Omdat ons koninkrijk misschien uit meerdere landen bestaat. Dus wie zegt dat het buiten de soevereiniteit en gecontinueerd gebeid is waar ze het gaan bouwen.
https://upload.wikimedia....Saba_with_cloud_cover.jpg
Mount Scenery zou een goede optie zijn. Af gelegen en Woont bijna niemand (volgens mij maar honderd mensen) geen last van radio storing
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Mount_Scenery
Nederland heeft een privé zee kabel naar die rots met 400 bewoners liggen de overheid heeft daar Waarschijnlijk een van de duurste internet aansluiting ter wereld voor zichzelf gecreëerd.
Ze hebben die zeekabel vast uit liefdadigheid voor 400 mensen aangelegd??? En daarom
Houden ze hem ook Strict in eigen beheer en geeft Ze geen openheid over de capaciteit van techniek van de kabel
Gewoon commerciële ptp verbinding door lucht naar Sint Maarten van 1gig zijn veel goedkoper.
En noem mij 1 dorp/stad waar de overheid meer dan 20duizend euro per inwoner uitgeeft een internet aansluiting. Zonder dat groot nieuws is. Hier zijn grotere dorpen die geen budget krijgen/hebben voor een goede aansluiting.
De uiteindelijke kosten liggen met € 8,9 mln. hoger dan de begrote aanleg- kosten ($ 8,8 mln. / € 6,4 mln.), er is geen sprake van een verdubbeling van het budget.
BZK heeft naast de aanlegkosten tevens middelen beschikbaar gesteld voor de zekerstelling van de kabel (snelle reparatie bij bijvoorbeeld kabelbreuken) en het operationeel werkend opleveren van de kabelinfrastructuur. Zonder deze investeringen zou de kabel er wel liggen maar zou deze nog niet of nauwelijks kunnen worden gebruikt. Daarbij zou het kapitaalvernietiging zijn
1 Qracao.com, 9 december 2013
Tweede Kamer, vergaderjaar 2013–2014, Aanhangsel 1
ah-tk-20132014-1041 ISSN 0921 - 7398 ’s-Gravenhage 2014
indien de kabel in de toekomst door schade niet meer bruikbaar zou zijn. De structurele beheer- en ontwikkelingskosten van de zeekabel worden in de exploitatie van Saba Statia Cable System (SSCS) B.V. gedekt.
Met de extra middelen is onder meer een dubbele aanlanding gerealiseerd op ieder eiland om zo de betrouwbaarheid van het systeem (extra redundantie) te vergroten. Verder is geïnvesteerd in een betere bescherming van de kabel. Ook is de route van de kabel gewijzigd om de impact op het milieu te minimaliseren. Met deze middelen zijn eveneens reserveonderdelen aangeschaft. Verder zijn enkele noodzakelijke aanpassingen bekostigd in de infrastructuur op het eiland zelf om de lokale verbindingen tussen de zeekabel en betrokken operators tot stand te brengen.
In de begroting van BZK van 2011, 2012 en 2013 zijn de uitgaven
https://www.rekenkamer.nl...tatia+Cable+System+BV.pdf
http://www.fiberatlantic.com/system/gJ2m9The fiber optic submarine telecommunications cable system Saba, Statia Cable System (SSCS) became ready for service around 2013. Currently, we do not have any information regarding the system's technical specifications.The system is owned and/or operated by SSCS B.V..
The cable system is operated by Saba Statia Cable System BV (SSCS BV) , a company owned by the Dutch Ministry
Ik doe zo maar een suggestie en speculeren maar wat in het wilde weg. Maar als ik de Nederlandse overheid was had ik het wel geweten.
Ook omdat je dan kan verantwoorden waarom je die dure kabel hebt aangelegd. Voor een paar ambtenaren, boswachters, natuurpark beheerders. en geneeskunde studenten
[Reactie gewijzigd door xbeam op 23 juli 2024 16:22]