Functie voor ouderlijk toezicht van iOS 13.3 blijkt eenvoudig te omzeilen

De functie Communicatielimieten, die bij iOS 13.3 onderdeel is van Apples Schermtijd, blijkt makkelijk te omzeilen als contacten niet in iCloud opgeslagen zijn. Apple werkt aan een fix voor de bug.

Communicatielimieten is een van de nieuwe functies van het deze week door Apple vrijgegeven iOS 13.3. Ouders kunnen ermee instellen dat kinderen alleen met goedgekeurde contacten kunnen communiceren via de Telefoon-, FaceTime- of Berichten-app. NBC ontdekte echter dat als contacten niet in iCloud opgeslagen zijn, zoals standaard het geval is, kinderen zonder restrictie nieuwe contacten die willen communiceren kunnen toevoegen.

Zodra een onbekend nummer een bericht stuurt, geeft iOS 13.3 ondanks ingestelde Communicatielimieten de optie om een contact toe te voegen, waarna een kind gewoon via de Telefoon-, FaceTime- of Berichten-app kan communiceren. Bij goed functioneren hadden ouders eerst een pincode moeten invoeren voor het kunnen toevoegen van nieuwe contacten.

Apple bevestigt het probleem en meldt aan een fix te werken. Die zal ergens in een komende software-update beschikbaar komen. Het bedrijf wijst erop dat het probleem zich alleen voordoet bij apparaten die afwijken van de standaardconfiguratie. Daarnaast meldt Apple dat er een work-around beschikbaar is, waarbij het bedrijf waarschijnlijk op het synchroniseren van de contacten met iCloud doelt.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

13-12-2019 • 12:06

67

Reacties (67)

67
60
36
5
0
12
Wijzig sortering
Het is letterlijk kinderlijk eenvoudig workarounds te vinden met de schermtijd opties. Ik heb op de iPad voor de kinderen bepaalde apps en games achter een tijdslimiet gezet waaronder Youtube. Maar bijvoorbeeld de berichten waarmee ze berichtjes kunnen sturen weer niet. De 8-jarige hier had uitgevogeld, dat je die berichten app ook kunt gebruiken om Youtube filmpjes te kijken, door deze in een bericht toe te voegen zonder te versturen :D
Toch grappig als je kinderen je outsmarten op technisch gebied.
Serieuze vraag van iemand die (nog) geen kinderen heeft, waarom proberen jullie ze te beperken in tijd en gebruik van deze zaken? Toen ik kind was hadden mijn ouders mij nooit limieten opgelegd voor TV/computer/telefoon/playstation gebruik. Ja in mijn tijd hadden we geen Ipads, apps of smartphones maar dan nog. Waar zijn jullie bang voor dat er met de kids gebeurt als er niet een max van 2 uur per dag op Ipad/Youtube gebruik is?
Zo'n iPad is serieus verslavend. En spelletjes zoals Fortnite, maakt mijn zoontje echt chagrijniger en brutaler. Het is al meerdere malen gebeurt dat de oudste (10 jaar) om 3 uur 's nachts naar beneden is gegaan om te gaan Fortniten. Als we er geen beperking aan stellen, dan draait alles alleen nog maar om games. Nu hebben we het nog in de hand, later hopen we dat hij er zelf beter mee om kan gaan dan nu.

Met de beperking, gaan ze veel meer uit zich zelf knutselen, tekenen of lekker buiten voetballen met andere buurtkindjes wat in onze ogen ook een belangrijk sociaal aspect is in de opvoeding.

Het is niet allemaal slecht natuurlijk. Dankzij Fortnite kan hij nu ook gewoon Engels communiceren. Maar met deze beperking kan hij in onze ogen er nog genoeg van genieten.

Als kindloze ben je snel geneigd te denken dat als jij kinderen hebt, ze alles mogen en het voor ze 1 grote speeltuin wordt met jou als super papa... De werkelijkheid is dat kinderen ook gewoon regels en restricties nodig hebben. Dat geeft ze ook een gevoel van veiligheid. Zie het als een stoplicht. Het is vervelend om voor rood te moeten wachten, maar toch ben je blij dat ze er zijn.

[Reactie gewijzigd door satoer op 22 juli 2024 22:03]

Elk kind is uiteraard anders. Maar dit is onze ervaring. En dan onderstreep ik ervaring. Want we hebben ervaren wat er met onze kinderen gebeurt als we ze zelf de grenzen laten bepalen. Ik wil mijn zoon zeker geen ongeleid projectiel noemen, maar zonder die grens heeft hij niet de zelfdiscipline om te beslissen dat 3 uur ’s nachts gamen geen goed idee is. Ik ben van mening dat als je de (onze) kinderen volledig hun eigen gang laat gaan, ze dus het liefst de hele dag op de bank zitten te gamen. Kinderen die verder weinig ervaring opdoen in andere aspecten die in mijn ogen ook belangrijk zijn in de opvoeding. Lekker buiten spelen, bewegen, voetballen, vies worden, knutselen, tekenen, “real-live” interactie hebben met andere kinderen, sociaal zijn. En met deze belangrijke ervaringen hoop ik dat hij in zijn latere leven ook kan inzien dat er meer dan alleen maar gamen is.

Ik zie ook klasgenootjes waarvan de ouders de kinderen volledig los laten, en ze rustig de hele dag laten gamen. Deze kinderen (Ik zeg dit niet in het algemeen, maar specifiek op deze kinderen) kunnen zich buiten het gamen nauwelijks vermaken. Kunnen verder weinig leuks verzinnen om te gaan doen en vervelen zich snel. Dat bedoel ik met “uit zichzelf” in mijn verhaal.

Maar zoals ik al zei, dit is onze ervaring met onze eigen kinderen. En ieder kind is anders. En wij zijn echt niet zulke strenge ouders als dat misschien mag lijken nu. En ik keur jouw manier van opvoeden ook zeker niet af. Wat voor jullie werkt, dat werkt. Als kind dacht ik altijd dat mijn ouders altijd alles wisten, maar nu ik zelf ouder ben blijkt dat we zelf ook maar wat aanklooien hè. ;)
Toen ik kind was, was mijn ding ‘stiekem lezen’. Ik las hele nachten boeken, en omdat ik dan ‘s ochtends een lijk was na 2 uur slaap, vonden mijn ouders dat ook niet geweldig. Zij zagen dan een spleetje licht onder mijn deur uitkomen.

Uiteraard bedacht ik toen dat ik best met een zaklantaarn onder de deken kon lezen. Kwamen ouder ook weer achter, zaklantaarn inleveren. Ach toen had ik nog trein-Lego en daar zaten ook lampjes bij. Dan maar lezen met een Lego-lantaarnpaal. Nou ja, enz enz. Ik ben van ‘74 en ik had geen iPad en zelfs geen TV op mijn kamer.

Wat ik maar zeggen wil, het is van alle tijden, en ik denk dat de meeste ouders van nu zouden willen dat hun kind doet wat ik deed: boeken verslinden!
Het hangt ook enorm af van kind tot kind
Naar ze toe gaan als ze huilen maar er niks aan de hand is werkt echt niet hoor.
Dan gaan ze aan de lopende band lopen janken zodra ze iets willen of niet leuk vinden.
Jonge kinderen moeten soms gewoon een duidelijke nee krijgen.
Als je ze zelf alles laat beslissen leren ze nooit dat sommige dingen gewoon moeten, of niet kunnen, etc.
Als ouder is het jouw taak om hen te laten zien wat goed en fout is, want dat weten ze gewoon nog niet.
omdat ze dan 24/7 op die dingen zitten en andrere zaken laten liggen (huiswerk bijv...).
Ik heb met mijn vrouw gewoon de stelregel: Eerst de dingen doen die moeten, dan pas de dingen die mogen. Dat werkt in ons geval prima, totdat ze daar ook weer wat op vinden.
Ik zou graag een app hebben die gewoon de schermtijd beperkt, dus dat ik kan instellen max 2 uur per dag. Die zijn er wel, maar hebben een maandelijks abbo. Soms tot wel 15 euro per maand. Dat vind ik toch een beetje te gek.

Blijkbaar is wat ik zoek toch best lastig als gratis app, want ik heb hem tot nog niet gevonden.
Dat kan toch gewoon met de schermtijd instellingen? Of doel je op een app buiten iOS/iPadOS?
Nee die gaan alleen per app voor zover ik weet, of per appgroep. Ik wil gewoon 120 min instellen per dag, niet per app.
Je kan "Alle apps en categorieën" (=optie) toch toevoegen?
}:O I feel dumb now. Thanks 8)7
Had ik je bijna android moeten aanraden :)
Gratis app's werken naar mijn ervaring niet. Screen Time is wel betalend (€ 6,49 per maand) maar werkt ook voor geen meter.

Ourpact kost $6,99 per maand en draait op android en IOS (max 20 devices). Dat werkt vrij goed. De enige feature die ontbreekt is dat je geen totale gemeenschappelijke tijd kan instellen voor bv de telefoon en de tablet. Het nadeel voor de 'slachtoffers' (mijn kids) is dat ze telkens zelf de tijd moeten pauzeren (anders loopt die door en zijn ze die kwijt). Maar als je daar een paar keer streng op bent, dan leren ze dat snel.
ja dat had ik dus ook met mijn 7-jarige.... die wist mij precies hetzelfde als wat jij zei te vertellen....
Indrukwekkend hoe snel kinderen leren. Ik merk dat ook thuis, en het is verdomd moeilijk om ze te beperken hierin. Ik heb daarom gewoon besloten om minder apparatuur te hebben in huis.
Hier zitten ook van die slimmerikken. Beperken kan je denk ik beter, door het niet op een technische manier aan te willen pakken.
Haha, ja die ‘bug’ werd bij ons ook al actief misbruikt 😂
Anoniem: 933945 13 december 2019 12:48
Om me heen kijkend denk ik dat we behoorlijk hard afstevenen op een gebochelde afwezige contactgestoorde generatie die voor spek en bonen meedoet aan de samenleving.
Er lopen er nú al zo veel rond en dat worden er nog veel meer.
En degenen die uit die categorie weten te blijven dragen er de lasten van.

Ik hoop dat dit toekomstbeeld voorkomen kan worden maar momenteel heb ik er eerlijk gezegd een hard hoofd in.
Elke generatie heeft doembeelden in zijn hoofd over de generatie die ná hem komt. Dat is van alle tijden en zal ook wel zo blijven. In de jaren vijftig/zestig was het Elvis met zijn draaiende heupen die de jeugd zou bederven, nu zijn het mobiele telefoons.

Ik ben benieuwd waar mijn kinderen zich later zorgen over maken voor wat betreft het gedrag van hún kinderen :*)
Geef dan het goede voorbeeld, en blijf weg van sociale media (wat een tech forum eigenlijk ook is)!
Geef dan het goede voorbeeld, en blijf weg van sociale media (wat een tech forum eigenlijk ook is)!
We hebben nooit wat afgeschermd voor onze dochter, maar gelukkig had ze genoeg vertrouwen in ons dat ze kwam melden dat er iemand afspraken wilde maken met haar toen ze een jaar of 13 was. Ze was slim genoeg om te herkennen dat er iets niet pluis was. Ondertussen is ze volwassen en alles is verder goed gegaan.
Dat dachten onze ouders ook van de Gameboys en de muizen. Dus dat zal wel meevallen.
Sterker nog, hún ouders dachten dat rock & roll het einde der tijden zou inluiden. En dáárvoor was jazz de grootste boosdoener ter wereld. En dáárvoor... et cetera.

En hoezo 'contactgestoord'. We hebben nu simpelweg ánder contact, met mensen die niet perse direct bij je in de buurt zijn. Méér contact, soms ook intenser contact, maar niet direct face-to-face nee. Is dat 'minder' volgens jou? En waarom?

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 juli 2024 22:03]

Precies. "Onze" generatie zit straks tenminste lekker in het bejaardentehuis waar we LAN-parties hosten, in plaats van klaverjassen. Hah!
Als je niet wil dat je kroost de online wereld ontdekt, geef ze dan geen smartphone of tablet. Heden ten dage klinkt dat "onmogelijk" omdat ze er allemaal mee rondlopen, maar dat betekent alleen maar dat alle kids dit "probleem" hebben, en dus al die ouders de fout maken hun kind een tablet in de handen te drukken om het stil te krijgen.

Gemakzucht is het, want een kind heeft geen smartphone of tablet nodig. Millennia lang is dit zo geweest, dus het kan niet zo zijn dat ze nu ineens niet zonder kunnen.

Voor spelletjes geef je ze dan maar een handheld spelcomputer ofzo. Dan heb je ook betere controle over wat ze spelen. "Jamaar op iOS zijn al die games gratis". Ja, en weet je ook waarom? Omdat al die reclames je kinderen in de gaten houden. Als je dat echt wilt, wat ben je dan voor monster.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 22 juli 2024 22:03]

Tja. Ook voor volwassenen geldt dat ze geen smartphone of tablet *nodig hebben*.
Maar om je af te sluiten voor de tijd waarin je leeft, en waarin kinderen leven, is nooit de beste optie.
Dan moet je ook geen Ouderlijk Toezicht aanzetten en je kinderen gewoon blootstellen aan de werkelijkheid.
Waarom?
Iedere ouder mag/kan toch voor zijn eigen kind bepalen wat hij/zij wel of niet mag zien?
Ik ken zat ouders die het geen probleem vinden dat hun 9 jarige zoon/dochter GTA speelt. Daar kan ik van alles van vinden, maar focus mij liever op wat ik acceptabel vind en wat niet.
Persoonlijk houd ik liever een oogje in het zeil, soms door dingen te verbieden (GTA bij 9 jarige) en soms door te controleren met wie ze contact hebben, wat ze op het internet zoeken/bekijken om het daarna bespreekbaar te maken.
Mijn oudste is 14 jaar en na meerdere keren uitleggen hoe de boze wereld in elkaar steekt, dat hij voorzichtig moet zijn met zijn (digitale) identiteit. Uiteraard blijft hij nieuwsgierig, worden zijn accounts overgenomen, met alle gevolgen van dien. Een kind kan die verantwoordelijkheid van volledige digitale vrijheid (wat mij betreft) simpelweg niet aan omdat het niet te bevatten is. Ook hierdoor limiteren wij hem niet, maar controleren we wel met ouderlijk toezicht, om niet constant mee te hoeven kijken en alsnog het gesprek aan te kunnen gaan.

Nogmaals, dat jij of iemand anders hier anders over denkt betekend niet dat jij, een ander, of ikzelf gelijk heb.

[Reactie gewijzigd door ourplayground op 22 juli 2024 22:03]

Dit lijkt me inderdaad een veel gezondere insteek. Ook je kinderen Juist je kinderen hebben het recht om te leren van hun fouten, maar dan moet je ze wel de kans geven die te maken. Door je kinderen tot hun 16e ver van mobieltjes te houden leren ze ook niet hoe ze zich online dienen te gedragen.
Waarom?
Het antwoord daarop kun je vinden in Youssouf''s opmerking:
Maar om je af te sluiten voor de tijd waarin je leeft, en waarin kinderen leven, is nooit de beste optie.
Hij is klaarblijkelijk voor "niet afschermen", dus dan moet je ook geen ouderlijk toezicht aanzetten.
Gewoon een simpel gevolg van een keuze.

Wat jij vind en wat jij voor jouw kinderen het beste vind, moet je helemaal zelf weten natuurlijk. Maar bedenk wel dat kinderen ook geen alcohol en tabak mogen, en daar is een reden voor. Die reden heeft een flinke overlap met blootstelling aan geweld en sex. Dus wellicht doe jij het goed, maar dat kind van 9 dat GTA mag spelen, kun je dus net zo goed een borrel geven.
Waarom zo zwart-wit. Er zijn meer opties dan òf de kraan helemaal open òf ontkennen dat de kraan bestaat.
Mijn kinderen hebben smartphones, maar hun gebruik ervan is gelimiteerd. Deels door afspraken en deels door parental control. In de loop van de tijd bouwen we dat af.

Je wijst je kinderen niet op het gevaar van auto's door ze tot hun 18e binnen te houden. Je legt ze uit wat gevaarlijk is en hoe te anticiperen. Je gaat samen de straat op en het verkeer in, legt uit, helpt en geeft het goede voorbeeld.
Dan lever je hopelijk straks een jonge volwassene af die weet wat verkeer is en hoe ermee om te gaan, i.p.v. een 18-jarige die niet naar buiten durft of onder de eerste de beste bus belandt.
Ten eerste ben ik het niet eens met uw stelling dat kinderen geen tablet nodig hebben. Volgens die redenatie had ik toen ik jong was ook geen Commodore 64 nodig, kinderen voor mij hadden dat immers ook niet nodig. Sowieso, kinderen kun je beter voor de Televisie weghouden, kinderen vroeger hadden dat immers ook niet nodig.

Tablets, telefoons, en andere tech devices zijn gewoon onderdeel van ons leven geworden. Daarmee worden ze ook onderdeel van het leven van onze kinderen. Dat de technologie ons dan helpt om beperkingen voor onze kinderen in te stellen op de tech devices, zodat je niet iedere vijf minuten over hun schouder hoeft mee te kijken is dan extra handig. Zie het als een veiligheidsgordel.

Spelcomputers hebben overigens ook kindersloten zodat ze geen 18+ content kunnen zien en niet benaderd kunnen worden door vreemden, dus dat argument is sowieso weinig sterk.
Die Commodore 64 had je idd niet nodig, maar bood ook geen risico wat betreft blootstelling aan de enge werkelijkheid. Je speelt de games erop die je hebt, en daarmee basta. Televisie is ook enigzins controleerbaar, want zodra de programma's voor volwassenen beginnen, zet je dat ding uit en geef je ze een doos lego ofzo.
Tablets, telefoons, en andere tech devices zijn gewoon onderdeel van ons leven geworden. Daarmee worden ze ook onderdeel van het leven van onze kinderen
Dat is een mening, maar je stelt het als een feit. Je kunt prima zeggen dat smartphones en tablets gewoon 18+ zijn. Of 16+. Of wat je ook vindt. Maar kinderen hebben zelfs mét deze stelling nog steeds geen smartphone of tablet nodig. Kinderen moeten opgroeien, leren, skills ontwikkelen. Dat betekent niet in het weekend 48 uur lang in een hoekje op de bank met de neus tegen een 10" schermpje aangedrukt. Dat is behalve niet nodig, ook nog eens ongezond, júist voor een kind in de groei.
Zie het als een veiligheidsgordel.
Die kun je afdoen, zonder dat de ouders het zien. En terecht. Want je geeft je kind een tablet, en dan vind je het raar dat ze er ineens alle geweld, porno, haatspraak, propaganda, en weet ik wat niet meer, mee zullen vinden. Dat heb je dan als ouders gedaan.
Spelcomputers hebben overigens ook kindersloten zodat ze geen 18+ content kunnen zien en niet benaderd kunnen worden door vreemden, dus dat argument is sowieso weinig sterk.
Die sluit je natuurlijk niet aan op internet (dat doet papa of mama alleen tijdelijk om wat te updaten) en daarna kun je alleen de spellen spelen die erop staan of erbij zitten. En meer niet.
Online games vind ik dus ook niet geschikt voor kinderen, omdat het realtime is, en daarmee een filter niet mogelijk is.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 22 juli 2024 22:03]

Hoe sta jij in dit opzicht tegen kinderen die een laptop nodig hebben voor de middelbare school? Je geeft zelf aan dat telefoons en tablets
"gewoon 18 zijn. Of 16+".
Vind ik nogal makkelijk gesteld. Als een telefoon dat is, dan is een laptop dat ook (die dingen hebben geheel geen beperkings mogelijkheden, of ieder kind weet die te omzeilen). Toch wordt huiswerk op een laptop gemaakt (vaak een Chromebook overigens, over advertenties richting kinderen gesproken). In de les moet de Chromebook tevoorschijn getoverd worden om huiswerk te maken. Chromebook niet bij je? Dan kun je dus geen huiswerk doen.

Door de beschikbaarheid over zo'n apparaat kun je ze een telefoon of tablet dan wel afnemen; nog steeds doen ze huiswerk op de eigen kamer en heb je geen idee wat er op die laptop gebeurt. Wi-fi uitzetten kan ook niet want al het huiswerk gebeurt in de browser.

Ben heel benieuwd hoe je hier tegenover staat met je bekrompen mening dat een telefoon of tablet dan maar 16+ / 18+ is.

[Reactie gewijzigd door sjoerdvdvis op 22 juli 2024 22:03]

Vroeger ging je op je 35e dood van ouderdom, laten we dus vooral niet denken dat vroeger alles beter was.

Ben blij dat ik wel 'gewoon' met computers opgegroeid ben. Mijn kinderen mogen ook wel, maar die leer ik wel verstandig ermee om te gaan.
Misschien gemiddeld wel qua "levensverwachting", maar ouderdom? Bv Romeinen werden ook >100. ( https://www.bbc.com/futur...ife-span-versus-longevity )
Zelden een reactie gezien die zo vol staat van snelle conclusies, korte bochten en kromme redeneringen.

Als je serieus denkt dat je kind zonder mobiele telefoon kan, heb je een realitycheck nodig. True, als we het hebben over kinderen in groep 4 of zo, ben ik het volledig met je eens, maar vanaf pakhembeet groep 7 wordt het al steeds moeilijker vol te houden om géén mobiel te hebben. Vanaf voortgezet onderwijs ben je gewoon creepy als je geen mobiele telefoon hebt. Dat "gemakzucht" noemen vind ik kwalijk.

Redeneren dat het millennia zo geweest is, is een drogreden want dan kun je zelf ook je mobiel inleveren, je computer uitzetten en uit het raam gooien. Want ook volwassenen hebben millennialang geen mobiel gehad, dus "het kan niet zo zijn dat je nu ineens niet zonder kan".
Helemaal mee eens. Totale onzin wat _Thanatos_ hier neer zet en bijzonder kortzichtig.
Wat inhoudelijker: "ze moeten skills ontwikkelen" - en een computer/tablet gebruiken is dat niet? Wat dan wel? Een bijl maken van een steen en een stok? Want dat was ooit wel handig....
Is de werkelijkheid dan zo eng dat ze er niet aan mogen worden blootgesteld? Dus thuis opsluiten in een raamloze kamer dan maar?
Wat ik me nu afvraag; heeft _Thanatos_ zelf kinderen? Zo ja => ai....
Ik heb geen kinderen. Maar wat is het nou, blootstellen aan de werkelijkheid of niet?!
Zo wel: geef ze dan lekker een tablet en je hebt geen kind meer aan ze. Lekker makkelijk voor de ouders, je hoeft ze bijna niet op te voeden. Ze hebben wel een bril op hun 4e, en een achterstand in motoriek, maar hey, het is makkelijker.
Zo niet: geef ze dan een doos lego of een set barbies.

Als kinderen zo nodig een smartphone moeten hebben, wat moeten ze daar dan in godsnaam mee doen? Zeg niet spelletjes spelen, want dat kan op een DS ook, en die is een stuk veiliger. Zeg ook niet youtube kijken, tenzij je je kind aan de werkelijkheid wil blootstellen.

Ik blijf erbij dat een kind geen smartphone of tablet nodig heeft. Ik zou niet weten waarvoor.
Mijn dochter maakte (een jaar of 4 geleden) op het HBO aantekeningen met pen en papier, daar werd ze zelfs op aangesproken.
Op het HBO heb je wel een bepaalde leeftijd bereikt, dus dan kun je best zelf beslissen of je een tablet gebruikt. Wrs heeft ze ook wel wat geld gespaard om er een te kopen, en gezien ze dat niet deed, zou het best haar eigen keuze geweest kunnen zijn.

Nu is het aan haar de taak om zo sterk te zijn en zichzelf te blijven, of om mee te gaan in wat schijnbaar "normaal" is.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 22 juli 2024 22:03]

Ik heb haar een MacBook Pro gekocht.
Gemist kans voor de titel: "Functie voor ouderlijk toezicht van iOS 13.3 blijkt kinderlijk eenvoudig te omzeilen". :Y)
Jammer, je was me voor haha
Sorry, maar dan ik toch maar enkel besluiten dat er helemaal niet professioneel getest wordt bij Apple.
Men haalt het feature uit de release, stelt het 3 maanden uit, en dan blijkt het niet goed te werken.
Dit is toch een typisch geval dat als je even gaat neerzitten om dit feature te testen, je een testplan opstelt en dit zou dan toch als een te testen scenario naar boven moeten komen? Iedereen die zijn geld verdient met testen had hieraan gedacht. Dit is helemaal geen exotisch geval.
En dit van 1 van de rijkste bedrijven ter wereld.
- QA is niet op orde, en als zulke simpele functionele zaken niet in orde zijn, hoe zit het dan met security?
- Nieuwe MacPro gaat dan toch nog op de valreep beschikbaar komen dit jaar. Hoe moeilijk is het in godsnaam om een nieuwe tower te ontwerpen? Apple doet er 2-3 jaar over...
Krijgt ios 12 ook een update betreft ouderlijk toezicht. Zou wel fijn zijn aangezien hier een oude ipad door de kids gebruikt wordt waar ik graag wat controle over heb.
Nee, iOS 12 zal geen feature updates meer ontvangen.
iOS 13.3 heeft wel meer rare bugs. Had niet veel last van de issues die ze in de voorgaande releases steeds oplossen, maar 13.3 introduceert ze voor mij. AirPods die gekoppeld zijn maar microfoon werkt niet. Switchen naar camera app en daarna een andere app dan is die afgesloten.
Gebeld worden met een filmpje van youtube op pauze, is mijn ringtone ineens dat youtube filmpje.

Maar weer wachten op iOS 13.3.1...
Dan hebben ze het bij google met Google Family Link, toch beter voor elkaar. Heb de kleine het nog niet zien omzeilen (maar daar is hij wel heeel jong voor).
De app is ook beschikbaar op iOS, zou dit daar dan beter werken?
Collega van me had YouTube gelimiteerd voor alleen filmpjes voor kinderen en een tijdslot voor zn zoon. Toen had zn zoon uitgevonden dat je via een andere app youtube kon openen maar ditmaal ongelimiteerd.

Toch wel intuïtief haha.
Wat wel goed is, is dat bepaalde websites afgeschermd kunnen worden met oa. iOS. Met schermtijd, persoonlijk, vind ik dat er te veel van automatisering gevraagd wordt. Een ouder kan ook aangeven hoelang er van een telefoon, tablet of spelcomputer gebruik kan worden gemaakt. Of bepaalde dagen van de week wel en andere niet. Ouders worden er ook scherper door dit te begeleiden alhoewel het voor dubbel werkenden wel wat moeilijker is. Dat is weer een andere discussie.

Op bepaalde scholen mogen kinderen werkelijk alles bekijken wat ze maar willen, dat geeft wel zorgen. Sommige video’s(foto’s)op streaming servers doen wat met je bewustzijn. We hebben dit overigens wel met z’n allen algemeen gemaakt en genormaliseerd.

Het is en blijft een boeiend onderwerp.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.