Delta verhoogt uploadsnelheid eind deze week naar maximaal 125Mbit/s

Delta verhoogt eind deze week de uploadsnelheid van zijn kabelabonnementen. Voor consumenten is de nieuwe uploadsnelheid maximaal 100Mbit/s, bij zakelijke abonnementen met een business pack gaat dat tot 125Mbit/s

De snelheid van 100Mbit/s of 125MBit/s komt naar de twee duurste abonnementen, met downloadsnelheden van respectievelijk 400Mbit/s en 1Gbit/s. Met name het 400Mbit/s-abonnement gaat er flink op vooruit, de uploadsnelheid was daar slechts 15Mbit/s voor consumenten. Bij het gigabitabonnement was dat 40Mbit/s.

Delta verhoogt ook de uploadsnelheid bij de goedkopere abonnementen met een downloadsnelheid van 100Mbit/s en 200Mbit/s. Zakelijke versies met business pack, een extra optie die 15 euro per maand kost, krijgen relatief nog meer uploadsnelheid.

Volgens Delta worden de wijzigingen kosteloos doorgevoerd vanaf eind deze week. Klanten moeten hun modem herstarten om de nieuwe snelheden te kunnen gebruiken. Eind vorig jaar kondigde Delta al aan de uploadsnelheid naar 100Mbit/s te verhogen, toen was nog niet bekend dat er ook een optie voor 125Mbit/s kwam.

De uploadsnelheden van kabelaar Delta zijn nu veel hoger dan die van Ziggo. Laatstgenoemde gaat tot maximaal 50Mbit/s. Kabelinternet van Delta is echter alleen in Zeeland beschikbaar. Delta denkt dat steeds meer mensen de komende jaren thuis zullen gaan werken en zegt dat de verhoogde uploadsnelheid voor die doelgroep belangrijk is.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

24-03-2020 • 18:34

77 Linkedin

Reacties (77)

Wijzig sortering
De keuze is vaak alleen delta. KPN haalt hier 4 mb/s. Zeelandnet dus aan het einde van deze week 400/100, prachtig!
Ik had voordat ik Delta had KPN, op mijn locatie wordt 150Mbit gehaald met KPN, ik ga dan ook weer terug naar KPN als dit Delta contract afloopt, bij KPN had ik veel stabieler internet, bij Delta heb ik meerdere keren per dag dat de verbinding eventjes dramatisch is, voor een minuut ongeveer, heel irritant.
Heb je al contact gehad met Delta om het op te lossen? Klinkt als een signaal wat niet helemaal lekker binnenkomt.
waarschijnlijk teveel demping in een kabel, kunnen ze zo oplossen als je even belt
Nog nooit gehad, inderdaad even bellen om het op te lossen!
Het is misschien geen XS4ALL maar uiteindelijk lossen ze je probleem wel op hoor. 1ste lijns is vaak niet echt super (waar wel?) maar als er een probleem is op jouw headend of met je modem komen ze daar gewoon achter.

Maar je kan ook gewoon boos blijven en weg gaan, je hebt altijd een keuze :) Ik heb al de hele week thuis gewerkt via vpn via mn zeelandnet/delta verbinding en ondertussen zitten de kids te gamen en netflix te kijken, als ik tplink kijk (mn router staat in bridge modus) zijn er meer dan 20 devices geconnect en alles werkt als een tierelier, kom maar op met die extra upload, heb er zin in!
Delta NV heeft er niets meer mee te maken. Het bedrijf heet tegenwoordig DELTA Fiber Nederland en is ook eigenaar van Caiway.
Dit zijn nou prima uploadsnelhedn! Als Ziggo ook eens die richting op zou gaan voor z'n duurste abo's zou ik direct om zijn, nu blijf ik lekker hangen op 300/40, want de meerprijs voor die 10mbit extra upload doet het hem niet voor mij.
tja als je noot streamt dan heb je het ook niet nodig, backuppen naar de cloud of blaze doe je vast en zeker ook nooit
Al zou het hele gezin in 4k streamen, dan nog trek ik die 300mbit niet vol. Leuk om af en toe SABnzbd te zien knallen, maar of die een half uur of een uur bezig is, daar word ik niet echt zenuwachtig van. Upload naar de cloud daarentegen wel en daarom zou een hogere upload meer dan welkom zijn.

Feit blijft dat je vroeger je een verhouding van 10:1 tussen down- en upload had, in de nieuwe abo's is dat al 20:1 geworden. A
Hogere uploadsnelheden zijn enorm belangrijk. Een ondergeschoven kindje in de aanbiedingen van internetproviders. Ze slaan je om de oren met gigasnelheden, maar vergeten te melden dat het uploaden als een slak gaat. Met thuiswerken is upload wel degelijk belangrijk en zijn symmetrische verbindingen van 100/100Mb/s misschien wel belangrijker, dan 1000/40Mb/s netwerken. In dat opzicht loopt ook de kabel (om maar niet te spreken van VDSL), hopeloos achter op glasvezel.
Mwoch, da's wel erg kort door de bocht en heel sterk afhankelijk van welke vorm van "thuis werken" er wordt toegepast. Conventionele thuis-werkers hadden inderdaad baat bij hoge uploads, maar da's eerlijk gezegd al wel een beetje gedateerd inmiddels. Werk je met OneDrive / SharePoint / Teams (dus de Microsoft-oplossingen) dan is het allemaal een heel stuk minder van belang. Uploads worden afgehandeld op het moment dat het uitkomt op de achtergrond, en worden niet geforceerd doorgeduwd zoals vroeger het geval was. Gevolg is dus dat het vrij weinig uitmaakt in de praktijk of je excel-sheet of word-documentje nu 10 seconden langer of korter erover doet om te worden weg geschreven. Best een ideale oplossing in dat opzicht
Teams-meetings (voorheen skype for business) kan je ook met relatief weinig bandbreedte prima afhandelen. Ook daar heb je het niet echt nodig. Voor heel veel mensen is daarmee de druk al heel behoorlijk van de ketel daarin En niet alleen Microsoft is inmiddels deze weg in geslagen, maar ook bijvoorbeeld Adobe, Autodesk, Google, Exact etc etc De een na de ander zie je de beweging naar werken vanuit cloud als dienst maken. Wat dat betreft is de conventionele VPN-constructie wel redelijk aan het eind van z'n leven aan het komen.
Bij ons zijn alle diensten via IP geblokkeerd, enkel kantoor IP heeft toegang tot betreffende diensten. Dus juist bij ons is VPN alleen maar belangrijker aan het worden!
Dat is minder en minder gebruikelijk. Bij ons is bijna alles beschikbaar zonder VPN, maar enkel via TLS 1.3 én je moet het juiste cliëntcertificaat hebben (en dat komt via device management automatisch binnen).

Aan werkresources kunnen op mijn computer en telefoon zonder een VPN-verbinding is enorm handig.

Vergelijkbaar met BeyondCorp: https://cloud.google.com/beyondcorp

Trust komt van een device, niet van een netwerk.

[Reactie gewijzigd door AmbroosV op 24 maart 2020 20:56]

Klinkt niet als een heel praktische invulling eerlijk gezegd. Het is juist ontwikkeld om op een veilige manier content met collega's te kunnen delen zonder vpn te hoeven op te bouwen of andere rare trucs uit te moeten halen... Om er dan een policy tegenaan te zetten die dat voorkomt klinkt als compleet de plank mis slaan imho. Je haalt daarmee in 1 streep de hele kracht van Teams, Intune etc onderuit 8)7
Het zijn geen rare trucs. Elk apparaat dat ik van IT krijg is volledig automatisch geprovisioned, ik moet helemaal niets doen. Het is logischerwijs / om veiligheidsredenen niet toegestaan om interne data op een niet-corporate device te hebben staan.

We gebruiken ook wel SAAS-dingen voor mail en documenten, maar je moet verplicht met SSO aanmelden. Die SSO is opnieuw enkel beschikbaar op managed devices.

Voor IT is het natuurlijk wel redelijk wat werk, maar vanaf een bepaalde schaal is dat de moeite wel waard.

(We hebben wel nog een VPN voor bepaalde speciale scenario's, en ook die VPN is enkel bruikbaar op managed devices.)
Intune biedt juist die managed device mogelijkheden daarin, en valt helemaal te integreren in je bestaande AD-structuur, inclusief Seamless SSO voor de microsoft-diensten. Geen VPN nodig, geen andere infrastructurele changes die noodzaak kennen, maar alleen gebruik maken van de bestaande tooling die Microsoft en het Azure-platform bieden.
Uiteraard kan je daar ook nog je eigen certs aan vast knopen, maar je kan je afvragen of je dat wil en of dat nodig is. De slager op de hoek heeft heel andere behoeftes daarin dan een bank om maar wat te noemen natuurlijk. Dat zal je enigszins tegen elkaar af moeten zetten uiteraard. Wij bedienen een groot aantal klanten op redelijk vergelijkbare wijze, waarvan grofweg 75% volledig cloud-based werkt, zonder ook nog maar een server op locatie, of een VPS oid, maar met uitsluitend SaaS van Microsoft uit.
Daar hebben de boys een enorme slag geslagen waarvan helaas de rest van software-land de boel amper in blijkt te kunnen bijhouden zo hard gaat het. De grote software-producenten proberen wel die kant op te bewegen, maar er zijn er maar heel weinig die dat ook echt waar blijken te kunnen maken voor alsnog. Wat dat betreft loopt Microsoft niet een paar lengtes, maar een paar kilometer voor de rest uit, en zijn hier nu een marktpositie aan het verwerven die ze naar mijn idee de komende jaren heel erg veel plezier gaat opleveren. De een na de ander stapt over naar deze werkwijze, en je merkt zeker nu dat iedereen thuis gaat werken dat de vraag ernaar explodeert. Met name laptops zijn niet aan te slepen op het moment zo ongeveer. Intune met Autopilot is echt een enorme uitkomst daarin gebleken.
Het hangt er maar vanaf wat je nodig hebt. Akkoord dat je voor SaaS-gedoe niet direct veel nodig hebt buiten SSO. Wij hebben echter een massa interne tools die we achter TLS 1.3 + cliënt cert steken.

(De clients bij ons zijn macOS, Windows, Fedora en Ubuntu naar keuze, dus een 100% Microsoft-oplossing werkt ook lang niet voor iedereen.)

[Reactie gewijzigd door AmbroosV op 25 maart 2020 00:00]

Hangt heel erg van de vorm van thuis werk af. Zowel mijn vader als vrouw kunnen prima met enkele Mbps af. Omdat de 1 inlogt op een computer op het werk. En de andere vrij kleine documenten verwerkt. Dus om te roepen dat het weldegelijk belangrijk is hangt van je type thuis werk af. Ik durf eerder te zeggen dat je voor de meeste prima weg kan de huidige 10-40 Mbps af kan. En dat er maar enkele zijn die echt 100+ nodig hebben.
Doorgaans zit je met thuiswerken prima met enkele mbits, of minder zelfs.

Ja, upload is belangrijk, maar slechts voor een beperkt aantal mensen.
Inderdaad. De gemiddelde VDI (remote werkplek) sessie loopt van 2Mbit tot 10 Mbit. Daar is niet veel voor nodig tenzij je 3D gaat tekenen. En dat wil je niet in een remote sessie.

Latency is echter wel belangrijk. Als je met je muis klikt dan wil je direct response zien en daar maakt glasvezel wel echt een verschil.
Is een beetje afhankelijk van welke VDI-vorm je kiest. In Hyper-V kan je daar inderdaad nog wel eens tegenaan lopen, maar met PCoIP-based VDI's (VMWare) heb ik daar nagenoeg nooit problemen mee voorbij zien komen. Alle twee kennen hun eigen voor- en nadelen, dus het is niet gezegd dat PCoIP daarmee dus ook beter is... het is anders.
Waar is die goeie ouwe tijd gebleven waarbij je op 64kbit een of meerdere citrix sessies kon opstarten wat office/erp gerelateerde taken voldoende was. :z

[Reactie gewijzigd door powerboat op 24 maart 2020 19:47]

Echter hebben ze niet alleen particuliere klanten maar ook (kleine) bedrijven. Deze hebben er met al die thuiswerkers veel baat bij om wat meer upload snelheid te hebben. Op het bedrijf waar ik werk zitten we aardig aan het maximum van de lijn momenteel.
Echter hebben we het hier over consumenten.
Zakelijke versies met business pack voor consumenten?
Neehoor, we hebben het over theelepeltjes dus ik heb gelijk :+
Het is inderdaad belangrijk, en zeker in de huidige thuiswerk periode. Maar het is ook wel begrijpelijk dat de verhouding is ontstaan, over het algemeen wordt er gewoon veel meer gedownload dan geupload. Dus een verhouding is niet erg, alleen de enorm trage upload die we nu hebben gaat te ver. Denk dat vele nu op een upload zitten die 10-20% is van hun download, dit kan toch tenminste 50% zijn? (al is volledig symmetrisch natuurlijk de ideale wereld voor consument)
nog geen eens, ziggo zit nog geen eens op 10% met die 1gb download snelheid, wat ze kunnen gev moeten ze ook kunnen acepteren dor de zelfde kabel , daarom heb ik xs4all gemomen met 220/65mbit
Anoniem: 120539
@William_H24 maart 2020 19:03
Ook voor het uitwisselen van bestanden onderling tussen vrienden en familie is upload relevant.
Jammer dat ik niet in Delta gebied zit; als Ziggo dit ook zou doen zou ik overstappen van DSL naar kabel.
Zo belangrijk is upload, of snelheid überhaupt niet. Ik gebruik al jaren 50mbit (glasvezel, dus up en down) en kan alles wat ik wil. Bewust gekozen voor glasvezel omdat ik ook wel eens wat data via de NAS wil delen met anderen. Toegegeven: een flinke download via Steam laat even op zich wachten, maar 4K60p HDR via youtube: geen enkel probleem.
Maar dat is nu juist het punt. Symmetrisch 50/50 of 100/100 is veel beter dan 1000/40. Juist omdat die upload dus helemaal niet zo’n klein dingetje is als men doet voorkomen.

Ik ga straks ws eerder voor 100/100 glas dan 250/25 kabel. Die 250 is leuk, maar die 100 up is leuker.
zeker , uploaden is leuker dan downloaden, wat je binen haald moet je ook kunnen backuppen haha, daarom heb ik xs4all met 220/65mbit
dit bedoel ik nou, 99.9% van de mensheid upload nooit, ik dus wel, ik backup mijn nas met 50 tb weekelijks naar blaze of google en daarbuiten stream ik ook raw bestanden nar mijn telefoon, moet geen ingekrimpte rotzooi zien ,

en ja youtube, is mp4 h265 , zeer ingekrimpte rotzooi, je ziet het niet maar doe maar eens een test met een goed computer, maak wat screenshots van orgineledata en dan youtube, dan zie je het verschil , ik ken ook 4k streamen van youtube, maar alleen 4k zeg niks als de bitrate laag is , ik ken ook een jpg van 500x500 omzetten naar 5000x5000 maar woord het daar beter van ? nee dus
Eindelijk 4k streamen vanaf mn plex server ! Hier in zeeland is bijna alleen maar adsl beschikbaar naast de kabel van delta, dus de keuze is minimaal.
Hier in Goes Reggefiber glasvezel (KPN) beschikbaar met synchroon up/down (heb zelf 500/500 mbit :P ), en de meeste nieuwbouwprojecten worden daar op aangesloten. Ook in de nieuwere wijken in Middelburg gewoon beschikbaar. Gelukkig al jaren van Delta af... 8-)
Dat heet eigenlijk 'symmetrisch' maar niemand weet dat.
(Vroeger had je wel 'synchrone' lijnen, en die waren ook symmetrisch. Maar dat 'synchroon' was een ander protocol, waarbij d eklok uit het netwerk kwam. Itt een gewoon modem, waar je je start- en stopbits in kon gooien op tijden dat het jou goeddunkte.
Deze uitleg zegt iets over je leeftijd @sympa. Bij synchroon kon de klok OOK uit je modem komen overigens. En kon je je druk maken of je wellicht nog met EBCDIC te maken had. En dat zegt ook iets over mijn leeftijd overigens.

Tikkie meer ontopic, ik heb voorzichtig de indruk dat we een kantelpunt gaan naderen dat KPN weer kan investeren in glas zonder dat de concurrentie gelijk voor een habbekrats meelift gezien de uitspraak kortgeleden van het College van Beroep. Dat we wat meer glas in NL gaan krijgen met symmetrische snelheden. Ik ben er klaar voor ...
Stream je dan direct naar een TV? Want daar loop ik nu tegen het probleem aan dat bijna elke TV maar een 100Mbit kaartje heeft en dan ga je een 4K Remux met Direct Play niet redden :(

https://www.reddit.com/r/PleX/comments/eoa03e/psa_100_mbps_is_not_enough_to_direct_play_4k/
Mijn tv (een midrange Samsung model uit 2019) heeft een gigabit kaart erin zitten. Hoe oud is je tv als ik vragen mag?
@mikesmit

Welke midrange Samsung tv uit 2019 heb je ? Ik kan er geen vinden met een gigabit kaart.
Een LG uit 2016. Maar zelfs de topmodellen van 2019 hebben maar 100Mbit kaartjes.

https://www.reddit.com/r/...enough_to_direct_play_4k/

[Reactie gewijzigd door Justevo op 24 maart 2020 22:06]

Zie mijn reactie op @Sliderhome . Mijn tv kost nu geen 600 meer in de pricewatch dus we hebben het zeker niet over een dure tv
Ik heb inderdaad maar een 100mbit lan ingang op mn tv, maar hij ondersteunt gelukkig wel 5 ghz wifi, waardoor ik geforceerd ben om dat te gebruiken..
Is dit vanwege Docsis 3.1?

Zowieso juich ik het toe! Zit nu op 40mb met een zakelijke Ziggo verbinding, maar zou graag naar 100mb gaan.

[Reactie gewijzigd door - peter - op 24 maart 2020 19:15]

Volgens mij wel ja, hebben ook geen analoog signaal meer waarbij ruimte op de kabel vrijgekomen is. Geldt dit trouwens voor het hele Caiway gebied?
Hebben ze ook de FM-radio er afgehaald? Die zit het meeste in de weg voor de upload namelijk.
Ja die is er sinds een paar jaar ook af inderdaad, alleen nog digitale tv/radio.
Ziggo, leest u mee?
(Ja verhaal analoge signal, vooral radio, is bekend.)

Helaas, nog even geduld.

http://x264.nl/dump/ziggo...019-11-20-zoomed-view.jpg
Zou leuk zijn als iemand zo'n spectrum view van Delta kan maken. :)
Ziggo leest zeker mee: "Kabelinternet van Delta is echter alleen in Zeeland beschikbaar."

Kortom; ze gaan voorlopig helemaal niks veranderen. Delta is geen concurrent. Pas wanneer KPN op grote schaal glasvezel aanbied in dezelfde regio als Ziggo zullen ze mondjesmaat wat gaan veranderen.
x264.nl
Ironisch :)
Is ziggo al klaar met de docsis 3.1 uitrol en het uitzetten van fm en analoge tv? Het kabel gebied van ziggo is natuurlijk een heel stuk groter dan die van delta, met veel meer aansluitingen.
Is ziggo al klaar met de docsis 3.1 uitrol en het uitzetten van fm en analoge tv?
Nee.

Bron: https://mediamagazine.nl/...analoge-televisiesignaal/
DAT werd hoog tijd zeg. En bij Delta was die 5 mbit upload voorheen hoger, dat hebben ze anderhalf jaar terug gewoon lekker omlaaggeschroefd. Dus eigenlijk een sigaar uit eigen doos (op het laagste abonnement). Op het 2e abonnement is het wel een flinke verbetering. Ik heb net 1 dag youphone aangesloten maar ik denk dat ik die terugstuur en toch maar Delta neem.
Laten we hopen dat Ziggo ook eens met hogere upload komt. Heb geen zin om 95 euro per maand te betalen voor het maximale 50 mbit upload. Ik heb enkel de upload namelijk nodig. En ja dan zit er niks anders op dan de hoofdprijs te betalen of te verhuizen naar een locatie waar tenminste glasvezel ligt.
ik betaal 85 euro voor een all in 1 paket van xs4all met 220/65 mbit snelheid, vor streamen heb je geen 1gb nodig, ik stream fijn 4k naar mijn telefoon vanaf mijn nas met die 7.3MB/s upload die ik heb, ik bedoel dus niet encoden, gewon files direct afspelen vanaf mijn nas naar mijn telefoon, gaat makkelijk
En men hier maar constant roepen dat providers dit niet zouden verhogen omdat het niet nodig zou zijn? 8)7
Ik ben erg blij met de snelheidsverhoging. Wel apart dat ik vanacht een bericht krijg van delta met we gaan de snelheid verhogen woensdag op donderdag, maar voor de rest geen info. En dat je via Tweakers moet lezen wat het inhoud. Denk dat de informatie verstrekking iets beter kan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee