Samsung brengt Terrace-tv voor buitengebruik uit

Samsung kondigt de Terrace aan, een tv die speciaal bedoeld is om in de buitenlucht te gebruiken. De lcd-tv met 4k-resolutie beschikt onder andere over een ip55-aanduiding en is daarmee in bepaalde mate bestand tegen stof en water.

Samsung brengt per direct een consumentenversie van de Terrace uit in de Verenigde Staten en Canada. Later dit jaar volgt de release in meer landen, waaronder Duitsland en Australië. Of Nederland en België bij die landen horen is niet bekend. In de zomer verschijnt tevens een professionele versie, die bijvoorbeeld door cafés gebruikt kan worden om sportwedstrijden op terrassen te tonen.

De Terrace komt in 55"-, 65"- en 75"-versies op de markt. Het gaat om een model in Samsungs Qled-serie met lcd-paneel en 4k-resolutie. De tv heeft een ip55-kwalificatie om aan te geven dat blootstelling aan bepaalde hoeveelheden water en stof geen invloed op de werking zou moeten hebben. Een schermhelderheid van maximaal 2000 cd/m² moet garanderen dat ook bij invallend zonlicht wat te zien blijft en een antireflectieve coating moet hierbij helpen.

De televisie ondersteunt spraakbediening via Bixby en Amazon Alexa en ondersteuning voor Googles Assistent volgt 'binnenkort'. Samsung biedt tegelijk een bijbehorende soundbar aan, die aan een muur of direct aan de Terrace verbonden kan worden. De volledige specificaties van de televisie staan op de Amerikaanse productpagina.

De 55"-versie van de Terrace kost in de VS 3455 dollar, de 65"-versie 4999 dollar en de 75"-tv heeft een adviesprijs van 6499 dollar.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-05-2020 • 08:06

113 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (112)

Wijzig sortering
Ik zit er ook over te denken bij onze overkapping. Vraag me wel af als de temperatuur een beetje netjes blijft (vorstvrij en zo), hij hangt droog en uit de zon of een gewone tv dat niet ook net zo goed volhoudt?
Heb zelf ook een normale Samsung onder mijn overkapping hangen. Als het richting winter gaat dan haal ik hem weg (immers, je gaat dan toch niet meer buiten tv zitten kijken) en hangt hij in mijn garage aan de beugel. (twee simpele 'Gamma' beugels gekocht waar je de tv gewoon 'uit' kan tillen.).

Helderheid bij Samsung LCD's is geen probleem: Als je de helderheid van het beeld op 'Dynamisch' zet, is het overdag prima te doen... sterker nog, in de avond zit im hem dan weer op 'cinema' omdat het anders te fel is! :)

Het enige praktische 'probleem' is dat muggen, motten en ander rondvliegende 'nacht insecten' ook bijzonder dol zijn op de TV. Dus je hebt wel eens wat 'hang insecten' rond je TV. Maar goed, dat is het luxe probleem van het hebben van een televisie onder je veranda.

"Televisie" kijk ik overigens middels een Apple TV met de NL-Ziet app erop. Werkt prima via de Wifi, en kun je ook meteen Netflixen, Videolanden, Prime'en, Disney Plussen, en middels Infuse alles op je NAS bekijken. Dus meer als 230v heb je niet nodig.
Ik heb in mijn overkapping een goedkope reguliere smart TV hangen. Mijn overkapping is volledig afsluitbaar maar uiteraard wel koud in de winter. Vooralsnog doet hij het al 3 jaar lang zonder problemen.

In de winter en herfst plaats ik deze hoes om de tv https://www.amazon.nl/Out...id=pla-384476549476&psc=1

[Reactie gewijzigd door Wieriemaster op 22 mei 2020 11:19]

Ja, en als de TV na een paar jaar stuk is, kun je een nieuwe kopen en is het nog steeds goedkoper dan een buiten tv.
Ik denk niet dat een normale TV het 1 herfst / winter overleeft........ misschien een zomer al niet. Corrosie op de printplaat gaat erg snel met veel vocht in de lucht. Nat wordt hij toch wel, ook al regent het er niet direct op.
Dat dacht ik ook, maar mijn relay boardjes in de buitenlampen overwinteren al 2 jaar zonder enige bescherming. Oke het is geen smd, en dus wat minder bezaait op de printplaat maar toch.

[Reactie gewijzigd door Chrisje1983 op 22 mei 2020 08:50]

Een normale TV is vrij open zodat warmte weg kan bij de printplaten. Jouw bordje zit denk ik een stuk beter verstopt ;)
Daar heb je een punt, maar de boardjes zitten in de lampenvoeten (wand/muur lamp), lucht met een hoge relatieve vochtigheid kan er zo in waaien ;)
Eigenlijk is dat ook niet verkeerd, want het droogt dan ook weer makkelijk. Door de lage dichtheid van de onderdelen en de beperkte hoeveelheid kan het waarschijnlijk wel jaren mee.
De prijs zal ook geen probleem vormen.
Als het bijna water dicht is, zoals een behuizing met IP55 rating, dan kan er toch vocht in komen, gewoon door dauw en condens, en dan droogt dat moeilijker. Er zal meer gedaan zijn om die TV bestand te maken daartegen. Ik denk dat die daarom zo duur is.
Er zal meer gedaan zijn om die TV bestand te maken daartegen. Ik denk dat die daarom zo duur is.
Een beetje de voorzieningen voor aangetroffen zoals voor "commercial displays", dat zijn die LCD reclameschermen die dag en nacht buiten staan.
Heb enkele jaren terug in Panama gewone tv's buiten zien hangen op overdekte terrassen. En het kan daar knap vochtig zijn. Als het regent is je zicht meteen beperkt zoveel water komt er naar beneden. En het gaat goed met die tv's, raar maar waar.
Wellicht staan ze dacht en nacht aan? Dan blijven ze warm en daardoor trekken ze veel minder vocht aan. Valt me anders enorm mee :)
Makkelijk. Een vriend van mij heeft er al 5 jaar 1 buiten hangen, haalt hem alleen met de herfst/winter naar binnen en dat ding doet het nog steeds.
Wij hebben vroeger jaren een oude iMac G3 buiten gehad, zomer en winter. Ging perfect!
Ik heb al jaren een pc’tje buiten staan met een beeldscherm onder een overkapping en die werken nog prima hoor, dus dat zal best meevoelen. Zolang je het een beetje afschermt tegen de elementen..
Elke ochtend condens vinden ze echt niet lekker.
Je zal buiten toch niet veel op die televisie zien, de helderheid van een doorsnee toestel is namelijk lang niet voldoende. In huis kan dat wel omdat het binnen altijd veel donkerder is dan buiten, zelfs al heb je een huis met veel glas.
Ik denk dat ze vooral in de avond gebruikt zouden worden, dan gaat het beter. Overdag zal zowel het contrast als de helderheid ruim onvoldoende zijn om er naar te willen kijken, lijkt mij.
Mijn ouders hebben een tv in de serre staan ook voordat die verbouwd is en er is totaal geen last geweest qua vorst en kou. Maar nu hebben we dat ook niet echt gehad.
Mijn ouders hebben een tv in de serre staan ook voordat die verbouwd is en er is totaal geen last geweest qua vorst en kou. Maar nu hebben we dat ook niet echt gehad.
Nee, ik heb misschien 3 x moeten krabben deze winter. 😥
+1Anoniem: 474132
22 mei 2020 08:30
Ook leuk voor de buren zo'n buiten tv, kunnen die ook meegenieten!
Heh daar dacht ik ook aan... op de promo foto's zie je een grote tuin, vrije omgeving. Moet er niet aan denken dat je elke voetbalwedstrijd (als die ooit weer komen) in de zomer mee mag genieten omdat de buurman zo'n unit aan heeft geschaft.
Voetbal is nog wel te doen, kan me heel wat ergere dingen voorstellen.
Dat je vrouw de Kardashians of Real Housewives of LA kijkt...
Daar is de prijsstelling niet naar, maar het zal wel goedkoper worden. Al denk ik dat de mensen die ervoor kiezen een tv buiten aan de muur te hangen, vaker mensen met een grote tuin zullen zijn. Dat gezegd hebbende, je hebt maar één liefhebber per vijf huizen nodig om lekker mee te kunnen genieten van voetbal. Vervelender vind ik persoonlijk de party speakers die om vier uur weer aangaan voor de after party en ook daar heb ik weinig last meer van dus ook dit zal wel wennen. Bovendien is samen voetbal kijken nog best wel leuk zelfs als je niet van voetbal houdt.
In Australië is een simpel belletje naar de politie dan voldoende om je buren via de politie te vragen of het wat zachter kan. Hier in NL zullen ze het waarschijnlijk op de stapel "het zal wel" komen te liggen.

Ergens wel kansloos dat je maar aan overlast gevend gedrag midden in de nacht moet wennen omdat andere niet aan hun omgeving willen denken op zo'n tijdstip. En ja, veelal werkt het zelf even netjes vraag of het zachter kan ook niet in dit land, of slechts he kortstondig.

Wat betreft voetbal. Niet iedereen hoeft dat per se te volgen maar even los daarvan. Heel irritant als je zelf ook aan het kijken bent en ze verderop het geluid hard aanzetten als dat net een paar seconden voorloopt. Er zit immers altijd wel een paar seconden verschil tussen Ziggo en KPN.
Ik heb een tegenovergestelde ervaring. Als er ergens een keer aanhoudende geluidsoverlast is, is ben langslopen voldoende. Of een appje, belletje.

Politie bellen is vaak niet bevorderlijk voor de onderlinge relatie en zal je (zeker op lange termijn ) echt niet altijd het gewenste resultaat opleveren.
Wees maar heel blij met die ervaring. Serieus, dat gaat vaak heel anders. Zal overigens ook best met buurt en buurtbewoners te maken hebben.

Jammergenoeg is politie inschakelen (of daarmee dreigen) het enige dat wel helpt. Die onderlinge relatie is er in mijn ogen toch al niet wanneer je geen rekening wenst te houden met buurtbewoners. Dan zal het mij persoonlijk een zorg wezen dat die ook niet beter gaat worden.
Dat is omdat we niet gewend zijn dat de politie langs kan komen in zo'n situatie. Ik heb in Australie 3 maanden in een hostel gewerkt en de buren belden regelmatig de politie vanwege geluidsoverlast bij ons... het lullige voor hen was dat de politie meestal constateerden dat de herrie bij hen vandaan kwam. Het heeft echter wel geleid tot een betere communicatie met de buren die daarvoor niet mogelijk was omdat ze dachten dat wij enkel overlast produceerden.
Was het hier maar half zo simpel om overlast te melden. Ook mijn ervaring is dat zelf melden niet helpt. Hier pas na dreigen dat de volgende keer de politie op de stoep staat bij ze enig effect.

Overigens, als je niet oppast krijg je nog een grote bek (of erger) ook wanneer je overlast meld.

Dat verschil is er ook al tussen Ziggo op TV en ZiggoGo |:(
Ik maak me juist zorgen dat juiste de mensen die het meeste overlast veroorzaken zo'n ding toch aanschaffen (dat geld regelen ze wel op de één of andere manier). Niet mensen met een grote tuin, die hebben daar volgens mij juist weinig of geen behoefte aan. Juist mensen die op elkaar geplakt wonen. Dan kunnen er meteen 50+ mensen meegenieten op geluidsstand "aso".

Overigens vind ik voetbal nog steeds verschrikkelijk om naar te kijken in welke vorm en/of met welk gezelschap dan ook.
Ook nu kun je tijdens een voetbaltoernooi al meegenieten als het weer goed is. Dan staan de deuren en ramen open en kun je drie huizen verder gewoon "meegenieten".
Ja en toch kan je daar weinig aan doen. Als de buurman alles binnen proportie houd is er niets dat je er aan kan doen.
Mensen in een normaal rijtjeshuis zullen zo'n televisie dan ook niet gauw kopen. Laat staan dat Henk & Ingrid daar geld voor hebben. Dit is meer iets voor evenementen en mensen met veel te veel geld op de bank. ;)
oh jawel hoor! Juist die mensen markeren graag hun territorium met takkeherrie.
Ja, maar niet op deze manier. Daar gebruiken ze geen tv van enkele duizenden euro's voor.
Oh je kan er donder op zeggen dat Henk & Ingrid dat ding op afbetaling aanschaffen :+
Grapje toch, waar hangen de 70" tokkie tv's?

Niet bij de beschaafdere 2 verdieners die in principe het kunnen betalen, maar bij de mensen waarvan je denkt als je de rest van het huis ziet dat ze beter het geld van die tv ergens anders hadden kunnen besteden.

Dus deze zullen ook gretig aftrek vinden bij de "wat zullen de buren jaloers zijn" types met teveel zwart geld waar ze niks mee kunnen behalve dit soort onzin kopen.

Eventuele nuance toevoegen naar smaak.

Het is een bepaald type mensen die een lompe tv hebben... en dat zijn nauwelijks de vermogende of hard werkende mensen want die kunnen hun tijd beter besteden dan achter de lichtbak.

Je herkent ze ook aan 6 dagen in de week bbq'en overigens.

[Reactie gewijzigd door Flagg op 23 mei 2020 22:43]

Nou, dat vraag ik me toch af. Vaak zijn dit soort apparaten ook status en hebben mensen die geen cent te makken hebben wel een gigantische tv en een telefoon van minder dan een jaar oud.
Nee hoor, mijn buurman heeft gewoon een ouwe medion scherm aan de schutting gemonteerd. Wij mogen internationale muziek mee luisteren.
Helaas de realiteit waar wij al 4 jaar naast wonen ;( Het is ook op geen enkele manier sociaal te gebruiken, daar je in 50-100m omtrek iedereen die 'zonder' in de tuin wil zitten die mogelijkheid afneemt.
Dit deel ik helemaal met je, gepaard met het constante BBQ'n van sommige buren...
Vergeet ook vooral de terras (hout)haard niet, want als je buiten TV kijkt krijg je het al snel koud natuurlijk, dus moet je wel lekker stoken zodat je buren én meeluisteren met RTL nieuws, én hun gordijnen weer mogen wassen omdat je ze uit het huis rookt ;)
Gepaard met het constant leven van sommige buren. Hadden ze maar geen tuin, had ik maar geen tuin. :'(
Of je koopt een huis waar je buren wat verder weg zitten.
Tja niet iedereen kan het vrijstaande leven betalen he makker
Als je het niet erg vindt om in het buitengebied te wonen dan is dat betalen minder een probleem.

Kies je ervoor, al dan niet gedwongen door beperkte middelen/familie/werk/whatever, om hutjemutje op elkaar te gaan wonen dan heeft dat zijn nadelen. En zolang de buren zich niet misdragen is het hetzelfde als klagen over een drukke weg of treinspoor naast je woning.

Leven en laten leven was ooit een beroemde uitspraak. Je buren zijn misschien ook niet content met jou als buurman.
Wat zeker zo is, is dat een provincie als Groningen of Drenthe het een stuk betaalbaarder zal zijn mbt vrijstaand wonen.

Voor de rest is het geven en nemen, en mensen op hun gedrag aan durven spreken, als men de deur dichtgooit, dan een paar avonden Slayer op max volume aanzetten (nooit gedaan, maar van vrienden gehoord dat dit erg effectief is).

Testament werkt ook goed, als alternatief voor Slayer.
Dit is meer voor de allerrijken denk ik als ik die foto’s zo zie. Hun buren wonen waarschijnlijk pas een km verder.
In principe is het niets anders dan die ongelooflijke irritante reclames aan de weg. Rijdt je 's nachts over de snelweg heb je ineens een bak licht in je giechel vanwege een reclamebord.

Dat moet echt verboden worden.
Behalve dat zo’n reclamebord (die wmb ook verboden mogen worden) slechts een paar seconden irriteert en de buren met hun reclamezenders de hele avond.
Als ik met die TV het gejank van de kinderen van de buren kan overstemmen, yes plz.
Liever voetbalgeluid dan kinderen.
Waterdichtheid is niet het enige gevaar bij buitengebruik. Zonlicht (uv) heeft een behoorlijk effect en verkleuring is het minste probleem.

Daarnaast is diefstal een serieus risico gezien dieven televisies als goede buit zien. Met een prijs tussen 3500 en 6500 is dit ook behoorlijk duur.
Dan wordt die kensington lock aansluiting eindelijk eens gebruikt.
Ja, dan is het echt goed beveiligd... https://youtu.be/as-CPdf-rKI
0Anoniem: 1350842
@gooos22 mei 2020 12:42
Uiteindelijk is alles tot x mm (weet even niet meer hoe veel) ook gewoon door te knippen met een vrij simpele schaal, en ook vrij lang kun je er nog met een slijptol doorheen. Je moet wel een flinke kabel aan je TV leggen wil je hem 100% zeker hebben liggen.
Da's helemaal waar. Op werk hebben we het jaren geleden na het zien van dit filmpje ook geprobeerd. Wij hebben het toen gewoon met papier en een plakbandje er omheen gedaan. Kinderlijk eenvoudig, je kan alleen je Kensington erna weggooien :D
Je hebt tegenwoordig zelfs bolt cutters op accu.
Een hagelbui wil je er ook niet op hebben denk ik, gezien je buiten iets wil zien zal het geen dik glas zijn.

En in alle promo shots hangt hij onder een overkapping.

Het lijkt mij dat het niet de bedoeling is hem constant buiten te laten hangen het hele jaar.
Ik ben enkele jaren terug in Panama geweest en daar hadden ze tv's gewoon buiten hangen onder een overkapping. En daar heb je twee mogelijkheden, het is droog of alle sluizen staan open. En dat ging goed, schijnbaar geen problemen met die tv's.
Tsja, dat geldt natuurlijk voor wel meer zaken binnen een tuin waar dit soort apparatuur geplaatst zou worden. Een big green egg van 1 à 2 duizend euro, eventueel een racefiets in de schuur van enkele duizenden euro's, etc. zal hier vermoedelijk niet zozeer ongewoon zijn. Uiteraard is en blijft diefstal bij dat alles een risico. Maar natuurlijk kun je er wel enigszins tegen weren. Hekwerk, schrikdraad, camerabewaking. Je kunt zelfs overwegen een gracht rondom je tuin te hebben liggen.

En uiteraard zijn dat allemaal geen oplossingen voor een kleine 20 - 30 vierkante meter tuin achter een rijtjeshuis. Maar is natuurlijk ook niet direct de doelgroep voor een outdoor televisie van 3500 - 6500 dollar.

Voor wat betreft het UV effect is het lastig om te zeggen wat de impact hiervan op dit toestel zal gaan zijn. Maar outdoor televisies op zich zijn uiteraard niet nieuw. En van wat ik daarvan heb gezien heb ik bij levensduur van dat soort apparaten niet direct het idee dat dit een grote impact heeft, hoewel uiteraard maar een klein aantal producten betreft en ook niet weet hoe de nieuwstaat daarbij was.

Persoonlijk zou ik mij meer zorgen maken over impact schade van bijvoorbeeld hagel. Waterdichtheid zit waarschijnlijk wel goed met IP55. De temperatuur ranges lijken ook in orde, wat ik online in ieder geval terug heb kunnen vinden rapporteert een andere site -30 tot 50 graden operating temperatures. Daarmee kun je het toestel het gehele jaar buiten laten hangen in vrijwel de meeste gebieden van de wereld. Maar ik vraag mij af hoezeer het scherm gevoelig is voor hagelstenen van het formaat golfballen.
Vraag me ook af hoe de tv omgaat met temperaturen van -10 graden of kouder. In bepaalde landen zal dit geen issue zijn, al zie ik dat hij ook in Canada wordt verkocht dus dat zou goed moeten zitten?
A product with an IP55 rating is protected against quantity of dust that could interfere with the normal operation of the product but is not fully dust tight. The product is completely protected against solid objects. It is also protected against water jets projected by a nozzle (6.3mm) from any angle.
In de zomer verschijnt tevens een professionele versie, die bijvoorbeeld door cafés gebruikt kan worden om sportwedstrijden op terrassen te tonen.
De televisie ondersteunt spraakbediening via Bixby en Amazon Alexa en ondersteuning voor Googles Assistent volgt 'binnenkort'.
Dat wordt vast "lachen gieren brullen" op het terras als mensen dit door gaan krijgen.

Of zou dit in de afstandsbediening zitten? Dat je de afstandsbediening oppakt, de microfoon knop indrukt om vervolgens tegen de TV te zeggen "Okee Google/Siri/Cortana/Alexa/Bixby (doorhalen wat niet van toepassing is) zet de TV naar de volgende zender" 8)7
Zal dan echt ‘muurvast’ gemaakt moeten worden. De prijzen van deze dingen zullen ze absoluut en zeker wel gejat worden.

Maarja je zal ze dan ook zien bij huizen met een flink landgoed eromheen of dat je het niet kan zien.
Deze zijn niet bedoeld voor de Nederlandse Vinex-tuintjes van 7 bij 10 meter. Maar daar worden ze ongetwijfeld toch geïnstalleerd. Met alle bijbehorende overlast.
Vraag mij serieus af wat de levensduur van dit product is. Heb tuis een tuinset, een BBQ die ik met een kap afsluit en dat staat er nu zo'n 5 jaar. Je zien inmiddels verkleuringen, zwakkere plekken etc etc. Niet gek ook in een land met regelmatig regen, soms kouden nachten in de winter. Kan mij haast niet voorstellen dat zo'n TV er na een paar jaar nog mooi uitziet aan de muur. Zal wellicht nog wel werken (door IP55), maar het oog wilt ook wat toch?
Volgens mij ook niet de bedoeling om het buiten aan de buitenmuur te hangen zonder enige afdekking. De voorbeelden laten toch echt wel een afdak zien waar die TV onder hangt.

Dus als je zorgt dat ie niet in de regen hangt en er geen zon direct op kan schijnen, valt de verkleuring wel mee lijkt me.
Jaaa! Voor als de bluetooth speaker nog niet genoeg is om mensen om je heen te irriteren.
Pas op voor het geven van uw mening: u wordt meten in de 'min' gemod.
Laatste 20 jaar hier nog nooit gedaan Henri
Voor rond de 40,- kan je een waterdichte hoes kopen voor je standaard tv, ik zie het nut van duizenden euro’s extra uitgeven niet zo

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee