T-Mobile gaat interactieve tv-dienst vernieuwen met cloudopname en on-demand

T-Mobile gaat zijn interactieve tv-dienst vernieuwen. Het huidige Interactieve TV-abonnement verandert in T-Mobile TV. Gebruikers kunnen zeven dagen terugkijken op 40 zenders en er komt een cloudopnamefunctie, voor een meerprijs van 5 euro per maand.

Details over T-Mobile TV staan op het forum van de provider. T-Mobile begint eerst met het overzetten van bestaande klanten die een Aria-box hebben in combinatie met een dsl-abonnement. Het overzetten gebeurt in groepen, mensen met glasvezelabonnementen en andere tv-boxen worden later overgezet. Klanten ontvangen hierover een bericht.

De nieuwe T-Mobile TV-dienst gaat gepaard met de komst van een nieuwe settopbox. Klanten krijgen die in bruikleen. Technische specificaties zijn niet bekend; T-Mobile meldt alleen dat de afmetingen 13x11x3,5cm bedragen en dat er een hdmi-aansluiting en een 3,5mm-jack op zit. Het kastje heeft geen apps als Netflix.

In een overzicht van nieuwe functies noemt T-Mobile de beschikbaarheid van honderden series en films on-demand. Wat dat aanbod precies inhoudt, is nog niet bekend. Verder krijgt T-Mobile TV een functie voor cloudopnames. Deze kost 5 euro per maand, ongeacht het aantal tv-boxen. Zonder die functie is het mogelijk om zeven dagen terug te kijken op ruim veertig zenders. Ook belooft T-Mobile meer gebruiksgemak en de mogelijkheid om persoonlijke kijkprofielen te maken.

T-Mobile TV is alleen beschikbaar in combinatie met een T-Mobile Thuis-internetabonnement. De provider zegt ook de TV Anywhere-app voor het mobiel kijken van tv uit te gaan breiden met meer zenders en nieuwe functies. Details daarover zijn nog niet bekend.

Update: Volgens tweaker TVAL zijn er geen nieuwe decoders nodig en worden de huidige gemigreerd naar het cloudplatform. Op het forum van T-Mobile deelt hij zijn ervaringen met het nieuwe tv-platform.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

29-06-2020 • 16:37

118 Linkedin

Reacties (118)

Wijzig sortering
Topic staat gewoon online hoor. Zo te zien hebben ze het topic wat aangepast.

https://community.t-mobil...s-over-t-mobile-tv-324227

Mijn ervaringen na een half jaartje testen:

https://community.t-mobil...ghts-camera-action-324488
T-Mobile was al een tijd bezig naar de migratie van dit platform tot zij implementatie problemen ervaarde, dit is waarom het nu al geruime tijd niet mogelijk was voor nieuwe klanten om op te nemen.

Het is alleen jammer dat zij ook kiezen voor nog steeds een verplichte setop box en geen Apps hebben uitbrengt voor AppleTV, AndroidTV etc.

Daarnaast is die €5 p/m voor extra decoder en vooral cloud opname dan ook best overdreven aangezien alles standaard opgenomen wordt.

De Setop box zou inmiddels langzaam uit moeten sterven.

---------------EDIT----------------
Er komen verbeterde versies van TV Anywhere Apps echter nog niet als volwaardige vervanging voor de setopboxen.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 29 juni 2020 19:21]

Waaruit concludeer je dat er geen (nieuwe) apps komen dan?
Een grote groep kan niet zonder STB, dus logisch dat die groep als eerste gaat. Zie ook de roep om Netflix via een STB. Maar wie zegt dat het platform en de app niet zijn voorbereid? Ze gaan echt niet van alles bouwen zonder over dit soort trends na te denken. Maar nu eerst de implementatie.
Er zitten ook nogal wat voorwaarden aan de licenties om Netflix op een settopbox te draaien geloof ik..
Excuses, bedoel gelijktijdig uitgebracht.

Inmiddels weet ik dat ze er aankomen maar nog niet als volwaardige vervanging van de Setop box.
Prioriteiten dus. ;)
T-Mobile heeft wel een Apple TV app, en die is niet slecht (wij gebruiken deze om televisie te kijken, geen setop box)
Klopt gebruik ik hier ook dagelijks! Leek mij een betere investering dan 2x extra TV ontvangers huren :)
Toch ben ik wel blij met T-Mobile TV anywhere, daarmee kan ik tenminste vanaf mijn telefoon naar mijn tv streamen met een chromecast, met Ziggo kan/kon dit niet...
Daarnaast is die €5 p/m voor extra decoder en vooral cloud opname dan ook best overdreven aangezien alles standaard opgenomen wordt.
Natuurlijk kost het ontwikkelen, uitrollen, onderhouden van de infrastructuur dan ook helemaal niets. Nog niet gesproken over het feit dat opnames van in principe alle zenders worden gemaakt i.p.v. zoals nu het geval is, alleen de zenders die via uitzendinggemist-achtige principes werken.

Dan nog is T-Mobile geen liefdadigheidsinstelling, ze zouden gek zijn om de opname functionaliteit gratis aan te bieden. Als (één van) de goedkoopste internet aanbieder(s) hoeven ze met de opname functionaliteit natuurlijk sowieso al niet te concurreren.
Nog dit jaar komt de smart tv app uit, dan kan je de setup box weg doen😬
Waarom niet gewoon alleen nog een TV Anywhere-app behalve voor Apple TV ook uitbrengen voor Samsung / LG tv's. Klanten zonder geschikte tv de keuze geven om een Apple-TV te kopen / huren (bruikleen)!?
Ik heb zelf voor 8 in de maand nlziet. Die hebben een fatsoenlijke web, appletv, en samsugtv app. Mag je op 2 apparaten gebruiken. Kan je meteen alles van de NL tv terugkijken zonder reclame, ipv "opnemen".
Heb nlziet geprobeerd. Prima aanbod. Met internet only abo’s een zeer goede optie.

Hou wel rekening dat je bij live uitzendingen een paar seconden vertraging heb.

cloud opname van t-mobile past bij nu, waar steeds minder lokaal op het apparaat wordt opgenomen volgens mij. Al die apps van ziggo, kpn, etc op chromecast oid af kunnen spelen is gewoon handig
Ik begrijp niet zo goed waarom je zou moeten opnemen, wanneer je ook gewoon afleveringen terug kan kijken :-)
Misschien omdat je met opnemen de reclame wèl kan doorspoelen, en met terugkijken niet (als bv bij Ziggo)
precies dit, en terugkijken moet je binnen een week doen en opnames blijven een jaar bewaard.
Maar ik heb geen reclame met nlziet, behalve tijdens live tv
Dan is dat anders dan ze op hun site zetten:

Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.

En

De commerciële zenders staan het doorspoelen van reclame niet toe.

https://www.nlziet.nl/nl/over-nlziet/veelgestelde-vragen/
Op de site:

Grootste reclamevrije on demand aanbod
NPO Plus, RTL XL en KIJK in één handige app, zonder reclame

Ah. ik snap het.. Ik kijk vooral NL programma's / series.
Het is volgens mij zo dat live tv, en waarschijnlijk het nieuws, maar ook buitenlandse series niet in de library staan.
Wat ik vroegah toen ik nog bij ziggo zat was een complete serie opnemen. De horizon box deed dat vrij goed.

Wanneer ik tijd had keek ik dan de opgenomen serie. Als iets er maar een week is dan lukt dat niet. Hoop dus dat deze mogelijkheid er is. Heb zowel de tv ontvanger als een Apple TV 4K, waarbij ik tv anywhere app gebruik om terug te kunnen kijken. Op de slaapkamer ook zo’n tv kastje, fijn dat ik daar straks ook terug kan kijken. 5€ voor cloud opnemen heb ik geen probleem mee.
Omdat niet alle programma's terug te kijken zijn. Mijn vrouw wilde afgelopen Woensdagochtend Opsporingverzocht eens een keer bekijken en deze was niet beschikbaar pas later op de dag nadat de herhaling op TV was uitgezonden kwam deze beschikbaar.

En zo zijn er nog legio aan andere programma's die gewoonweg niet terug gekeken kunnen worden. Met de opname functionaliteit kan dit wel gewoon. Blijkbaar is er dus een verschil in rechten en de overeenkomst tussen T-Mobile en de zenders/aanbieders, dit zelfde overigens ook bij KPN enkele jaren terug gemerkt.
Bij sommige zenders kan je bij uitzending gemist niet door de reclames heen spoelen. En er zijn series die ik idd een paar maanden later terug kijk.
Bij KPN kun je bij opnames in de cloud ook niet altijd vooruit spoelen bij de reclames. Tenminste, tot 1 1/2 jaar terug meerdere malen gezien bij diverse RTL/VOO/SBS zenders weet niet of dit nu nog het geval is maar lijkt mij wel.
Dat kan zeker wel bij KPN, daarom gebruiken we(nou ja mijn vrouw eigenlijk ;-)) de opname functie ook voor de Talpa zenders om de reclame te kunnen doorspoelen en dit kan zeker ook bij de RTL zenders. Bij gemist kan dit niet.
Niet alles is terug te kijken. Zeker bij de NPO niet i.v.m rechten.
Klanten zonder geschikte tv de keuze geven om een Apple-TV te kopen / huren (bruikleen)!?
Inderdaad. Stop met al die proprietary kastjes, maak apps voor tvOS en Android TV, en lever die apparaten (indien gewenst) met een leuke korting mee!
Een app voor PS4/PS5 en/of Switch mag ook hoor.
Dat is nodig ook, overgestapt van KPN naar T-mobile, want meer voor minder (aanzienlijk), maar je merkt zeker qua tv wel heel snel het verschil
Zekers! Het is alsof je 5 jaar terug in de tijd werd geslingerd. Alleen opname via een DVR met HD. Begin gemist werkt alleen als programma nog niet is afgelopen. Programma gemist werkt niet voor publieke omroep zenders. Vorige jaar december beloofde men mij dat in januari 2020 de cloud oplossing zou komen. Ik hoefde dan ook vooral géén DVR te bestellen. Inmiddels weet ik nu beter. Ik heb een apart abonnement moeten nemen op NL ziet om iets terug te kunnen kijken. Over 5 maanden ga ik weer terug naar KPN.
Mij beloofden ze vorig jaar augustus dat opnemen in de cloud er zeker eind 2019 zou zijn en ik dus met een gerust hart een abonnement kon nemen. Ik heb nu dus nog maar een maand voordat ik kan overstappen.🤭
Wat voor verschil merk je? Kwaliteit van beeld en geluid of meer functionaliteiten en zenders?
Zowel beeld kwaliteit als functionaliteit. Bij KPN had ik nooit issues met b.v. artifacts in het beeld. Bij T-mobile wel. KPN heeft een naadloos begin gemist/programma gemist aanbod. En werkt bijna op alle kanalen (Zelfs Ziggo) Bij T-mobile werkt het alleen op de Commerciele NL zenders, dus exl. NPO. Zigoo etc. KPN Heeft ook meer zenders echter was dat voor mij géén overstap reden. Ik ben overgestapt vanwege aanbieding prijs voor nieuwe klanten inclusief de belofte van cloud opname. Het bleek helaas echt een appels met peren verhaal.
Zit je ODF (1Gbps beschikbaar) of WBA? WBA is exact hetzelfde signaal op het oude platform, dus dat mag geen issue geven.
Begin gemist veel beperkter, opnemen kan ik helemaal niet meer, boven op de slaapkamer kunnen er om onverklaarbare redenen 's avonds alleen de BBC ontvangen zonder haperingen (rond 11/12 uur). Hoewel ik daar nog moet kijken of het vervangen van de kabel helpt. Overdag werkt het gek genoeg wel. NPO terugkijken via tv kastje is echt kloten kwaliteit, via app naar de Chromecast streamen is gelukkig wel een stuk beter. Internet waar ze wel sneller voor minder aanbieden is verder wel fijn. Heb er nu wel spijt van niet de aanbieding te hebben geaccepteerd van de KPN die belde na de aanvraag voor overstappen, aan de andere kant, die bieden steeds minder voor meer. Als je na overstappen dan in ene voor 9 maanden minder dan de helft hoeft te betalen, zak er dan ook maar ff in.
Wel mooi om te zien dat T-Mobile zich ook bezig heeft gehouden met een nieuw tv-platform in navolging van het nieuwe platform van KPN en Ziggo Next.

Overigens zie ik dat de Netflix app ook aan bod komt in het nieuwsartikel.
De volgende partijen bieden Netflix aan via hun mediaboxen: Ziggo, KPN, Budget alles in 1, XS4ALL (die laatste drie draaien op hetzelfde platform).
mja, Netflix kan je wel op tig andere manier ook kijken bv vaak via de tv zelf of streamen vanaf pc/telefoon via een google device als het nodig is. Dus dat ze dat niet aanbieden is niet echt een gemis denk ik voor de meesten.
Het is geen must have, maar als je eenmaal gewend bent om met 1 afstandsbediening alles te kunnen bedienen, incl. de apps van o.a. Amazon, Netflix en YouTube, ga je dat toch wel missen. Al was het maar omdat je dan moet switchen van bron om naar de Chromecast o.i.d. te schakelen. Dat is voor mij een reden om bij KPN te blijven, naast het feit dat het navigeren door het menu van de settopbox lekker soepel loopt.
Ik gebruik nu de Remote van LG voor mijn smart TV, mijn serroundset (via ARC), mij. Tmobile setupbox (ook het interactieve menu) en mijn Apple TV. (Zelfs mijn PS4 accepteert de bediening maar dat heeft weinig toegevoegde waarde)

Dus met de Standaard LG tv remote is dan ook alles mogelijk :-)
Dat is ook een oplossing. Maar ik vind het niet verkeerd dat een ISP het de klanten zo makkelijk mogelijk probeert te maken. Dan is er i.i.g. een keuze. Het is natuurlijk ook eigen belang, want het wordt heel gelikt aangeboden door de marketing boys.
Exact. Zelf gebruik ik altijd Netflix via mijn KPN ontvanger maar ik zou niet rouwig zijn als dit niet zou kunnen gezien de Chromecast.

Nice to have maar niet een must have.
KPN heeft vrijwel alleen de vormgeving en menustructuur aangepast. grotendeels een verbetering
KPN heeft naast de interface ook de onderliggende lagen vernieuwd. Het is echt een nieuwe technische fundering i.p.v. enkel een nieuwe interface. ;-)
Heeft KPN dan ook direct de HD glas zenders op 1 gezet. Die toezeggen zijn al meer dan 5 jaar oud.
Helaas niet. Ook ik klaag er veelvuldig over bij de klantenservice. ;-)
Die interface van KPN ziet er ook uit alsof het uit 1900 komt.
Misschien ook meteen een Android TV app uitbrengen? O-)
Dat zou mooi zijn. Maar ik denk dat dit nieuwe TV platform met cloudopnames "iets" hogere prioriteit heeft/had :)
dat zal echt nice zijn!
Het topic op het forum staat gewoon nog online. Verder klopt het volgens mij niet dat je een nieuw kastje moet hebben. De oude entones doen het ook met het nieuwe platform. Alleen begint T-Mobile de uitrol bij de Aria 610
Klopt. 510, 515 en 610 blijven gehandhaafd en krijgen gefaseerd het nieuwe platform.
https://www.t-mobile.nl/k...huis/tv/zenders/overzicht

De Zenderoverzicht pagina toont het nieuwe T-Mobile TV pakket wel gewoon. Je kan ze zo dus ook vergelijken op inhoud.
Als ik zo kijk dan is T-Mobile met de dienst de enige provider die alle zenders in HD aanbiedt.
Lijkt inmiddels weer een ander linkje online te zijn: https://community.t-mobil...s-over-t-mobile-tv-324227.
Heb inmiddels geruime tijd T-mobile en het bevalt me uitstekend. De helft goedkoper dan een nagenoeg zelfde abbo bij Xs4all

Ik kan de T-mobile settop-box aansturen met de afstandsbediening van mijn Samsung QLED TV waardoor er maar 1 afstandsbediening op de tafel ligt voor OOK de soundbar, de Blue Ray speler en zelfs mijn Playstation. Works like a charm.

Uitbreiding met 7 dagen terug kijken is een zeer welkome functie. Die miste ik eigenlijk best wel. Gekke is dat deze fuctie wel werkt via de app en dan via Smartview naar de TV.
Hoe koppel je de afstandbediening van de TV aan de T-mobile Box?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee