Instagram begint met wereldwijde test voor verbergen likes

Instagram is begonnen met een wereldwijde test om de likes te verbergen. Dat heeft het sociale netwerk aangekondigd. Bij de test zien gebruikers alleen van eigen foto's likes, maar niet van andere gebruikers.

Instagram: likes verbergenAlleen mensen in de test zien geen likes, zegt Instagram. Het is onbekend hoeveel gebruikers in de test zitten. Instagram test het verbergen van likes sinds een paar maanden in zeven landen en breidt nu de test uit.

Door een verbergfunctie hoeven gebruikers zich volgens het sociale netwerk bijvoorbeeld geen zorgen meer te maken over het aantal likes, of over de vraag of ze beter of slechter presteren dan hun vrienden. De functie zou gebruikers ook kunnen motiveren om meer authentieke zaken te publiceren, in plaats van berichtjes publiceren die uitsluitend bedoeld zijn om likes te scoren. Bovendien zouden gebruikers dan geen reden hebben om berichten die weinig likes krijgen te verwijderen, omdat anderen niet langer kunnen zien hoeveel likes het bericht heeft.

Instagram zegt te erkennen dat dit een grote verandering is, zeker voor mensen die geld verdienen met hun posts. Daarom claimt het dochterbedrijf dat het nadenkt over manieren waarop professionele gebruikers 'hun waarde kunnen communiceren aan partnerbedrijven'. Niet alleen Instagram denkt na over het verbergen van likes, ook moederbedrijf Facebook is daarmee bezig.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

15-11-2019 • 07:18

58

Submitter: BartvanOranje

Reacties (58)

58
54
35
4
0
16
Wijzig sortering
Dappere stap want Instagram verdient bakken met geld aan die likes.

Met goede foto's scoor je totaal geen likes meer op IG. Met de meest vreemde hashtags (en hopen dat je opgepikt wordt door 1 van de aggregators) misschien wel als je veel geluk hebt. Maar tegenwoordig zie je heel veel gesponsorde foto's voorbij komen. Mensen die betalen voor hun likes en aandacht.

Ik moet bekennen dat ik het ook best frustrerend vond dat je vrij mooie foto's post (over smaak valt natuurlijk te twisten) en dan maximaal 30 likes krijgt. Terwijl er werkelijk afzichtelijke foto's voorbij komen met overduidelijk gephotoshopte starbursts/reflecties/whatever die binnen no time op 3 a 4000 likes zitten.

Instagram is absoluut geen platform voor fotografen maar een populariteitsshow. Dus dat ze nu deze kant op gaan is waarschijnlijk heel goed voor veel gebruikers (veel minder likes-stress) maar niet voor zichzelf. Misschien wordt Insta wel weer meer een fotografie-platform.
Instagram is absoluut geen platform voor fotografen maar een populariteitsshow. Dus dat ze nu deze kant op gaan is waarschijnlijk heel goed voor veel gebruikers (veel minder likes-stress) maar niet voor zichzelf. Misschien wordt Insta wel weer meer een fotografie-platform.
Waarom dacht / denk je dat instagram een fotografie-platform zou zijn?! Zoals je zelf aangeeft is dat toch totaal niet zo?

Instagram is een marketing platform, net als Facebook, net als Google, net als Amazon (de winkel). Een platform om ads op te hosten. Instagram wordt voornamelijk gebruikt voor marketing van producten of mensen. Dat heeft met goede fotografie of fotografie als hobby vrij weinig te maken. Mensen zoals jij en anderen die er hun foto's op zetten worden uitsluitend gebruikt om de ads "beter" te targetten en het platform populairder te maken. Door misbruik te maken van je ingebouwde instinkt om dingen te willen delen met je vrienden. En door alles te ontwerpen zodat het zo verslavend mogelijk is.

Het doel is nog nooit geweest om jou en die anderen te bevredigen in hun fotografie hobbie en dat zal het doel ook nooit worden.

Voor fotografie als hobby raad ik je aan te kijken naar fora (ze zijn er in alle soorten en maten en van erg hoge kwaliteit. In Nederland is er bijvoorbeeld birdpix: specifiek voor vogel fotografie ;) zomaar een voorbeeld van hoe specifiek het kan). Vroeger was er ook nog flickr, maar dat is stuk gemaakt door yahoo helaas.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 22 juli 2024 15:56]

Instagram is gestart als "social media", waar een community gecreerd kon worden: bijv. een community van fotografen, vriendengroepen, etc. Uiteindelijk is dit uitgegroeid naar het huidige advertentieplatform dat er nu staat met enkele vervelende bijverschijnselen (o.a. aggregators). Daarbij gaat het helaas niet meer on kwaliteit, maar om "dirty tricks" toepassen om likes te krijgen. In mijn ogen nu eerder een asocial media dan een social media, omdat veel gebruikers ongewenst gedrag vertonen.

Hetzelfde zie je gebeuren op YouTube: er staan een heleboel video's waarin mensen de raarste / gekste / gevaarlijkste dingen doen om maar zoveel mogelijk views te scoren en te cashen. Gelukkig is het door de rijke functionaliteit van YouTube makkelijker om daar nog kwaliteit te vinden (e.g. doelgericht zoeken) en dus het kaf van het koren te scheiden. Instagram heeft echter minder functionaliteit om dit te bewerkstelligen dus snap ik ook dat Facebook nu andere maatregelen probeert te nemen om het platform te verbeteren.
Geweldig, een subjectieve discussie over het platform IG waarbij het standpunt begon over (het aantal) likes.Eigenlijk precies waarvoor de optie is ontworpen.
Dappere stap want Instagram verdient bakken met geld aan die likes.
Ik zal wel oubollig zijn, maar als ik een foto like, dan geef ik toch geen geld? Hoe komen ze dan aan verdiensten met die likes?
Dat verklapte ik in de volgende alinea. Mensen betalen letterlijk geld om vaker getoond te worden en zo dus meer likes te scoren.

Daarnaast geven likes aan dat iemand populair is, waarmee FB weet rond welke profielen/posts ze reclames moeten plakken. En iemand die likes uitdeelt, kijkt aandachtig en is dus prima target voor advertenties.

Win win win.
Ik gok dat IG op veel andere manieren kan zien dat een profiel populair is , dan enkel de likes. Pageview bijv. Daarbij, wij als gebruiker kunnen de likes niet zien, maar ik neem aan dat IG zelf dat wel prima inzichtelijk heeft. Gerichte reclames bij zulke pagina's kunnen ze volgens mij dus nog prima blijven doen.
"Met goede foto's scoor je totaal geen likes meer op IG"

Helemaal mee eens. Eigenlijk is dat op "echte" fotografie platformen ook zo. Als voorbeeld 500px. Bij iedere community met veel "eye balls" is er maar beperkt plek voor dat rijtje foto's op de homepage.

Als er in een week 1000 top foto's gepost worden die min of meer gelijkwaardig goed zijn, kunnen er maar 10 winnen. De 10 die winnen zijn niet de beste, het zijn de 10 die het best gemarket zijn. Mensen met veel volgers, foto's met wat controverse, dingen die in de aandacht springen.

Dat is het begin van het probleem maar vervolgens escaleert het. Aangezien die 10 fotos de prominente plek hebben, verzamelen ze likes als een sneeuwbal effect. En zo kunnen ze doorgroeien tot bijv 100K likes. Jouw foto krijgt 10 likes. Die andere foto is niet tienduizend keer beter, die van jou wordt simpelweg niet gezien.

Mijn advies, haal je voldoening ergens anders.
Nee ik zoek nog steeds paar uitgehongerde Russische of Oekraiense jonge vrouwen om mijn 500PX en IG beetje op gang te helpen :Y) Vooral 500px is daar verschrikkelijk in. Wil je aandacht, post dan lekker veel middelmatige foto van Oostblok vrouwen met weinig kleding aan. Front page gegarandeerd.

Ik maak me er ook niet zo druk om maar het drukt soms wel beetje de lol. Ik zie liever echt goede foto's op de Frontpage. 1x.com is daarvoor iets beter platform.
Instagram draaide inderdaad in de begintijd voornamelijk om de foto's, en daardoor had je als goede fotograaf binnen no-time veel volgers. Daardoor leek het een fotografie-platform: dat loonde.

Die tijd is echter lang en breed voorbij. Toen Facebook Instagram kocht in 2012 werd het door veel fotografen al geroepen dat dit het einde van 'ons' platform zou betekenen. En dat is inmiddels waarheid geworden. Instagram is niets anders dan Facebook: een platform voor likes/aandacht/reclame.

Het ging vroeger inderdaad voor een grote groep om elkaars werk te bewonderen, inspiratie op te doen. Nu gaat het niet meer om de fotografie en de creativiteit. Wat iemand heeft gegeten 's avonds, hoe het ritje op de wielrenfiets was (voor de 5e dag achtereen), hoe de sportschool er van binnen uit ziet, of wat er besteld is bij een strandtent.

Ik moet ze wel meegeven: mensen maken er op Insta wel iets meer werk van om een mooie foto te maken t.o.v. Facebook. Maar het is gewoon Facebook 2.
Amateuristische foto's zijn herkenbaarder, en creëren dus een goed gevoel en dat beloont men met een like. Als je foto zó goed is dat de kijker zich heel klein en incompetent voelt, dan krijg je geen complimentjes.
Ik snap daar echt niks van. Wat interesseren die likes je in vredesnaam?

Nou heb ik geen Instagram of iets van die strekking, dus ik kan het mis hebben maar het is toch volstrekt betekenisloos?
Het artikel doet je vermoeden dat je alleen op je eigen foto’s likes kan zien. Dat is niet zo.

Je ziet in de test alleen wat je zelf geliked hebt.

Ik vind deze populariteit economie wel een bijzonder fenomeen. Ze is behoorlijk onderhevig aan versterkende effecten (meer likes is meer zichtbaarheid is meer kans op likes). Betwijfel of deze actie dit gaat oplossen. Volgens mij hebben we een radicaal ander systeem nodig.
Ik was wel geschokt door deze zin eigenlijk:
... berichten die weinig likes krijgen te verwijderen
Mensen verwijderen dus berichten van hun tijdlijn als die niet populair genoeg zijn?
Kweet niet hoor, maar als je dat doet wordt het misschien tijd voor een reality-check
Ik was wel geschokt door deze zin eigenlijk:

[...]
Kweet niet hoor, maar als je dat doet wordt het misschien tijd voor een reality-check
Ik sta voor de klas, bovenbouw, 15-18 jr. Vooral veel meiden zijn echt de héle dag bezig met insta posts, het is echt te triest voor woorden. En deze generatie weet niet beter, wij zijn nog opgegroeid met inbelmodems en msn Messenger en veel tech-savvy vrienden houden mede daardoor gepaste afstand van deze dingen, maar deze kinderen weten niet beter of je populariteit schaalt direct met je likes en online cred.. en ze weten reclame niet van journalist te onderscheiden.

[Reactie gewijzigd door Sokratesz op 22 juli 2024 15:56]

Als een adverteerder ziet dat jij altijd meer dan 1000 Likes hebt zal dat dus ook wel geberuren als ik jou betaal om met mijn merk een post te maken. Maar als sommige post ineens maar 100 Likes hebben. Dan kan dat mij ook overkomen en daar betaalt de adverteerder dus liever niet voor..

Hoe hoger het gemiddelde aantal likes, hoe meer je waard bent als influencer als je nu de laagste waarders er uithaalt gaat je gemiddelde omhoog.
Ah, kijk, dát snap ik dan weer wel.
Comments en reageren op de comments is nog meer waard. Je rating gaat daardoor omhoog. Het gaat om involvement.
Wij zijn begonnen met tuin en vooral bloemen e.d en hebben nu 42000 volgers elke foto tussen de 1500 en 5000 likes maar altijd verl comments. We maken geen reclame masr er komt volgend jaar wel een boek uit bij een grote uitgever. Dankzij instagram
Helaas lijkt die trend zich door te zetten in het bedrijfsleven.
Hier op werk hebben we Workplace (gewoon Facebook maar dan voor je bedrijf) en het lijkt hier ook steeds meer te draaien om heel hard schreeuwen hoe goed je bezig bent of reacties plaatsen ("werken aan je zichtbaarheid") dan gewoon je werk doen. Sommige collega's zijn er dusdanig vaak op terug te vinden dat ik me afvraag of ze uberhaupt iets anders doen.
Ben er zelf ontzettend allergisch voor.
Dat heb ik met Yammer.
Lijkt bij ons ook gewoon op Facebook.
We moeten sowieso af van het fenomeen dat "influencer" heet. Aan de andere kant scheelt het wel weer geld want de meeste influencers die ik voorbij zie komen zouden zonder social media bij het UWV zitten....., lastig
Ben ik ook, zeker!
Dat is het, zeker en vast.
Wat een triest en leeg bestaan heb je als je je druk maakt om likes.
Ik heb nieuws voor je. De hele westerse wereld draait om aanzien en status. In sommige landen meer dan in andere maar overal is het wel belangrijk.

En Instagram is 1 van de moderne peilstokken voor je populariteit/aanzien. Vroeger had je meer land of meer paarden dan je buurman, nu heb je meer likes...

Sad but true.
Eens, maar "likes" hebben een erg beperkt en hol aanzien.

Wanneer ik in de echte wereld het helemaal gemaakt heb in mijn carriere, heb ik wellicht aanzien bij collega's. Wanneer ik de bakker in het dorp ben, heb ik aanzien. Wanneer ik simpelweg bekend sta als leuk, gezellig persoon, een echte party starter, heb ik aanzien. Wanneer ik financieel succesvol ben en het breed laat hangen, heb ik aanzien, los van of dat goed ervaren wordt of niet.

Deze soorten van aanzien worden door de omgeving gevalideerd en breed gedragen. Likes niet. Nobody cares. Zelfs je eigen partner boeit het mogelijk niet eens. Bij Tante Bep op de verjaardag kijkt men je raar aan om er uberhaupt over te beginnen. Je kunt er helemaal niets mee en niemand boeit het iets. Dat is wel anders bij de andere vormen van aanzien die ik noemde.

"Likes" hebben ook een vervaldatum van ongeveer een dag. Morgen is het vergeten. Dat is niet zo bij echt aanzien, die is levenslang.

Probeer je fysiek voor te stellen wat er gebeurd bij een like: een persoon half bekend met jou zit lui op de bank, half de aandacht bij de mobiel. Deze scrolled als lopende band door een timeline en neemt de moeite zijn vinger op te lichten.

Aan de andere kant is de persoon dolblij de like te ontvangen, maar het is volstrekt betekenisloos.

Ik zal wel te oud zijn maar ik vind het enorm deprimerend hoe belangrijk jonge mensen het vinden. Mijn nichtje was dolblij hoe ze op snapchat "al" 40 engagements had, whatever dat is. Ze post vooral domme memes, dus nul eigen content. De content is waardeloos en de reacties daarop ook. Volstrekte tijdverspilling.

Haar broertje is een gamer. In plaats van te genieten van een game, vind hij het enorm belangrijk hoeveel mensen meekijken. De meekijkers voegen niets toe, behalve stupide comments posten. En toch is het blijkbaar belangrijk.

Het geeft je te denken maar hopelijk groeien ze uit deze onzin wanneer ze volwassen zijn.
Real world likes zijn net zo hol. Leuk dat je een dikke S klasse rijdt maar als je bedrijf een jaar later failliet is, dan is je statussymbool ook weer verdwenen. Net zo vergankelijk als IG likes alleen een iets ander soort.

Maar zoals je al zegt, kun je beter gewoon zorgen dat je zelf lol hebt in de dingen die je doet ipv dat af te laten hangen van wat anderen er van vinden. Tenzij het natuurlijk je doel is om bv geld te verdienen met wat je doet en dan is aandacht een noodzakelijk "kwaad". En ook dan is IG ook zeker niet het juist startpunt/platform.
Je pakt er natuurlijk net het real life voorbeeld uit wat inderdaad hol is :) Over het algemeen is materieel aanzien hol, zeker in de Nederlandse "doe maar normaal" cultuur.

Maar de andere voorbeelden niet. Wanneer je bekend staat als die bakker, of als fijn persoon, of iets in die trant, dan is dat niet hol. Het is echt. Je krijgt aanzien, respect en dit wordt breed gedragen en erkend.

Bij likes is dat niet zo, niemand boeit het wat en men denkt dat je niet helemaal goed bent.
Dat hangt sterk van je eigen sociale bubbel af. Als iemand op mij indrukt denkt te maken door op te scheppen hoeveel likes of volgers hij/zij heeft barst ik in lachen uit ben ik bang. En zelf heb ik geen Instagram, maar moet de eerste persoon nog tegenkomen die daarom minder van mij denkt...

Ik waardeer mensen om wat ze kunnen, doen en zijn. En als iemand een kast van een huis heeft maakt dat nog steeds veel meer indruk dan dat iemand duizenden likes heeft. Status uit een tellertje halen, gekker moet het niet worden.
Maar; wat als iemand een kast van een huis maakt, dit kunstwerk op instagram plaats en vervolgens likes vangt en daar ook voldoening uit haalt?
Het principe van likes heb ik weinig op tegen. Het is leuk om iets waar je trots op bent te delen en het is ook leuk als andere mensen dat leuk vinden. Het dwangmatige ervan is vervelend. De drang om likes te vergelijken met anderen is ook bizar.
Dat is zeker waar. Het sluipt bij veel mensen onbewust erin, dus dit lijkt me een eerste goede stap van Instagram.
Voldoening halen uit het resultaat van je harde werken is natuurlijk wel wat anders dan er een integraal onderdeel van je eigen persoon en zelfbeeld te maken. Mensen die als hobby (of zelfs als pro) zelf dingen maken en het vervolgens een fotootje (of een how-to) online plaatsen ter beoordeling door "de massa" doen dat in de regel niet om er likes mee te scoren of virtuele credibility of populariteit mee op te bouwen. Mensen die de hele dag bezig zijn hun virtuele imago uploaden daarentegen wel met het scoren van likes als expliciet uitgangspunt.
Dat is toch wel een vrij fundamenteel verschil.
Ja, dat verschil benoem ik ook niet perse. Het gaat mij erom dat het 1 de ander niet uit sluit.

"Mensen die de hele dag bezig zijn hun virtuele imago uploaden daarentegen wel met het scoren van likes als expliciet uitgangspunt."

Er zijn genoeg creatieve mensen die te werk gaan als influencer, zichzelf als merk hebben neergezet, 50u in video editing stoppen, contracten hebben met grote merken, waarbij het aantal likes en engagement dus belangrijk en zelfs noodzakelijk is om geld te verdienen. Dit verschuift tegenwoordig nu eenmaal steeds vaker nieuwe wijze en digitaal. De jeugd trekt zich hier aan op en zo ontstaan er nieuwe idealen.

Wat mij betreft ligt het dus vooral aan karaktereigenschappen. Deze persoon met 1000 likes kan op een verjaardag vertellen over de creatieve video zelf en niets over de likes, of juist over het aantal likes en hoe populair die wel niet is. Zo heb je dit in elke situatie; iemand kan ook hard werken in de bouw en op een verjaardag het liefst beginnen over hoeveel geld die verdiend.

Wel mee eens dat het doorslaat nu, verslaving, en daarom vind ik dit een goede actie van Instagram om te zien wat er gebeurd.
Spreek ff voor jezelf en je eigen omgeving en denk niet dat je representatief ben voor de "westerse wereld".

Ik heb niks met likes en de meeste mensen in mijn omgeving ook niet, dus het is een bepaald slag volk wat zich er druk om maakt maar in geen geval de "westerse wereld"
Helaas is het een fenomeen dat net als gokverslaving heel erg sneaky mensen beinvloed die zich niet bewust zijn van de psychologische manipulatie die er plaats vind.
Het is helaas zo aan de orde van de dag dat vrijwel iedereen eraan verslaafd is geraakt en dus ook dit een versterkende werking heeft gekregen waardoor het bijna als een betaalmiddel is gaan werken.

[Reactie gewijzigd door Luuk.vanRiel op 22 juli 2024 15:56]

Vindt ik alleen maar goed, niet dat ik zoveel op Instagram zit maar ik merk dat er een trend is van wie de meeste likes kan krijgen.
Het gaat de laatste tijd alleen maar goed voor bedrijven en merken.
Persoonlijk merk ik -70% engagement op al mijn content, met mij meerdere.
Instagram en facebook slaan een weg in die alleen voor bedrijven echt interessant wordt
Het gaat de laatste tijd alleen maar goed voor bedrijven en merken.
Persoonlijk merk ik -70% engagement op al mijn content, met mij meerdere.
Instagram en facebook slaan een weg in die alleen voor bedrijven echt interessant wordt
Precies, maar niet alleen Instagram en Facebook, ook YouTube (Google) is daarmee begonnen, en als je nu video's wil neer zetten op je YouTube kanaal (en ALL je video's die er nu staan) moet je eerst door een BERG vragen heen gaan, of het geschikt is voor kinderen en nog VEEL meer van die vragen waar je zelfs niet weet wat je moet kiezen, en eigenlijk een advocaat voor in dienst moet nemen, YouTube legt nu alle verantwoording op jou, en als je het fout doet heb ja grote kans dat je account verwijdert woord, en tegenwoordig vertellen ze ook niet meer waarom je account verwijdert is, of een bedrijf kan je nu aanklagen), nee YouTube begint echt waardeloos te woorden, woord straks YouTube vaarwel zeggen en naar alleen bitchute gaan, of andere vrije video kanalen.

https://www.youtube.com/watch?v=agXIkZCQO4A&t=606s

https://www.youtube.com/watch?v=0ipqC-_zBAc

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 22 juli 2024 15:56]

Het is jammer dat ik je reply niet kan +1'en want ik ben het eens met je statement. Het begint er helemaal op te lijken dat alleen de big buck kanalen erop vooruit gaan, wat startende content creators limiteerd in groei.
Bedankt, ja het woord steeds moeilijker voor beginners en mensen die niet PC zijn.
Ik kan het niet zo goed zeggen. Van de ene kant lijkt het mij goed dat Internet Points wat minder waarde krijgen op social networks. Van de andere kant voelt dit overdreven correct aan, waarbij elke prestatie gelijkwaardig moet zijn ("Participation Trophy")

Ook: het is facebook. Als blijkt dat dit de populariteit van het netwerk naar beneden haalt - en met de grote hoeveelheid influenzars zou dat wel eens kunnen - zal die functie wel rap terug staan.
Deze test is al weken aan de gang in Nederland (ik zit er zelf ook in). Ik krijg door de feed nu het gevoel dat likes er niet meer toe doen dus ik druk eigenlijk nooit meer de like button: het heeft dus - misschien onterecht - niet helemaal het gewenste effect, want natuurlijk vinden veel mensen het nog steeds leuk om te zien dat hun foto / video een like krijgt. In mijn ogen kunnen likes echter beter helemaal verwijderd worden op deze manier...
Waarom zou je niet meer op de Like button drukken hierdoor?!?

Als ik op Like druk, wil ik juist aangeven aan de poster dat ik dit een mooie foto vind. Dat is toch hele nuttige en mooie feedback voor diegene (totdat je ineens ziet dat het weer zo'n aggregator is.... oh laat maar).

Dat hij/zij die likes niet meer kan gebruiken om te shinen is een ander verhaal. Maar ik hoop (tegen beter weten in) dat ze de foto's niet posten om te kunnen pronken met hun likes maar omdat ze vana fotografie houden...
Op een één of andere manier valt de regel minder op of is ie 'minder aantrekkelijk', waardoor dat gevoel - misschien wel een beetje onbewust - gecreeerd wordt. Misschien komt dat door het eerdere 'groepsgevoel' dat kon onstaan bij reguliere accounts (vriendenkringen; dus niet de accounts van influencers e.d.): "Liked by your friend A, B, C and X others" (groepsgevoel) tegenover "Friend A and others" (minder een groep; meer een individu). Dat kan natuurlijk bij iedereen anders zijn, maar helpt niet als je het mij vraagt.
Dat heb ik nu ook. Nu je geen andere likes meer ziet (behalve dan die van duizenden. Wat raar is natuurlijk) is de waarde van een persoonlijke Like ook minder
Wauw, wat een grote beslissing! Heel bijzonder dat ze dit durven. Ook een heel interessant sociologisch experiment: zal dit de populariteit van Instagram doen afnemen? Een groot aantal mensen is verslaafd aan pronken met hun likes, en missen zo misschien hun dagelijkse bevestiging.
Een van de redenen achter deze actie schijnt dan ook die verslaving te zijn. Zeker onder tieners (oud genoeg om zich zorgen te maken over de hoeveelheid likes maar nog te jong om weerbaar genoeg te zijn) schijnen er schadelijke effecten op de geestelijke gezondheid te zijn door de competitiedrang.

De tijd zal het leren of hier altruïstische motieven achter zitten van Instagram of dat er toch straks weer een economisch motief ontdekt wordt.
alle onwelgevalige info kan dan worden gedisliked...
das de reden van dit gedoe , en dan kunnen ze dingen (liken) die de agenda dienen.
Ik wil gewoon die optie zelf uit en aan kunnen zetten waarom moet instagram dat voor mij beslissen ik vind likes kijken leuk.
Het is niet omdat je een like-je verbergt - dat men uw privacy niet langer gaat schenden,
Dat hele Facebook en insta is eigenlijk gigantische onzin.
Gaat echt werkelijk nergens over.
Ja goh kijk, ik zit daar te poepen, kan goed fotoshoppen, en op like drukken.
Dat geteut ook op Facebook en insta.
Is eigenlijk allemaal het zelfde.
Hebben het hier ook alleen nog maar op staan omdat je via die platforms nog makkelijk met vrienden en kennissen in contact kan komen.
Is eigenlijk niet meer dan een soort van adressenboek. 🤔
Ik gebruik Instagram omdat ik een bepaalde muziek stroming interessant vind en de daarbij horende feesten, levensstijl en kunstvormen. Het platform is ideaal om te gebruiken om de 'scene' bij te houden wat andere mensen zoal bezighouden om zelf ook geinspireerd te raken. Zelf deel ik ook mijn ervaringen en laat zo af en toe wat eigen muziek horen i.v.v. een clipje ofzo. Gewoon om ervaringen te delen en zelf ervan te leren waarbij feedback via likes en commentaar fijn is om verder te inspireren.

Ik ben het met je eens dat er veel onzin te vinden is, maar als je het op een juiste manier gebruikt is het een fijn platform (buitenom het feit dat het van FB is :P )

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.