Asetek introduceert gpu-waterkoeler die in pci-e-slot past in Alienware-desktop

Asetek heeft deze week zijn 'Rad Card' geïntroduceerd. Dit is een aio-waterkoeler voor gpu's. De koeler heeft het formaat van een videokaart, en kan in een pci-e-slot geplaatst worden. Het product wordt gebruikt in de Alienware R11. Het is onduidelijk of het product los verkocht wordt.

De Rad Card moet het volgens Asetek mogelijk maken om zowel een cpu als een gpu te waterkoelen in kleinere behuizingen. Dit is omdat de Rad Card geen losse radiator heeft, waardoor er ruimte overblijft voor een aio-waterkoeler voor de cpu. De koeler wordt geplaatst in een pci-e-slot, en heeft het formaat van een losse videokaart.

De uitbreidingskaart herbergt een radiator, een reservoir en een pomp. Ook zit er een blower-ventilator in de kaart verwerkt, die het geheel moet koelen. De koeler wordt onder andere gebruikt in Alienware's aankomende Aurora R11-desktop. Het product wordt in deze pc gebruikt om een RTX 2080 Super van Nvidia te koelen.

Asetek richt zich vooral op het produceren van producten voor oem's, dus het is niet zeker of de Rad Card ook wordt geïntroduceerd voor losse verkoop. Het bedrijf doet dan ook geen uitspraken over beschikbaarheid van de Rad Card. Wel stelt het bedrijf op Twitter dat niet alle Rad Cards naar Dell zijn verscheept. Vermoedelijk zullen we in de toekomst dus meer producten zien met deze gpu-waterkoeler.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

17-05-2020 • 17:14

63 Linkedin

Reacties (63)

Wijzig sortering
Op overclockers.ua staat er een plaatje waar ze het hebben over 69% minder geluid en 20% lagere temperaturen. Ook is te zien dat de GPU alsnog een blower fan heeft, waarschijnlijk om VRM's, memory modules en andere componenten te koelen. Maar goed die zal niet hard hoeven werken in deze setup.

Persoonlijk ben ik altijd een beetje sceptisch over videokaarten met een AIO. Als er iets gebeurt met die AIO dan is je videokaart waardeloos, hij zal vast niet gaan lekken maar een kapotte pomp of problemen met permeation zijn een reëel risico.
Wacht even, de voordelen van waterkoeling zijn toch dat je een groter koeloppervlak kunt bewerkstelligen, door de bron van warmte en de warmte-afgifte te scheiden, naar bijvoorbeeld een 280mm rad.

En nu introduceert Asetek dus een radiator die gekoeld gaat worden door één lullige blower fan...
8)7
Feitelijk heb je nu meer ruimte om aan de ene kant meer energie op te nemen van het CPU of GPU block, en aan de andere kant meer ruimte voor een radiator om de energie weer af te geven aan de omgeving. Om dat je die totale ruimte nu kan gebruiken om dat af te voeren in plaats van alleen een paar koelvinnen zou het nog steeds een verbetering kunnend zijn. Maarja, meten is weten en ik zie nog geen metingen ;-)
Alleen dumpt deze "radiator" zijn warmte dus weer in de kast.

En voor een echt klein systeem (ITX), is deze oplossing toch te lomp. Daar heb je vaak geen ruimte voor twee gevulde PCIe sloten.
2 pci-e sloten?
Elk deel is al 2 sloten dik plus de overlapping, dus 5 sloten dik, dat gaat echt geen ITX worden ;)
Inderdaad, en als je toch niet ITX gaat waarom niet een traditionele waterkoeler? Die waarschijnlijk beter presteert
Omdat je in de meest gangbare ITX cases alleen ruimte hebt om of je CPU of je GPU te koelen met water.

@Jeroenneman een blowerfan is juist bedoelt om de warmte uit je case te blazen, niet in.
Het is daarentegen wel een goede oplossing voor als je geen custom waterkoeling wilt bouwen maar wel je CPU en GPU wilt waterkoelen.
Voor de CPU kan je de AiO ergens aan de bovenkant of voorkant van de case monteren, en voor de GPU heb je een oplossing als dit.
Zo zie ik het tenminste, hoop dat dit enigszins logisch klinkt.
Kunt ook gewoon een kaart kopen met waterkoeling. Dan monteer je de radiator daarvan aan de achterkant, onderkant etc.
Zal denk ik stiller zijn dan dit.
Dat werkt dus alleen als je ruimte hebt, stel dat de enige 'ruimte' een set PCIe slots is, dan is dit een oplossing.
zoals welke behuizing? Deze set kost je minimaal 4x pci-E slots als het al niet 5 worden gezien de slangen. Kan me ook maar 1 kast bedenken die dit probleem heeft welke de Lian Li PC-O7S is die in totaal 4x expansion slots heeft. Weet niet of hier een markt voor is gezien je met waterkoeling juist een stil systeem wilt hebben en niet alsnog een blower fan in je kast wilt proppen (waar Nvidia en AMD nu net eindelijk van zijn afgestapt, AMD de voldgende generatie als ik goed heb)
De Alienware R11 bijvoorbeeld.
Dat is ook een prebuilds die ermee geadverteerd word :) en volgens mij ook op ontworpen is. Ben es benieuwd naar de prestaties als er reviews zijn. Prestaties en prijs zijn belangrijk en op welke gpu kan je het allemaal proppen.
Ik heb de Node 804, wat een mATX is en daar zou deze koeling fantastisch bij zijn. Koele lucht wordt vanaf voorkant de kast in geblazen.

Denk dat deze voor een paar % overclock best zou kunnen helpen.

Of het ook prijs/performance technisch een oplossing is, is een 2e. Ben benieuwd naar echte resultaten.
In een Node 804 zou het net moeten passen, je hebt 5 brackets beschikbaar. Even in de aanname dat je moederbord ook de PCIe-16x als eerste slot heeft, anders kom je nog in de knel.

In mijn, G325 gaat dat niet passen. Dat is ook een mATX chassis, maar vanwege de HDD/ODD cage kan je geen grote VGA kaarten plaatsen in het eerste slot. Dus ik heb een mobo dat eerst een PCIe-4x slot heeft en dan pas het 16x slot. Naast de dubbele koeler die al op de kaart zelf zit is er dan dus geen ruimte meer over voor die radiator. Het chassis heeft namelijk maar 4 brackets.

Ik zie dit meer als een product dat bedoeld is voor ATX chassis, want dat is het enige waar het echt goed in zal passen. Als compactheid echt belangrijk is in een kleine mATX build of in een ITX build, dan is een custom loop vaak de enige oplossing.
Bijkomend voordeel van een custom loop is dat je het grootste deel van je loop kan meenemen naar een nieuwe build. Dat kan met AIO oplossingen in de regel niet.
aan de andere kant, als jij een moederbord hebt met ruimte voor 4 a 5 sloten of van die moederborden met 2x x16 met NVME's in de tussenliggende ruimtes.
dan betekend dat vaak ook andere dingen

Te eerste zit je voeding ook nog ergens
laat ik voor het meest compacte design gaan en zeggen dat de voeding voor het moederbord zit met zijn fan naar beneden... dan is er boven het voedingscompartiment ruimte voor de hddcage... met aan de voorkant een op zijn minst een 120mm fan dan is er bijna zeker ook ruimte voor een wat dunnere radiator.

ten tweede zit de voeding niet boven het morderbord, dus is er ruimte voor een top fan
maar doordat het een atx mobo is en er bijna zeker een hdd cage + voeding voor zit is er bovenin ook zeker ruimte voor een 240 radiator.

dan is er nog de achterrkand waar bijna standaard boven het i/o-plate nog een 120mm fan zit... ruimte dus voor 2 aio videokaarten + een cpu met 240mm
En als je die ruimte hebt dan gebruik je dit ding idd waarschijnlijk niet.
Het klinkt logisch, maar dat is het niet. Een heatpipe-based luchtkoeler is heel effectief. Een heatpipe is erg goed in het transporteren van warmte-energie. Water kan ook goed warmte opnemen (en meenemen door het rond te pompen). Waterkoeling kan interessant zijn t.o.v. heatpipe based luchtkoeling als de pomp stil is en krachtig (dat lijkt me hier niet), een groot koeloppervlak heeft (gezien het formaat valt dat erg tegen), grote/stille ventilatoren gebruikt (is hier niet) en eventueel de warmte transporteert naar een plek waar deze beter is af te voeren (geen verandering t.o.v. blowermodel koeling).
Kortom, van de vier redenen is er hier nu geen die me overhaalt dit product überhaupt te overwegen.

Waterkoeling heb je alleen "nodig" om meer overclock te halen, of omdat je het leuk vindt om te hebben. Qua stilte hoef je het niet te doen. Luchtkoeling is in >95% van de computers afdoende om stil/onhoorbaar je systeem koel genoeg te houden.
Met een blower ontwerp dump je de warmte toch juist niet in de kast?
Nope, een blower kaart forceert de lucht door het pcie-slot heen de kast uit
Ik heb juist expres een blower stijl koeler in mijn kast omdat die NIET de lucht in mijn kast dumpt. Eerder had ik een zwakkere videokaart met 3 fans, en waren alle componenten zo'n 30 graden warmer. Blower stijl koeling is enorm goed in voorkomen dat er warmte in je kast terecht komt.
offtopic: Als het 30 graden scheelt zou ik eerst even naar de gewone airflow gaan kijken ipv. de schuld geven aan een 3fan kaart.
Alleen dumpt deze "radiator" zijn warmte dus weer in de kast.
In tegendeel, deze covector (want stralen doet zo'n ding nauwelijks, zelfs nog minder dan een normale, onjuist benoemde, radiator) blaast juist de warmte uit de kast. In die zin (kortizichtig, I know) niet veel anders dan een "standaard" opstelling.

[Reactie gewijzigd door Verbruggen op 17 mei 2020 18:50]

Blower fan dumpt traditioneel aan de achterkant (io zijde) uit de kast, zo ook deze.

Op zich een punt mbt ITX, alleen gaat deze kaart dus naar OEMs en niet direct naar de consument.
Voor een OEM is zal dat een minder kritisch punt zijn.
Er zitten niet voor niets ventilatorgaten aan de achterkant.
De warmte wordt dus met behulp van de blower de kast uitgewerkt.
Koele lucht moet dus wel goed de kast in kunnen. Dat dan weer wel.
Alleen dumpt deze "radiator" zijn warmte dus weer in de kast.
Hoezo? Blaast hij de warme lucht niet weg langs de achterkant?
Het is overduidelijk een blower type wat alle lucht direct de kast uit blaast.

M.b.t kleine systemen maakt het weinig uit. Het gaat om welke deel van de kast je kan gebruiken voor een koeling oplossing.
Het is misschien niet ideal voor een ITX formaat maar feitelijk moet je kast het ondersteunen en niet je moederbord.
Je kan je rad/res/pomp buiten het moederbord oppervlakte plaatsten zoals een traditioneele kast dat doet. Of gebruik maken van de PCI zone beugel van je kast.

Of het veel herrie maakt is een heel ander topic.
De website noemt dan ook enkel een winst ten opzichte van air cooling van 6% maximaal. Zal in veel gevallen, als je al beschikt over een niet stock cooler, een marginale winst zijn denk ik
6% en waarschijnlijk veel en veel stiller.
Overclocking doe in al lang niet meer, maar ik wil wel een zo performant mogelijk systeem met zo weinig mogelijk geluid. Mijn AMDXT5700 is toch echt heel luid, alles wat de geluidsproductie kan verlagen, juich ik alvast toe.

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 17 mei 2020 19:29]

Nee hoor zeer waarschijnlijk niet echt stiller dan een normale blowerstyle koeling. Of je nou de videokaart met een stofzuiger koelt of een kaart waar de warmte van een videokaart in vrij komt maakt echt bar weinig verschil.

Wat met water vooral fijn is is dat er wat bufferwerking is doordat het water veel energie kan vasthouden, kleine pieken zullen hiermee opgevangen worden.

Als ze nou op beide kaarten zn blower zouden zetten, dan kunnen ze beide zachter draaien en stiller zijn.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 mei 2020 18:15]

Die bufferwerking is alleen op een GPU wat minder zinnig omdat je daar veel vaker lang een zware load op zet (tenminste, als je gaat gamen). Verder is het wel zwaarder denk ik... Ik zie het voordeel dus ook niet zo. In de laptop vraag ik me af of je niet beter af bent met een reguliere koeling vanwege dat gewicht (eventueel een vapor chamber). En in een desktop slaat het al helemaal nergens op want het is in feite exact dezelfde koeler die anders direct op de GPU gezeten had, maar dan 'with extra steps'.

edit: Eh, geen idee waarom ik laptop las waar desktop staat in het artikel... vond het al erg vreemd :+
Nou ja, erg raar ding. Ik kan me niet voorstellen dat dit veel beter gaat werken dan gewoon een GPU met een eigen blowerkoeler.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 17 mei 2020 19:16]

Alle beetjes helpen.
Een custom koelblok lijkt me zo vet !! Eentje die mijn hele kastruimte gebruikt en dan een 1 heel stille fan
Iemand hier op tweakers met de nodige CnC kennis die me wil helpen. :9

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 17 mei 2020 19:34]

En dat ook nog eens met lucht die binnen de kast circuleert.
Vraag ik me ook af of alleen de gpu gekoeld word of de hele kaart.

Als het alleen de gpu is dan word de rest lekker warm.

Ga er vanuit dat dit voor een kleine oc zal zorgen.
Maar geen extra stilte. En dat verwacht ik zelf juist van waterkoeling
Wacht even, de voordelen van waterkoeling zijn toch dat je een groter koeloppervlak kunt bewerkstelligen, door de bron van warmte en de warmte-afgifte te scheiden, naar bijvoorbeeld een 280mm rad.

En nu introduceert Asetek dus een radiator die gekoeld gaat worden door één lullige blower fan...
8)7
je vergeet een paar dingen als je goed naar de foto kijkt dan lijkt het erop dat het zo goed als één grote radiator is die lucht van binnen de kast opzuigd en vervolgens naar achteren stuuwt als mijn veronderstelling klopt dan is het grote voordeel vooral dat er meer lucht door het koelblok kan en dat deze iets verder van de gpu af zit dan wat op een normaal 2slots koeleropstelling mogelijk zou zijn.

persoonlijk zou ik meer heil zien in een degelijke kast+pomp+reservoir+360mm-rad opstelling met een aantal losse (of schoefkoppelingen gebaseerde koelblokken voor videokaarten en cpu's gewoon de case kopen en de juiste add-on blokken slangetjes erin draaien en vullen maar.
TL;DW: Meer radiator is beter, ongeacht wat Corsair of iemand anders "simuleert".
Niet als je ze stapelt zoals Linus deed. De laatste rad is dan weinig effectief omdat het verschil in temperatuur van de lucht en het water te klein is.
Ze hebben een watergekoelde server waar ze 3 rads tegenelkaar hebben staan, ze hebben er een tussen uitgehaald en dat had een negatief effect op de temperatuur.(dit zeggen ze ook in de video)

maar je zit wel met diminishing returns

[Reactie gewijzigd door dakka op 17 mei 2020 19:07]

Iemand heeft de video niet gekeken volgens mij.
Volgensmij is dat niet zo.

Er is een tipping point netzoals dat warm water minder snel kookt dan koud water.

Er is een optimale rad temperatuur om maximale heat afgifte te berijken in btu.

Maar je rad van verse lucht voorzien op een goede airflow is het meest belangrijke en het doel van waterkoeling.

De water koeling is immers alleen maar transport net als een koelblok.

Ook voor koelblokken geld dat meer oppervlak niet altijd beter is kijk maar naar de benchmarks.
Er is een punt op dat meer rads toevoegen geen verschil meer maakt. Namelijk als je al genoeg rads hebt om je water nagenoeg op kamertemperatuur te houden. De temperatuurdaling door meer rads zal niet lineair zijn, maar meer rads zal praktisch altijd voor betere temps zorgen.
En wat heeft dat met dit probleem te maken. En nog steeds geldt meer radiators is beter. MAAR je moet wel voor genoeg verse lucht zorgen.
door één lullige blower fan...
2 blower fan's.

Een op de GPU zelf, en een op de apparte radiator.

je hebt dus ongeveer 2 keer de koelprestaties van een traditionele blower-style GPU koeler
Ik heb nog zo’n piramide ding uit 2015 of 14.
Is haast onmogelijk om de waterkoeler te vervangen vanwege het feit dat alles, incl afmetingen, custom ontwerp is.

Zelfde geldt voor de voorste 2 fans die je niet zomaar kan vervangen vanwege de afmeting, manier van inzet en manier van plug voor de fancontroller, normaal is dat een 4 pin ding, maar nee, alienware heeft er een custom 3 pin van gemaakt.

Nooit meer.

Edit : hoewel ik wel moet zeggen dat het moederbord en hardware, uitermate stabiel is en lange tijd blijft.
Op dat gebied, ook met vervanging videokaart door een eigen kaart, gebeurt er nooit wat, nooit een crash of wat dan ook.
Ding staat iedere dag aan sinds februari 2015 dus op zich behoorlijk stabiel.

[Reactie gewijzigd door Bozebeer38 op 17 mei 2020 17:43]

Dat is dus het moment dat ik knip, strip en soldeer.... Maar begrijp je punt. ;)
Je soldeert de fan naar het juiste formaat en op z'n plek? :+
Zeker! 2 YouTube video's en dosis zelfvertrouwen meer heb je niet nodig.
Edit : hoewel ik wel moet zeggen dat het moederbord en hardware, uitermate stabiel is en lange tijd blijft.
Op dat gebied, ook met vervanging videokaart door een eigen kaart, gebeurt er nooit wat, nooit een crash of wat dan ook.
Ding staat iedere dag aan sinds februari 2015 dus op zich behoorlijk stabiel.


Is dat bijzonder? Met m'n eigen builds heb ik eigenlijk de afgelopen jaren ook nooit gezeik gehad.
Iedere keer dat ik naar de binnenkant van een Alienware kijk zie ik een zooitje aan koelmogelijkheden en semi-custom onderdeelindelingen.

Jammer dat er voor die prijs niet gewoon iets strakkers neergezet kan worden.
Dat komt omdat het gewoon dure Dell's met lichtjes zijn. Allang niet meer de Alienware van vroeger.
Vraag me af hoe een radiator überhaupt werkt met een blower koeler. Dat moet een hele rare dunne radiator zijn...
lijkt me gewoon een kwestie van een buizen radiator gebruiken en de vinnen goed oriënteren.
Ik dacht altijd dat waterkoeling bedoeld was om zo vlug mogelijk de warmte uit een onderdeel / kast te halen en dan buiten de kast weer af te geven aan de omgevingslucht.
Dit lijkt mij verdacht veel lijken op: we halen de warmte snel van de GPU/CPU en dumpen het in de kast en een beetje er buiten.
Het zal misschien wel werken maar ik zou toch liever een systeem maken die de warmte echt tot ver buiten de kast afvoert.
Het is een blower stijl koeler, die zijn wel gemaakt om de lucht echt in een duidelijke richting door de kaart te duwen. Die koelers zijn redelijk goed in voorkomen dat de warme lucht in je kast komt. Ik heb een SFF kast, heb daar ooit een standaard 3 fan videokaart in gehad, en heb nu een iets krachtigere kaart met blower stijl koeling. De huidige setup houdt alles zo'n 30 graden koeler, puur doordat de warme lucht niet meer blijft hangen.

Ik vind het wel een raar idee. In plaats van een blower stijl koeler op de kaart, voer je de warmte naar een andere kaart die alsnog een blower heeft. Hoeveel winst maak je daar dan mee? Je verplaatst vooral het probleem, in plaats van het op te lossen. Je zal wel iets meer ruimte voor koeling hebben, maar ik vraag me af of het echt zoveel beter is dan een blower stijl koeler direct op de kaart. Laat staan een 3 fan setup als je een beetje grote kast met een paar case fans hebt, of een joekel van een radiator met 2x 120mm of 140mm fans erop. Ik verwacht dat de laatste 2 toch beduidend beter zullen werken.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 17 mei 2020 18:03]

Het is een videokaart van 4 slots dik, dan zou ik zeggen dat een radial fan niet meer nodig is. Je zou bijna net zo goed een normale fan (of meerdere) dwars op de kaart kunnen zetten en gigantische radiatoren gebruiken, waardoor de warme lucht ook naar buiten geblazen wordt. Daar zullen vast haken en ogen aan zitten, maar dit snap ik ook helemaal niet.
Je Kolink kast is ook niet echt een high-end behuizing berekend op een dijk warmte van een high-end GPU (je GTX780 heeft een TDP van 250 watt :X )
Buiten dat is met wat tuning en aanpassingen in je koeling een standaard kaart prima koel te houden in een SSF behuizing ;)

Zo'n rad card is gewoon een leuk marketing ding om te zeggen dat de kaart water gecooled is. Iedere SSF (sub 20L volume) liefhebber snapt wel dat dit niet echt handig is qua ruimte.
Klopt, mijn kast is absoluut niet erop berekend. Maar het laat wel zien wat voor verschil het type koeler kan maken.
Ik snap niet wat je als verschil zit tussen dit en normale waterkoeling. Beide bestaan uit een pomp, heatsink, tubes en hebben vervolgens een radiator die tegen de buitenkant van de kast zit met een ventilator die de lucht van binnen de kast naar (in de meeste gevallen) buiten blaast.
‘Industry’s 1st Slot-in PCIe Radiator Card’
Muwa, dat weet ik niet zo. Ik heb hier nog een Thermaltake Tidewater uit 2006 hangen in een retro PC’tje. Komt uiteraard uit een compleet ander tijdperk, maar de werking lijkt mij in principe hetzelfde.

Leuk om te zien dat een soortgelijk design terugkeert. Na Thermaltake heb ik nooit meer hier een fabrikant een draai aan zien geven.

[Reactie gewijzigd door TheAviator op 18 mei 2020 14:05]

Leuk idee, maar, ik gok met die ene blower fan op een tekort aan airflow en dus koeling misschien ?
Verder is de plaatsing van extra koeling qua locatie prima, in wat slots, maar het nut er van op deze manier is beperkt. Als het zorgt voor meer airflow in de lengte, en via een fatsoenlijk gaat aan de achterkant naar buiten, zou het vast al beter werken ?
het is niet het eerste ontwerp van een slot koeler, ik heb hier thuis nog eentje liggen die al enkele jaren oud is en ook goed werkt, is maar 1 slot dik

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee