Microsoft sluit Mixer en zet streamers over naar Facebook Gaming

Microsoft stopt per 22 juli met zijn Twitch-concurrent Mixer. Streamers worden overgezet naar de vergelijkbare dienst Facebook Gaming en Mixer-sites en -apps zullen daar naar gaan verwijzen. Het lukte Microsoft niet om een groot publiek op te bouwen met Mixer.

Volgens Microsoft is het succes van een dienst als Mixer afhankelijk van hoe snel het kan opschalen en het bedrijf is niet tevreden met de behaalde resultaten. Microsoft investeerde vorig jaar nog in Mixer door de populaire streamers Shroud en Ninja weg te kapen bij Twitch. Zij kregen flinke financiële vergoedingen om hun streams voort te zetten bij Mixer. Microsoft hoopte daarmee het miljoenenpubliek van die streamers naar zijn dienst te kunnen trekken.

Microsoft kondigt met het sluiten van Mixer ook een samenwerking met Facebook Gaming aan. Streamers kunnen makkelijk overstappen naar die dienst en de apps en website van Mixer zullen na de sluitingsdatum automatisch doorverwijzen naar Facebook Gaming. Streamers zijn niet verplicht om over te stappen naar het alternatief van Facebook, maar ze krijgen daar een vergelijkbare status als die ze hadden bij Mixer. Facebook zegt dat de afspraken die de streamers hadden met Mixer zo nauwkeurig mogelijk worden overgenomen.

Microsoft blijft ook in de toekomst samenwerken met Facebook Gaming. Volgens Facebook levert dat mogelijkheden op voor streamers binnen het Xbox-ecosysteem, waaronder mogelijkheden met Xbox Game Pass en xCloud. Microsoft zegt in een interview met The Verge dat het streamingplatform van Facebook in de toekomst volledige integratie krijgt met xCloud. Kijkers zouden zo tijdens het bekijken van een gamestream met één klik dat spel op moeten kunnen starten via xCloud.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

22-06-2020 • 21:21

133 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (133)

Wijzig sortering
Niemand wist hier van af op paar hoge heren, Ninja, Shroud en Goth na.

Partners werden er mee overvallen terwijl ze live waren. Partner managers hoorden het minuten van te voren.Staff hoorde het minuten van te voren.

Dit is in stroomversnelling gekomen nadat een aantal streamers naar buiten kwamen met verhalen van aanrandingen door mixer Partners en een ex medewerker die over racisme op de werkvloer heeft bericht.

IPV de boel uit de shit te trekken hebben ze gewoon opgegeven.
Ik begrijp niet zo goed waarom je +2 krijgt met deze reactie, zonder enige bronvermelding. Als het waar is, dan is het goed dat je dit aankaart. Maar het voelt nu een beetje als uit de lucht gegrepen.
Mijn bron is meerdere partners die live te horen kregen dat Mixer stopte. Medewerkers die op twitter posten dat ze het vlak van te voren hoorden.

Een Mixer partner die live begon te chatten met haar partner manager en die gaf aan het slechts minuten van te voren te hebben gehoord.
Denk dat chaozz doelt op verwijzingen hiernaar (links ofzo), in plaats van... naja gewoon vertellen :P
Ik geloof het verder wel hoor, klinkt als een typisch Microsoftje
Leuk idee maar hoe veel geld moet je er tegen aan gooien? Kijk naar de Zune, de aankoop van Nokia en zo nog een paar gefaalde projecten. Ja Microsoft heeft miljarden te besteden en het zal ze echt niet heel erg pijn doen een paar honderd miljoen te verbranden als ze er daarna ook wat voor terug krijgen kijk naar de xbox en hoe veel geld men daar in gepompt heeft.

Maar zelfs als het allemaal precies doet wat je wil dan nog wat zijn de marges? Als je bestaande populaire streamers koopt en die gaan van miljoenen naar een paar duizend kijkers na de overstap. Dan is dat gelijk voor andere grote namen een reden om niet over te stappen, zelfs niet voor heel erg veel geld.
Die zet van Microsoft heeft de dienst de das om gedaan, zelfs met miljoenen voor succesvolle streamers lukt het niet om kijkers aantallen te halen die je wil hebben.
De slechte pers zal de deal echt niet in de weg gezeten hebben wat Microsoft betreft veel al duurt zo'n soort onderhandeling maanden (6 of meer zou me niets verbazen) dus ik ga er van uit dat het geen men aan Ninja en co. betaalde de laatste poging was. Als dat gewerkt had had men wellicht nog meer streamers verleid met een flinke zak geld maar toen dat niet bleek te werken werd de stekker er uit getrokken. Het zou me niets verbazen als zelfs toen met Ninja een zak geld bood men al dacht over hoe te handelen als deze gans geen gouden eieren meer zo leggen.

Ik vind het juist heel goed dat Microsoft de stekker er uit heeft getrokken en zich uit deze markt terug trekt. Het is een verspilling van geld om hier mee door te gaan, geld dat men ook kan gebruiken om andere wel succesvolle producten te verbeteren.
Ze hadden geen Ninja, Shroud etc moeten aantrekken op dat moment. Alsof een middenmoter miljoenen uitgeeft om Ronaldo aan te trekken. Leuk maar als de basis er niet naar is moet je eerst daar in investeren.

Ik zat zelf de afgelopen 3+ jaar in het Mixer wereldtje. Dat Microsoft uiteindelijk de handdoek in de ring heeft gegooid is nog te verdedigen maar de timing is helemaal verkeerd. Er komt in 1 weekend opeens een hele lading shit naar buiten rond een aantal Mixer Partners en ipv hier goed mee om te gaan komen ze met dit bericht.
Om die reden ook blijf ik er bij dat deze twee dingen helemaal los van elkaar staan. Het is niet iets dat Microsoft even doet, Facebook en Microsoft hebben maanden overlegd over hoe wat wie en op welke manier etc...
Dat er toevallig net voor ze de aankondiging doen verhalen naar buiten komen die de service kunnen schaden is vervelend maar ik kan er echt geen verband in zien. Ook kan Microsoft op eens roepen oh, wacht laten we eerst deze "bad press" even oplossen voor we de dienst over zetten omdat de contracten met de grote namen al af gekocht zijn bijvoorbeeld en de deal met Facebook nu eenmaal betekend dat de dienst van Microsoft op een bepaalde datum uit zal gaan. Er zijn hele erg veel contracten diensten en financiele verplichtingen verbonden aan zo'n verandering. Dus dat Microsoft niet even besluit de overschakeling naar Facebook uit te stellen is heel normaal.

Hadden ze echt meer kans gemaakt als ze een paar nono's hadden gehaald? Mensen die nog niet de helft van de views weten te genereren die de grote steamers weten te genereren? Met welk doel? Nog jaren lang achter de grote services aan lopen en hopen dat er eindelijk eens iemand die een talent blijkt te zijn op jouw dienst start en blijft hangen?

Microsoft heeft daar helemaal geen tijd voor een project als dit wordt gestart met als doel inkomsten te genereren binnen een redelijke tijd, geen verlies te draaien rond een bepaalde tijd en daarna geld op te gaan leveren. Er wordt een budget voor vrijgemaakt om te starten en een raming gemaakt om te bepalen hoeveel meer er geinvesteerd zal moeten worden om de doelen te behalen. In de volle wetenschap dat de concurrentie niet stil zal zitten en er dus af en toe wat bijgestuurd moet worden.
Als men de doelen niet lijkt te gaan halen worden er plannen bedacht om het tij te keren, meer geld, meer ontwikkelaars, streamers weg kapen bij de concurrentie etc, etc...
Natuurlijk zal het bedrijf ook limieten stellen aan wat er gedaan kan worden en wanneer de nieuwe investeringen geld moeten op leveren. Lukt dat allemaal niet zo als in dit geval zullen de hoge heren ook een plan B hebben om de verliezen te beperken of in ieder geval niet te doen groeien.
Het leuke is dat de basis er al was, Dat was Beam.Pro. Dat had een enorm goed concept. In plaats van dit verder te ontwikkelen probeerde ze dit te veranderen. Beam had een soort franchiser moeten worden, waarbij ze wel gefinancieerd worden door Microsoft, in hun ECO systeem geintergreerd worden maar verder dat platform van hen zelf bleef, vergelijkend met franchisers binnen retail (kan nooit helemaal t zelfde zij natuurlijk, maar even om t een vorm te geven)

Van af het moment dat wij beam streamers wisten dat Microsoft beam kocht riep ik al dat het platform kapot zou gaan, waarom, waardoor, en wanneer wist ik niet. Maar dat het zou gebeuren wist ik wel. Kijk naar Skype en Windows Phone. Ik vermoed nu dus ook weer dat deze migratie naar Facebook Gaming ook niet veel goeds gaat betekent met betrekking tot microsoft. Het zal mij niks verbazen als zij op ene dag roepen "Nou, Facebook heeft ons zooitje wij zijn pleiten"

Word eens tijd om over te stappen naar de cesspool dat is Totch Twitch.
Beam.pro is na 6 maanden gekocht door MS. MS heeft nog 1 jaar beam.pro als naam gedragen totdat(of liep al?) er een conflict was met een ander productnaam (patent? vergelijkbaar dienst?) dus moesten ze van naam veranderen. Hebben ze toen het product Mixer genoemd.

Als ze toen al alle opties hadden gegeven wat twitch had dan zou het wellicht nu nog staan, maar zelfs maken van clips ontbrak een zeer lange tijd en eigenlijk nog steeds voor de "net startende" streamer.

Daarnaast zag men dat zelfs in deze covid tijdperk waarin alle streamplatformen groei zagen.. bleef mixer stabiel (of ging achteruit) qua aantallen, terwijl twitch/youtube gigantische stappen maakte qua aantallen.

dat het toevallig 2 dagen na het racisme debacle van de partnermanager(?) mixer de stekker uittrekt lijkt me sterk. deze gespreken liepen langer door.
De gesprekken liepen inderdaad al langer. Meerdere partners merkten op dat op de laatste con's er al verdacht veel Facebook presence was.

De timing is echter uiterst beroerd. Iedereen verwachtte een reactie betreft het racisme en aanranding debacle en ipv goede inhoudelijke reactie, komen ze hier mee.
Microsoft lijkt soms te veel in een te korte tijd te willen en laat sommige projecten daardoor te snel vallen.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 23 juni 2020 12:13]

Een beetje zoals DC met hun cinematic universe die binnen 2 jaar hetzelfde wil als Marvel heeft opgebouwd in 10 jaar
Microsoft lijkt soms te veel in een te korte tijd te willen en laat sommige projecten daardoor te snel te laten vallen.
Daarnaast heb ik de indruk dat Microsoft altijd alles maar denkt te kunnen kopen. En succes is niet altijd gegarandeerd.

In gaming zie je dat toch ook. Wat is een enorme zwakte van MS. Exclusives. Nou, dan kopen we gewoon een zooi studios en dan lost zich dit wel op.... Ninja Theory was ook echt een heel bewuste aankoop, gezien deze game in GOTY conversaties zit. Daar gaat het ook hoofdzakelijk over Sony, Nintendo en de andere grote third parties.

Gamepass, die bijna gratis wordt uitgedeeld? Daar komt best wel wat financiering bij kijken. Sony en Nintendo gaan dit gewoon niet kunnen, omdat het ze miljarden kost.

Naja, klinkt gewoon weer als typisch Microsoftje.
Maar goed dat doen zoveel bedrijven, Sony heeft ook gaming ontwikkelaars opgekocht voor exclusives etc.
Ja natuurlijk. Nintendo ook wel. Maar Sony en Nintendo hebben in de basis altijd een behoorlijke rits exclusives gehad en dat is, naar mijn idee, veel organischer gegroeid.

Microsoft koopt ineens, veel absurbter, een hele rist studios (stuk of 8?), omdat je weet dat ze naar hun porfolio hebben gekeken en dachten "Crap.. we moeten Sony 1-uppen fellas". Zodat Phil op enige moment op het podium kan zeggen. "guys.. fellas.. Im proud to announce... we have the most exclusive of all time!!".
En nee, dat zeg ik niet als Sony fanboy, want dit vond ik ook al irritant toen ik mn 360 had. Het is allemaal zo berekenend, in een jasje van gevoel/emotie/bullshit. Net als de manier waarop Phil Spencer zich wil positioneren als Mr Transparency... Dit is wel echt anders dan Sony, die niet zo specifiek 1 persoon naar voren schuift om het gezicht van het bedrijf te zijn, maar blijven gewoon een bedijf. Heb ook grote twijfel of dat wel goed is btw. Nintendo heeft wel altijd gezichten gehad, maar dan weer meer de knullige troetelbeertjes.

Naja, het zal wel persoonlijk voorkeur zijn. Ik vind MS vooral een beetje full of shit. Sony soms wat onpersoonlijk en Nintendo knullig. Allemaal hebben voors- en tegens.

En dan Mixer en de manier waarop ze dat aan het pushen waren... Zo geforceerd allemaal. Twitch? Damnit fellasssss, ik wil in 2 jaar de nummer 1 zijn!! Get it done.
Ik denk dat MS een inschattingsfout gemaakt had met gebrek aan exclusives bij de vorige consoles en dat ze dat nu absoluut willen voorkomen. Maar dat is met hindsight, je kan je ook afvragen waarom mensen exclusives überhaupt zo belangrijk vinden in tegenstelling tot titels die bijv zowel op xbox als pc gespeeld kunnen worden (voor zover ik weet was er wel genoeg spellen te koop voor de vorige consoles maar misshien heb ik het verkeerd; heb zelf geen xbox).

"Het is allemaal zo berekenend, in een jasje van gevoel/emotie/bullshit.", geloof ik direct, maar ik denk dat je dit kan trekken naar al die bedrijven. MS, Sony, Google, Apple etc., een hoop marketingpraat. Gezien Sony en Nintendo Japans zijn / Japanse cultuur hebben heeft dat misschien ook effect op hun marketing. Naast dat marketing nooit echt MS's sterkste punt is geweest.

Betreft Mixer, ben ik het met je eens. Denk dat MS er beter aan had gedaan om het wat rustiger een goede basis op te bouwen met wat minder bekenden aan te trekken (of nieuwe gezichten).
Ja exclusives... Hetgeen ik er zelf interessant aan vind is de situatie dat je dedicated voor 1 platform, alles uit de kast kunt halen om het beste van het beste neer te zetten. Zeker toen hardware nog enorm van elkaar verschilde. SNES die op papier minder krachtig was dan MegaDrive, maar... naja, kijk en luister naar elke game zou ik zeggen.

De andere kant is die van branding. De associatie met een platform en je kunnen identificeren met. Op een fanboy niveau is dit vooral voor die console wars, waarin exclusives het nummer 1 wapen zijn. Kunnen zeggen dat Mario 64 "die is van ons!" of een Final Fantasy 7, Super Metroid, Uncharted, Halo, Pokemon en neem je favoriet.
Sony en Nintendo hebben natuurlijk reeksen met klassiekers/hall of fame level games, die gevoelsmatige waarde toevoegen aan die platforms.

Ik heb alle platorms gehad en ik moet zeggen dat ik best veel exclusives speel. Maarja... Als ik dan denk aan Nintendo games op PS5? Met die nieuwe SSD setup, waarvan ik echt geloof dat dit game design gaat veranderen? Dat is echt helemaal in Nintendo's straatje. Veel meer dan gewoon meer rauwe rekenkracht. Daar hebben ze nooit zoveel interesse in gehad. Maar die SSD impact... Ik verwacht dat de verandering in game ervaring heel groot gaat zijn.
Naast dat marketing nooit echt MS's sterkste punt is geweest.
Al voor ik zelf de 360 kocht heb ik altijd zon gevoel gehad dat Microsoft de grote try hard van het stel is. Microsoft moet de hele tijd benoemen dat ze tof/cool/vet/etc zijn, Playstation is dit altijd geweest en Nintendo gaf er niet zoveel om. En geef ze eens ongelijk met het absurde succes dat ze hebben. Mario en Pokemon zijn 2 (van de vele redenen) waarom het bedrijf wordt geassocieert met knuffelbaar, kinderen, blij, etc. En.... het zijn de 2 grootste gaming franchises ooit, dus why give a shit.
Al voor ik zelf de 360 kocht heb ik altijd zon gevoel gehad dat Microsoft de grote try hard van het stel is. Microsoft moet de hele tijd benoemen dat ze tof/cool/vet/etc zijn,
, dit lijkt me ook iets Amerikaans, je ziet dit bijv ook terug bij Apple's showcases/events (en die hebben blijkbaar toch een vrij effectieve marketing). Ik vind het altijd tenenkrommend overkomen. Daarom kijk ik nooit die events van bedrijven als geheel, ik skim erover heen (scheelt ook gelijk een hoop tijd).
Wat zal Ninja balen zeg. Ging weg bij Twitch vanwege een goede deal bij Mixer. Haalde vervolgens op zijn hoogst ~5000 viewers en nu stoppen ze ermee. Ben benieuwd wat hij verder gaat doen.
Ninja heeft een aanbod van Facebook Gaming gekregen en dit geweigerd. In de plaats heeft hij Microsoft verplicht zijn contract uit te kopen. Volgens deze tweet van een esports analist:
Sources: Facebook offered an insane offer at almost double for the original Mixer contracts of Ninja and Shroud but Loaded/Ninja/Shroud said no and forced Mixer to buy them out. Ninja made ~$30M from Mixer, and Shroud made ~$10M

Ninja and Shroud are now free agents

[Reactie gewijzigd door JackAvery op 22 juni 2020 21:32]

Slimme jongen. Cashen en wegwezen zonder je naam te verbinden aan Facebook.
Mixer was natuurlijk een gok maar die gasten lopen nu al helemaal lachend naar de bank.
Yup, ze hebben een zak geld gekregen om hun contractduur uit te zitten, en zodra ze teruggaan naar Twitch harken ze hun 'oude' viewers en geld weer makkelijk binnen.
En dan is er ook nog YouTube. Ze gingen met een reden weg bij Twitch, niet alleen voor het geld. Ze kunnen de diensten nu tegen elkaar uitspelen en er weer een flink contact uitslepen voor de komende periode.
En nu zal 'ie wel terug naar Twitch of Youtube gaan waar gewoon goede vieweraantallen te halen zijn. Groot gelijk ook, je zal geen tweede keer zo'n misstap maken.
Balen voor Ninja? Dit is 100% een win voor hem (en Shroud).
Hij is nu vrij om te gaan waar hij wil, met het volledige bedrag (20-30m$) van het contract uitbetaald zonder nog 2 jaar op mixer te moeten streamen.
Ik vermoed dat Munki sarcastisch was.
Ironisch eerder :+
Die gaan beide gewoon terug naar Twitch en lekker de easy Amazon Prime money binnenharken
Ach, volgens mij mag hij niet heel erg klagen, geld zat. Natuurlijk wel stom dat je community verliest daardoor, maar dat is het risico.
Ach, volgens mij mag hij niet heel erg klagen, geld zat. Natuurlijk wel stom dat je community verliest daardoor, maar dat is het risico.
Het is maar wat je dom noemt. Als dit hun levensonderhoud is, dan zijn het ondernemers. En als ondernemer moet je je altijd afvragen waar je volgende boterham vandaan komt. Dus als iemand mij zoveel geld aanbiedt om mijn kunstje twee jaar bij hem te doen, dan teken ik bij het kruisje. Je weet nooit hoe het loopt en met zoveel geld kun je het wel een tijdje uitzingen.
Ninja en shroud zaten al lekker qua geld. Voor wat meer hebben ze dus hun heel 'bedrijf' of persona te koop gezet. Zonder volgers hebben ze geen job. Ze zullen wel steeds publiek aantrekken maar ik vermoed veel minder.

Hetzelfde met heel wat esports channels. Bv hearthstone. Op twitch altijd tienduizenden viewers, niet op twitch rond de duizend. Csgo dacht ik had voor enkele evenementen op facebook gestreamed. 2000 viewers ipv honder duizenden.
Hun trouwe volgens komen vanzelf weer terug. De rest keek dus gewoon omdat er nu eenmaal veel mensen naar twitch gaan om streams te kijken. Zo keek ik ook wel eena Shroud of Ninja op twitch maar nooit gezien op mixer. Daarnaast hebben ze het veel voudige verdiend met de mixerdeal ten opzichte van twitch. Anders hadden ze uberhaupt de overstap niet gemaakt. Dus het maakt geen reet meer uit wat ze doen. Ze hebben miljoenen binnengeharkt.

Ze zijn qua gaming gezien nog steeds de beste ter wereld dus die kijkers komen vanzelf weer terug mochten ze weer naar twitch gaan.

[Reactie gewijzigd door biggydeen2 op 23 juni 2020 07:58]

Ninja en shroud zaten al lekker qua geld. Voor wat meer hebben ze dus hun heel 'bedrijf' of persona te koop gezet. Zonder volgers hebben ze geen job. Ze zullen wel steeds publiek aantrekken maar ik vermoed veel minder.

Hetzelfde met heel wat esports channels. Bv hearthstone. Op twitch altijd tienduizenden viewers, niet op twitch rond de duizend. Csgo dacht ik had voor enkele evenementen op facebook gestreamed. 2000 viewers ipv honder duizenden.
Ik las hierboven iets van 30 en 10 miljoen. Met dat geld kun je stoppen met werken, dus ja dan hoef je geen job meer. Dan kun je het nog doen voor de gein, maar heb je geen geld meer nodig. En dat is precies wat ik hierboven bedoelde. Als volgend jaar de rage eraf is of door andere omstandigheden hier weinig of geen geld meer binnen komt, dan heb je niets meer. Ik zou ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk nergens meer van afhankelijk ben. Dan kan ik doen wat ik leuk vind en hoef ik niet bij het UWV langs.
Hij heeft in principe al heel veel geld binnen gehaald met tekenbonussen en dergelijke. Hij is nu samen met Shroud vrij om door te gaan op Facebook of terug te gaan naar twitch als ze dat willen en blijkbaar hebben ze Facebook al geweigerd dus er is een grote kans dat ze binnenkort weer op Twitch gaan streamen.
Nah, eerst cashen bij MS en dan alsnog voor het dubbele naar FB. :+
Ik denk dat het gebrek aan kijkers ook juist wel mee hielp. Grote investering, vrijwel niets terug. Dan ga je wel analyseren.

Ik gok dat ze wel wat berekeningen hebben gedaan, kijken hoe de markt zich ontwikkeld in de komende x jaar en erachter komen dat je toch niet echt kunt opboxen. Zelfs Youtube lukt dat niet eens.
Gewoon weer terug naar twitch, nieuwe verf in het haar, en weer donatiegeld tellen. Ik support zelf 2 streamers die ik veel volg en kijk, beiden kunnen net leuk rondkomen van het streamen, ik kijk ook streamers die tonnen hebben verdiend aan streamen. Wat helemaal prima is, maar ik snap niet dat daar nog aan gedoneerd wordt. Beetje geld gooien naar iemand die 10x modaal verdiend. Zonde toch, heeft het niet meer nodig.
Ach die gasten doen nog "iets" voor het geld. Wie zieliger zijn zijn die meiden die enkel en alleen vragen om geld met een diep decolleté. That's it. Meer doen ze niet.
Die baalt niet hoor. Die heeft zoveel geld gekregen van Microsoft dat hij nooit meer hoeft te werken. Hij heeft ook nog steeds het kanaal met de meeste followers op twitch waar hij zo naar toe kan en Youtube is ook nog een optie.
Nee hoor, die heeft 10miljoen of meer verdiend, en is nu vrij om opnieuw te onderhandelen. Win-win voor hem.
Nou, ik kan je vertellen dat Ninja meer geeft om geld dan om viewers, net zoals elke ander persoon op de aarde.
Ik vind dit nogal gratuit. Waarop baseer je deze aanname? Bovendien generaliseer je behoorlijk.

Anderzijds kan ik me voorstellen dat de meeste streamers nogal extravert zijn. En dat er ook andere zaken een rol kunnen spelen: de kick van een steeds groter publiek, de interactie met anderen, de populariteit/status.

Met zijn huidige kapitaal is het waarschijnlijk goed mogelijk om voor de rest van zijn leven dubbel-modaal rond te komen (rentenieren?). Dat geeft ook vrijheid. Hij zou het geld meer los kunnen laten en zich meer kunnen richten op dingen die hij echt leuk vindt (maar wellicht minder opleveren). De tijd zal het leren.
eehm, hij heeft 75% procent van zijn views opgeofferd, voor een vet contract bij Mixer. Daarnaast verdienen de grote streamers zijn geld uit whales die individueel honderden euro's doneren. Dit komt in mijn ogen vrij dicht in de buurt van het uitbuiten van een zwak zinnige, maar goed.
Ach, wat een onzin dat als je kiest voor een ander streamingplatform je niks geeft om je kijkers. Hoe moeilijk kan het nu zijn om ipv twitch.tv/ninja nu mixer.com/ninja te moeten typen, als je een beetje fan van een streamer bent dan maakt het je geen reet uit waar die persoon streamt. En ik geef Ninja groot gelijk, 30 miljoen krijgen voor alleen een andere interface, welke idioot zou dat niet doen?
Jawel hoor want zonder geld zijn zijn ideeen vrij waardeloos als hij ze zelf niet kan uitvoeren. Of zie jij Musk al als werknemer aan de slag :)
Nee heeft hij geen tijd voor hij is tenslotte ceo van Tesla, Space, Neuralink, The Boring Company. Hij heeft in het verleden een paar succesvol bedrijven gehad waaronder Paypal die hij verkocht heeft. Alleen in 2008 is hij op het punt te staan dat zijn geld opging ook dat van Tesla wegens de moeilijke opstart van de automatisering.

Weet je wat het is Elon Musk hoeft maar te twitteren ik heb een idee en investeerders staan in de rij om geld te geven.

Hij heeft zelfs op de fabrieks vloer geslapen in de fremont fabriek. Laatst met corona mochten ze niet open van de county heeft die ook zelf in de fabrieks lijn gestaan.

Dat allemaal terwijl hij nog nooit een paycheck heeft ontvangen van tesla.
8)7 8)7 8)7

Ik kan mij voorstellen als je al een paar miljard hebt, geld minder belangrijk wordt ja ...

[Reactie gewijzigd door maevian op 23 juni 2020 08:03]

Paar miljard? Hij heeft nog nooit geld ontvangen van tesla. Hij heeft nu dit jaar een aandeel optie gehad van 700miljoen aandelen te verkopen voor 400 per stuk maar pas over 5 jaar mits het aandeel van tesla tremendous is gestegen. Er is veel verwarring maar hij koopt al zijn spullen via zijn aandelen in de toekomst zie het als spullen lenen voor x aandeel in de toekomst.
Ik wil gewoon maar zeggen, dat elon Musk zich geen zorgen moet maken om geld, omdat hij middelen genoeg heeft, dan is het makkelijk zeggen dat je niet geeft om geld.
Pardon? Ik schrijf net dat hij bijna failliet is gegaan geen geld meer. Die vent heeft meer risico gehad dan 70-80% van heel nederland en waarvoor? Een betere schonere wereld voor ons allemaal.
Hij heeft veel risico genomen zodat hij later nog meer geld kan verdienen, en wees maar gerust dat hij nog wel assets zal gehad hebben buiten zijn bedrijf.
Maar als jij wil geloven dat Musk de tweede messias is, doe maar ;)
Dat is jouw mening geen feit.

Het feit is dat Elon Musk en zijn personeel hele mooie dingen doet voor de aarde en de mensheid.

Het is niet de vraag of we geraakt worden door een meteoriet maar wanneer. Het zou dan fundamenteel zijn voor de mensheid als we een ander bewoonbare planeet hebben mocht dat gebeuren.

Als Tesla puur en alleen het voor het geld zouden doen zouden ze de patenten niet hebben vrij gegeven. Patenten van Tesla zijn voor en door iedereen te gebruiken zonder er gevolgen bij te hebben.

Maargoed als jij denkt dat iedere miljonair/biljonair alleen maar denkt om geld en nog meer geld te hebben dan sta jij daar vrij in om die mening te hebben.
Denk dat je mij verkeerd verstaat, ik heb niets tegen miljonairs en biljonairs en Musk heeft zeker postivieve contributies gedaan aan de wereld , maar niemand doet iets zonder er zelf beter van te worden, bedelaar of miljardair.
Inderdaad mischien heb je gelijk en krijgt hij er eem beter gevoel van.
Hoop wel dat Facebook Gaming een Facebook ding blijft. Niet dat ze Facebook services standaard aan Xbox of je Xbox account koppelen. Want dat is voor mij mogelijk een reden om geen gebruik meer te maken van Xbox services.
Volgens mij blijft dat niet zo en wordt er binnen afzienbare tijd een Facebook Gaming app beschikbaar gesteld/vervangen (en automatisch geïnstalleerd?) op Xbox consoles zodat Xbox gebruikers via een app kunnen blijven streamen.
Ik het zelf niets met het kijken van streams op Mixer, Twich, etc. maar met Facebook wil ik eigenlijk niets te maken hebben. Facebook tracking cookies (?) wil ik niet op mijn xbox hebben want ik vertrouw FB gewoon niet. Niet blij.

Edit: Uit voorzorg ga ik de mixer app vandaag of uiterlijk morgen verwijderen om een eventuele automatische installatie van de Facebook Gaming-app te voorkomen en hopelijk daarmee ook de FB tracking cookies.

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 22 juni 2020 22:28]

Dat hoop ik ook. Anders is het volgende generatie zeker een Playstation...
Zit daar nu al naar te zoeken, maar kan er nog weinig over vinden, buiten Partners en dat soort zut. Maar gewoon Mixer eraf en je hebt op je Xbox geen probleem meer, daarna alleen even die fb.gg in de gaten houden of je account niet migreert wordt (neem aan van niet, GPDR moet je opnieuw toestemming geven.. maarja, het is facebook).
ben benieuwd of ninja en shroud weer terug gaan naar twitch
Ga er maar wel vanuit. Facebook gaming is ook gewoon niks en ik gok dat ze daar niet bij willen horen.
YouTube enters the chat.

Die gaan met een zak geld komen natuurlijk.
Ik ben ook wel benieuwd, niet zo zeer dat ik naar ze kijk, maar ben eerder benieuwd naar hun ervaring met Mixer en of ze terug worden geaccepteerd bij Twitch zonder gehannes.
Ninja sowieso niet. Die ging niet alleen voor het geld weg bij Twitch. Hij had persoonlijk ook veel problemen met Twitch en haar moderators. En sinds hij weg is bij Twitch is er veel gezeur op gebied van Copyright. Nog een goede reden om Twitch te vermijden. Ik gok dat Ninja voor YouTube gaat kiezen.
En sinds hij weg is bij Twitch is er veel gezeur op gebied van Copyright. Nog een goede reden om Twitch te vermijden. Ik gok dat Ninja voor YouTube gaat kiezen.
Want op YT is er geen geziek met copyrights. De copyright claims and community strikes zaait al jaren onrust onder de content producers.
Het kon helaas niet met met twitch meekomen. Phil Spencer weet wat dat betreft wel spijkers met koppen te slaan.
Enige voordeel eruit is dat ze middels Mixer xCloud hebben kunnen verbeteren, Mixer kon al vrij snel bijna realtime streamen, hun video stream/compressie/algoritme hebben ze daar flink mee kunnen testen.
Tja, je kan niet van een nieuwe service verwachten dat je zonder advertenties ergens naar boven komt drijven. Ze hebben zover ik weet niets aan marketing gedaan voor hun doelgroep. Mijn streamende kennissen hebben er bijvoorbeeld nooit van gehoord.
Wow... nu al? HAdden ze niet een grote twitch streamer gestrikt? Ninja was dat toch?

Edit: Waarom wordt dit gemint?... Het is gewoon een feit. Veel geld betaald en heel snel weer opgedoekt.

[Reactie gewijzigd door Qlusivenl op 22 juni 2020 23:11]

En die mag nu gaan en staan waar hij wil. Volgens mij wel lekker $20 miljoen ontvangen voor dit korte avontuur.
Ik vraag me af of dat niet een x-miljoen per jaar achtige deal is en ie nu dus niet 20 miljoen ziet komen. Al zal het vast niet verkeerd zijn.
Kan ja, al kan je nergens zien hoe lang het contract was behalve "multi-year deal" dus laten we zeggen 4 jaar dan heeft hij minimaal $5 miljoen verdiend in 1 jaar. Dat is dan zonder al zijn andere deals, geen gekke investering. Hij kan nu ook weer een signing bonus op gaan strijken.
Mja, het lijkt me dat zo'n contract wel een "als wij hem beëindigen dan x,yz" clausules bevat en dan is ie gewoon vrij om te gaan.

Het probleem voor Ninja en Schroud is waarschijnlijk het terugwinnen van het publiek wat ze verloren hebben. Dat zal wel wat meer werk zijn. Al kunnen ze ook gewoon lekker wat anders gaan doen natuurlijk.
Kan ja, al kan je nergens zien hoe lang het contract was behalve "multi-year deal" dus laten we zeggen 4 jaar dan heeft hij minimaal $5 miljoen verdiend in 1 jaar. Dat is dan zonder al zijn andere deals, geen gekke investering. Hij kan nu ook weer een signing bonus op gaan strijken.
Hij moet alleen hopen dat Twitch hem niet weigert.

Zal met niet verbazen als ie flink op de knieen moet.

Daarnaast wat drama door juist te weigeren kan ook geen kwaad.
Is toch een 'kijkcijferkanon'.
Rode-loper-tm
Lol, op de knieën, ik denk dat een twitch op de knieën mag om zo iemand weer terug te vragen.
Het is voor zulke streamers hun bron van inkomsten, maar die komen echt wel aan hun centen. Als het niet bij twitch is, dan wel bij patreon of al die andere varianten om geld te doneren.

En wat ze bij twitch allemaal wel niet afromen van al die bits en abonnementen ben je wel gek als je zo iemand niet op je platform accepteert.
Ja, maar hoewel het natuurlijk theoretisch zou kunnen lijkt het me vreemd als Microsoft gewoon eenzijdig dat contact op zou kunnen zeggen. Het is niet Ninja zijn schuld dat hij nu de resterende jaren niet kan streamen, volgens mij moet Microsoft waarschijnlijk dan alsnog met een zal geld over de brug komen.
Misschien had Ninja wel een aantal KPI’s staan tegenover dat geld bedrag.Er zat echt wel een doel achter die deal. Bijvoorbeeld het behalen van een minimum aantal viewers. Dan kan je denken; hoe kan hij daar nou invloed op uitoefenen? Tja; hoe kan een marketing/sales afdeling nou beloven dat mensen een product gaan kopen? Dat kunnen ze niet, maar toch hebben ze een target.

Wie weet hadden die streamers ook wel gewoon targets...

En je kan er sowieso donder op zeggen dat dat contract vol met escape clauses zat voor Microsoft. Microsoft heeft ook wel een legertje advocaten die ook niet op hun achterhoofd zijn gevallen. Waarom je een dergelijk contract zou tekenen? Het is Microsoft: die hebben genoeg vermogen... die zouden toch nooit ineens de stekker er uit trekken... toch? 8)7

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 23 juni 2020 00:33]

Zou me niet verbazen dat die streamers ook niet een paar goede contract advocaten in de rolodex hebben staan.
Het antwoord op jouw vraag staat letterlijk in het artikel.
Grote streamer en nog geen viewers.

Om maar even wat getallen te geven.

Vorige week tijdens het nieuwe Fortnite event had YouTube 1.8 miljoen kijkers, Twitch 1.4 miljoen en Mixer maar 48.000.
Nou lekker dan, als je geen Facebook hebt :+
Wat een downgrade, de videoplayer van FB is afschuwelijk. 720p met mega compressie. Twitch daartegenover heeft lossless kwaliteit optie, weergave is nagenoeg wat de streamer upload naar Twitch. En youtube doet het oké. Veel compressie maar wel 4k ondersteuning.
Microsoft heeft er wel een handje van om producten af te schieten zonder rekening te houden met gebruikers. Windows RT, Lumias, Windows Phone en dan vergeer ik er nog wel een paar.
Op langere termijn is het voor hun niet haalbaar, dus waarom zou je dan niet gewoon de stekker eruit trekken?
Niet haalbaar. Of eerder: het levert ze niet zoveel op als dat ze hadden gehoopt?
Of eerder: ze maken er verlies op en zien na enkele jaren dat er nooit winst zal komen
Verdomme :( zet het dan naar Twitch en niet naar dat zielloze platform. Uiterst slecht nieuws dit!
Twitch is van Amazon...
Ja, Facebook Gaming is NIET van Microsoft. Dus wat wil je met die opmerking zeggen?
Dat Amazon meer een concurrent is van Microsoft dan dat Facebook dat is. Voornamelijk door de clouddiensten die voor beide best belangrijk zijn.
Amazon is bezig met een eigen gamestreaming dienst. Twitch is van Amazon. 1+1=2.

Ze willen straks naar een model waarbij je niet alleen een stream op Twitch bekijkt, maar dan met 1 klik meteen ook de game zelf kan streamen. Dat is een directe concurrent van Microsoft's xCloud dienst.

Dus nee, dat gaat niet gebeuren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee