Daarnaast: hoe hoger de prijs, hoe meer het de adoptie in de weg staat. Je wilt toch nu zoveel mogelijk bedrijven over en eventueel later, als ze er in geïnvesteerd hebben, de prijzen pas verhogen?

En het is vooral 1 keer goed instellen en daarna heb je ze amper meer nodig. Ik snap de meerwaarde niet helemaal. Ik ben zo de berichten aan het bekijken, maar zie sowieso niet echt wat ze nu precies doen. Hoop marketing-blabla, maar weinig inhoud. Support is natuurlijk super-tof, maar lijkt me niet de hoofdreden om zoiets te doen? Dus wat voegt dit nou werkelijk toe?

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 22 juli 2020 11:16]

Wat denk je dat de kosten van die vergader ruimte zelf zijn per maand? Gehuurd m2 vloeroppervlakte, interieur, FM gerelateerde kosten (eg schoonmaak)?

Die 50 pm is maar een fractie van de hele kosten van die ruimte.
EDIT: hieronder dit filmje gevonden: https://www.youtube.com/watch?v=1XvgH2rNpmk

Het is dus per ruimte waarmee je connect met mensen buiten de ruimte. Maargoed, dan heb je nog steeds de kosten van de vergaderruimte.

Klopt, maar het is 50 euro per maand per apparaat. Hoe ik dat lees is het dus elk apparaat met teams erop. Dus als jij met 25 man een meeting hebt kost je dat €1250 per maand. Heb je de dag erna met 25 andere mensen een meeting, weer 1250 extra. Of je krijgt ruimtes waar dan de "teams computer staat" om kosten te besparen.

[Reactie gewijzigd door Robbierut4 op 22 juli 2020 14:15]

En we hebben zojuist ontdekt dat een groot deel van de vergaderingen net zo goed vanuit thuis kan!
Support is natuurlijk super-tof, maar lijkt me niet de hoofdreden om zoiets te doen? Dus wat voegt dit nou werkelijk toe?

Support is natuurlijk heel erg belangrijk in veel grotere organisaties. Die willen geen enkel apparaat zonder support. Daarbij bestaan de apparaten in een conferentieruimte meestal uit zaken die niet in het kennisgebied van vele IT afdelingen vallen. Zaken zoals QoS, VOIP en videoconferencing.
Het zijn vaak echte niche producten, een gemiddelde IT-er heeft niet te kennis om dit te troubleshooten en (imho) zijn de tools van Microsoft (teams portal) ook zeer basic.

Zo te zien zit dus bij de licentie ook meer tools en informatie om überhaupt wat te kunnen troubleshooten. Zie meer informatie en voorbeelden van de consoles op:
https://rooms.microsoft.com/

Hier is tevens een demonstratie wat Microsoft allemaal doet:
http://mmrcdn.azureedge.net/public/managedmeetingrooms.mp4
Je krijgt dus veel uitgebreidere monitoring.

[Reactie gewijzigd door dycell op 22 juli 2020 14:21]

Leuk en aardig allemaal maar QoS, VOIP en Videoconferencing hebben grote raakvlakken met networking en systeem- en vooral netwerkbeheer.
Dat gaat Microsoft op afstand niet op kunnen lossen als er iets binnen het netwerk is aangepast moet worden. Stel een gemiddelde overheidsgemeente van 500 medewerkers heeft 20+ vergaderruimtes, een raadzaal etc. Of een universiteit of scholen gemeenschap met 60+ vergaderruimtes.
Dan zet je er toch een duurzame oplossing neer.
De aanschaf van hardware al duur genoeg.
Ik zie de toegevoegde waarde niet helemaal, bovendien is het weer extra drempel voor de klant (we hebben toch al Teams?)
Prijzen lijken altijd hoog, tot je er proffesioneel mee bezig bent.

Bedrijven betalen ook bizarre bedragen (denk rustig 4-cijferig) per apparaat waar specifieke software op geïnstalleerd staat. Ze betalen ook al maandelijks danwel jaarlijks voor windows (+extra voor support legacy systemen nog onder beheer), voor anti-virus oplossingen, office365, Adobe PDF... En natuurlijk ook nog voor de hardware kant van desktop/laptop ondersteuning, verzekering, etc etc.

Laat staan de echt mainstream software zoals SAP (100+/maand) of autocad (>200/jaar) per apparaat en dat zijn vaak de basis uitvoeringen. Als bedrijf wil je vaak de duurdere versies, en menigeen heeft echt meerdere programma's lopen.
Er zijn bedrijven die soms al >1000/maand voor menige laptop/desktop neerleggen. Die extra 15-50? Waarschijnlijk valt dergelijk klein bedrag niet eens op.


Daarbij kost een beetje vergaderruimte zo 1000-2000 per dag, en dat zijn niet echt grote groepen die terecht kunnen (helemaal zolang corona nog speelt). Oh en exclusief lunch. En exclusief de reisuren+kosten die elke aanwezige maakt, want niet vanuit huis te doen zoals teams.
Vanuit kosten/baten, kan een dagje vergaderruimte voor 10 man je zo 3000-5000 EUR aan werkelijk gedeclareerde kosten geven. Das 25-50/maand per gebruiker voor 1 hele vergadering per jaar. Dan is 50/maand voor AL je vergaderingen best een boeiende business case.

[Reactie gewijzigd door Xanaroth op 22 juli 2020 14:26]

We hebben voor een tiental vergaderruimtes een paar onsite medewerkers elke werkdag paraat staan. Zijn toch zo een salaris of 2-3 per maand wat je aan de generieke support kwijt bent, die medewerkers zouden zich ook met andere zaken bezig kunnen houden (doen ze ook wel, maar ze kunnen niet voor andere zaken opgeroepen worden en alleen met werk bezig wat ze direct kunnen laten vallen, beperkt hun inzet behoorlijk).

Als dat voor ~500 per maand terug kan naar 0 paraat staande medewerkers en het weer onder de generieke onsite support kan vallen. Dat scheelt nogal in de kosten.
Dan heeft het gemiddelde bedrijf of 40+ meetingruimtes met een dedicated device (dus geen 1on1-ruimtes oid), of medewerkers krijgen daar bar weinig betaald. Zo "gemiddeld" is 40+ vergaderruimtes met enterprise-apparatuur niet. De kosten voor de m2 die je betaald voor die ruimtes lijken me veel hoger (5-10m2 * 40+ meetingruimtes is een knap kantoorgebouw)
Ik zit in het onderwijs en Teams is een primair IT-middel voor ons. Nou ken ik inmiddels behoorlijk wat van de voor- en achterkant, maar ik snap even niet wat een MS-beheerder nog toevoegt. Ik krijg het idee dat dit voor die bedrijven is die geen beheer willen op Teams, maar het gewoon willen gebruiken. Juist de kleinere bedrijven. De grotere bouwen juist hun eigen maatwerk.

Als je een beetje je best doet en enige kennis hebt (en wilt opbouwen) dan kom je zelf een heel eind met je eigen IT club. Ik vind de prijs echt belachelijk hoog, ik verwacht daarom ook niet dat je deze dienst afneemt als je +1000 autopilot devices in huis hebt. Een dedicated Teams beheerder met medium powershell kennis aannemen is goedkoper (en je haalt er meer uit op lange termijn, is my 2cents).
als je het niet gaat gebruiken is het veel geld, maar voor een beetje bedrijf is 600 euro per jaar voor je conference room niet echt spectaculair veel geld...

echter zul je het per case moeten bekijken, hoeveel wordt het gebruikt, wat vervangt het...
Het is 50$ per maand per apparaat.

Je zit met een conference room van 12 man, dus al op 600 euro per maand.
Zo werkt het dus niet.

Het gaat om speciale apparaten die in conference rooms worden geplaatst waarmee je de brug slaat tussen de online deelnemers en offline deelnemers. Dus 1 per ruimte.

https://www.youtube.com/watch?v=1XvgH2rNpmk

[Reactie gewijzigd door Osxy op 22 juli 2020 12:34]

Goede info.
Maar gewoon Teams op het centrale scherm zetten door 1 deelnemer,
en een digitaal (software only) whiteboard gebruiken lijkt me praktischer,
en kost niets extra.

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 22 juli 2020 22:56]

Binnen Teams zit ook een digitaal whiteboard. Werkt overigens ook erg goed.
Hey, dat wist ik nog niet, morgen meteen uitproberen. :-)
@THM0: Ik schat toch in dat mensen beter weten hoe hun eigen laptop werkt dan een extra apparaat dat ze maar af en toe gebruiken. En als men thuis zit, zoals nu veel, moet het toch zo kunnen.

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 22 juli 2020 23:03]

Ja totdat de gemiddelde persoon weer 10 minuten zit te klooien voordat het werkt. 10 mensen in de meeting x 10 minuten, en dat bij een x% van al je meetings. Reken maar uit wat dat per maand kost.
Ik kan me vergissen, maar volgens mij gaat het om het apparaat dat mee belt in de Teams meeting. Niet per apparaat wat in de conference room aanwezig is. En als dat wel is, tel je dan telefoons ook mee? Daar kan ook Teams op staan?

Van uitgaande van 1 apparaat per conference room, dan zou het dus inderdaad om gaan om 600 per jaar per conference room.

Ter verduidelijking: Heb dit weleens gebruikt en het apparaat weet automatisch van de meeting af als je je meeting in die ruimte plant. Maakt het in het gebruik wel handig.


Met dank aan @Osxy voor de uitleg :)

[Reactie gewijzigd door vhartong op 22 juli 2020 13:46]

Het virtuele bureautje moet ook eens worden afgestoft ofzo 8)7

Gekunsteld duur inderdaad.
Het klinkt juist enorm goedkoop. 50 euro per maand en geen gezeur met meetings waarvan de eerste tien minuten alleen maar gaan over "hallo, kan je me horen/zien"? 10 minuten keer 10 personen = 100 minuten.
Het klinkt ook duur, met name door het in rekening brengen per device in plaats van per gebruiker. Dat kan ik tijden van BYOD de kosten aardig opdrijven.
In de meeting room staat dan ook gewoon een device waar iedere gebruiker gebruik van kan maken.
Dit device is dan een door Microsoft approved Teams device, de meeting room moet dan uiteraard ook voldoen aan meerdere eisen, om zo voor de beste ervaring te zorgen.

Zie het een beetje als een HP Halo Room voor beginners. Door een dergeijke meeting room aan wat eisen te laten voldoen, met goedgekeurde hardware en verbindingen, is het voor Microsoft relatief eenvoudig om de room te beheren. Ook de ondersteuning voor de eindgebruikers wordt dan dus door Microsoft gedaan.
Werkt iets niet, klik op het knopje "Support" en je krijgt iemand die je helpt met het issue.
Juist die support (die dus normaliter door een werkplekbeheerder gedaan wordt) is vrij kostbaar voor een bedrijf. Dus die 50 dollar is eigenlijk helemaal niet zo veel. Slechts 2 support calls van gebruikers die Teams niet (willen) snappen en je hebt de kosten er al uit gehaald.
Leuk support van Microsoft maar je bent een aantal escalaties verder voor je fatsoenlijke support hebt. Zelfs als IT leverancier is het vaak lastig om degelijke support te krijgen als je niet de juiste ingangen hebt.
Ik werk voor een groot accountsbureau en wij hebben een dedicated persoon van microsoft die ons helpt. Vaak is dit dus niet zelf het probleem oplossen maar ons snel door schakelen naar de juiste persoon. Hierdoor zijn problemen vaak snel opgelost of ben je in contact met de juiste persoon voor informatie.

Wellicht dat hierbij ook zo'n persoon wordt ingeschakeld.
Hier ook, maar het zegt wel wat over het business en support model van Microsoft.
Zegt dat iets over het businessmodel van MS of over de verwachting van de klant? :+
Wellicht, geen idee, die dingen worden ver boven mijn functie bepaald :)
Of gewoon een SDM ( service delivery manager )
Dat ligt er denk ik ook aan wat je doet.
Als je het direct zelf inkoopt bij MS, heb je ook te maken met de support van MS.

Vaak is het beter om bij een Nederlandse partij je MS licenties in te kopen, dan leveren zij je de (Nederlandstalige) support.
Dan moet je heel goed onderzoek doen naar die Nederlandse partij, dergelijke support kan ook gewoon heel slecht zijn.

Het is niet de eerste keer dat je als ITer het issue helemaal uit test, helemaal uitschrijft in de ticket naar MS en je dan alsnog wordt gebeld door MS en ze dezelfde vragen gaan stellen welke letterlijk beantwoorden in de originele ticket. Daarna kon je rustig een week of twee wachten voordat het volgende 'niveau' dezelfde vragen gaan stellen en ook weer niet de ticket hebben gelezen... Zo ga je vijf lagen door om uiteindelijk een specialist aan de lijn te krijgen, welke vaak alsnog een externe was.

Premium support lijkt wel wat te verbeteren en dat lijkt inderdaad iemand te zijn die intern bij MS de specialisten direct kunnen aanspreken. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het issue daarmee sneller wordt opgelost.
Niet iedere partij zal de service bieden die je zoekt, maar die zijn er zeker wel.
Wij (zal geen namen noemen) bieden Nederlandse support met eigen medewerkers, we kunnen doorescaleren naar MS en als Gold Partner krijgen we andere support. Ook logisch want de eerste lijns support doen we zelf en heeft geen zin als dat ook bij MS terecht komt.
Oh, ik weet dat ze er zijn, maar die zijn een stuk zeldzamer dan mensen denken... Gold Partner zegt zeer zeker ook niet alles, het is immers primair een certificering ding en we weten hoe veel certificaatjes worden gehaald, antwoorden in de hoofdjes stampen die in de antwoorden pdfjes staan... Het zegt imho weinig over de daadwerkelijke snelheid, kwaliteit, praktijk kennis, ervaring en inzicht in support.
Heeft MS Nederland/België geen eigen nederlandstalige klantendienst dan?
Als je als eenvoudige klant een Office 365 pakket afneemt kom je vrijwel altijd in India uit.
Uit security oogpunt kunnen ze niet eens in je account, ze kunnen je alleen opdrachten laten uitvoeren maar inhoudelijk meekijken kan niet eens.
Ik vind dat Microsoft eerst wat meer mag inzetten op het uitbreiden van functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld
 • Delegate access
 • Opties op chat history uit te zetten zoals in Skype for Business wel kan
 • Optie om makkelijk van account te switchen / meerdere accounts te kunnen inloggen
 • Outlook kalender integratie
 • Chat pop-out (optie om een chat los van het main Teams scherm te hebben)
 • Optie om in een groep een bericht naar 1 persoon te sturen
 • Bestanden rechtstreeks vanuit Outlook in teams kunnen drag and droppen
Er zijn nog wel meer dingen die ik wil zien, maar dit is een beetje wat ik zie als basis functionaliteit vandaag der dag.
Dus je maakt een product dat eigenlijk te complex is voor wat het doet, en gaat dan aanrekenen voor het beheren van de dienst voor andere bedrijven? 8)7
Het product is net per see complex.

De User Interface is onduidelijk en inconsequent, aangevuld met niks zeggende foutmeldingen.
Daar moet MS eerst eens stappen in gaan maken naar mijn idee.
Als je een Microsoft Gold Premium Plus v2 pro Ultra Platinum corporate abonnement neemt zit het er wellicht wel mee inbegrepen...
Als je een Microsoft Gold Premium Plus v2 pro Ultra Platinum corporate abonnement neemt zit het er wellicht wel mee inbegrepen...
Dat heet sinds eergister anders: Microsoft 365 Completely Total Extra v1.2m Enterprise E7
;-)
Nog enkele abbo's erbij, iets met bomen en bos... :p
Ik snap deze hele actie niet, als je kijkt naar andere office 365 diensten, dan gaat dat allemaal op basis van gebruikers, nu heeft men het in de informatie over devices, maar dat is redelijk complex. Hoe zit het als je lid bent van 2 organisaties? Zo werk ik als consultant voor een bedrijf waar we gebruik maken van teams, maar het eigen bedrijf ook? Welke licentie moet ik dan gebruiken? Bovendien gebruiken veel mensen meerdere devices voor 1 account, bijvoorbeeld ook teams op je telefoon, wat soms handig kan zijn om bijvoorbeeld onderweg even in te bellen voor een meeting als je vertraagt bent.

Dan nog iets, ik gebruik teams redelijk veel vanuit de browser, omdat ik op mijn prive device niet zoveel software wil hebben staan, maar af en toe is het wel handig om op mijn prive pc teams te kunnen gebruiken, hoe gaat men dat licentie gezien oppakken?

Overigens zijn prijzen meestal een heel stuk gunstiger als je bulk afneemt, dus ik vermoed dat grotere bedrijven weinig verschil gaan zien.
Ik had een echte pay per use verwacht. Bijvoorbeeld 0,10 euro per device. 500 devices in 1 maand en je zit ook op die 50 euro.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee